Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szép napot a szorgalmatos és a pihenő, esetleg szabadságot töltő gazdáknak! Egyszóval, mindenkinek!

Bejöttem a konyhából, a mai eventem remélem véget ért. Reggel elmentem a bogyókért az orvoshoz, tegnap írattam fel, ma meg elhoztam a vényeket. Benéztem a Zorvos mellett lévő húsboltba és elhoztam a tegnap megrendelt zsírszalonnát és a füstölteket. A füstölt izék a rácsra, a szalonna kiolvasztva. Zsír világos maradt, de a tepertő vagy ha valaki jobban szereti úgy olvasni, mondani, töpörtyű, szép "piros" lett. Ebéd után nekiálltam - de csak a délutáni pihit követően - az event második felének. Cukkinit és pityókát reszeltem, fűszereztem és féltenyérnyi (férfi tenyér!) pogácsák alakjában olajban megsütöttem a berét/lappáncskát/cicegét/rösztit/ egyéb módon nevezett vacsorát. Kettő nappal ezelőtt azért nem volt meleg víz reggel nyolctól kettőig, mert a városi hőszolgáltatónál átálltak a téli üzemmódra. Ma meg azért nincs reggel nyolctól még mindig meleg víz, mert a hőtermelő cég is átáll a téli fűtési szezonra. Csak azt nem értem, hogy MI lehetett az oka annak, hogy a két cég "illetékes elvtársai" képtelenek voltak egyeztetni és EGY napon elvégezni? A feleségem lesi negyedóránként a víz hőmérsékletét, mert bevállalta a mosogatást. Összejött a mosatlan edény, de majd ha lesz meleg víz, majd akkor beleveti magát a munkába. Délelőtt folytatta a napokkal ezelőtt elkezdett mosást, ma délután végzett vele. Most kint száradnak a cuccok az erkélyen, ahol jelenleg 24 fok van pluszban. Szép nyárias meleg. (Jött a hír, melegszik a víz. Na végre!)

Ne tessék betegeskedni, mert nem érdemes! Amikor a recepteket megkaptam pici kacsómba, a volt kollégám csak nézett nagyokat, mert sokallta a kezemben lévő papírlapok mennyiségét. Én is, de én már hozzászoktam. Tíz-tizenkét évvel idősebb nálam, de kevesebb gyógyszert szed. Kérdezte is, hogy nem féltem a májamat? Mondtam neki, hogy dehogy nem, de választhatok. 1. Kevés gyógyszer, egészséges(ebb) máj, de felettébb rossz állapotban lévő szív és keringési rendszer. 2. Több bogyó, rosszabb máj, de jobb kardio-vaszkuláris rendszer. Egyik sem az ideális, de választanom kell! - Gondoljunk az István, a király egyik betétdalára! Te kit választanál? Na ugye! - Terhelem a májamat azzal a sok méreggel, de szeretném karban tartani a motoromat is. Marad a tízféle bogyó.

Sugárkezelés. Hát ugye ... Tavaly februárban, mikor a szívinfarktusokat gyűjtögettem és pihiztem a győri kórház kardiológiai osztályán, lementem az alagsorban lévő sugárterápiára is, mert épp akkorra volt jelenésem náluk. Morcosak voltak, hogy hogyan képzeli a kardiológus főorvos, hogy engedi a sugarazást? Nem azért, mert esetleg káros lenne az osztályon folyó tevékenységgel együtt, hanem azért, mert az országos főfőközpont egy napon csak egy kezelést finanszíroz. Ha bent tehénkedek a kardiológián, mert infarktus után kötelező legalább egy teljes hetet ott tölteni, akkor ne akarjak még sugárterápiát, mert azt a kórháznak a saját zsebéből kell fizetnie. Azért megkaptam az adagomat. A második, harmadik és negyedik részletet már egyszerű betegként kaptam, mert akkorra már kiengedtek a kórházból. A kezelések végén mondták, hogy nem kellene annyit odajárnom, mert azért az a sugárzás nem tesz jót az embernek. Arra a válaszomra, hogy ezt én tudom, rögtön rávágta a kedves nővér, hogy:
    - Tudjuk, hogy maga tudja, de akkor is sokat lehet itt kapni. (Régebben, jó tíz éve megbeszéltük ezt már, még a régi helyükön.) Vigyorogtam, majd közöltem a száraz tényeket.
    - Egy sugárveszélyes helyen dolgozó, aki munka közben kötelezően hordja a dozimétert, évente legfeljebb 20 millisievert dózist kaphat. Ez a veszélyes éves adag ötöde. Ha bárki, akár Ön, ennyit kap, attól kezdve abban az évben többet nem dolgozhat sugárveszélyes helyen. Én ebben a félévben legalább 50 millisievertet kaptam, fogok kapni. Tehát több, mint kétszeresét annak, amit maguknak szabad kapni egy évben. De ez van, ezt kell szeretnem. Pont.

Mára elég a nyavalygásomból. Megyek kukkolni tévét. Hátha van valami érdekes is a világban.

További jó napot!

busika02 és henrietta1223 kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ilona, Tihamér, nem is tudom, hogy mit írjak! Nyugalmasabb napokat, heteket,életet, egészséget szeretne mindenki, de sajnos az orvosoknál, kórházakban falakba ütközik a beteg sokszor. Kívánom Nektek, hogy kevesebb gyógyszerrel,kevesebb utánajárással, kevesebb kezelésekkel sikerüljön jobb egészséget tudni magatoknak!

busika02, henrietta1223 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  3. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nehogy félreértés legyen belőle, én nem panaszkodtam, csak azt írtam le, ami VELEM történt. Hála a magasságosnak, sokkal jobban érzem magam, mint a szívinfarktus előtt. Tudom, hogy mint minden, ez is viszonylagos, mert az a szívizom, ami egy infarktusnál elhal, újra nem nő, az már elveszett. De akkor is, jobban érzem magam. Ez persze köszönhető annak a (sok) gyógyszernek is, amivel mérgezem magamat, terhelem a májamat. Nem érzem magamat sem mártírnak, sem áldozatnak. Élek, s ez a legfontosabb. Láthatom még szeretteimet remélem még egy ideig. Nem terhelhetem magam annyira, mint az infarktus előtt, de ezt is tudomásul vettem. Ha ez az ára a további életemnek, hát legyen. Megéri.
    Tudjátok, tavaly, amikor márciusban elmentem rehabilitációra, akkor úgy voltam, hogy hát igen, ÉN nagyon beteg vagyok, mert nekem volt infarktusom, egy napon több is, meg tettek be egy izét is a koszorúérbe. Aztán pár óra alatt kiderült, én alig vagyok beteg azokhoz képest, akik ott vannak. Sokkal több bajjal volt ott a beutaltak nagy része, mint szerény (és beképzelt) személyem. Jó tapasztalat volt!
    Nekem nem szabad panaszkodnom, mert én eddig többször kijátszottam - orvosi segítséggel - a kaszást. Először 2003-ban, amikor egy olyan közúti balesetet éltem túl, ami maga egy csoda volt. Mondták is a kórház orvosai, hogy kétszer születtem, s higgyem el, a második az igazi. Azután valamikor kihordtam lábon három szívinfarktust, ezt írásba is adták, ők tudják hogyan lehet kimutatni, én biz nem, de nem is érdekel. Oszt ott volt még a tavaly februári egy napon átvészelt három infarktus. A papírforma szerint három infarktusból egy halállal végződik. Az összesen hat infarktus már lehetővé teszi a kettő tappancsfeldobást. Ehhez jönnek még a katéterezések, mert azért azok sem veszélytelenek. Húszból a tapasztalatok szerint egyet nem él túl a vizsgált személy. Eddig, ha jól számoltam, háromszor inaltam el attól a csúnya kaszástól. Egyszer biztosan utol fog érni, de remélem az még soká lesz. Igazából nem is a haláltól tartok, mert azt nem lehet elkerülni, hanem azt lenne jó kibulizni, hogy ha már el kell menni, az gyors és lehetőleg fájdalommentes legyen. Egyet biztosan tudok. Azok szívinfarktusok, amiket átéltem tavaly, azok nagyon fájdalmasak voltak. Azt nem kellene megismételni!
    Szóval: FEL A FEJJEL! Tessék pozitívan gondolkodni! Tudom, ezt mondani könnyű, de ennél okosabbat én nem tudok mondani. (Azért csöndben bevallom, én sem vagyok mindig olyan hú de lelkes az állapotom miatt. De alapjában azzal, hogy élek, elégedett vagyok.)

Most már tényleg megyek az ágyikóm felé. Érzem, jó lenne elfeküdni, s egy icipicit aludni, míg valamikor éjfél után felesz a r....b.

Jó éjszakát!

5. miklos4949

miklos4949 Törekvő

Szívemből szóltál Szürke Eminenciás!!!! Igaz az én történetem más DE mindenben egyetértek VELED!
    Az én mai napom fárasztó volt.Rám is rám fér hogy egy kicsit az álommanókkal hancúrozzak.

6. Csacskamacska

Tudom, hogy nem panaszkodtok, csak tényeket közöltök az egészségetekkel kapcsolatban! Szoktam írni, hogy csak pozitívan, mert az már fél siker.Mindenkinek van valami betegsége már legtöbbször a mi korunkban, csak van, aki hősként viseli és van, aki nem, van akinek több van, van kinek kevesebb. Lényeg, hogy az adott körülmények közül a legjobbat megtalálni és örülni a legkisebb jónak is! Negatív gondolatokat kerülni és amikor békaperspektíva van,, akkor a leghamarabb kimászni belőle!

Jó éjt, aludjatok jól, ébredjetek mosolyogva, mert élni jó, mosolyogva, vidáman pedig még jobb!

7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!

Este negyed tízkor letettem a könyvet és egy percen belül aludtam is. Igaz, felébredtem negyed kettőkor. Kettőig a kisebbik szobában lestem a tévét, de megint elálmosodtam és aludtam negyed ötig. Azóta fent vagyok, az első adag fekete levesen túl. Reggel bevásárló körút lesz. Először tej, kenyér, majd a városszéli egyik boltba (Lidl) kerekezek el. Van egy-két olyan termék, amit ott szoktam megvenni. Meg ha látok még "arra" érdemes dolgot, azt is begyűjtöm. Ezt csak tetthelyen látom, oda kell menni érte, értük.
    Persze van, mikor lesre futok. Keresem az épp akciósnak írt terméket és nem találom, pedig ott kellene lenni. Van, amikor megkérdezem az egyik épp feltöltést végző eladót, hogy legyen szíves, árulja el, hogy miért nem találom azt az izét. Akkor mosolyogva szokták közölni, hogy majd csak lesz, mert csak a hétvégén akciós, most meg csak csütörtök vagy péntek van. Vagy hétfőtől kevesebb az ára, de én meg szombaton keresem az olcsóbbat. Olyan is volt, hogy neki is elő kellett keresni a katalógusban, s onnan látta ő is, hogy az időzítésem nem jó.

Kialudva, de még nem mosolyogva kívánok szép nyárias napot mindenkinek!

Tündi100149, busika02 és henrietta1223 kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Hűvös lett, a szél uralkodik. Most aztán gondolkodom, hogy bicikli, vagy kocsi? Még most megyek el kenyérért és füstölt tarjáért, vagy fűszeres diósonkáért. Most ezek az akciósok. A reklámújságból kinéztem, hogy az Aldiban a kelkáposzta akciós, no, mondom veszek. Tegnap megyek, kelkáposzta nincs, de volt rendes fejes káposzta akcióban. Most én voltam az, aki elnézte. Körülnéztem a játékoknál, kis könyvecskéknél is és találtam is egy nagyon jó kis, memóriajátékot. Keresem az árát, na az nem volt sehol. Egy árufeltöltő férfi a közelben volt, tőle kértem segítséget, de ő sem találta az árat. Mondta, hogy megy megkérdezi a kasszában ülő hölgytől. Mondtam neki, hogy azt én is meg tudom tenni és majd a kasszánál eldöntöm, hogy megveszem, vagy sem. Mint kiderült 999 Ft, remek, mondom én, de még akkor visszamegyek egy másikért is. No, ezek olyan tartalékjátékok, mikor jönnek az unokák, akkor előveszem, vagy novemberben lesz 2 unokám szülinapja is, de a kisebbeknek is szoktam vinni valamit, erre pont jó lesz! Az egyik témája földrajz, a másiké szavak. Az egész család szereti ezeket a memória játékokat, mikor itt vannak én is be szoktam szállni a játékban, de középmezőnyben végzek csak.

Zöldbab főzelék kész, pulykahusi most fő. Most aratok, megyek bevásárolni, majd készítem a paprikás csirkét meg a többit és szilvás lepény is lesz.
    Legyen jó napotok!:)

Sehol senki.
    Biciklivel mentem, csak kicsit fújt a szél, de feltettem a homlokpántomat, hogy védjem a fejem. Nap süt, meleg van, ajtó, ablak nyitva, de az utcai nincs, nehogy bejöjjön valaki. Konyhai event letudva, holnapra csak a köret maradt és valami saláta.
    Hajmosás következik és egy kis napozás, D vitamin gyűjtés, újság olvasása a teraszon, míg jó az idő.

Utoljára szerkesztett: 14.9.19
    Tündi100149, busika02 és henrietta1223 kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

A mai napi ebéd lesz majd holnap is. Tejleves volt, vagdalt hús, burgonyasaláta. A feleségem készített almás pitét, meg "nyújtott pogácsát". Az utóbbinak nem tudom mi a rendes neve, inkább leírom, hogy mi is. Annak idején nagyanyám a rétesek nyújtásakor leszedte a széleket, majd összedolgozta és ismét kinyújtotta, de akkor már vastagabb lett a rétes tésztája. A közepét beletette a tepsibe. Tejfölt és nyers tojást megsózott, jól összedolgozta villával, majd tett a tésztára kanállal. Hajtott rá egy másik lelógó részt, az is megkente, majd addig folytatta, míg nem volt mit felhajtani. Akkor a tetejét megkente olajjal és ment be a rétesek után a sütőbe. Lapos, többrétegű tészta, olyan lepényszerű, a tölteléke meg sós. Igazából én csak ezt a rétesfélét szeretem, a többit csak megeszem, esetenként kihagyom. Mivel feleségen nem készített rétestésztát, hanem készen vette, azért a kész réteslapokat használta fel, amiket értelemszerűen már nem kell hajtogatni, mert ezek nem lógnak le a tepsiről. Ezért ma van - meg még holnapra is - édes tészta elsősorban neki, mert Ő szereti, meg kettőnk közül Ő a cukros. A sósat is megeszi, de azt főként nekem szánta. Ebből is marad holnapra is, bár egy tepsi ilyen finomságot simán be tudok tolni, de vigyáznom kell az alakomra, ezért csak módjával. :p Ahogy annak idején mondtuk a technikumban, mikor a tanáraink valamelyike felhívta a figyelmünket az alkohol fogyasztásának mikéntjére.
    - Csak mértékkel fogyasszanak alkoholt!
    - Tudjuk tanár úr. A mérték a vödör meg a lavór. - Ilyenkor csak a tanári fejcsóválás maradt hátra.

Megyek tovább, hátha van még valami tennivaló a birtokon.
    További szép napot!

10. Csacskamacska

Kellemes vasárnap délutánt!
    Reggeli lustálkodás után minden csúszott időben. Most mosogattam el az ebéd utáni mosatlanokat.
    Segítő kezek lenyírták a füvet, most szép a kert! Klívia is be lett téve a terasz fedett részébe, meg az amarilliszok is.
    Lajos, már ne locsold a klíviát, mert így fog majd karácsony körül bimbót hozni!
    Kapálok kicsit, utána meg még gyűjtök egy kis D vitamint.

Nem felejtettétek el kiváltani a napi ajándékot? Karácsonyi süti!

Utoljára szerkesztett: 15.9.19
    henrietta1223, Tündi100 és miklos4949 kedveli ezt.
  11. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Még kint van az eső néha meglocsolja,hogyha délről jön.Ez nőtt nagyot mindig a napon van.http://keptarhely.eu/view.php?file=20190915v00qci3y4.jpeg
    Most lehet fogyasztani a Gabonák előbb érésére a bónuszokat van 2 is,...a Komló is Gabona nem csak a Búza.
    Bahamára egyéb bónusz 1 van az Ananászra jó lesz.Ez mindhárom alkimistás.

Akármit pörgetünk a Pehely sárga mindenhol ott van már nagyon régóta,...nem lehetne hogy egy darabig ezt a sárgát 1 másik sárga tartja dugva?

Eddig minden egyes kirakós 20,..van ennél több??

_Ilona49_ és henrietta1223 kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Lajos, maradhat kint a klívia, csak már locsolni ne locsold! Fagyok előtt vidd majd be! A képen az agávé van, azt is csak mérsékelten kell locsolni, szép lett! - gondos kezek munkája!

Káposztázom nagyban és az időkorlátos komlóval fogok azonnal végezni. Utána meg jön az ananász.
    Bahán a kirakóst befejeztem, megcsináltam végig.
    Hétfő, így főzni nem kell, majd kicsit később a boltba kerekezem el kenyérért. Nap süt, szép az idő és melegszik is.

Napi ajándékot ne feledjétek kiváltani!

13. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

A fölösleges Rémséges csúszda a Rémkertbe is kitehető.

14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó napot!

A káposztázás régebben a Szigetközre volt jellemző. Tényleg nagy mennyiségben termelték itt a káposztát. Az itteni adottságok kiválóak voltak ehhez, s most is lehetne sokat termelni, de már régóta alig lehet káposztát látni a földeken. Egyszerűbb elvetni ősszel a magot vagy tavasszal, aztán nyáron meg aratni. Nincs közte más tennivaló. Lévén sok a víz itt, ezért is Szigetköz a neve e tájnak, azzal nem lenne gond. A munkával, ami a káposztával jár, már bizony gond van. Ugyan úgy, mint a málnával, amit meg Győr környékén termeltek sokat. Több falu élt meg a málnából. De azzal is sok kézimunka jár, tehát a málnások is eltűntek. Ma szezonban is háromezer forint a málna kilója, de nincs aki leszedje. Viszont Csacska a kis kertjében káposztázik nagyban. Hiába, aki tud, az tud! :)

Délelőtt sok napsütés volt, mostanra ez elfogyott, helyette felhők vannak. Eső nem ígérkezik még, nem érzem. De valami változásnak jönnie kell, mert az én pici szívem meg az ízületeim "valamit" éreznek.

Ebédre rántott levest főzött a feleségem, bele meg levesgyöngyöt tettünk. A második fogás maradékok voltak az előző napokról. Holnap töltött paprikát csinálok. A fagyasztóból a szükséges röfi húsdarab elő lett véve, most enged fel. Aztán holnap ledarálom, gombóc lesz belőle, mert a paprikát még múltkor belefőztem a paradicsomba, amit még a budai út előtt tettünk el mostanra. Nem akartuk télre, mert jó lesz az most is, de sok paradicsom összejött, másnap meg elutaztunk egy hétre unokázni, ezért jobb híján így tartósítottuk. A töltött paprikát vagy a gombócokat mindig a paradicsom levében főzzük meg, amit utána berántunk. De akkor a paprika meg a gombócok kimásznak, nehogy összetörjenek a rántás forralása közben.
    ... Hehehe! ... Eszembe jut, hogy úgy harminc évvel ezelőtt feleségem sokat macerált, hogy csináljak valamit a gombócokkal, mert akár hogyan is készítem, mindig szétesnek másnap, melegítés közben. Előtte nem volt ilyen gond, tehát valami változásnak be kellett következnie a főzésnél. Próbáltam több tojással, több vagy kevesebb rizzsel, meg így és úgy főzni azt az átkozott töltött paprikát, de csinálhattam bármit, csak szétesett melegítéskor. Sokadik nem sikerült kísérlet után már azon voltam, hogy a töltött paprikát örökre száműzöm a család étrendjéből, mikor egyik alkalommal ebéd közben kiderült, hogy MI is okozta a gombócok összetöredezését. Illetve pontosabban KI. Kisebbik csemeténk volt az első, aki lévén alsó tagozatos volt az iskolában, először ért haza és nekiállt ebédet melegíteni. Ha töltött paprika volt, azt tudta, hogy nem szabad csak "úgy" otthagyni, hanem kevergetni kell, hogy ne égjen le. Azzal nem is volt gond, de ő úgy vélte, hogy a gombócok akkor lesznek jók, ha teljesen homogén lesz az a "főzelék" nem pedig "darabos". Addig keverte a főzőkanállal, míg az összes gombóc nem töredezett szét egy katyvasszá. Ily módon volt a már második ebédelőnek olyan az a töltött paprika. Nem szidtuk meg, elmondtuk, hogyan csinálja ezen túl. Igazából a megváltást a mikrohullámú sütő hozta el, mert abban nehéz volt "lesütni" az ételt. Kiválóan megfelel melegítésre. Az, hogy ártalmas-e az emberi szervezetre vagy sem, most ne vitassuk meg. Még a családon belül sem egységes az álláspont. Szerintem és feleségem őméltósága szerint nem veszélyes, nagyobbik fiunk szerint sem. Kisebbik fiunk és felesége viszont száműzte lakásukból a mikrohullámút, mert aaaaz kááááros az emberi szervezetre. Az ott fellépő sugarak miatt. Mind a két fiunk a műegyetem villamosmérnöki karán szerzett diplomát, tehát érteniük kell a villamossághoz, de a véleményük nem egyezik ebben az esetben. Én csak azt jegyeztem meg amikor utoljára felmerült "A kérdés", hogy rendben, károsak azok a sugarak, mert túl közel vannak az emberi szervezethez működés közben. De! Akkor azok a sugarak, amiket a mobilotok kiad a beszélgetéseitek közben, közvetlenül a fületekhez, az agyatokhoz illesztett ketyeréből, AZOK nem károsak? Csend lett, senki sem szólt semmit. Azóta erről nem beszélünk. Mi továbbra is használjuk a mikrobit, ők meg nem. Iiiiigen. Ízlések és pofonok különbözőek. Meg: ÉN nem hiszek a homeopátiában, kuruzslásnak tartom, az egyik nejem - a sugárutáló - meg igen csak hisz benne. Nem vagyunk egyformák.

Már megint túl sokat jártattam a számat. Le kell az ilyen alak kezét tördelni, ne tartsa fel a gazdákat a munkában felesleges szócsépléssel!

További szép napot!

Utóirat.

Lajos! Nekem ott a rémségek mezején már kettő rémséges csúszda is van kitéve. Jól elférnek. Ha jól emlékszem, a várakozási ideje szép kerek szám, huszonhárom óra. De lehet, hogy rossz a memóriám. ... Mire kellene emlékeznem?

15. Csacskamacska

Hmmmm.!? ..az egyik nejed? Van több is? Lehet? Tudtommal nálunk tiltja a törvény, hogy több legyen. Persze vannak "csókosok", akik kivételek!;)

A gyógyfüvekben hiszek, tapasztalatból tudom, hogy használ. Az is igaz, hogy már akkor iszom, eszem, amikor érzem, hogy kezdődik valami betegség, ami általában a megfázás, vagy a vesém jelez.

Káposzta nincs, de paradicsom és tök van a kertemben. A zsebkendőnyi nagyságún. Paradicsomból 3 tő, dísztök meg a kerítésre futott és ott lógnak.;)
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20190916v00q0m8t.jpeg
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20190916v00q8tn10.jpeg
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20190916v00q3ltdz.jpeg

henrietta1223 és Tündi100149 kedveli ezt.
  16. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Többnejűség,..miért ne,..Kisalföldön bármi előfordulhat,..pedig sokszor úgy vesszük ki szavaiból hogy az egy is sok!
    Hogy több neje van azt csak mi tudjuk,...nem köztudott.
    Tihamér azt kérdezed mire kellene emlékezned,...PL. hány nejed van!!!:D

És akkor mi van ha a tököd átúszik a szomszédba,.."haragszom a töködre mert ráúszott a kukorica földemre"?
    Tündivel most virágport eszünk vagy iszunk,..az attól függ lébe tesszük vagy csak bekapjuk és rágjuk.

Elolvastam még egyszer nehogy magas legyen a labda.

henrietta1223 és Csacskamacska kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó estét!

Igen, ezt elírtam. Pedig nekem egy felséges feleség is elég, nem hogy több! Igazából nem nejem, hanem menyem lett vóna a helyes. De a feladott labdát le kell ütni.
    Semmi bajom a gyógyfüvekkel, azokat én is "fogyasztom", mértékkel és az adott időben. De azt, hogy az orvosilag szükséges gyógyszer mennyiségét felhígítva akarják rátukmálni az emberekre, illetve emberekbe, meg azok a csodatévő hókuszpókok, amiket nem akarok itt és most ecsetelni, azok irritálnak.
    Kicsi fiamnak is kicsi a telke. Egy icipicit nagyobb egy zsebkendőnél, de csak alig. Mindössze kilencszáz négyszögöl. Az annyi mint ... saccperkábé háromezer-kettőszáz négyzetméter. Végignézni kicsi, kapálni meg nagy. :p

Szép álmokat!
    ----------------------
    Megint utóirat.
    A régi egyiptomiak mondották, sőt írták is, ezért tudhatjuk, hogy:

Kenyeret eszem és kenyeret iszom.

Igazuk volt. Mert a kenyeret megsütötték és megették, a másikat, a SÖRKENYERET pedig sütés után felhasználták sörfőzésre. Azt már más gabonából sütötték, de sörkenyérnek hívták. Külön szakma volt a sörkenyérkészítőé.

Utoljára szerkesztett: 16.9.19
  18. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Sörös jó reggelt gazdák!

Az éjjel valami kis eső eshetett, de ennek már semmi nyoma. Voltam vásárolni a közeli boltokban, amire szükségem volt, majdnem mindent megkaptam. Egyedül a kolozsvári szalonna nem volt megfelelő. Volt ugyan, de nagyon kevés zsiradék volt benne, amit én ugyan szeretek, de főzéshez több kellene. Ígéretet kaptam, hogy fog jönni a mai nap, de asszem csak holnap megyek vissza szalonnáért.
    Nem fesztiválozok, jobban szeretem a csendet. Azért volt jó kijárni a Duna partjára horgászni, mert ott csak a víz csobogását, a madarakat és néha a fel-le "mászkáló" hajókat, hajóvontákat lehetett csak hallani és látni. A motorok zaja néha odaszűrődött, ha közelben ment el valami erdészeti vagy mezőgazdasági gép. Egyébként a csend volt a meghatározó. Ez már régen volt. Amióta a papírtigrist (így nevezték az Antall-kormány illetékesei az épülő vízierőművet) mégis megépítették, nem járok ki oda horgászni. Ha nincs víz, nincs hal sem. A kis halak a kiszáradt medrek alján lévő kavicson nem tudnak megnőni. Ahol régen folyt a mellékágakban a Duna vize, ma ott erdő lett, beerdősült a meder. Lecsökkent vízszint. eltűnt a víz a felszín nagy részén.

Szép napos napot kívánok!

henrietta1223 és Tündi100149 kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Kezdeti borús idő kezd kitisztulni, még napsütés is lehet.

Szeptember 17. – miről nevezetes?

1953-ban ezen a napon választottak szét műtéttel egy sziámi ikerpárt.

Ez volt az első sikeres ilyen beavatkozás. A legkorábbi dokumentált összenőtt ikerpár 1100-ban született Angliában. A csípőjüknél nőttek össze, és 34 éves korukig éltek. Sziámban, a mai Thaiföld területén, 1811-ben született az igazi sziámi ikerpár, akik miatt az összenőtt ikreket ilyen névvel emlegetik. Közös májuk volt, így az orvosok kockázatosnak ítélték a szétválasztást. 63 éves korukig éltek együtt. A világon évente minden hetvenezer szülésre jut egy összenőtt ikerpár. Magyarországon a születési számok ismeretében kétévente három ilyen várandóssággal lehetne számolni. A mai ultrahang technika mellett azonban már a magzati élet kezdetén felismerhető ez a jelenség. Az elmúlt húsz évben hazánkban három szétválasztó operációra került sor. 1998. szeptember 16-án került sor a Kisperegen élő sziámi ikerpár szétválasztására. Ők a mellkasuknál nőttek össze, három hónapos korukban került sor az operációra. Egypetéjű ikrek esetén kerülhet sor a sziámiság kialakulására. Valójában az ő életük kezdetén az történik, hogy egyetlen petesejt termékenyül meg, valamilyen ok következtében elkezd kettéosztódni, azonban a 15-18. nap után történik ez, és ekkor már nem megy tökéletesen végbe az elválás. Általában a létfontosságú szervek közösek.

busika02, henrietta1223 és Tündi100149 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.