Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Hajaj! Meg hajajajjj!

  Nem megy az alvás. Máskor én este tízkor régen alvást színlelek becsukott szemmel, horkolva, de ma éjjel nem megy. Éjfélkor lefeküdtem, aztán egykor meg felkeltem, mert nem tudtam aludni, csak forgolódtam. Kettőig fejtettem rejtvényt és megint irány az ágy. Negyed négyig bírtam cérnával, de elszakadt és mérgelődve felkeltem. Nem tudok aludni! Kimentem főztem kávét, ha feleségem felkel reggel, legyen neki. Aztán idejöttem, körbekukkantok. Sehol senki, megyek olvasni. Majd csak elálmosodok egyszer. Bezzeg a feleségem meg kilenckor már nem bírt fentmaradni. Azóta is alszik. Irigylem.

  Jó éjszakát!
   
  henrietta1223, _Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
 2. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  A hét hozzászólása, gratulálok [​IMG][​IMG][​IMG]


  Update: Kedves modi (Othep)[​IMG], ezzel nem a Te "hozzáállásod, válaszodat minősítem", mert nem tehet/sz/tek arról (ahogy azt Beko is írta), hogy a központtól a moderátorok semmilyen információt nem kaptak a játék jelenlegi hiányosságainak "kezelésére".

  Madárdalos jó reggelt kívánok mindenkinek, ebben a borongós, esős időben.

  Tegnap hajnalban diónyi nagyságú pelyhekben szakadt a hó, kb: fél órán át, majd abba hagyta, most az eső esik rendületlenül, szintén hajnal óta, nem tudom meddig, de a kertben már derékig járunk a sárban (a havat jobban szeretném).
  Már régről tudtam, hogy kb: milyen számítógéped van, nem lehet az a baj, hogy ehhez a játékhoz túl erős a konfigurációja?????xD:cry:.
  Épp' a napokban jutott eszembe, amikor a Unity-s csoportba írtam, ha megemlíteném a fiam direkt játékra "kihegyezett" i7-es gépét - mivel azon sem működik hibátlanul a játék -, akkor ki-mit válaszolna. Beko írta, így ma már tudom, hogy a "szokásost", mivel a játék készítői, fejlesztői még arra sem veszik a fáradságot, hogy a játékosokkal, de legalább a moderátorokkal konzultálnának.
  Az pedig a jéghegy csúcsa, hogy a játék így végleges, s legfeljebb "csinosítani fogják és nem fejleszteni" :D.
  Még egy gondolat, emlékezetem szerint kb:1-2 éve, mintha a HTML5 rendszert említette volna a játék fejlesztését illetően Kazimír, végül ez lett belőle (sajnos az ezzel kapcsolatos "beharangozást" nem találtam megy egyik fórumban sem, pedig tudom hol kell keresni???).

  Az előző event sajnos valóban egy kicsit túl lett "lihegve" felröppenő ügyileg, a felhőt éppen hogy sikerült "megcsípnem" nekem is, a többi nem számított, a mostani már valóban könnyebbre "sikerült", DE jön a "patkány, majomkirály" ismét......, amelyik eddig sem volt a szívem csücske......

  Nem morgolódok én sem tovább, mosolygós szép napot, hiba- és stressz mentes játékot, Facebook elérhetőséget a nyugdíjasoknak, éljen augusztus 20., stb., stb. .............

  ..... ja, s amíg el nem felejtem, mosolygós szép napot kívánok mindenkinek !!


  - Hogy hívják az internetező szerzetest?
  - ???
  - Felhasználó barát.

  - Hogy hívják a lúzer indiánt?
  - ???
  - Szopacs.

  Két óvodás megy haza. Megszólal az egyik:
  - Kiszisza, kiszisza.
  - Mi van baz@eg, nem bírod kimondani, hogy matka?

  Hogy hívják Kombi úr feleségét?
  - Kombiné.
  - És a családját?
  - Kombináció.


  Fickó a borbélynál ülve átszól a manikűröslánynak:
  - Te, szépségem, nem vacsoráznál velem ma este?
  Gyertyafény, halk zene, a többi meg majd kialakul.
  - Nem lehet, férjnél vagyok.
  - Hát mondd azt neki, hogy egy barátnőddel mész moziba!
  - Mondd meg neki te! Épp téged borotvál!

  ;):p:wuerg:xD:cry:
   
  Utoljára szerkesztett: 9.2.21
  -W-595-, busika02, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
 3. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Most én megint elmegyek szabadságra!!!!!!... nem elégedetlenkedek.....nem morgok!
  Nem tudom.....mit gondolnak! ?????? Felteszem azt a kérdést, hogy ők vajon játszanak-e??????
  Amint megnyugodtam....jövök!
   
  -W-595-, _Ilona49_, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 4. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek! :)
  Ilona, bízom benne, hogy sikerül megszerezned a felhőt! :)
  Zsozsó, nem is tudom mit mondjak erről a holnapiról, de lehet jobb, ha semmit! A játékról is jobb, ha hallgatok. Ne bosszankodj, nem éri meg, hosszabb távon ez lesz, jobbra nem nagyon számíthatunk, de lehet egyszer majd megtörténik a csoda!
  Fatther, üdv újra itt! :) Mosoly is volt! :):)
  Tihamér, nem gondolkodtál még régi házi praktikákon, hogy jobban tudj aludni?

  Túl termeltem a gazt, kiszedtem a boltból, amit szerettem volna. Kütyükből tegnap szedtem le 1-1 db-t és a felhőt beüzemeltem. A még kint lévő kütyüket, meg most fogom beszedni.
  Holnap kezdődőnél a felhő nem tetszik, az ajándékokra megyek majd rá. Nem tetszik, hogy egy területen kell termelni és a gaz is elég hosszú érésű, tehát száguldozni nem fogunk.

  Tegnap is esett, ma is esik az eső. Tegnap azért elmentem letudni a körömet, ma meg volt egy kis elintéznivalóm, azt tudtam le. Hónak jobban örülnék, de az nincs, csak hajnalban volt lefagyás, mint azt hallottam a rádióban. Mire én kimentem ma a házból, akkorra már csak eső és tócsák voltak, és vannak.

  Továbbra sem tudok a Firefox böngészővel játszani, csak a Chrome enged be. Nem zökkenőmentes, a nagy aratáskor frissítés nélkül nem tudom végigvinni. Napközben megy frissítés nélkül is, igaz akkor nem járok be minden földterületet. Kis farmokat hanyagolom, ott nem kapálok. Esténként belépek az ajándékokért és kész. Pörgetésre nem is gondolok, mennek a levesbe, mert nem áldozok annyit az időmből, hogy elpörgessem a közel 100 pörgetést.
   
  -W-595-, henrietta1223, busika02 és 3 más kedveli ezt.
 5. vízöntő

  vízöntő Fórum bárója

  Szerinted megéri elrontani a napod ??? a basa.jpg Én is morogtam, elégedetlenkedtem, most már csak úgy ahogy lazán veszem a dolgokat, addig ameddig én akarom, és nem érdekel már a sok duma, meg a mézesmadzagjuk!
  Változtattak, mert rájöttek hogy amit kérnek , az már nonszensz, nézz utána:inlove:
   
  Utoljára szerkesztett: 9.2.21
  -W-595-, henrietta1223, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 6. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Szép napot!

  Megváltozott az event kiírás, a 2 db helyett 4 db csillagos érmét kapunk, minden egyes "futam végén", tehát a kevesebb eventnövény is elég lesz a felhőhöz vagy bármi máshoz.

  Ime:
  [​IMG]

  Sziasztok kedves Játékostársak!

  Örömhírrel szolgálok: a GYÍK javításra kerül, miszerint minden minijáték végén kapható csillagos érmék száma nem 2 db, hanem helyesen 4 db lesz.
  Ezáltal 52 körből megszerezhető lesz a felhő.
  Mivel 1 malomterméket kapunk, az 51 kártyapaklihoz pedig az event kellékek szükséglete:
  51 * 155 = 7.905 db Vadkártya (eventnövény);
  és 51 * 20 = 2.060 db szerelemlakat.
  A javítás rövidesen megtörténik.

  [​IMG]


  További kellemes időtöltést.
   
  -W-595-, busika02, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 7. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Alázatos tiszteletem a jelenlévőknek!

  Mert nem mindenki tud ám bejönni és még játszani is. De nem ám!
  Kialudtam magamat ebéd után, mert tudtam másfél órát eltölteni behunyt szemmel úgy, hogy nem hallottam semmit, nem láttam semmit. Amikor felébredtem, kétszeresen meglepődtem.
  1. Kint az ablakon túl minden fehér és valami fehér izé esik fentről. Eszembe jut gyerekkorom némelyik téli verse, éneke.
  Hull a hó, hull a hó, mesebeli álom. Télapó Zúz Marát tömögeti szánon. .. és ...
  Hull a pelyhes fehér hó, seggen csúszik a Télapó.
  2. Nem tudok rendesen játszani, mert a "játékzavarók" bekapcsolták és hatékonyan működtetik a készülékeiket.

  Kedves Károly, minden králok, Carolusok, kerálok, királok, királyok legnagyobbikának, Carolus Magnusnak mai megfelelője! Azért nem érzem nagy dicsőségnek azt a hozzászólást. Jobb lett volna, ha nem kellett volna megírnom. (Csak ez a sok volna ne volna!) Tudom, egy modi sem akar bántóan nyilatkozni, adni a tanácsokat, de időnként még nálam is túlcsordul a pohár. Tudod, a boltokban, a szolgáltatóknál, már amelyek még a régi módi szerint dolgoznak, tudják és tartják magukat ahhoz, hogy MINDIG A VEVŐNEK VAN IGAZA. Itt nem. De szerintem azért a mostani időkben morgolódók közül azért csak-csak van, akinek jogosnak mondható az elégedetlenkedése. Tény nem nagy arányban, mondjuk tíz esetből hétszer, nyolcszor. Nem, nem írtam el, nincs megfordítva az aránypár! Azért nem kellene mindenkit hozzá nem értőnek venni. Sokan vannak közülünk olyanok is, mint példának okáért Te is, aki azért nem megy minden apró-cseprő, icike-picike számítógépes gond megoldásáért a nagytudású szervizekbe, hanem megoldja. Mert már annyit azért ért hozzá. Annyi/ennyi évi játék után nem csak a kosz ragad az emberre rá.

  Délelőtt elmentem és feladtam a világ egyik legjobb nőjének (három és fél éves nagylány) egy csomagot, benne a mama által kötött kis kardigán, némi édesség és varázslatos tollkészlet. Azért varázslatos, mert ha a színesekkel rajzol, a szín nélkülivel - ha átírja, átrajzolja - el tudja tüntetni a tevékenységének nyomát. De az a szín nélküli az, amelyik a leggyorsabban kifogy. Azt kell pótolni, de csak együtt lehet megvenni, külön nem. (Asszem ezt lehetne árukapcsolásnak is hívni.) A posta után irány a tévészolgáltató, mert nekem nem tetsző dolgot fedeztem fel a legújabb számlán. Olyan dologért számláztak, amit én nem is kértem és nem is kaptam. Feleslegesen nem szeretek pénzt kidobni, ezért a tegnap jött számlával, meg az előző havival irány a reklamáció helyszíne, a szolgáltató helyi irodája. Januártól kettő tévére van digitális vételi lehetőség az eddig egy helyett. Szerencsém volt, nem volt senki előttem, rögtön és mosolyogva fogadtak. Mondom a kedves és mosolygós fiatal hölgynek.
  - Kérem szépen és nem kértem önöktől semmilyen dekódert, de mégis számláztak kettőt is. Mutatna egy dekódert? - Készségesen elővesz egyet, mutatja. Rápillantok, majd előveszem a tabletot, mivel mind a kettő tévé hátoldalát lefényképeztem és mutatom neki a képeket.
  - Akkor azokat a kártyákat vegyem ki és abba a kis helyre dugjam be ezeket a nagy kütyüket? - Nevet és mondja.
  - Dehogy is. Jó az, ahogy ott van.
  - De akkor mi ez a két dekóder a számlámon?
  Elmagyarázta. A két kártya plusz szolgáltatás, amiért fizetni kell. (Ezt értem.) De mivel nincs külön rubrika a kártyának, a kártyás szolgáltatásnak, ezért a dekóderes alá teszik be, úgy könyvelik. (Ezt is értem, de nem tartom jó ötletnek.) A végső következtetés. Anyagilag nem jártam rosszul, csak annyit fizetek, amennyit kell. Ettől függetlenül: Úúúúútálom, ha nem nekem van igazam!!!

  Kívánok jó (hibamentes) játékot!
   
  Utoljára szerkesztett: 9.2.21
 8. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Üdvözlet minden gazdatársnak!
  Hosszú idő után végre egy sikeres event. Felhő beüzemelve.......igaz gyógynövényes nyugtató készenlétbe helyezésével.
  Fatther! Örülök,hogy "megszólaltál".....hiányoztál.....főleg a mosoly.
   
  -W-595-, vihence, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 9. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  No, végre jó hír is érkezett! :) Lehet a múltkori irreálisan sokat kérő röpire történő sok panasz, zúgolódás hatott? Így már mindjárt barátságosabb az event! Zsozsó is megnyugodhat, én is nagyobb lendülettel fogok hozzá. A felhőre nem is gondolok, az nem tetszik, de a kivehető ajándékok között azért lehet jókat találni.
  Nemszeretem az idő én meg tetőztem, erőt vettem magamon és csináltam egy selejtezését, amit már rég halogatok. Kész, hála!

  Rémítgetnek a jósok, jönnek a nagy mínuszok. Amennyiben hó lenne nem is bánnám, de itt csak esik és holnap is eső lesz, meg utána is. Nem tervezem, hogy kocsiba üljek, főleg nem reggel, amikor jó csúszós lesz az út. Ma reggel is több helyen volt ütközés, koccanás, ezt mondta a rádió.

  Este meg megyek Dominikára, ott jobb az idő! :):) Ki nézi a bajnokok és kihívók csatáját?

  Közben megjelent Ilona írása. Gratulálok, ügyes vagy! :)
   
  Utoljára szerkesztett: 9.2.21
  -W-595-, vihence, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
 10. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  A gyermekkori verseknek ezt a "variációját" eddig nem ismertem, de nagggyon jóóóóóó .......8):pxD:cry::cry::cry:
   
 11. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó napot!

  Ismét esik a fehér és pelyhes hó, de nem olvad el. Nem bánom, legyen, de ne legyen olyan alakban, hogy esik, egy picit olvad, megint esik, megint olvad és megint fagy, mert akkor én is a becsesebbik felemen fogok csúszva közlekedni. Azt meg szeretném elkerülni. Régen volt, amikor jól esett a csúszkálás. Most attól tartok, ha eldobom magam, akkor a földet érés pillanatában bekövetkezik a földrengés. Ekkora tömeg már meg tudja mozgatni az áldott anyaföldet is. Meg ha maradandó károsodás nem is érne, de hogy fájna az a bizonyos, aaaaz biztos!

  Szép fehér, télies a táj. Nem látni a Schneeberget, de ha havas, akkor tiszta időben ellátszik idáig. Ami köd volt reggel, abban nem, de hóesésnél is korlátozott a látótávolság.

  Azért legyen szép napunk!
   
  _Ilona49_, Fatther és henrietta1223 kedveli ezt.
 12. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  _Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
 13. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot, vagy inkább délutánt, Mindenkinek!

  Tihamér, itt is esik, csak nem hó, hanem eső. Reggel óta esik, hol jobban, hol csak csepereg.

  Dél körül jöttek a kéményseprők, megvizsgálták a kazánt, minden rendben. Már a kéményseprők sem a régik, legalábbis akik itt voltak, azok nem voltak kormosak, nem volt seprűjük sem. Mondjuk nem is örültem volna, ha kormosak lettek volna és összekormoztak volna mindent. Szerencsét azért hoztak, sikerül pörgetnem bónuszt, így az eventhez tartozó gaz jobban szaporodik. Az első kör elvetése után viszont fogtam magam és elmentem a szokásos körömre, hogy a napi mozgásom is meglegyen a szabadban. Esernyővel felszerelkeztem, nem áztam, hideg sem volt és mire hazaértem elállt az eső is.

  Holnap indul a karnevál, elvégre farsang van! :) Figyeljetek, mert korábban kezdődik!


  Az event kezdete (várhatóan): 2021. február 11. (csütörtök) 10:00 óra
  Az event vége (várhatóan): 2021. február 16. (kedd) 22:00 óra


  ...s egy másik fontos tanács:

  BackOffice
  Most kaptunk egy levelet a központból a kosarazásról.

  Kérjük, hogy mindenki állítsa a grafikai minőséget magasra (legalább a kosarazós mini játék idejére)!
  Úgy tűnik, hogy ez lesz a mini játék "rákfenéje". :(  [​IMG]
   
  -W-595-, henrietta1223, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
 14. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Szép estét!
  Csacska! Szívemen viselem a jó közérzeted,nem szeretném ha miattam ok nélkül aggódnál...ezért erőt véve magamon bepötyögöm a napi híreket: fárasztó napom volt,amolyan "sok hűhó semmiért".
  4.5 órai várakozás után a szellemileg és fizikailag citromként kicsavart orvosnő semmi érdemlegest nem mondott ami a gyógyulásom tovább segítené.Elégedett az elért eredménnyel,kontroll 6 hónap múlva,ha rosszul vagyok telefonon hívjam,adnak időpontot.
  Én még a doktornőtől is jobban kicsavarodtam,még enni se nagyon volt kedvem.Egy kis karalábé levest,grízgaluskával meg néhány sajtostallért elmajszoltam,majd vízszintesbe helyeztem magam.20 órakor ébredtem.Gyorsan elültettem az event növényt,elvégeztem a legfontosabbakat,.......és folytatom a szundit....legalábbis megpróbálom.
  Jó éjt,szép álmokat!
   
  -W-595-, henrietta1223, vízöntő és 3 más kedveli ezt.
 15. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó reggelt!

  Ilona! Engem az vigasztalt január végén, amikor a kardiológus szakorvosnál voltam magánrendelésen, (mert a rendelőintézeti szakrendelés igen hosszú várakozást jelentene) hogy azt állapította meg, az állapotom az elmúlt fél évben nem változott. Ez nekem azt jelenti, hogy nem romlott, javulni meg úgy sem fog. Már ennek is örülni kell!

  Az éjjel megérkezett Pjotr Zimankó nevű télapó Szibériából és hozta magával az ott felesleges "meleget". Így most kint az ötödik emeleti erkélyen mínusz hét fokot mutat a hőmérő. Még nem hideg, de melegről szó sincs. Ma mennem kell(ene) a (régi) Sparba venni ezt meg azt. (Az ilyen "nagy" településen van régi és új Spar is. Kiváltságosok vagyunk.) Az út állapotától teszem függővé a talpalást, mert nem merem a rokon nyergét igénybe venni, tartok a hanyatteséstől. Annyira nekem nem fontos, hogy a korcsolyázást is bevállalva menjek el anyagbeszerző körútra. A feleségemnek már inkább, mert a mai ebéd egyik-másik alapanyaga azért nem lenne rossz, ha sütés előtt a rendelkezésére állna. Vakarhatom a fejemet, de menni kell, csak kérdés, hogy hány órakor. Korán is lehet vagy inkább kicsit később legyen a próbajárat?

  Szép napos napot és - ha lehet - egy kicsivel melegebbet!
  -------------------------------------
  Voltam kint, az utak jók voltak, de mivel betyáros szél van, a bringa szóba sem kerülhetett. Maradt a gyalogmenet oda és vissza. Ott most a hekktörzs 900 grammja csak 1099 HUF. Manapság barátságos árnak tekinthető. Még a többi is be lett gyűjtve. Amit nem hoztam, de érdemes lett volna, az a fagylalt vagy a jégkrém, mert kizárt dolog, hogy hazafelé bármelyik is felengedett volna. Ebben az időben? De aztán végiggondoltam, ki az a **** alak, aki ilyenkor vágyik fagylaltra? Így a hideg édesség maradt a bolt mélyhűtőjében.

  A mai ebéd gulyásleves, amit én dobtam össze, hozzá meg nyújtott pogácsa lesz, azt a feleségem követte el. Ahhoz kellett a kefír meg a tejföl is.
  Liszt, zsír, kefír, tojás, só összedolgozva és sodrófával kinyújtva a 4 adagra osztott tészta. Egy lap tészta a tepsibe, rá tejföl, tojás keveréke sózva. Ez ismételve még kétszer. A tetejére a maradék lap, megkenve olajjal vagy lágy zsírral és meleg sütőben 180 fokon hőkezelve. A második fogás lesz. Ha elfogadható lesz az állaga, íze, akkor holnap ismételve lesz a mutatvány, mert akkor a kicsi fiam viszi el a következő adagot maguknak. Ehhez kellett az újabb adag kefír & tejföl. (Meg tetüggy le!) A hekket a feleségem őméltósága kívánta meg a hétvégére ebédnek. Én meg a feleségem minden kívánságát lesem. Az Ő kívánsága számomra parancs. Addig jó, míg sokáig tud így "parancsolni". ;)
   
  Utoljára szerkesztett: 11.2.21
  henrietta1223, _Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
 16. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Jó napot kívánok mindenkinek !

  A hétvégi "kvóta" egy része: ;)

  https://board-hu.farmerama.com/threads/mega-tp-nap.20631/unread

  https://board-hu.farmerama.com/thre...gyak-dekorok-vására-2021-február.20638/unread

  ajándékozási és cserenap !!!

  ... és elkezdődött a karneválkirálynőnek titulált, majom eventje is 10.oo órakor.....

  Mosolygós szép napot, probléma mentes játékot, korrekt cserepartnereket.


  Drágám, nem lehetne mégis elvetetni ezt a gyereket?
  - Na de Lajos, már elmúlt 10 éves!
  - Akkor legalább azt a ****** hegedűjét?


  A nyúl bemegy a boltba, és kér a medvétől két répát.
  - Nincsen! - válaszolja a medve.
  A nyuszika szomorúan elkullog. 2 óra múlva bemegy a boltba:
  - Két répát kérek!
  - Nincs, de ha még egyszer bejössz, és kérsz 2 répát, kilapítalak egy kalapáccsal, és a kutyáknak adlak vacsorára!!!
  A nyuszika elkullog, és 2 óra múlva újra bemegy a boltba:
  - Van kalapács?
  - Nincs.
  - És kutyák?
  - Azok sincsenek!
  - Akkor kérek két répát!

   
  -W-595-, vihence, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 17. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek! - írom inkább azt, hogy szebbet, jobbat!

  Itt reggel ónos eső esett, utána meg hó és mínusz van. Szél Úrfi is tombol, úgyhogy egyáltalán nincs szép idő. 9 óra körül húztam ki a kukát. Először azzal kellett szembesülnöm, hogy le van fagyva a fedele, így megkocogtattam kicsit, hogy fel tudjam nyitni, a még nálam lévő szemetet bele tudjam tenni. Utána a kiskaput (kovácsoltvasból készült) nem tudtam volna kinyitni, a kulcslyuk is be volt fagyva, a kilincsről pedig apró jégcsapok lógtak. A postaládába sem volt egyszerű a kulcsot beledugni, mert az is be volt fagyva. A hó hol jobban, hol kevésbé hull, szállingózik, kavarja a szél. Erre nem szoktuk azt mondani, hogy jó idő van.;) Persze tél van, akkor mit is akarok?
  Az utak már jók, csak reggel volt jégpáncél rajtuk. Voltam bevásárolni, talán megvettem mindent, amit akartam, így ma már ki nem dugom az orromat sem!

  Eventekkel haladok, most készülök társasozni, összegyűlt már jó adag kártyapakli. Karneválosnál a gazdakörivel fogom kezdeni, úgy jobban járok.

  Ilona, örülök, hogy nincs rosszabbodás, ez már jó!
  Tihamér, jobban jártál, hogy gyalog mentél, vigyázz is, most aztán nem ajánlatos biciklizni!
  Fatther, köszönöm a sok aktuális hírt és a mosolyt!:):)


  II. János Pál kezdeményezésére 1993-tól február 11. A BETEGEK VILÁGNAPJA. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak Lourdes-ban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. E helyen 1864-ben templomot építettek, amelynek IX. Pius pápa bazilika címet és előjogokat adományozott. Lourdes-ban a zarándokok száma évente több mint félmillió és a természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma is több ezerre tehető. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”
   
  Utoljára szerkesztett: 11.2.21
  -W-595-, vihence, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 18. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó reggelt!

  Az este megin feldugtam az orromat. Gizim megint összeveszett a BP rendszerével, nem volt hajlandó az együttműködére. Nem is csinálok semmit a farmon, csak körbenézek, de fizikai tevékenység az nem lesz. Nincs hozzá kedvem. Fórumra esetleg jövök. De az sem biztos.

  Szép napot kívánok mindenkinek és jó eventezést!
   
  Fatther és _Ilona49_ kedveli ezt.
 19. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!:)

  Tihamér, hogy a Te Gizid milyen veszekedős egy nőszemély! Neveld már meg!;)

  Nálam nagyüzem van, termelem a gazokat itt is, meg ott is, gyűlnek is szépen, csak arra nincs időm, hogy társasozzam. A majommal egyelőre nem foglalkozom, ott a gazdakörit csinálom. Délután viszont szorítok időt a társasra az tuti!
  Jelenleg mos a gép a ruhák egy része már szárad, akarom mondani fagyoskodik odakint, de, ha majd behozom, isteni lesz az illata és hamar meg is szárad. Vasárnap jönnek az unokák, így ma a sütit meg kell csinálnom, ami egytojásos torta lesz. Karajszeletek lesznek gombás töltelékkel tejfölösen sajtosan, és rakott zöldbab. Levesnek orjaleves készül majd. Amit tudok megcsinálok előre, vagy előkészítem amennyire tudom.
  Ma még boltba is el kellett menni, mert kiderült, hogy a tegnapi bevásárlásom hiányosra sikeredett.

  Reggelre igen hideg volt, a hőmérő 19,4 -et mutatott a nappaliban,(19, 5-re van levéve éjszakára) ennyire azért nem szokott lemenni. Kint csak 9 óra körül néztem meg, akkor -8 fok volt. Napocska ragyog és már felmelegedett -4 fokra! Hőség van!xD Nem éreztem hidegnek mikor a boltba mentem.

  Ki merre? Nagyon elfoglaltak vagytok, hogy nem kukkantotok be!:( Félek itt egyedül.;)
   
  -W-595-, busika02, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
 20. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Szép estét!
  Itt vagyok Csacskám......egy évvel öregebben.Ennek "örömére" pihenőnapot tartottam.2x40 perc sikertelen kísérlet után úgy döntöttem,nem cincálom tovább az idegeim.
  Megleptem magam némi sajttal,prágai sonkával töltött rántott karajjal,sült krumplival,céklával.... félig kész a burgonya saláta....a majonéz készítéshez már nem volt kedvem.
  Megint üzemszünet....inkább elköszönök.
  Jó éjt,szép álmokat!
   
  vízöntő, -W-595-, busika02 és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.