Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csacska!
    Azok az utalványok egyrészt csak márciusig válthatóak be, másrészt meg havonta csak EGY db háromezer forintos. Sokáig nem érdemes várni velük, mert nem lesz hol és mikor beváltani. Viszont, mivel nem névre szólóak, át is lehet adni másnak. Nem kell nyugdíjasnak lennie.

MINDEN ajtó nyitva? A kerítésé és a házé is? És ha nemkívánatosok bemennek körülnézni csak úgy és "véletlenül" elveszik valami értékes? Akkor mit is mondasz a helyszínelőknek??? Ajtó, ablak tárva, de ....
    Komposztba valónak mindig a komposztban a helye, nem a kukában. Ami komposzt képződik, az remek utánpótlás a kerti földnek, de akár még a virágcserepeknek is, bár oda azért olyan kellene, ami úgymond fertőtlenített is. Amíg volt földbirtokom a valósban, én sem dobtam ki a zöldet, ment a komposztba. Mivel sem dió, sem más hasonló nem volt a kertben, mind ment a komposztba, kivéve azokat, amik beteg részek voltak. Például a moníliás részek, amiket könyörtelenül elégettem. Még akkor is, ha épp tiltották - nem a szárazság miatt - az égetést. Nekem hiába írták elő, hogy a levegő szennyezésének elkerülése érdekében ne gyújtsak tüzet, mert ... A moníliát muszáj elégetni, mert ha bedugom a földbe vagy hagyom csak a földön heverni, akkor újra és újra ott marad fertőző gócnak. Persze azok, akik meghozzák a rendeleteket, nem biztos, hogy értenek a növényvédelemhez. Ha meg fertőzöm a környéket, az JÓ? De hagyjuk. Ahhoz sem értettem, mint ahogy sok mindenhez sem az életben.

Máig nem felejtem el, hogy fiatal, kezdő technikusként a vonaton egy útitárs elmagyarázta nekem, hogy a timföldből gyártják a timföldgyárban a bauxitot. Amikor közbeszóltam, hogy pont fordítva, letorkolt, hogy Ő kettő évig dolgozott a timföldgyárban, míg én csak a harmadik hete, tehát Ő jobban tudja nálam. Egyetértettem vele. Minek vitatkozzak? Nem érdemes. Igaz, harmadikban heti öt órában tanultam a timföldgyártást, de ha Ő mondja, akkor biztosan úgy van. A másik ilyen jó sztori az volt, amikor a katonaságnál egy frissen végzett őrvezető elvtárs magyarázta nekem, hogy miért célzok rosszul a gépkarabéllyal, másként mondva a géppisztollyal. Ránéztem és kérdeztem:
    - Mondja! Maga mennyit lőtt bármilyen lőfegyverrel addig, míg katona nem lett?
    - Semennyit, de itt megtanultam. Azért oktatom most magát.
    - Aha! Tudja én eddig életemben több, mint kettőezer lövést adtam le pisztollyal és jóval több, mint tízezer lövést puskával, mert én harmadosztályú minősített lövész vagyok, van szürkém. (Az a szürke színű sportolói igazolvány volt.) Mellékesen nem csak versenybírói, de edzői igazolványom is van lövészetből. Én másokat tanítottam a civil életben, olyanokat, akik lövészetben voltak sportolók.
    Rám nézett, majd közölte, hogy elmehetek, nem kell gyakorolnom a célra tartást. Amíg katona voltam, mindig, minden lövészetem kiváló volt. Sőt! Még arra is képes voltam, hogy a gépkarabéllyal úgy lőjek sorozatot, hogy a tűzváltó egyes lövésre van állítva. Ez csak keveseknek sikerül. De aki TUD lőni, az ilyen mutatványt is tud. Ez kissé hosszabb sztori,nem írom most le. Majd talán egyszer.

Eventre felkészülni és holnap startol a rég várt, ritka event.

miklos4949, busika02 és Tündi100149 kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Tihamér, kezdek félni Tőled! Aki "szürkével" is rendelkezik, az már tud! Nekem csak kisdobos, meg úttörő igazolványom volt...
    Az utalványokon márciusig túladok, vagy így, vagy úgy. Ma hozta a postás.

zsozso577, busika02, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  3. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

4. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok!
    Köszönöm a szurkolást!!!!!! Fáradozásotokat siker koronázta: acut gyulladás!!!! nem másodlagos tumor!!!!!!!!
    A lelki megpróbáltatást ki kell pihennem,majd jövök.
    Jó éjt!

5. Csacskamacska

Ilona, nagyon örülök! Igaz ez sem a legjobb, de, jobb, mint a másodlagos tumor! Pihenj lelkileg és fizikailag is!

6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Igen, igen. Jobb a kisebbik rossz, mint a másik. Várunk!

Csacska kedves! Nem kell félni, nem harap a bácsi!
    A könyvecskémnek szürke színű műanyag borítója van - mert még mindig meg van - ezért nevezték szürkének, szamárnak, esetleg "kedveskedve" csacsinak. Az viszont, tekintve az itteni nevemet eléggé hülyén jött volna ki, hogy magam is szürke félszamár lévén a könyvemet is szürke szamárnak említettem volna. (Szürke félszamár szürke könyve. Még a végén én leszek az itteni félszerzet, illetve félszürke. A szamárfüles. Na! Ne mááá!)

Jó éjszakát!

7. alx528

alx528 Fórum mestere

igen :) főleg az olyan vonalakon ahol nincs rendesen térerő(a leolvasónak) és nem tudják leolvasni a kódot ( veszel 1 jegyet a telóra ,majd addig utazgatsz vele amíg nem szégyenled. (no meg mert ,ugye wi-fi sincs minden vonaton)

Utoljára szerkesztett: 11.9.19
  8. alx528

alx528 Fórum mestere

de azok rövidek , mivel Én naponta 1X jövok ..ezért hosszúakat ültetek, és sárgaborsót meg metélőhagymát vettem :) a fa ma már nem de holnap(még kell kb 1500 tönke búza) a pajtába :)

9. Csacskamacska

Nem félek, mert messze vagy! Amúgy meg nem félek a farkastól,( medvétől, szamártól, kandúrtól,meg semmitől) nem esz meg csak megkóstol....
    Oly annyira nem félek, hogy ma még a garázsajtót sem engedtem le miután hazajöttem és biztosan eltelt egy óra mire észrevettem. Meg is róttam magam miatta!Lényeg nem tűnt el semmi, pedig a garázsajtó közvetlen az utcára van. Rendes emberek laknak erre. Majd mondok mást, ha újra nyitva hagyok mindent és eltűnik valami.
    Kis farmokra raktam ki cserét papagájtollfára, mert most jöttem rá, hogy bizony kevés van.

Hűha, de késő van, gyorsan megyek aludni, jó éjt!

alx528, zsozso577, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Megvolt. Mármint az alvás. Ami ez után jön, az már csak pótszundi. Azért megpróbálok aludni, hátha sikerül. Kicsi rá az esély, de próba szerencse.
    Ajtókat nem árt becsukni, mert a hajnal elég hűvös. Elvégre szeptember van. Emberes hónap.

További jó éjt!

11. miklos4949

miklos4949 Törekvő

Légy üdvözölve félszamárbőrben álcázott …..nekem inkább "szürke eminenciásnak"tetsző ….hajnali bagolytárs.Nekem se ment tovább a pihenés.de megpróbálom követni a példád......legyen hozzá szerencsénk.

zsozso577, busika02, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Sikerült még alukálnom egy teljes kerek órácskát. Frissen, üdén elmegyek az egyik közeli élelmiszerboltba, majd utána megnézem a piacon a felhozatalt. Ma csak a gyümölcs és zöldség érdekel, füstölt áruk nem érdekelnek. Talán szombat reggel azokat is meglesem. Meg a nőket is kell és érdemes gusztálni. Ha már mást nem szabad az embernek. Mert hűséget fogadtam, de vakságot nem. :p

Jó reggelt mindenkinek!

alx528, busika02, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Jó reggelt, napsütéses szép napot Mindenkinek!
    Alig aludtam el, Ilona, Tihamér, Ti már itt is voltatok. Pótszundi nálam is volt a "hajnali" kapálás után, mint általában minden reggel. Valami előnye van annak is, hogy már nem dolgozom aktívan. Jól belegondolva, még mindig azt mondom, hogy inkább kelnék korábban és dolgozhatnék!
    Tihamér, nézd is a nőket, elvégre hűvösödik, egyre több ruha kerül fel rájuk és egyre kevesebb lesz a látnivaló!

Nálam ma a mosás folytatódik, ágynemű és plédek következnek. Ablak tisztítása is tervben van, de nem kalapáccsal! Még szép az idő addig azt is meg kell csinálnom, de csak a következő héten.
    Főznöm is kell, már nincs semmi főtt ételem és a biciklire is felpattanok, hogy a távolabbi boltba, postára elkerekezzem.

Legyen jó napotok, ne feledjétek 14-kor bezár a teliholdas!

alx528, henrietta1223, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  14. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Szép napot!

Nem sokára megint event kezdődik! Fogom csinálni...ez nem kérdés.....de nem nagy kedvem van hozzá!

Ilona....veled örülök.....végső soron a jó hírnek.

Most már nekem is van rájám! Sikerült egy csere!....dekor landolt egy másik gazdánál....nálam pedig a rája.
    Lehet mondani szerencsém volt....alig akartam hinni a szememnek....hogy pont a dekoros fog elmenni!
    Nagyon örültem neki!

busika02, alx528, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  15. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Szervusztok.

Judit,
    köszönöm szépen a kedvességedet, mindegy is az, hogy mikor tartja az ember, a megemlékezés az mindig jól esik.

További jó játékot kivánok!

16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szép napos napot mindenkinek!

Húúúúú! Az ujjaimat alig érzem. Megbüntettem magamat, pedig nem is voltam rossz. Reggel vettem piros és egy kevés zöld cseresznyepaprikát. A zöldeket egy kicsi üvegbe tettem, rá ecetes lé, tartósítom télire. Azt a fél kilónyi pirosat meg alapos mosás után megtisztítottam, de védőkesztyűt nem használtam. Ledaráltam a szártalanított paprikát a magjával együtt, hozzáadtam ötödannyi sót. Alaposan összekevertem, kevés nátrium-benzoátot adtam hozzá. Azzal is elkavartam. Két eredetileg tormás üvegbe kanalaztam, majd befőzőcelofán a tetejére és rá a kupak. Ez úgy két évre elegendő "Piros arany" vagy "Erős Pista". De az ujjaim még mindig sajognak, érzik a kapszaicint. Feleségem ugyan felajánlott gumikesztyűt, de egyrészt sohasem szerettem, elég volt annak idején a timporgyárban használnom, másrészt meg ami a nagyságos asszonynak jó méret, az nekem kicsi.
    Vettem egy kevés elrakni való uborkát. Eddig még nem tettem el sós, csak ecetes uborkát, no meg kovászosat télire. Most 3-4 üveggel teszek el, próbaképp. Ha beválik, akkor majd később is, ha meg nem, hát akkor EZ lesz az első, s egyben az utolsó sós uborkás eltevésem.
    Szépen süt a nap, meleg is van, csak a reggelek hűvösek, de elvégre már ősz van.
    Továbbra sem eventezek. Nem vonz. Még az ágy sem, pedig éjjel nem aludtam többet négy és fél óránál, ebéd után is csak egy félórás szundi volt. Elég ennyi nekem.
    További szép napot minden gazdának!

busika02, henrietta1223, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

A szépségért is szenvedni kell, meg néha a finom falatokért is! Lehet jobb lett volna az a gumikesztyű!

Kimosott ruhák megszáradtak,a terítők ki is vannak vasalva. Kimostam a vékonyabb nyári takarókat és elővettem a vastagabb takarókat. Ezek még nem a téliek, csak vastagabbak, melegebbek attól, ami most volt használatban. Jön a "kéttakarós" időszak, amikor a lábhoz hajtott szintén vékonyabb takarót, hajnalban húzzuk magunkra. Lefekvéskor még elég egy takaró, de a hajnali lehűlésben kell a másik is.

Gaz szaporodik, elvégre azért vetettem el.

Az ágy majd 23 óra körül fog vonzani, addig hallgatom a korán fekvők horkolását!

18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggel a pálinka! (De én nem szeretem. Biztosan bennem a hiba.)

A száradni valók nálunk is száradnak. A héten nejem kibérelte és napi szolgaságra kötelezi Mosó Masát. Mindig ad neki munkát. Nem csak a mienket mossa, de a kicsinek is hoztak tartalék ruhákat, azokat is mossa, illetve mosassa a Masával. Az előző héten nem voltunk itthon, mosás nem volt, csak a szennyes szaporodott. Mivel hűvösebb idő van, lassabban száradnak a ruhák. Reggel kiteszi az erkélyre, de este behozza. tart tőle, hogy a száradó ruhák a hajnali párásságban újra felveszik a vizet a levegőből. Nálunk a Mosoni-Duna nevű Duna-ág közel van, úgy ötszáz métere, ezért nem csoda, hogy van párás levegő, van utánpótlása a párának, nem csak azért, mert a levegő hűl. Aztán itt van a Lajta több ága is, meg bányatavak, szóval VAN vízfelület. Csak hal van kevés. A vízszintek mindenütt alacsonyabbak, mint régen. (Régen el voltunk nyomba, ahogy a Markos-Nádas duótól tudjuk.)

Nem értem Csacska miért veti el a gazt. Az nálunk vetés nélkül is szépen szaporodik. Még az aszályt is jobban bírja, mint a termesztett növények. Strapabíróbb. Bírja a gyűrődést. :) Most valami a szürke agytekervényeim között megmoccant. Na nézzük csak! ... Ááááá! Hát persze! Én vagyok az eltévelygő, nem Csacska. Ő eventes gazt vetett, mint más a diszkoszt. Hát peeeersze. Azt KELL. De mivel én nem szoktam ilyeneket vetni, hát ezért furcsálltam. Mondom, hogy velem, bennem van a hiba! Megyek fürödni, hátha a kosz lemegy rólam. Ha most nem megyek pancsikálni, akkor csak este lehet majd, mert addig nem lesz meleg víz. Kiírták, hogy ma sem lesz reggeltől estig, mert a hőszolgáltatónál valamit matatnak a rendszeren. Gondolom, ott is átállnak a téli fűtési szezonra.
    Szép napot gazdák és jó eventezést!

19. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Igen, gazt vetek, eventes gazt, meg gazdaköris gazt. De ezután növényt fogok írni, vagy inkább magot, így védekező állásba helyezkedem! A kertemben van gazt, no, ott nem kellett vetni, kelt magától, csak a kapazin, vagy a két kis kezem az ellenszere.
    Eventes növényeim szépen szaporodnak, segített benne egy bónusz kipörgetése is.

Megjártam a boltot, piacot, következik az itthoni takarítás, vasalás, főzés.
    Legyen jó napotok! :)

20. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok!
    Megjártam a hadak útját,reggel 9-től most értem haza.Sugárkezelés jóváhagyva,csütörtökön elkezdik,de előbb kedden szájműtét,ha nem gyógyul be csütörtökig...….az maga lenne a csoda....egy héttel elnapolva....és hogy ne legyen hiányérzetem közben laborvizsgálat,vérlelettel koponya CT......Még,hogy nem foglalkoznak a beteggel?! Persze el voltak ájulva,hogy áprilistól semmit nem csináltak,most akarják behozni a mulasztást...…...Nagyon fárasztóak.
    Eventet elkezdtem,de nem tudok odafigyelni....ezer fele jár az a csöppnyi maradék eszem.
    A kondis,kajás fejlesztésekből is csak egyet tudtam megszerezni. A csere-beréhez sincs türelmem.Azért,ha kell valami írjatok hátha tudok küldeni.
    Nagy ölelés,vidám hétvégét,sikeres kirakodást.

busika02 és henrietta1223 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.