Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Egy rövidke bekukk, mert szaladok.
    Event elkezdése sikeres volt, 512 röpivel kezdek. Az első órás ikon is aktiválva! :)
    Most mennem kell, este leszek!
    Kukori, Toma és a módik segítségével, tanácsival ment a kezdés simán. Igaz olvastam eleget, hogy meg is értsem, de sikerült!
    Hajrá, nem olyan bonyolult lesz ez, mint gondoltuk!

Fatther, henrietta1223, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  2. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Az eventet én is elkezdtem, a teliholdason.
    Olvastam én is Toma írását, és nagy segítség, úgyhogy nem lesz nehéz végig vinni. Az első órás ikont is aktiváltam.
    A magokat felszaporítottam és az első teljes területen a földben vannak a magocskák, amit este 9 körül arathatok. A keréken nem volt szerencsém, semmi bónuszt nem sikerült pörgetnem.
    A főfarmot póré hagymával ültettem be, a bahára pedig golgota virágot, mind kettőt hajnalban munkába menet előtt tudom majd aratni, - gyűljenek a felröpik, - a póré hagymát nemesítem, így kell belőle párdarab ;).

Lajos, nagyon ügyes vagy, nagyon szép a mézes kalács házikód!

Hallotátok???.... én most hallottam a tv-ben - kiskunhalas térségében fekete párduc kószál... júúúújjj..

Fatther, henrietta1223, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Hogy tudtatok olyan sokat termelni, hogy már az órásat aktiválni tudtátok. Igaz, én később kezdetem el....és a farmon kezdtem....ahogy néztem elég sok gazt kért....vagy valamit elnéztem!

Fatther, henrietta1223, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  4. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Zsozso ahol aktiválni lehet oda a pajtából kell növényeket beadni,.. csak a másodikra kell kattintani és lehet beadni. Én úgy jártam hogy beadtam csak nem aktiváltam harmadik farmról vissza mehettem a másik kettőre.
    [​IMG] Erre kattints és balra lent adhatod is be,..aktiválást ne feledd,..a közepe körül van.

Fatther, henrietta1223, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  5. zsozso577

Valamit nagyon nem jól csinálok!
    Engem csak sorban enged!
    Nahhhh....megyek olvasok és utána elbujdokolok...még ezt sem értem!

Köszönöm!....köszönöm!
    Meg van!
    Már látom, hogy nagyon sötétben vagyok!

Utoljára szerkesztett: 15.12.21
    Fatther, henrietta1223, Tündi1001 és 3 más kedveli ezt.
  6. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Oké Zsozsó, én is most fotóztam le és hozni akartam mit tegyél, de már látom sikerült, szuper!

Fatther, busika02, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Ügyes vagy Zsozsó! Nagyon jó, hogy segítjük egymást, tartson sokáig! Arra figyeljetek mindig, hogy a röpit adó területeken hosszú érésű gaz legyen szinte mindig. Valamint ne feledjétek bújtatni a Fenyőágat!
    Jelenleg már van 961 röpim. Jó lesz ez! :)

Ági, igen hallottam én is, hogy egy vadállat kóborog az Alföldön. Remélem ide nem jön. Bizonyára nyomában vannak már egy altatólövedékkel.

Lajos, dicséretet érdemelsz a szép mézesekért! :)

Fatther, busika02, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
  8. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Most meg én leszek úgy mint a Zsozso,..milyen fenyőágat kell bujtatni????

9. Csacskamacska

Jó reggelt, szép napot Mindenkinek!
    Lajos, a malomban 5 óránként megjelenő Fenyőágat kell betenni valami hosszú őrlés után, úgy, hogy azt ne őrölje le a malom. Most bekevered az 5 db-t, majd, amikor újra látod a malomban, hogy kaptál 5 db-t, akkor a bent lévőt kiveszed és már 10 db-t teszel be helyette, majd 5 óra múlva már 15 db-t és így tovább. Ezt azért kell, mert így gyűlnek a Fenyőágak és majd, amikor új növényt kezdünk, akkor nem 5 maggal tudunk indulni, hanem sokkal többel. Csak figyelni kell arra, hogy le ne őrölje a malom, tehát mindig kell valami hosszabb eléje!
    Nekem még korán van, ha nem érthető amit írtam, repüljön a malom és telefonos segítséget vehetsz igénybe! :)
    Most megyek visszabújok még egy kicsit a meleg ágyikómba.

Mondom én, hogy korán van, ne a malom, hanem a bagoly repüljön! xD

Utoljára szerkesztett: 16.12.21
    Fatther, busika02, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  10. zsozso577

Jó reggelt!

Lajos....Judit megelőzött....korábban kellett aratnia.
    Ha esetleg nem világos még valami....akkor én is tudok válaszolni....talán ma már nem kell mennem sehová sem.

Tegnap este szerencsés voltam a keréken...sikerrel járt a pörgetésem. Igy már a bahán szaporítom a gaz...a Farm koszorú kész.
    15 vetőmagot sikerült összeszedni.

Szép napot!

Fatther, busika02, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  11. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Már pont akartam kérdezni hova álljak vagy hova meneküljek hogyha repül a MALOM.
    Mert annak mégis csak súlya van,..és letarolná a negyedik emeletet!?(repül a nehéz kő,kitudja hol áll meg)

Éjjel 01-re megvilágosodtam valakinek a jóvoltából,... elég hosszan tartott. Neki köszönöm a kitartást!
    Biztos megártott a tegnap az egész napos létrázás,..lábamba szállt aminek a fejembe kellene lenni.
    Félóráig fejen álltam,..visszajött.
    Lányok, köszönöm,...milyen jó amikor az ember még nincs teljesen felébredve!

A bagolyreptetésről meg annyit,..messze vagyunk egymástól,..mire hozzám ér Galamb lesz belőle,..vagy megöregedett és nem ismerem fel,..azt viszont látom hogy kacsingat,..vagy csak pislog?

Ma is megyek kosarazni így nem sok aratás lesz.

12. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Zsozsó, nagyon ügyes vagy, meg szuper jóóó, hogy kedvezett a kerék és már a második event növényt ülteted.
    Nálam a kerék nem igen bőkezű, mert szinte nem is látok bónuszt - na jó, most sikerült egy +1 növény, és előtte láttam egy 200 % bónuszt - szerintem biztos csak véletlenül xD- de naná, hogy előtte állt meg, na nem baj, majd hátha... Viszont most nem is tudom, mit tegyek, mert aratásig van még 2 óra 21 perc, ha ki akarom használni, akkor meg kell szórjam szuper trágyával... és én nagyon spórolós vagyok vele, úgy vigyázok rá, mintha ez lenne a farmom legértékesebb kincse.
    Felröpim most van 1375 db, hajnalban a póréhagyma és a golgota virág egy az egyben adta és ez szuper jó :).
    A fenyőágat én is bújtatom.

Most megyek és főzök egy kis tejfölös krumpli levest.

13. Csacskamacska

Szép estét!
    Zsozsó, szerencsés voltál a pörgetésnél! :)
    Ági, nálam is legtöbbször pont mellette áll meg, ami olyan idegesítő! Most viszont halkan jegyzem meg, hogy ott állt meg sokadjára, ahol szerettem volna, így már a Kotkodán én is a bahán vagyok és itt is mindjárt átlépek a szigetre.:)

Lajos, szeretem a humorod, mindig megmosolyogtatsz! Nekem bagoly az biztos, lehet te galambnak látod, -tudod kinek a pap, kinek a ...., tudom, neked galamb. ;) Azt, hogy pislog, azt már rég felfedeztem, írtam is anno róla, de nem reagált rá senki.
    Magamon is jót mosolyogtam, amikor 10 óra körül visszaolvastam azt, amit hajnalban írtam. Ez van, ha még álmos az ember lánya! Nem szívesen látnék én sem egy repülő malmot!

Ezt az új hétvégi eventet nagyon nem díjazom! Még szenteste is arasson, vessen az ember?! Hmm, persze nem kötelező és én valószínű, hogy azt a részt ki is hagyom. A mostaninál a Piccolok kecsegtetők, bár már kissé csalódott vagyok benne, valahogy nem csípem, amikor varázsfát kapok belőle.

Ha már bagolyról volt szó:
    upload_2021-12-16_19-26-54.jpeg upload_2021-12-16_19-27-53.jpeg upload_2021-12-16_19-29-9.png

Fatther, busika02, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  14. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Fatther, busika02, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
  15. zsozso577

Sziasztok!

Lajos....én bizony taroltam a Tölgyest...bakiztam is egy nagyot....de hát nem is én lennék, ha mindent jól csinálnék!xD
    Egyébként nálam is hasonlóan tele van, mint nálad! A hónapban a gyűjtő ólakat nem is teszem vissza...csak a szuper fákat....
    majd ha végeztem a mostani gazzal.
    Olyan szél fúj, hogy alig tudtam bejönni a bejárati ajtón...azt hittem, hogy feldönt! Meg kellett állni....hogy el ne essek!,,pedig
    nehezék is volt nálam....a boltból jöttem. Szerencsém volt!...most!

_Ilona49_, Fatther, busika02 és 4 más kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Sziasztok!
    No, én meg félig töröltem. Fő a változatosság!
    Lajos, megértelek, hogy nem bontottad, utána visszarakni nagyon macerás. Persze akinek van visszarendezője, annak nem téma! Nekem nincs, nem is lesz, nem költök még arra is, hogy prémiumos legyek.
    Zsozsó, mit vétettél? Bizonyára nem volt az annyira vészes!
    A mamutjaim vannak a tisztáson és néhány, Piccoloból kapott kütyü, aminek még nem járt le a szavatossági ideje. Nos én a mamutokat nem bontom sosem, azok oda be vannak betonozva! Csak kész leszek fél területen is. Pörgettem 2 db +1-es bónuszt segít az is. Röpi az nevetségesen kevés jön, az is igaz, hogy nem kell túl sok összesen.

A tábláson a bahán vagyok, bújtatom a fenyőágat, hogy majd a teliholdst több maggal tudjam kezdeni.

Régen járt erre Tihamér, vajon hogy van? Henike jelez, hogy olvas, de ő is ritkán ír. Ilona is jelez és ő is ritkán ír.

Reggel tejfelben úsztunk, de 8 órára szépen kitisztult. Napsütéses, szélcsendes idő volt egész délelőtt. Bevásárolni voltam és piacon, délután meg a konyhában töltöttem az időt. Piacon továbbra is minden drága, de mit is várhatunk? - azt biztos nem, hogy olcsó lesz a portéka! Tojást és a csirkéket este hozzák, csirkék mennek a fagyasztóba.

A tojásról hozok néhány "okosságot":
    10 dolog, ami a testeddel történik, ha tojást eszel
    Azon túl, hogy könnyedén növeled a napi fehérje adagod, az egészségedre is jó hatással van: tele van aminosavakkal, antioxidánsokkal és vassal. Íme 10 hihetetlen hatás, amit a tojás gyakorol az emberi testre!
    1. Fellendül az immunrendszer

2. Javul a koleszterinszint

3. Csökken az esély a szívinfarktusra

4. Energikusabbá tesz

5. Szebb lesz a bőr és a haj

6. Jobban működik az agy

7. Nélkülözhetetlen aminosavakkal tartalmaz

8. Kiváló marad a látás

9. D-vitaminnal tölt fel

10. Fogyaszt

upload_2021-12-17_16-31-37.jpeg upload_2021-12-17_16-32-2.jpeg upload_2021-12-17_16-33-13.jpeg

_Ilona49_, Fatther, busika02 és 5 más kedveli ezt.
  17. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Lajos, szépen be van ágyazva a tölgyes nálad, és meg értem ha nem törlöd.

Én töröltem a tölgyest gondolkozás nélkül, igaz nekem most csak a mamutok voltak ott, meg a széleken fák - majd vissza rakom.
    A teliholdason most végeztem és a bahás magokat szaporítom.
    Pörgettem párat és a kerék nagyon kegyes volt, lett 2 db 100 % -os termény bónuszom :inlove:. Így a tölgyesen hamar meg lesz a növény, és a bahás is jól fog szaporodni, igaz az esőerdőben jelenleg ólak vannak, a széleken fák, az ólak estére beérnek, beszedem és mehet a helyükre az egaz, a fákat csak reggel szedem le.

Zsozsó, nem írtad mit bakiztál, de gondolom nem volt nagyon vészes.

Itt nem volt tejfelben úszkálás, csak szürkeség, ahol meg szakadt a felhő ott próbálkozott a nap, de nem sok sikerrel.
    Én nem voltam sem boltban sem piacon. Van itthon szinte minden, amire szükségem van,-lehet, a karácsonyi vacsorát nem én készítem, igaz még csak előzetes felvetések voltak, hogy hogy is lesz. Én a süteményeket fogom készíteni - több félét.

Judit, az a főtt tojásos kép az nagyon csábító, szeretem a tojást sütve főzve, ha híg a sárgája az nagy kedvencem, de ha jobban megfő vagy megsül azt is szeretem.

_Ilona49_, Fatther, busika02 és 4 más kedveli ezt.
  18. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Igen,.. a farm visszarendező az nekem sincs.Nincs is olyan műhelyes vagy rendes ól amiből nem lenne kint.
    Épp úgy vagyok a zuhatagok szigetével is:https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/image/irww
    Itt sincs olyan hogy valamiből ne lenne kint,..és ez állandó. Nem is nagyon kell ráduplázni, vagyis rátenyészteni mert álltalába 2000-4000 állat van.
    Csak stresszmentesen,... ami nem megy azt nem erőltetem,..csak nyugisan.

Ha valaki utána számol hány ól van csak a gyűjtőkbe,..pedig mind nem is látjátok.

_Ilona49_, Fatther, busika02 és 3 más kedveli ezt.
  19. zsozso577

Hogy mit is bakiztam!????xDxD
    Tegnap kora este végeztem az event bahás részével....és a teliholdas következett volna...gondoltam, hogy a szaporítást
    még a bónusz alatt elvégzem. Beadogattam mindent a feladatba....megyek a malomba...hogy letekerem a kezdő magokat.
    Erre mit csinálok?xDxD Szigeti koszorút tekerek! Aztán már időm sem volt megállítani....mert mire feleszméltem, hogy
    mire nyomtam rá....letekerte!:p:p A bónusz 22 órakor lejárt...fenyőágat pedig valamikor 23 óra után adott a rendszer.
    Nahhh....így 5 db-vel kezdtem a teliholdason.
    Aztán folytatódott a baki-széria....ma délelőtt!
    Az erdőm nagyon vegyes volt! A hosszú növényem még nem érett be. A nagy mamutokat és a fákat leszedtem...kitettem 10 db nagy kockát és az üreshelyekre kicsiket. A kezdő magokat mindig kézzel szoktam elültetni....de most rányomtam a gombra...
    Aztán néztem, mint Rozi a moziban!xDxD A nagy kockák mind üresek....a raktárban üres a helye!:pxD
    Keresem tovább....aztán megtaláltam.....1x1-be ültette el a gép!xD
    Aztán gondolkodtam, hogy mit is csináljak....ha már így jártam....mivel szórjam meg! .....persze mindennel
    megszórtam....de nem csak a kezdő magokat....hanem a pár perc múlva beérett növényeket!...így 2 perccel hamarabb értek!
    Mert megint csak a gépet használtam!:p:pxD
    Nahhh....ez meg volt a 3 baki!...remélem több nem lesz! Pedig benne van a pakliba! Nagyon sok felé kell figyelnünk!

_Ilona49_, -W-595-, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  20. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Így már én is voltam, azóta vagy az 5 vagy a 10 nagyot és akkor géppel mehet minden.
    Sőt úgy is jártam elültettem és utána meg töröltem,..ez még jobb.

_Ilona49_, -W-595-, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.