Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Kütyüket csak úgy tudom(tam) kitenni, ha valamit törlök, mert minden teli van.
    3-4 lett az új fából.
    Ablakpucolás kész, eső elállt, még a Rézi is kisütött kicsit. Vasalás kész.
    Csak ilyen röviden, mert mindjárt indulok a tanítványomhoz.
    Gazok szaporodnak, pörgettem 1-2 bónuszt is.
    Pá!

2. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Volt olyan farm ahol sok Kriptamécses is lett XL. Éppúgy Borzongató fűz is,...csak1 farmos fa lett válogatva és az új fa a többi mind Teliholdas.
    Megyek ládázni mert ha magasra nőnek és dől, hátha nem tudok elugrani.
    https://board-hu.farmerama.com/inde...ldas-feladatok-hétvégékre.18646/#post-1035636

Utoljára szerkesztett: 3.10.19
  3. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok!
    Itt vagyog,de ragyogni nem ragyogok.....kicsit azért pislákolok.
    A farmról,fákról kitehetőkről írtakból egy kukkot sem értek,ma még mindig fáradt vagyok a hiányosság pótlására .A hétvégén remélem sikerül.
    Ma reggel 6.30kor kikászálódtam a zuhany alól,éppen törülköztem,amikor a szomszédasszonyom-.....,akinek..hál Istennek vészhelyzetre a Ti korábbi tanácsotokat megfogadva adtam kapukulcsot …..kopogott a két betegszállító kíséretében.Kértem 10 percet,kaptan 5-öt,hogy menetkészre varázsoljam magam.7perc múlva esernyő és kiskabát nélkül az ill-mobilban ültem,tükrött vittem magammal a fésülködéshez.
    A Ct-re mentem előbb,ahol némi kellemetlen vita után bevetettem a magas C-t a recepciós nőszemély ugyanis gyakorlatilag hazugnak minősített.Ezzel a váróban ücsörgő közel 30 ember figyelmét is sikerült magamra vonni,de úgy 20percen belül behívtak,koponya CT kipipálva! Röpke 3/4 óra múlva megérkeztek a házi betegszállítók és átvittek a sugárterápia épületébe. Hosszadalmas adminisztráció, szokásos várakozás után végre nagyon kellemes meglepetés.Egy mosolygós,jóhumorú,jólfelkészült ,érdeklődő,türelmes doktornő a leleteim,és az általam mondottak után közölte,hogy újabb mellkas Ct.re van szükség,mert a meglévő áprilisi,azóta változhatott a daganat mértéke....ezt olyan kedvesen,meggyőzően tette,hogy jókedvűen távoztam Tőle és ballagtam el új időpontot kérni,az újabb CT-re.
    Itt tartok a mai magyar egészségügyet szerintem pregnánsan bemutató teleregénymmel.
    Az előfőzést jól terveztem, - mindenből maradt még mára is -,abba más nem kontárkodott bele.13.15-re betegszállítókkal itthon voltam,kicsit pihentem...musz volt,ebédeltem,,,mert ugye reggel éhgyomorral kellett menni....majd újból pihi.
    Most műbe vettem az én kicsi farmom,majd aluszika.
    A tegnapi kicsit furcsa,paprikás hangvételű híradásom után úgy érzem tartoztam a mai felemás,de végülis pozitívan záródó napomról szóló beszámolóval.
    Sikeres játékot,jó éjszakát! Nagy ölelés MINDENKINEK!

4. Csacskamacska

Ilona, örülök, hogy a mai napod sokkal jobban sikerült, mint az előző! Köszönet, hogy fáradtan is, de tudattad velünk, hogy mi történt Veled! A recepciós kellemetlen helyzetbe hozott, amit nehezen, vagy sehogy sem, ill. mérgesen fogad az ember el. Mikor alaptalanul megvádolják az embert, azt senki nem veszi jó néven.
    Lajos, fiatal vagy még, nem elugrani, hanem megtartani kell a ládahegyet, az meg egy Neked fél kézzel is!
    Megyek aludni, mert már látni sem látok!
    Jó éjt, igaz már a horkolásokat hallom csak!

_Ilona49_, busika02, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!

Virtuálisan könnyen ugrabugrál az ember, de a valósban nem oly könnyű ebben a korban. Virtuálisan nem egy ládahegyet, de egy egész Csomolungmát is megtartok, akár egy ujjal is.

Ilonát sajnálom is, meg nem is. Azt, ahogyan bántak vele, azt sajnálom. Viszont, hogy sikerült az egyik vizsgálatot letudni, az megnyugtató. Csak a végeredmények is biztatóak legyenek, azt kívánom.

Jobban érzem magamat, mert 1. kialudtam magamat este fél tíztől fél háromig. 2. Nem köhögtem az éjjel, legalább is nem emlékszem rá. A párnahegyeket sem kellett a fejem alá dugdosni este elalvás előtt. De mikor kikászálódtam az ágyból, rögvest elindult a köhécselés. Ezen még a kávé sem segített, amit megfőztem. Ma paradicsomos káposzta lesz az ebéd, ezt feleségem őméltósága főzi, én meg párolt röfihúst készítek, szokás szerint lábosban. Jut eszembe. Amikor a csemetéim az egyetem padjait koptatták, egyik alkalommal, mikor itthon voltak, a nagyobbik szomorúan mondta, hogy főzni lehet, de sütni nem, mert a kollégium konyháján sütő nincs, csak főzőlap. Nem gond, válaszoltam, akkor ehetsz akár sült húst is, csak meg kell "főzni". Nézett rám nagyra nyitott szemmel, látszott, hogy nem meri elmondani, MIRE is gondol éppen velem kapcsolatban. Aztán megmutattam neki, hogyan kell lábosban készíteni párolt húst, kevés zsiradék, víz és fűszerek kíséretében, ami majdnem olyan, mint a sült hús. Én nagyanyámtól tanultam meg, lassan hatvan éve lesz ennek is. Jesszus! De rohan az idő. ... Nem rég volt, hogy ott álltam mellette a konyhánkban, én voltam a kis kukta, mert öcsémet nem tudta rávenni a főzés tudománya alapjainak a megtanulására. De öcsikém is megtanult főzni, akárcsak az én csemetéim,pedig soha nem hívtam ki őket a konyhába fiatal korukban. Ha érdekli megtanulja, ha meg nem, akkor minek vesződni feleslegesen. Nagyanyám már harmincöt éve elhagyott minket. Pontosabban mondva, mind a kettő nagyanyám, mert egy hónapon belül temettük el mindkettőt.

Szeretem a "klasszikus" beat-korszak zenéjét, sokat hallgatom, de most csak fülhallgatóval lehet, mert ha nem .... Feleségem nagy szájjal közölné, mit is tart rólam, ha felébredne egy régi zeneszám hallatán, lévén még csak fél négy van. Olyan, mint Csacska. Későn fekszik, későn kel. Marad a fülhallgató.

Mindenkinek eredményes napot kívánok! A farmokon is, meg az életben is. Aki fáradt, pihenje ki a fáradalmakat, még ha az a gyógyulás fáradalma is. Mert biz olyan is van.
    ----------------------------------------

Ahogy látom, mindenki horkol még. Senki sincs a farmokon, ott csak a gaz nő, meg az állatok éhesek, szomjasak. Megyek reggelizni, mert kezdek megéhezni én is. :p

Utoljára szerkesztett: 4.10.19
    -elzemari-, _Ilona49_, Tündi100 és 3 más kedveli ezt.
  6. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szépnapot Mindenkinek!
    Az első aratáson-vetésen már 4 óra körül átestem,meg is reggeliztem,de az írogatáshoz még nem volt kedvem.
    A fás válogatást felfedeztem,az újból miklósra jutott 2,ilonára 0.A ládahegyek nyitjára még nem jöttem rá.
    Tihamér! Kávé előtt próbálj meg lenyelni két evőkanál mézet,egy időre az is fékentartja a kaholást.
    Kedves,hogy aggódsz értem.....a bíztatásotokra,együttérzésetekre,a pozitív energiákra szükségem van,de sajnálni nem kell.
    Nyugdíjasként valamivel múlatni kell az időt.Ha már a Bahamákra csak virtuálisan jutok el legalább az évtizedek alatt levont járulékok,adók "hasznát"élvezzem egy kicsit...….Nem maradok adós,ha nem az elvárhatóságnak megfelelően bánnak velem!Az epém,májam nem tűri.
    Az elmúlás gondolata nem rémít.Az akinek mindenkinél többet jelentettem ma 35 éve már vár .

-elzemari-, Tündi100, busika02 és 2 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Nos, igen, a szorgos gazdák már hajnalban kapát ragadnak. Kapálok én is korán, de utána jön a pótszundi. Még fiatal vagyok xD, kell az alvás!
    Most jön egy gyors aratás vetés és már itt sem vagyok, megyek bevásárolni.
    Jövök még, addig pá!

-elzemari-, henrietta1223, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó napot!

Nem nyert. Feleségem felébredt reggel és kapásból elvetette a párolt hús ötletét. Vagdalt lesz helyette. Értettem. A fasírozottat összekészítettem, hamarosan nekiállok megsütni. Ebéden innen, Lidl túl. Meg a hülyék adóját is befizettem. (Lottó.) Most már csak a konyhai event van hátra meg majd a porszívózás.
    Az a méz nem jó ötlet. Nem szeretem a mézet. Készségesen elhiszem, hogy finom, egészséges, üdítő, de nem szeretem. Sohasem szerettem. Marad a köhögés, bár már egyre ritkább. Azt viszont már szeretem! :)

Szó sincs kapáról. Én a felesleges gazokat megetetem az állatokkal. Kizavarom őket és álljanak neki legelni. De csak a gazt, mert ha nem, akkor jön a Bundás és megharapja őket, ott, ahol fáj. Bundás rendes kiképzésen vett részt, ismeri a gazokat, ismeri a haszonnövényeket, az állatokat még jobban. Ha esetleg Bundás nem jól tevékenykedne, akkor jövök én, naaaagyon szigorú nézéssel és Bundás fülét-farkát behúzva rohan is már kiterelni az állatokat a tilosból. (A feleségem meg a farm szélén áll, teli szájjal nevet, de min? Csak nem rajtam?)

További szép napot!

-elzemari-, henrietta1223, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  9. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

A gyógyszerekért sem rajongunk,mégis lenyeljük,ha tudjuk,érezzük,hogy javít a nemszeretem állapotunkon.
    A méz édességén néhány csepp citromlé,a ragacsosságán,egy reszelt alma segít.
    A pótszundinak nálam bármely napszakban helye van.
    Aratásig még 1 óra,addig megebédelek. A rakottkrumplit már kivettem a sütőből,tálalva,csak hűl egy kicsit.
    Nektek is jóétvágyat,további szép napot!

10. Csacskamacska

Bundás?- nekem nincs se kutyám, se macskám, így magad uram!
    Ilona, az almához diót eszem most, mert az jó a koleszterinemnek, ezt állapítottam meg. Mézet szeretem, de inkább teába teszem.

Bevásárlásból hazajövet a konyhában táboroztam le. Csirke párolódik, husi pörköltnek fő, még csinálok savanyú krumplifőzeléket és szilvás pitét. Holnapra egy kis kiruccanást terveztünk a hegyekbe ezért ez a nagy konyhai robot. Holnap estére vacsorára és vasárnap ebédre készülnek a finomságok.
    Napocska süt, nagyon bizakodom, hogy holnap is jó lesz az idő! Naggggyon szeretném!!!!!!

Eventgazok szaporodnak, pörgettem is, de sikertelenül. :(:(

_Ilona49_, senpai444, -elzemari- és 5 más kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nekünk a vásár napja, a vasárnap lesz a fontos napunk. Nem is nekem, hanem a nagyobbik unokámnak. Hozzájuk megyünk, ott jön össze a család. Akkor legyen jó idő ott, ahol leszünk, a többi - számomra - lényegtelen. Ettől még kívánom, hogy mindenkinek olyan ideje legyen, amilyent óhajt magának!
    Feleségem holnap süt süleményt a nagy napra. Azt is visszük magunkkal, meg a héten sütött sajtost is. Az száraz, napokkal előbb el lehetett készíteni.

Nap itt süt. Eső nincs. Hideg nincs, fűtés nem is tudom megy-e, de este biztosan megindítják. Ebéd után bóbiskoltam egy kicsit. Arra ébredtem, hogy az ízületeim nagyon sajognak. Ezek szerint változni fog az idő. A jó szamár megérzi, én meg félszamár vagyok. Ez a nevemből is látszik. :)

Feleségem hajat mosott, most a szárítóval fújja a haját. A fodrásztól kérdeztem, hogy miért van, hogy az a nő, akinek egyenes a haja, az göndört akar, akinek meg göndör, az egyenes hajra vágyik. A választ ő sem tudta, de közölte, hogy a meglátásom jó. Ő is ezt tapasztalja. Bonyolultak ezek a lányok. Nem tudom kiismerni őket. :p

-elzemari-, busika02, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Vásár, az holnap és vasárnap lesz itt, ma már lezárták a környező utakat, az árusok pedig kezdték elfoglalni helyüket. Ez az őszi Mihály napi vásár, amit évente megrendeznek Tavasszal is van, a régi hagyományokat próbáljak feleleveníteni, ápolni, de azért ez már sokkal más. 4-5 évvel ezelőtt még voltak kézművesek, iparművészek is többen, de sajnos elkoptak, már nem jönnek, pedig náluk lehetett látni, vásárolni igazán szép és egyedi dolgokat.

Holnap nem jövök, reménykedem, hogy kegyes lesz az időjárás és lesz egy kellemes kirándulásunk!!
    Jó éjt és legyen jó a hétvége Mindenkinek!

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem megy az alvás. Felébredtem. csend, sötétség és neeem vaaagyoook ááálmooos. Pedig még kellene aludni, de nem megy. Két órai alvás után fél egykor kiszálltam az ágyból. Gizit életre keltettem. Tettem-vettem a farmokon. Ennyi volt a munka, most megyek olvasni és rejtvényt fejteni.

További szép álmokat!

Ui.: Nem köhögtem órák óta. Bajom lenne???

14. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdv Begolytárs!
    Aratáson,vetésen,almozáson éééén is túl vagyok.
    Örülök,hogy a kaholásod világgáment ,remélem nem is jön vissza!
    Én csak egy verseskötetet készítettem az ágyam mellé,de inkább pótszundi lesz.Én meg túl sokat alszom,mint egy alvósbaba,pedig jóbol is megárt a sok.
    Vidám ébredést,szigorúan jobblábbal!

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

EZ MOST komoly? Csak jobb lábbal szabad felkelni? ... A fészkes fenébe is! ... Én abszolút kétballábas és kétbalkezes vagyok. Akkor életem végéig bent kell maradnom az ágyban. :wuerg:;)

Bolton túl, a sütés kellős közepében vagyok. Bolt. Még így sem jártam boltban, mint ma. Bemegyek, vettem ezt meg azt, oszt odamentem a sajtos pulthoz. Kerestem előrecsomagolt sajtot, de olyan, amit akartam volna nem volt kirakva. Egész tömbben igen, de szeletelve nem. Jött egy ifjú leányka, saccperkábé egy mázsa élőhúsban, szóval szemétkedni nem ajánlatos vele, mert ekkora testtel lehet pofont osztogatni. Megszólítám:
    - Legyen szíves adjon 20 deka körülit ebből a sajtból.
    - Nem lehet.
    - Miért nem?
    - Mert a sajtokat most leltározzuk és nem lehet felvágni.
    - Leltár? De hiszen nyitva a bolt - értetlenkedtem.
    - Akkor sem. Ez az utasítás - jött az indoklás. Csak álltam ott bambán, s azon gondolkodtam, hogy most hagyjak itt mindent, pakoljak ki a kosárból és menjek el 20 deka sajttért más boltba? Mert ha oda bemegyek, magyarázkodhatok, hogy miért megyek be kettő táska máshol vásárolt cuccal. Aztán kerestem olyant, ami még belefért a lelkivilágomba és kivettem a pultról/ból 23 dekás előrecsomagolt sajtot, ami füstölt, meg van benne előre sonka is beledarálva. Ha más nincs, lesz ez.
    Otthon kipakoltam, nekiláttam egy "rendes" kalácsnak, süleménynek. A feleségem őméltóságával megegyeztünk, hogy először én bitorlom a konyhát, utána meg ő dolgozik ott. Amíg a tészta kel, addig elkészíti a pudlijait vagy pudingjait, nekem mindegy. Az csak édes vacak lesz, nem rendes sütemény. Ő pávaszemet készít és meg "rendes" tésztát. Az meg így készül:
    Készítettem egy sima, mezei, nem édes kelt tésztát. Liszt, élesztő, csak annyi cukor, ami az élesztő futtatásához köll, kicsi só, mert só nélkül semmilyen tészta nem jó ízű, ez meg sósnak készül. Tojássárgája, kevés olaj és jött az összegdolgozás. Alaposan ki kell dolgozni, hogy a tészta szép szálas legyen. Utána betettem a mikrobiba, mert ha ott kelesztem, akkor nem éri hideg, nincs huzat. Fél óra alatt meg is kelt szépen. Az alatt vajat olvasztottam fel, de csak épp olyanra, hogy a zúzott fokhagymát el tudjam benne keverni. Tésztát kinyújtottam olyan 8-10 mm vastagra/vékonyra. Megkentem azzal a fokhagymás vajjal, kivéve a felső öt centit, mert én alulról felfelé tekerem fel a kalácsot. Rászórtam a picinyke kockákra vágott rendes sonkát, meg a lereszelt füstölt sajtot. Némi őrölt bors is került rá. Tekerés felfelé és a kalácsot nekiálltam felvágni. Széléről kezdve háromszögekre daraboltam a kalácsot. Sütőlemezre sütőpapír és rá a feldarabolt tekercsek. Most kel, a sütő melegszik - 190 fok - és kiballagok, megkenem a tetejét tojásfehérjével, ami megmaradt. Ha a sütő már forró, megy be a sütőlemez. Aztán csak várni és ha kész, ebédre lehet is fogyasztani.

Megyek is. További szép napot! Itt esik az az áldott eső.

Fatther, senpai444, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
  16. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Jókedvemben találtál,kivételesen "engedélyezem" a szebbik ballábaddal való padlóraszállást.
    Kaptam segítséget,így 1-1.5 hónapra husi és alapélelmiszerek bevásárolva,gyógyszer kiváltva,telefonszámla befizetve.
    Sül a disznótoros,a tegnapi rakottkrumpli és hordóskáposzta lesz hozzá. Elé lehet,hogy egy kis tojáslevest összeütök.
    Szidom a fiam,mert a teljes konyhafelszerelésem nála ragadt Pesten,pedig azt a sonkás-sajtos hátomszöget szívesen elkészíteném,van is hozzá minden alapanyag .Fütyül a sütőm.....ebédidő.

Utoljára szerkesztett: 5.10.19
    Fatther, -elzemari-, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Eső abbamaradt. Rézi néha kikukucskál, de alapjában borús az idő.
    Holnap megint látom a családomat, összejövünk a kisebbik fiunknál.
    Nekünk a tegnapi maradék paradicsomos káposzta volt, vagdalttal. Ehhez sütöttem azt a sajtos-sonkás háromszögeket.

Nagyon örülök, hogy engedélyt kaptam a bal lábbal való felkelésre. Én a rekamié bal oldalán alszok, ezért általában bal lábamat teszem le először, mikor felkelek. Ez után nem leszek röghöz, illetve rekamiéhoz kötött jobbágy. Paraszt. Aki ugye farmon dolgozik, az akár hogy is csűrjük, csavarjuk, paraszt. De ráadásul még állat is vagyok. Négylábú, makacs, igavonó. :)

A sülemény jó lett. Könnyű, ízletes, még a feleségem sem szólta le. Ha ő valamire azt mondja: ehető, az már a legnagyobb dicséret. De ha én merészelném - párszor megtörtént már - az ő általa elkészített sütemény így minősíteni, abból csak vita lenne. Mert az övére ilyent ne mondjon senki!

Már megint nagyon sötét lett az égbolt. Mindjárt elered megint az áldás. Gyorsan leviszem a szemetet, nem akarok megázni.
    ------------------------------------------------
    Iszonyatos vihar kerekedett. Cibálja a szél a fákat, az eső szakad, nem lehet messze ellátni emiatt. Sötét van.

Fatther, busika02, -elzemari- és 2 más kedveli ezt.
  18. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

19. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Tesókám!
    Kösz a "diadalívet!..és minden egyebet.
    A szivárvány ebben a szitáló szürkeségben igazán lélekmelengető, hangulatjavító,a természet egyik legszebb csodája.
    A fizikai magyarázat......ha szükségét érzitek.... rátok,fiúkra vár.
    Jó éjt,szép álmokat!

20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!

Magyarázkodni nem kell, mert nekünk tiszta a lelkiismeretünk. Gondolom Fatther és Lajos is egyetért ezzel a kijelentésemmel. A magam részéről még annyit, hogy a ma született bárány hozzám képest egy megrögzött bűnöző. Én a megtestesült jóság vagyok. Ezt csak a feleségem vitatja. Meg a nagyobbik unokám. (A kicsi még csak 26 hónapos.)

Ma korán reggel elutazunk és csak este, de lehet, hogy csak holnap tolom ide a képemet. Mai nap az unokáké. :)

Szép napot mindenkinek!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.