Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Mivel párosan szép az élet tobzos egyedül van még utolsó pillanatban sikerült cserélnem, még ide szereznem kell.Mindjárt
    meg is nézem februárban mikor lesz csere nap!?
    Csacska, Lajos megnéztétek már A padlás muzikelt vagy már láttátok szinházban?Youtubon fenn van nem olyan régen rakták fel.
    Presser Gábor darab és játszik benne Kaszás Attila is. Én még az elején láttam vagy huszon éve de olyan jó youtubon is, van hogy csak hallgatom játszás alatt mert már nagyon sokszor láttamEgy kicsit irigyellek benneteket,mert mindig úgy emlegetitek hogy kitakom
    a " pannikat " nekem viszont egy sincs.Tudom mostanság lehetett pénzért venni de sosem vettem semmit pénzért.Most sem vettem.
    Újítanék csillagért és matricáért is adhatnának pannit mert nekem sok van azzal szivesen fizetnék.
    Szép napot!

_Ilona49_, zsozso577, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
  2. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Nekünk sem rossz itt feljebb. Végül is majdnem minden "rossz" elkerül bennünket. Mondjuk szél viszont majdnem mindig fúj. Munkahelyemen főleg. :(

3. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó estét ebben a viharos szélben.

Zsani apja - tudomásom szerint - Zsozsónál ÉS Lajosnál is keletebbre lakik, bár nem sokkal. Zsozsótól se északra, se délre nem tér el a település helyzete, Lajostól viszont jóval északabbra található. Régen járási székhely volt, aztán 1970-ben elvették a járási rangot (megszűnt, felosztották a járást) és nem is volt járási székhely egészen 2013-ig. Azóta ismét az. Tőlem délre és nyugatabbra van. Azt is mondhatjuk, hogy délnyugatra. :) Szeles vidék, mert ugyan nem a Mosoni-síkságon van, de a szél akadálytalanul rohangálhat ott is mindig, mert onnan sincs messze a dévényi kapu.

Talán Apja Hany Istókról tudna mesélni. :p

_Ilona49_, zsozso577, busika02 és 4 más kedveli ezt.
  4. zsani_apja

Szia!
    Kicsit elvesztem a járások között. :D Hany Istókot ismerem is, igaz nem személyesen. :D Próbáltam megtalálni Zsozsót, Lajost és téged is helyileg, de tényleg nem megy. :) Azt hiszem jobb lesz, ha magamat helyre teszem. ;)

zsozso577, busika02, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  5. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Ahogy olvastam Tihamér írását Kapuvárra és Csornára gondoltam.
    Jaj de rég jártam arra fele,.. mert 1 gépkocsivezető hol nem járt?

Apja, most akkor neked van 1 Mosonmagyaróvár, 1 Sopron, és 1 Zalaegerszeg,..most esetleg összepározhatod őket.
    Kapuvár az adott.

6. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Henike, gratulálok az unokádnak!

Tegnap délelőtt a tűzhely sütőjét, az ajtó üvegét - szerencsére nagyon jó, mert kivehető - és a sütőrácsot súroltam, zsíroldóztam.
    Majd olyan dél körül Anyukámhoz mentem, mikor Anyától haza jöttem - már igencsak délután volt - sütöttem egy piskóta lapot és tiramisut csináltam belőle.
    Ma délelőtt konyhai eventet is tartottam, ebédre jöttek a lányomék. Készítettem rántott sertéskarajt, sertés szűzérmét sütöttem, ami úgy készült, hogy a felszeletelt szűzérme mindkét oldalát kevés olajon elősütöttem, majd a tepsit vékonyan kikentem zsírral, a hús szeleteket beleraktam, megborsoztam és két közepes fej vöröshagymát nagyobb kockákra vágva ráraktam, megsóztam, a visszamaradt olajat is ráöntöttem, alufóliával a tepsit letakartam és a sütőben megsütöttem. Köretnek krumpli pürét csináltam, uborka saláta és őszibarack befőtt - ez saját készítés - is volt. A desszert pedig a tiramisu volt.
    Nagyon ízlett mindenkinek minden.
    Délután pedig UNO kártya partit tartottunk - magukkal hozták a paklit, nagyon jól szórakoztunk.
    Miután elmentek, neki álltam mosogatni,-törölgetni,-elpakolni és rendet rakni.

Az eventet nagyon benéztem, mert úgy fogtam hozzá, hogy óóó... nem bonyolult, aztán olvasgattam a fórumon és rájöttem, hogy nagyon nem vagyok képbe...a 4 órás növénnyel kezdtem, de a + 1 növény bónusz és a szezonzseton kevés volt a haladáshoz, ezért ma reggel be ízzítottam a kereket és nagy nehezen sikerült egy 100 %-os bónuszt pörgetnem, a kamra polcról levettem egy 200 % termény bónuszt és komfort talajba tettem a növényt, így meglett a kért mennyiség ( a 4 órás ) - éjszakára pedig érés gyorsítókkal a sisakbab volt ültetve - a borostyánkövet a malomban dugdostam - délelőtt felszaporítottam a 7 órás event növényt és szintén komfortba ültettem, míg tartott a családi buli, addig be is ért, majd 1x1 be ültettem 1 kört meg szuper trágyáztam, és most 20 nagykockában érik a hiányzó darabszám. Az event végéig pedig gyűjtögetem a felröpiket.

Itt is volt erős szélfújás, de mostanra már elcsendesedett.

7. zsani_apja

Akkor bent vagyok a háromszögben. Most nem számolom ki, hogy pontosan hol. Úgy is tudjuk már az adatokat. ;)

_Ilona49_, zsozso577, vízöntő és 4 más kedveli ezt.
  8. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Az attól függ, hogy mitől lóg! Mármint:

1. A gkvez. hol nem járt? --- Lehet, hogy vezetésből nem tett vizsgát, ott nem járt, pláne, ha a "pacek" angol. A héten olvastam, hogy az angol rendőrség lebuktatott egy férfit, aki jogosítvány nélkül vezette az autóját. A "pacek" betöltötte a nyolcvannegyedik évét és soha nem vizsgázott, soha nem volt jogosítványa. De hetven évig vezetett baleset nélkül!

2. A "pározhatod" esetén szigorúan ragaszkodom Zsozsóhoz! Se Lajos, se Apja nem tetszik. Hogy egészen pontosan fogalmazzak: soha semmilyen fiú nem tetszett és nem is fog nekem tetszeni. A lányok viszont mindig. Mivel a három lehetséges személyből egyedül Zsozsó lány, csak Ő KELL nekem! A másik kettőt meghagyom a lányoknak. Igazából nekem tök mindegy, hogy a két nem lány hogyan néz ki. Lehetnek akár maguk az ördögök, akár Adoniszok. Nem releváns ez esetben. Annak eldöntését meghagyom a lányoknak. Ahhoz ők értenek. A lányok "vizsgálatához" meg én. ... Illetve értettem ... emlékeim szerint. ... ;):p

Jó, jobb napot mindenkinek!

Most kora reggel elmaradt a viharos szél, majdhogy nem szélcsendben gurultam el a vámpírtanyára ismét. Gyorsan túl lettem a vérszíváson. Holnap telefonon felhívom a háziorvosomat és megmondom neki, hogy ma voltam vérvételen. Aztán majd eldönti, HOGY TOVÁBB? Csak telefonon akar velem beszélni a Zukker-ről vagy menjek be hozzá személyesen? A múlt héten csak a telefonos értesítést kérte vámpírtanyai látogatást követően.

Zsozsó, Apja, Lajos meg Én négyesből hárman megyebeliek vagyunk, egyedül Lajos lóg ki a sorból. Ez nem is kétharmados, hanem háromnegyedes többség. De mire is megyünk ezzel a nagy többséggel? Hát semmire! Csak a véletlen - régi magyar nevén RANDOM (RND) - szeszélye sodort minket ebbe a négyszögbe. Öööö ... ööö ... Ha jól megnézem, a Duna jobb partjáról többen írnak ebbe a topikba, mint amennyien a Duna bal partjáról. Hiába Tiszántúliak a neve, a dunántúliak maradtak, jöttek többen. Pedig az elején .... :wuerg:

_Ilona49_, zsani_apja, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
  9. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot mindenkinek!

Tihamér!

1. Az dicséretet érdemelne nem pedig büntetést,..és nem írtad hogy mégis mi lett vele?

2.Gondolhattam volna hogy a párosítást Te másképp gondolod,..neveket a városokkal. Ragaszkodsz zsozsohoz? És "Irma Te édes" majd ad neked!

Igen én lógok ki a sorból én vagyok a "lóláb"!
    Jól írta apja Ő a háromszög közepén áll,..nem mint Pataki Ő a "kör közepén".

De kurtára sikeredett a vége!

Nemsokára megyek 1 kört a városba.[​IMG]

_Ilona49_, zsani_apja, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
  10. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Fiúk....én csak hááááápogok és nem tudok megszólalni!xD Jót derültem az okfejtéseken!xD
    Tudjátok eszembe jutott egy elírásom és Lajos Tihamérral együtt rögtön lecsapott rá! Nahhh...megint nosztalgiázom!
    Az is eszembe jutott így a Tihamér írása kapcsán...amikor először kopogtattam az ajtón. Azóta már azok a topikok nincsenek
    meg ahol előzőleg megfordultam. Látogatás hiánya miatt megszüntek.

Az eventet lassan befejezem felröpire várok...az a mennyiség ma meg lesz....aztán pont!

Igen...ma szélcsendes időre ébredtünk....de nem tudom, hogy milyen idő van kint, mert a redőny még nincs felhúzva.
    Ma lakás eventet tartok...elkezdem az ablak tisztítását! Tele van bogárral megint ....persze döglöttek és undorítóak és
    nagyon bántja a szemem...Ha már azokat eltüntetem...akkor meg is törlöm. Lehet a kezem el fog fagyni.:p;)

11. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Lajos!

Csak Neked, csak most:

https://www.google.hu/url?sa=t&rct=...y-brit-ferfi&usg=AOvVaw3cDXe7ldTDgLaXHrwsIwhb

Aki nem akarja elolvasni, annak röviden: A rendőrség megköszönte neki, hogy balesetmentesen vezetett 12 éves korától úgy, hogy nem csak jogsival de még biztosítással sem rendelkezett soha. Azért felhívták a figyelmet az iratok, engedélyek meglétének ellenőrzésére minden indulás ELŐTT, mert előbb-utóbb mindenki megbotlik a maga lábában. Nem magyar rendőrök voltak, ott más a beszéd, a viselkedés, stb. Ha egy angol azt mondja valakinek: Azt hiszem uram a kérését pillanatnyilag nem tudom teljesíteni - az magyarra fordítva : Soha, a büdös életben sem! --- De mindent finoman fejeznek ki.

Zsozso! Bogármentes jó napot!

_Ilona49_, zsozso577, zsani_apja és 4 más kedveli ezt.
  12. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Na így nem nagyon megyek sehova,..amit elírtál arra jó még csak rá gondolni is,..természetesen nem a térdig érőre!
    Képbe vagyok?

Már lekaszáltam,..elég a nosztagiából,..mert még estig is itt ülök!

UI:Tihamér, elmentettem mert ma tényleg nem érek oda sehova.

_Ilona49_, zsozso577, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek, földrajzi helytől függetlenül!

Élvezettel olvastam én is a helymeghatározásokat, no és a nemek közötti szimpatizálást!
    Ezek szerint csak Ági és én vagyunk "itthon", a többiek meg itt vannak otthon? Vagy hogy is van ez? Szerintem mindegy, lényeg, hogy itt vagyunk és itt írogatunk! legyen még így sokáig! Zsozsónak nem tudom, hogy ez az otthon, vagy itthon, mivel neki van kötődése Tiszántúlhoz.
    Terike is idetartozik, csak sajnos a betegsége miatt nem tud jönni.
    Elzemarika is fővárosunk lakója, ritkán, de benéz ő is hozzánk.

Voltunk itt sokan anno, de már más szelek fújnak.
    Tihamér, tökéletesen megértelek, csak a női nem adottságait szemléld, de azt ne feledd, mindent a szemnek, semmit a kéznek! ;)

Henike, rólad nem tudom, vagy elfelejtettem, hogy hol is élsz. Bocsánat, biztos volt már róla szó, csak a korral járó feledékenység az oka, hogy nem tudom. ( valami halványan dereng, hogy Pest..??)
    A Padlást láttam többször is, nagyon szeretem! Láttam Budapesten is és itt Debrecenben is.

Jogosítvány? Hmm, olvastam már több ilyen cikket, mely arról szól, hogy hosszú éveken át vezettek emberek jogosítvány nélkül. Hiába töröm a fejem, nem jut eszembe, hogy mikor igazoltattak utoljára a rend őrei. Nagyon rég. Van viszont egy jó kis történetem. Menjünk vissza időben vagy negyven évet. Tél volt és kis Polskink volt. A két gyermekemmel mentünk Nyíregyháza felé és megállítottak a rendőrök. Akkor volt egy nagy rablás a városban, a múzeumból vittek el értékes festményt. Kérték, hogy nyissam fel a csomagtartót. No, kiszálltam és próbáltam kinyitni a csomagtartót, de az úgy le volt fagyva, hogy nem boldogultam. Mondtam, hogy próbálják ők.Úgy is tettek, de nekik sem sikerült. A vége az lett, hogy elengedtek, mehettem tovább. Rég volt, emlék, nosztalgia!?

Farmon még az event nincs befejezve, talán be lesz, de nem biztos. Az a fránya röpi!

Reggel napsütésre ébredtem, de dél körül már befelhősödött. Jósolják az esőt, havas esőt. Fagyni nem fog és szerencsére a szél is megszűnt.

_Ilona49_, -W-595-, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  14. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Judit nekünk is volt kis Poloskánk. Még a rendszáma ma is megvan fejbe,..KI 74-96. Narancs.

Nekem a Padlásról mindjárt a régmúlt idők jutnak eszembe,..no meg a szomszédlány. Ezért hanyagolom a padlást.
    Jó vagy rossz emlék,nem részletezném!

Meg még esténként a patkányvadászat. Nagy műsor volt mert volt akin elöl fölszaladt hátul meg le,..hát nem számítógép előtt ültünk akkoriban,.. padlás egyben 1 játszótér is volt.Kinek így kinek úgy.
    Padlásról más jut eszembe, nem mint Heninek,..neki a zenés darab.

Zsozso,.. ide elírás oda elírás ,van ilyen csárda,...Kétcsöcsü Csárda,... a sört abba mérik-e,.. és mégse olyan mint,..kétdombközött salamon füttyöget.:D:D:D

Utoljára szerkesztett: 31.1.22
  15. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

TP 40-04 volt a rendszáma és Tsz Parasztnak "becézték"...
    Padlás, gyerekkoromban felmásztam, mert néhány tyúk odatojta a tojást és én szedtem össze. Rossz gyerek voltam állítólag. Bár én nem hiszem!;) Megmásztam a környék összes fáját és a kerítést is átmásztam, pedig nyitva volt a kiskapu. Szerintem csak eleven és érdeklődő voltam akkor (is)!

16. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok, kedves Tiszántúliak!

Olyan jó, hogy ilyen intenziv az élet nálatok.Csak győzze az ember olvasgatni, de hiszen azért jön be az ember.

Judit,
    olvasom, hogy felétek esett a hó, igaz túl sokáig nem élvezhettétek.Felénk csak mutatóban volt egy kicsi korábban, nyagyon hamar már semmi nem látszott belőle.Jó lett volna, hogy a kicsi gyerekek élveznék egy kicsit.
    Ó a padlás, az nekem nagyon emlékezetes maradt, mert amikor gyermekkoromban fent játszottunk és kiabált az anyukám, sajnos nem siettem azonnal le, csak amikor sokadszorra, szól a hivó szó.Igy aztán akkor már megijedtem, és nagy sietségembe én bizony legurultam a padlás lépcsőjén.Nem volt ám elég az, az anyukám bizony még az ülepemre is ráhúzott, igaz később mondta, azért mert megijedt.Hááát.

Zsozsó.
    nem fázott meg a kezed az ablak tisztitástól?Igazán elismerésre méltó, hogy nekiláttál, igaz a bogár event miatt.Poloskák voltak?

W595,
    ne haragudj, de már nem emlékszel, hogy miként tudnálak szólitani, ám ez az ebéd valami fenomenális lehetett.Egyik finomabb, mint a másik.

Henike,
    de jó, hogy mondtad a Padlást, sajnos én is mindig csak készültem, de nem jutottam el.Igy most én is tudom majd élvezni az előadást.Hihetetlen, hogy mekkora nagy művész a Presszer Gábor, nagyon kedvelem őt.

Kedves fiúk,Lajos, Tihamér, Zsani apja.
    Jó hogy vagytok ti, hiszen fiúk nélkül mit ér az élet!!!

Kedves Többiek, akiket nem szólitottam elnézést, csak egy kicsit ugrottam be, de szivesen és örömmel voltam itt.Kivánok továbbra is jó játékot mindenkinek.

_Ilona49_, henrietta1223, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  17. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Túl vagyok az ablakok megtisztításán! Nem volt bogármentes napom....sok volt főleg a kisszobában. A konyhait karácsony előtt
    tisztítottam meg....ezért volt kevesebb. Most nem láttam poloskát....inkább a h.katica volt....de az sok!
    A kezem nem fázott, mert nem volt hideg....kiváncsi vagyok, hogy mikor fog esni az eső!

Azt mondták a szüleim, hogy nem voltam rossz gyerek....csak csecsemőkoromban.
    Szerettem nagyanyámék mellett ülni és hallgatni hogy miről beszélnek...náluk nőttem fel!

18. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó estét gazdák!

Az motoszkál bennem, hogy Ágnes asszony (nem az, aki Arany J. szerint a patakban mossa a lepedőjét) Pécsett lakik. Kódjele -W-595-. Lehet, hogy tévedek, mert az én fejem sem káptalan. Nem voltam, nem vagyok pap. Mert ugye a káptalanok - mind a székes, mind a társas káptalanok - tagjai csak felszentelt papok lehettek, lehetnek. A mostani rendet nem tudom, de régen a székes káptalan választotta meg a püspököt, ha a régi eltávozott így vagy úgy.

Kicsi koromban, a születést követő három hónapban nem az átlagos csecsemők életét éltem. Amikor megszülettem kilenc hónapi pocaklakást követően, a szülést levezető orvos közölte anyámmal és nagyanyámmal, hogy készüljenek fel arra, hogy a gyerek nem fogja megélni a három napot sem. Ennek majdnem hetven éve már. Szép hamuszürke bőröm volt, a testsúlyom meg elérte a kettőezer-kettőszáz grammot. A súly alapján koraszülöttnek lettem nyilvánítva. Most meg jóval a száz felett vagyok, de kilóban. Elmondások szerint a nappalt és az éjjelt összetévesztettem. Nappal aludtam, éjjel meg ordítottam, a család legnagyobb örömére. Ami azt illeti, most is sokat vagyok fent éjjel. Kicsi alvás és sok éjjeli fennlét. Valami megmaradt csökevény lehet. De az is lehet, hogy eleve csököttnek születtem. Főként szellemileg. :D

-elzemari-, -W-595-, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  19. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Ágnes kóddal együtt Nyíregyháza.Lehet hogy mosott ruhákat patakba Arany nélkül,..vagy lehet hogy nem mosott csak azzal álcázta hogy "aranyásó"!

Jó éjszakát![​IMG] [​IMG]

-elzemari-, -W-595-, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  20. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok, jó reggelt!

Nem is tudom, hol kezdjem... vagyis tudom, az elején szokás kezdeni... :)
    Nagyon tetszett a hely meghatározás fejtegetése.
    Tihamér, Lajosnál a jó válasz :), de én, nem mostam ruhákat a patakban.

Zsozso, nem irigylem a bogaras ablakaidat, én nem nagyon találkoztam tavaly a h.katicával, és mintha poloskát is kevesebbet láttam volna.
    Nekem addig semmi bajom nem volt a bogarakkal - nem voltak a kedvenceim sosem - míg meg nem jelentek a poloskák, nna onnantól kezdve egyszerűen bogár fóbiám lett, pláne ha poloskát látok, tudom nem bánt, de a látványa is undorító és pláne hogy büdös és nem kicsit büdös hanem nagyon-nagyon -.-.

Henike, a Padlás című musical-t én még nem láttam, na majd megnézem.
    A padlásról nekem is gyerekkorom jut eszembe, nagymamámnál másztunk a padlásra, ha valamit le kellett hozni, igaz én csak akkor, ha nagymama ott állt a létra mellett, vagy ha bezárta az ólba a disznót - mert én nagyon féltem tőle xD a padlás feljáró abban az udvarban volt, ahol a jószágok.

A héten délutános vagyok.

A farmon a röpi gyűjtögetés még tart - talán holnap reggelre meg lesz.
    Ne felejtsétek el átvenni a valentin napi ajándékokat.

Utoljára szerkesztett: 1.2.22
    Kuzdern, zsani_apja, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.