Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!
    Aki dolgozik, az vét is! Szerintem nincs itt olyan játékos, aki valamikor, valamit el ne nézett volna és mást csinált, mint kellett volna.
    Emlékszem egyszer a kerti zsázsát meglocsoltam. Nem bírtam kivárni az 1 percet! xD Lajos írta is, hogy miért nem szupertrágyáztam meg? Arattam már csatni nélkül is, meg sorolhatnám, de nem teszem.
    Csend honol a topikban, dolgozik mindenki, nem ér rá idejönni. Szakácsnő és takarítónő voltam ma. Szokásos szombati munkákat végeztem. Napsütés volt délelőtt, kellemes volt, így kimentem a kertbe kicsit tettem, vettem.
    Karfiollevest főztem és holnapra a rizses húshoz a hús kész. Almás sütit sütöttem, jó fahéjasan. Nagyon szeretem a fahéj illatát és az ízét is.
    A fahéj édes aromája leginkább a karácsonyt juttathatja eszünkbe. Emellett viszont rendkívül jó hatásai vannak az egészségünkre, ezért nemcsak a hideg hónapokban érdemes fogyasztani.
    A fahéjat évezredek óta használják. Az ételízesítés mellett fontos gyógyító szernek is számít: a középkorban például a krónikus köhögés és az ízületi gyulladás ellenszerének tartották ezt a drága fűszert. A fahéj egészségünkre gyakorolt kedvező hatásait az elmúlt évtizedekben több tudományos kutatás is bizonyította.
    A vércukorszintre is jótékony hatással van

Az agyműködésnek is jót tesz

A fahéjnak baktérium- és gombaölő hatásokat is tulajdonítanak, ezeknek köszönhető, hogy sok szájápolási termékben, például szájvízben található fahéjkivonat. Rendszeres fogyasztásával ugyanis elpusztíthatjuk azokat a kórokozókat, amelyek többek között az ínygyulladásért, a kellemetlen szájszagért vagy éppen a fogszuvasodásért felelősek.
    upload_2021-12-18_17-59-46.jpeg upload_2021-12-18_18-0-4.jpeg

zsozso577, Fatther, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  2. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Nálam is voltak már bakik.
    Ma délelőtt varrni akartam - a tesómnak díszpárna huzatot - a héten az egyikbe már bele varrtam a cipzárat, és gondoltam ma a másikat is megcsinálom, de nem jött össze, mert a gép elkezdte hurkolni az alsó cérnát, kivettem a bobbint és az orsót és át csévéltem a cérnát egy másik orsóra, de utána nem tudtam visszarakni a bobbint a helyére, erre nagyon mérges lettem - mert szórakoztam vele már vagy fél órát - abba hagytam, felöltöztem és elmentem a belvárosba - amúgy is menni akartam - mert a lányomnak és a menyemnek még nem volt megvásárolva a karácsonyi ajándék. Vásárlás után elmentem az Anyukámhoz, lekezeltem a hátát és nem olyan régen értem haza.

A hétvégi event kész. A másik eventel haladok, a bahán termelem az egazt.

Holnap tesós-anyukás nap lesz. Reggel a húgom értem jön, majd anyát is össze szedjük és megyünk a temetőbe, utána pedig a húgoméknál leszünk.

zsozso577, Csacskamacska, busika02 és 2 más kedveli ezt.
  3. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Hat darab bejgli a tepsibe,..mákos,diós,gesztenyés,tojással megkenve ment a harmadik szobába ott nincs fűtés,..jó oda bemenni olyan jó mézes süti illat van!
    Megyek még egyszer lekenem,beteszem puhán,..keményen meg kiveszem,..micsoda fordított állapot?

Én is a bahamán termelek már a Teliholdast elhagytam, és 35 maggal indítottam.
    Abból egyszerre lett 525.

zsozso577, Fatther, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Kellemes délutánt Mindenkinek!

Ági, nem szeretek varrni, nem is tudok, a varrógépem rég eladtam. Jól jönne pedig néha, mikor csak kis apróságokat kellene varrni. Ez már így marad, ha eddig nem szerettem, ezután sem fogom.
    Ma pedig bizonyára jól érzed magad anyukáddal és a testvéreddel! :)
    Lajos, jó "háziasszony" vagy" !Mézes rég kész és már a bejgli is! Az a fordított állapot meg máshol is előfordul az életben!;)

Hétvégi event kész, a másikon kész a farmos, bahás és most tértem át a teliholdasra, 45 maggal kezdtem.

Advent negyedik vasárnapja van: A negyedik, az utolsó gyertya a szeretetet szimbolizálja. upload_2021-12-19_15-28-34.jpeg

busika02, zsozso577, _Ilona49_ és 6 más kedveli ezt.
  5. Tündi100149

Azért már képes voltam megkóstolni a bejglit,..sokkal jobb mint amilyen szép,.. a kép az most kimarad. Túl nagyot nőttek,..azért talán elfogy,most még elég nehezen szelhető.
    Hoztam helyette egy másik képet ez hátha szebb:https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/image/iOSM Humorral töltődj!!
    Megyek gyűjtögetni a fenyőágakat.
    Tudom hogy nem unatkoztok, de egy kis pihenés belefér:

Utoljára szerkesztett: 19.12.21
    busika02, Csacskamacska, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
  6. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Szép estét Mindenkinek!

Lajos, nagyon ügyes vagy, gratulálok!

Judit, én szeretek varrni, de csak amatőr szinten tudok - igaz, általános iskolában volt olyan óránk ( nem tantárgy szerű ) de már nem tudom mi volt a neve, ahol mi lányok, kötni,-horgolni,-főzni,-varrni géppel, hímezni tanultunk, arra viszont emlékszem, hogy házi feladatként egy kötényt kellett kiszabni és megvarrni, otthon is tudtam gyakorolni, mert az Anyukámnak volt varrógépe - hűűűű de régen volt és még hogy emlékszem rá :);). A varrógépemet a lányomnak adtam - már régen, ő ugyanis női ruha készítőnek tanult, de soha nem dolgozott a szakmájában. Mostanság, hogy is mondjam... évszak és ünnep függő díszeket készít, anyagból kiszabja megvarrja, majd kitömi, mint pl. gombák,-fenyők,-manók,-madarak.. és még sorolhatnám.
    Ami most van nekem varrógép, azt a húgomtól kaptam. Na tegnap ahogy írtam ide a topikba, nem hagyott a buzgóság, nehogy már egy bobbin kifogjon rajtam, ééés.. rögtön sikerült a helyére tenni, így hát megvarrtam a párna huzatokat és ma oda is adtam a tesómnak, aki nagyon örült neki. Igen, nagyon jó volt, és nagyon finomat ettünk, a hugicám fincsi ebédet készített, húslevest, sertés szűzérmét zöldborsós,-gombás raguval, párolt rizzsel és uborka salátával, desszertnek, narancsos, csoki puding tejszínhabbal.

Még a bahás növényeket ültetem, talán holnap már a farmosra válthatok, de ha nem, akkor holnapután már biztos.
    A fenyőágakat a malomba gyűjtögetem, jelenleg van 35 db :);).

busika02, _Ilona49_, Csacskamacska és 6 más kedveli ezt.
  7. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Nem voltam itthon...szomszédoltam....és nagy havat láttam....hógolyózni...nem próbáltam, mert hideg is volt!
    Mire hazaértünk...olyan nagy szél volt....hogy alig tudtunk megállni a lábunkon! Itt sokat fuj a szél....de ez erős volt!

A mai napom a pihenésről szólt ... bár a mosógép az dolgozott.

Holnap bolt....és más ügyek elintézése. Listám van....hogy valami ki ne maradjon.

A következő napokban pedig konyhai eventem lesz.

Az evettel haladok. Télapó útvonalának a második részén járok....és persze a gömbdíszek felszedése az folyamatos!
    Szerintem lassan befejezem.....nem számoltam....hanem csináltam....bár volt olyan nap....hogy csak reggel és este léptem be.

Utoljára szerkesztett: 21.12.21
  8. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Ági, az a technika óra volt, tanultunk bizony varrni is, meg kötni, horgolni, de valami villanyszerelés is volt. Hű, de rég volt!
    Lajos, le kell meózni a sütiket is, mielőtt vendég elé tesszük! - nehogy már, valami nem túl jól sikeredettet kínáljuk őket meg.
    Zsozsó, nekem már a listának is listája van. Lassan magam sem tudok eligazodni rajta. Amit megvettem azt lehúzom, ugyanakkor meg még valami kerül is rá, ami eszembe jutott, hogy nincs itthon.

Ma a temetőkbe mentem ki, vittem koszorúkat. Karácsonyra mindig koszorút szoktam vinni a sírokra.
    Délután bekapcsoltam a mosógépet, most aztán kifagy éjszaka, mert igen hideget jósolnak.

Event halad, ma átléptem az Ünnepi koszorúk termelésére.

Este Adventi hangversenyre megyünk, bizonyára szép lesz!

Már itt sem vagyok, még dolgom van a valósban. Pá, majd jövök valamikor.:)

_Ilona49_, busika02, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  9. Tündi100149

Szép estét!

Mindhárom farmmal a főfarmon tétlenkedek,...no de hol van még az Ünnepi koszorú!
    Már megint a létra tetején voltam,.. mostanában talán nem létrázok.

Judit, ma még nem volt kóstolás! Végén még elfogy amire ideér a Karácsony.

Holnap én is lemegyek a temetőbe,...örökmécsest is gyújtok, had világítson 1-2 hónapig.

Zsozso, elég sok időbe telt amire rájöttem hogy a szomszéd az "sógorék",..mert ha átmegyek a szomszédba azért nem töltök el ott 1 fél napot.

10. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Jah.... tényleg....ide most egy homlokára csapó barifejet tennék... ha lenne xD
    Judit, köszönöm :). Mi nem villanyt szereltünk, hanem alu lemezből hamutartót hajtogatunk, meg valami vasakat reszeltünko_O.
    Ma reggel, én is voltam boltba, ( aldi) Anyának vettem kacsamellet, amit holnap délelőtt viszek el neki. Utána nálam is konyha event lesz, ami leginkább süti készítésről fog szólni, de azért majd össze ütök magamnak valami enni valót is - igaz még nem is tudom mit ennék. Jelen pillanatban Gizi - a mosógép :);) - dolgozik. Holnaptól már nem kell dolgozni menni - megkezdődik a téli szünet és mi pedig szabin leszünk.

Itt a farmon, elkezdtem az ünnepi koszorú felszaporítását - 20 db fenyőágat sikerült össze gyűjtögetni ;).

11. zsozso577

Sziasztok!

Ugyan mi történhetett? Reggel írtam....és most nincs itt!.....Hmmm?????

Lányok én nagyon szerettem anno a technika órákat! Ma ilyenek oktatására már
    nincs idő!...szerintem!

Az eventtel végeztem.....3 felhő beüzemelve....már csak a minijátékok várnak.
    Nahhhh....persze és a hétvégi event!

Konyhában teszek-veszek! Holnap megint menős-napom lesz!

12. Tündi100149

Szép estét!

Temető letudva, haza pedig egy öl fenyőágakkal érkeztem.
    Had legyen a műfenyő mellett egy kis fenyő illat is,..három vázába belefért,..némi kisebb díszeket is kap.
    Holnap már karácsonyfa is lesz mert Pénteken arra már nem lesz időm.

Még mindig a főfarmon vagyok,..már kezd olyan unalmas lenni. Csak nehogy a vége előtt abbahagyjam!

Zsozso, mennyi szuper trágya bánta és kacsa kata? Mert nálam a bónuszok nem igen röpködnek a kerek keréken.

13. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia!
    Még 13 nap van az eventből, bőven belefér...kitartást;)

14. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Lassan úgy vagyok se vele, se nélküle!

Megyek cetlizek a konyhaasztalon. Ami megvan ki x-elem, van amit még beírok.
    Holnap még lehet hogy megyek 1 kiskört a városba,..nem is a városba csak a kertvárosba.

Egyik farmon 50 vagy 60 dugdosott várja hogy már történjen vele valami.

busika02, henrietta1223, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  15. zsozso577

Szia Lajos!

Én is elég sokat pörgettem....az elején volt is kis szerencsém....amit kihasználtam....rendesen.
    Utána már nem volt szerencsém a keréken....Felszaporításnál használok szuper dolgokat....nahhh...itt több kört is csináltam,
    1x1-n már nem kaptak szuper dolgokat. Nem számoltam, hogy mennyit használtam....de bőven!

Tündi1001, henrietta1223, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!
    Zsozsó, gratulálok, ügyes vagy!
    Technika óra ma is van, csak a tananyag más. A gyerekek nagyon szeretik, én azt tapasztaltam. Hajtogatás, nyírás, ragasztás, stb. Felsőben nem tudom, hogy mit csinálnak, de ott is van technika óra.

Lajos, hol van még a vége? Hajrá, csináld csak és meg lesz az eredménye!

Event végét már látom, ma sima pörgetésből lett 3, ill. 4 db 6 órás bónuszom, ez sokat segített.

Tegnap esti koncer nagyon szép volt. Bibliai téma volt, s szeretet hangsúlyos volt benne. Amikor vége volt és kijöttünk, akkor fehér volt minden. Leesett a hó és még esett majdnem éjfélig. Ma olvadt, de már fagy újra. Napközben napsütés volt, de hideg.
    Boltban voltam, már reményeim szerint megvettem mindent az ünnepre. Holnap kiderül, amikor a konyhában elkezdem a sütést, főzést.

busika02, zsozso577, Tündi1001 és 2 más kedveli ezt.
  17. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Nagyon régen volt már nekem technika órám, de most, hogy olvaslak, érzem a ragasztó illatát. :)

18. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Hideg és napsütés van. Jó, hogy ma a konyhában töltöm az időm nagy részét. Ott meleg is van és finom illatok! :)
    Szia! Tudod én nemcsak a Technokol ragasztó illatát érzem, hanem azt is, hogy a gyerekek milyen nehézkesen tudtak vele dolgozni. Az ujjaik is ragasztósak lettek és jöttek, hogy engedjem ki őket a mosdóba kezet mosni. Hiába mondtam, hogy azt nem tudják lemosni, könnyebb letörölni, nem nagyon hitték. Egy-egy óra után, amikor papírmunkát végeztünk és ragasztottunk, bizony volt olyan gyerkőc, akinek a ruhája is ragasztós volt. ( hogy örült a kedves szülő..!) Utána meg még 2 óra múlva is szedegették a kezükre ragadt, immár " megszáradt" ragasztó cafatait. Ó, de régen volt! Ma már vannak jobb ragasztók is, bár egy 7-8 évesnek nem könnyű tisztán és szépen dolgozni velük.

No, megyek vissza a konyhába, kellemes készülődést mindenkinek! :)

19. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok, szép napot!

Itt is hideg és napsütés van.
    Tegnap, miután haza jöttem Anyukámtól, megsütöttem a piskótákat, egy 6 tojásost kerek torta formában, - ebből narancs torta lesz - és 2 db 4-4 tojásost őzgerinc formában - az egyik sima a másik kakaós, ebből lesz a méteres.
    Ma hajnalban - mivel nagyon de nagyon korán felébredtem és nem sikerült vissza aludnom, már a sokadik forgolódás után mérgemben inkább felkeltem - ez volt hajnal 3 - és megfőztem a narancsos krémet, mire elkészült úrrá lett rajtam az álmosság, a krémet betettem a hűtőbe én pedig vissza bújtam az ágyikómba és szunyókáltam egy keveset. Most pedig megyek és folytatom tovább a másik krém elkészítését.

Sikeres készülődést!

20. Csacskamacska

Ági, ez nagyon tetszik! :) Ugyanakkor meg sajnállak is, hogy nem tudtál aludni! Tihamér jutott eszembe, ő is hajnalok hajnalán már a konyhában tevékenykedett, gondolom most is, csak rég járt erre, így nem tudjuk, hogy változott-e a ez a szokása.
    Méteres kalácsot nagyon régen sütöttem, valamikor sort kerítek rá, mert finom. Nálam gesztenyés torta lesz, ami már kész és az unokáktól "megrendelésre" Kati szelet. Ennek lapjai kisütve, most csinálom a tölteléket. Mákos és aszalt gyümölcsös bejgli is várja a holnapi estét, hogy megkóstoljuk. ( nem tettem úgy, mint Lajos..;))
    Kész a pirosra sütött pulykamedalion, valamint fő, szintén "megrendelésre" a gombás, zaftos húshoz a hús. Karajszeletek bepácolva a hűtőben, arra majd jön a töltelék, rá a sajtos, tejfeles öntet és úgy be a sütőbe. Ezt majd vasárnap délelőtt sütöm készre, amikorra jönnek az unokák. Ma készítem még a karamellizált gyümölcskeveréket is a sültekhez. Ezt úgy készítem, hogy többfajta gyümölcsöt apróra darabolok és fahéjas, cukron megpirítom, megsütöm, ami azt jelenti, hogy serpenyőben állandóan kavargatva megkaramellizálódik a cukor és ebben a sok gyümölcs csoda finom lesz. Lesz még "gezemicesaláta" kapros-joghurtos öntettel is, de azt is csak vasárnap készítem. Holnapi ünnepi vacsorát, halászlé és meglepi??, nem én készítem, majd hozza a készítője holnap délután, meg majd befaragja a fenyőfát, amit együtt díszítünk fel.
    No, elég a sok beszédből, irány a konyha!

Fatther, henrietta1223, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.