Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. busika02

busika02 Utánpótlás-írogató

Csak probálkoztam mert az előző nem sikerült jól Zsozso!
    Ha ez sem sikerül akkor ennyi volt! puszi jó éjszakát! Heni Hurrá sikerült!

mebajah, Fatther, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  2. Acolyte

Acolyte Utánpótlás-írogató

Judit! Jó nehéz téma lenne nekem a farmról novellát írni.:) Általában mindig régebbi, de nem meghatározható korokban játszódó, már-már fantasy szerű írásaim voltak. talán ha egy van, ami a jelen korban játszódik, de abban is szerepel egy ércmanó.:) Mammutfákat a világért sem szabad leszedni.:) De nem tudom, mi az 0 perc.

Dehogy haragszom meg.:) Az általános feladatot hogy érted? Hogy mindenki írjon?:) Nem könnyű nekem a farmról írni Juditnak írt válaszomban meg is említem miért. De ha nincs határidő, talán megszáll az ihlet. Bár akik nem ismernek, azoknak elég fura lehet a gondolkodásmódom, már, ami az írást illeti. Talán a kisértet farm az a magamfajta sötét léleknek való téma lenne...:)

Moderátor által utoljára szerkesztve: 1.3.18
    mebajah, Fatther, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Henike, nagyon jó, hogy van mester! Biztosan gyönyörű és praktikus konyhabútort fog készíteni! Öröm lesz a konyhában dolgozni! Az Ilonáé is nagyon jó lehet, amint írta el is képzeltem. Az enyém olyan kicsi, hogy csak csárdásozni tudok benne, (kettőt jobbra, kettőt balra), de nekem pont jó, mindent elérek. Étkezni meg az étkezőben szoktunk.
    Orsi, most lettem igazán kíváncsi a novelláidra! Nem vagy Te sötét lélek, itt nincs olyan! Nekem jöhet a kísértetes is, csak ne este írd, mert, ha akkor fogom olvasni, lehet félni fogok. :(:mad:
    Jól tetted, hogy nem szedted le az összes földed, készen lesz az tarolás nélkül is!
    A 0 percezésről majd holnap, meg arról is, hogy hogyan ne adj munkát a moderátoroknak! :)

Mára elköszönök, talán a reggeli hozzászólások már vers formájában lesznek olvashatók!? :)
    Jó éjt, aludjatok jól! :)

4. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Jelentem, megjelentem!
    Meleg fekhelyem elfelejtem.
    Teszek-veszek kis kertemben,
    s belefeledkezem az eventbe.

Jer, te gyerek, mehetsz helyedre! E felelet: kettes!

mebajah, Tündi100149, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  5. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Nagyon jó a vers!Nem kettes hanem fergeteges,mert az rimel.A konyhám nekem sem nagy a csárdás az megy nekem is benne
    mert előtte van az étkező. Zsozso milyen tanítvány vagyok?
    Jó járékot! Száp napot.

mebajah, Koppi, Tündi100149 és 4 más kedveli ezt.
  6. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szép napot,sok felröpit,kellemes borzongást!

Verseden nevettem eleget,
    kerevetre nem heveredek,
    megyek,termelek.

mebajah, Koppi, Tündi100149 és 3 más kedveli ezt.
  7. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Én nem fogok versben irni....deeee még novellát sem! Mindig utáltam fogalmazást irni!

Az eventtel haladok....most a régi módszeremmel csinálom....először gyüjtögetek....és amikor a gaz meg lesz...
    akkor adom be....egyszerre. Valamikor régen.....ez volt a technikám....de valamikor valamiért változtattam rajta,
    ahogy összejött 1 szintre való....azt be is adtam! Igy is- ugy is termelni kell....deee most nincs kedvem sokat számolni.

Szia Heni!

Már láttam az előzőt is.....nagyon ügyes vagy! ....csak igy tovább!

Utoljára szerkesztett: 2.3.18
    mebajah, Koppi, Tündi100149 és 4 más kedveli ezt.
  8. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Kedves Tiszántúliak! Szépen behavaztunk, a szél görgeti az apró kis pelyhecskéket, tényleg nem ette meg a kutya telet.
    Nem bírtam ki, kinyitottam az áhitatos ládát, hát mit látok, 10 db rózsát. Roppant meglepődtem.

mebajah, Koppi, barbi021951 és 5 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Napsütés helyett havazás. Mit mondjak? - inkább most, mint később!
    Ilona, Neked pedig nem ártana a kereveten pihengetni!
    Henike, ügyes tanítvány van, most az következik, hogy amikor kész lesz a konyhád, akkor lefotózod és felteszed ide a fotót, hogy mi is tudjunk gyönyörködni benne.:)
    Zsozsó, egyformán csináljuk akkor most! Mivel ma bejön a horroros is, így biztonságosabb, ha először a gaz legyen meg, utána hajtás a röpikre. Így nem kell számolgatni és amikor kész a gaz, akkor kezdem adogatni befele. Utána már csak a röpiktől függ, hogy mikor érek a végére.
    Rózsa, Rózsának rózsát!:) Egész napra mondja a havazást, holnapra meg ónos esőt.
    Ma még kocsikázom, de holnap már nem. Tegnap voltam a nagy piacon, ahova nem szeretek menni, mert nem lehet megállni csak a mellette lévő nagy 'áruház" emeletes parkolójában, ahova hosszan és meredeken kell menni felfele, majd fék, mert kanyar, ott jegyautomata, majd üres hely keresése,a második szintig meg sem állok, mert az elsőn nincs hely soha, onnan liftezés le, majd piac és vissza. Gyümölcsöt is vettem. Egy helyen hegyekben a narancs, ami nem volt túl szép, rajta felirat: RONDA, DE FINOM! vettem belőle és igaz volt, nagyon finom édes. A kis piac az közelebb van hozzám, de annak két oldala nyitott és ebben a hidegben nem hiszem, hogy sok árus lett volna.
    Legyen mindenkinek sok röpije és jó napja! :)

mebajah, Koppi, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  10. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot mindenkinek!

Kedves Etelem!
    Kelt levelem Kecelen,
    Nejnek mentem Peresztegre,
    Egy hentesnek neje lettem......

Ma jön az amikor 1 kis szupert pazarolunk,..meghajtjuk a horroroson a macskákat!
    Had szabaduljon fel már az utolsó terület is!

Koppi, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  11. zsozso577

Szia Lajos!

Nagyszerü!!!!!....benned is költő veszett el!!
    3 lájkot érdemelsz!

Csacska!
    Igy van igy a könnyebb....a rémségest egyelőre nem tudom tervezeni....mert nem vagyok képben, hgy mennyi területem
    van....és mennyit tudok felszabaditani.....mert már jó lenne a tündér-macskákat összehozni....bár az csak 3 ól!
    Többet nem voltam hajlandó épiteni.!!!
    A farmosnál még a felröpire figyelek oda, hogy minimum a 400 meglegyen napi szinten....ha több az sem baj....
    tehát ma a 800 db-t kell meghaladnom!.....ugy látom, hogy meg is lesz!

Ez most jól összekuszálódott!

Tündi1001, mebajah, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Lajos, hogy lettél Te hentes neje??
    Ugye, ha tegnap indították volna a horrorost, akkor a gyorsítók hatottak volna mindkét területre. Így aztán ma újra szupertrágyázhatunk! Amennyiben egyszerre indult volna a két event, akkor sok gazda azért zohorált volna, a másik fél meg örült volna. De, ami a lényeg az nem gazdaszemszögből van, hanem a Bp szemszögéből, mert, így aki hamar akarja a szaporítást, az ma is eszik gyorsítót, ha nincs akkor meg veszi. Nem fogok gyorsítót enni, pedig van a pajtában, szaporodjon csak sz.trágyával. Majd lesz annyi, hogy elég lesz az összes területre. Addig meg termelek mást a gaz mellett. Nincs meg az utolsó földem, de nem izgat!
    Evezőkből 700 fölött van, majd megnézem este, hogy nekem lett-e 800.

Levesem van, most palacsintát sütök. Túrós és almás lesz.
    Eszembe jutott a kapros dübbencs, jó lenne azt is sütni valamikor. Tihamér, szoktad még készíteni?
    Ilona, az oxigénpalack cseréje, hogy történik? Házhoz viszik? Egy palack mennyi ideig elég?

Ma a bölcsességről hozok néhány gondolatot:

Azt hiszem, néha kell egy kis megrázkódtatás, hogy értékeljük a jó dolgokat az életben.

A múlton már nem tudunk változtatni, pozitívan kell a jövőhöz hozzáállni, mert azon még alakíthatunk.

A bölcsesség mindig úton van, és célhoz ér, de nem azért, mert keres.
    Hanem azért, mert növekszik

Csak az örökösen izgága emberek akarnak mindig valami újat kitalálni, a bölcsebbek előszedik maguk s mások tapasztalatait.

Az ember utólag döbben rá, mennyi csoda mellett ment el. Utólag jön rá, hogy elfelejtett szeretni. Utólag, hogy boldog volt, s észre sem vette. Utólag, hogy nem is figyelt a másikra. Utólag, hogy elfelejtett jónak lenni hozzá. Utólag, hogy kár volt őt nem szeretni. Kár volt unni, aminek örülni is lehetett volna. Kár volt "természetesnek" tartani, hogy a kutyusod lihegve nézett rád, egy angyal szeretetével - amíg élt.

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hmmm! Mostanság nem sütöttem kapros dübbencset, de tegnap és ma karalábés zúzapörkölt volt ebédre, ami kaporral is volt ízesítve. Meg persze liszttel, tejföllel habarva. Amikor a negyedekre vágott zúzapörkölt kétharmadáig kész, de még nem puha, akkor megy hozzá a kis kockára vágott és nem fás karalábé. Mi még nyáron tettünk el a fagyasztóba kockázott - akkor friss - zöldséget. Mivel fagyasztott volt, hamar megpuhult. A végén ment bele a habarás. Tegnap előző napról megmaradt főtt tészta volt a körete, ma meg párolt rizs. Leves meg mind a két nap zöldséges krumplileves volt.
    Lajos miért ne lehetne neje egy hentesnek? Nem akarom részletezni, - kimoderálnák a modik joggal - de ha bigámista és ... hogyan is írjam no? ... nem csak a hites feleségét szereti, hanem a település hentesét is, akitől jóféle ezt azt kap a pult alatt suttyomban ezért meg azért, ma már nem szégyen. Ahogy annak idején Gobbi Hilda és Galgóczi Erzsébet is együtt éltek évekig, s akkor is lehetett, ma miért ne lehetne? Én azért még mindig maradi maradok, nekem még mindig csak a lányok tetszenek, a fiúkat meghagyom Nektek, azokban ti gyönyörködjetek! :)

Tündi1001, _Ilona49_, mebajah és 4 más kedveli ezt.
  14. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Szia!

Vannak olyan játékosok, fórumozók, akik a tegnap indult örvényes eventhez ma délután kezdik majd a szaporítást a hátborzongató vacsoracsatás kezdéssel párhozamosan. Takarékoskodnak így a gyorsítós termékekkel is.
    Addig csak a felröppenők gyűjtésére összpontosítottak a szigeti és farmos részeken.

Persze lehet két részletben is nekivágni a két eseménynek.
    Minden lehetőség adott a szabad döntéshez.

Nem ellent mondani volt szándékom, csak megemlítettem ezt az utat is. :)

Nálam is már tegnaptól van vászonliliom termelés, mert a saját időm így engedte. :) Éjszaka hosszú érésű növény pihent a földeken, mert arra figyelek, hogy párhuzamosan legyen elegendő leadandó mindkét típusból.

Tündi1001, mebajah, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  15. zsozso577

Huhhh.....szerintem ez nagyon gázzzzz!!!!!!
    Egy egész terület 8 órás horroros-növényre adott 28 db-t .......már most idegesitem magam!....hogy lesz meg a napi
    kb 220 db!.....ezzel a beállitással.....se hogy! Nálam eddig is szükösen adta....deeee ez most mindent vitt!!!!!!!:cry::cry:
    A 2 területről 45 db jött!

Tündi1001, _Ilona49_, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  16. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Csak most jövök a tökfájás miatt.
    Ez jő eredmény az én 10 perces gazomhoz képest.
    Majd visszaolvasok, most jólesik a vízszintes.

Tündi1001, _Ilona49_, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  17. zsozso577

Szia
    Jobbulás kivánok neked!
    Lehet????....bele sem kellett volna kezdeni???? Hmmmm?????

Fatther, Tündi1001, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  18. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Nagyon szép, kedves, sőt megható idézeteket hozol, köszönöm.
    Régebben(10-20 éve), volt egy magazin, abban volt "Idézhető idézetek". Egy ideig gyűjtöttem is, de mióta van számítógépem(internetem) rájöttem, hogy fölösleges, mert mindent megtalálok rajta.

Hozok egy régi történetet:
    Két barát ment a sivatagban. Kirándulásuk alkalmával összevesztek és az egyik barát képen törölte a másikat, aki megsértődött, anélkül, hogy szólt volna bármit is, beleírta a homokba: " Ma a legjobb barátom lekevert egyet"
    Mentek tovább a sivatagban, egy oázishoz értek, ahol elhatározták, hogy megfürödnek. Az a barát aki kapott egy pofont, fuldokolni kezdett, de a barátja megmentette. Magához térvén, kőbe véste " Ma a legjobb barátom megmentette az életemet"
    Az a barát aki lekevert egyet, majd megmentette a másikat, megkérdezte: Mikor megütöttelek, homokba írtad, most meg kőbe vésted. Miért?
    A másik azt válaszolta: Mikor valaki megbánt, csak homokba szabad írnunk, hogy a megbocsátás szele eltörölje a szavakat. Ha valaki jót tesz velünk, véssük kőbe, hogy senki ne törölhesse el.
    TANULD MEG SÉRELMEIDET A HOMOKBA ÍRNI, A JÓSZERENCSÉDET PEDIG KŐBE VÉSNI!!!!

Fatther, cass0129, Tündi1001 és 3 más kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Mamarygen, igazad van! Írom itt többször is, hogy csak pozitívan, erre én is negatív vagyok! Hmm.! Mivel elég későn fekszem le, így az este még volt egy kör más növény, majd éjfélfele ment az eventnövény. ( tisztelettel irántad, nem írtam gazt!) Ma 22-kor aratom az utolsó liliomot, utána egy hosszabb érésű növény megy és reggel kezdem újra a liliomot.
    Zsozsó, ne idegeskedj, tudod, árt a szépségünknek! Dehogynem, bele kellett ebbe is kezdeni, hidd el, ki fog alakulni! Nekem valamivel több lett, de az is igen kevés ahhoz, amennyire szükség lesz.
    Szia Mebajah, gondoltam, hogy a fáj a fejed, mert azért mindig vagy valamilyen jelzéssel! Jobbulást kívánok!
    Tihamér, a kapor illatát, ízét nagyon szeretem, de a zúza nem tartozik a kedvenceim közé. Zöldséges krumplilevest viszont régen főztem, fogok is főzni hamarosan, azt szeretem.
    Lajos nem tudom mit szól majd hozzá, ha olvassa írásod, de gondolom nem fogja szó nélkül hagyni. Nem úgy ismerem, mint aki vonzódna a henteshez, de ki tudja, hogy egy szép húsért, hentesárúért mire nem képes! Azért gyanítom, hogy inkább a hentesnőt környékezné meg! :) Henteshez járok, nem mondom, hogy jóképű, de a cél érdekében tudok én mosolyogni rá is! Az utcán meg lehet látni, jóképű férfit, ott meg megnézem azokat! ;)
    Szia Rózsa, nagyon szívesen, örülök, ha tetszenek! Több könyvem is van, melyek ilyen témákról szólnak. Szép idézetek, lelkünket melengető sorok!:)
    A történet, amit írtál, nagyon szép és igaz! Míg nyomja a lelket a bánat, a lelkiismeret furdalás, a fájdalom, addig nincs béke a lelkünkben, a szívünkben!

Utoljára szerkesztett: 2.3.18
    Fatther, Tündi1001, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  20. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Ez az!
    Én már 13 éve özvegy vagyok,..nekem mindent szabad,..ki tiltja meg?
    Boltba is ahova járok jóba vagyok a hentessel,..szerencse hogy ugyan olyan kocsija van mint nekem,..csak ő a húshoz ért jobban én meg a kocsihoz,mindig kap tőlem tanácsot,..és a húsnak biztos hogy a szebbjét adja nekem!
    Mindent ki kell próbálni kedves Tihamér,..különben meg (az is hús magába)!:D
    Mi már ezt megszoktuk,..a labda 1x fent 1x lent!
    Most meg megyek most a hentes után a macskák következnek,..mindjárt 200!

Még el sem kezdtük,máris mennyi felröpit szeretnénk,..53 most!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.