Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madárdalos jó reggelt kívánok minden hangyás és hangyástalan játékostársamnak.

A sörfesztivál kalendárium mai - 10. - napi ajándéka 2 db party pörgetés.
    Az ajándékdoboz ajándéka pedig nem azonnal induló 100%-s TP/TTP bónusz.

Mosolygós szép napot, jó játékot.

2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggel van! No nem azért, mert feleségem elment itthonról orvoshoz, hanem azért, mert nem esik, nem fúj a szél és az őszhöz képest langyos a reggel.
    Aki betegeskedik, az mielőbb gyógyuljon meg! Az a fránya duzzanat mielőbb szűnjön meg, de lehetőleg ne úgy, hogy átvándorol az én pocakomba. Az már így is elég nagy. Sőt!
    A vallatást meg el lehet kerülni, ha az ember nem az ikvizicióhoz megy vizsgálatra. Vagy az ügyészségre. Ezeket jobb elkerülni.

Szép napot minden gazdának!
    -------------------------------------------------------------
    Egy darabig nem lehetett belépni a farmra. Érdekes módon senki sem javasolta a rendszer gazdáinak, hogy takarítani, frissíteni, pedig nekünk ez a szabvány válasz, ha "bajt" észlelünk. Persze nem kötelező mindig itt lenni. Lehet helyette sörözni is. Hideg sörrel, bár lassan inkább a forralt bor jön majd divatba. :)

Utoljára szerkesztett: 24.9.19
  3. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Itthon vagyok,varrattszedésen sikeresen túl vagyok. "A seb szépen gyógyul,gyulladás nincs, --mondták mi az a fehérség amit én annak véltem ,de nem bíííírtam megjegyezni--ehetek mindent,kb.3/három/ hónap mire a duzzanat felszívódik.A szövettani eredmény még nincs meg.
    Ebéd:sajtkrémleves, gombás sertéssült,újhagymás párolt krumplival,meggyel "töltött" kókuszgolyó.Egy kicsit pótolnom kell az elmúlt hét diétás étrendjét.Iszom még egy capuchinót…..utána vetés-aratás,almozás.
    További napsütéses szép "őszikét,vénasszonyok nyarát",kinek-kinek ízlése szerint.

4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Ilona, örülök, hogy nincs gyulladás, és a doki meg volt elégedve azzal, amit látott. Türelmet Neked és elmúlik a duzzanat is.
    Tihamér, az idő itt is szép, kellemes, őszies, jó kint lenni!
    Fatther, köszi az infót, igaz már túl vagyok a bontogatáson!

Nincs jó napom, temetőbe voltam, utána kimentem az anya házához. Sajnos valami halk zümmögést hallottam és a fürdőszobában fedeztem fel, hogy csordogál a víz a kádnál, de nem azért mert nem volt jól elzárva a csap. Elindultam, hogy elzárom a főcsapot, de nem találtam. Gondoltam akkor elzárom a vízóránál, megyek akna tetejét felfeszítem ásóval, mit látok? - az akna üres! Van egy másik akna is, megyek oda, az eleve gyanús volt, mert a virágok már rég benőtték, nem is volt az aknában semmi. Mentem a pincébe, de sehol nem találtam az órát. Felhívtam azt az embert, aki az anya kertjét rendbe tartotta és még most is csinálja kérésemre. Közölte, hogy ő nem tudja, hogy hol van. No, itt vagyok, hogy nem találtam meg a vízórát, a főcsapot, meg semmit!! Mérges vagyok, de nagyon! Ami csapot megtaláltam, megláttam, azt mind elzártam, így azt elértem, hogy a meleg vizes csapból nem folyik víz. A kádnál átfordítottam a csapot a meleg víz felé, így csak csepeg kicsit, de nem folyik. Most keresem a vízszerelőt, aki megcsinálná holnap, mert igen magas lesz a fizetnivaló! Ma szaladok a tanítványhoz, de holnap délelőtt újra megyek és addig keresem, míg meg nem találom az órát. ( tanulság, a fiamnak elmondom, hogy nálam hol az óra és hol jön be a víz a házba, hol találja a főcsapot!) Sajnos anyával erről sohasem beszéltünk!) Gázóra, villanyóra helyét tudom, de a víz az talány.

5. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Ha valakit érdekel: #741

Sziasztok!

Mai napon reggeli órákban volt probléma a játékkal, szerencsére ezt hamar orvosolták.
    Fejlesztői csoport a sok visszajelzésnek köszönhetően meghosszabbította az eventet.

Az új befejezési időpont: 2019. szeptember 25. (szerda) 22:00

Elnézést kérünk még egyszer a felmerült kellemetlenségért.

6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!

Bár fent voltam a szokott két órai időben, de semmi kedvem nem volt a Gizivel foglalkozni. Fejtettem keresztrejtvényt, olvasgattam, majd visszamásztam az ágyamba aludni. Farm szóba sem jött, de más számítógépes tevékenység sem. Most körbenéztem, tettem-vettem. Kilépek és nekiállok a Gizit tisztába tenni. Igaz, meg nem fürdetem, de azért tisztogatom őkelmét.

Szép napot gazdák!

henrietta1223 és Tündi100149 kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Itt ugyan nem szép hajnal óta esik, ami nem baj, mert kell a csapadék, csak olyan szomorkás, szürkeség van bármerre nézek. Allergiások örülhetnek, mert tisztul a levegő!

Délelőtt újra az anya háza, immár siker a végeredmény. Vittem segítséget, egy műszaki embert, aki már az utcán megállapította, hogy hol megy be a víz a telekre. Egy 10 cm-es átmérőjű fedlapocska a járdában, s már volt egy támpont. Egyből arra a közeli aknára mutatott, amiben én is képzeltem,hogy ott kell lenni a vízórának. Fedelét felemelve elcsodálkozott, hogy ott nincs semmi homokon kívül. Terepszemle a környéken, sehol semmi, így vissza az aknához, újra megnézte és közölte, hogy ott kell pedig lenni az órának. Ott is volt, csak vagy 20-30 cm-es homokréteg borította. Lemászott, rakta a homokot a vödörbe, én voltam a segédmunkás, én borogattam a vödörből a homokot ki a kertbe. Nem tudom, hogy mikor lehetett utoljára leolvasva az óra, de az biztos, hogy nem mostanában volt. Anyáék 33 éve építették azt a házat, így kissé elavultak a dolgok. A vízóra előtt nincs csap, csak utána, a főcsap az az utcán valahol. Az óra megtalálása után indultunk megkeresni, hogy a házba hol megy be a víz. Ezt én tegnap nem találtam. Nos, ez is meglett! A pincében van egy nagy tér, itt van a gázkazán, egy kazánház, ahol a fatüzelésű kazán van, egy tüzelőtároló és egy kamra. No a kamrában van egy nagy polc és a polc mögött volt a cső, amit alig lehetett látni a befőttesüvegektől, meg a sok más mindentől, ami a polcokon volt. Csapot elzártuk, így most a házban nincs víz. ( meg csapcsöpögés sem)
    Hogy mi lesz később azt nem tudom, mert, ha nem lesz még eladva és nagy hidegek jönnek, akkor csak kell valami kis fűtés, hogy szét ne fagyjanak a csövek.
    Megnéztem a gázórát is, le is fényképeztem, összehasonlítottam az óraállást azzal ami 9.-én volt leolvasva és azóta 1 köbméter gáz elfogyott az óra szerint. Itt megint bibi van, mert a gázóránál elzártam a múltkor a csapot, tehát a házban gáz nincs! No, akkor hol a gáz? A gázóra kint van a ház falára erősített szekrényben. Gázszagot sosem éreztünk. ??? Most mehetek megint a gázosokhoz, hogy gáz van! Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem várom a napot, amikor vége lesz ennek az egésznek. Megyek, csinálom amit kell, csak ne jönnének ilyen "rejtett" dolgok!

Délután megajándékozom magam valamivel, hogy jobb legyen a kedvem, mert most megint közelítek a békához!

Nektek szépeket és jókat!

8. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Mintha valami keresős társasjáték lenne,... vagy valami ki nevet a végén?
    Aranyoskám több mint valószínű hogy a pincében is van vízcsap? Mert ha van akkor fent nyisd ki a csapokat és utolján a pincében lévőt
    és több mint valószínű hogy a csövekben lévő víz lefolyik.
    És ha 1-2 csapot nyitva is hagysz akkor még nagyobb a valószínűsége hogy nem fagy szét,..lesz hova terjeszkedni a jégnek.
    Hogy olvastak vízóraállást és mikor???Ez lehet hogy rosszúl fog elsülni. Képet gondolom csináltál róla,..mert mostanában ez a módi!

Ez nem a mi eventünk lesz,..a több mint 27 000 növény nem nyerő nálunk,...majd lógatjuk aminek lógnia kell!
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/felföldi-fesztivál.18616/#post-1033592

henrietta1223, Fatther és _Ilona49_ kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csacska!

Annak a gáznak át kellett mennie a gázórán. Az óra magától nem pörög. Hogy hol van szivárgást, annak a kiderítését bízd szakemberre! Szappanos (mosogatószeres) vízzel szokták ellenőrizni, olyannal, amilyennel a gyerekek szoktak buborékokat fújni. Gyufával, öngyújtóval soha nem szabad szivárgást keresni. Az robbanást is okozhat. Ha a gáz megfelelően van szagosítva, akkor lehet érezni az "illatát". Tetrahidro-tiofén és tributil-merkaptán 50-50%-s keverékét használják, használták szagosításra a földgáznál. Nyáron 1000 köbméterbe adagolnak 10 ml keveréket, télen meg 14 ml-t, mert akkor több kell bele. Büdös, mint a görény. Illetve a görény díszmenetet vágna ki előtte, mert ilyent még az sem tud előállítani. Azért is használják. (Egy időben olyan helyen dolgoztam, ahol óránként több százezer köbméter földgáz jött be az országba. Itt szagosítottuk, mert eltérően más országok gyakorlatától, nem a felhasználás előtt a gázszolgáltatónál kellett a szagosítást végezni, hanem az országba belépésekor. Igaz, ennek már tizenöt éve. Azóta az előírások változhattak, de a merkaptánok és tiofének büdössége biztosan nem változott. Az hót ziher! :D )

Itt és most nem esik, de nap sincs.

További szebb napot!

henrietta1223 és Tündi100149 kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

A pincében nincs vízcsap. Ott csak egy radiátor van, meg a kazánok, de csap, amiből víz folyna, az nincs.
    A gázóra kint van, bent sem és kint sem éreztünk soha gázszagot. Én biztos, hogy nem nyúlok hozzá, csak szerelővel megyek oda. DE!! Amennyiben elzártam a gázóránál a csapot, akkor a csap a hibás? Akármilyen szerelőnek kell szólnom, vagy a gázosoknál kell reklamálnom, hogy szivárgás van? Az utcáról bejön a gáz egy csövön, azon van egy kis burkolat. Ott is van csap szerintetek? Nem néztem meg, nem tudom! Amennyiben van, akkor azt is elzárom, míg szerelő nem látja.
    Köszönöm a tanácsokat mindkettőtöknek!

henrietta1223, Tündi100149 és Fatther kedveli ezt.
  11. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot kívánok mindenkinek.

A burkolat előtt kell hogy legyen egy "golyóscsap", amely a gázt hivatott kizárni a házból.
    Nem tudom mikor nézted vagy olvastad le utoljára a gázórát, de a gáz halmazállapot változása is "előidézhette" az 1 ccm-es eltérést (szerintem).
    A Lajos írta már, s csak alátámasztani tudom, a pincében a "szeneskazán" előtt is kell egy csapnak lennie, amivel feltöltötték a rendszert
    (akár nyitott, akár zárt), de ezt már egy másik szakemberrel (pl. fűtésszerelővel) nézd meg és máris megoldott a ház téli víztelenítése.

12. Csacskamacska

Szia!
    Szeptember 9.-én volt 12286,82 és ma 12287,42 az óraállás.
    Ok, akkor megkeresem a "golyóscsapot" és a "szeneskazán" körül is keresgélek! Végleges megoldáshoz mindenképpen szakembert viszek!
    Köszönöm a tanácsaid!

henrietta1223 és Tündi1001 kedveli ezt.
  13. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Köszönöm Fatther,..pont azért jöttem hogy leírjam de látom megelőztél.
    A kazánra csatlakoztatott vizet kell szétvenni és gondolom a kazán nem a plafonhoz van közel,. mert ha lent van akkor a vízvezetéknek az a legalacsonyabb pontja és ott az összes víz szinte kifolyik.
    A főcsap elzárva ,gondolom nem ereszt át és akkor a csapok akár nyitva is maradhatnak.

henrietta1223, Fatther és Csacskamacska kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

:) Igen, a földön van és nem a plafonon!
    Köszönöm a segítséget, már egész profi leszek!
    Köszönöm, nagyon rendesek vagytok fiúk!:) Ezt Nektek hoztam!

15. Tündi100149

Hogy lehet megnézni ennek a belsejét?

67 beadással befejeztük az eventet 21,59-kor.

Jó éjszakát![​IMG]

Utoljára szerkesztett: 25.9.19
    _Ilona49_ és henrietta1223 kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szerintem tortakéssel, tortalapáttal és tortavillával.

További szép álmokat annak, aki még alszik!
    -------------------------------------------------
    Jó reggelt mindenkinek!

Vár a munka, hív a farm. A munka meg a bolt, ahová elmegyek kenyérért, tejért. Meg amit még Őfőméltósága be akar szereztetni. Aztán nyolc óra után el kell mennem befizetni a hülyék adóját is. (Lottószelvény vétele.) Előtte nem érdemes, mert egy pillanattal előbb sem adnak szelvényt. A Zadóhatóság megbüntetné őket. Se az engedélyezett idő előtt, se utána tilos a kereskedelmi tevékenység szerintük. Azért kíváncsi lennék, ha annak, aki ezt a rendeletet megalkottatta, vajon mi lenne az első gondolata, ha a hozzátartozójához vagy a hozzá kihívott mentős közölné vele, hogy:
    - Hoppá! Épp most lett vége a munkaidőnknek. Majd holnap újra kijövünk munkakezdéskor életet menteni.

Szép napos napot minden szorgalmas és még alvó gazdának!

Utoljára szerkesztett: 26.9.19
  17. Csacskamacska

Jó reggelt Mindenkinek!
    Tihamér, engem nem fenyeget az a veszély, hogy nem szolgálnak ki, mert én 8 órakor kelek, tehát eleve később indulok vásárolni. Jó alvó vagyok.
    Most még gondolkodom, hogy mit is csináljak, mert az esőzés után tisztul kifele, s ha így javul, akkor csak biciklivel megyek és majd holnapra teszem a nagyobb bevásárlást. Most egy közelebbi bolt és a posta a cél. Elázni nem akarok, így még kémlelem kicsit az eget, hogy menjek, vagy ne menjek.

henrietta1223, Fatther és Tündi100149 kedveli ezt.
  18. Tündi100149

19. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép estét.

Egy kis módosítás a nyereményeket illetően, hátha megjön a kedvünk a játékhoz: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/felföldi-fesztivál.18615/#post-1034635

Sajnos, volt "ilyenben részem" egy-két alkalommal, az egyik eset éppen orvossal történt.
    Sokáig nem váratott magára a "revans" (kb:1-2 évig "csak"), ami teljesen spontán és "kézenfekvő" volt.
    A doktor úr vásárolt magának egy kisebb "birtokot", ahol (még a kezdetek kezdetén) külföldi "bérmunkásokkal" dolgoztatott és éppen "fizetés" nap volt nála.
    Szóltak, hogy lopás miatt tett bejelentést.
    Kimentem, s rövid értekezést követően kiderült, hogy a kifizetendő munkabér tűnt el szőrén-szálán, a birtokon belül.
    Felvilágosítottam a "lehetőségeiről", a külföldi "munkavállalók - akkori - foglalkoztatásáról", stb., stb., s hogy azt a pénzt úgyis kifizette volna a dolgozóknak, oldja meg a problémáját, ahogy akarja.
    A lényeg, hogy sem akkor, sem a későbbiekben az "ügy" íly módon történő "elintézésével" kapcsolatban nekem semmilyen problémám nem volt.

Pihentető estét, jó tévézést, olvasást - kinek mi tetszik - és jó éjszakát mindenkinek.

20. Csacskamacska

Hmm, akkor most ez lesz az új divat, hogy event kezdése után lesznek változtatások? Nekem erről az jut eszembe, hogy : A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!
    Nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem jó az, hogy jobbak lettek a nyeremények, csak fura, hogy sírni kell, panaszkodni kell, tele kell írni a topikot, hogy ennyiért nem kapálunk és akkor a moderátorok a továbbított kérésekkel elérik azt, hogy változtassanak? Vagy úgy gondolják, hogy hátha beérik a játékosok kevesebbel is és akkor jó az nekik, ha meg nagyon panaszkodnak, akkor adunk még egy kicsit nekik, hogy hallgassanak már el!?

Jó éjt, aludjatok jól!

Utoljára szerkesztett: 27.9.19
    Fatther, Tündi100 és henrietta1223 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.