Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép estét kívánok mindenkinek !

Két gondolatot szeretnék veletek megosztani, jogosítvány "ügyileg":

A jogsi hosszabbításakor 2017. január 01-től erre érdemes odafigyelni: 2017. évtől már nem az orvosi vizsgálat napja határozza meg a jogosítványok érvényességét, hanem a sofőr születési dátuma, ajánlott tehát nem az utolsó pillanatra hagyni a jogosítvány megújítását, a legjobban akkor járunk, ha nem sokkal szülinapunk után megyünk orvoshoz, majd remélhetőleg mihamarabb az okmányirodába, jogosítványunk úgyis csak addig a napig fog élni.
    A másik: 2015 óta az alvászavart is figyelik az orvosi vizsgálaton, aki gyanús, az hónapokig tartó részletes vizsgálatra számíthat.
    A jogosítvány hátoldalán, a 11. oszlopban található kategóriánként a vezetési jogosultság érvényességi ideje. Ezen időpont lejártát követően az adott kategóriára vonatkozó vezetési jogosultság megszűnik, ugyan az okmány továbbra is érvényes lehet, de az csak személyazonosság igazolására használható.

Mosolygós szép estét, pihemtető hétvégét.

Romhányi József: Egy boldogtalan sün panaszai a halovány Holdnál

Sanyarú sors, te szabtad rám gúnyámat,
    céltábláját az emberek gúnyának.
    Engem senki nem cirógat, becézget,
    mert a bőröm egy kicsit recézett.
    Hogy irigylem a nercet, a hódokat!
    Nekik kijár elismerés, hódolat.
    Hányszor kértem a bennfentes rókától
    hogy legyen az én ügyemben prókátor.
    Könyörögtem: szólj a szűcsnek, bátyuska
    protezsálj be prémesállat státusba
    vagy vegyen be legalábbis bélésnek.
    De hiába! Nem enged a kérésnek.
    Értékemért agyon sose csapnának,
    nem kellek én se muffnak, se sapkának...
    Így kesergett sündörögve, bujkálva,
    míg egy fakír nem került az útjába.
    Az felkapta, gyönyörködve vizsgálta:
    - Jössz a szögeságyamra, te kispárna!

zsani_apja, henrietta1223, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  2. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Károly! Megint sikerült könnyeket csalni a szemembe......már a jóízű,fesztelen nevetéstől!!!!!!!
    Azért van akinek szívesen ajándékoznék karácsonyra egy csinos sündiszmóbéléses bundát.
    Egyébként a múlt héten amikor a fiam itthon volt,a medencében talált egy kis sünit.Kapott vizet,almaszeleteket.Két napig vendégeskedett nálunk,megerősödött és elballagott.Én is gyönyörködtem benne,de nem hoztam be kispárnának.

Fatther, henrietta1223, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó izét! (Mindenki válasszon magának olyan napszakot, ami tetszik!)

Körbenéztem. Jelenlétit aláírtam. Megyek olvasni.

További szép álmokat az alvó, farmon elfáradt gazdáknak!
    ----------------------------------------------------------------
    Ismételt létszámellenőrzés. Sehol senki.

Akkor további jó éjt gazdák!
    ----------------------------------------------------------------
    Még mindig sehol senki. No majd holnap erre nézek megint.
    Jó munkát mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 24.11.19
    _Ilona49_, busika02 és henrietta1223 kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép jó napot kívánok!
    Tévedés ne essék, nem most keltem, csak most értem ide!
    Tihamér, sajnálom, hogy a bagolytársak magadra hagytak, gondolom azért nem féltél egyedül!
    Gyönyörű napsütés van, így csalogat ki a kertbe, de csak kevés időm jut most rá, mert a főzéssel még hadilábon állok.
    Felhő kész, de még termelgetek. Kis ajándék is ajándék. Még most is raktam ki Vén fákat, érjen rajtuk a termés.

Fatther, igen tudom, így aztán lesz vagy 2 hét, amikor érvénytelen jogosítvánnyal fogok vezetni, mert csak a szülinapom után megyek a háziorvoshoz. Alvászavarral nem szenvedek, nappal nem alszom, viszont az éjszakákat azzal töltöm!
    Tihamér, láttam, olvastam a 9 éves zseni gyereket. Szerintem amennyi öröm van benne, hogy 9 évesen már diplomázik, annyi hátránya is van, szegény nem fogja megtudni sohasem, hogy milyen az igazi gyerekkor, nem játszik, nem legózik, nem társasozik, nem éli a gyerekek gyermeki életét. Tudásával viszont lehet egy feltaláló is, ami pedig az emberek életét könnyíti meg pl. Nehéz ezt eldönteni, hogy jó, vagy sem.
    Legyen szép napotok!:)

Fatther, _Ilona49_, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
  5. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok!
    Téliesítés mindkét házban megoldva,most még só kell a lefolyókba és kis kapacitású hősugárzó két fürdőszobába,hogy a vízmelegítő boyler se fagyjon el
    Csacskák egy órát se közlekedj érvénytelen jogosítvánnyal,ha igazoltatnak a szabott szabálysértési bírság 30 ezer forint. Fellebbezésre,méltányosságra nincs lehetőség.
    Hasznosabb és biztonságosabb,ha kivételesen két hétre előre bevásárolsz,amit szükséges lefagyasztod.
    Én folyamatosan írom a "hiánylistát",Még a kenyeret,tésztafélét is lehet fagyasztani,csak szobahőmérsékleten kell kiolvasztani.Mikrózni tilos.mert ahogy kihűl kőkemény lesz.
    Tihamér 3 hétig részemről nincs huhogás,legföllebb nyafogás.
    További szép napot.Itt ma Rézi kitett magáért.

busika02, henrietta1223, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

A szomszédkeresőben találsz bőven, ott keress kedves serapapa!

Ilona, a bevásárlás nem gond, azt közel és gyalog, vagy villamossal is meg tudom oldani! A távolabbi célpontok a neccesek!
    Kenyeret nem szoktam lefagyasztani, inkább megyek a nemszeretemcoopba, az csak 10 perc.
    Nagyon nem szeretem, hogy Rézi ilyen hamar nyugovóra tér.
    Segítő kezek diót tisztítottak nekem, így most egy darabig el vagyok látva dióval, készülhetnek fizetségként a diós sütik! :)

Nézitek az X-Faktort? Ezektől a mentoroktól kikészülök! Bogit még visszaküldeném az iskolába, nem mentori székbe ültetném! Sajnálom szegény Blankát, nekem tetszett a hangja, kiesését Boginak köszönheti, mert nem tudta rendesen felkészíteni, nem tudott neki egy rendes dalt választani!

busika02, Fatther, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  7. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Én a Szárban sztárt nézem.ma lesz a döntő a 2-es csatornán18,50-től.Itt a mentorok toppon vannak.Pápai Joci az egyik főkedvencem a természetes egyszerűségével,kendőzetlen véleményeivel,vaskos humorával.
    Most 17.30-tol az 5-ös csatornán Andre Rieu….Ő nekem kihagyhatatlan.

8. Csacskamacska

Azt is nézem, teszik, valóban szórakoztató! Ha minden igaz, Bereczkivel meg együtt szilveszterezem! - mármint ő lesz a sztárvendég ahol szilveszterezünk.

Jöttem és megyek, mert sehol senki!
    Jó éjt, aludjatok jól!

Utoljára szerkesztett: 24.11.19
    tazmánördög, _Ilona49_, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Alvás letudva, négy óra nekem mostanság elég éjjelente.
    Tévét a feleségem szokott nézni, én csak az ismeretterjesztő műsorokat, meg néha sportot. Szórakoztató műsorokat ritkán látok. Sosem érdekeltek. A mindenféle szerelmes sorozatok, gyilkolászások, ilyen-olyan nyomozósok hidegen hagynak. Tudom én egy ritka faj vagyok, belőlem nem is élnének meg a csatornaterjesztő cégek. Ahogy a kocsmárosok sem. :) Van a lakásban kettő tévé, az egyiken mittudomén hány csatorna van, nagyjából kettőszáz lehet, az a feleségem tévéje. A másik szobában csökkentett csatornaszámú van, az elég nekem.

További szép álmokat mindenkinek!
    ----------------------------------------
    Bolton túl, virágbolton innen. Feleségem kiadta az ukázt, hozzak fel neki virágföldet. A tulipánjaira teszi, mert azok a bolondos hagymák megindultak felfelé. Túl meleget éreztek. Na most jön majd nekik a fekete leves. A fagy. Majd ha fagy! :p
    További szép álmokat a gazdáknak!

Utoljára szerkesztett: 25.11.19
    Kuzdern, Csacskamacska és henrietta1223 kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Itt már fagyott hajnalra, de csak a nyílt terepen. Láttam, kapargatták a kocsik ablakát reggel. Nálam a teraszon és a kertben még nem, védett, nagyobb lehűlésnek kell jönni, hogy a teraszon is lehessen látni a nyomát. Nap süt, de mai teendőim közé tartozik, hogy a virágládákat lehordom a téli helyükre, valamint a muskátlikat, és még a kint lévő virágaimat is a telelő helyre rakom.
    Tv. Nagyon keveset nézem, nincs mit! A természetről szóló filmeket szeretem, főzőcskét is nézegetem, de csak nézegetem! X-Faktor, Sztárban sztár csak, ha kedvem van hozzá, mert ezeknél a mentorokkal sokszor nem értek egyet és akkor felbosszantom magam.
    Amikor filmet szeretnék nézni, akkor legtöbbször a YouTube-ról keresek valamit. Szeretem azokat a filmeket, melyeknek valós az alapja, vagy családregények, de persze kell néha a vígjáték is. Amiben lőnek, az már nálam kizárt! Olvasás az utóbbi időben hanyagolva van, mostanság a keresztrejtvény és a kvízjátékok amik érdekelnek, de ezek is csak ideig-óráig, utána majd jön újra a könyv.
    Most pedig megyek az átalakítás után újra nyitott Rossmannba, mert nyitási akcióba pont vannak olyan piperék, amikre szükségem van! :)
    Legyetek jók, vagy kevésbé jók és élvezzétek a mai napot is, mert az élet szép, csak észre kell venni a szépségét!

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Azt tudom, hogy az élet szép és én észre is veszem. Szoktam tükörbe nézni. :pxD
    A nap itt is süt, de ereje már a sugarainak nincs. Feleségemnek hoztam fel virágföldet megrendelésre, meg még azon felül is egy szál fréziát, mert az a kedvenc vágott virágja. Ő a virágot szereti én meg a feleségemet.
    Szép napos és meleg napot minden gazdának!

12. Csacskamacska

Fárasztó vagy!!!

Bevásárlás megtörtént, nagy lufi és zeneáradat meg csinnadratta közepette várták a vevőket, akik voltak is szép számmal! Apró ajándék is járt, fogkrém és cukorka, kicsiknek lufiból hajtogatott figurák.
    Nap süt, bár ereje itt is fogyóban, de mégis jó kinézni az ablakon.:)
    Nagyon elfoglalt mindenki, vagy más utakon járnak, hogy erre nem jön senki?!
    Megyek, vár a munka!

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Dehogynem jön! Itt vagyok én. Az viszont tény, hogy más nemigen jött ma errefelé. Biztosan sok gazdának van bokros teendője. Ami kihagyhatatlan. Ilyen például a délutáni kávé is. Megyek is és hörpölgetek egy adagocskát. Kevés kávé, sok víz, cukor és édesítő semmi. Elég annyi édesség, ami a kávéban van. Meg a teába se kell, azt is cukor nélkül fogyasztom. Édesen csak a lányokat és a zöldborsólevest szeretem. Amikor összekötöttük feleségemmel az életünket, ő kettő cukorral itta a kávéját és a teáját is cukrozta. Már régóta nem tesz egyikbe sem cukrot. A csemetéim közül a fiatalabbik volt mindig édesszájú, de már ő sem cukrozza az "italait". Érdekes, de soha senkinek nem mondtam, hogy ne tegyen bele, mégis elhagyták. Az idősebbik meg sosem volt édesszájú. Nem is kávézik, teát néha fogyaszt. ... Most azon gondolkodok, hogy lehet ennek a cukor-nélküliségnek az oka, hogy se édesanyám, se édesapám nem cukrozta a kávéját, teáját? Még most sem. Szerencsére élnek mind a ketten. Betöltötték a 87 és a 90 évet.
    Rézi süt, pedig azt mondták a rádióban az okosok, hogy Dunántúl nyugati részén köd lesz egész nap. Az osztrák határ tőlünk nyugatra 8 km. De akkor MI számít a pestieknek nyugatnak? Mármint Dunántúl nyugati részének. Tán az Óperenciás tenger partja? (Az ober Enns az Enns folyón túli területet jelenti. Valamikor ott volt a bajor hercegség és a magyar nagyfejedelemség közötti határ. Attól keletre húzódott a Lajtáig - régi magyar nevén Sár avagy Szár, jelentése tiszta - a gyepű. Géza nagyfejedelem egy fiatal nőért mondott le a bajorok javára a Lajtán túli területről. A fiatal nő a bajor herceg lánya, Gizella volt, ő lett az első magyar királyné. Micsoda nagy értéket jelent egy fiatal nő néha. A mai Ausztria felét adta érte a nagyfejedelem. Az ober Enns alakult át a magyar nyelvben Óperenciássá, azaz az Óperenciás-tenger menti, tengeren túli földdé. Azért az igazsághoz tartozik az is, hogy 900-ban foglalták el eleink Dunántúlt a bajoroktól, amikor Arnulf, akivel szövetségesek voltak a magyarok, meghalt. Halálával a szövetség felbomlott, magyar szemből nézve Dunántúl, az akkor Pannónia szabad préda, szabadon elfoglalható terület lett. Persze erről nem kérték ki se az ott lakó bajorok, maradék avarok és szlavónok véleményét. Meg a Német nemzet Szent Római Birodalma vezetőjének, a német császárnak a véleményét sem! Nyelvészkedés, történelem befejezve.)

További szép napot!

busika02, Kuzdern, Tündi100149 és 5 más kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Tihamér, szeretem a kis szösszeneteid! Lehet szégyen, de én vállalom, nem tudtam mindent abból amit leírtál. Szerettem a történelmet, most is szeretem, de vannak hiányosságaim. Az vesse rám az első követ, akinek nincs!

Helyzet az, hogy kíváncsi emberek is vannak! Sőt, az van több! Jönnek a kedves gazdák innen is, meg onnan is, olvasnak, szignót leteszik és továbbállnak! Írni nem írnak! Hmm, kis lusta kíváncsiskodók! ;)

15. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét!

Ketten vagytok! Beszélgessetek,..majd mi olvasunk!
    Ennyi farm mellett még kedvem sincs írni.

16. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Ilona, melyik koncertjét mutatták az M5-ön ?????
    A mentorokról nem nyilatkoznék, mert még zsűritagoknak is rosszak (szerintem).

Pihentető jó éjszakát mindenkinek.

17. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Ilona csak Dec.11 után válaszol.

busika02, henrietta1223, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt a korán kelőknek! A többieknek meg szép álmokat!
    ---------------------------------------------------------------------
    Pálinkás jó reggelt minden gazdának! Nap hamarosan felkel, lehet tenni-venni a földeken.
    ---------------------------------------------------------------------
    Tévedtem. Nem kelt fel Rézi. Biztosan álomkórban szenved.

Utoljára szerkesztett: 26.11.19
  19. Csacskamacska

Jó reggelt! Itt már felkelt, igaz sokáig aludt! Bágyadt sugarai simogatják a földet, növényeket meg engem! :)

Terike, hogy vagy? Csak néhány szó, hogy tudjunk rólad! Zsozsó is hamarosan érkezik, vagy ki tudja, nála semmi sem biztos, mert gondol egyet és már úton is van! :)
    Ilonának kitartást, erőt, visszavárjuk, bár tudjuk, hogy most kicsit többet lesz távol.
    Henike jelez, hogy van, de igen szűkszavú.
    Fiúk jönnek, írnak, ki többet, ki kevesebbet. Magam meg csak jártatom a számat, fecsegek. Most ugyan már megyek is, vár a munka!
    Mosolygós szép napot Mindenkinek!:)

20. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Mint hírhozó jöttem ismét! (Terike kérte,hogy írjak)
    Terikével beszéltem. Gondjai vannak a farmra való belépéssel, hiába kér új jelszót, a régi email címe megszünt.
    Most segítettem neki,hogyan írjon a supportnak, kikerestem az előzményekből az ID számát, mert azt sem tudta fejből, s mondtam neki,hogy az új e-mail címére kérje az új jelszót. Remélem sikerül megoldania. :)
    Egyébként jól van, puszil titeket. :)

Utoljára szerkesztett: 26.11.19
    -W-595-, Kuzdern, mebajah és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.