Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Csak olvasgatlak bennetek,..ha rosszat írtok az nem jó, viszont a jó hírnek én is örülök.
    Holnap még olyan menő-manó napom lesz. Még nincsenek meg a koszorúk,... és majdnem elfelejtettem az itteni sírt pedig gyalog is olyan jó 10 percre van.Asztalon a cetlire felírtam.

Leány unokát én viszem kosár edzésre,..iskolába szünet van így az edzésen is kevesen voltak.
    Edző kérdezte Viki papája beáll közénk? Mondtam, miért ne. De jó volt kosarazni a 8-10 évesekkel,..ők jobban bírták.
    Ez volt tegnap. És mondta az edző holnap vegyen föl melegítőt és hozzon cserecipőt.
    Ma már volt 6 apuka 1 anyuka és 1 nagypapa és több testvér fiuk is.
    Különben lányoknak van.

Farmról is írjak valamit,..néha aratok ha épp itthon vagyok,..így nagy eredményre nem számítok.

Zsozso,.. azt mondták nem kellene nagyon erőltetni a vin11-et.Zsolti mondta hogy lehet hogy az én gépem nem is bírná.

Megyek megkeresem a figurámat és azzal kívánok mindenkinek szép álmokat![​IMG]

ursa11, -W-595-, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Ági, örülök, hogy anyukád már jobban van! :)
    Remek képeket hoztál! Bizonyára nagyon látványos volt! Hallottam róla, így készülünk mi is, hogy megnézzük, de most más dolog van. No, majd egyszer sorra kerül, elvégre nincs messze.

Lajos, micsoda edzés lehetett!:) Szerintem remek ötlet volt és az is klassz, hogy beálltatok! :) Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! :)

Nálam is sűrű nap volt. Délelőtt az unkámmal egy kis program, utána hazavittem, onnan kimentem a férjem sírjához, vittem nagyobb vázát, már nagyon kellett, tele volt a két váza már. Utána itt a városba mentem a temetőbe, ugyancsak vittem a nagyobb vázát, meg mécsest is. Késő délután meg itthon rendeztem az utcát, kertet. Zsákba a lehullott leveleket és az ablakba is elkészítettem az őszi díszt, csipkebogyóágból, kukoricából, almából. Még hiányzik a gelicsán fa terméses ága., de szombaton kapom azt is.

Event jól halad, most (is) jó, hogy nem kell gyakran szaladgálni a géphez!

Jó éjt, aludjatok jól! :)

ursa11, -W-595-, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
  3. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó estét gazdák! Illetve inkább jó éjfélt!

Este fél tízkor már aludtam, de éjfélkor felébredtem. Fáj a torkom, nehéz nyelni, a kezem dunsztkötésben. Büdös trutyi hüvelykujj köré, rá vizes ruha, majd azt meg bedugni egy "zsömlés" bolti tasakba és a csuklónál egy ruganyos fáslival rögzíteni.
    A szerdai délután a szakorvosnál élmény volt számomra. Odaértem, a kórházi bejáratnál ismét töltögetni a papírt, hogy van-e láz, köhögés, új fájdalom stb., hátha koronázott lett a kedves beteg. Lázmérés, lázam nincs. Felmegyek a rendelőintézet második emeletére, lecsüccsenek a székre Két álarcos takarítónő teszi a dolgát, a betegek meg hol ide, hol oda állnak, hogy ne legyenek láb, illetve felmosófa alatt. Majdnem öt óra. Kijön egy beteg, utána a nővér. Új beteg be, a papírjaimat elkéri és folyik tovább a vizsgálat bent. Én ötre jöttem, negyed hatkor már be is mehettem.
    Kérdi az orvosnő, mi is a bajom. Mondom, hogy a bal kezemen a hüvelykujj fáj, már több, mint egy éve. Kaptam ezt, meg azt a háziorvostól augusztusban, szeptemberben. Nem segített egyik sem. Megvizsgálja a kezemet, majd felállít és a hátamon a gerincoszlopot végigkopogtatja. Aztán "tornagyakorlatot" végeztet velem, karfelemelés oldalsó középtartásba, felemelteti fej fölé függőlegesen. Karkörzés elöl, keresztezés mellkas előtt, keresztezés hátul, mennyire tudja a delikvens megtenni. Tudtam. De mi köze mindennek a hüvelykujjamhoz? Felfektet a vizsgálóágyra. Behajlítja az egyik lábamat térdnél, csípőnél forgatja ki, mennyire kötött. Következik a másik láb, azzal is ugyanezek a mozdulatok. Megállapítja, hogy bár eléggé (???) testes vagyok, nem kötöttek az ízületek a lábamban sem. Kezdek félni. Miket fog még végezni nálam, velem, hogy megállapítsa a hüvelykujjam baját. Tán még prosztatavizsgálatot is akar végezni? Hová kerültem én? Felállít. Közli, hogy valószínűleg a nyeregízülettel lehet a gond a hüvelykujjnál - ezt értem, de miért kell a tornagyakorlat karral, lábbal - amit igazában csak akkor tud majd eldönteni, ha elmegyek röntgenre, ÉS majd látja is a rtg leletét. Mondom neki, hogy OTT van a beutalóval együtt az egy hónapos rtg lelet az asztalon előtte. Megnézi és olvassa, hogy a porc megkopott és a porc szélén csontkinövések lettek. Jön a diagnózis, megkopott a porc, kinőttek a felesleges csontocskák, ééés egyik sem jó. Ír fel nekem egy büdös krémet, magyarázza, hogyan kell majd használni. Közbeszólok, hogy sajnos ismerem, többször kellett használnom már, de eddig csak sarokra, térdre. Na akkor most kézre kell. Meg írt fel másik krémet fájdalomcsillapításra, még egy folyadékot is, szintén fájdalomcsillapításra. Mutatom neki a listámat, hogy több, mint tíz bogyót, kapszulát szedek minden nap, ebből hatot a szívre és keringésre. Nézze meg, hogy nem fognak-e összeveszni a bogyók meg a kencék. Nézi és megállapítja, hogy rövid a lista, mások sokkal hosszabbat hoznak. (Nekem EZ is túl sok.) Kiszúr egy bogyót, hogy azt ne szedjem tovább, helyette egy másikat kellene. Tovább vizslatja, majd még egyet kihúz és az helyett is odaír egy másikat. Mondom neki:
    - Rendben, majd elmegyek a háziorvosomhoz és megbeszélem vele.
    - Nem kell. Én most felírom ezeket magának. - És már szól is az asszisztensnőnek, hogy akkor a következő öt receptet írja fel.
    Nana! Ha a kardiológus ír fel nekem egy gyógyszert, azt én addig nem fogom lecserélni, amíg a kardiológussal vagy a háziorvosommal nem beszéltem. A savszabályozót is előbb jóvá hagyatom a háziorvosommal. Addig semmiféle cserebere nem lesz!
    Mondja, hogy elküld fizikoterápiára. Ha az a kezelés nem válik be és a kezem nem javul, akkor ír fel egy másikat. Ha az sem, akkor majd lézert fog felírni, de lézerkezelés jelenleg nincs a városi fizikoterápián, azt csak Ő tud maszekban nekem adni. A második kezelés a fizikoterápián kilencezer HUF lesz, ha meg esetleg hozzá is elmegyek, az további húszezerbe fog kerülni. Addig is ezeket a most felírt kecefincékkel meg szépen kezelgessem a kezemet. Szól az asszisztenciának, hogy akkor írja meg a fizikoterápiás jegyet, a jobb kézre, tíz kezelés. Közbeszólok, hogy elnézést, de a jobb kezemmel semmi bajom, a bal oldalinál fáj. Ja! Akkor javítsa ki bal kézre. Megtörtént, a papírokat, recepteket megkapom.
    - Ha mindezek után sem lesz jobb a keze, akkor elküldöm magát kézsebészetre.
    - Miért?
    - Megnézik és csak tudnak valamit csinálni - jött a válasz.
    - De mit? Az eltűnt porcot is tudják pótolni? - értetlenkedek.
    - Nem, de talán tudnak valamit kezdeni a kezével.
    Édes istenem! Mi vagyok én? Kísérleti fehér egér? ... Csütörtökön elmentem délelőtt a fizikoterápiára időpontot kérni. Mondom a nővérnek, hogy gondolom, idén már nem kerülök kezelésre, talán a jövő évben. Szerinte is az lesz a valószínű. Kér egy telefonszámot. Kérdem, hogy minek? Az a válasz, hogy majd ha lesz időpont, akkor telefonon fognak értesíteni. Hm! MOST nem tudja, hogy mikor lesz szabad hely? És miért nem látja, hol van az első üres időpont? Vagy MI alapján és ki dönti el, hogy ki mikor kap kezelést? A fene sem érti ezt az egészségügyet.
    Ma délelőtt elmentem háziorvosomhoz időpontot kérni, mert anélkül nem fogadnak. Jön az asszisztensnő, szólok neki, hogy kérek időpontot rendelésre. Azt mondja, hogy érkezési sorrend szerint megy a rendelés. Nézek nagyot, mert az elmúlt majdnem húsz évben időpontot KELLETT kérni. Mindegy, vártam. Sorra kerültem, bemegyek, mondom a dokinak, hogy voltam szerdán szakorvosnál, de nincs nálam a lelet, mert nem hoztam magamra az időpontkérésre. Nem gond, meg tudja nézni a neten. Megbeszéljük a kezeléseket. Mondom neki, hogy le akarja cserélni a szakorvos két gyógyszeremet, de addig nem váltom ki, míg vele nem beszélek és ő nem bólint rá. Mosolyog, megnézi a a már felírt recepteket, közli, hogy rendben, próbáljuk meg ezeket. Kérek teljes bógyóarzenátl a következő hónapra, mert fogytán van. Ha már itt vagyok bent, akkor elpanaszolom neki, hogy az unokám megajándékozott torokfájással, nézze meg, kell-e valami rá vagy elég csak valami tea. Megvizsgál, felír egy doboz gyógyszert. Kérdezem tőle, hogy mikor lehetne jönni majd influenza elleni szurira. Mutat a torkomra, hogy majd ha EZ elmúlt, mondjuk jövő hét második felében. Hazafelé az összes izét kiváltottam a patikában. Majdnem tizenötezer forintot vettek le a kártyámról. Csak beteg ne legyen az ember, mert az sokba kerül!

Most már elmegyek a fekvőhelyem felé, talán tudok ismét aludni egy kicsit. Aztán a hétvégén jön a másik fiam a családjával, megyünk ki a temetőbe velük is. Az azt jelenti, hogy sütni, kell, főzni kell, és természetesen beszerezni a hozzávalókat. Nem fogunk a hétvégén sem unatkozni.

További jó éjszakát mindenkinek!

4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Tihamér....sok minden történik veled mostanában....vigyázz magadra és gyógyulást kívánok!

Ági...nagyon szép képeket hoztál! Én ezekkel a színekkel sosem fogok betelni! Órákig tudnám nézni!
    Tudom....születési hibám.....de nagyon tetszenek!

Nahhhh...szóval megtörtént a Windóz frissítése a lepin. Lajos a barátom ugyanazt mondta nekem...amit a fiad, hogy nem
    kell elsietni...még kiforratlan....aztán tegnap délután a táv-programon keresztül megcsinálta.....farmozni lehet vele.
    Még nagyon friss így nem tudom megmondani, hogy mivel jobb, mint az elődjel Ja....meg nem is nagyon értek hozzá..
    csak amit a szemem lát...azt látom...tudom!....talán!

Az eventtel haladok...a bal oldal még ma kész lesz és mivel van idő a jobb oldal is kész lesz valamikor ....azt egyelőre
    nem tudom, hogy mikor, mert holnap valamikor délután leszek csak itthon!

Vigyázzatok magatokra....mert sokan vannak úton és sok a figyelmetlen , ügyetlen vezető

Megyek teszek oda egy kávét, mert még nem ittam!

-W-595-, henrietta1223, _Ilona49_ és 5 más kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Kellemes őszi szombat délutánt kívánok!
    Már megint sietek!
    Tihamér, nem semmi, mit végigcsináltál! Valóban addig jó, míg orvoshoz nem kell menni, de, ha beteg valaki, akkor menni kell! Talán a legrosszabb az, amikor az orvosok sem tudják, hogy mi a baj és csak az idő telik, a beteg meg nem javul. Közben elkölt egy csomó pénzt a kencékre, gyógyszerekre. Azért rendes voltál, hogy a tornaórát végigcsináltad! ;) Jobbulást kívánok!

Zsozsó, majd számolj be, hogy hogy boldogulsz, mennyivel másabb a 11!

Event kész, mindkét oldalt kivégeztem. Szerettem ezt a rakosgatós játékot!
    Felhők be vannak üzemelve, boltból vásárlás is történt, de még van, amit kiváltok, csak most nem érek rá erre, vagy arra?!
    Pecázás is elmaradt, a lényeg kész, a többit majd valamikor. Holnap, vagy azután, vagy azután.

Az idő csodás továbbra is, kicsalogató, bent meg marad a munka.

Főztem mavacsorára kelkáposztából főzeléket, rá pörkölt, lett sült husi is holnapra, az orjaleves is kész, csak majd be kell főzni. Céklát holnap csinálok, meg köretet is. Sütit a Lajos tippje után szabadon: egy sor túró, egy sor szilva. Nagyon fincsi lett, már látom, hogy hamar el fog fogyni. :p

Holnap nem tervezem sehova sem, hogy menjek, majd hétfőn a temetők.
    Jó pihenést Mindenkinek!

zsozso577, busika02, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  6. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép estét mindenkinek!

Zsozso, Zsolti szerint is a 11 csak ki van "sminkelve",... csak esetleg a régebbi gépek nem bírják.

Judit, én is fogyasztok mindenféle túró krémet,..akkor a pite miért ne lehetne bármilyen gyümölcsös.
    Ez onnét jött hogy nem akartam 2 félét csinálni mert az 1x sok,.. így 1 tepsibe lett 2 féle,.. és még mutatósabb is.

Nálam még mennek a temetők, holnap is lesz 3. Mécseses szatyrok is meg vannak írva,..SZ,..B,..T,..STB,..nehogy már összekeverjem őket.
    Hétfőre csak az itthoni temető marad.

Farmon meg azt sem tudom hogy is állok,..na majd mindjárt bekukkantok.

Fatther, zsozso577, busika02 és 5 más kedveli ezt.
  7. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Borzongatóan szép napot!

Ajándékkód: HALLOWEEN21 érvényes holnap 22 óráig
    Ma 22 óráig Baby-Boom

Fatther, zsozso577, busika02 és 6 más kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Mindenszentek ünnepe
    November 1-jén közös napon ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg. Mindenszentek ünnepe kötelező egyházi ünnepek közé tartozik, ezért a hívek számára előírás a szentmisén való részvétel.

Keleten már 380-ban megemlékeztek minden vértanúról. A nyugati egyház liturgiájába IV. Bonifác pápának köszönhetően került be az ünnep, aki – miután megkapta a pogány istenek tiszteletére épült római Pantheont – 609. május 13-án Mária és az Összes Vértanúk tiszteletére szentelte fel. III. Gergely pápa (731–741) kiszélesítette az ünneplendők körét: a „Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek” emléknapjává tette mindenszentek ünnepét. IV. Gergely pápa (827–844) döntése értelmében került az ünnep november 1-jére.

Kukackukac, zsozso577, busika02 és 6 más kedveli ezt.
  9. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Halottak napja

A halottak napja keresztény ünnep az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. A katolikusok november 2-án tartják, egyháztanilag a »szenvedő egyház ünnepe, a mindenszentek november 1-i főünnepét követő ünnepnap, amikor a »küzdő egyház a »szenvedő egyházról emlékezik meg. Ezen a napon sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.

A holtakról való megemlékezés az ókereszténység kora óta, a 3. századtól, minden liturgiában megtalálható volt a Szentmisében.
    Az egyházban először 998-ban ünnepelték önálló ünnepként a Halottak napját. Szent Odiló clunyi bencés apát kezdeményezése volt, hogy a mindenszentek napja után, amely az üdvözült lelkekre emlékezik, emlékezzenek meg valamennyi elhunyt hívőről is.
    Az ünnep a 11. században terjedt el széles körben, s a 14. században vált hivatalossá.
    Az eredetileg katolikus ünnepet és népi hagyományait más felekezetek is átvették. Így nemcsak a katolikus hívek ünnepe, hanem a reformáció több felekezete is elfogadta. Az evangélikusok és az unitáriusok hivatalosan is elismerték. Az evangélikusok a mindenszentek ünnepét is és a halottak napját is megtartják, abban az időpontban, mint a római katolikusok, bár nem tartozik a fő ünnepek közé. A reformátusok csak szokásjog alapján, a templomon kívül emlékeznek meg az elhunytakról.
    upload_2021-11-2_17-2-1.jpeg

ursa11, Kukackukac, Fatther és 7 más kedveli ezt.
  10. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Nagy dolgok tényleg nem voltak tervezve, deeee jöttek a váratlan helyzetek és szinte alig voltam itthon. Az eventet azért sikerült végig vinnem, a piccoló ládák szépen gyülekeznek a pajtában van 13 db.

Judit és Zsozsó, köszönöm szépen, és örülök, hogy tetszettek a képek.

Tegnap, Anyával, busszal mentünk a temetőbe a gyertyákat meggyújtani - igaz a húgom felhívta és mondta neki, hogy ne buszozzon szivesen kivisz bennünket kocsival, de Anya nem akarta igénybe venni a szolgáltatást :).
    Még nagyon jó idő volt, de mára már változott, itt egész nap felhős, borongós volt és most estére az eső is ideért.

Tihamér, esemény dús volt az orvosnál tett látogatásod, jobbulást.

Ilona, sajnálom hogy a dolgaid nem alakulnak jól.

Lajos, nem érsz rá unatkozni, vannak bőven elfoglaltságaid.

A holnap induló eventek ismertetőjét elolvastam és el is fogom kezdeni, remélem a befejezés is sikeres lesz - nem bonyolult egyik sem.

ursa11, Fatther, henrietta1223 és 6 más kedveli ezt.
  11. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ideértem....mostanság valahogy nem volt időm semmire sem....fáradt is voltam.....így a játékhoz sem volt nagy kedvem.
    Most dobáltam el a csalikat is....lett minden....így a végére a gyönggyel is elégedett lettem.

Olvasom, hogy holnap két event is kezdődik....persze a tenyésztős eventtel a gazdák nagy része hamar végezni fog.
    Most. hogy a telepbe raktam be az állatokat....megláttam a Skorpiót.....és elkezdtem kutakodni, hogy mi is a terményese.?????
    Ez van!....bekerült anno a raktárba és ott szépen porosodott....az az egy árva terményes ól! Szaladtam is épiteni....és
    ki is tettem a 4 db-t! Így elmenni mellette!????? Hmmm?????
    Ennyire feledékeny lennék??????? ......Igen!!!!!!xDxD

Az ültetős eventtel annyi a gondom, hogy még nem tudom, hogy melyik területtel kezdjek. Hajlok a bahásra!
    Emlékem szerint az előző ilyen eventnél a felröpivel gondom volt!
    Hol tervezitek a kezdést?

Jó éjt!

ursa11, busika02, Fatther és 5 más kedveli ezt.
  12. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jobb napot gazdák!

Itt megint elbújt a nap, de nincs hideg. Holnapra megint lesurran a hőmérséklet, nem lesz meleg már idén többet, az az érzésem.
    Ez a köhögés megvisel. Túl sokat ugatok, pedig a halaknak nincs is tüdejük. (Gobio gobio a fenékjáró küllő latin neve.) De ez van, nem tudok mit tenni. Éjszakánként alig tudok aludni, gyakran felköhögöm magamat. Majd elmúlik. Ilyenkor napközben is álmos vagyok, eszembe sem jut semmiféle event.
    Egy hete voltam szakorvosnál, utána a fiziko- vagy fizioterápián. Időpontot ugyan nem adtak, de telefonszámot kértek, hogy majd értesítenek, ha lesz hely/idő a kezelésre. Eddig nem szóltak, tehát a kezelés várat magára. >:( Talán abban reménykedhetek, hogy ez a nyamvadt kézfájás elmúlik addigra. Igaz, kicsi az esélye, de bízni kell. Tavaly nyár óta egyre jobban fáj. Vannak kencefincék, remélem használnak. Bár a kezemmel nem beszélte meg senki. Még a szakorvos sem. :wuerg:

Esőmentes szép maradék napot!

Kukackukac, -W-595-, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek! :)

Napsütéssel indult a nap és hamar melegedett is. Estére kissé borongós lett nálunk.
    Délelőtt tettem egy gyalogtúrát a nem túl közeli patikába. Remek napsütésben élvezet volt a séta. Hazajövet a lehullott faleveleket sepertem össze az utcafronton, majd hátul a kertben is. A diófa szinte kopasz lett, pedig 2 napja még tiszta sárga levelekkel volt teli.

Zsozsó, a csalikról annyit, hogy először izgulás, hogy gyűljenek, a végén meg gondolkodás, hogy mire is költsem el, mert véleményem szerint igen szűk volt a bolt kínálata.
    Tenyésztéssel félig vagyok meg, nem volt időm befejezni, mert délután még volt egy másfél órás programom, amikor is el kellett mennem itthonról.
    Az eventet a farmos területen kezdtem, majd jön a teliholdas és végül a baha.

Ági, mint mindig, most is pörögsz, szerencse, hogy bírod! Jó, hogy anyukád is jól van és már a buszt választotta az autó helyett.:)

Tihamér, sajnálom, hogy nehezen gyógyulsz, nem lehet kellemes az állandó köhögés, vagy köhögési inger. A kezed is nehezen gyógyul, az állandó fájdalom pedig kimerítő lehet. Csak azt tudom írni, hogy kitartás és mihamarabbi gyógyulást!

Az óra állítgatását végtelenül úúúúúúúúúúúúúúúútálommmm!!!!!!!, még nem érzem, hogy mikor hány óra is lehet, a szervezetem nagyon tiltakozik, kell még 2-3 nap, mire hozom a formám. Miért nem lehet már megszüntetni!!?? Igazán lehetne dönteni már, hogy nyári, vagy téli legyen!

No, nem morgok itt tovább, hanem megyek a kupiba.;) ( rossz, aki rosszra gondol!)

busika02, Kukackukac, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
  14. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét mindenkinek!

Nálunk esik az[​IMG] !

Temetők letudva vagy három napig tartott amire mindet becsülettel végigjártam,..utolsó állomásnál a nővéremet is meglátogattam.

Tenyésztés kivégezve. A másik meg megy ahogy megy,..ha nem vagyok itthon akkor érik a növény sokáig.

Tihamér legyél Te az erősebb, gyógyulj meg,.. mert majdnem úgy néz ki mintha szórakoznának veled.

Járunk az unokával kosarazni, de most már sokan voltak,így nem jutottam labdához.

Ma a vasalót is megjárattam, megnéztem kijön vajon rajta a gőz?

Mindenkinek jó éjszakát![​IMG] [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 3.11.21
    busika02, -W-595-, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  15. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó reggelt!

Szerintem nem szórakoznak, ilyen a rendszer. Aki a rendszert működteti annak biztosan megfelel, jónak találja, mert ellenkező esetben pénzt kellene befektetni ebbe is. Mivel marad olyannak amilyennek látjuk, ezért feltétlenül a lehető legjobb. Én nem is reklamálok. Tudomásul veszem, hogy velem, mint már nem termelő egyénnel, aki csak lopja a napot és istentelenkedik, így kell bánni.

Ma éjjel kicsit, tényleg csak kicsit, de már jobban tudtam aludni. Nem ébredtem fel annyiszor, mint az előző napokban. De az hót ziher, hogy napközben is fogok "tasszolni", mint annak idején a kollégisták is megpróbáltak az ébresztő után egy kicsit még "pótaludni", ahogy akkor mondtuk, "tasszolni". A kezem még fáj, de mitől is gyógyulna? A kopást nem lehet pótolni, az ízületet nem szokták hegesztéssel, ragasztással helyrehozni. Új meg nem képződik, hacsak valamiféle csoda nem következik be nálam. De én már a csodákban sem bízok. Az viszont bosszant, hogy amióta felébredtem, cirka háromnegyed órája, most fújom ki a nózimat hatodszor. Az egy főre eső napi papírzsebkendő felhasználásom az elmúlt héten felettébb megugrott. A feleségem is sűrűn nyúlkál a papírzsepi felé. Egy hét alatt öt csomag százas kiszerelésű zacsekot vettem, de holnap megint hozok hármat. Kell na! Most tényleg fogyóeszköz. :mad:

További szép álmokat!

(Utóirat: Ma ebédre a feleségem őméltósága paradicsomos káposztát fog főzni, ehhez a fasírtot magának és nekem a vagdaltot a mélyhűtőből vette ki tegnap este. Ebédig a rendes hűtőben felolvad szép lassan. ... Izé ... Csacska! Melyik a jó: vagdaltot vagy vagdaltat? Esetleg mind a kettő használatos?)

busika02, -W-595-, Csacskamacska és 6 más kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Mosolygós szép napot Mindenkinek!

Nagy munkában vagytok, hogy nincs idő írásra.

Lajos, sajnálom, hogy már nem jutott labda, pedig bizonyára élvezted! talán kellene keresned, valamilyen csoportot, akikhez csatlakozhatnál egy kis mozgásra. Lassan a kinti munka véget ér, fiadnál sem nagyon tudsz már kint dolgozni, így másfele kellene keresgélni a mozgás terén. Magamon érzem, hogy mennyire hiányzik a kinti mozgás. Még van levél a fákon, ma is már felsepertem, de ha már mind lehull, akkor indul a napi séta. Nem lehet a négy fal között lenni napokon át.

Tihamér, örülök, hogy , ha lassan is, de javulsz! Bizakodó vagyok, hogy legyőzöd azt a fránya köhögést és a zsepihasználat is csökken!
    Nekem fasírt, sosem használom a vagdalt szót, pedig tudom, hogy az is a fasírt neve. A Vagdalt szóban mély hangrendű az a betű, így a mély hangrendű szótövekhez a megfelelő , mély toldalékok (képzők, jelek, ragok) járulnak. Ez az illeszkedés törvénye. Mivel az o betű is mély hangrendű, így mindkettő helyes: vagdaltat, vagdaltot.

(Hangrend szerint a magyar magánhangzók lehetnek. mély hangrendű magánhangzók: a, á, o, ó, u és ú; magas hangrendű magánhangzók: e, é, i, í, ö, ő, ü és ű.)

Az event halad, az utolsó területet kezdtem ma, ez a baha, azt hagytam utoljára.
    Bújtattam a hagymákat, reggelre volt 20 db. Be is kevertem, hogy tudjam a sárgát kezdeni. Meglepetés akkor ért, amikor egy db ,mag sem volt. Igen mérges lettem! Gondolom félálmomban más színűt kevertem, pedig nagyon akartam figyelni... A Kotkodán már nem követtem el ezt a hibát, ott 20 maggal indultam. Már itt is kaptam 5 hagymát, így itt is el tudtam kezdeni. No, így jártam.

Délben lesz egy rövidke utam, így kiálltam a kocsival a garázsból, hogy melegedjen a kocsi belseje, mert a garázsban igen hideg van. Este pedig a barátnőimmel megyünk vacsorázni és egy kis pletyizésre.

Konyhából sírás hallatszott. A háziasszony megkérdezi: Ki sírt?
    ......
    - A fasírt.

Sétáim közben néhány képet készítettem , ezt hoztam el nektek!

http://keptarhely.eu/view.php?file=20211025v01xibxf2.jpeg
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20211026v01xgsnb2.jpeg
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20211105v00x8c2eo.jpeg

busika02, Fatther, -W-595- és még 1 ember kedveli ezt.
  17. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot mindenkinek!

Van labda itthon 4-5 is,..sőt van egészen nagy is amin ücsörögni is lehet.
    Hogyha üres lenne 1 szoba lehetne rúgni is. Vajon mit szólnának alattunk lakók?
    Felettünk meg talán nem szólna senki,..Ő úgy tudom csak 1 van!?

Holnap van munka,..nem egész nap most már csak 1-2 óra,..aki keres az talál,..vagy éppen keresni sem kell.
    Most meg itthon létrázom,..egy kis redőnyjavítás, vagy csak karbantartás.
    Ablakok szigetelését cserélgetem,..szivacs öntapadós csíkokkal.
    Még 1-2 csillár vezetékét kell kisebbre szabni,..az ember ne húzza le a fejét ha elmegy alatta.
    És sok konnektort és kapcsolót, had legyenek már azok is újak ne csak a szekrénybe porosodjanak.

Visszajött az aranybirkám a piacról,most megint 3 van,..bukta 20 millió,..ennyibe került a platz.
    Mindjárt bemegyek a főtérre és akkor már négy lesz ott is van 1,..Valakinél Aranybika.

Ezzel minden fájdalmat megoldottam eddig,..csak azt nem ami másképpen fáj.
    Porckorong sérvtől nekem is szokott fájni a lábam egészen a bokáig,..akkor még alvás sincs.
    Kilencvenes években azt mondták még ne bántsuk,..most én mondom most már ne.
    https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/image/6Ewk

Most már húzok mert a konyha közepén 1 ablak szárny.

18. Csacskamacska

Őszi estére néhány szép gondolat az őszről:

Az őszi levelek nem hullanak, hanem repülnek. Ráérősen kószálnak, mert nem lesz több lehetőségük a magasban szárnyalni. Visszaverik a napfényt, kavarognak, vitorláznak, és ide-oda libbennek a széllel.
    Delia Owens

Azt hiszem, egyedül a falevelek ismerik a szép halál titkát.
    Robert Franklin Leslie

Az őszi köd paplant terített
    Mezőre, rétre, fára, fűre.
    A nótás nyárnak csendbe eltörött
    Víg nótát zengő hegedűje.
    Móra László

Az, hogy a lombhullató fák minden évben megváltoztatják a színüket, és a leveleik lehullanak, annyira hétköznapi, hogy nem mindig szánunk időt a varázslatos szépség megcsodálására, amellyel ilyenkor megfestik a tájat.
    Kath Stathers

upload_2021-11-6_19-36-36.jpeg upload_2021-11-6_19-37-24.jpeg upload_2021-11-6_19-37-52.jpeg

busika02, -W-595-, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
  19. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok, szép estét Mindenkinek!

Nah... ide értem én is.

A tenyésztős eventet még aznap délután - este megcsináltam, az ültetős eventel is kész vagyok - ilyen hamar még nem fejeztem be eventet, a növények már csütörtök estére megvoltak, ehhez nagy szerencsém volt, mert a kerék nagyon kegyes volt hozzám, sikerült pörgetnem egy 100 % és egy 200 % termény bónuszt, a bahán kezdtem, majd a teliholdason végül a farmon, a felröpik most este lettek meg.

Csütörtök délelőtt, eljött a menyem a picivel, úgyhogy babáztam :inlove:, annyira aranyos, mosolyog és gőgicsél mikor beszélünk hozzá, és már megint szemlátomást nőtt :inlove:.
    Tegnap nagyon szenvedtem, a láb fájdalomtól - sőőt éjszaka sem aludtam miatta - munka után haza jöttem, pihentem, majd vásárolni mentem, és az Anyukámnak is elvittem a husit a túrót és tojást.
    Ma már egy kicsit jobb volt, délelőtt, takarítottam - porszívózás,-portörlés,-felmosás, majd csirkeszárnyas tepsis krumplit csináltam, kora délután jött a kis barátnőm és körmöztünk.
    Holnapra nem terveztem semmi extrát, egy kis ebéd készítés, majd délután vasalni kellene.

Judit, szép képeket hoztál, a barátnős este pedig biztosan jól telt.

Tihamér, mielőbbi teljes gyógyulást!

Lajos, olyan szerkenytyűm nekem is van, korábban használtam is, és eszembe jutott, hogy újra elő kéne szednem, ámbár szoktam a térdem,-bokám Biotron lámpázni.

Itt héten volt napsütés, de volt eső is.

busika02, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  20. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó estét mindenkinek!

Nem igazán javul az állapotom. Pontosabban a kezem már javul, de a köhögés és a papír zsebkendő használata az nem. Remélem hamarosan változás következik be. Erre a nyavalyára szedek orvos által felírt bogyót, patikus(s) javasolta köptetőt, gyömbéres-citromos teát és kamillateát. Már csak a hagymatea lenne hátra, de attól ódzkodok.

A hangrendi illeszkedéssel kapcsolatos választ köszönöm! Csak annyit fűznék hozzá, hogy (emlékeim szerint) a vegyes hangrendűekhez pedig mély szükségeltetik. Pl. királyhoz nem pedig királyhez vagy királyhöz. Biz néha könnyű rosszul dönteni. De sokszor tévedek én is. :wuerg:

Ma délután feleségem valamiféle szerelmetes filmet nézett, s amikor betévedtem a szobába, a lány azt reklamálta a fiúnak, hogy régebben ott hagyta őt, nem maradt vele. A fiú válaszul közölte, hogy a lány kérte arra, hogy hagyja békén. Ő tudomásul vette és elment. Erre a lányka elmondta, hogy egy rokona épp nagy beteg volt, azért kérte a fiút a távozásra. A srác mondta is, hogy ő nem tehetett mást, csak azt tette, amire kérte. Kiderült, hogy a srác rosszul döntött. Én már elkezdtem vigyorogni, mert a srác nem tud jól kijönni a szituból sehogy sem. Ha annak ellenére, hogy elküldték, mégis csak megpróbál a lány körül cserkelni, akkor egy bunkó, aki nem veszi figyelembe más érzéseit, fájdalmát. Ha viszont elmegy, akkor megy egy szívtelen dög, aki otthagyja szerelmét. Sebesen mentem ki a szobából, nem akartam hangosan is "mosolyogni". Ha ezt tettem volna, a feleségem még mindig mondaná a magáét nekem, rólam, hogy én is milyen egy ******* alak vagyok. Sajnos a nőket még mindig nem tudom kiismerni. Pedig .. nemsokára már hetvenkedhetek is. Ha megérem. Ezzel a nyüves kehességgel. :mad:

Játékhoz nem sok kedvem van. Inkább a vízszintes testhelyzetet gyakorolom éjjel és nappal.

Jó éjt gazdák! Ne betegeskedjen senki! Nem érdemes.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.