Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Holnap új event kezdődik. Elolvastam, megértettem, csinálom. A múltkorihoz képest jobb, mert a farmon kell termelni az e. növényt és, amennyiben nem jön elég röpi, akkor lehet 0 percezni. Amúgy kevesebb röpire lesz szükség, mint a múltkor. A 8 órás növénnyel fogom kezdeni, ha nem álmodok mást az éjjel.
  Alvással továbbra sincs gondom, mikor Tihamér már a konyhában tevékenykedik, én akkor még alszom, mint a bunda. ( igaz azt nem tudom, hogy a bunda, hogy alszik..?)
  Gyűjtöm az erőm, hogy a farmokon nézzem meg a szomszédokat, barátokat és töröljem azon gazdákat, kik már rég nem szomszédaim. Mint írtam, nálam is sokan bepirosodtak, abbahagyták, vagy megszöktek a gazdák.

  Tegnap este kitettem a Piccolo ládákat itt a Csacskán, vegyes dolgokat adott, de Jack, az nem volt benne.
  Ma este viszont a Kotkodára teszem ki, van 6 db. Izgi lesz a reggeli kibontás!:)

  Délelőtt intézni valóm volt, így kocsiba ültem és mentem. Utána még tettem egy kis kör sétát, de annak ellenére, hogy nincs mínusz, hidegnek éreztem a levegőt. Igaz a szél is fújdogált.

  Alszik, mint a bunda

  Ezt a szólást gyakran halljuk. Arra mondjuk, aki nagyon mélyen, jóízűen, mozdulatlanul alszik.

  A szólás eredetét talán a pásztoremberek életmódjához köthetjük. A juhászok, csikósok subát, bundát viseltek. A suba gyapjas juhbőrből készült, hosszú köpönyegféle volt. A szegény világban nem csak "kabátként" ,hanem egyébre is szolgált: derékalj, takaró, sőt az asztal szerepét is betöltötte.

  Amikor nem hordták, nem szegre akasztották, hanem csak ledobták, leterítették valahová. Így eleink gyakran láthatták a leterített bundát, melyre a kalapot is rátették, s az úgy nézett ki, mint egy mozdulatlanul fekvő ember.
  Talán e képi hasonlóság alapján keletkezett a szólás.
   
  -W-595-, henrietta1223, vihence és 4 más kedveli ezt.
 2. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó napot mindenkinek!

  Igen, amikor a legtöbben még álmodnak álmukban - éjjel kellős közepén - egyes elvetemült egyének a konyhában tesznek-vesznek. Az előző éjjel kenyeret sütöttem, ma meg már kettő óra előtt kint voltam sörkiflit csinálni. Ha már fent vagyok, nem vagyok álmos, kihasználom a lehetőséget és teszem, amihez értek. Ilyenek a kelt tésztás ételek. De ma még csináltam berét is (cicege, lappáncska, görheny, röszti stb.), mert azzal ettük a sült halat. Meg persze késsel és villával. :p A két étellel nem sokkal hajnali négy után végeztem, mehettem vissza rejtvényt fejteni meg olvasni.

  Olvastam a fórumon, hogy valaki azt kérdezte, van-e, volt-e más lehetőség a Flash kiváltására, mert a Unityval nincs megelégedve. Véleményével nincs egyedül. Persze, hogy volt több lehetőség is, de valamiért ezt választották az erre illetékesek. ERRE pontos és jó választ a modik sem tudnak adni. Én fel sem tettem volna, választ senki nem fog adni. Aki tudna, az továbbra is hallgat. Meg ugye, utólag már nehéz lenne megváltoztatni az átállást. Tudomásul kell venni vagy megszökni.

  Ami hó tegnap itt leesett, az már nincs. Eltűnt, mirt a szürke rokon (szamár) a ködben.

  Bunda? Hááát jut eszembe számtalan, szebbnél szebb gondolat ... (a la Petrovics/Petőfi). Kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda.
  Aztán ... valamit megbundázni. Azt tudom, hogy mit jelent, de azt elképzelni nem tudom, hogyan kapcsolódik a nem tisztességes tevékenység a bundához. És még. A határőrségnél volt ugyan őrbunda, de az őrök nem vették fel még a legnagyobb hidegben sem, mert nagyon nehéz volt. Abban ácsorogni, őrizni az őrsöt.... Hála istennek már nem kell. Legvégül, de nem utolsó sorban: A jó feleség minden este szögre akasztja a bundáját. Erről ugyan van elképzelésem, de nem biztos, hogy épp itt kellene kifejtenem. ;)

  Szép napot mindenkinek! Aki még eventezik, annak eredményes, akadálymentes tevékenységet a farmon!
   
  vihence és Fatther kedveli ezt.
 3. Fatther

  Fatther Fórum admirálisa

  Jó estét kívánok mindenkinek.

  ....lehet, aki feltette a kérdést már a farmját bontja :mad:, mert korábban valóban volt róla szó, senkit sem akarok nevesíteni, de még itt is beszéltünk róla, mennyivel jobb lesz majd a HTML5 "kódolású" játék.
  HáTMajdLesz5 valamikor, addig elégedjünk meg azzal, ami van :D, Unity. Szerintem még csak félig sincs "kész", de "már csak finomítani fognak rajta" annak ellenére, hogy a játék marketing részén kívül a többi csak úgy működik, "ha rúgdossák" (szerintem).
  Más.
  A budapesti helyörségi kaszárnyában katonáskodtam két éven keresztül, s mint az első szd., első rajának katonája állandó őrszolgálatot a II. őrségben szolgáltam (megnevezése a mai napig titok, hiába tudom az objektum nevét), ennek ellenére alkalmanként előfordult, hogy máshol is őrködtem. Abban az időben a tél még tél volt, főleg a magas helyeken - az OLP-n - vagy a külterületen levő repülőtéren. Akár tetszett, akár nem, mi bizony felvettük az őrbundát és a nemezbotost is. Igaz, a két órás őrszolgálat után, amikor "levetettük őket", azt hittük, hogy zokniban és meztelenül vagyunk. Ne adj' Isten, abban az öltözetben "támadják meg az őrhelyet" ????xD - bár valószínű, hogy a golyó sem fogott volna bennünket. A mai golyóálló mellényekhez képest az őrbundák páncél mellények voltak (szerintem);).

  A mai tevékenység egy kis grillkolbász-töltés volt, naggggyon finomra sikerült, igaz kb:20-25 éve ua. recipe alapján készült.

  Az est hátra levő részéhez kellemes időtöltést, jó pihenést kívánok mindenkinek.
   
  henrietta1223, _Ilona49_, vihence és 2 más kedveli ezt.
 4. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Ez a nap is már lassan véget ér....és még a holnap kezdődő eventet sem olvastam át rendesen.
  Most akkor hogy is készüljek rá? Ültessem be mind a két területet? Lehet...csak én vagyok ma ilyen érthetetlen? ...valószínű!
  Amaránt ment a két területre....aztán este elolvasom rendesen és megtervezem magamnak....

  Már két napja megint érzem a fejem!....ennyire megérezném az időváltozást? Ez eddig nem volt jellemző!
   
 5. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Napsütéses ,mosolygós,szép napot!
  A tegnapi nap reményen felül sikerült.Tizenkét óra körül csak meglett a felhő a rávalókkal együtt....igaz még beüzemelni nem tudtam...talán ma már az is összejön.
  Titkosokból:3db lepényfa,1 db tulefa.... még egyik sem volt korábban ....lehet gyűjtögetni a gazdakörikhez.......meg is szórtam őket minden földi jóval......Milyen "kevés" kell az örömhöz......olyan jó lenne,ha ez a főnökséget is bőkezűbb tettekre sarkalná!!!!!!!!

  Míg volt társasági életem mindig csodálkoztam,hogyha a fiúk összejöttek ...bármennyire utálták a kötelező katonaságot....félórán belül a laktanyai élmények voltak napirenden.A valós élmények túltettek a legjobb vicceken.Az több,mint 10 kg-os? őrbunda biztosította "kecses,fürge"járást is gyakran emlegették.

  Zsozso! Az én fejem is erősen kótyagos,de nálam ez már korábban is jellemző volt.Reménykedjünk,hogy jót jelen...nem a hó hanem meleg közeleg.
   
  -W-595-, vihence, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 6. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Ilona...gratulálok az új fáidhoz! Jók lettek.!

  Ma már kiizgultam magam.....rendesen! Kapcsolnám be a TV-t.....nem sikerül. A távirányítóban elemcserét végeztem....
  Nem megy!...járt az agyam rendesen. Aztán kiderült hogy az elemet nem megfelelően cseréltem ki! Hűűűűű haaaa!
  De egy balga vagyok!:pxDxD

  Most nézem ,hogy a bahára érkezik új talányos ól. Biztos, hogy nem veszek. Még pelém sincs!...pedig akkor vettem pár db.-t.
  A szerencse pedig a zsákbamacskánál nálam nem igazán kopogtat!
  Aztán majd lesz egyszer...valamikor!.....meduzám!
   
  -W-595-, Fatther, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
 7. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Sziasztok gazdák!

  Nekünk, olyan tévénk van, hogy kézzel nem is tudom irányítani, csak távirányítóval. Ha azt veszem észre, hogy nem vált, nem tudok állítani rajta se képet, se hangot, se semmit, az első gondolatom nekem is az elemcsere. Volt, hogy az - elvileg feltöltött - elemet kicserélve sem működött. Aztán amikor a működő lámpából vettem ki és tettem át a távirányítóba a két db AAA akkut, akkor jöttem rá, hogy nem ártana feltölteni őket. Mert ha a tartalékot feltöltve tartalékolom, az is hajlandó lemerülni. A hét végén cseréltem a távirányító lemerült aksijait, meg még kettőt, ami töltöttnek volt "minősítve", de mégsem volt az.

  Medúza? ... Hááát ... Olyan bukkant fel az emlékeim között, hogy a medúza és a hidra édestestvérek. Ha ez igaz, akkor könnyű lenne begyűjteni, mert kicsi, de szép országunkban is él, mindenhol, ahol van folyóvíz, ott van hidra is. Igaz, picikék, pár milliméteresek, de igaziak, élők. Össze lehetne gyűjteni, de nem mindenki ismeri fel a zavaros vízben, meg még eléggé hideg az a víz! Fázna tőle az emberke praclija, ha abban nyúlkálna. :wuerg:

  Jelentem, hogy a pici szívem és az izületeim keményen "jelzik" a változást az időjárásban. Ebben sem vagytok egyedül, csatlakozok az előttem szólókhoz. Nem nagy örömmel, de ha egyszer fáj, akkor fáj. Minek tagadjam?
   
  vihence, Fatther, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
 8. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!
  Ilona, örülök, hogy kész lett a felhőd és a fákhoz is gratulálok! Igen, kevés siker kell és már jobban is érezzük magunkat! :) Nekem már az is örömet jelent, ha ide bejövök és nem magammal kell beszélgetnem.
  Zsozsó, nehogy azt hidd, hogy egyedül vagy az elemcsere "megfordításával". Ugyan, ehhez nem kell más, csak egy kis szórakozottság! Szórakozottság és nem más valami rossz dolog! Mi, korunknál fogva szórakozottak vagyunk és nem feledékenyek, figyelmetlenek, meg hozzá nem értő emberek!;)

  Tihamér, lemerült távirányító nálam nem volt, de bizony ment a telefonon a beszélgetés nagyban, mikor feltűnt, hogy a másik fél igencsak hallgat. Megkérdeztem, hogy "itt vagy?", semmi válasz, no végül rájöttem, hogy a telefonom volt teljesen lemerülve. Ez is csak

  Ma délelőtt bevásárolni voltam, most meg megyek dolgozni, így az event kezdése nálam csúszik, de annyi baj legyen!
  Írtam, hogy tegnap este kiraktam a Kotkodára 6 db Piccolo ládát. Lett belőle ez is, meg az is, de amire igazán vágytam, az nem. Így jártam.

  Tegnap este elkezdett esni a hó, majd nekilendült és éjfélig hullott. Ma reggelre szép fehér volt minden, de már alig látni belőle valamit, mert szépen el is olvadt. Talán ez volt a tél utolsó próbálkozása. :)
   
  -W-595-, vihence, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
 9. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Tihamér....már nálam is rendetlenkedek....többször nehezen kapcsolt. A TV-t én is csak a távirányítóval tudom kapcsolgatni....most is kerestünk rajta valami gombot....de nem volt. Áramtalanítottam.....de nem reagált. Az elemre azért sem gondoltam először, mert
  nincs 1 éve, hogy bele lett helyezve.

  Judit....tudod...mielőtt kivettem a régi elemet....megnéztem, hogy is van behelyezve! Igyekeztem úgy visszatenni ...ezek
  szerint nem sikerült.....de az is lehet, hogy nem érintkezett rendesen. A fiam kiszedte ...vissza is tette és akkor sem kapcsolt.
  Aztán jött az erősebb mozgatás....akkor már kapcsolt! Úgy látszik, hogy ezeknek a ketyeréknek néha nem árt
  az enyhe erőszak!xDxD

  Az eventet elkezdtem....elég nehezen megy....sokat pörög a virág! A 8 órás növénnyel kezdtem.
  A felröpit most is nehezen adja....de egy hajszálnyival jobb a helyzet, mint az előző eventnél volt.
  Most megyek egy keveset pörgetek...aztán meglátogatom a kicsi farmokat.
   
  -W-595-, vihence, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
 10. henrietta1223

  henrietta1223 Rutinos

  Szervusztok FIATALOK!
  Olvasom nem lelkesedünk ezért az új játék fejlesztédért.Nekem az a bajom amit megszoktam nehezen engedem el-
  Pedig ez a gyors fejlődés nem erről szól,ha nem tettszik abba lehet hagyni szerintem nem érdekli a módikat a mi nyügünk.
  Miért jobb 8 órással kezdeni az eventet?A felhő nekem nem nagy szám szép komotosan fogok játszani nem érdekem.hogy
  rohangáljak vagy egy nap többször belépjek mint régen.:):)
  Ilona én is örülök a fáidnak nekem is lettek újak és jók,
  Szép napsütétes idő van meg mekeg lett fejem lehet az idő miatt kotyagos.
  Megyek is szundizni hátha kialszom.
  Szép napot!

  .
   
  -W-595-, Fatther, vihence és 4 más kedveli ezt.
 11. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Benéztem a csevegőbe és azt olvasom, hogy van aki már kész. Hmmm, hmmm, nem is tudom, hogy mit mondjak. Nem az irigység az, ami szól belőlem, hanem inkább az értetlenség. Az event ma kezdődött és nem értem, hogy hova ez a rohanás? Pörgettem én is, meg is álltam az első bónuszt adó után és nem pörgettem tovább. Van ugyan szupertrágyám, de minek pazaroljam, ha meg tudom csinálni nélküle is! Majd, ha úgy látom, hogy nem érek a végére, akkor szupertrágyázom, meg katázom, de azért, hogy most kiírjam, hogy készen vagyok, azért nem vagyok hajlandó gyors tempóban lezavarni! Nem rohanok sehova, a farm is megvár, nem szalad el!
   
  -W-595-, Fatther, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
 12. DrKotkodácska

  DrKotkodácska Fórumlakó

  Mai aktuális:
  1930-ban ezen a napon azonosították a Plútó törpebolygót.

  Az arizonai Lowell Obszervatóriumban 25 évnyi keresés után fedezték fel. Számításokkal jósolták meg, a Neptunusz és az Uránusz pályaeltérései miatt gondoltak a létezésére. 2006. augusztus 24-ig úgy gondolták, hogy a Plútó a Naprendszer kilencedik, legkisebb bolygója. Azóta pedig a második legnagyobb törpebolygó besorolással rendelkezik. Légkörét metángáz alkotja. Felszínét fagyott nitrogén borítja, ez napközben felolvad, és légkört képez.
   
  -W-595-, Fatther, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
 13. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok

  Judit én már nem csodálkozok semmin sem! Ma már tudom, hogy mindenkit más és más hajt a játékban.
  Van aki a nyugisabb formát választja....van aki TP-re hajt .....van aki minél hamarabb végez az eventtel és akkor már azt
  tud ültetni....amire szüksége van. Ám mindennek ára van! Biztosan többet áldoz a játékra, mint én!
  Szeretek játszani....de ahogy már többször megállapítottuk, van más az életünkben, ami fontosabb!

  Nálam az event halad....ha minden igaz, akkor délelőtt a hosszú e-növénnyel végzek...a másik termelésének az akadálya
  valószínű hogy egyelőre a felröpi lesz. Azt valahogy keverem!

  Az idő itt a csücsökben....nagyon ködös....hideg az nincs.
  Most megyek a konyhába...a leves mellé....palacsintát sütök.
  Azután megyek az egyik telefonos szolgáltatóhoz....nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesznek megértők!
  Szurkoljatok!
   
  -W-595-, Fatther, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 14. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó napot mindenkinek!

  Szép napsütés van nálunk, köd sincs szerencsére.

  A mai napra kifőtt tészta lesz túróval. De reggel nem ezzzel, hanem a röfi húsának a darálásával kezdtem a konyhai eventet, mert magunknak csinálok egyben sült vagdaltat, a menyünknek meg kis rudacskákat, azintén röfihús segítségével, de semmi zsemle nincs benne. Helyett egy reszelt alma került a darált húsba. Meg persze, őrölt bors, Major Anna, só, Kis tepsibe sütőpapír, papírra a kis rudak, mintha krokettek lennének, tetejükre meg szalonna-szalonna került. A rendes fasírthoz ment minden, ami jó és KELL. Egy kisebb nem temetésre használt "koporsót" kibéleltem úgy szalonna-szalonnával, hogy a két vége a koporsó oldalain felnyúlt. A massza ment a közepébe, majd le lett takarva szalonna-szalonna szeletekkel. Ezt követően az oldalakon túlérő szalonna-szalonna részeket ráhajtottam a belsejébe. Mind a kettő ment be a sütőbe. A rudak, mivel kisebb térfogatúak, fele időben ki lettek szedve. A többi meg sült tovább, míg a szalonna-szalonna nem lett szép piros és kezdett kérgesedni. Este viszi a fiam a zömét, a maradék marad nálunk.

  Mielőtt reklamációt kapnák/nék, a szalonna angolul bacon. A mi magyar szakácsnagyjaink, a szalonnaszeleteket bacon-szalonnának nevezik. Nem akarok eltérően beszélni tőlük, hiszen lévén élelmiszer, jobban értenek hozzá nálam. Maradok az Ő kifejezéseiknél, ezért a bacon angol kifejezést lefordítottam magyarra. Ezért szalonna-szalonna a szalonnaszelet. Sluszz!

  Szép napot!
  ----------------------------
  Nem voltam figyelmes délelőtt. Azt hittem, hogy elküldtem a hszt, de nem. MOST pótolom, azzal a kiegészítéssel, hagy a Nap nálunk is eltűnt. Előjött helyette a köd, bár még nem vastag, de van. Zsozso nyugatabbra van tőlünk, Ő előbb érzi, látha a változást az időjárásban. Én meg hiába a négy szem, kettő saját, kettő meg a pápától kölcsönzött, nem az igazi. És egyre romlik.
   
  Fatther, _Ilona49_, vihence és még 1 ember kedveli ezt.
 15. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós szép napot Mindenkinek!

  Zsozsó, drukk, drukk, de lehet, hogy már túl is vagy az ügyintézésen!
  Tihamér, nem is tudom, hogy miért, de én nagyon ritkán csinálok fasírtot, vagy legyen vagdalt. Amennyiben rászánom magam, kipróbálom ezt a szalonna-szalonna variációt!

  Délelőtt kimentem a temetőbe, vittem mécsest és virágot. Egy névnap és egy évforduló emlékére.
  Ebédem nem volt, így főztem almalevest és tarhonyát kolbászkarikákkal, hozzá kapros vegyes saláta volt.

  Délután még almát tisztítok, mert holnap almás pitét fogok sütni. Ennyivel előrébb leszek, hogy az almatöltelék kész lesz.

  Az idő olyan semmilyen, de hideg nincs, még a napocska is próbálkozott, így aztán lemostam a kocsit is.

  Event halad, a 8 órás növény kész, röpire várom, hogy tudjak tovább haladni.

  Medúzát szeretnék, bizonyára jól mutatna a bahás területen. :)
   
 16. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jobb napot!

  Az elébb területváltás közben a Gizi megmakacsolta magát. 22 %-nál nem hajlandó továbblépni. Ennyi és nem tovább. Akkor lépek én. :) A birkatologatás nekem nem tartozik a legkedveltebb időtöltéseim közé. Azt meghagyom a másoknak.
   
 17. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Ma nálam is nehézkesebb a játék, mint az elmúlt napokban. Van egy jó felfedezésem is, a futtatóban minden kütyü jól látszik. :)

  1817-ben ezen a napon született Kossuth Zsuzsanna.

  Kossuth Lajos legfiatalabb húga. 1849. április 16-án Kossuth Lajos a tábori kórházak főápolónőjének nevezte ki. Munkája eredményeként három hónap alatt hetven tábori kórházat hoztak létre. A magyar nőket felszólította, hogy önkéntesként vegyenek részt a sebesültek ellátásában. Járta az országot, próbált a rossz helyzetben lévő betegellátáson javítani.

  Az utolsó februári napok, amelyeket számon tart a népi kalendárium:
  Február 19. Zsuzsanna napja

  Népi megfigyelések:
  - A téli, a zimankós időjárás igazi végét a Zsuzsánna napján megszólaló pacsirták jelzik.
  - A mondás szerint: "Zsuzsánna elpisálja a havat".
  A néphit szerint:
  - ha ekkor magasan száll a pacsirta, hamarosan megjön a jó idő, és ha reptében még énekel is, akkor már biztosra vehető, hogy itt a szép kikelet;
  - de ha a pacsirtát alacsonyan látták repülni, azt gondolták, tovább tart még a tél;
  - kedvező jelnek tekintették, ha csorog az eresz, mert jó termést ígért;
  - szép idő esetén, e napon már sokfelé elkezdték a tavaszi szántó-vető munkák előkészületeit;
  - egyes gazdák szerint csak mostantól lehet metszeni a szőlőt, hogy azon le ne fagyjon a rügy;
  - a trágyát is lehet már hordani a földekre, elkezdődhet a készülődés a szántás-vetésre.
   
  -W-595-, _Ilona49_, vihence és 4 más kedveli ezt.
 18. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó napot mindenkinek!

  Sajna területváltás közben a birkatologatás ismét megkezdődött. A verseny tegnaphoz képest romlott, mert ma a tegnapi 22% helyett már 21 %-nál leállt, csak helybenfutás van. Mára végeztem a Farmerama nevű (internetes, online szórakozásnak nevezett, - de nem az!!!) - játékkal. Majd holnap ismét benézek, hátha működik normálisan.

  További skeres és szórakoztató gazdálkodást minden játékosnak!
   
  _Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
 19. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Mosolygós szép napot!

  Tihamér, nálam is lustábbak a barik, de nem annyira, mint nálad, mert az enyémek elérik a 100%-ot és betölt, lehet játszani, de kicsit lassabban, mint pl. egy hete.

  Vetek, aratok és haladok. Itt jól állok, de a Kotkoda kicsit le van maradva. Nem baj, van még idő! Nem tetszik a röpik gyatra röppenése, úgy látszik, hogy az e fajta eventkor erre kell majd számolnunk. Nem szép dolog!!

  Konyhai event futott és a takarítónő szerepét is én töltöttem be. Magad uram, ha szolgád nincs!

  Idő olyan semmilyen, szürkeség egész nap, hideg nincs.

  Ne feledjétek ma még TELIHOLDAS is lesz!!!!

  Magad uram, ha szolgád nincs: Magad dolgozzál, ha nincs segítséged.
  Sokszor jól jönne a segítség, mégis vannak dolgok, amit egyedül kell bevállalnunk. Lehet, olykor nagyon magunkra maradunk, de egyedül is tudnunk kell boldogulni életünkben. Vagyis "magad dolgozzál, ha nincs segítséged." Van, mikor egyedül kevésnek bizonyulunk egy feladathoz, mégis meg kell hoznunk magunknak a döntést, s rögtön utána cselekednünk is illik. Ha nem megy elsőre, majd megy másodszorra, gyakorlás útján tanulunk, és fejlődünk.


  A Társadalmi Igazságosság Világnapja és a pipázók nemzetközi napja

  A munkanélküliség, a kirekesztés, a szegénység kérdésére hívja fel a figyelmet ez a világnap 2009 óta. Alapkérdés a társadalmi igazságtalanságok kezelése. Az emberi jogokat és az alapvető szabadságjogokat mindenképp tiszteletben kell tartani.

  A pipázók nemzetközi napja is február 20-án van. Híres pipázók: Szent-Györgyi Albert, Albert Einstein, Gárdonyi Géza, Sherlock Holmes, Svejk a katona.
   
  -W-595-, vihence, -ágianyu33- és 4 más kedveli ezt.
 20. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Sziasztok!

  Tudod Csacska elgondolkodok néha azon, amiket a modik javasolnak. Nem megy zökkenőmentesen a játék, szaggat, kidobál, be sem tölt, stb. A játékos merészel reklamálni, erre kapja a szabvány választ. Takaríts, töröld a sütiket, válts böngészőt, lépj ki és vissza. Légy türelmes, a Unity lassabb, mint a Flash volt, nem szabad gyorsan területet váltani, dolgozni, semmit ne csinálj gyorsan, mert a géped nem fogja bírni. De ha MÁS játékokban ilyen gondjaim nincsenek, más alkalmazásokban sincs gondom a számítógépemmel, akkor biztos, hogy a sok felmerülő hiba nálam van? Az én gépem nem felel meg semmiféle Big Point előírásnak, csak azoknak a többi játékszolgáltatóknak, akik meg tudták oldani a Flash helyettesítését? Én megértem, hogy a modik a mundér becsületét védik, de azért nem ártana belátni, hogy a játékosok azért nem annyira ostobák, tudatlanok. Nem mindenki ismeri a számítógépek lelkét, én sem, de azért nem vagyok annyira elveszett emberke ebben a tekintetben. Miért ÉN alkalmazkodjak a BP szeszélyeihez? Miért nekem kell türelmesnek lennem? Miért nem a BP programozói oldották meg időben és jól az átállást? Az, hogy "hát emberek ez így alakult, ezt kell szeretni és elfogadni, ez már nem is lesz fejlesztve, csak még itt-ott kicsit az éleken reszelgetünk és annyi", nekem nem meggyőző érvelés. Érvelés, de ... Nem minősítem.

  Gondolj csak bele! Jársz régóta egy fodrászatba, ahol ismernek, tudják mikor milyen frizurát akarsz, megbeszéled velük. Elégedett vagy, ők is veled. A bizalom kölcsönös. Te viszed a pénzt, cserébe ők jó szolgáltatást adnak. Aztán jön a változás. A frizura nem olyan, amilyent te szeretnél, nem annyi ideig csinálják, mint előtte, hanem sokkal hosszabb ideig pepecselnek a hajaddal. Ráadásul ha merészelsz szólni, hogy kérem én eddig nem ezt szoktam meg, akkor még kapod a letolást a kasszánál fizetéskor, hogy ne is reklamálj, örül, hogy megcsinálják a frizurádat olyanra, amilyenre ŐK akarják. Nem tetszik, hogy nem a jövő hétre vállalják, amikorra te szeretnéd, hanem majd csak 5-6 nappal későbbre? És? Akkor mi van hajat igazíttató? Légy türelmes, majd egyszer te is sorra kerülsz! Én azt gondolom, hogy nem fogod sokáig elnézni és váltasz fodrászatot. Mert ahol laksz, nem egy, hanem több fodrászat van, akik örömmel fogadnak téged is. Létezik olyan, hogy konkurencia, verseny a vevőért.

  Jó éjszakát mindenkinek!
   
  Fatther, vihence, szuszika55 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.