Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Ilonának sikeres és gyors beérkezést a klinikára és mielőbbi hazatérést!
    A Gépész lehet nem malomban dolgozik a Bahamákon, hanem finom koktélokat kever a napsütésben strandoló vendégeknek, fürdőruhában sétálgató, napozó lányoknak...;)
    Jó ötlet, elvégre a gazdák nappal dolgoznak és este van idejük moziba menni.

Tihamér, eljön az az idő hamarosan, amikor már nem három, hanem négy nő fogja eldönteni ezeket a fontos dolgokat! Amúgy gratulálok a sikeres csempe és egyebek kiválasztásához! A munkálatok idejére meg majd sok türelmet kívánok!

Zsozsó, teljesen normális dolog, hogy délelőtt tudsz jól aludni, mert aki éjfélkor még nem alszik, az mikor alussza ki magát? Napi 7-8 óra alvás kell, ha nem is mindenkinek. :)

Most pedig megyek és elhozom a jogosítványom az okmányirodából. Jelezték, hogy kész!:)

miklos4949, -W-595-, zsani_apja és 4 más kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Kedves Csacska!

Ha a másik menyem is itt lett volna, akkor már most is négyen döntöttek volna, mert a kicsi a maga két és fél évével nem igazán tud még a csempe és járólap színében dönteni. Pár év és igen, ő is döntéshozó lesz ilyenekben, tagja lesz az ötösfogatnak. A saját ruhái kiválasztásánál viszont már most igazi nő, nem lehet akármit rátukmálni. Ha nem tetszik, akkor NEM TETSZIK. Kéretik tudomásul venni!
    A nagyobbik unokánk már tizenegyedik évében van, kezd kiskamasz lenni. Épp szombaton hallottuk, amikor az előszobában mondta az anyjának.
    - Anya! Én már kamasz vagyok! - Amikor anyja ellenkezett, hogy még nem, de hamarosan majd kezd az lenni, megint ellentmondást nem tűrően, de halkan mondta. - Én MÁR kamasz vagyok!
    Ha eddig nem volt nehéz a kicsivel, illetve most már a naggyal, hát akkor elkezdődik egy nehéz kor. Tény, eddig nem volt nehéz vele, de a kamasz kor mindenki életében az ellentmondás, a lehetőségek határainak a feszegetésével kell, hogy járjon. Az enyém is ilyen volt, a fiaméké is, meg mindenkié, aki nem nagyon tért el az átlagos gyerektől. Ha nem, akkor van nagy baj. Mindenkinek tudnia kell, meddig mehet el, hol vannak a korlátok, mert ha nem tudja megtanulni, az az élete hátralévő sok-sok évében hatalmas pofonokat eredményez. Nem vagyok pedagógus, nem tanultam ilyeneket, de a tapasztalatom ezt mondatja velem.

Alvás. Tegnap este fél tíztől aludtam fél tizenkettőig. Aztán fél kettőtől fél négyig. Azóta fent esz a rosseb. Ennyi volt, nincs tovább. Talán ebéd után egy fél órai szendergés még összejön.

Szebb napot minden gazdának, mint amilyen nálunk van!

miklos4949, Fatther, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Tihamér, tökéletesen igazad van, egyetértek! A gyerekeink, ahogy nőttek, úgy tapasztaltuk meg, hogy mely életszakaszban milyen feladatokkal kell megbirkóznunk. A kamaszkor a legnehezebb, ezt bebizonyították a nagy tudósok is, mi meg tapasztalatból tudjuk. Ugyanakkor egy érdekes és szép korszak is, hiszen ekkor kezdenek ráébredni arra, hogy már tudják bizonyos fokig érvényesíteni az akaratukat. A szülőnek meg tudni kell kezelni a helyzetet. Van amikor sikerül, van, amikor nem. Sok szülőtől hallottam panaszt, érthetetlenséget, de pozitív visszajelzések is voltak. Nagy meglepetések is voltak, amikor megtudtam, hogy az a gyermek, akivel nagyon sok gond volt, az már egyetemen tanul és megtalálta a helyét. A szüleiknek bizonyára nem kis fejtörést okoztak gyerekkorukban. Nem egy ilyen tanítványom volta közel 40 év alatt.
    Saját gyerekeimmel is megvívtam a magam csatáját. Fiam, mindent megtett kamaszkorában, amit egy igazi kamasztól el lehet várni. Főtt is a fejünk az apjával, hogy most mit tegyünk. Lányom, mintagyerek volt, semmi lázadás, semmi kamaszkorra jellemző tiltakozás, vagy akarat, semmi és semmi. Ő az egyetemi évei alatt csinálta azokat a dolgokat, amit más a jóval korábban. No, hát nem volt fáklyás menet, sokkal rosszabb volt! Okos, értelmes volt, de nem lehetett vele megbeszélni a dolgokat, mert nem volt hajlandó ezekről a dolgokról beszélni sem velem, sem az apjával. csak a barátnők léteztek ilyen téren. Nehéz időszak volt!! Eljött viszont az az idő, mikorra "benőtt a fejük lágya".
    Unokák. A lányunokáim 17, 15, 13 évesek. Most ott tartunk, hogy mikor itt vannak, akkor a ruháim, blúzaim, kalapjaim, nyakláncaim, fülbevalóim, karkötőim között kutatnak. Persze jó előre összekészítem azokat a ruhákat, blúzokat, stb. , amiről gondolom, hogy tetszene nekik. Mindig találnak olyat, amit elvisznek és utána hordják, viselik. Karácsonykor is vittek el és utána majd küldtek képeket a másik nagyinál és barátnőknél töltött idő alatt készült fotókból, amin látom, hogy az egyiken az elvitt ruha, a másikon egy elvitt fülbevaló volt. Ezek nagy élmének nekem!

Más. Jogosítványom átvettem, végre nyugodtan vezethetek.
    Az idő a tegnapihoz hasonló, ködös, szürke, ködszitálás és 0 fok. Nagyon "nemszeretemidő"!!! Ma még mennem kell délután is, csak 0 fok alá ne süllyedjen, mert akkor jeges lesz az út.

miklos4949, -W-595-, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó estét!

A mai napon legalább hatszor voltam a mozi bejáratánál, de minden esetben zárva találtam. Nem volt vetítés. Az első próbálkozásom még éjfél után volt.

Ma azért láthatóan nincs akkora forgalom a fórumon, mint tegnap. Észrevehető, hogy bizony-bizony munkanap van, mikor a gazdák elsősorban a fő tevékenységeikkel, a munkával és a család ellátásával foglalkoznak. Érthető. Ma délután én is gondoltam a holnapra, a szombati maradék főtt pityókát áttörtem, összedolgoztam krumplis tésztának, majd kisütöttem belőle a burgonyafánkokat. Holnap paradicsomos káposzta lesz. Utána hamar megéhezünk - a tapasztalatom szerint - ezért majd jól jön délután ez a fánk.

Ékszerek az unokáknak? Van nekem is pár emlékem ilyenekből. Eccem feleségem is adott már mind a két unokájának az ő ékszereiből. Előtte mindig megkérdezi az adott unoka édesanyját, a menyét, hogy NEKI kell-e? Nemleges válasz esetén kerül oda az unokának az ékszer. Aztán telik-múlik az idő és az ékszert nem csak az unoka használja, viseli. Múltkor is a kicsi tündérünknek adott nyakba/nyakra való ... (Mit is? ... Nyakravaló? Nem ... Nyakkötő? Aaaz sem ... Talán nyaklánc? Maradjunk ennél!) izét a menyünk vette fel, amikor egy vállalati összejövetelre ment a férjjel együtt. Neki annak idején nem kellett, de ha a kicsinél már van és még jól is néz ki az Ő nyakában, hát miért ne venné fel? Én néztem bambán, a feleségem meg mosolyogva. Aztán nejem mikor látta, hogy szólásra akarom nyitni a számat, intett a fejével, hogy ne! Kapcsoltam és kussoltam, nehogy balhé kerekedjen ebből. Hiába, régóta tudom, hogy a nők és a férfiak másként gondolkodnak. Nem vagyunk egyformák, szerencsére.

Mára elköszönök. Majd éjszaka valószínűleg ismét megpróbálok filmvetítésre menni.

Jó éjt gazdák!

miklos4949, henrietta1223, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Valóban ma nem voltak itt a fórumon annyian, mint tegnap. Voltak azért többen, itt hagyták a kézjegyüket, csak nem írtak.

Mozi még nincs, igaz éjfél sincs. Tihamér sikeres mozizást!
    Jó éjt!

miklos4949, Kuzdern, henrietta1223 és 6 más kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Köszönöm! Megvolt. Mármint a mozizás. Az előbb jöttem ki a vetítésről. A szokásos filmet adták, ami unalmas, de adja a pontokat.

További szép álmokat az alvóknak! Aki meg korán kelő gazda, annak meg jó reggelt!

7. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok, jó reggelt!

Itt még mindig borús...... ködpaplanba.... burkolózik a térség, tegnap még valami hódara is esett, lent nem voltam ( 8. emeleten lakok ) és mínusz fok van, igaz így fentről nézve szép a látvány, a fák és a háztetők fehérbe öltöztek. Nem szeretem a telet, hideg van.... sötét van ....... :(.
    Nyár párti vagyok, mikor magamra dobok egy veddfelkétmegmosomahajamésmárindulokis :D. Na jó mikor 40 fok van és ültő helyemben is folyik rajtam a víz azt már nem díjazom.

Igen láttam, hogy vasárnap nagyon aktív volt a csapat, de én már csak olvasóüzemmódban voltam itt.

Tündi alias Lajos, vagy Lajos alias Tündi :D köszönöm az üdvözlést.

Fatther köszi a viccet, szó szerint hangosan felnevettem mikor elolvastam :) .

Zsozsó, szerintem is - és a fórumon olvastam, így többek szerint is - tényleg csúf lett a neonliba.
    A vicc is nagyon jóóó :).

Judit örülök, hogy megvan a jogsid, - következtetés - hogy nem most szerezted, hanem frissítetted. :)
    Nekem nincs se jogsim, se kocsim, gyalog vagy busszal közlekedem, jahhh jut eszembe ma már le kéne mennem levegőzni és busz bérletet is vennem kell.

Egy nyuszikás vicc nekem is eszembe jutott :D
    Nyuszika kissé illuminált állapotban, - de lehet részegen - :D szalad az erdőben és találkozik a rókával, oda kiált neki szia vöröske erre a róka mérgesen azt kérdezi tőle, hogy mersz engem levöröskézni, mire a nyuszika csak ennyit mondott, jó, én le is rókázhatlak.

Legyen szép napotok!

miklos4949, Kuzdern, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Szép, szebb napot Mindenkinek!
    Ági, most én nevettem hangosan! xDxDxD
    Igen, a lejárt jogsim helyett kellett újat csináltatnom és az lett kész.

Itt is télies az idő, a hó is hulldogál, de nincs fagypont alatt a hőmérséklet. Kinézni szép, kimenni nem annyira.
    Ma délelőtt és délután is mennem kell, mivel hosszabb táv, délelőtt kb. 70 km, délután csak 10 körül van, így kocsival megyek.
    Készülődöm is, mert száguldozni nem lehet most az utakon, igaz máskor sem szoktam.

Event kész, gazdaköribe termelek.

miklos4949, Kuzdern, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
  9. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Itt vagyok! Hajnalban még fent voltam.....bementem a moziba éééésss volt előadás...így reggel tovább is aludtam.
    A szokásos filmet adták.....nem hiába ismétlés a......
    Egyébként ez még érdekes is lenne......és nem utolsó sorban adja a pontokat is.

A tegnapi napsütéses idő után szürkeség honol kint....a lakásban is hidegebb van a szokottnál.....így gondolom, hogy kint is
    hideg van! Egy kicsit fel kellene tekerni a fűtést!

Tegnap délelőtt a Forumra nem tudtam belépni.....problémát írt ki.....a farmra be tudtam lépni simán....így azt gondoltam,
    nem az én gépemben van a hiba!

Egyébként Ti Rackónál látjátok a napokat? / mennyi nap alatt léptek be/.
    Mióta javszerről visszakerült a gépem....csak a szöveget látom.....hogy hány napja azt már nem!

Az eventet tegnap este én is befejeztem.....Jöhet a születés napi sorozat!

Ági....a neon lúd nagyon zavar.....azt gondolom, hogy nincs beüzemelve....egy fekete paca a farmon!
    Ezt nagyon elrontották! Nem tudom, a holló milyen.....mert azt már a gyüjtőbe tettem....ott nem látom!
    A lúd is oda fog kerülni.

miklos4949, Kuzdern, henrietta1223 és 6 más kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Hazaértem. Az utak teljesen szárazak, csak a mellékutak nem. Látási viszonyok tűrhetőek, de a szürkeség az továbbra is uralkodik. Jó tempóban lehetett haladni, egy összetört autót láttam a város közelében, valószínű, hogy a korlátnak mehetett neki, az eleje volt összetörve és másik autót nem láttam a közelében, csak a rendőrséget.

Zsozsó, aki éjjel moziba jár, az délelőtt alszik. Ennyi, nincs ezzel probléma, ha megteheted, ám tedd!!
    Neonosokat én is száműztem, a menüben vannak, nem tetszenek, állatom meg van elég. A napokat látom a napi belépésnél.

miklos4949, busika02, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  11. zsozso577

Szia Judit!

Látod....mondom én, hogy nem úgy viselkedik a gépem, mint jav.szer előtt!
    Lehet?????....nem jól rakták össze....vagy nem a legjobb "alkatrészt" tették bele.

busika02, Kuzdern, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  12. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Judit örülök hogy tetszett a vicc.

Zsozso tegnap engem se engedett be a fórum, de többszöri próbálkozás után sikerült.
    Én még nem raktam ki az új ólakat, még a terményeseket nyomatom, egy másik farmon láttam milyen feketére sikeredet.
    Valami újat mondtál a belépéssel hogy kiírja hányszor... megnéztem... és most vettem észre hogy kiírja :D nekem eddig fel sem tűnt.
    Ha eddig láttad és most nem látod, talán a kép felbontáson lehetne állítani - ez csak tipp, nem vagyok számítógép zseni.
    Ha jönnek a fiúk, vagy Judit többet segíthetnek.

Az eventet én is befejeztem. Most megyek kipróbálok 1 új receptet, reggel a facebookon olvastam.

miklos4949, busika02, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  13. zsozso577

Szia Ági!

Hallgattam rád!
    A kép-felbontás változtatása nem befolyásolta.....de nagyítottam 120%-ra .....és látom a napok számát is!

miklos4949, busika02, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Lányok, zsenik vagytok! Tőlem ez messze áll, tudatlan vagyok ezen a téren (is), de van ám olyan, amiben én is jó vagyok!xD;)

No, akkor egy kis mosoly:

A bolond meg a zseni beszélget egymással:
    Zseni: - Figyelj, bolond! Felteszek neked kérdéseket, és ha nem tudsz rájuk válaszolni,akkor adsz egy százast. Utána te kérdezel, és ha nem tudok rá válaszolni, adok egy ezrest!
    Bolond: - Jó, re-rendben!
    Zs.: - Mi az? Kilincs van rajta, zár van rajta és ki lehet nyitni!
    B.: - Nem tudom, itt egy százas!
    Zs.: - Mi az? Négy lábon áll, fából van és eszünk rajta?
    B.: - Nem tudom, itt egy százas!
    Zs.: - Akkor most kérdezz te!
    B.: - Jó! Mi az, kicsi, zöld és fel-alá pattog?
    Zs.: - Hú, a francba ezt nem tudom! Itt az ezres! Mért, mi volt az?
    B.: - Nem tudom, itt egy százas.

- Peti, nézd csak meg, hogy áll a barométer! Esett?
    - Esett, tanár úr!
    - És mennyit?
    - A szekrénytől a padlóig.

miklos4949, busika02, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  15. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Judit ez nagyon jóóó volt xDxDxD

Zsozso szuper, nagyon ügyes vagy.:inlove:

16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Zsozsó: Egyébként Ti Rackónál látjátok a napokat? / mennyi nap alatt léptek be/.
    Csacska: Neonosokat én is száműztem, a menüben vannak, nem tetszenek, állatom meg van elég. A napokat látom a napi belépésnél.
    Zsozsó: Látod....mondom én, hogy nem úgy viselkedik a gépem, mint jav.szer előtt!
    Ági: Valami újat mondtál a belépéssel hogy kiírja hányszor... megnéztem... és most vettem észre hogy kiírja :D nekem eddig fel sem tűnt.
    Zsozsó: Hallgattam rád!
    A kép-felbontás változtatása nem befolyásolta.....de nagyítottam 120%-ra .....és látom a napok számát is!
    ÉN: Lányok! Ti meg MIRŐL csevegtek? Mert most meg én vagyok úgy, mint amikor TI értetlenkedtek, ha Lajossal vagy Fattherral beszélgetünk a számítógépes dolgokról. Milyen Rackó? Milyen szám? Milyen nap?

Ma délelőtt a szobákban a szőnyegpadló és az előszobai futószőnyeg vizes suvickolása volt a napi teendőm. feleségem Őméltósága úgy döntött, hogy nem eléggé tiszta, ezért ki kell takarítani a takarítógéppel. Ez röpke három és fél órát vett el az életemből. Én húzogattam a csövet, végén a széles fejjel, mellettem, mögöttem búgott a gép, meg néha zörgött, ha a vizes tartálya leürült. A feleségem közben vizsla szemekkel nézte mit és HOGYAN csinálok. Én voltam a segéderő, Ő meg a szakember.
    - Ott még egyszer menj rajta végig vizessel! Azon a szakaszon csak víz nélkül szívasd át még egyszer! Ha kétszer, az sem baj. Mit csinálsz? Ne hagyj ki egy csíkot se! Cseréljek vizet? Ezt nem lehet elkapkodni. Ezt rendesen kell takarítani!!!
    Nehéz az élete egy férfinak takarításnál. Nekem hót ziher!

Érthető, hogy Gizi egész délelőtt mellőzött volt. Rá sem néztem. Kedvem sem volt hozzá ebben a ronda szürkeségben. Ahogy olvasom, az ország keleti szélében, meg a nyugati részeken is csak kizárólag a szürke jelent meg a természet festőpalettáján. Nap ma sincs, ahogy tegnap sem volt látható.

Szebb folytatást a mai napon, mint amilyen eddig volt!

miklos4949, busika02, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  17. zsozso577

Tihamér!...biztosan tudod, hogy miről beszéltünk, csak a takarítástól elfáradtál!;):)
    Rackó adja a napi belépési ajándékokat....és ott lent van a belépési napok száma....ami nálam nem volt látható.
    Nem nagy infó....de valahogy láttam minden nap.....és most hiányzott!

miklos4949, busika02, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jaaa! ÍGY már értem. Az a helyzet, hogy én AZT mindig láttam, ezért nem értettem, mi a gondotok. Igaz, az én monitorom - ami fél méterre van a két szememtől - képernyőjének átlója 22 hüvelyk (56 cm), ami nem kicsi. Akkora, mint a kisebbik szobában lévő monitor/tv. Azt lehet így is, meg úgy is használni. Pont azért vettem, ha kell, mert esetleg meghal a Gizi "orcája", rögtön legyen pót monitor. Mind a három orca (képernyő) Samsung. Nem azért, mert ez a heppem, hanem azért, mert amikor az előző TV meghalt, a szerelő, akit évtizedek óta ismerek, ezt a márkát javasolta: - Ehhez MINDIG van alkatrész, panel, akármi. - A többi bizonytalan. Nálam biztosan jobban ért hozzá.

busika02, -W-595-, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  19. zsozso577

Látod Tihamér....mondtam én, hogy tudod, miről beszélünk!
    Az én monitorom sem kicsi....eddig láttam.....még kicsinyítetten is.....most a javítás után nem úgy működik ,
    mint régebben.

Ujjjjééééé.....kivilágosodott a neon lúdól. Most akartam bedugni a gyűjtőbe, hogy ne zavarjon....a paca!
    Így már barátságosabb!

busika02, -W-595-, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Feltételezem, hogy a géped javítása után, közben bele is nyúltak a beállításokba. De hogy mit és hol, azt innen nehéz lenne megmondani. Nekem nem megy, annyira nem értek hozzá. De Neked sikerült, így most már Ujjjjééééé!:)
    Azt hiszem, mára elhagyom a birtokot, talán csak a fórumra nézek majd rá, de azt is csak kívülről.

Jó éjszakát gazdák!

busika02, henrietta1223, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.