Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

upload_2021-5-23_21-54-45.jpeg

A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg. A Szentlélek az Atya és a Fiú kölcsönös szeretetének végpontja, áradása; ez a kiáradás.

A keresztény hagyomány mellett pünkösd Európa-szerte ősi tavaszköszöntő ünnep is.
    A néphit szerint ha pünkösdkor szép az idő, akkor jó lesz a bortermés. Egyes vidékeken ma is él a pünkösdi király választásának szokása: ilyenkor a falu legényei különböző ügyességi próbákon (lóverseny, bikahajsza, bothúzás, rönkhúzás, kakaslövés, kaszálás) mérték össze erejüket és ügyességüket. A győztes egy évig ingyen ihatott a kocsmában, neki tartoztak engedelmességgel a többiek, és viselhette a pünkösdi koronát.

Uralkodásának rövid idejére utal a "pünkösdi királyság" kifejezés, a gyorsan múló, éppen ezért értéktelen dicsőség metaforája. Jellegzetes pünkösdi szokás a pünkösdi király vagy királyné körmenete: a legkisebb lányt pünkösdi rózsával, zöld ágakkal királynőnek öltöztetik, és rózsaszirmot hullatva házról házra járnak köszönteni.

Pünkösd megünneplésének kiemelkedő magyar eseménye a csíksomlyói búcsú, amely a rendszerváltozás óta a világ magyarságának rendszeresen ismétlődő tömegrendezvénye. A hagyomány szerint 1567-ben János Zsigmond erdélyi fejedelem a határőr katolikus székelységet fegyverrel akarta az unitárius vallásra áttéríteni, a Csíksomlyón összegyűlt székelyek azonban a Nagyerdőnél győzelmet arattak.

busika02, _Ilona49_, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  2. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok, jó reggelt!

Henike, köszönöm szépen, hát igen azt látni kell mikor a kicsinek szót fogadnak a nagyobbak és mennek és csinálják amit Ő mond xD.
    De ez elmondható a felnőttekre is, - persze csak határokon belül - az ujja köré csavar mindenkit xD.

Judit, remélem a váratlan esemény azért nem volt rossz.
    Tegnap, egy váratlan látogató az én napomat is átrendezte:inlove:, pénteken itt volt a fiam és szóltam neki, hogy nézze már meg a konyha szekrény egyik fiókját mert nem lehet visszatolni, megnézte és mondta, hogy el van törve a sín benne ki kell cserélni, szombaton csak beadta az új sín, mert a szomszédnál rakott össze egy tolóajtós szekrényt, ami egész nap megtartott. Tegnap reggel pedig jött, hogy megcsinálja a fiókot, és hozta magával a kis hercegnőt is :inlove:, mikor végzett a fiam, a kicsi közölte vele, hogy ő itt marad, és alvás után jöjjön érte, akkor megy haza :D:inlove:, így hát itt maradt, játszottunk, mesét néztünk, jól elvoltunk, késő délután jöttek érte.

Zsozsó, már pár hete terveztem az ablak pucolást, de valami mindig közbe jött és halogattam.
    Na, én is csináltam néhány bakit a farmon:music: :eek:, volt a 100 %-os termény bónuszom, az eventgazt elültettem, de a tisztás és a baha ültetvény üres maradt o_O, a zuhatagon ott maradtak az ólak trágyásan o_O, na és a pali étterméhez megakartam venni a fejlesztéseket, nézem hogy van még két nap, aztán elfelejtettem :wuerg:.
    Még ültetem az event növényt, a felhő már megvan, a pali étterme fejlesztéseket és a szezonpontokat kiváltottam.

Tegnap egész nap borongós esős volt az idő, most szépen süt a nap, - remélhetőleg így is marad - majd a nap folyamán készülök menni az Anyukámhoz.

Szép napot!

busika02, _Ilona49_, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Kellemes délutánt Mindenkinek!

Ági, jól nekiugrottál a munkának, irigykedem is kicsit, de nekem most nem fért még eddig bele, ill. ez az esős, hűvös idő nem nagyon késztet ablakpucolásra.
    Hercegnőztél újra, jó volt neked! :)
    Bakit mindenki csinál, most jól belehomorítottál! Bónusz meg üres földek, hát nem semmi! Gondolom a guta majd megütött, amikor megláttad az üres területeket!
    A váratlan esemény egy kirándulásnak is majd betudható volt, igaz kissé szeles volt az idő, de nem is voltunk sokat szabadban. Pozitív kimenetele volt a napnak, még valószínű ismétlődni is fog. Útközben megálltunk kavicsot gyűjteni, a helyet már régebben kinéztem. A kavicsok a virágok köré, virágdézsák alá, díszítésnek kellenek. ( amennyiben lesz következő út, újra hozok)

Henike, új lesz a fagyasztó helyett, de ne legyen igazad, hogy más is elromlik! - tudom, hogy sorozat szokott lenni, de legyen most kivétel! - mintha kívánságműsor lenne.!

Zsozsó, ma befejezem, nincs több dobálás, kiszedtem, ill. még este kiszedem amit akartam.

Eventet még ma csinálom, holnap reggel már más kerül a földbe, valami hosszabb, megyek az új fagyasztót megvenni. Utána a virágpiac van betervezve és a temetőben az árvácska kiszedése és az új virág beültetése. Amennyiben esik a virágozás elmarad.

upload_2021-5-24_16-22-7.jpeg upload_2021-5-24_16-23-28.jpeg [​IMG]

busika02, -W-595-, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Az eventet ma reggel fejeztem be. Kiszedtem amit terveztem és tovább nem csináltam. Nem volt semmi kedvem hozzá!
    Pedig idő még volt és van is!
    Baki...az szerintem mindenkinél előfordul...nálam egyre gyakrabban. Most még a sokat tetéztem én is azzal, hogy éjszakára
    maradt a búza. Volt még bónuszom....gondoltam, hogy búzázok! Aztán leültem a TV elé. A filmet végig nézem....aztán
    nagyon szépen kikapcsoltam a számítógépet...már azt gondoltam, hogy e-gaz van a földben!
    Nahhh....ma nem vétettem....de nem is nagyon voltam a farmon....reggel és most este léptem be.

Itt a csücsökben már második napja, hogy esik az eső.....és hideg van.
    Holnap délelőtt nem leszek itthon...van egy programom....aztán nem tudom, hogy mikor érek haza.

5. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Végre sütött a nap és meleg is volt ma. 24-27 fok. Nem normális, tegnap majdnem fáztam, ma meg csorgott rólam a víz.

Zsozsó, akkor jól megérett a búza! Jártam már én is így. Front van..xD

Ma megvettem a fagyasztószekrényt, holnap délelőtt hozzák a régit meg viszik. Virágpiacon is voltam, vettem begóniát és 15 óra körül mentem ki a temetőbe. Árvácskát kiszedtem, begóniát beültettem. Jól meglocsoltam, bár nem kizárt, hogy holnap újra esik.

Event kiírását elolvastam, szeretem ezt a foltozóst. Kezdem és csinálom, igaz sűrű napok lesznek továbbra is, de megpróbálok valahogy haladni is az e.gaz termelésével.

1975-ben ezen a napon avatta fel Kádár János Zánkán a balatoni úttörővárost.

A nemzetközi gyermeknap alkalmából történt az átadás. Az 1980-as évek második felében a szaktáboroztatás vált a leginkább jellemzővé. A sport, a képzőművészet és a környezetvédelem kapott jelentőséget, valamint a hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatása. Nemzetközi táborokat is szerveztek, Angolától Kubáig, öt földrészről érkeztek az úttörők. Évente 25000 gyermek nyaralhatott kéthetes turnusokban. Elsősorban munkásszülők gyerekei táborozhattak, hasznos elfoglaltságokat szerveztek számukra. Hazánkban az úttörőmozgalom kezdete egészen 1919-ig nyúlik vissza. 1946-tól a kommunista ideológiai nevelés eszköze volt. A párt iránti szeretetre és hűségre, proletár nemzetköziségre nevelés volt az alapfeladata. Az 1950-es években államosították az iskolákat, ekkor az úttörőmozgalom bázisa az iskola lett. A „jó tanulás” lett a gyerekek legfőbb feladata, a tananyagot átitatta a marxista ideológia. Az országban ezer szakkör működött, a fiúk a fizika és a kémia iránt érdeklődtek, míg a lányok a képzőművészetet

Kisdobos, meg úttörő is voltam, jól is tanultam, de az úttörővárosban nem voltam. Ma már mosolygunk a kék és piros nyakkendőkön, meg azon, hogy volt olyan gyerek, akit büntetésből nem avattak fel úttörőnek, vagy kisdobosnak. Vannak kellemes élményeim, mikor pl. kivonultunk a városszéli erdőbe és ott számháborúztunk, vagy a közös játékok, éneklések, őrsi búvóhely keresése, stb. Rég volt!

upload_2021-5-25_18-38-45.jpeg upload_2021-5-25_18-39-8.jpeg [​IMG]

Fatther, busika02, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  6. zsozso577

Sziasztok!

Eventet elkezdtem, mert event!
    Nulláztam is....mert kell az amaránt!.....így felröpi gondom az nincs!
    Aztán "bódógság" is történt....az imént!xDxDxD Sikerült a narancs dália! Most nem bénáztam el az utolsó bónuszt!
    Meg van!.....be is raktam a dobozba!

Holnap megyek a második oltásra. Kérem a szorítást!:) Nem szeretnék még egyszer a 100-ból az egybe bekerülni.
    Még az elsőt sem heverte ki a karom....deeeee holnap oda megy a második is! ÁÁÁÁÁ...ne hogy már a jobb rosszabb legyen!
    xDxDxD

Judit....már hozták a fagyasztód?...vagy még várat magára?

Ilona....veled mi történik mostanság? Egy kis hírmorzsa????.....Hm??????

Fatther, henrietta1223, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Szép estét!
    Zsozsó, gratulálok, legyőzted a dáliát! Megadta magát, úgy döntött, hogy nem szórakozik tovább veled!
    Szorítok!!! Szerintem már most nem lesz semmi gond az oltás után!

Eventet én is elkezdtem, bele is húztam, mert kiszámíthatatlan napjaim jönnek. Sikeresen pörgettem, nekem meg az volt a "bódogság"!
    A fagyasztót 9 óra körül hozták, délután be is üzemeltem, most meg bele is pakoltam azt, ami a konyhai hűtőm fagyasztórészében volt. Az "albérletbe" kiadott húsokat pénteken hozzák vissza.
    2x tekertem el itthonról, így ma nagyon sportos voltam, elvégre a kihívás napja van!:) Késő délután meg virágoztam a kertben. Mindig van teendő köztük.
    Vasárnap esti sétán pedig gazdagabb lettem egy virágcsokorral. Pünkösdi rózsának hívom én, de nem mindenki nevezi így. Valami finom az illata, nagyon szeretem. Hozok is egy képet róla:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20210526v01whyw43.jpeg

Ilonáról nem tudok semmit, én is várom, hogy hírt adjon magáról. Lajost is várom, jó lenne, ha visszatérne közénk!

A kihívás napja kezdeményezés 1982-ben indult Kanadából. Két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város sportosabb. Május utolsó szerdáján ezért 0 órától este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. A kihívás napja hamar meghonosodott szerte a világon. Magyarországon 1991-ben rendezték meg először. A kihívás napját ma már a Magyar Szabadidősport Szövetség rendezi a Nemzeti Sporthivatal támogatásával, azzal a céllal, hogy minél többen kapjanak kedvet a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. Az elmúlt években összesen 1525 település vett részt a vetélkedésben.

Utoljára szerkesztett: 26.5.21
  8. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Nemrég értem haza, - délutános vagyok - az eventet elkezdtem, bónuszt nem sikerült pörgetnem.
    Délelőtt a lányokkal - a menyemmel és a lányommal - vásárolni voltunk gyermek napra játékokat.

Zsozsó, gratulálok a dália bónuszhoz, - velem még szórakozik a krizantém, de majd csak sikerül.
    Én is szorítok! Reméljük nem lesz semmi gond!

Judit, örülök, hogy sikerült a fagyasztód megvenned és beüzemelned.
    Juujj az a pünkösdi rózsa amiről hoztál képet is, annak nagyon finom illata van, én is szeretem, és volt nekem is a kertemben nagyon-nagyon régen mikor kertes házban laktam.
    Én még nagyon szeretem a liliom illatát is, azt a kertit vagy paraszt liliom, - bocsánat a paraszt jelzőért, de nemtudom másképp mondani, hiszen már a liliomból is van sok féle, na és még a király liliom illatát is.

Ilona és Lajos, nagyon rég nem jelentkeztek.

Fatther, henrietta1223, busika02 és 4 más kedveli ezt.
  9. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok kedves gazdatársak!
    Nagyon jól esik,hogy hiányoltok. Ideje erőszakot venni magamon....megérdemlitek.
    Ne gondoljatok hálátlan,hűtlen kutyának,de az állandósult fizikai fájdalom,az örökös légszomj,és főként az egyhelyben topogó bizonytalan körülményeim előcsalogatták a bennem szunnyadó "Pató Pálnét".
    A játékkal is perben-haragban......csalódás,bosszúság......bakik özöne nálam is.
    A csúcs:be Kacsa Katáztam a cukornádat.
    Azért itt vagyok minden nap,olvaslak Bennetket....Ti jelentitek a külvilágot!!!! Szurkolok,szorítok Értetek,gyönyörködöm a virágokban,tanulok a napi eseményekről szóló beszámolókból,írigykedem a mindennapi aktivitásaitok,a séták,utazások,lakás-és kertszépítgetések.......és legfőként az unokák miatt.
    Néha-néha siker és öröm is adódik. A zümmögőből megszereztem a mogyorós pelét,és Ingrid felhővel is megajándékozott.Úgy kb. minden tizedik eventet sikerül befejeznem. A foltozót is elkezdtem...lesz ahogy lesz.

Lajosról viszont a körülményeihez képest -a jóváhagyásával - jókat írhatok.Pár hete nagy örömömre hívott telefonon, nem stoppoltam,de biztos egy jó órát beszélgettünk.
    Napjai nagy részét a fiáéknál tölti,amit tud segít Nekik.Mindig talál hasznos tennivalót.Szorgoskodik és élvezi az unokák társaságát.Sokszor főz úgy,hogy nekik is visz belőle....A beszélgetésünk napján hortobágyi húsos palacsintával kedveskedett a lány unokájának,mert "még olyat nem evett".
    Meglepetésére elég jó az étvágya,hízott néhány kilót.
    Az oltáson túl van.
    Gyakran jár Tündihez, A Tőle megszokott kreativitással készít Neki virág csokrokat
    A játékhoz már visszatért,küldi a napi ajándékokat,de az íráshoz még nincs ereje..... nem nagyon eventezik......kíméli az idegeit.

Sajnos már nagyon fáj a derekam,válam,.....ülepemet is elültem. Elköszönök.
    Jó éjt! Aludjatok jól,álmodjatok az álmaitokról!

-W-595-, Fatther, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
  10. zsozso577

Sziasztok!

Ilona örülök, hogy írtál. Tudod egy idő után hiányolunk és az ember agya kombinál!
    Baki!!!!???? Hmmm????....Mindenkinél előfordul. Nálam mostanság elég gyakran. Én nem rég a zsázsára is szupert tettem!xDxD
    Ma pedig a bahán a 15 perces növény 2 órán át érett! Ez most egy jól megérett cukornád lett!
    Azt terveztem először, hogy itt leszek a gép előtt....deeee közben újratervezés történt és a konyhában kötöttem ki!....
    az ebédet készítettem.....mit mondjak?????....így jártam!xDxD

Judit....jó illata van annak a rózsának is...amiről képet hoztál....de nekem gyerekkorom illata az esti hajnalka illata volt.
    Nem tudom, hogy ez a virág létezik e mostanság. Arra emlékszem....hogy nappal aludt....este szirmai kinyíltak és
    olyan illatban pompázok!...olyankor mamámmal kiültünk a virágoskertben és élveztük az illatát!
    Most pedig a gyöngyvirág visz mindent!

Az eventtel haladok. Az event alatt nem sikerült bónuszt pörgetni....így haladok....szépen ....lassan!
    Azt nézem, hogy nekem a felhő után is kell foltozni, mert ezzel a lendülettel a felhőig nem lesz annyi zseton, hogy
    fejlesztéseket ki tudjam venni! Kíváncsi vagyok, hogy a Pali összes fejlesztését elérem-e?

Oltáson túl vagyok. Most nem éreztem, hogy mikor adta be a doktornő. A múltkor viszont megrándultam.....azt tudom!
    Kombinálok....kombinálok! Nyár végére csak rendbe fog jönni a karom!....reménykedek!
    Addig gyógyszer és torna!

-W-595-, Fatther, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Ilona, én is nagyon örülök, hogy írtál! Nem minden rózsás, de itt vagy közöttünk és bizony aggódunk érted, ha sokáig olvasómódban vagy.
    Nagyon örülök annak is, amit Lajosról írtál! Idő kell és valamivel könnyebb lesz neki. Szerencsére ott vannak az unokák, akik bizonyára feltöltik, ill. kicsit hasznosnak érzi magát. Talán eljön hamarosan az az idő is, amikor itt is olvashatjuk sorait!

Mondom én, hogy front van, egyfolytában, bakik sorozata, de ne gondoljátok, hogy nálam minden ok, én úgy learattam csatni nélkül, hogy na! Nem írom le, hogy mennyire megdicsértem magam.

Zsozsó, gyors voltál, hogy még volt időd a zsázsát szuperezni!
    Az esti hajnalkát ismerem, bizony finom az illata. Szeretem még az éjjeli violának is az illatát, az is kellemes, de valóban a gyöngyvirágé a csúcs!
    Bízom benne, hogy az oltás után nem lesz semmi gond!

Event halad nálam is, most a röpiből kifogytam, valamikor hosszúzni kell. Foltozni nem nagyon van időm, de igyekszem, mert az sem jó, ha sok összegyűlik.
    Délelőtt bevásárlás, mosás, kora délután a tanítványom, utána pedig kimentem a temetőbe a begóniákat meglocsolni.
    Idő jó meleg volt, itthon is locsolni kell a kertben.

1968-ban ezen a napon kezdődött a Contergan-per Németországban.

Ma már elővigyázatosságból szinte minden gyógyszer dobozára ráírják, hogy várandósok és szoptató nők csak szigorú orvosi felügyelet mellett szedhetik. A köztudatba is nagyon beépült az, hogy a várandósok ne szedjenek semmilyen gyógyszert, hacsak nem muszáj. Kicsit több, mint hatvan évvel ezelőtt azonban a gyógyszerek magzatkárosító hatását még nem vizsgálták. Így történhetett meg, hogy a thalidomid tartalmú Contergant enyhe nyugtató hatása miatt kismamák reggeli émelygésének enyhítésére is ajánlották. Fájdalomcsillapításra és altatóként is használták. Nyugat-Németországban recept nélkül kapható volt. Angliában Distavel néven került forgalomba, itt már kifejezetten a várandósok számára hányingercsillapítóként. 46 országban addig ismeretlen magzati fejlődési rendellenességgel szembesültek. Legfeltűnőbb volt a végtagok teljes hiánya, vagy csökevényes volta. Akár vakságot vagy süketséget is okozhatott. Világszerte mintegy tízezer érintett újszülött jöhetett világra thalidomid okozta fejlődési rendellenességgel. Még ma is használatos a hatóanyag, méghozzá a lepra által okozott fájdalmas bőrelváltozás kezelésében.

-W-595-, Fatther, busika02 és 2 más kedveli ezt.
  12. zsozso577

Huhhhh..... tényleg front van!!!!!xDxDxD...most már én is azt mondom!
    Judit....tényleg jó sok dolgod volt ma...és még nincs is vége a napnak.

Ági....hajjjrrráá....csak meg lesz az a krizantén!....

Itt esik az eső....és hideg is volt és van is! Nem lehet nyáriasan kimenni.....sőt még a kabátka is elfér rajtunk.
    Ennyit az időjósokról!

Keresgélek....a neten....lusta gyerekeknek történelmi anyagot.
    Valami ötlet a most érettségizett fiataloktól? Hol és miből lehet a legkönnyebben megtanulni?.....a lényeget!

-W-595-, Fatther, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Zsozsó, a kérdés jó. Nálunk a "lexikon" a fiam. Ő imádta a történelmet, ill. a mai napig imádja. Bármilyen téma, adat, esemény és az én drága kisfiam már mondja is a gyermekeinek. Kicsi koruktól "be vannak oltva" a történelem, a magyarság szeretetére.

Ági, a liliomokat is szeretem, legyen az sima, közönséges, vagy király! Jelenleg a nőszirom virágzik, van sötétlila, sárga, barack és olyan sárgásbarnásibolyás színű. - no ezt jól megírtam.

Vasaltam is, és még megnézem az időjárást, hogy éjszakára mi várható. Amennyiben eső, akkor be kell hozni, vagy le kell takarni fóliával a még kint lévő ruhákat.

Még foltozom, igaz már alig látom a rongyokat...

upload_2021-5-27_21-46-29.jpeg upload_2021-5-27_21-47-23.jpeg [​IMG] [​IMG]

-W-595-, Fatther, zsozso577 és még 1 ember kedveli ezt.
  14. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Zsozso unokám mondja hogy zanza tv ott tanulta ő is a történelmet. Remélem tudtam segíteni.
    Szép álmokat!

15. zsozso577

Sziasztok!

Ma végre süt a nap!....bár a szél teszi a dolgát....nagyon fúj! Kíváncsi vagyok, hogy mikor érkeznek a felhők.
    Mostanság minden nap.....van eső. Lent voltam a boltban....melegem az nem volt!

Henike....pont tegnap este kaptam ezt az ötletet....azzal, hogy ez a legrövidebb. Köszönöm szépen!
    Az én unokám nagyon elvont...csak a torna érdekli...a tanulás az nem....kis korától kezdve ez van!
    Azt mondja, hogy születési hibája!xDxDxDxD

Az eventtel haladok. Este vagy holnap reggel a felhő meg lesz, aztán mikor teszek pontot a végére.....meglátom!
    Pali fejlesztésből még három hiányzik és még 1 ólat szeretnék kivenni....ha sikerül!

-W-595-, busika02, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!
    Zsozsó, az unokád bizonyára a tornában nagyon ügyes, neki ezen a vonalon kell haladni, itt ér el sikerélményt, ami nagyon fontos! Persze a tanulás is jó, ha jól megy, de lehet ő majd versenyeken fog kitűnni a társaitól! - vagy már ki is tűnt?
    Ügyes vagy, jól haladsz az eventtel! Ha így haladunk, nyári ruhát nem veszünk magunkra, csak majd valamikor. Szél itt is volt, meg napsütés. Ahol sütött ott jó volt, de árnyékban nem annyira.
    Holnap nem leszek csak délután valamikor, így ma megfőztem a töltött paprikát és a zöldségek is meg vannak párolva a leveshez. Sütit is kellett volna sütni, de eddig még nem sütöttem, lehet még gyorsan összedobok egy mákost.

Az event halad, felhő és fejlesztések kész. Innen komótosan és amire jut, jut, amire nem nem.

Most pedig megyek locsolni, meg azt a tésztát is bekeverem.

busika02, -W-595-, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  17. zsozso577

Sziasztok!

Judit....szorgalmasan veregetem a vállam! Sikerült csatni nélkül aratni! xDxDÍgy már egészen biztos, hogy holnap lesz
    meg a felhő! Front van....vagy az oltásra is foghatom?????xDxD
    Mára volt ebédem....holnap kell valamit főzni! Ötlet már van....aztán lehet, hogy újra tervezés lesz!

_Ilona49_, -W-595- és Csacskamacska kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Zsozsó, senki nem hibátlan! Amúgy meg idő, mint a tenger! :) Front is van és persze az oltás utóhatása is lehet. Ahogy szeretnéd!;)

busika02, -W-595-, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
  19. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Ilona, csatlakozom az előttem szólókhoz, én is örülök, hogy írtál és Lajosról is hoztál híreket.

Tényleg front van, bakik sorozata, tegnap este üresen hagytam a gomba erdőt :D az előbb meg a válasz küldésre kattintottam, két mondta után.

Tegnap voltunk a lányomat felköszönteni - szülinapja volt a héten :inlove: - én meg eldöntöttem, hogy a tortát én fogom megsütni, szóltam is hogy senki ne rendeljen tortát.
    Tejszínes kókusztortát sütöttem - már nagyon rég volt, hogy csináltam, és tudtam, hogy mindenkinek ízlett - igen ám, de eszembe jutott, hogy a vőm nem szereti a kókuszos sütiket, ezért jött az ötlet, hogy sütök egy csokitortát is :).
    Nna péntek reggel elkezdtem, megsütöttem a kókuszos lapokat - 4 lap külön-külön sütve - majd a kakaós piskótát is, délutánra elmentem dolgozni, munka után hazaérve - este 7 - hozzá fogtam a krém készítéshez, és este 10-re összeállítottam a kókusz tortát.
    A krém készítése közben jut eszembe, hogy óóó én balga de egy agyhiányos vagyok, kevés tejszínt vettem :wuerg:o_O, mert 8 dl kellett volna a díszítéssel együtt én meg vettem 0,5 l-t :cry:, na mondom semmi gond a félliter elég a krémbe a díszítéshez meg veszek majd reggel. Így hát tegnap reggel irány a bolt... majd hazaérve elkezdtem a csoki krémet megcsinálni, össze állítottam azt is és a kókusz tortát is feldíszítettem, betettem őket a hűtőbe majd mikor gondoltam már lehűltek, becsomagoltam mind kettőt, össze készítettem a gyereknapi ajándékokat is, és vártam, hogy értem jöjjenek.
    Mondanom sem kell, hogy volt öröm, az unokák örültek az ajándékoknak, a lányom nagyon örült a tortának - a szülinapi ajándékát már megkapta akkor mikor megvettem neki a rozsdamentes edény készletet, mert odaadtam neki hogy használja, a régi edényei már eléggé elhasználódtak -
    A torták is ízlettek mindenkinek :), én meg annak örültem, hogy mindenki örült :inlove:.

Judit és Zsozsó, gratulálok nektek, nagyon ügyesek vagytok, hogy már megvan a felhőtök.
    Én még csak haladgatok, termelem a növényeket, keverem az anyagokat és foltozgatok 168 db anyagot raktam le eddig, de van még idő és remélem legalább a felhő meglesz, ez is szerencse faktoros mini játék o_O:sleepy:, mert ugye véletlen szerűen kapjuk az anyagokat és hiába van a cserélgetés lehetősége, ha nem olyan anyagot kapunk amit várunk és itt a kék színűre gondolok, na mindegy majd amennyi érme összejön annyiból költekezek - de túl sokra nem számítok.

Az időjárás ??? - hát az eléggé vegyes, volt napsütéses jó idő, de volt eső és szél is, jelen pillanatban süt a nap de vannak felhők is.

Ma ebédre, fűszeres csirkemellet készítek, rizzsel és salátával, kéne valamilyen levest is főzni, de nem tudom milyet.

20. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

-W-595- és zsozso577 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.