Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Hurrá zombijuh mind két farmon megvan.Viszont már nincs annyi idő hogy a busika02 farmomra vértőlgyet
    szerezzek még azt szerettem volna.Jó volt ez a hosszú teliholdas én nem is emlékszem hogy ilyen lett volna.
    Van 2 orhideám az egyik egy évben 2 x is virágzik már 10 éves,a másik dusabb levelű visszont nem akar virágozni
    mit tegyek vele ?? kis segítséget kérek.
    Szép napot!

_Ilona49_ és Tündi100149 kedveli ezt.
  2. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Még több mint 4 nap van hátra,..nem jön össze már a vértölgy?
    Megnéztem mit kér a Vértölgyért,..könnyen beszélek mert csupa fát kér és 3500-tól 12 000-g van belőlük.
    Nem virágzik az orhideád akkor nézzük ezt.http://keptarhely.eu/view.php?file=20191027v00qa91x.jpeg

Követjük Ilonát,mi is 4 napig víz nélkül voltunk,..nem nagy gond mert a kosz csak 1 hétig növekszik, utána már vásik.

Utoljára szerkesztett: 27.10.19
    _Ilona49_ kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ilona, nálad meg bőségtálak vannak! Szépen összefőzőcskéztél, mint a méhecske, szorgoskodtál, hogy legyen tartalék, ha esetleg nem tudsz majd főzni!
    Henike, nekem az összes orchideán kipusztult 2 év alatt, pedig volt több cseréppel. Valami betegséget elkaptak és nem tudtam megmenteni őket. Nagyon sajnáltam, mert évekig csodáltam virágjukat. Most nincs egy darab sem.
    Lányok, hajrá, van még idő, nem feladni!!
    Lajos, kopik az már hamarabb is!
    Virágládák letisztítva és esőmentes helyre berakva. Virágok másik része ismét behozva. Még a leanderek, agávék kint vannak.

busika02, _Ilona49_ és Kuzdern kedveli ezt.
  4. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Lajosom nagyon vicces vagy.Lehet összejönne a vértölgy de a zombinak is kell kaját ültetni.
    Szépek a képen az orchideák hallottam olyat is hogy van olyan fajta ami néha évekig pihen és nem virágzik.
    Ügyi vagy Csacska minden rendben várja a hideg időt hát én nem főleg hogy hirtelen lesz több fok lehűlés.
    Sajnálom hogy tönkre ment az orchidáid és mind egyszerre, túl locsolhattad vagy húzatba raktad lehet.
    Jó éjt aludjatok jól!

Fatther, Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  5. Tündi100149

Mennyi Teliholdas bónuszod van ami nem a rekeszbe kerül hanem fölé,..had szaporodjon minden gyorsabban.
    Mondtam én hogy sokat eszik a Zombi.És amint látom a Zombi nem abból eszik ami a Vértölgy kiváltásához kell.
    Ha azt tudnám most hirtelen hogy majd amikor csere lesz küldhető-e mert akkor 1-et kiváltok Neked és a menübe hagynám.

Csacska, már majdnem úgy voltunk Iván Koszmegesz!

Ilona az soha nem baj ha a mélyhűtőbe több kész kaja is van,...menő manós napon csak reggel kiteszed amire hazaérsz máris tálalva.
    Nálunk is van barátfüle,máj,pulyka készen csak fel kell engednie.

Három Pokoli Kutya van kint a termőföldön 5 a menübe,..csak úgy jönnek ezek a kutyák.

Fatther, busika02 és Csacskamacska kedveli ezt.
  6. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Tesókám!
    Kutyalegyek,ha nem erre készültem .Holnap harc a villanyért! Személyesen,segítséggel,hátizsák oxigénnel.Csak ne emeleten legyen az iroda,vagy legyen lift.

Fatther, busika02, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Kellemes őszi napot Mindenkinek! Talán az utolsó, használjuk ki!
    Gazt túltermeltem, de sebaj, így is ad ajándékot.
    Hétfő, így főzni nem kellett, maradt időm a teraszt rendezni. (sosem lesz vége!)
    Mosógépet reggel beüzemeltem, most a 3, adag ruha van benne. Kint teregettem, szárad amennyit szárad, de az illata az pótolja, ha nem is szárad meg teljesen!
    Utálom ezt az óra állítgatást, az este már ragadt a szemem, ma meg korán kipattant!
    Ilona drukk, drukk!!!

Fatther, -W-595-, busika02 és 4 más kedveli ezt.
  8. miklos4949

miklos4949 Törekvő

Szervusztok!
    Itthon vagyok,ügyintézés elindítva,kaptam nyomtatványt amit ki kell tölteni,és lehetőleg holnap visszavinni,tulajdoni lapot is be kell szerezni.Ügyintézésiidő 30 nap,addig a kikapcsolást felfüggesztik.
    Itt legalább józan parasztfejjel gondolkodnak és nem tesznek felelőssé --kezessé--a bérlők tartozásáért ,mint a gázosok.

Fatther, busika02, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Ilona, nagyon örülök, hogy sikerült intézkedned és nincs kikapcsolás!:):) Nyertél egy hónapot, akkor meg reméljük, hogy pozitív lesz a döntés! Tapasztalatból tudom, hogy a gázosok "fafejűek", hajtják a magukét, mint a pereces, nem kompromisszumkészek!
    Már sötétedik, pedig hol van még az este?

Fatther, henrietta1223, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  10. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

11. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Írhatom azt is, hogy szép estét, mert lassan szürkéből sötétre vált a kinti világ.
    Rohangálós napom volt, ennek ellenére délben , mikor itthon voltam, benéztem, de magammal nem volt kedvem beszélgetni. Délutáni körömet is lefutottam, hazaérve újra benéztem, de még mindig nem találok itt senkit.
    Megyek, folytatom munkám, a tegnap kimosott ruhákat vasalom és más dolgom is van, de ez a néhány perc, mit itt töltöttem, belefért az időmbe és nem maradtam le semmiről!

Nektek hoztam:

A GALAGONYA

Őszi éjjel
    izzik a galagonya
    izzik a galagonya
    ruhája.
    Zúg a tüske,
    szél szalad ide-oda,
    reszket a galagonya
    magába.
    Hogyha a Hold rá
    fátylat ereszt:
    lánnyá válik,
    sírni kezd.
    Őszi éjjel
    izzik a galagonya
    izzik a galagonya
    ruhája.

Csatolt fájlok:

busika02, Fatther, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  12. Tündi100149

Szép napot!
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/tökoszlopok-event-2019-október.18765/
    Ezt az eventet csinálni kell,...mert különben soha nem lesz SÁRGA ólatok!!!!!!!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DNem is 1.Axolotl és Oroszlán sárga,...nem is tudom mi lesz ha ezek nem lesznek meg,...összedől minden????

Utoljára szerkesztett: 29.10.19
  13. Csacskamacska

Összedől bizony! Aludni sem fogok tudni, hogy nem lesznek meg a sárga ólak!
    Most azért megpróbálom! Jó éjt!

busika02, Tündi1001, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  14. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madárdalos jó reggelt kívánok !

A naptár mai ajándéka 10 szupertáp.
    A ajándékok pedig: az első 1 db 100 % os, nem azonnal induló TP/TTP bónusz, a második 1 db Kelj fel és ragyogj fejlesztés.

Mosolygós szép napot ma is mindenkinek !

15. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Köszi Fatther! Őszintén megmondom, hogy kinyitás előtt mindig megnézem, hogy mi a napi ajándék. Valamelyik topikban megtalálom, mert vannak korán kelő, vagy későn fekvő gazdák, akik már kinyitják és meg is osztják, hogy mit rejt a "titok".
    Délelőtt a férjem sírjához mentem, kivittem a nagy vázát, mert tudom, hogy szükség lesz rá. Ilyenkor többen meglátogatják a temetőt és a sírokra több virág kerül.
    Nyűgös vagyok, hétfőn fázhattam meg, mert elég sokáig kint voltam a kertben és éreztem is én már akkor, hogy kicsit fázom. Lázam nincs, csak olyan nyomott vagyok, a fejem sem olyan, mint szokott, az este a torkom is kapart. Ma már ki sem dugom az orrom, munkám van bent bőven.
    Ki merre? Kezditek az eventet?
    A teliholdast kicsit unom már, szokatlan ez a hosszú nyitvatartás. Jó, a pajta szépen telt, de már nem fogom bánni, ha azokat a területeket nem kell látogatni!

Hűvösre fordult az idő, kertemben egyre több madarat, meg varjút látni. Tudom, hogy a varjú is madár, de a varjúkat nem szeretem. Tegnap a kis cinegék lepték ek a fenyőfát, nagyon aranyosak voltak! :)

MÓRA FERENC (1879-1934):
    A cinege cipője
    Vége van a nyárnak,
    hűvös szelek járnak,
    nagy bánata van a
    cinegemadárnak.

Szeretne elmenni,
    ő is útra kelni.
    De cipőt az árva
    sehol se tud venni.

Kapkod fűhöz-fához,
    szalad a vargához,
    fűzfahegyen lakó
    Varjú Varga Pálhoz.

Azt mondja a varga,
    nem ér ő most arra,
    mert ő most a csizmát
    nagyuraknak varrja.

Darunak, gólyának,
    a bölömbikának,
    kár, kár, kár, nem ilyen
    akárki fiának!

Daru is, gólya is,
    a bölömbika is,
    útra kelt azóta
    a búbos banka is.

Csak a cingének
    szomorú az ének:
    nincsen cipőcskéje
    máig se szegénynek.

Keresi-kutatja,
    repül gallyrul gallyra:
    "Kis cipőt, kis cipőt!" -
    egyre csak azt hajtja.

16. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

A kálváriám folytatódik.A gázórám némi hadicsellel csak leszerelték,elvitték...magérdemlem,hagytam magam ismét átverni.
    A villany rendben,30 nap múlva a nevemre kerül,és csak a saját fogyasztásom kell fizetni.
    Ebéd fagyasztóból rendezve.
    Holnap sugárterápiás taktikai megbeszélés.
    Az életkedvem,morbiditásom nagyon gólyalábakon áll,már a játék is nyűgös időnként.
    Lassan már a tundrabugyingó sem elég,előkerült a "győziketakaró"is.

17. Csacskamacska

Ilona, nagyon sajnálom! :(:(:(Fűtés nélkül meg fogsz fázni, akárhogy felöltözöl is, a hideg az hideg és egyre hidegebb lesz! Szerencse, hogy az áram rendben! Radiátorral tudsz melegíteni, igaz nem olcsó. Elhiszem, hogy nincs kedved még a játékhoz sem, nekem sem lenne. Valahogy "meg kell ráznod magad", hogy a sok sikertelenség és keserűség után kicsit fentebb lépj a létrán! Tudom, mondani könnyű, de képes vagy rá!

Gazok szaporodnak. Zuhatagot bontottam, bár nem szoktam, de most sokallom a gazt, amit le kell termelni.

Hoztam egy kis vitamint! Ettetek ma gyümölcsöt?

busika02, henrietta1223, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  18. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép estét kívánok mindenkinek.

Ilona, és ki írta alá azt a dokumentumot, amely igazolja az óra leszerelését és az aktuális óraállást ??????
    Más.

Az elektromos kandalló vagy radiátor helyett van sokkal gazdaságosabb, az infra fűtés.
    Ilona, amennyiben érdekel a dolog, bagolyban küldök bővebb információt.

További szép estét, jó pihenést.

19. Csacskamacska

Tudod, műszaki dolgokban nem vagyok járatos. Jó, hogy vagy!! Számíthatunk Rád ilyen téren (is)!

busika02, henrietta1223, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  20. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

A leszerelésről 3 0ldalas munkautalványt kaptam,Fogyasztóként a bérlő---tényleges fogyasztó van feltüntetve,óraállás egyezik az általam felírttal,két szerelő neve,száma aláírva. 6 fotó is készült,ez is rögzítve a munkalapon. Egyébként a munkalap szerint a gázt már május 20-án elzárták.Azóta eltelt a 6 hónapos türelmi idő ezért felmondták a bérlővel kötött szerződést .Állítólag nekem így csak 25ezerFt nyomáspróbadíjat kell fizetnem,a többit holnap a sugár után tudom rendezni.A fiam is intézkedett...ennyire haladt.Nekem mára a villany elég volt.Ott igazán segítőkészek,gyorsak,udvariasak voltak,még taxit is hívtak,hogy haza tudjak jönni.
    Károly!Természetesen minden olcsóbb megoldás érdekel,várom az uhut! A segítséged előre is köszönöm!!!!!

busika02, henrietta1223, Fatther és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.