Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Virággal már jöttél elém elénk,most is jöhetsz vele,..hp már nincs 2006 Május 13 óta.

Fatther, busika02, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
  2. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot kívánok mindenkinek !

Kedves szomszédom Lajosnak pedig http://megaport.hu/media/king-include/uploads/lajos-9950261563.jpg

És, hamár névnap, akkor a vidámság sem nélkülözhető, fogyasszátok egészséggel (katt a zöldszövegre) !!!

Pihentető vasárnap délutánt.

Update, ezt nem hagyhatom ki:

Aranyosi Ervin: Magyar vizsla​

Magyar vizsla vagyok,
    hát magyar a lelkem.
    Ebben a hazában
    otthonomra leltem.
    Sosem érzem úgy,
    hogy kutyába sem vesznek.
    S hiszem, hogy gazdáim
    szívükből szeretnek…​

Utoljára szerkesztett: 25.8.19
  3. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Lajosom sok-sok boldog névnapot kívánok!
    Köszöntelek nagy nagy szeretettel!!!♥♥♥

zsozso577, Tündi100149 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Jó reggelt kivánok!

Kedves Lajos,
    igaz egy nap késéssel, de sok szeretettel köszöntelek névnapod alkalmából.Kivánok erőt, egészséget és minden jót.

Fatther, Tündi100149, busika02 és 2 más kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt, szép napot Mindenkinek!
    Új hét, új feladatok. Kicsit zsúfolt lesz, de nem baj!
    Ma még gaz van a földben, éjszakára hosszú volt, így most több, mint 100 foltozni valóm van. A felhő már üzemel, igaz ez a 80 óra nem a szívem csücske, de most ugyan mit is tehetnék?
    Főzni nem kell, igaz délután csinálok egy kis szilvás gombócot, mert a szilva sem vár, mint a vonat. - Lajos után szabadon...
    Most mindjárt aratok, utána elkerekezem a messzebb lévő boltba kenyérért.
    Meleg van, az este ugyan volt morgás, dörgés és 10 csepp eső. Szerencsére éjszaka azért lehűl és hajnalban jó friss levegő áramlik be az ablakon.
    Legyen szép és jó napotok!

Fatther, zsozso577, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  6. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!
    Mindenkinek nagyon köszönöm!

Szaladok,hozom:[​IMG] [​IMG]

Fatther, Csacskamacska, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  7. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Sikeres,vidám estét!
    Fárasztó,de eredményes napom volt,konyhaszekrény,éléskamra takarítása,pakolászás.Megint meg kellett találnom az ideális helyét az edényeknek,gépeknek.A létra elég sajátos táncot járt a 87kilóm alatt szó-mi-szó cidrisztem,de,igyekeztem csak a legszükségesebbre korlátozni a használatát /felső szekrényajtók,polcok,szekrénytető/.Ameddig csak lehetett inkább gebeszkedtem,pipiskedtem,igaz attól meg begörcsölt a vádlim.Kimaszíroztam,pihiztem,rövid időzés a rabszolgatartómnál,aztán folytattam.Estére egész pofás lett a kicsiny,magamtervezte konyhám.Persze van még mit csinosítani rajta,meg még 3 nagy doboz kipakolásra vár.
    Szerdán délután jönnek a márkaszervízből bekötni a tűzhelyem,csütörtöktől végre kedvemre főzőcskézhetek.
    Mára elköszönök,nemigen kell bárányokat számolnom.
    Aludjatok jól,álmodjatok szépeket!

Csacskamacska, busika02, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  8. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Jelenleg itthon vagyok....a csücsökben.....pihenem az elmúlt napok fáradalmait!
    Utána megint elmegyek pár napra....aztán vége a nyárnak!...jönnek az őszi hűvösebb napok!

Lajos! .....Boldog névnapot kívánok neked...sok-sok szeretettel!

Ilona....lemaradtam valamiről? ez a kicsiny és magad tervezte konyha a régi házadban van?...vagy már eladtad és új helyen?

Az eventeket csinálom.....
    A foltosnál....gazt már nem termelek....ami van....azt feldogozom.....már így is 820 db-t foltoztam!
    A bólésnál is 1 aratás és kész!....ott használtam az sztp készletemet...rendesen!

Megyek....végig takarítom a lakást.....

Szép napot!

9. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdv Mindenkinek!
    Zsozso! Nem maradtál le semmiről,érdeklődő vevő még nem volt.A régi konyhám igyekszem birtokba venni,használhatóvá varázsolni.
    Kezdek barátkozni a gondolattal,hogy a telet itt töltöm.

busika02, zsozso577, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Zsozsó, nagyon mobil vagy! Hol itt, hol ott, de visszatérsz és megjelensz itt is! Jól teszed különben, addig kell menni, míg van rá lehetőségünk, energiánk!
    Ilona, maradjál is, ez a kis megszokott otthonod, most újra lakhatóvá, barátságossá teszed nem kis munkával, akkor élvezd is kicsit még! Persze, amennyiben meg van hirdetve eladásra és betoppan az ideális vevő, akkor lehet gondolkodni, hogy hogyan tovább!

Reggel fodrásznál voltam, majd hazajövet beültem a kocsiba, elmentem egy nem túl messze lévő, de belvároshoz közeli bevásárlóközpont parkolójába, ott leparkoltam, átszálltam a villamosra és bevillamosoztam a belvárosba. Könyvesbolt volt a célállomás, de szomorúan vettem tudomásul, hogy csak egyet találtam nyitva, a másik már megszűnt. Sajnálatos, hogy konganak a könyvesboltok! Benéztem még 1-2 boltba, majd visszavillamosoztam a kocsihoz és úgy jöttem haza. Kényelmes megoldás, parkolásért nem kell fizetni és nem kell rohanni sem. Az idő borús, ezért nem vállaltam be a teljes villamosozást. Gyalog a villamost, hogy elérjem itthonról kb. 15-20 perc és nem voltam biztos benne, hogy megúszom szárazon. Megúsztam volna, már tudom.

Felröpi dömping van a farmomon, így most vetettem még egy kör gazt. Este el kell foltoznom, mert holnap délelőtt sem leszek. Van több, mint 200 anyag farmonként, az több, mint 400 lesz a két farmon..Hosszú az este, meg még talán délután is belefér egy kevés.
    Most viszont megyek ebédelni!

busika02, zsozso577, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
  11. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Tündivel repültünk egyet[​IMG] kaptunk is helyet ahova leszállhattunk.
    Már megint az ország másik végén jártunk.

A foltozást most kéne abba hagynunk,..már sokszor megfogadtuk hogy akkor eventezünk ha konkrét ólat kínálnak,a titkosak már nagyon csak nem érnek semmit.
    Pöttyös 3 farm 9 csincsilla titkos,csincsilla még mindig nincs sehol.Pedig amióta divatba jött már rengeteg titkos volt.
    Baha+farm 30 titokfa eredmény ZÉRÓ.
    De legalább 1 Rája lett 1 farmon,sovány vigasz.Mert azért valahogy úgy néz ki hogy erre is Rája ...........!

A semmiért nem küzdünk,...maradunk a negyedik hónapba is Farmmunkások nélkül,..naponta egyszer csak benézünk,...úgy néz ki nagyon a pénzre hajtanak de közbe meg mégse kell nekik az ötezer valamennyi,...mert ugye mennyi a 3 farm.
    Megkésve is köszönöm zsozso,azért 1 szál virág Neked is jár![​IMG]

_Ilona49_, Csacskamacska, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  12. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Köszönöm a virágot....és elnézést a késésért...de a 8 napban még benne vagyok!:):)

Nekem sincs még csincsillám és rájám sem! Kiváncsi vagyok, hogy mikor dob meg a rendszer ezekkel az állatokkal.
    Jó birtokba vételt! Biztosan jó fogod érezni magad....hisz a sajátodban vagy.
    Igyekszem néha-néha kimozdulni...innen a csücsökből...valahogy nem érzem magam itthon!

13. Csacskamacska

Végre elfoltoztam a sok anyagot, már nem is látok rendesen. Jó volt, tetszett, de elég volt!
    Jó éjt, szép álmokat!

14. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Mosolygós szép napot!
    Ki korán kel felhőkre lel! Némi izgalom után,de végén csattant az ostor.
    A nap hátralévő része már a rendezgetésé és a gondtalan pihenésé.
    Zsozso! Próbáld meg körülvenni magad kedves/régi otthont idéző/tárgyakkal,egy-két jó szomszéd,megbízható barát is jót tesz.Közeleg a ködös ősz,a locs-pocs,és a hideg amik erősen korlátozzák az utazási kedvet...…..
    Lajos! Leszállópálya fogadásra kész,esti világítás is biztosítva.
    Csacska! Vezess óvatosan,örömteli feltöltődést szeretteid körében.
    Fatther! Lassan vége van a nyárnak......igaz még hűvös szelek nem járnak.Remélhetjük,hogy a nyári szünidő után ismét gyakrabban láthatunk??!!……..A vizsla telitalálat.
    Tihamér! Azért mert éjszakánként gyakran magadra hagyunk, nappal azért hiányzol!

busika02, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jóóó napot gazdák!
    Az a "baj", hogy sokszor vagyok máshol, nem nálunk, nem a MI lakásunkban. Múlt héten nagyobbik csemeténknél voltunk. Most vasárnap is oda megyünk, vissza csak egy hét eltelte után. Emiatt a farmokon való tevékenység nem jellemző. "Parasztkodás" helyett unokázunk. Kinek mi adatott meg. :)
    Múlt héten kedden nálunk 32-33 fok volt árnyékban, szerdán délben csak 20. De felérve Nagyfaluba (másfél órai vonatozás), ismét 30 fok-ba csöppentünk. Ezt a fel-le ugrándozást a hőmérsékletnél az én pici szívem nem szereti. Tegnap délután voltam a kardiológus főorvosnál kontrollon. Jelentem, hogy állapotom nem romlott. Ennek örülök. Annak, hogy még mindig melegek vannak, annak még mindig nem. Látszik, hogy nagyon macerás alak vagyok, akinek semmi nem jó. Ha trópusi, jó párás meleg van, mint az elmúlt napokban, az nem jó. Ha meg a szaharai száraz meleg jön nemsokára, azt sem szeretem. Nekem nem tudnak jó meleget csinálni. Lehetetlen egy alak vagyok. :wuerg: {Le vele! Le vele! Pfúj! :p}
    További szép napot mindenkinek!

busika02, Fatther, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  16. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Tihamér! Őszintén örülök,hogy a fárasztó földművelés helyett a legszívbarátibb,gyógyító környezetben, a"világ legjobb női között" telnek napjaid.Bár én is megtehetném,de nekem nem adatott meg.
    A meleggel én is hadilábon állok légyen az száraz,vagy párás.Hiába van hétrétegű bőrünk,egyet sem tudunk levenni,hogy könnyítsünk magunkon.A hideg ellen ott a gimnasztyorka meg a Jager-zokni,a melegre legföljebb a forró tea,leves….legalábbis ezt állítják a hozzáértők.Nálam nem jött be. …….Lehetetlen alak vagyok én is???
    Remélem hamarosan megérkezik a szakszervíz,és estére már meglephetem magam valami finom,könnyű vacsorával.Gombapörköltre vagy lecsóra gondoltam/ahhoz van alapanyagom/.

Szakszervíz 13.10-kor megérkezett,13.55-kor tűzhely beüzemelve,közben áramszünet - balesetveszély megelőzése miatt- 35 foltot már nem volt időm megvarrni. "Több is veszett..." Megyek,kötényt kötök és kuktálkodok.

Utoljára szerkesztett: 28.8.19
    busika02, Tündi100149, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Hiba nélkül nincs ember! (-és nő sem!) - ide kellett írnom, mert még valaki belekötött volna! No, nekem is minden bajom volt ma ebben a melegben! Nem szokásom, de hosszabb utakra bekapcsolom a klímát a kocsiban, ma is azt tettem, mert a 30-35 perc alatt megtett út már hosszúnak számít nekem. Reggel nagyon jó volt a kellemes hűvösebb levegő, ami beáramlott az ablakon, de nagyon gyorsan jött a felmelegedés. Nem szereti sem testem, sem lelkem ezt az ingadozást, meg e 30 fok fölötti meleget. Télen meg majd a hideg nem fog tetszeni..., hogy mindig más kellene!
    Ilona, örülök, hogy üzemel a tűzhelyed és újra alkothatsz valami finomat magadnak! - (kötényben, mint Tihamér!)
    Tihamér, az már remek, ha nem romlott az állapotod, jobb lenne, ha jobb lenne a lelet, de már ennek is örülni kell! Az unokázás javít rajta, mert amikor velük vagyunk, akkor megszűnik minden bajunk!
    Mai nap délelőtt temetőben voltam a férjem sírjánál, még árnyékban volt, tudtam locsolni. Nagyon szép a mézvirág a síron, beborítja a fehér virág, mint egy paplan. Itt találkoztam a kisfiammal, sokáig beszélgettünk még kinn a parkolóban is. Utána mentem az unokákhoz. Csak ketten voltak otthon a többiek barátoknál, táborban, meg ki merre. A kicsi nagyon huncut, a délutáni alvás jött volna, de persze nem lett belőle semmi, míg ott voltam, mert játszottunk alvás helyett. Kötekedik, piszkál, ha nem vele foglalkozom, így éri el, hogy felkapom és meggyúrom, megpuszilom a csupasz hasát, stb., ő meg kacagja tündérien. Otthon lévő másik unokámmal pedig arról beszélgettünk, hogy most lesz gimis és kolis, jön a nagy tesó, ( meg Nyilas Misi) után ide a refibe.
    14 óra után értem haza, épp ideje volt az ebédnek. Minden maradékot megettem, épp elég volt, üres lett a hűtő, holnapra már főznöm kell. Majd főzéshez kötök kötőt én is, mint Ilona, meg Tihamér!
    A vízforralómnak is elege lett a melegből, úgy döntött, hogy sztrájkol és nem melegít nekem több vizet. Holnap a segítő kezek tulajdonosa megszemléli, hogy lehet még vele valamit kezdeni, vagy vehetek újat.

Elolvastam a holnapi event kiírását, szuper, mert nem kell gazolni, illetve azt gazolunk amit akarunk!
    No, ennyi elég volt belőlem, most lelépek, kilépek, eltűnök innen, de visszajövök, annyira ne örüljetek!;)

18. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

A változatoság kedvéért a biztonsági áramszünet óta a Tv nem üzmel….".az IPTV vevő automatikusan nem csatlakozik az internethez,ellenőrizd az előszűrőt és indíts újra" .Már mindent ellenőriztem,ki-be kapcsoltam,eredmény zéró. Hívom a központi ügyfélszolgálatot.

Tündi100149, henrietta1223 és Fatther kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

No ez (is) az, amihez nem tudok semmit hozzászólni. Műszaki dolog, jaj, de messze áll tőlem.

busika02, henrietta1223, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  20. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Nem vagy egyedül Csacskám. A villanykörte csere és a mosogatószifon tisztításán kívül ami müszaki nekem kínai.
    Telecomosok 1.55 óra múlva visszahívtak,próbálkoztak a helyreállítással,nem jött ösze,majd még hívnak.
    "Várhatsz babám,elvárhatsz,mig csak bele nem fáradsz":

henrietta1223, Fatther és Tündi100 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.