Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Isten éltessen még nagyon sokáig! Jobb egészséget, kevesebb bosszankodást, idegeskedést! Sikeresebb játékot! :):)
  Ezt Neked hoztam! upload_2021-2-12_21-40-52.jpeg
   
  -W-595-, _Ilona49_, busika02 és 2 más kedveli ezt.
 2. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Szia!
  Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok Neked! :)
  S szebb, egészségesebb életet! :)
  [​IMG]
   
  -W-595-, henrietta1223, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 3. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Szép estét kívánok mindenkinek !

  Kedves szomszédasszony, Ilona, neked pedig nagyon [​IMG]t jó egészséget kívánok, .......sajttal,prágai sonkával töltött rántott karajjal,sült krumplival,céklával.... ;):p

  Mosolygós szép estét, szép álmokat, pihentető hétvégét és korrekt cserepartnereket kívánok.
   
  -W-595-, Csacskamacska, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 4. ambrusne

  ambrusne Fórumlakó

  Sziasztok! ismét abbahagyta a játékot két szomszédom. Légy a szomszédom, minde nap küldök ajándékot - most is van a tarsolyomba.
   
 5. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Jöttem bekukkantani, de, mint látom, nagy tolongás nincs.
  Eventek szépen haladnak, két Piccolo láda kiváltva és a felhő is beüzemelve. Jön a többi jutalom kiváltása. Majomnál igyekszem kapkodni a kosárkámba az ajándékokat, váltakozó sikerrel. Itt is vallom, sok kicsi sokra megy. Utolsó adag gaz van a földbe, azt learatva a felhő is kész.
  Ragyogó napsütés volt, ahol ért, ott kifejezetten kellemes volt. Teraszomon 0 fok volt. Már bizonyára kevesebb, hajnalra meg még kevesebb. Nem baj, most legyen, utána meg jöjjön a tavasz!


  Február 13. a Rádió Világnapja


  2012 óta ünnepeljük ezen a napon. Az UNESCO 2011-es közgyűlésének döntése volt, arra emlékezve, hogy 1946-ban az ENSZ ezen a napon saját rádiójának létrehozásáról határozott. A világnap célja az, hogy felhívják a figyelmet ennek a kommunikációs eszköznek a fontosságára, ami a legtöbb emberhez képes eljutni. A műsorszolgáltatókat pedig arra ösztönzik, hogy segítsék az információhoz való hozzájutást, a szólásszabadság megvalósulását. A rádió a digitális technika korában is helyet követel magának, a fiatalok továbbra is érdeklődéssel fordulnak felé.
   
  -W-595-, -ajjajka-, vihence és 2 más kedveli ezt.
 6. DrKotkodácska

  DrKotkodácska Fórumlakó

  Szia! A Szomszédkereső topikban biztos találsz szorgalmas szomszédokat! :)
   
  -ajjajka- kedveli ezt.
 7. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó reggelt!

  Tegnap reggel beugrottam a farmra - lehetett - aztán hamarosan ki is léptem. Aznap már nem is mentem vissza. Minek? Eventet amúgy sem csinálom, termelni nem termelek, majd ha érdemes lesz, mert kínlódni nem áll szándékomban.
  Megyek helyette a konyhai eventet lezavarni. Annak lesz értelme, mert el is tudom majd fogyasztani, amit megfőztem. Vagy főzetem. :) A leves (fiatal kotkodából) a feleségemé, meg a máglyarakás is. A rántott pipi és a batáta nevű köret meg az én feladatom. Munkamegosztás.

  Nekem semmi gondom nincs a szomszédokkal. Amikor tavaly egy ideig nem voltam, elfogytak. Azóta meg nem vettem fel senkit. Nagyon ritkán írtunk egymásnak. Még a régi időkben a régieknek igen, de annak már sok éve. Sokan abbahagyták, némelyek meg elköltöztek a másvilágra. :(

  Szép napos nap van nálunk. Remélem másutt is ilyen lesz.
   
  busika02, Fatther, -ajjajka- és 2 más kedveli ezt.
 8. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Egyelőre megszakítom az önkéntes szabadságmódomat!
  Farmoztam...csináltam az eventeket....lassan...komótosan a felhők készen vannak.
  Nem tudom, ki hogy vele....de amióta csak az unity van.....nem sikerült bónuszt pörgetnem....a titkosok és piccoló ládák
  silányak! A régi rendszerben azért ért némi öröm is....ezek által! Mostanság viszont csak bosszúság van....kedvem nagyon
  de nagyon kezd alább hagyni! Énem egy részében az van, hogy gyerünk csináljuk....hiszem már nálam hozzátartozik a
  napi rutinhoz. Bekapcsolom a gépet és az az első, hogy jövök a farmra. Másik énem...pedig nem pörgetek...csak az idő megy és zagyvaságokat kapok....titkosok?...minek hiszen csak olyan valami lesz....amiből már ezerszám van a raktárban.
  Így állandóan kettős érzésem van! Kiváncsi vagyok, hogy melyik énem lesz egyszer erősebb!
  Mérleg vagyok....mérlegelek...mérlegelek.....aztán döntök....az akkori ..pont uralkodó érzésem szerint!


  Ilona...utólag is kívánok neked Áldott , békés születésnapot!

  Tegnap és ma is süt a nap.....bár nem sétálni való az idő.....hideg van nagyon és a szél is fúj!
   
  -W-595-, Fatther, -ajjajka- és 3 más kedveli ezt.
 9. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó estét!

  Előkerült zsozso is. Hála istennek! Hiányoznak a megszokott "hívek", ha valamiért kimaradnak. Itt is ragyogó napsütés volt egész nap, de meleg az hiánycikk lett. Szerintem a kapott akármik minősége nem a Unity hibája, hanem a programozók azt az utasítást kapták, hogy EZEKET tegyék ki a nyeremények közé és kész. Régi mondás, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, de az én véleményem az, hogy ha fizetős a (aranyért vett) titkos akármi, azért AZ ne legyen gagyi!

  Jövő hét vége felé ismét a tavasz közelít felénk, legalább is ezt mutogatják a levelibékák előrejelzései. Tény, hogy az idei tél nem volt különösebben hideg, de már elegem van belőle. Jöhetne az a kis lány sok virággal és sok zölddel! :inlove:

  Ja! Az éjjel megint nem tudtam elaludni időben. Most is fél kettő elmúlt, mire elfogott a buzgóság. Igaz, reggel hétig aludtam. Valami változás lesz, azt érzem. (Meg az öregséget.)

  Jó éjt gazdák, szép álmokat!
   
  Fatther, _Ilona49_ és -ajjajka- kedveli ezt.
 10. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Tudom én Tihamér....hogy beállítás kérdése és nem az unity hibája....de nagyon be van állítva!...azért nézném én annak a lónak a fogát!
  Régebben azért volt hogy valami jót is kaptam...mostanság a narancs a menő! Biztosan tudják, hogy narancs a színem....
  de gondolkodom azon, hogy váltok valamilyen más színre!.....deeeeee.... ez a színem!
  Így van....jöhetne már a tavasz! Legalább több fény lenne már....és napsütés....enyhe hőmérséklettel.
   
  -W-595-, Fatther, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 11. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Jó estét annak, ki ide még benéz!

  Unokás napom volt, így elment az egész nap. 11 óra körül jöttek, késő délután mentek. Nagyon jó volt látni, hogy nem hiába főztem, sütöttem tegnap, mert igen jó étvággyal fogyasztották az ebédet. Nagyon jó volt, hogy itt voltak, puszi és ölelés mellőzve, de akkor is együtt voltunk. A fiam és a menyem is azt mondták, hogy otthon többször emlegették a gyerekek, hogy jó volna már menni a nagyihoz. Vidámak, mosolygósak, aranyosak, ma aztán nem volt csend a házban! :) Szópókereztünk, memóriajátékot is játszottunk. A két fiú nyúzta a taposógépet és a szobabiciklit, de ment az összerakó, építős játék is és kártyavár építés is. No, több ilyen nap kellene! Reméljük, csak jön a jobb idő és akkor meg a szabadban tudunk találkozni, ha ez a fránya vírus még mindig itt lesz, sajnos nagyon tanyát vert itt.

  Zsozsó teljesen egyetértek veled, hogy pörgetések nekünk, ezen a szinten, már nem jelentenek sokat! Bár vallom, hogy sok kicsi sokra megy, de mikor már az akárhányadik tölgyfa, meg sárga, narancssárga valami jön, akkor már nem igazán tudok örülni.
  Partyban is lényegesen lecsökkent a bónuszok látványa is, kipörgetéséhez pedig nagy szerencse kell. lehet örülni, ha 100 pörgetésből jön egy, vagy esetleg kettő. Nem szándékozom venni pörgetést, ha elfogy, elfogy! Még van tartalékom, de ugye az is véges.
  Nálam is van egyszer fent, egyszer lent, mert néha felbosszantom magam valamin, de ennek ellenére csak itt vagyok a farmon és a fórumon is.

  Mostani eventekkel jól állok, iga társasozni holnap fogok, mert igen lassú és erre idő nem volt. Felhők üzemelnek, most majd a többi jön.

  Pihentető jó éjt, szép álmokat!
   
  -W-595-, Fatther, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 12. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó napot!

  Ma délelőtt ügyintézéssel telt az idő. Most jöttem csak robotolni. Kint szép napsütés és meleg van, már ha a plusz egy fok annak számít. De lényeg a lényeg, olvad!
  Hiányoznak a család többi tagjai, a velük való találkozás. Nincs mit tenni, csak várni és várni. Jó lenne a nagylánnyal kockapókerezni, meg a fiammal is. Ultizni három fő kell. Annyi meg csak akkor van, ha mind a két fiú hazajön.
  Pörgetéseket még a régi időben, amikor még volt a Flash, letudtam. Lehetett gyorsított meneteket tartani. Most meg nem. Néha eszembe jut, akkor pörgetek párat, de hamar elunom a várakozást.

  Szép napot mindenkinek! És senki nem merészeljen megbetegedni! Jön a tavasz! Már kukucskál a hegyek között.
   
 13. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Délelőtti program letudása után, délután társasoztam, mert nagyon fel volt halmozódva. Nem túl izgalmas játék és még lassú is. Lényeg túl vagyok rajta. Romantikus ládák begyűjtve, vannak szép számmal, mindjárt kinyitom őket, hátha ér kellemes meglepetés!

  Majomnál is begyűjtöttem sok mindent, a ládák is potyogtak a kosárba, azoknak meg örültem ám! :)


  1893-ban ezen a napon kezdte meg működését a Telefonhírmondó.


  Puskás Tivadar találmánya, a Telefonhírmondó a rádió elődjének tekinthető. A hallgató lakásában két hallgatókészüléket szereltek fel, beszélőrész nélkül. A beszélő hangját tetszés szerinti számú hallgatókészülék között osztja fel, sokszorozza meg ez a hálózat, amely független volt a korábban már kiépült telefonvonalaktól és készülékektől. Tulajdonképpen egy hangközlő újság, amire elő lehetett fizetni. A legfontosabb feladata a hírközlés, de emellett tőzsdei árfolyamokról is hallhattak, valamint opera- és hangverseny közvetítéseket is élvezhettek a segítségével. Egészen a második világháborúig működött, amikor tönkrementek a vezetékei. Kezdetben 18 forint volt az előfizetési díja egy évre, a készüléket ingyen adták. Ez nagyjából 10 kg cukor árának felelt meg. 1925-től kezdetét vette a rádió működése is, nagyjából azonos műsort közvetítettek.
   
  -W-595-, busika02, Fatther és 4 más kedveli ezt.
 14. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jobb reggelt mindenkinek! Illetve most már jobb napot!

  Csacska örülne, ha látná MI VAN nálunk. HÓ, hó és megint hó. Hajnal óta egyfolytában esik. Moden csupa fehér. De ahogy az előrejelzés mutogatja, nem fog tartósan megmaradni. lesz belőle locspocs. De még tart a tél. Azt nem tudom, hogy abban a nyugati csücsökben esett, esik-e, mert odáig nem látok el. Arról zsozso tudna beszámolni.

  A kenyeret megsütöttem még reggel. Ma és holnap biztosan nem kell pótolni. Kicsivel több egy kilónál. Kettőnknek két-három napra elég. Aztán majd meglátjuk. A vak is azt mondta. :)
   
  -W-595-, busika02, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 15. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok

  A tegnapi napsütéses idő után megint szürkeség van és hó!...éjszaka valamikor esett!
  Megjegyzem...itt már csak a nagyon árnyékos helyeken volt nyomokban hó!.....hideg az volt!

  Az eventeket még csinálom....de sok kedvem nincs hozzá.....nahhhh mindegy lassan már úgyis vége lesz ....valósan is!
  Volt pár db titkosom...kiettem őket....a fák valamivel jobbak lettek, mint az ólak....nyerő az ólakból nálam
  a narancs hód és narancs páva....mind a kettőből több, mint 150 db van a pajtában.
  Azon töröm a fejem.....hogy miért van ennyi????? .....mit is tudok csinálni velük?
  Semmit mert ezektől már van jobb....amit ki tudok tenni....ha szükségem lenne rá!
   
  -W-595-, Fatther, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 16. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Napsütéses szép napot kívánok! :)
  Itt az van és már hideg sincs, az éjjel volt, meg reggel, de akkor én még csak bent a lakásban voltam, kint nem. Viszont a hőmérőt az ablakból látom, innen tudom, hogy mennyi az annyi.
  Valóban örülnék a hónak, illetve inkább azt írom, hogy örültem volna, ha lett volna a télen, de már inkább a tavaszt várom!

  Eventeket tegnap este befejeztem, pont elég volt a társasozásból, már igen untam. A majomnál hamar le lehetett zavarni a kosarazást. Piccolo ládák még a menüben, elfelejtettem eddig kirakni őket. A romantikus ládákból jött minden, nem jegyzeteltem, azzal már nem töltöttem az időt.
  Zsozsó, erre írtam én, hogy nagyon várom a gőzöst, de azt, amelyik új ólat, vagy fát hoz, mert már dülöngél a pajta oldala a sok sárga óltól, meg xl-es fáktól.

  Szélcsendes napsütéses az idő, így ebéd után indulok egy jó nagy sétára.
   
  -W-595-, Fatther, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 17. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Szervusztok!
  Gratulálok a sikeres eventezőknek!
  Én az új felhőktől messzebb vagyok,mint "Makó Jeruzsálemtől". Nem igazán törtem magam, a játékon egyre többet bosszankodom ,az idegeskedés helyett inkább feladom,hasznosabb,kedvesebb elfoglaltságot keresek.
   
  -W-595-, Fatther, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
 18. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Szia
  Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a piccolóból....nálam olyan nem lett, aminek örültem volna.
  ÁÁÁÁÁ....már a gőzös sem olyan, mint régebben volt...feleslegesnek tartom beadni, hogy megint valami silány dolog legyen
  belőle. Azt sem tudom, hogy ezekért milyen pajtaértéket számolnak...lehet egy menet se jönne ki.


  Ilona sajnálom kezded feladni a játékot. A játék okozta öröm már nálam sem a régi....ahogy már írtam....
  mérlegelek....mérlegelek!...aztán meglátom!
   
 19. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Ilona, Zsozsó, mérlegeljetek csak nyugodtan akármiről, de a játékot nem feladni!! Lassan 11 év munkáját nem dobjuk a kukába! Nehogy azt higgyétek, hogy én nem szoktam mérgelődni? Sem reggel, sem este a nagy aratásokkor nem tudom megcsinálni úgy, hogy 1-2 frissítést ne kelljen csinálni, de van mikor hármat is. Egy reggeli nagy aratás 10 percről 20 percre húzódott, de ezt már belekalkuláltam a játékba. Napközben nincs annyi területváltás, aratás, így akkor lényegesen jobb a játék, de ez van és nem szököm meg juszt sem! Kis farmokat félig elengedtem, mert annyi időt nem szánok a játékra, hogy még azokat is műveljem, mint Ilona írta, van hasznosabb dolgom is! Kis farmokra belépek, kiváltom a napi ajándékot, meg elküldöm a szomszédoknak és kész. Vannak még kuponjaim, azokat elhasználom majd, de kézzel nem aratok, nem vetek!
  Zsozsó, sajnálom, hogy a Piccolo ládák nem azt adták, mint szeretted volna! Talán legközelebb!

  Sétámat megtettem, igazán jó volt! :) Napocska most gondolkodóba esett és még nem döntötte el, hogy utat enged a felhőnek, vagy sem.
   
  -W-595-, busika02, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
 20. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Sziasztok!

  Az a baj, hogy egyre többen adják fel a játékot, mert a gazdálkodás ennyi macerával nem vonzó, nem kellemes időtöltés. Hosszú hónapok óta tartó kínlódás sokakat elriaszt. De lehet, hogy ez a cél, mert ha alaposan lecsökken a játékosok száma, lehet mondani, hogy nem éri meg fenttartani. Erre a modik sem tudják a választ, abban biztos vagyok.

  Napocskát ma nem sikerült meglátnom. Ami esett hó, abból kevés maradt meg. Esett dél felé eső, az segített eltüntetni. Holnap még messze van, addig aludni is kell egyet. Vagy kettő kicsit. Kinek hogy sikeredik. :p

  Jó éjszakát!
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.