Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ma eddig menőkés napom volt.....azt hiszem mindent vettem...amit szilveszterre gondoltam.

Süt a nap.... melegem volt!.....pedig egy-két helyen jeget is láttam!

Ma reggel én is kaptam mozijegyet.....végre!

Az eventet csinálom....a felhő már kész....de teljesen megcsinálom....kell az ól a végéről!

Fatther, Tündi100149, busika02 és 3 más kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Nap süt, éjjel fagyott,de már 4 fok van. Tél sehol.
    Zsozsó, tudnád, hogy hányszor kukáztam már!? Valami van nálam, mert jelenleg 3 dolgot keresek, amit nem találok. Biztos vagyok benne, a háromból kettő, itt van valahol a házban, de nem találom. Anno, nem a helyére tehettem, hanem valahova máshova és most pedig nem találom! Romlik a memóriám, vagy Alzheimer Úr kezd nálam tanyát verni. No, egyiknek sem örülnék, de már nem tudok másra gondolni.
    Tihamér, ne gondolkodj sokat, szerintem Te vagy korai!
    Bevásárláson túl vagyok, nem kellett sok mindent venni: kenyér, reggelire való és hozzá némi zöldség, ami retek és paprika lett.

Event kész végig, visszatértem a gazdakörihez.
    Reggel mozival indítottam a napot, gyűlnek a pontok. Jó lenne, ha végre folyamatosan lenne mozi, mert, ha már ott az épület, ott a gépész, film is van, akkor annak működni kell!

Tündi100149, Fatther, busika02 és 3 más kedveli ezt.
  3. zsozso577

Szia

ÁÁÁÁÁÁÁ.... ne is mondddd! Én is keresek....keresek....és keresek! Előfordul, hogy hamar megtalálom.....van amikor nem!
    Aztán egyszer csak előkerül! Igy van ez....amikor az embernek sok cucca van!
    Pedig aztán igyekszem mindent a megszokott helyére pakolni.....de igy is sokat játszom....a hideg...langyos....forró játékot!xD
    Nahhh....de jövőre minden a helyére kerül....a felesleges dolgokat kidobom!.....pedig az évben is volt lomtalanítás!

_Ilona49_, Fatther, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Volt egy délutáni menetem is. Az anya házánál voltam, begyújtottam a gázt. 6 fok van a házban és nem szeretném, ha 5 alá süllyedne. Eddig tartotta magát, de most megint fagyos éjszakák jönnek, így már nem vártam tovább a fűtés beindításával. Cél, ne fagyjon szét semmi.
    Henike, köszönöm! :)
    Olvastátok az új event kiírását! Nincs pihenő, másodikán már hajrá! Ó, jajjjjj nekem!

-W-595-, henrietta1223, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  5. zsozso577

Elolvastam a kiírást.....egyelőre tanácstalan vagyok!
    Lehet....hogy csak a szezonpontokat szedem ki....legalább azzal haladok egy kicsit, mert egyébként nem foglalkozom vele.
    Nincs annyi pajta-termékem, hogy oda is termeljek! A gazdaköri is mostoha gyerek!

_Ilona49_, Fatther, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
  6. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Sziasztok Kedves Tiszántúliak! :)
    Beszéltem Terikével, jól van. :) De érzékeny a lelkem. Elsírta magát, aztán már nem tudtunk beszélni.
    Mindenkit ölel. :)
    Én pedig minden kedves topiklakónak Boldog Újévet Kívánok! :)
    Zsozso, itt is nagyon szépen köszönöm. :)

_Ilona49_, Kukackukac, Zatini és 8 más kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

8. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt és boldog új évet kívánok mindenkinek !

Aranyosi Ervin: B.U.É.K.​

Sikerekben bővelkedő,
    gazdagító új esztendő,
    legyen az eljövő éved,
    s szeretetben legyen részed!
    Leljenek rád boldog napok,
    többet mit is kívánhatok?
    Kívánok hát minden szépet,
    ifjú szívet, egészséget!
    Teljesüljön minden álmod,
    úgy legyen, ahogy kívánod!​

_Ilona49_, Andee8511, -W-595- és 6 más kedveli ezt.
  9. zsozso577

Sziasztok!

Sikeres, gazdag és egészséges Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

_Ilona49_, -W-595-, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  10. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép napot!
    Csacska szivesen.
    B o l d o g Ú j É v e t K í v á n o k!

_Ilona49_, -W-595-, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Eljött az év utolsó napja, ma elbúcsúztatjuk a 2019-es évet!

1582 óta az év utolsó napja.

Bár hivatalossá csak 1691-ben vált. A középkorban még az újév kezdete december 25. volt. De olyan is adódott, amikor csak január 6-án, azaz vízkeresztkor kezdődött az év. Az óév temetése protestáns vidékeken volt szokásos. Éjfélkor a legények a templomba mentek, meghúzták a harangokat, zsoltárokat énekeltek. A családok pedig a templom körül gyülekeztek, hazakísérték a papot, megköszönték egész éves szolgálatát. Fontos volt az a hit, hogy ami ezen a napon történik, az ismétlődik a következő évben. Ezért igyekeztek tartózkodni a veszekedéstől. A babonák mellett a jóslások napja is. Elsősorban szerelemmel és időjárással kapcsolatban próbáltak jósolni. A következő év hónapjait egy-egy gerezd fokhagyma vagy vöröshagyma jelképezi. Be kell sózni a szeleteket, és amelyik másnapra levet ereszt vagy nedves lesz, annak megfelelő hónap esős lesz. Eladósorban lévő lányok tizenhárom gombócot főztek, tizenkettőbe egy-egy férjjelölt nevét rejtették, az utolsó üresen maradt. Főzés közben, amelyik gombóc először feljött, az rejtette a jövendőbelinek a nevét. Ha üres volt a gombóc, akkor a lány nem ment férjhez a következő évben. Trombitával, cintányérral, vagy bármilyen zajkeltő eszközzel el lehet űzni az óévet a gonosz szellemeivel együtt.

Mit tegyük és mit ne tegyünk szilveszterkor és újévkor:

• Tilos a szemetet kivinni a házból, mert kidobjuk vele a jövő évi szerencsénket is!
    • Nem szabad mosni és ruhákat teregetni.
    • De nem maradhat száradó ruha sem a szárítón, mert jövőre akasztott ember lesz a családban!
    • Nem szabad kölcsön adni sem, mert következő évben házunkból a szerencse inkább kifele megy.
    • Aki pénzt ad ki újévkor, egész évben azt fogja csinálni.
    • Szilveszterkor ne együnk meg mindent, hagyjunk a hűtőben is, hogy az új esztendőben se szenvedjünk hiányt semmiből!
    • A hagyomány szerint az újévi erős fények és zajok távol tartanak mindenféle rosszat.
    • Aki szilveszter és újév között születik, abból nagy úr lesz.
    • Tartózkodjunk a vitáktól, veszekedésektől újévkor mert amit az újév napján cselekszik az ember, az hatással lesz egész évre.
    • Újév napján aki korán kel, egész évben friss lesz. Aki gyengének, betegnek érzi magát, az egész évben ilyen lesz.
    • Törekedjünk arra, hogy újév napján az első látogatónk férfi legyen, akkor leszünk szerencsések.
    • Akit újévkor megvernek, mindennap kikap a következő esztendőben.

Ételek és amit semmiképp se fogyasszunk szilveszterkor!
      • Tilos baromfit (csirke, tyúk) fogyasztani, mert elkaparná, kikaparná a szerencsét a házból.
      • A szerencsés embernek malaca van, tartja a mondás. Inkább malachúst együnk, mert a malac előre túrja a földet, vagyis kitúrja a szerencsét.
      • Ha halat eszünk, úgy tartja a mondás: a hal elúszik a szerencsénkkel, a vad pedig elszalad. Tehát, ha szerencsét szeretnénk maguknak, akkor ezt se fogyasszunk.
      • Újévkor ugyanilyen fontos a lencse fogyasztása. A bab, lencse, borsó, rizs fogyasztása sok pénztencsét hoz újévkor.
      • Aki üzlettel foglalkozik, hogy gyümölcsöző esztendő köszöntsön rá, szilveszterkor gyümölcsöket kell ennie.
    Kívánok minden kedves játékostársamnak nagyon boldog új esztendőt!

upload_2019-12-31_11-19-34.jpeg

_Ilona49_, -W-595-, -ágianyu33- és 6 más kedveli ezt.
  12. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok kedves Tiszántúliak.

Szeretnék mindenkinek nagyon jó egészséget,jó kedvet, derűs napokat kivánni az elkövetkező évre is.Ó és persze jó játékot is!!!

_Ilona49_, -W-595-, busika02 és 5 más kedveli ezt.
  13. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Mindenkinek B.U.É.K!
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

_Ilona49_, Csacskamacska, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  14. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Sziasztok Tiszántúliak! :)
    Minden kedves topiklakónak Sikeres, Egészségben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok! :)

_Ilona49_, -W-595-, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jóóóó estét!

Még mindig ébren vagyok. Majdnem szokatlan, de azért ma megpróbálom az új esztendő beköszöntéig nyitva tartani a szemeimet.

Booyeck!
    -----------------------------

-----------------------------
    Jó reggelt gazdák!

Új év, régi remények. Mozin túl, - mert még ma reggel is beengedtek - és a kapott talányos elültetésén is túl vagyok.

Most nézem, ha a gazdák szót kettéválasztva írnám, vajon kitiltanának a fórumról és törölnék a hsz-t? Ha valaki akarna, bele tudna sok mindenbe kötni, mert a mi édes anyanyelvünk sok csodára képes. Olyant is összetett szónak nézhet, ami nem az. Mert ugye van a far és van a kas. Önállóan is értelmes szó mind a kettő. De ha összeírom, egészen más lesz az értelme. Aki kora hajnalban "szóelemzéssel" zaklatja a szilveszterezésben elpilledt gazdákat, azt el kell zavarni vissza az ágyba! Ezért:

További szép álmokat ebben az új évben is!
    -----------------------------------------------
    -----------------------------------------------
    Most már tényleg reggel lett. Világos van kint is. Még feleségem Őméltósága is felébredt. Én is aludtam még egy órácskát, de ennyi tényleg elég volt. Főzni nem kell, van mit harapni ebédre. Sült császárhús párolt savanyú káposztával és zsemlegombóccal. Tegnap készítettük el. Csak a fekete levest főztem meg hajnalban, de azt még kell főzni a mai napon. Ebben biztos vagyok.

Szép napot mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 1.1.20
    _Ilona49_, busika02, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
  16. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Jóóóó reggelt Kedves Tiszántúliak!

Boldog új évet kívánok Mindenkinek! :inlove::inlove::inlove:

Az első oldalon találtam egy kódot és most megosztom veletek :)

NEWYEAR2020 és amit ad: 2 db RACS, 4 db party pöri, 20 db szupertrágya, 20 db szupertáp.
    Jujj elfelejtettem ide írni :wuerg: a kód beváltható 2020.01.02. 23.59.

Puszi Mindenkinek :)
    Ági

_Ilona49_, busika02, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Köszönet a kódért! Beváltottam. Itt az egér jobb gombjával kijelöltem másolásra, majd az Ajándékkód-nál beillesztettem és már adta is a cuccot. :)

_Ilona49_, busika02, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  18. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Szia onagger52 :) .
    Köszi a kód egyszerűbb beírását :).

_Ilona49_, busika02, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Mosolygós szép napot Mindenkinek!
    Sikerekben gazdag, boldog, 2020-as évet kívánok minden kedves játékostársamnak, minket segítő Moderátoroknak és e topikba betérő kedves Gazdáknak!

_Ilona49_, busika02, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  20. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot kívánok mindenkinek !

Aranyosi Ervin: Még boldogabb évet

Töltsünk pár csepp jó lét az ünnepi pohárba,
    költözzön a jólét kies kis hazánkba.
    Szívünk csordulásig teljen szeretettel,
    legyen a világon boldog minden ember!
    Legyen a Mennyország, már itt lenn a Földön,
    szellem és a lélek fényben tündököljön.
    Mit annyian várunk, jöjjön el az óra,
    minden kedves álmunk váljon hát valóra.
    Én csak ezt kívánom magamnak és néked:
    éljünk meg egy csodás, boldogabb új évet!​

_Ilona49_, busika02, Tündi100 és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.