Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák és alvó karácsonyozók!

Igenis VAN mozi, csak az a helyzet, hogy a jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. Érkezési sorrendben adják ki, elővételi lehetőség nincs. Aki rendes időben megy jegyért moziba, az kap, a többi meg várjon sorára. Én ma is jöttem reggel, a farmmunkálatok elvégzését követően, s valóban meg is nézhettem a filmecskét. Mozipont, mozipontért farmarany.
    A karácsonyi nagy sütés-főzést tegnap befejeztük. Ma, sőt! a hét hátralévő maradék részében csak tea és kávé az, amit kell főzni. Meg valami levest dobunk majd össze holnap, holnapután. De annyi maradék van, hogy a hét végéig másodikkal el vagyunk látva. Köretet is tettünk a fagyasztóba, azt sem dobjuk ki. Ha fagyasztható, majd máskor felhasználjuk. Mondjuk a pityókapürét nem tesszük el még másnapra sem, de a párolt rizs remekül el van a mélyhűtőben egy ideig. Maradt valamennyi főtt burgonya, azon még töröm a buksimat, hogy abból mit is készítsek majd. Lehetne krumplis pogácsát, nudlit, gombócot, ha nem esszük meg holnap. Mára maradék kopaszhonya van köretnek. Aztán a töltött káposztához csak tejfölt szoktam tenni, más ahhoz nem kell. Nekem, mert feleségem kenyérrel szokta majszolgatni. A legnagyobb lábosunkban készítettem töltött káposztát - jól van na, a mienk kis háztartás, kicsi az a "nagy" lábos, 27 cm átmérőjű, 11 cm magasságú - de éppen egy kilogramm hús és másfél kilogramm savanyú káposzta fér bele. Cirka 20 gombócka van két sorban, körbebélelve káposztával, közé dugva füstölt hús, mert rendes töltöttet nem tudok elképzelni anélkül. Alul is, felül is savanyú káposzta, legalján vöröshagyma apróra vágva, párolva, megszórva pirospaprikával. Oszt, hogy ne vesszen kárba a füstölt sonka leve, azzal öntöttem fel, nem csapvízzel. Azzal csak a sonka levét pótoltam. Három órai gyenge főzés után a "nagy hűtőben" pihizett napokig, mert ott is - végre - normális hőmérséklet lett. A legkisebb családtag hétfőn ebédre evett egy gombócot a leves után. Kedden ebédre is azt akart enni, teljesült az akarata, aznap is ehette. A nagyobbik fiam is evett hétfőn ebédre. Kisebbik fiamék ugyan alig ettek belőle - itt - de vittek magukkal nyolc gombócot. Este néztem, maradt nekem és a feleségemnek három gombóc, némi káposzta és a főtt sonka benne. A nejem evett már előtte is, de én csak meregettem a szememet rá, mert ugye az epém nem rajong annyira a káposztáért, mint én. Az okosabb enged mondás ismerős számomra, - no meg az eperoham is!!! - ezért én voltam a bölcsebb. A feleségem szerint nem, hanem nem voltam annyira falánk, mint máskor. Ez az asszony mindig csak vitatkozik velem, pedig tud-hat-ná, hogy mindig nekem van igazam. Legfeljebb ráhagyom néha, érezze úgy, hogy neki van igaza, pedig. ... (Tudom ajánlani a minden hozzászólásom legeslegalján található kis betűs mondatot.) Ööööö ... izé ... Szóval, kedden ebédre volt tikhúsleves, utána grillezett pipike, búbos hús, ami a csibecombba töltött zsemletöltelékkel együtt sütött húst jelent, meg persze a töltött káposzta. Volt ugyan kocsonya is, de azt inkább reggelire vagy vacsorára szántam. Maradt előző napról fíííínom majorannás tokány tejfölös habarással. Amikor feleségem kedvesen megkérdezte, hogy mit kérsz a leves után, azt feleltem, hogy:
    - A tegnapi maradék tokány jó lesz nekem, utána meg egy kis töltött is lecsúszhat. A csibéket kihagynám.
    - Még mit nem! Nem elég a tejfölös, még káposztát is akarsz utána enni? És az epéd? Meg vagy te őrülve? Nem kínlódtál eleget ünnepek előtt? Mi???
    Hát ilyen ez az asszony. Neki semmi sem jó. Pedig mind a tejfölös, mind a káposzta felséges étek. ... A feleségem meg IRIGY! :p;)

Szép napot mindenkinek!
    ---------------------------
    ---------------------------
    Látszik, hogy az ünnepeket ki kell pihenni. Nincs túl nagy forgalom errefelé.

Jó éjszakát és jó eventezést!

Utoljára szerkesztett: 26.12.19
    busika02, henrietta1223 és Kuzdern kedveli ezt.
  2. nyific

nyific Fórum elő legendája

Áldott, Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nem értem ma ide, itt voltak a gyerekek, unokák, velük töltöttem a napot.
    Holnap bővebben, jó éjt!

busika02, henrietta1223, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Moziztam. :)

Az előbb olvastam a híreket a neten. Egy német farkas átment illegálisan, engedély nélkül Belgiumba. Ott megevett egy kengurut, aki/ami szintén nem őshonos, tehát migráns. Migráns állat eszik migráns állatot. Ez is olyan, mint amikor a védett növényt falja fel egy védett állat. Akkor most mit tesznek a belga hatóságok? Kiutasítják, már ha egyáltalán el tudják fogni azt a migráns farkast vagy behunyják a szemüket és nem tesznek semmit? Jut eszembe. Nálunk sem tesznek semmit a hatóságok a migráns ázsiai poloskák, a migráns amerikai burgonyabogarak ellen. Oszt sorolhatnám azokat a migráns, engedély nélkül idetelepedett fajokat, amik, akik ellen nem lépnek fel a fel a mezőgazdaságot irányítók hatóságok sem, bár azért egy példát tudok mondani. Ha valaki illegálisan idetelepedett törpeharcsát fog horgászbottal, azt nem dobhatja vissza a vízbe, mert akkor büntetést kap. De! Mindjárt jönnek a kérdések ezzel kapcsolatban is. Ha nem ismeri fel a legálisan horgászó egyén azt a halat, amit kifogott, akkor köteles azt visszaereszteni a vízbe. Ha viszont valaki engedély nélkül horgászik, amiért komoly büntetést kaphat, de nem dobja vissza a kifogott törpeharcsát, akkor is keményen megbüntetik? Na? Tudja valaki a választ? Én nem. Hm! Hm! :oops::wuerg:

Utoljára szerkesztett: 27.12.19
    _Ilona49_, busika02, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  5. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Most, hogy olvastalak én is. :D Viszont szerintem csak reggel van rá lehetőség. Szóval, ha belépünk a játékba, irány a MOZI! :)
    Én leszek az első, aki holnap már el is felejti. :D

_Ilona49_, busika02, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szia!

A reggeli mozi csak esetleges. Én csak a mai második alkalommal tudtam bejutni a KINO-ba. Első alkalommal - fél kettőkor, éjfél után - a mozi portása elzavart, hogy hagyjam békén a gépész urat, ne zaklassam hajnalok hajnalán. De reggel felé már nyitva volt az ajtó a vetítőterem előtt is. Három mozipontom volt, jött hozzá még tizenöt, így ha még lesz lehetőség vetítést nézni, ismét egy FA következhet.
    A szerdai főtt pityóka maradékát reggel felmelegítettem a mikrobiban, áttörtem burgonyazúzóval, majd kihűlés után összedolgoztam a krumplifánk tésztáját. Kelés és sütés. Már kész vagyok azzal is. A mai ebéd még mindig a maradékból lesz összeválogatva. Batáta, nem lehet abbahagyni csirke, svéd uborkasaláta (saját eltevés). A levest még nem tudom, azt majd életem értelme kitalálja. Én meg megfőzöm. Szerdán volt a nagyobbik világ legjobb nője ismét nálunk. Ebédre bár volt friss mindenből, leves, hús, köret, de ő a leves után közölte, hogy a tegnapi (keddi) maradék kopaszhonyát kéri és azt a finom tölteléket, amit a papa csinált a csirkébe. Az is előző napi. Én mindig több tölteléket készítek a szükségesnél, mert azt köretként is tudjuk enni. Sima, mezei, zsemlyés töltelék. Áztatott zsömle kinyomkodva, kevés apróra vágott párolt vöröshagyma, tojás, só, őrölt bors, majoranna és friss - jelen esetben mélyhűtött volt - petrezselyemzöld. A maradékot kiolajozott alufóliába csomagolom lazán, majd fél órai sütés követően a fóliát felül kibontom és a tölteléknek adok egy kis "színt". Ne legyen olyan, mint a halott v....a. Én ugyan szeretem, ha apróra vagdalt csirkemáj is van benne, de se a fiam, se a feleségem nem szereti úgy. Saaaajnos! Ebéd végén a kicsi az apjának a fülébe súgott valamit. A fiam mondta hangosan, ne neki mondja, hanem a papának. Megtörtént.
    - Papa! Ha ezek után jövök hozzátok, akkor mindig legyen a tarhonya mellé ilyen töltelék is. Meg majd tanítsd meg nekem, hogyan kell csinálni!
    Tudomásul vettem. Bár egyszerű a töltelék készítése, (ki nem tud összedobni egy adagot bármikor is), de legyen, meg fogom tanítani neki. Merjek én egy nővel ellenkezni? :)

További napos szép napot! Itt most vigyorog a Rézi.
    --------------------------------------------------------
    --------------------------------------------------------
    Arattam,majd át akartam menni a másik földre. De nem tudtam, mert csak forgott és forgott. (Mein Gott!) Vissza sem lehetett, sőt semmit sem. Már épp kezdtem nagy levegőt venni, hogy elmondhassam a véleményemet az egész rendszerről, mikor észrevettem, hogy a WIFI Internet ledje szürke, nem világít. Tehát nem mással, mint az én csatlakozásommal van a bibi. Nem volt nehéz rájönni, mert a monitor mögött van a WIFI, de még nem takarja teljesen a képernyő. Egy perccel később ismét világítani kezdett a ketyere, mehettem dolgozni és írni ide. :) Ez van, de NEM KELL szeretni!

_Ilona49_, -W-595-, busika02 és 3 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Pihentető szép napot Mindenkinek!
    Ki kell pihenni az ünnepi fáradalmakat.Nekem biztos, Ti lehet nagyon frissek vagytok!
    Hajnali kapálás és mozizás után vissza az ágyba pótszundizni, de ennek ellenére sem érzem fittnek magam. Az elmúlt napok folyamatosan munkával és kevés pihenéssel telt. A szentestei meghitt, békés est után, munka maradt első és második napra is, mivel tegnap jöttek az unokák. A lányok nagyok, rég túlnőttek rajtam, csinosak, igazi kis nőcik. Téma van bőven, beszédesek, kedvesek és sokat segítettek is az ebéd tálalásakor, asztal leszedésekor. A legények kisebbek, de a segítőszándék bennük is ott volt. Ebéd után a konyhába kihordtunk mindent, az ebédlőben csak a sütik maradtak az asztalon és bementünk a nappaliba. Jött az ajándékbontogatás. Volt öröm és öröm! Ajándékok kipróbálása, felpróbálása után a játékok közül a társas mellett voksolt mindenki. Volt egy pörgettyű, amit megpörgetve majd egy betűnél megállt. Utána jött egy kérdés és aki legelsőnek mondta a választ az kapott egy kártyát. Pl. V betűnél állt meg a pörgettyű és a kérdés : emlősállat. Erre aztán nyolcan kiabáltuk a választ, de csak a leggyorsabb kapta a kártyát meg. Volt ami kifogott rajtunk, mert: "a" betűvel konyhakerti növényt nem tudtunk, vagy focista,vagy úszónő nevét sem. Ugye abban a témában nem voltunk otthon. Ez a játék azért volt jó, mert minden korosztály részt tudott venni benne. Jól szórakoztunk, beszélgettünk, nevetgéltünk. Vidám és boldog nap volt!
    Ma maradék az ebéd, főzés még holnap sem lesz.
    Tihamér, örömmel olvastam, hogy nálatok is jól telt az ünnep! Nővel, "nőpalántával", meg valóban nem érdemes vitatkozni főleg meg úgy, ha imádod és lesed a kedvüket! :)
    Bizonyára nem felejted el és örülök, hogy sikerül moziznod!:)

Zsozsó, Henike, Lajos és a többieknek is valószínű, hogy kellemesen telt az ünnep, csak nem értek ide, hogy megosszák velünk az élményeiket.
    Terikét nagyon hiányolom, talán azért nem adja fel és egyszer visszatér! Ilona is csak ideiglenesen van távol, jön majd, ha tud!

Más topikból betérő, jókívánságukat tolmácsoló kedves játékostársaknak is köszönöm, hogy gondoltak ránk!:)

_Ilona49_, -W-595-, busika02 és 4 más kedveli ezt.
  8. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

9. Csacskamacska

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!

Túl sokat aludtam az éjjel. Igaz, szokásomtól eltérően majdnem éjfél volt, mire vízszintesbe helyeztem magamat az alvóhelyemen. Bár felébredtem fél kettő után, de átballagtam a másik szobába, megnéztem mi az éjszakai kínálat a tévében. Semmi érdekeset nem találtam, ezért olvastam egy negyed órát, majd aludtam ott tovább. Még a Gizi sem érdekelt! Csak egy lapos pillantásra méltattam, mikor az éjjel elmentem mellette. Hiába nézett rám a csábos mosolyával, most Ő sem érdekelt. Mikor felébredtem, már feleségem matatott kint az előszobában. Fél hét elmúlt. Söpörtem ki a konyhába kávét feltenni, mert az egy dolog, hogy neki nincs, de nekem sem volt kávé főzve. Kitöröltem a csipákat a szememből, s azon gondolkodtam, mit is hozzak a boltból. Szombat van, de kenyéren és tejen kívül nem kell semmi. Ma még a maradék töltött káposztát esszük meg, holnap meg még olyan messze van, hogy nem is látni, nem hogy azon gondolkodni, hogy mi legyen majd az ebéd. Majd feleségem kitalálja, ő a válogatósabb. Én elvagyok négy-öt nap egymás után pityókatokánnyal, de ő a másnaposat még csak-csak megeszi, de a harmadik napon már valami más kell neki.
    Az is a késői ébredés "jutalma", hogy hiába mentem be a moziba, minden jegy elkelt addigra. Ja kérem, aki későn kel, ÍGY jár.

A napok már hosszabbodnak, de még nem hosszúak. Majd nyáron. Ha megérjük. Mert amilyen álmos és pilledt vagyok, nem vagyok oly biztos ebben. Asszem valami kórságot szedtem össze, hogy nem tudok felébredni. Olyannak érzem magamat, mint a ... olyannak na!

Szép napot gazdák!

_Ilona49_, -W-595-, busika02 és 2 más kedveli ezt.
  11. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép napot Gazdák!
    Itt vagyok jelentem.Én együtt lakom az unokával,jöttek mentek az ünnepek alatt vásárlás unokatestvér,mozizás.!
    Este megérkeztek egy kis okostelefonozás 10 óra fél 11 fele unokám menetrendszerűen megszólal mama honfoglalózunk?
    Laptopon játszom kint az előszobában Ők a szobájukban az okostelefonjukon.Kikötés segítséget nem lehet használni.
    Na én néha csalok akkor kiszolnak nade mama mit használtál?Ha csaltam mondom hogy mit használtam,de néha van hogy
    tudom a választ.!!!!
    Volt kacsacomb és annak sok zsirja,csináltam dinsztelt káposztát (könnyű volt,mert összevágva hozta lányom.)Volt finom reggeli
    másnap kacsa zsiros kenyér káposztával.Volt káposzta hurka,kocsonya (csak mértékkel az epém miatt) és sok bejgli.
    Fatther köszönjük a híreket válogathatunk.
    Nem sikerült moziznom,mert ha korán kelek elfelejtem,késöbb meg nincs.
    Terike,Zsozso Ilona nekem is hiányoznak megszoktam hogy írnak.
    Milyen érdekes hogy unokám mondja mindig mama igy szoktuk, vagy úgy szoktuk.
    Igazi fenyőt hoztak az idén (15 éve mű van,volt) mondtam hogy vigyék a szobájukba na Unokám fellázadt és jött
    velem tárgyalni hogy az mindig a Te szobádba szokott lenni most is ott lesz mert ott szoktuk meg.
    További jó pihenést szép 7 végét.

_Ilona49_, Tündi100 és Kuzdern kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Hóeséses szép napot Mindenkinek!
    Itt zima van, esik a hó és fúj a szél. Nem is dugom ma ki az orromat sem a házból! Hóesés jó, csak nem fog megmaradni, mert mínuszba nem megy a hőmérő.
    Tihamér, mi történt, hogy olyan sokáig fent maradtál? Nálam nem gond a reggeli alvás, menetrendszeri már a hajnali kapálás utáni pótszundi. Minek keljek fel 6 órakor?
    Henike, finomat főztetek! Klassz a honfoglalós játék, kis csalás, hmm, nem tudhatunk minden!
    A fiaméknál mindig dézsás fenyő van, amit ünnepek után kiültet, nálam igazi fa van. Most is nagyra sikeredett, le kellett vágni a tetejéből, hogy beférjen a nappaliba.
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20191228v00rmgpnj.jpeg
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20191228v00rb3c9o.jpeg
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20191225v00r3j0h8.jpeg

_Ilona49_, busika02, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Sziasztok!

Csacska! Azért maradtam fent, hogy megvárjam, míg a hajók befutnak a halászkikötőbe. Event van, ilyenkor esetenként fent kell maradnom. A félreértések elkerülése miatt azért közlöm, hogy NEM ITT, hanem más játékban, aminek nincs neve. Azt sem tudom hol játszanak vele.
    Főzés? Holnap már lesz konyhai elfoglaltságom. Elég húsfélét főztünk, ettünk a napokban, ezért holnapra egy sima, tejfölös krumplifőzeléket szavaztunk meg a feleségemmel. Először hezitáltunk, hogy ez legyen vagy pityókatokány, de javasoltam a tejfeleset, ahová a maradék laktózmentes tejfölt fel lehet használni. Nem szeretem, mert más az íze, ráadásul drágább is a hagyományos és jóízűnél, de hát egyik menyem - többek között - laktózérzékeny is, ezért szereztem be a mentest. Ilyenkor nincs leves. Nem érdekel, hogy holnap vasárnap következik, azért kell(ene) a húsos étek. Még valamennyi mindig van a kalácsból is, pedig a feleségem Őméltósága és én is azt reggeliztünk egy-egy pohár tejjel. Meg maradék pávaszem és hatlapos is van pár szelet, kocka, de annak is el kell fogynia ma. Ami jó hogy még van, az a sajtos rudacskák, amik szilveszterre épp kellenek. Csömör szokott karácsony után téblábolni a lakásban, ha édességről van szó. Az egyik menyem, mint említettem laktóz és gluténérzékeny, a másik meg nem szereti a kakaós, csokoládés süteményeket, inkább a krémekkel töltöttek jönnek be neki. A feleségem sütött pávaszemet, ami rizsliszttel készül (gluténmentes), meg mentes zserbót az egyiknek. A zserbó tetején csokoládé lapít, tehát az a másik menynek nem jó, ahogy a pávaszem sem, mert abban meg kakaó van. Tehát sütött hatlaposat, amibe négy pudliból főzött krémet, (vagy pudingból főzte? :wuerg:), azt megeheti a mentes menyen kívül mindenki. De mint kiderült, neeeem, mert a másik megy, aki a krémeset eszegeti, a karamellest sem szereti. Volt kalács is, de abból a kakaós-csokoládés is kiesett az ízesítése miatt. Mint kiderült a mákos sem az ínyére való, ezért kizárólag csak a diós kalácsból "tudott" enni. Hogy én ezek után mit gondoltam magamban, inkább nem írom le. A levessel is volt gond. (Tyúkhúsleves.) Egy fő kivételével mindenki jóízűen ette, az egyik menyem nem, mert a húslevesek (mindenféle) túl zsírosak és zöldség is van bennük, amit az ő az irritábillis bélszindrómája (IBS) miatt nem ehet. Most mondjam azt, hogy a fene essen a beleibe? Nem nem, nem tehet róla, hogy ilyen nyavalyája van. Neki sem jó. Volt grillezett pipi, ehette mindenki, volt zsemlével töltött csirkecombok, de az nem jó a gluténérzékenynek. Volt még töltött káposzta, ami borzadály egy IBS-es betegnek. Fura, de ő igazából szeretné a káposztát, de nem eheti. Engem meg a méreg evett a sok ezért nem, meg azért nem miatt. ... Néha már azon morfondírozunk a nejemmel, hogy hagyni kellene a főzést ünnepekkor, lemenni egy étterembe és egyen mindenki azt, amit szeret, meg kap! ... Viszont szeretünk főzni és sütni, éééés a családért mindent. De ilyen mellékzöngékkel nehéz.

Panasznap vége.

További szép napot!

_Ilona49_, busika02, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Nem irigyellek Tihamér!Nem is tudom, hogy én mit csinálnék, de valószínű, hogy én is sütnék, főznék úgy, hogy mindenkinek legyen jó! Többfélét, ilyet is, meg olyat is. Nálunk nincs semmilyen érzékenység senkinek, ennek ellenére összesütöttem, főztem egy csomó ételt, hogy a kedvükre tudjanak válogatni! Nem mintha máskor éheznének.... Amúgy meg olyan jó érzés, amikor az asztalra teszem az ételeket és ragyognak a szemek, hogy jaj, mama ilyet is csináltál?! Meg amikor mondják, hogy egy falatot sem bírnak többet enni,de érdekes módon mindig elfogy a délután folyamán, ami az asztalon marad. :)
    Holnap nálunk sem lesz hús, volt elég eddig.

_Ilona49_, busika02, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó ... izét ...! Mit is? Azt no!

Felébredtem, benéztem a rémségesre, de még korán van, nem lehetett aratni. Ellenben a mozi nyitva volt, kaptam jegyet is. Így egy FA többlettel zárom a mai ébredést.
    Töltök tölthető akkukat, AA nagyságúak, 4 darab. Majd reggel négykor kiszedem a töltőből, addig hízzon a májuk azoknak a miniakkuknak! Menni nem kell boltba, már lezárult a színes (ezüst, arany fényű) vásárnapok sora. Most majd a szilveszteri mindenfélét árusítják majd egy csomó helyen. Eddig sem vettem, azután sem akarok. A feleségem néha vett a kicsinek tökfödőt, sípot, anyósnyelvet, egyebeket, de engem az ilyenek nem érdekelnek. Ha csinos eladó kínálgatja a portékát, - szigorúan nőnemű esetében - akkor az eladóra vetek érdeklődő pillantást, de az eladásra kínált cuccokra nem. Ha durrogtatni való kellene, magam is meg tudnám csinálni, nem nagy kunszt. Persze az alapanyag beszerzése kicsit körülményes, de aki ért hozzá, tudja miből mi kell, hol tud legálisan hozzájutni. De! Mivel tudom, mennyire a tűzzel játszik az, aki mindenféle pirotechnikai izékkel játszadozik, inkább kihagyom. Még a csillagszórót is utáltam világ életemben. Régen, majd hatvan éve, vettünk harminc filléres gyufákat. A fejük pont olyanok voltak,mint a drágább, hosszabb szálú negyven filléreseké, nekünk meg a fejen lévő bevonat kellett. Leszedtük, összegyűjtöttük. Egy lyukas végű kulcs akasztható végére kötöttük egy madzag egyik végét. A madzag másik végét meg egy méretes szögre kötöttük Az üres kulcsvéget megtöltöttük a leszedett gyufafejekkel, beletettük a szeget. Sorba álltunk egy fal mellett, majd vezényszóra egyik ütődött kölök a másik után hozzávágta a szeggel töltött kulcsot a falnak. Így lőttünk "sortüzet". Mondták nekünk a felnőttek, hogy mennyire veszélyes, nem egy gyereknek ment a szemébe a szétrobbanó kulcsvégből szilánk, de mi szorgalmasan lődöztünk. Amikor ÉN lettem szülő, úgy döntöttem, hogy nem mondom el a csemetéimnek a "technikát", remélve, kimarad az életükből. Én is féltettem a gyerekek szemét. Úgy tudom, ők nem lődöztek ily módon.

További szép álmokat gazdák!

16. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Szép napot kívánok Mindenkinek!

Hurrrrráááá itthon vagyok....a sajátomban!.....ez a jóóóóó! Jó volt....jó volt....de a legjobb itthon!
    A hazafelé vezető út....az nagyon nem is tudom, hogy jellemezzem! Mindenki igyekezett a lehető leghamarabb célba érni
    és ezért minden szabályt felrúgott! ...nem számított semmi sem!!!!!! Győrtől BP-ig kb dupla idő alatt tettük meg az utat,
    mint normál közlekedésnél....sok helyen csak araszoltunk....volt, hogy hosszú percekig álltunk!
    Szerencse az volt....hogy amíg ott jártunk....nem volt baleset!!!!!!...az viszont szörnyű lett volna!
    Nem is tudom, hogy akkor lett -e volna alkalmasabb időpont az indulásra...az inform. szerint napokig ez volt!
    Amikor jöttünk vissza....bár ez este volt.....volt forgalom....és csodák csodája!....mindenki be tudta tartani a szabályokat és
    normálisan lehetett haladni....nem volt hátráltatás!...kamion nem előzött....igaz!!!.... nem is láttunk sokat belőlük!

A karácsony szépen csendben és szeretettben lezajlott!....... ez volt a cél!
    Az étel az változó volt.....és mivel én voltam a szakács....nem főztem össze mindent /ahogy Anyu szokta/....csak azt csináltam....
    ami az adott napon a listán volt.....és még így volt egy kicsi "kaja undoritisz!....megjegyzem....még ma is abból fogunk enni!

Az aktuális eventeket csináltam....igyekeztem időre jönni aratni....az volt a szerencse, hogy nem kellett nagyon gyakran jönni!
    Így aztán végeztem is velük.....bár voltak fenntartásaim! de.....minden jó, ha a vége jó!

17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Sziasztok!

Én sok-sok évvel ezelőtt, még a hatvanas évek végén tanultam meg Veszprémben, amikor a technikum padjait koptattuk, miszerint:

MINDENHOL JÓ, DE LEGJOBB A SÖR.

Persze azóta sok víz lefolyt a Dunán, azóta tudom, hogy fontosabb, amit Zsozsó is állít a legjobb helynél. De mi akkor fiatalok voltunk bohók és sörre (is) szomjasak. :)xD

Fatther, henrietta1223, busika02 és 2 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Zsozsó, örülök, hogy jól telt az ünnep és hogy hazaértél! :)
    Tihamér, fiatalon mások az értékek, meg így 60-70 között is. Jó a sör is, de marad az első helyen a család.
    Bolond szél fúj, nap süt. Reggelre volt egy kis hó, de már nyoma sincs.
    Elmentem a nemszeretemcoopba kenyérért, nos olyan száraz és kemény volt, hogy vettem inkább zsemlét, holnap majd veszek kenyeret frisset.
    Event halad, röpihiányom van, de majd jön az is.

19. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Tihamér!....fiatal koromban mindegy volt, hogy hol aludtam....de ma már???? Hmmm???? ....Nem!
    A sört sosem szerettem annyira, hogy előtérbe helyeztem volna....de hát én nőből vagyok!:pxD

Judit....erre sem volt jobb idő! Amióta visszajöttünk...a szél fúj és fúj!....nem unja meg!
    Ennek ellenére kimentem a Lővérekbe.....jól kifújta a fejem a szél!xD....kifújta a sok-sok! Hmmm????xDxD

Nahhh....elmondom a legújabb PSC-esetemet!:p A régi lenullázodott! Gondoltam, hogy veszek.
    Tegnap hazafelé jövet a sétából....leszálltam a buszról hamarabb....mentem a b.kútra....megvettem!
    Ma észrevettem...sok-sok kacat van a pénztárcába....ilyen-olyan buszjegy...és egyéb jegy!...
    Rendet tettem.....mindent kidobtam!
    Most van egy pár ajánlat... csemegézek...a felhőn gondolkoztam.....veszem elő a noteszt...amiben
    tartom....nem találom! Gondolkozok...gondolkozok....vérnyomásom már a plafonban....szó szerint.
    Hogy megnyugodjak és utána tudjak gondolkodni....bejöttem a forumra egy kicsit olvasni.....és írták, hogy
    hogy jártak a felhővel....így le is mondtam róla....de a PSC -m még nincs sehol!....aztán eszembe jutott lehet
    bent maradt a tárcában és kidobtam....a felesleges jegyekkel!:cry::oops::p...vérnyomásom....még feljebb emelkedett!
    Már azt sem tudtam, hogy mikor mentem sétálni....kivittem magammal....vagy nem!
    Neki álltam....a szemetest átnézni....pechemre volt abban minden!....de meg lett.....igaz....összegyűrve...foltosan.....
    de a számokat lehetett látni....gyorsan ki is írtam....a szelvényt egy tasiba eltettem.xD
    Minden jó....ha a vége jó! A felhőről ebben a formában lemondtam....még jó....hogy olvastam előbb!xDxD

20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!
    Farmon innen, mozin túl. :) Nem láttam egy szomszédomat sem ébren. Illetve azt, hogy a farmján lenne. Vagy ők késnek vagy én sietek. Még gondolkodok ezen.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.