Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Húú, de sűrű napom volt!

Ági, most hogy írod a sajtos tallért, úgy megkívántam, hogy sütni fogok én is. Ügyes vagy, hogy a tallér kedvéért, átmentél az Anyukád lakásába és ott sütötted!

Tegnap reggel kimentem a temetőbe locsolni, szegény virágok ne pusztuljanak már ki. Borzasztó szárazság van felénk, ahol nincs locsolás, ott kiszáradt minden. Vasárnap este elmentünk sétálni és megállapítottuk, hogy a lakótelep nagy részén már csak kiszáradt füvet lehet látni. Szomorú látvány. Nem is emlékszem, hogy mikor volt eső!
    Ma reggel eltekertem a boltba, vettem akciós krumplit és tápoldatot a virágaimnak. Az is akciós volt.

Farmon termelgetek, a pecásnál egy felhő beüzemelve és gyűlnek a gyöngyök is a Kotkodán jobban, itt kevesebb sikerrel.

Jó éjt, aludjatok jól!

2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Itthon vagyok....nagyon jóóóó!,...csak a fejem ne lenne kótyagos! Az ágy is húz....de ez majd elmúlik.
    Az elmúlt eventeket sikerült kipipálni....már itthon pecáztam....összejött annyi gyöngy, hogy a felhőt én is kiváltottam.

A holnap kezdődő eventet elkezdem , mert event és azt csinálni kell.....de én soknak találom a felröpi mennyiségét....
    de majd meglátjuk, hogy mire lesz elég.

Aztán az új bahás cuccokat is kiváltottam....persze, hogy én is egyből 800-s lettem.

Sajtos tallér....jó is az....szeretem....csak a takarítást utána azt már nem!

Ki kellene menni a teraszra....felhúzni a redőnyt és megnézni, hogy milyen idő van kint. Ma még itt bent a lakásban elég jó volt.
    Holnap viszont már kinti dolgom is...amiket el kell intézni!

3. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek, ki még ébren van! ;)

Zsozsó, örülök, hogy újra itt vagy! Itthon, vagy otthon? - hmm, mindenütt jó egy ideig, de utána vágyunk haza.
    Bízom benne, hogy amikor felhúztad a redőnyt, akkor már hűvösebb levegő áramlott be!

Event, no még jó, hogy csináljuk! :)
    Bahás újdonságokat szaporítsd, van idő, már nem kell hajtani a 800-as szintért!

Hajnalban fel szoktam ébredni 4.30 körül, akkor szoktam sarkig kitárni a kertre néző ablakokat és remekül lehűlnek a fenti szobák is. A nappaliban még tudom tartani a 23, 4 fokot.

Egyetek sok gyümölcsöt és igyatok sok folyadékot!

Görögdinnyés-bazsalikomos ital
    A görögdinnyénél kevés gyümölcs hidratál jobban. A bazsalikom egy igazán finom és aromás fűszernövény, amelyet könnyed salátákba és olaszos ételekbe is tehetünk, de limonádékba is szuper választás, például görögdinnyés italba. Adjunk 60 gramm felkockázott dinnyét és 6 bazsalikomlevelet 1 liter vízhez. Jól nyomkodjuk ki/pürésítsük le, hogy szinte egyneművé váljon az italunk.

Őszibarackos-szilvás ital
    Ha rajongunk az édes ízekért, de nem akarunk mesterséges és agyoncukrozott italokat fogyasztani, akkor ezt a szilva- és őszibarack-kombinációt nekünk találták ki. Egy őszibarackot és egy szilvát negyedeljünk fel, adjunk hozzá néhány darab mentavirágot. Mindezt tegyük bele egy liter vízbe. A mentaleveleket zúzzuk össze, hogy minél jobban érezni lehessen az ízét. Hagyjuk állni egy órát behűtve vagy szobahőmérsékleten.

Almás-fahéjas ital
    Ha nagyon melegünk van és kicsit szeretnénk a hűvösebb őszbe repülni, akkor készítsünk almás-fahéjas üdítőt. Egy fél apróra vágott almát, egy fél apróra vágott körtét és egy rúd fahéjat adjunk 1 liter vízhez. Keverjük jól el, hagyjuk pihenni.

Alma-narancs ital

Ennek az italnak az íze kicsit hasonlít az almás ciderre. Egy fél apróra vágott piros almát, két szelet narancsot, egy rúd fahéjat és néhány szem szegfűszeget adjunk egy liter vízhez.

A limonádé annyira alapdolog, hogy általában nem fordítunk rá nagy figyelmet, citrom, víz, cukor, készen is van. Hogyan lehet mégis igazán finom?

A citromhoz szuperül illik a menta és a bazsalikom. A megmosott leveleket picit törjük meg, zúzzuk össze mozsártörő segítségével, hogy kioldódjanak majd a vízben az aromák, dobjuk a limonádéba, hagyjuk állni. A cukorszirupba is belefőzhetjük a zöldfűszereket, hogy még jobban átadják az ízüket.

upload_2022-7-20_22-23-28.jpeg upload_2022-7-20_22-23-53.jpeg upload_2022-7-20_22-24-47.jpeg

busika02, zsani_apja, Tündi100149 és 4 más kedveli ezt.
  4. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Aki megtér,az üdvözül??????

Tüzesen süt le a nyári Nap sugára.
    az ég tetejéről,a farmergazdákra.
    Fölösleges dolog sütnie oly nagyon,
    a gazdáknak úgy is nagy melege vagyon.
    Nagy izgalom él játékos szívükben,
    lesz-é elég "röppi",az event végéhez?

/Petőfi után szabadon/

Szervusztok "régi barátok"!

Hosszú hallgatásom után nehéz megszólalni.
    Sajnos a "mozdony füstje" nagyon alaposan megcsapott
    .Két és fél hónapig 8-10 mondatnál többet nem tudtam kipréselni magamból....annyit is csak nagy fájdalommal.
    A telefonos távdiagnózis nemigazán kedvemre való,hatékonysága erősen megkérdőjelezendő,....úgy kb.a kézrátétellel egyenértékű....de mást nem tudtam igénybe venni........a kórházat kizártam........a jóból is megárt a sok(k)
    Azért szinte napi rendszerességgel olvastalak Benneteket,igyekeztem képben maradni.Örültem a sikereiteknek,a bajban szurkoltam,szorítottam a jobbulásért.
    Az eventeket több-kevesebb sikerrel csinálgattam......a gépem azonban minden nógatásom,imám, majd szitkozódásom ellenére felvette az én beteg tempóm.....A negatív csúcs: 46 nyújtózkodás,újraindítás 3.5 óra alatt.......a birkatürelemnek is van határa!

Most megyek aratni....jövök vissza amint tudok

5. zsozso577

Sziasztok!

Ilona....jó a versikéd! Örülök, hogy látlak. Gyere...amint tudsz....jó hallani felőled!

Lajos...Te merre vagy...még mindig K.váron?....kezelésen?

Judit....amikor kimentem a teraszra....azt a meleget nem lehet leírni.....hűűűűűhaaaaa....csak ennyit mondtam.
    Jöttem is vissza a kicsit hűvösebb lakásba. Este...azért mindent kinyitogattam....és úgy is maradt reggelig.
    Ma van a legmelegebb nap????...vagy nem?????

Most pörgettem....és örülök, mert az event szempontjából szerencsés voltam....most aztán mindent bevetek!
    Ám láttam szép és színes terményeseket is....nahhhh....azok csak ott díszelegtek és csábítottak további pörgetésre.
    Most egyelőre csak termelgetek....aztán holnap este tervezek...jó lenne szombaton befejezni.

6. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Ilona, nagyon örülök, hogy jelentkeztél, írtál! Rossz után csak jó jöhet és ez már neked is nagyon kijár! Nagyon bízom benne, hogy valóban jobb dolgok fognak történni veled és az egészséged is javulóban!
    A versikéd telitalálat! :)

Most ugye meg az a bajunk, hogy nagyon melegünk van. Zsozsó, szinte érzem, hogy vágott fejbe a meleg, mert én is azt érzem minden alkalommal, amikor kimegyek a házból. Marad a zárt ajtó, ablak és csak a hajnali lehűlés az, ami enyhülést hoz.

Lajos jelentkezését én is várom, már jó lenne, ha jelentkezne!
    Ági, téged is hiányollak!

Eventet elkezdtem, szaporodik a gaz és a röpi is.

7. zsozso577

Sziasztok

Az eventet sikeresen kipipáltam....jó is az, amikor a kerék kegyes az emberhez.
    Ma még nulláztam is...bár nem sok felröpi hiányzott....így most van sok..ezren felül.
    A dekorok gondot okoznak....így elhatároztam, hogy este aratás után a futtatót tarolom és újra népesítem....nagy munka
    lesz és remélem lesz látszata. Jelenleg csak azt látom , hogy tele van és nem tudom, hogy melyik kütyü....mire is jó!

Voltam boltban és szembesültem a vv-vel!...ez most egy kicsit megdöbbentett....nahhh....mindegy!
    Ma is meleg van...bár reggel a nyitott ablakok mellett azért a lakás egy kicsit hűvüsebb lett...de már most itt is meleg van...
    akkor kint milyen van????....Nem megyek k!

Kávét kellene főznöm....ma még nem ittam...de valahogy nincs kedvem.

busika02, zsani_apja, Kuzdern és 6 más kedveli ezt.
  8. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Szervusztok...

Régen jártam felétek,szégyelem is magamat, de igazából nem történik velem semmi jó, igy nincs miről irnom.

A kis szigetemen kiváltottam mindent, az állatokat élvezettel néztem, mert bekapcsoltam az animációt és csak úgy zsizsegett minden.a Szeretem a játékban azt, hogy valós ismeretekre teszünk szert, amikor utána nézünk a dolgoknak.
    Például a vombat vagy más néven csupaszorrú vombat az erszényesek alosztályába és a vombatfélék családjába tartozó faj. Erszényes emlősök. Ausztrália és Tasmánia nagyobb erdőségeinek lakói. Külső megjelenése a medvefélékre emlékeztet: robusztus felépítésű, csökevényes farkú állat. Szőrzete igen dús, talpa széles és csupasz, karmai lapítottak és erősek, ásásra alkalmasak. A hím testhossza 100-110 cm, a kifejlett állatok testtömege akár a 30 kg-ot is elérheti, a nőstény kisebb. Tág üregeket, és hosszú folyosókat ásnak, a nappalt ezekben töltik. Csak az est beállta után bújnak elő odújukból. Mozgása lassú, nehézkes.

Vagy másik újdonság....
    A mandrill a cerkóffélék családjába, azon belül pedig a cerkófmajomformák alcsaládjába tartozó faj. A páviánok közeli rokona, de sok tulajdonsága eltér azoktól. Legközelebbi rokonával, a drillel együtt alkotja a Mandrillus nemet. Az emberszabású majmok után ez a legnagyobb ma élő majomfaj.
    Kamerun, Gabon, Egyenlítői-Guinea területén, illetve a Kongói Demokratikus Köztársaság északnyugati csücskében a Zaire folyó partjától északra honos, az ottani esőerdők lakója.
    Kevés feltűnőbb majomfaj létezik, mint a mandrill, amelyet könnyű megismerni orrpajzsának, orrnyergének és ajkainak élénkpiros színéről, valamint az arcorr két oldalán megfigyelhető, hosszanti barázdáktól tagolt világoskék mezőről. A színkavalkád azonban nem csak az állat pofarajzolatára jellemző, hanem "hátulsó felére" is, ahol a vörös, a bíbor és a kék szín az uralkodó. A nőstények testhossza 50-65, a hímeké 65–95 cm, a farok rendkívül rövid, mindössze 7–12 cm-es. A hímek tömege 20-28 kg, a nőstényeknél a 10–12 kg-os tömeg a jellemző.
    A természettudósok igen sokat gondolkoztak azon, hogy vajon mi az oka annak, hogy a mandrillok ilyen rendkívüli mértékben feltűnő, színpompás állatok. Valószínűleg azért van szüksége ilyen rendkívül élénk színekre, mert az esőerdők mélyén, ahol csak kevés a fény és a lombsátor között átszűrődő fények villódzó foltjai amúgy is megzavarják a szemlélőt, csak igen harsány színekkel lehet látható jeleket küldeni a fajtársak felé.

Kivánok további szép napot..

busika02, zsani_apja, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Zsozsó, ügyes vagy! :) Az esti dekorok rendezéséhez sok sikert kívánok és türelmet! Kellene nekem is, de még nem rendelkezem elég erővel,így tologatom, pedig hasonlóan vagyok, mint te, hogy tele és a feléről sem tudom, hogy mire is hat.
    Feldolgoztad már a boltban látottakat?

Marika, örülök, hogy benéztél ide is és köszönöm(jük) a tájékoztatást az új állatokról! Érdekes és kiismerhetetlen a természet alkotása, de így jó!
    Festegetéshez nincs kedved mostanában?

Délelőtt én is vásároltam a hétvégére. Hentesnél is voltam, ahol rég voltam, így, hasonlóan Zsozsóhoz ledöbbentem a látottakon. Hmm, hát... és elkerekedett szemek..., egy nagyobb bevásárlóközpontban is voltam, ott is rég jártam és ott is tátva maradt a szám.

Lett még csalódás a fodrásznál is, mert én most mennék, a fodrászom meg most megy szabira. Csak augusztusban lesz újra. Hogy fogok én addig kinézni!!!???

Farmon termelem a gazt az eventhez, most csak simát pörgettem, abból lett 2 x 6 órás. Nem pörgetek mást és többet, így is készen leszek, egyelőre nincs semmi olyan dolog, ami miatt gyorsan le kellene tudni.
    Bontogatom az órás ikonokat, meg pecázom is. A Kotkodán szépen jönnek a gyöngyök, de itt sehol semmi szinte, pedig akad ám a horogra kardhal és több nagyobb hal is bőven. Majd lesz valahogy, már nem nagyon izgat. Meleg is van, meg elegem is van!

_Ilona49_, -elzemari-, busika02 és 6 más kedveli ezt.
  10. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Meleg van... sőőőt... nagyon meleg, kánikula... hőség, és ez már nekem is sok.
    Pedig én imádom a nyarat a jó időt, és a meleget is, de az utóbbi években nehezen viselem, hogy szinte folyik rólam a víz.
    A héten munka után délelőttönként intéztem a dolgaimat, volt körmözés, volt szerelő várás, mert a WC csésze gumiharang tömítése megadta magát, és folyt a víz a kőre. Sikerült hozzáértő embert találnom, akit délelőtt felhívtam és délután jött is és meg csinálta, és nem kért érte horribilis összeget.

Nekem is kerekedik a szemem, mikor vásárolni megyek és látom az árakat.

Zsozso, örülök, hogy újra itt vagy, és hazaértél, gondolom, nagyon klassz volt otthol - Borsod-ban - lenni.

Judit, nem lesz semmi gond, csak nem lesz olyan vészes a helyzet, míg szabin van a fodrászod, persze, tudom, mikor eltervezzük, hogy megyünk és nem jön össze, akkor bosszankodunk.
    Én hétfőn megyek fodrászhoz, és a következő idő pontot mindig megkérem, és hozzá teszem, ha valami közbe jön, akkor szólok. A kozmetikát is így intézem.

Ilona, örülök, hogy írtál, a versike nagyon találó, gyere,-írjál amikor tudsz.

Az eventet elkezdtem, ma hajnalban nagyon-nagyon korán ( hajnali 3-kor ) felébredtem, és nem tudtam vissza aludni, felkeltem és jöttem farmozni, pörgettem egy 100 %-os termény bónuszt, így elég jól halad az e.gaz termelése.
    És szintet is léptem már a 235. értem el.
    Horgászni holnap fogok, hogy kapok e gyöngyöket...??? majd kiderül - de remélem igen, és egyre jobban nem szeretem ezeket a szerencse faktoros dolgokat.
    Mikor mi termeltük az e.gazt és mi kevertük a csalikat a malomban - hűűűű de rég is volt...- akkor jobb volt, - szerintem - mert én dönthettem el milyen csalival akarok pecázni..... na mindegy....
    A bahás új dolgokat kiváltottam, és termelem, megvan a 800. szint.

Jah.... Zsozso, jön a szezon és ott vár ránk a rozmárkuckó ... :D - gondolom Te is szeretnéd megszerezni.

Nah... majd elfelejtettem, mondani, hogy öszegyűlt 15 db piccolo ládám, kitettem, de FA fám most sem lett, de kaptam egy Jack-et, és egy varázskalapot, és két végtelen kincskeresést, a többi pedig a szokásos, havermackó, termálforrás stb...

Most megyek és eszek egy kis hűtött dinnyét.

Vigyázzatok magatokra!

11. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Hol van még a kezelés!?!?
    Majd Augusztus elseje. És onnét számítva közel 2 hónap.
    Még előtte azért lesz egy PEG szonda beültetés,..és egy echo vizsgálat.
    Ma nem annyira éreztem magam jól,..volt amikor nem is nagyon láttam.Az emberrel ilyenkor mindent meg akarnak etetni meg itatni,..ha már egyszer az egészségügynek gyártották le,... el is kéne adni.
    Csakhogy mint a gyógyszereknek ezeknek is van mellékhatása,..ez már tapasztalat.

Kampus lakó leszek!!!

Tegnap azért unokáztunk, voltunk Dani napon.
    Bejárattam a laptopot,..volt rajt pár dolog és mondták hogy amit gondolok csak rakjam rá.
    Hétfőn jelenésem van itthon az O.F.G-eten.

Jó éjszakát!

busika02, Csacskamacska, _Ilona49_ és 5 más kedveli ezt.
  12. zsozso577

Sziasztok!

Szia Lajos!

Elolvastam, amit írtál....de nagyon nem tetszik.....gondolom, hogy neked sem!
    A szer amit itatnak veled...biztosan tele van vitaminnal....régen azt mondták, hogy a csokis a legjobb...az nem annyira édes.
    Akkor két hónapig ott is leszel?....ezért járatod a lapit?
    Daninak sok boldogságot kívánok!
    Lajosom neked sok erőt és kitartást kívánok! Ahogy erőd engedi néha-néha adjál hírt magadról.
    Mi gondolunk rád és küldjük a gyógyenergiát!

Szia Ági!
    Nanáááá....hogy csinálni fogom a szezonost....kell az a rozmár-medence.
    Még az előzőekben megszerzett Okapinak most sincs párja.
    Pedig sok-sok titkos ólat bontottam....de hát ez van.....egyszer csak lesz???? Hmmm????

Szia Judit!
    Képzeld nem is volt annyira nagy munka a futtató átrendezése....szerintem elég hamar kész lettem vele.
    Sok kütyüt nem tettem vissza és így is tele lett. Volt egy elképzelt tervem és kíváncsian várom, hogy mi lesz az eredménye.
    Ezeknek a kütyüknek kellene már megint egy új terület....szerintem az is tele lenne már mindenkinél.

Utoljára szerkesztett: 23.7.22
    busika02, Tündi100, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
  13. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Szia Lajos!

Én is olvastam amit írtál, és nekem sem tetszik.
    Daninak, boldog névnapot.
    Lajos, sok erőt és kitartást, gyógyenergia útnak indítva, reméljük hatásosak lesznek a kezelések, kívánom, hogy így legyen és gyógyultan térjél vissza közénk! És Zsozsot tudom ismételni, ha erőd és kedved engedi adj hírt magadról!

Zsozso, holnaptól irány a szezon és a rozmárkuckó :);)!
    Nekem 2 db okapim van, az egyik a szezonból, a másik azt hiszem titok ólból lett
    Most kiraktam a korábbi eventekből össze gyűlt titkosokat, és csak 1 db kakapófészek lett, 1 db narancs szurikáta, és 1 db narancs flamingó, ezek az említésre méltóak, a többi sárga ez-az.

Reggel vettem 10-10 db titok fát, a bahára és a farmra, ééésss.... lett 1-1 új fa mind két területen :inlove: és aminek még örültem, lett 3 db sima és 1 db XXL zsakaranda fám :inlove:.

Event halad, most pedig megyek húslevest főzni, grízgaluskával óhajtom.

busika02, Tündi100, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  14. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Ági igen ugy sütöm kicsi tenyérnyi falatokban.Tegnap rántott tök volt Megmosom két végét levágom felszeletelem besózom
    ( magokat benne hagyom imádom ) és kisütöm.:sleepy::sleepy:
    Lajosom mindjárt augusztus van és remélem hamar tul leszel a fájdalmakon!One cigi ???Birod????
    Csacska Zsozso Ági boltban én is járok igen csak a szükséges dolgokat veszem és csilliárdokba kerül minden.
    Bele sem merek gondolni mennyi áramot kell majd fizetnem ( nálam csak villany minden.)
    Tegnap hallottam hogy már 10 tavunk teljesen kiszáradt nem semmi nem is emlékszem ilyenre pedig juni 8 án Medárdkor
    esett és eddig mindig betartotta hogy 40 napig esik utána.Már semmi sem a régi.!!!!:cry::cry:
    Szép napot jó pihenést hűs lakást szép 7 végét!!!!!!

Tündi100, -W-595-, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Hűvösebb napokat!

Lajos, örülök, hogy bejelentkeztél, csak jobb híreket is írhattál volna. DE!! - csak pozitívan, lesz ez még jobb is, sőt, sokkal jobb!! Most még a meleg is tompít mindenkit, ez is felér a gyógyszerek mellékhatásával.

Ági, nem mondom, hogy megütötted a főnyereményt a Piccolo ládákkal, ezt is tapasztaltuk már!
    Gratulálok a szintlépésedhez, ügyes vagy! :)A hajnali 3-kor való felkelés az durva, de van más is, aki nem tud aludni és éjszaka farmozik. (nem én vagyok...)

Zsozsó, irigykedem kicsit, hogy elgondolsz valamit és már csinálod is! Én tologatom, de, ha azt mondod, hogy nem is olyan vészes a tarolás és az új kirakás a futtatóban, akkor veszek egy nagy levegőt és megcsinálom én is. Egyetértünk, hogy még nem is egy, hanem két terület is jó lenne a kütyüknek!

Henike, tököt nem szoktam rántani, de biztos finom! Igen, Medárd is cserbenhagyott bennünket sajnos!:(

Ma a szokásos szombati tevékenységeimet végeztem. Főzés, sütés,takarítás. Mostanság volt meggyleves, sóskaleves így most orjaleves mellett döntöttem. Melegben meleget.;) Kakaós, fahéjas sütit sütöttem, van benne mazsola, birsalmasajt és meggy is. Finom lett. Lecsós máj is lesz holnap. Köret az krumpli. Tervbe volt, hogy veszek dinnyét is, de az elmaradt, mert jött a hír, hogy kapok! :)
    Másik jó hír, ma hívott telefonon a fodrászom, hogy kedden még dolgozik és egy vendég visszamondta, így én leszek a beugró!:)
    Farmon termelek, mert miért is ne?! Lett új fám is a farmon is és a bahán is. :)

zsozso577, busika02, Tündi100 és 3 más kedveli ezt.
  16. -elzemari-

[​IMG]Szervusztok.

Judit,
    szivesen hoztam, szeretem megnézni az újdonságokat, hogy jobban megismerjem.

A növényeknél, itt van példának a kigyóvirág.
    A növényvilág egyik ékessége és egyben érdekessége is az ernyős sárma , vagy más néven Betlehem csillaga. Többféle elnevezése ismert még, így van, aki kígyóvirágként ismeri, van, aki ernyős madártejnek, vagy akár a vigasz virágának.

Gondolták volna, hogy ez a rengeteg elnevezés egyáltalán nem véletlen? A növény sokfélesége miatt ez a sok elnevezés teljesen megmagyarázható. A növényvilágban viszonylag kevés olyan virágzó növény van, ahol hatágú maga a virág. Ha a betlehemi csillagot nézzük, akkor nagyon hasonló a virág formájához. A templomok rózsaablakának mintázata is kísértetiesen hasonlít az ornitogallumra.

Ha jobban utánanézünk az interneten, akkor még természetesen számos elnevezése ismert: kakastej, úri madártej, zöld csík és még sorolhatnánk. Miért pont zöld csík vagy kígyóvirág? A bimbók még csukott állapotukban zöld-fehér csíkosak, és hasonlítanak a kígyók fejére. A csillag alakú, tejfehér, aktinomorf virágok sátorozó fürtben nyílnak 6-20-asával, a lepellevelek kívül zöld csíkosak. A virágok mellett a levelek is vékonyak, hosszúkásak.

Fontos megjegyzendő, hogy erősen mérgező növény.

Jó játékot kivánok!

Utoljára szerkesztett: 23.7.22
    zsozso577, busika02, Csacskamacska és 6 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Marika, nem gondoltam volna, hogy ami fa és ól a játékba kerül, az szinte mind a valóságban is van! Persze vannak kivételek, kecsketejfa és társai, de ez elenyésző! A valóságban nekem egy pénzhullató, vagy aranyat hullató fa jól jönne, elfogadnám!;)
    Legtöbbször én is megkeresem a neten az új fákat, vagy állatokat, hogy többet megtudjak róluk. Tetszenek azok a fák, melyek nevét az alakjáról, vagy a virágjának alakjáról neveztek el. Néha elcsodálkozom a képeken, csodásak tudnak lenni! Leírtam már többször, hogy a természet csodákra képes!:)

Most is kellene egy kis csoda, hogy essen az eső végre, mert ez már nagyon szomorú, hogy minden kiszárad. A Dunántúlon azért esik, még Pestet is elérte, de ide az Alföldre már nem jutott szombaton is csak a szele és néhány szem eső.:(

Városomban most volt megrendezve a Campus Fesztivál, rengeteg programmal csábította a fiatalokat, meg még más korosztályba tartozó embereket. Koncertek tömkelege több színpadon, előadások, stb. Rengeteg résztvevője volt, jól szórakoztak a résztvevők. A Nagyerdőn volt a helyszín, tőlen 4-5 kilométerre, de főleg este itt is lehetett hallani a dübb-dübb-dübb-böt. Ezt kihagytam, ebből már kiöregedtem, de augusztus elején lesz a Békás-tó partján Bor- és Jazznapok, no oda megyek!;)

Farmon csendes termelés folytatok, bahán az új növényeket szaporítom.

Valósban ma a mosógépet kapcsoltam be, mire a végét kiteregettem a ruháknak, az elejét lehetett vasalni.

18. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Bizony, bizony, sokan elfogadnánk azt a két fát a vv-ben :);).
    Ma fodrásznál voltam.
    Judit, olvastam, hogy neked is össze jön a szépítkezés :).
    Köszönöm a gratulációt :)!
    Már nagyon kellene az eső, olvastam, hogy jön a hidegfront, és hozhat jégesőt, viharos szelet, hát a jégeső elmaradhat, nem hiányzik, hogy még nagyobb kárt okozzon. Azt is olvastam, hogy a Dunántúliak kaphatnak nagyobb eséllyel az esőből, de hogy a keleti országrész kap e... ?? majd tapasztaljuk.
    Itt szombat este 9 óra körül, olyan szél támadt, hogy bekellett mindent zárjak, és korán reggel láttam volt némi eső mert még vizes volt az útburkolat, mikor kinéztem.

Zsozso, nem akarlak bosszantani, de van még másik két farmom, és oda is kiraktam az összegyűlt titkosokat, és az Ágica farmon lett 2 db kakapófészek, a kisvirág farmon pedig lett 2 db okapikarám, kerekedett is a szemem mikor megláttam :).

Az eventet tegnap délelőtt sikerült befejeznem, ugyanis reggel pörgettem egy bónuszt.
    Ma horgásztam, de a rendszer nagyon szűk markú volt, a felhőre való gyöngy azért meglett.
    A farmon amarántot, a bahán az új dolgokat termelem.

19. zsozso577

Sziasztok!

Judit...nekem is jó lenne egy pénzhullató fa!

Ági....kakapóm már van elég...azt mostanság adott a rendszer....de Okami....az még csak az az egy db van! Még kisfarmokra sem kaptam...bár azokon nagyon nem játszok...így csak kevés titkosokat kapok. Volt amikor vettem titkosokat oda is....
    de nem nagyon érte meg....így arról teljesen leszoktam.

Nálam is csendes termelés van a farmon. Most inkább a kicsiken tanyázok...ott pakolgatom a kütyüket.

Utoljára szerkesztett: 25.7.22
    -W-595-, Csacskamacska, busika02 és 5 más kedveli ezt.
  20. -elzemari-

[​IMG]Szervusztok...

Nahát nahát ez az időjárás nagyon kacifántos.Fél egy körül nagy szél kerekedett, jött a szürkeség, és néhány csepp eső az ablakon.Ám amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan már tova is illant.Hogy hová, a csoda tudja, de bosszantó, hogy mindig beleéli magát az ember, hogy na végre jön az áhitott eső, és mi a vége?Egy nagy nulla.

Ma korán reggel 8 órakor már úton voltam, a piacra.Némi gyümölcsöt szerettem volna, és egy kis zöldbabot.Szerencsére jött velem az egyik kedves szomszédom, így aztán sokkal hangulatosabb volt az út.Milyen érdekes, mindig ér valami bosszúság is, persze.Nem volt nagy piac,a vevők is kevesen voltak, inkább az idősebb korosztály képviseltette magát, ami természetes, hiszen mi már nem a munkahelyünkön vagyunk.
    Hogy miért lettem bosszús?Nagyon szép szilvát vettem, szép nagyok voltak, és mondja a szomszéd, hogy ő már vett ebből, és a héja is lejön.Megjegyzem én nem szoktam a szilva héját leszedni, elfogyasztom azt is.Lehet hogy nem kellene??
    Természetesen az eladó szedte a zacskóba igy aztán én nem érzékeltem, hogy puha vagy kemény a szilva.

Mikor hazaértem és kirámolom a vásárolt portékát, döbbenten látom, hogy a kiló szilvának a fele, szinte szétfolyik, olyan piha.Pedig vigyázva hoztam a szatyrot és még véletlenül sem raktam rá semmit.
    Mit volt mit tenni,kimagoztam és feltettem lekvárnak.Igaz nem igy terveztem, de igy volt menthető.
    Ám a pech sorozatom még nem ért véget ezzel, mert miközben a lekvár vígan főtt, addig megpucoltam a szép zsenge zöldbabot(horror áron vettem).Már majdnem készen volt , amikor megsóztam.Bár ne tettem volna, mert mint utóbb kiderült, már az elején szokásomhoz híven már egyszer megsóztam.Igy aztán ma nagyon fogom pótolni a só háztartásomat, igaz nem is izzadtam ma.
    S hol van még a nap vége????

Elmentem a horgászatomba, hogy a ládákat kiürítsem .Ma kivételesen egész jól lógattam be a botomat, mert sikerült a második felhőre való ritka gyöngyöt is begyűjteni.Mégpedig úgy, hogy kaptam egy luxus csalitis, most az egyszer és egy óriási nyársorrú halat sikerült vele horogra kapnom.S tudvalévő, hogy a luxus csalival 3 hal kerül a gazdához.S a hal mellé még következett a gyöngy is.Még ilyen szerencsét!!!!Igy aztán meg van a 12-ik gyöngy is a felhőhöz.

Legyen szép és vidáma napotok...

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.