Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Szomszika

  Szomszika Fórum mestere

  Őszinte részvétem Tündi távozása miatt!
   
  Tündi100 kedveli ezt.
 2. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Napsütéses szép napot Mindenkinek!

  Nap süt, szél fúj, így maradok bent, pedig mennék ki, kicsit rendezkednék a kertben.
  Tihamér, lehet a közelgő lehűlés miatt érzed magad elesettnek. Hiába, kopik a szervezetünk és egyre érzékenyebbek leszünk olyan dolgokra is, amik máskor meg sem kottyantak. Pár évvel ezelőttig én sem tudtam, hogy mi az, hogy front. Már tudom, szédelgek, vagy fejfájás jelentkezik.
  Bízom benne, hogy Zsozsó hamarosan egészségesen tér vissza közénk!
  Ilonát is hiányolom, írta ugyan, hogy káosz van körülötte, de, csak vége lesz egyszer annak is.

  Az esti aratásnál vacakolok többet, vagy nem is én, hanem a gép, vagy valami más, többször előfordult az utóbbi időben, hogy nem megy a területváltás, csak frissítés után. Reggel még tűrhető és napközben is, de este idegesítő.

  Eventet kezdem, raktam a kupiba is állatokat, de még hagyom ott őket,megvárom a boom kezdetét!

  Ami tetszik az az, hogy amikor egy kütyüt learattam annyiszor, amennyiszer lehetett, akkor ottmarad a piros háromszög, jelezve, hogy már csak dekoráció.

  Olvasom, hogy keresnek moderátorokat. Nem egy hálás feladat, de aki kihívásnak tekinti és van elég ideje, az most jelentkezhet. Sok sikert kívánok nekik! :)

  A Sabin csepp napja

  1993. március 3-án hunyt el a gyermekbénulás elleni Sabin csepp kifejlesztője Dr. Albert Sabin. A 19. század végén kezdődtek a nagy gyermekbénulás járványok. Izombénulást okoz ez a betegség, melynek következtében elsősorban a végtagok válnak mozgásképtelenné. A légzésben résztvevő izmokat is érintheti, ekkor élethosszig tartó mesterséges lélegeztetés szükséges, vagyis a vastüdő használata. Sabin 1954-ben alkotta meg szájon keresztül adható vakcináját. Az Egyesült Államokban 1960-ban kezdték használni, elsőként Magyarországon tették kötelezővé. 2002. június 21-én deklarálta a WHO, hogy Európa mentes a vad polió vírustól.
   
  Utoljára szerkesztett: 3.3.21
  -W-595-, Fatther, vihence és 2 más kedveli ezt.
 3. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Jó reggelt!

  Csatlakozz a Farmerama csapatához – ne csak játékosként, hanem igazi gazdamesterként! A Farmerama napról napra növekszik, fejlődik a játék és nő a játékosok száma. Ennek a hatalmas közösségnek az irányításához viszont segítő gazdatársakra van szükségünk.

  Hm! Én meg úgy látom, hogy a játékosok száma csökken. Nem is kis mértékben. Ma megyek a háziorvosomhoz. Kérek tőle beutalót a szemészetre. Ha én a növekedést csökkenésnek látom, akkor baj van nálam. Nem is kicsi!

  Mára 16-17 fokot jósolnak, de a hétvégére tíz fokkal lejjebb lesz a maximum. Azt érezhetem meg. Zsozsót én is várom, mint ahogy a többieket is. Várni és bízni lehet korlátlan ideig. :)

  Nekem meg az nem tetszik, hogy bár learattam egy kütyüt, de mégis ott a jelzés, hogy aratható. Aztán egymás után sokszor, a háromszög nem tűnik el, de a TP sem növekszik. Akkor mire jó ez?

  Én első oszt. tan. voltam, amikor az általános iskolában az egyik óra helyett a termünkben sorba kellett állni. A katedránál ült egy egészségügyi dolgozó, kis kenyérkockára cseppentett valamit. A kenyérkockát meg kellett rágni és ha lenyeltük, akkor lehetett tovább lépni. Akkor kaptuk meg a Sabin-cseppeket. Nagyanyám szerint - bár ő nem volt eü. szakember - rajtam is keresztülment az a paralízis, de látható nyomot nem hagyott. (Ami belül fent a kobakban történt, nem látható.) Több ismerős gyerek esett át ezen a kórságon, maradandó változások lettek náluk. A technikumban is volt egy vegyészmérnök tanárunk, aki tizenhat éves korában középiskolai távolugró bajnokságot nyert, de egy évvel később csak bicegni tudott. Ő is átesett a nyavalyán, neki volt olyan szerencséje, hogy nem kellett járókeretet használnia. Voltak, akik lélegeztető gépekre szorultak. Rettegett mindenki, hogy NE kapja el.

  Mára majoránnás tokányt csinálok. Tegnapról maradt nokedli, ahhoz ez jó lesz. Én/mi tejfölösen szeretjük, s mivel csak mi vagyunk, várni senkit nem várunk, tejfölös lesz. Csak az epém ne méltatlankodjon! Levest még nem tudom, azt a feleségemnek kell kitalálnia. :)

  Még mindig sötét van, pedig lassan két órája fent vagyok. Legyen már világosság és TAVASZ!

  Szép napos napot mindenkinek!
   
  Fatther, vihence és _Ilona49_ kedveli ezt.
 4. henrietta1223

  henrietta1223 Rutinos

  Sziasztok!
  Már nem olyan sötét van mint hajnali 4 kor,de sötét van mert az ég az borus.
  A sabin cseppel nálunk is gond volt hugom egyik lába vastagabb maradt nem is tudtak vele semmit
  csinálni a későbbiekben sem.:cry:
  Nálunk most fennforgás van mert keressük a 8. bizonyitványt.Ugyebár mind egyformán néztek
  ki a ni időnkben ( ált.iskolai szakm.gimnáziumi zongora, közgáz.)
  Tudom még régebben hápogtam hogy hol a félévi ,évvégi bizonyitvány hagy lássam és akkor azt
  mondták klikk kréta rendszer és a számitó gépen van minden.:)
  Most úgy elgondolkodtam hogy majd később megy munkahelyekre és a felhőkből fogják lekérni
  az iskolai íratókat,mint mi a gyógyszert?:)
  Csacska kérdezném 2016 ban végezte unokám a 8.t már ez a rendszer volt, volt egyátalán bizonyitvány
  és hogy nézett ki???Vagy csak egy szál félcédula?
  Tudom huszon évvel ezelőtt azon is megrökönyödtem mikor lányom megkapta a munkahelyén az első
  munkavisszony igazolását kérdezte mit kell vele csinálnia.Alig lehetett látni egy vékony papir volt.
  Mondtam ezt el kell rakni meg kell őrizni csak el nem tudtam képzelni 10, 20, 30 én múlva mi fog belőle
  látszodni.
  Ilonám Zsozso Ági mi van veletek?rég olvastam írásotokat.:):)
  Ebédem vadas lesz utána egy kis madártej.
  Rászoktam videan nézem a filmeket mert olvasni annyira nem jó a szemem hamar elfárad.Igy is két
  filmet megnézek , farmozok és gép kikapcsol mert elég a monitorból,azért csak közelebb van,mint
  a TV.:)
  Jó játékot!Szép napot és jó pihenést!
   
  Kuzdern, -W-595-, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 5. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Sziasztok!

  Zsozso kedden - az előzetes tervek szerint - lehet, hogy bevonult kórházba. Nem szívrepesve, de a kényszer meg a muszáj nagy úr! Reméljük mielőbb jönni fog. Ilonáról csak annyit tudhatunk, amit közöl. Mostanság neki is vannak gondjai. Őt is várjuk.

  Én ma elmentem a doktor bácsihoz, vittem a szakorvosi papírjaimat, megmutattam azt a drága fülrevalót, amit a múlt héten szereztem be. Megérdeklődte, hogyan is állok azzal az oltással. A vége az lett, hogy én is meg lettem szurkálva. Majd valamikor lesz második, ha lesz, mert egyrészt el is kell addig élni, meg mi a biztosíték, hogy lesz mivel oltani majd másodszor is. Szegény ember, aki ígérni sem tud. Érdekes, de már két órája jobban kívánom a rizst, mint a kolompért. Vajon MI lehet az oka? :pxD
  --------------------------
  --------------------------
  Azt mondta a doktor bácsi, ha a többet kevesebbnek látom, azzal nem a szemészhez, hanem az elmeorvoshoz menjek. Hát köllött ez nekem? A végén még papírt is adnak, hogy nem vagyok száz! :wuerg::oops:
   
  Utoljára szerkesztett: 4.3.21
  -W-595-, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 6. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Sziasztok, szép napot, már ami még van belőle!

  Henike, volt bizonyítvány! Még akkor aktív dolgozó voltam és bizony írtam félévkor, meg a tanév végén is. Félévkor csak a "Tájékoztató füzetbe", de tanév végén a bizonyítványba. Felső tagozatban volt az "Ellenőrző", de év végén ott is a bizonyítványba kerültek a jegyek. Ez általános iskolában volt, tudtommal a középiskolákban is ez volt. Nekem emlékezetes volt a bizonyítványírás, főleg mikor az elsősöket tanítottam, mert én írtam be a tanuló nevét, adatait, stb. és három helyen alá kellett írnom. A teljes nevem 23 betűből és egy pontból áll. 30-32 tanítványom volt. Szóval volt alkalmam gyakorolni a nevem írását... de azért szép volt, jó volt! :)

  Tihamér, várjál még arra a papírra jó sokat és kívánom, hogy sosem kapd meg!

  Ági régen volt, nem tudom merre jár, ill. valamelyik topikban olvastam a hozzászólását.
  Böbe is eltűnt, a reggeli tetszikelések is elmaradtak.
  Emlékeztek még Szuper Tájfunra? Szomszédom volt, de bepirosodott, már a rendszer ki is dobta. Írtam ugyan neki, de nem válaszolt. Valami okból nem játszott már. Csak remélni lehet, hogy nem betegség az oka! Egészségügyben dolgozik(zott?)

  Kockázással jól állok, Fortuna kegyeibe vett, pörgettem bónuszt.
   
  -W-595-, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 7. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Este idejöttem, hogy a farmon dolgozzak. A területváltáskor a gépem kiakadt, én meg a gépemre. Azt hiszem jobb ha egy ideig nem jövök, hagyok a BP programozóinak időt a játszadozásra. Ők ráérnek a rendszerükkel szórakozni, de nekem ehhez nincs türelmem. Fél éve tart ez a cirkusz. Állítólag dolgoznak a Flash pótlásán, de ez nem valószínű. Inkább be kellene ismerniük, hogy ŐK képtelenek megoldani azt, amit sok más cég programozóinak sikerült. Tudnák sorolni "ingyenes", internetes játékokat lehetővé tevő cégeket, melyeknek nem volt lehetetlen feladat, de nem akarok, mert törölnék a moderátorok. Nekik az a feladatuk. Beleuntam abba, hogy ÉN keresgéljek megoldásokat arra, hogy jöhessek ide játszani és szórakozni. Nos NEKEM az, hogy keresgéljek a böngészők között, ugyan már a BP épp akkor melyikkel hajlandó együttműködni, hallgatni a sok tanácsot a tisztogatásra, a gépem "tudásának" a fejlesztésére (ami amúgy jóval több, mint ami kellene) nem szórakozás.

  Sajnálom a moderátorokat, ők erről nem tehetnek. Én vagyok a túl igényes, aki szeretne nyugodtan játszani és nem mérgelődni.
   
 8. vihence

  vihence Aktív író

  Sziasztok, jó reggelt!
  Nem tudom mi van, de a Firefoxon megint csak a birkák talicskáznak egy ideje, belépni megint nem tudok, csak másik böngészőből. Egyre fogy a lelkesedésem. Ráadásul a frontok sem tesznek jót, hiába na, megöregedtem. Az eventet elkezdtem, de csak tessék-lássék. 24 játékot játszottam eddig. Délelőtt rohangászós napom lesz, majd meglátjuk milyen sikerrel. Megint 1 modival kevesebb: Kékmadár is kiszállt. :cry:
  Mindenkinek szép napot, több sikert a játékban!
   
  Kuzdern, -W-595-, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
 9. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Egyetértek veletek, tegnap este jelentkezett nálam a játékban a rosszabbodás. Frissíteni, frissíteni és frissíteni kellett, hogy haladni tudjak. Ma is volt rá példa, pl. pörgettem a sok simát, de 10-15 pörgetés után megállt a kerék és csak frissítés után ment tovább.
  Böbe, én a Firefoxon már jó ideje nem tudok játszani, 100%-on áll a végtelenségig. Már nem is próbálkozom.
  Igen, Kékmadár is kiszállt. Sajnálom!
  Tihamér, türelmes az ember, de egy idő után a türelem elfogy.
  A kis farmokat hanyagolom, hogy a két nagyon el tudjam végezni azt, amit szeretnék. Kis farmokon nincs aratás, vetés. Majd lesz, ha lesz jó tempójú játék.
  Délelőttöm úgy elszaladt, hogy észre sem vettem. Mivel csepergős az idő, kedvem sem olyan, mint kellene. lehet a front rám is hatással van, mint Böbére. Hiába felettem is telnek az évek!

  Eventből az első Piccolo láda elérhető közelségben van, de az utolsó kettő nem igen lesz meg. Már ez sem érdekel.
  Két kört tenyésztettem, többet nem fogok.

  Jön az ólválogatás, de kihagyom, mert új ólat nem ad, a többiből meg van elég.
   
  -W-595-, Fatther, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
 10. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok

  Tegnap hazajöttem. Már akkor is jól voltam, amikor befeküdtem a kórházba. ...most sincs semmi tünetem....nem érzek semmi különöset magamon...bár a vizsgálatok mást mutatnak! Az a lényeg, én hogy érzem magam! Igaz?????...Jól gondolom?????

  Az eventet elkezdtem....szeretném végig csinálni. Bár nem sok reményt fűzök a Piccoló ládához!
  Aztán meglátom, hogy meddig jutok!

  Tegnap este olvasgattam egy kicsit a fórumon....kapkodtam a fejem....annyi minden történt!
  Nem kommentelem....azt gondolom, hogy játszok amíg lehet...lassan és szolidan a magam kedve szerint!
   
  -W-595-, Fatther, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
 11. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Zsozsó, örülök, hogy itt vagy és, hogy jól érzed magad! :) Igen, ha jól érezzük magunkat, akkor minden ok, ha viszont valami olyat érzünk, hogy másmilyenek vagyunk, mint szoktunk, akkor jönnek a negatív gondolatok.Emberi tulajdonság, ez van.
  Az eventnél figyelj majd arra, hogy a boltban is van 2 db Piccolo láda! :) Azokat el ne felejtsd kiszedni!

  Igen, sok minden történt, mindig van valami új, valami meglepő, de mindennek oka van. Kívülállóként nem tudhatjuk, csak sejtésünk lehet.
  Mint szakács és mint takarítónő minőségben vagyok ma, de néha beszaladok és kapát is ragadok! :)
   
  -W-595-, Fatther, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
 12. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Szervusztok!
  Zsozso! Örülök,hogy otthon saját kuckódban jól érzed magad.Azért az intő jeleket sem árt módjával figyelembe venni.

  Tihamér! A játékkal való kapcsolatom ,tapasztalatom sajnos jó ideje ugyan az,mint a Tiéd......hiába mondogatom magamnak,hogy az idegeskedés árt a szépségnek......mostanában tükör nélkül fésülködök......annyi birka nincs a világon amennyinek a türelmére lenne szükség az örömteli játékhoz.

  Az árverést kitűzték a házamra....ha sikeres 30 napom lesz új otthont ,új életet teremteni magamnak.......egy kicsit-nagyon belefáradtam a négy éve tartó szélmalomharcba

  a gépem már megint vacakol,gyorsan küldöm az irományom
   
  Kuzdern, Csacskamacska, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
 13. zsozso577

  zsozso577 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Ilona....együtt érzek veled...nehéz lehet ez a helyzet neked....de egyszer biztosan lesz egy új életed! Veled vagyok!
  Judit...nincsenek negatív gondolataim..most próbálom kikapcsolni...
  Nahhhhh!.... erre jó a farm! Ilyenkor egész biztosan másra gondolok:pxDxD

  Látom az event végét...már a második Piccoló láda kapujában állok! Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz belőlük?
  FA-fát szeretnék!!!!! Az elsőt most tettem ki!
   
  _Ilona49_, Csacskamacska, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
 14. vízöntő

  vízöntő Fórum bárója

  a gyanú.jpg
  Bízzál magadban, van sok jó szándékú ember, talán csak egy szó hiányzik nekik és segítenek amiben tudnak.
  Amúgy én sem bírnám könnyen idegekkel amit leírtál.
  images.png gondolj.jpg Ezer Üdv: Tőlem, Neked!
   
  busika02, Kuzdern, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
 15. -W-595-

  -W-595- Fórumgróf

  Sziasztok!

  Tudom nagyon rég jártam erre, de egyszerűen nem volt időm írni, a farmra is csak beléptem arattam vetettem, próbáltam az eventeket végig vinni.
  Nagyon sok minden történt, és nem éppen jó dolgok..... csak tő mondatokban említem
  - menyem a második babát várja és veszélyeztetett....
  - a lányomat műteni kell a fülével ... nem kis műtét lesz...
  - én kicsit össze törtem magam, a 10 cm -s szint eltérés miatt....

  Ilona, tudom nagyon elkéstem, de így utólag is Boldog szülinapot kívánok! Az új élet helyzet megteremtéséhez, - ami biztos nem lesz egyszerű - erőt, egészséget és kitartást, és remélem probléma mentesen sikerül majd.

  Lajos, fogadd őszinte részvétem!

  Zsozsó, örülök, hogy újra otthon vagy és jól érzed magad!

  Az eventet tegnap sikerült végig vinnem, de ehhez óriási segítségemre volt, hogy a keréken pörgettem 2 x 100 % és 1 x 200 %-os termény bónuszt. A piccolo ládákat még nem raktam ki, a titok ólakból mogyoróspele nem lett, de 1 gekkólak és 2 kékszajkó igen - ezekből 1-1 volt eddig.

  Itt ragyogó napsütés van, ámbár a reggelek fagyosak, de remélhetőleg jön a tavasz már.

  Vigyázzatok magatokra!
   
 16. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Napsütéses szép vasárnap délutánt kívánok!

  Ilona, tudod, hogy lélekben mindannyian drukkolunk Neked, hogy mihamarabb rendeződjön a sorsod! Tudjuk, hogy nem könnyű, de feladni nem szabad, eddig is harcoltál, folytatod tovább, ha néha kissé megingó hittel is!
  Zsozsó, az biztos, ha a farmon vagyunk, akkor nem nagyon gondolunk másra. Jó figyelemelterelő, ha sikeres azért, ha bosszantó, akkor meg azért! :) Ügyes pókeres vagy, hogy már látod a ládát. :) Teljesüljön az álmod, legyen egyből FA fa, de lehet kettőből is!;)

  Már látom én is a végét, szeretem ezt a kockázóst, ha nem is tudok mindig jó pontszámokat elérni. Hiába, a kártyázás nem tartozott sosem a szórakozásaim közé.

  Most kis pihenés jön, utána a séta van betervezve. Nap süt, de nincs nagy ereje és a szél is fújdogál. Bentről sokkal szebb és jobb, mint mikor kimegyek a teraszra.


  1924. március 7-én született Abe Kobo

  "Úgy döntöttem, ezentúl nem gondolok többet arra, hogy ki tud, vagy ki fog túlélni."
  Abe Kobo (eredeti neve: Abe Kimifusza) a mandzsúriai Mukdenben született, az akkori japán bábállamban nevelkedett, ezért kevésbé érintették meg olyan fogalmak, mint a császár vagy a furusato hazaváros, amelyek nagymértékben befolyásolták kortársait, például Misima Jukió vagy a Nobel-díjas Óe Kenzaburó munkásságát.
  Emellett Kobonak, az előbbiekkel ellentétben, nem volt semmilyen irodalmi képzettsége. Ahogyan édesapja, ő is a tokiói császári egyetemen kezdte el orvosi tanulmányait.. A háború után Kobo különböző radikális szociális és művészi elméletekkel kezdett kísérletezni.
  Első kötete (Anonim versek, Mumei Sisu, 1947) mindössze 50 példányban jelent meg, ami mementó édesapjára és a háborúban, Mandzsúriában meghalt barátaira. Csatlakozott egy kisebb irodalmi, művészeti és filozófiai csoporthoz, a Joru no kaihoz (Éjszakai Társaság), és hamarosan találkozott a vezérükkel, Hanada Kijoteruval.
  A homok asszonya (Szuna no onna, 1962), volt az első műve, ami külföldön is felkeltette a figyelmet iránta, vagy még inkább a belőle készült filmadaptáció, amit Tesigahara Hirosi forgatott, s díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon. Legjobb művének A homok asszonyát tartják, bár sokak szerint csak arról van szó, hogy a kötet kiadása fordulópontot hozott életében. Az 1951-ben írt A falak (Kabe) című briliáns munkája például már jelezte tehetségét, de említhetnénk a hazánkban A negyedik jégkorszak (Daijon kanpjóki, 1959) címmel megjelent kötetét. A homok asszonya ugyan nem volt ellentétes a marxista ideológiával, azonban tisztán látszott, hogy Kobo nem ideológiai síkon, hanem stílusában hordoz radikális elemeket.
  Hazánkban A homok asszonya és A negyedik jégkorszak mellett csak A dobozember (Hako otoko, 1973) című kötete jelent meg, pedig Abe Kóbó nagyon jó mesélő, akiben megvan Samuel Beckett és Eugene Ionesco abszurd humora. Abe Kobo 1993. január 22-én halt meg.
   
  _Ilona49_, Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
 17. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum parancsnoka


  "Messze elkerültem de azért ne fájjon
  Visszajár a lelkem sötét éjszakákon"
  [​IMG]
   
  Ninett79, Fatther, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 18. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  "Csillagok,csillagok szépen ragyogjatok!"
   
  zsozso577, Kuzdern, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 19. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Lajos, Tündi örökké veled lesz, a szívedben, a lelkedben. Amerre nézel a környezetedben, mindenütt Őt látod, mindenről Ő jut eszedbe. Fáj, nagyon fáj, de el kell fogadnod, hogy elment! Gondolj arra, hogy neki már így a jobb. Számára megszűnt a fájdalom, megszűnt a szenvedés. Angyalka már, ott fent a csillagok között.
  Most neked fáj, de nagyon. Te is tudod, hogy az idő múlása segít, tapasztalhattad, már elveszítettél több olyan embert, kik nagyon közel álltak hozzád. Kívánom neked, hogy legyen sok erőd, mely átsegít ezen a mérhetetlenül fájdalmas időszakon! Gondolj arra is, hogy unokáidnak is szükségük van a nagypapájukra!
   
  zsozso577, Tündi100149, Fatther és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.