Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ez igaz, mindenkinek a szervezete másképp reagál.

Segítsetek! Hogyan lehet a sárga foltokat eltüntetni régi terítőkből? Már átböngésztem a netet, kipróbáltam több mindent, de a foltok maradtak! Mitől lett a folt nem tudom, régi, nem használt terítőkről van szó, mintás, így hipóba, cloroxba nem mertem tenni.

Terike, gondolom, de mélypont után jön a fellendülés! Erős vagy és nagy akaraterőd van, tehát nyertes vagy és Tied a győzelem!

2. mebajah

mebajah Fórum császára

esetleg dzódabikarbóna?Én is SÖS! EDDIG EVENTNÖVÉNYT TERMELTEM,DE JÓ IDEJE NEM LELEM A VETŐtáblán.EMIATT NEM SZERETNÉM A Supportot zargatni Van tanácsotok,Kiegészítem.nem tudok malmost sem keverni Néztem a fórumot,de ilyen problémákat senki nem jelzett eddig.Lehet,elfáradtam.

Utoljára szerkesztett: 27.11.19
  3. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Ma 14:00 órakor lezárult a "Segítők szabadnapja" event.

Így az eventnövény, az édes macaron már nem ültethető.

Holnap új event jön. (már akkor, ha eventezni szeretnénk.) :D

Jó egészséget, kitartó tornát és hatalmas türelmet kívánok Neked a mielőbbi gyógyulás érdekében!
    Ez a jókívánság személyes! :)
    Itt a topicban a barátaid segítenek! :)

henrietta1223, Fatther, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  4. mebajah

mebajah Fórum császára

NAGYON köszönöm a segítséged és a jókívánságodErőt ad a folytatáshoz.Bocsi,DEA régi formám az erőmmel együtt olajra lépett,ez öreg hiba volt,de a türelmed legalább a régi!

henrietta1223, Fatther, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  5. mamarygen

Ne így lásd, kérlek!

A régi formához (formádhoz) vissza fogsz térni! Időt kell adj magadnak.
    Hisz tanulunk mindenből.
    Kényelmetlenségből, nehézségből kitartást! Küzdést és haladást, mert az erőnk, hitünk segít benne!
    Pici lépés naponta, vagy több naponta már biztató tud lenni.

A türelmem az egyik legnagyobb kincs.

-W-595-, henrietta1223, Ninett79 és 5 más kedveli ezt.
  6. mebajah

mebajah Fórum császára

tuDOD,MENNYIRE IGAZAD VAN,IGYEKSZEM IS NAGYON,CSAK AZ A BIZONYOs pici lépés nem igazán szokott lendíteni.Ahitem és most TI tartjátok bennem a lelket!EZt az eventet buktam,de először bambultam 2010 óta olyat, amilyet még nem. azért biztatásodra előkészítettem mindenütt a holnapit.jóÉJSZAKÁT tISZÁN INNEN ÉS TÚL!

-W-595-, henrietta1223, Ninett79 és 4 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Terike, látod mindenki biztat, támogat és ott segít ahol tud! Hidd el, lassan, de biztosan erősödsz majd és teljes lesz a gyógyulásod! Idő kell, hit, türelem és kitartás! Hinned kell benne!
    Terike, volt már az is, meg citromlé, meg vanish szappan... de a folt az ott van!

Kivasaltam a megszáradt ruhákat, még néhány vastagabb darab maradt a szárítón. Bundás kenyeret csinálok vacsorára és teát iszom hozzá.

8. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Terike...most ne veszítsd el a türelmed! Pici eredményeket tűzz ki magadnak....akár a biciklinél....akár a lépésnél!
    Minden nap 10 lépéssel többet kell megtenni....és a kezedet is emelgesd a jobbikkal.
    Tudod....kisablak és nagyablak! Az ujjaidat pedig gyötörd és gyötörd!
    Az eventekkel kapcsolatban pedig ha kérdésed van...akkor írj és mindig van aki tanáccsal el tud látni!

Judit....én is....én is szeretem a bundás kenyeret! Ohhh de finom is tud lenni!
    Délelőtt figyelmeztettél, hogy jön a következő event...akkor kaptam a fejemhez....hoppp!!!!! ......holnap event!
    Nem kedvencem ez a mini játék sem....csinálni fogom, mert event!...és ha event van....akkor azt nekem csinálni kell!xD
    Akár megéri..akár nem!
    Most fásítottam a két területet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyi felröpi jön majd ....eddig a fák nem nagyon
    szórták.....most viszont a leírás alapján jobban adják, mint a növények!
    Jól megcifrázták!:p:oops:

9. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!

Csacska fogjál össze több fülpiszkit és azt mártsd a cloroxba és úgy dörzsöld be a sárga foltot,..ahol színes ott úgy sem látszik a folt.Ha ez sem segít utána jöhet az olló!:D:D:D

Hova tűnt a Teliholdas? Múltnap még láttam hogy holnap lesz.Megette a Vérfarkas?

Nálunk esik az eső.

10. zsozso577

Sziasztok

Itt is szitált az előbb..lehet azóta már jobban esik az eső.....most nem látok ki....lehúztam a redőnyt!
    Délután olvastam valahol.....hogy lesz majd Teliholdas.....nem fog kimaradni.

11. mamarygen

Szia!

Ez a mini-event sem marad el a héten! :)

Átrendezés történt (más napra helyezték a központban) mindössze, holnapi bejelentés várható.

12. mamarygen

Szia!

Magánemberként (mod ruhában) írok egy ötletet a folt kezeléséhez.
    Van klórmentes clorox - színes ruhákra ajánlva. Egész jól tisztít, nem roncsolja az alapanyagot, a színeket sem bántja.
    ((Ámbár a régi textilek "maguktól" is megadják néha magukat.))

Ma már sokat írtam itt, ne haragudj, ne haragudjatok, kérlek!

13. Csacskamacska

Mamarygen, Lajos, köszönöm a tippet, holnap kipróbálom. Mára feladtam, kiterítettem őket, holnap viszont jön a clorox! Sikerről, vagy sikertelenségről beszámolok!

henrietta1223, Tündi100149 és Kuzdern kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó estét!

Tapasztalataim szerint az ecetes olló MINDEN foltot eltávolít a ruhából. Amikor a feleségemnek megemlítem, ki akar zavarni a lakásból. Nem értem. Így segítsen az ember a feleségének tanácsaival. :p:wuerg:

Pénteken jönnek a nagyobbik fiamék a kisebbik tündérrel. Szombaton csatlakozik a kisebbik csemeténk is a nagyobbik unokával meg a feleségével. Együtt lesz a család. Én meg holnap megindulok anyagbeszerzésre. Szombaton délelőtt meg a konyhai event lesz a mérvadó. Feleségem elképzelése: palóc leves, nílusi sügér sütve, császárhús szintén sülve. Köretnek párolt rizs, batáta és az elmaradhatatlan kopaszhonya. Sütemény nem tudom mi lesz, azt a feleségem fogja készíteni. Olyan, olyanok kellenek, amiket mindenki meg tud enni. Van ugye aki glutén és laktózérzékeny, szóval bármi nem lehet. Engem a mostani állapotom miatt nem is érdekel semmiféle sütemény. Lehet, hogy a párolt rizs és a főtt batáta lesz az én ételem. Zsíros, fűszeres, puffasztó eledel TILOS egy magamfajtának. Azért, mert én azokat nagyon úúúútálom. Jobb a párolt rizs és a batáta! Hajrá epe! Hajrá epe! :mad::cry:

Jó éjt mindenkinek!
    ------------------------
    Jó reggelt mindenkinek!

Létszámellenőrzés. ... No! ... Sehol senki?

Feleségem újragondolta a szombati ebédet. Tegnap esti álláspontja szerint a császárhús helyett brassói aprópecsenye és sárkány falatok lesznek. Legyen meg az ő akarata. Végső soron úgy is én fogom elkészíteni. :)

További szép álmokat! (Epém van. Érzem.)

Utoljára szerkesztett: 28.11.19
  15. tazmánördög

tazmánördög Utánpótlás-írogató

Én is örülök neked Ilike! Remélem az egszséged jól szolgál! Tudod nekem minden előrébb való a farmnál,a gyerekek,a férjem,a háztartás az Szm szülőség és ha van a munkahely.Na ez nincs mindig.A 2019 évemben sajnos csalódnom kellett-csúnya szót nem irok- rossz,rosszabb,mégrosszabb és legrosszabb munkahelyeket sikerült összeszednem.Nem vagyok az a tipus aki hagyja magát.Ha két hónap után észreveszem hogy kihasználnak és uram bocsá hü....nek néznek ,dobbantok.Megtehetem szerencsére,de úgy istenigazából elegem van picit,sőt nagyon.

Más! A faces farmos csoportban olvasok nap mint nap infokat ha oda jutok és ott irta kedves farmtársunk hogy egy azaz 1 db szupitáppal való
    tenyésztés jön baby boomal.Na kinek van még meg ez az info? Még nem kerestem rá itt de lehet megteszem.....

Plusz info,visszaolvastam és emlékeim szeint úgy röpke 14 évvel ezelőtt nap 3-6 db Magne B6 volt az adagom a terhesség alatt az elején,mivel 24 órából 16-ot fájt a fejem és más gyógyszert ugye a 12.hétig nem lehetett bevenni.Sajnos emlékeim szerint semmit nem ért a fejfájásra csak a sötét szoba és vizesruha,de a doktorbácsi szerint egyem aMagneb6-ot mert az segít.Én meg szót fogadtam.....
    Erika voltam nem a matekopéról :)

Utoljára szerkesztett: 28.11.19
    Kuzdern, Tündi100 és henrietta1223 kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Itt ugyan nincs, mert szemerkél, eseget! Még remény sem nagyon van arra, hogy ma Rézit meg lehetne látni! Persze én épp a mai napra terveztem bevásárlást, karácsonyra ajándékok, stb. tehát olyan menőkés napot. No, most várakozó állásponton vagyok, ha eláll, akkor megyek, ha nem, akkor is megyek, csak sétálgatni nem fogok, hanem a nagyobb üzletközpontot veszem célba.

Tihamér, ne vedd zokon, de az ecetes ollót nem fogadom el, hasonlóan reagálok rá, mint a feleséged!( Érdekes, Lajos is adta ezt a tippet is! Ó, Ti férfiak!)
    Jó főzőcskézést és érezzétek magatokat nagyon jól a gyerekeitek és az unokák körében!

Erika, bizonyára akad majd munka, csak légy türelmes!
    A tenyésztésről a Mini Eventek: Black Friday akció 1.-ben olvashatsz!

Farmomon szépen sorjáznak a fák, várják a 14 órát! :)

Kuzdern, Tündi100, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  17. zsozso577

Jó reggelt kívánok!

Lajos....itt aztán nem esett sok eső....de most is szürke minden!
    Este rácsodálkoztam a kiírásokra.....mennyi minden vár ránk!
    Van amit már vártam....pl. a munkásokat, mert most kuponokat használok és a elég nehéz az élet munkások nélkül!:pxD
    Ahogy néztem, ide is begyűrűzött a fekete pénteki őrület.....lehet lesz valami amit kipróbálok.

Várom az eventet....kezdődhetne 10 órakor, mint régebben.

18. mebajah

mebajah Fórum császára

140 tekeréses jó reggelt,Tiszántúlés errejárók!réZIaz üveghegyeken túl járhat,mert napok óta nem jelentkezik,helyettej ó kis áztatós eső érkezett
    remélem,kihagyhatatlan ajánlat nem érkezik,még minden elérhetetlen távolságban van.bÁR,HA OTTHON LEHETNÉK!

dOBÁLÓZUNK?dOBÁLÓZUNK?Nem igazán érdemi játék a visszalépegetés.

Kuzdern, Csacskamacska, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csacska!

A heresó, másképpen mondva, írva az oxálsav is folttisztító. A rozsda eltávolítására is jó. Azt nem tudom, hol lehet beszerezni, de nedves kémiai laboratóriumokban biztos. Persze az átlagember nem gyakran jár oda. Az, hogy az ilyen-olyan szuper, ezt meg azt, sőt semmi maró, mérgező, irritáló anyagot nem tartalmazó tisztítók kiválóak, azt el lehet felejteni. Mert a jó tisztítók, mind pl. a citromsav is sav, az ecetsav is sav, a szalmiákszesz, tisztességes nevén ammónium-hidroxid pedig lúg. A köznyelven hyponak nevezett kálium vagy nátrium-hypoklorit is maró hatású. Ami klórt tartalmaz, az is maró, ezért is roncsolja a foltokat. Az is igaz, hogy az alapanyagot is bántja, de valamit valamiért.

Sokan nem tudják, de takarításkor egymás után hypót és sósavat használni tilos! Ez a két anyag ha találkozik, klórt szabadít fel, ami bizony azonnal megtámadja a tüdőt. A Nagy Háborúban - I. világháború - a leggyakrabban használt harci gáz volt a klór. Sok ezer katona halt meg iszonyatos kínok között a mérgező klórgáz miatt.

Idő nálunk ronda, még kimenni sem érdemes, bár már kétszer tettem tiszteletemet a boltokban. Szürkeség, köd és szitáló eső. Brrr!

20. zsozso577

Judit....már olyan sok tipp-t kaptál a folt eltávolítására...hogy most már nagyon várom az eredményt!:oops:
    Az első gondolatom nekem is hasonló volt, mint Tihamérnak.....csak ecet nélkül. Nem írtam le, mert már előre tudtam, hogy
    nem fogod díjazni!xDxD
    Nálam, ha valami elromlik és mondom a fiamnak....az a válasz, hogy "Ujjat kell venni"xDxD ...Ez már szlogen nálunk!
    Legyen az csepegő csap....vagy mobil telefon.....vagy akármi!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.