Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jó reggelt kivánok!

  Edit,
  köszönöm, hogy hoztál képet a kirándulásodról.Jól is tetted, hogy odacsapodtál a csoporthoz, végül is semmit nem vontál el az ő látottaiból.Én nagyon szeretem a kastélyokat, minden vágyam a Loire menti kastélyok voltak.Hej de nagyon szerettem volna megnézni őket.Sajnos nem sikerült és gyanítom, hogy most már nem is fog sikerülni.Igaz nálunk is vannak sok szép kastélyok, szerencsém volt egy párat meglátogatni korábban.

  Judit,
  már sokszor akartam nekifogni újra a festésnek, pláne amikor megnéztem a Náray Tamás kiállítását, de mindig csak az elhatározásig jutok.Abba is úgy beletudok felejtkezni, hogy csak telik az idő és én észre sem veszem.Na nem mintha "tengernyi" dolgom között nem férne el...ám mindig csak már azt veszem észre, hogy már megint besötétedik és este van.Én nem tudom, de nekem olyan hamar eltelik egy nap, hogy csak na..

  Elkezdtem a Tudományos rejtélyek laboratóriumát.Segítek Okosfüles doktornak én is egypár szörnyet létrehozni, báááár nem nagy sikerrel.Hol füle nincs, hol meg csak egyszeműre sikeredik.A pontokat meg nem is figyelem már...

  Juj tegnap hogy jártam, persze ez az én bénaságom története.A szomszédom megkért, hogy egy levelét nyomtassam már ki neki.Természetesen, mondtam és miután átküldte nekem azonnal neki is láttam.Pillanatok alatt készen is voltam vele, de igen ám, ha már ott vagyok a gépnél elkezdtem olvasni az event kiirását.Közben teljesen elfelejtkeztem arról, hogy az én konyhámban bizony ott fől a holnapi lencsefőzelék.Ugye gondoljátok, hogy mi történt.Igen igen, már csak a szagra lettem figyelmes, amikor is a lencse alatt már egy korty víz sem maradt és szegény lencsék nagyon kezdtek már az edény aljához sülni.Ez még hagyján, de az az égett szag, amit még most is érzek a konyhában , na az aztán borzalmas. Az össze létező nyilást kinyitottam tegnap, gondolom a szagban a szomszédok is részesültek, bááár az is igaz, hogy a folyosóra nem nyitottam ajtót.Ha minden igaz akkor meg a szag felfelé megy és nem lefelé.
  Hogy én milyen balga vagyok, mert ha leülök a számítógép elé, akkor számomra nem számít már az idő sem és más sem....Jó lesz erről leszoknom!!!!!!

  Legyen szép és vidáma napotok...
   
  Utoljára szerkesztett: 14.10.22
  ursa11, -W-595-, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 2. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Ne sokat voltam itt mostanában. Egy gyors aratás és mentem tovább. Nahhh...nem is annyira azért, mert sok dolgom volt...
  de jó volt vízszintbe helyezni magam!
  Marika....én szinte minden nap a gázon felejtek valamit! Már addig ki sem jövök a konyhából amíg a kávém le nem főtt!
  Ha bejövök ide a gép elé....nincs időérzékem....csak a "terjedő" illatra ugrok!
  Ági...az Anyuk már csak ilyenek! Nem tudnak nyugton maradni...de menjenek is...de csak óvatosan!
  Judit...biztosan sokat készülődtél....hogy mentek a lányok!
  Edit...szép helyen jártál.
  Az eventtel haladok....már látom hogy a felhő csak egy ugrás....és azt hiszem, hogy megcsinálom végig.
  Nahhh....nem is annyira az ajándékok miatt....csak a megszokás....és hátha valami jó lesz abból a Picolóból.
   
  ursa11, henrietta1223, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 3. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Marika, Zsozsó, a gázon való edény ottfelejtése az benne van a konyhai munkában! Ez szinte már kötelező, hogy ott kell felejteni az edényt, kicsit meg kell, hogy égjen, az adja meg a pikantériáját a ....lábas mintájának!;) Amúgy meg kell, hogy a szomszédok is tudják, hogy nem lusta nőszemélyek vagyunk, hanem dolgozunk, főzünk!

  Event halad, teliholdason is szépen gyarapszanak a gazok.

  Ma is szép őszi idő volt, már napi feladat lesz a hulló levelek sepregetése. Vadszőlő színpompájában naponta gyönyörködöm. :)

  Egy kismadár járt ma erre, s azt csicseregte, hogy Ági, ma van a születésnapod!
  Isten éltessen, nagyon boldog születésnapot kívánok!
  [​IMG]
   
  ursa11, henrietta1223, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 4. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Jó reggelt kivánok!

  Azt gondoltam, hogy nem sikerül végig vinni a szörnyecskéket, de egészen belejöttem.Még a végén meg is szerettem őket.Némelyik a négy szemével a fülre húzott sapkájával, szóval nem is voltak visszataszítóak.
  A pontokkal nem remekeltem, mert néha fejecske már nem is jött, de az alkatrászek igen.Végül is a játék a lényeg....

  A szag még ma is kísértett, pedig az a szellőztetés, az aztán ment végig.Jobban fogom figyelni az biztos.ma újra megkísérlem a lencse elkészítését, remélem ma nem lesz semmi gond!!

  Kedves Ági,
  én is szeretnék a köszöntőhöz csatlakozni, és sok szeretettel hoztam neked e jeles napodon egy pár szál virágot.[​IMG]

  Derűs és vidám napot kívánok!

  Teréz napja van ma, igy hátha olvas minket Terike, sok szeretettel köszöntöm névnapja alkalmából...[​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 15.10.22
  ursa11, henrietta1223, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
 5. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Marika, örülök, hogy tetszenek a szörnyecskék és élvezed a játékot! - elvégre ezért lenne játék!
  Bizonyára sikerül befejezned, van még idő!
  Lencse ma már sikeres volt? Sajnos a kellemetlen szagot sokáig érezzük, de jó az idő, lehet szellőztetni!

  Készülődöm, ma van az érettségi előtt álló unokám szalagtűzője. :) Nagytemplomban lesz a ünnepség, utána egy másik helyen a táncos bemutató. Szép lesz, jó lesz! Gyönyörködöm majd bennük!:)
   
  ursa11, henrietta1223, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
 6. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szép napot kivánok!

  Judit,
  nagyon tartalmas napod lesz ma, kívánom, hogy sok élménnyel térjél haza és ha lesz kedved, minket is avassál be egy kicsit.

  Igen nagyon finom lett a lencsefőzelék, ott ültem mellette, el sem mertem mozdulni.Szerencsére hamar megfőtt beáztattam, igy aztán rövidült a főzési idő.

  Olyan szép az idő, jó lenne, ha sokáig maradna is ez a derűs , napos idő.Ahogy kinézek az ablakomon, látom, hogy Ősz anyó nagyon szorgosan használja a festő ecsetet, mert szép szinesbe fordultak a fák.Egyik fa szebb mint a másik!!

  Még mindig küzdöm az eventtel, mert ha már itt tartok, akkor hátha meg lesz a piccoló ládám, bááár ami azt illeti ,nekem valahogy nem valami sikeresek a kapott tárgyak.Sebaj, majd valamire jó lesz...

  Szép és derűs napot kívánok.
   
  ursa11, henrietta1223, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 7. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Ági...Boldog születésnapot kívánok!
  Judit...milyen volt a tegnap este? Várom az élmény beszámolót.
  Marika....a lényeg, hogy ma sikeresen kész lett a lencse! Biztosan finom is. Én is szeretem.

  Ilona és Lajos....hogy vagytok? Egy rövid bejelentkezés?

  Tegnap végeztem az eventtel. Egy kicsit megszívatott...a minijáték. Azt hittem, hogy 61 jétékkal a végére érek!
  Hát nem! 13 pontocska hiányzott a Piccolóhoz....így még kellett egy játékra valót ültetni....szerencsére nem csak 5 növényem volt.
  Most csendesen termelgetek. Vannak még apró céljaim...azokat teljesítem.
   
  ursa11, henrietta1223, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 8. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Napsütéses szép napot Mindenkinek!

  Marika, egészségedre a finom lencsét! Bizony jó is lenne, ha még sokáig tartana ez a kellemes szép idő! Csodásak a fák, bokrok levelei ilyenkor, szinte hihetetlen, hogy milyen munkát végez az időjárás!
  Biztosan sikerül befejezned az eventet, még van idő!

  Zsozsó, ügyes vagy, jó munkát a csendes termeléshez!

  Tegnapi napról: 15-órától volt az ünnepélyes szalagtűző a Nagytemplomban. Maga a hely is felemelő, de benne a sok bocskai ruhás diák látványa is az volt! A tizenegyedikesek sorfala között vonultak be az intézmény vezetői és az idén maturálók. Himnusz, vers, zene után az igazgatónő kedves szavakkal köszöntötte a diákokat és adott jótanácsokat útravalóul. Majd kivetítőn is nézhettük, ahogy az osztályfőnökök megkapták a maguk szalagjait, ezzel felhatalmazva arra, hogy ők pedig kitűzhessék az osztályuk diákjai számára. Nagyon jól szervezett volt és gördülékenyen ment a három osztály diákjainak a szalag feltűzése. Az ünnepség elején megkérték a vendégeket, azaz minket, hogy ne fotózzunk, ne videózzunk, ezzel ne zavarjuk az ünnepséget. Voltak hivatásos fotósok, videósok, majd tőlük lehet megkapni a fotókat, vagy videót. A szalagok feltűzése után szintén vers,ének, majd a Szózatot közösen elénekelve kivonultak a diákok, utána pedig a hozzátartozók.A templom előtt és mögötte a templomkertben közös és családi fotózkodás, gratulációk.
  A táncos bemutató egy másik helyen volt, oda kocsival mentünk és míg vártuk, hogy a kapunyitás megtörténjen, addig a zárt udvar parkolójában pogácsa és sütievés volt. Más megoldás nem volt, mert kb egy fél óra volt a várakozás. Sok kollégista, sok vidéki hozzátartozója így oldotta meg. "Állófogadás" a parkolóban. Bent az épületben erre nem volt lehetőség.
  Pontos kapunyitás után pontos műsorkezdés. Az intézményvezető köszöntője után pedig láthattuk a táncokat. Az első tánc keringő volt, melyben minden osztályból voltak táncosok. Nagyon szép volt! Kecsesek, fiatalok, mosolygósak, no meg izgulósak! :) Utána következtek az osztályok táncai. Míg átöltöztek, addig egy népi együttes szórakoztatta a vendégeket. Az osztályok táncot kétszer adták elő, egyszer a bal oldalt ülő vendégeknek, másodszorra pedig a jobb oldalt ülő vendégeknek. Láthattunk spanyol táncot, csacsacsát, rokit, stb.
  Minden tánc, mint ahogy a szalagtűző is nagyon színvonalas volt! Igaz már kész felnőttek, de kellő komolysággal, ugyanakkor kellő huncutsággal táncoltak. Hatalmas tapsot kaptak és a mosolyt nem lehetett letörölni az arcokról, míg a szülők, nagyszülők meg néha majdnem pityeregtek. Nagyon büszke voltam gyönyörűséges unokámra, szép volt,bájos volt, csinos volt, jól táncolt! :):):)
  A bemutató után berendezkedett a zenekar és az első tánc a gyermek, szülő tánc volt. Megható volt!
  A bál 23 óráig tartott, de persze a szülők, hozzátartozók többsége jóval hamarabb hazament. 23 óra után tanárok és szülők felügyelete nélkül folytatódott egy másik szórakozóhelyen a buli, de ide csak a 11. és 12, évfolyam tanulói mehettek csak.

  Ma telefonon beszéltem az unokámmal, remekül érezték magukat a hajnalig tartó buliban. Nem is csodálkozom! :)
  Óhatatlanul visszagondoltam a saját szalagtűzőmre és nosztalgiáztam kicsit. Jaj, de rég volt! - vagy mégsem!?:)
   
  zsozso577, ursa11, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
 9. _Ilona49_

  _Ilona49_ Fórum veteránja

  Kedves Ági!
  Jó egészségben,szeretteid körében még sok-sok felejtetlenül vidám,boldog születésnapot kívánok.

  Lányok! A tegnapi napom -millió gondomat feledtetve- sikerült bearanyoznotok!
  Eddig abban a tévhiszemben voltam,hogy a füsttel,korommal való"lábosfestés" az én egyéni ügyetlenségem .
  Soraitokat olvasva csendes magányomban hangosan nevettem.,és megnyugodtam:.....no lám! nem csak én felejtem időn túl a tűzhelyen az ételt.

  Tudom,hogy az írigység nem dicséretes tulajdonság,de én az örömöm ellenére gyakran írigykedem ls.
  Szeptember 17.én volt Miskolcon az 55. érettségitalálkozónk......nélkülem.Közel három éve kapun kívülre csak betegszállítóval tudok közlekedni.....a miskolci utat nem vállalták. Telefonon azért kicsit csevegtem velük.

  Mostanában a napirendjeim felpörögtek.Egyik szakrendelésről megyek a másikra,vérvétel triplán,CT, ultrahang...kimutatták,hogy cukorbeteg ls lettem,magas a koleszterinszintem és kiújult a pajzsmirigy betegségem.Nektek kirándulás,hangverseny,boldog családi,baráti együttlétek,csúzdázás.....nekem nyavalyagyűjtögetés.......Ezért szoktam írigykedni. Persze az örömöm mindig legyőzi az

  Az játékban egyre többet csetlek-botlok.Legfájóbb,bosszantó botlásom még az előző cserén követtem el amikor az egyszem szivárványos pisztrángom elcseréltem a tizenkettedik kígyászkeselyűre. Megfogadtam ezentúl cserenapokon követem a kezdő balerínák módszerét:kék és rózsaszín szalagot kötök a jobb és bal kezemre......színes szalagok hiányában a mostani cserenapokat inkább kihagytam.
  Besötétedett,már nem látok,csak tapogatok ,a kezem is begörcsölt , "SZólottam UFF"!
  Sikeres eventezést,mosolygós szép estét,szép álmokat!

  Ági! brozsa!Géza! Örölnék egy-egy bagolynak,hiányoztok a barátlistámról!!!!!
   
  zsozso577, ursa11, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
 10. -W-595-

  -W-595- Fórum parancsnoka

  Sziasztok!

  Nnah... ideértem....

  Lányok, Judit, Marika és Zsozso, nagyon szépen köszönöm a szülinapi köszöntést :inlove:, aranyosak vagytok, még könny szökött a szemembe ahogy olvastam a köszöntéseket:).

  Ma, jöttek felköszönteni a tesómék és hozták Anyát is :inlove:. ( jövőhét vasárnap, a gyerekek jönnek és újra családi ebéd főzés lesz )
  Én pedig ebédet készítettem nekik - nemrég mentek el.
  Leves nem volt, de volt rántott sertés karaj, sajtos-tejszínes szűzérme, krumpli püré, párolt rizs, uborka sali.
  Süteménynek babapiskótás süti volt, ami úgy készül, hogy két kakaós piskóta lap ( én egybe sütöttem a piskótát és ketté vágtam ) főzött vanília krém, és kávés-tejes-rumos keverékben megmártogatott babapiskóta. Az egyik kakaós lapot megkentem a vaníliás krém felével, hosszára rárakosgattam a megmártogatott babapiskótákat, a maradék krémet rákentem, és a második kakaós piskóta lapot rátettem, a tetejére lehet tenni csokimázat, vagy csak porcukrot rászitálni.
  Ízlett mindenkinek minden :).

  Edit, nagyon szép helyen jártál és csodás képeket hoztál.

  Olvasom, hogy veletek is előfordul, hogy a tűzhelyen felejtődik a főzni való.
  Nnna.. nem csak én vagyok így akkor, ha bejövök és leülök a gép elé, bizony én is itt felejtem magam, még nagy baj nem történt, max a hagyma égett meg - az edénynek nem lett baja - na és ilyenkor " dicsérem magam " xD, hogy egy számítógép függő..... nem írom tovább xD.

  Zsozso, ügyes vagy, hogy már kész vagy az eventel.
  Már nekem is megvannak a hozzá valók, csak le kellene játszanom a mini játékokat.

  Marika, a lencse finom, én is szeretem, ámbár ritkán szoktam főzni.

  Judit, gratulálok, az unokád szalag avatójához, szuper jó délutánod volt.

  Itt is szuper jó idő volt ma is, sarkig nyitott ablak mellett sült a rántott husi.
  Maradjon is még ez a kellemes idő.
   
  zsozso577, ursa11, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
 11. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép napot Mindenkinek!

  Ilona! Isten tartsa meg a humorod!!- nélküle nehéz lenne! Örülök,hogy bejelentkeztél , oly rég vártam már, igaz jobb híreknek örültem volna, mert nem jó olvasni, hogy miket gyűjtögettél az elmúlt időben. Sajnálom, hogy a találkozó nélküled történt, de érthető, hogy személyesen nem lehettél ott. Viszont az jó, hogy telefonon keresztül tudtál kicsit beszélgetni régi osztálytársaiddal!
  Színes szalagokat pedig szerezz be, hogy ne ismétlődjön meg a hibás cserebere!

  Ági, öröm, amikor összejön a család, egy ilyen szép eseményre! Jó együtt ünnepelni szeretteinkkel! Legyen még számtalan ilyen szép alkalom! ( persze ahhoz, hogy összejöjjön a család, nem is kell esemény, csak meg kell szervezni!)
  Nálam egyre nehezebb, mert mivel már nagyok az unokák, így mindenkinek más-más programja van és nehéz találni olyan időpontot, ami mindenkinek jó. Nem baj, én annak is örülök, hogy van programjuk ilyen is meg olyan is, most van itt az ideje a tanulásnak, barátkozásnak, programokon való részvételeken, stb., mert vallom, hogy ki kell próbálni az adott eseményeket, hogy megtalálják a számukra hosszútávon is követendőt! Az meg hab a tortán, amikor kapok egy üzenetet, hogy: Mama otthon vagy? - ha igen akkor elme(gyek),-gyünk délután. No ilyenkor aztán gyorsan készítek valami hazait.:)

  Ragyogó napsütés még tart, így ebéd után elbicikliztem egy messzebb lévő multiba. Nem annyira a vásárlás, mint a biciklizés vonzott. Jó is volt, még majdnem melegem is volt. Talán még holnap is tudok tenni egy kört, utána viszont lehűlést jósolnak a levelibékák.

  Framon csendes termelés folyik, töltögetem a pajtát és még a feneketlen gazdakörikbe is termelek gazt. Eventet befejeztem.
   
  zsozso577, _Ilona49_, busika02 és 4 más kedveli ezt.
 12. ursa11

  ursa11 Fórum félistene

  Szép estét!:)
  Jó sokat írtatok.
  Én is jelenkezem az odatettem főni - csak egy pillanatra leülök a géphez, meg nézem ezt is, meg még ezt is -már megint mit csináltam!
  Így volt régen, de most már nem, mert felhúzom a tojásfőző órát és nincs gond. Tavaly ősszel tűzhelyet cseréltem, ideje volt, a régi már nagy korú volt, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az óráját lehet külön is használni, így már ő csipog, ha ütött az óra és nem kell szenes maradványt ebédelni.
  Marika a Loire Kastélyok az álmok álma, de azért nem mondjál le róla, hátha... Igazából az én álmom is, én se reménykedek, de azért hátha...
  Ági én is itt vagyok megkésve néhány szál virággal. Bocsánat, de sok a munkám és csak most jártam erre. Látom jól sikerült a szülinapi ünnepség, finomságokkal vártad a családot.

  [​IMG]

  Judit örülök, hogy jól sikerült a szalagtűző ünnepség, örök emlék neked is és az ifjúságnak is. Kellenek ezek a szép ünnepek, a szürke hétköznapokból van bőven.
  llona igazad van, hogy ilyen derűvel viseled a sok nyűgöt, nem fáj kevésbé, de még is más.

  Ma reggel jöttek a klímások, én már ilyet rég láttam, úgy dolgoztak mint a gép, ketten voltak, de nem sokat fecsegtek, nagyon jól összedolgoztak, kb másfél óra alatt kész is lettek. Hétvégén átköltöztetjük az íróasztalomat, gépeket és csak a lakás egyrészét fűtjük fel vele. Kíváncsi vagyok, remélem jól muzsikál majd. Még a bejárati ajtót kéne kicserélni a hideg előtt, arra is ráfér, az már nagymama korú.
  Hét közepére hűvöst ígérnek, de hétvégére vissza jön a jó idő.
  Szombaton befejeztem az eventet, jól is tettem. ma csak reggel szaladtam be aratni pár percre és csak most. Holnap se lesz másként.
  Olvastátok rémségeket fogunk tenyészteni? Ennyit láttam, de hogy mit, azt nem tudom.
   
 13. -W-595-

  -W-595- Fórum parancsnoka

  Sziasztok, szép délutánt!

  Edit, köszönöm szépen a köszöntést :).
  Remélem, jól fog muzsikálni a klima és kellemesen felfűti azt a részt amit használtok.
  Én is tapasztaltam hasonlóan dolgozó mestereket, mikor jönnek pl. melegvíz vagy hidegvíz órát cserélni, nem tötyörögnek, nem cseverésznek, hanem szakavatott kézzel hipp-hopp teszik a dolgukat.

  Tegnap fodrásznál voltam, ma voltam telefont venni, de nem sikerült, mert csak a kiállított minta darab volt a boltban, így hát megrendelték és mondták 2 nap múlva meg is kapják, küldenek emailt majd, és mehetek átvenni.
  A mai napra, a körmözés volt betervezve, de a barátnóm kicsukta magát a lakásból és nem tudott bemenni, hogy magához vegye az UV lámpát. Nekem megvan minden ami szükséges, kivéve UV lámpám nincs - lehet be kellene egyet szereznem, hátha egyszer én magam akarom a körmeimet felújítani, de ez egyenlőre nem valószínű, amíg a barátnőim megcsinálják, azért írtam többes számban, mert az aki eddig csinálta, ő egy darabig biztos nem jön, ugyanis pont az én szülinapomon született meg a kisfia :).

  Judit, így van ahogy mondod, és már nálunk sem egyszerű össze jönni a családnak, egyeztetni kell, hogy mindenkinek jó legyen.

  A farmon csendes termelés van, az eventet szombaton sikerült befejeznem, összegyűlt 6 db " molyos " xD titokól, és lett egy moly, így már ketten vannak.
  Edit, én is csak a naptárban láttam, hogy rémséges tenyésztés lesz, de többet nemtudok.
  Szombat este kitöltöttem a kérdőívet a népszámláláshoz.

  Zsozso, csinálod a szezont...? igaz a piccolón kívül nincs benne újdonság.

  Lajos, rég adtál hírt magadról...mizu veled, hogy vagy...???
   
  busika02, zsozso577, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
 14. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  [​IMG]Szervusztok.

  Ilona,nagy örömmel olvastam képernyőre vetett soraidat. Nagyon megértem az "irigykedésedet" kedves Ilona, mert a te bezártságod sajnos nem engedi, hogy kicsit kinn is legyél. Elmenni, meg szinte lehetetlen.Sajnos!!!!

  Judit,
  öröm volt olvasni az élménybeszámolódat,visszagondoltam, amikor a kislány ballagásán voltunk a Papával, de jó is volt.Szép volt, jó volt, elmúlt....A Nagytemplomban már voltam én is nálatok, nagyon szép!!

  Edit,
  nekem is van óra a tűzhelyen és használom is, de akkor gondolván, hogy csak a levél kinyomtatása a cél, eszembe sem jutott bekapcsolni...

  Az eventet befejeztem meg is kaptam a piccoló ládát, s mi lett belóle?Egy varázskalap, ami naponta ad 40x 4 farmaranyat.At rokonok között is 160 arany lesz.Nem is lenne rossz a való életben is egy ilyen varázskalap, ami naponta ad legalább egy ezrest.Miről álmodik a lány????

  Ágika,
  de nagy öröm az ilyen családi esemény, amikor összejövünk, együtt vagyunk....Finomságokkal tele az asztal...

  A teleholdas tenyésztésről nem tudtok valamit???

  Kellemes játékot kivánok!
   
  busika02, ursa11, henrietta1223 és 6 más kedveli ezt.
 15. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Edit, kívánom, hogy tökéletesen működjön a klíma! Az is remek, hogy gyorsan dolgoztak a szerelők! A bejárati ajtód cseréje is sikerüljön, kívánom neked!
  Ági, lehet megérne egy beruházást az UV lámpa, ha már más van minden!
  Sikeres telefonvásárlást is kívánok!
  Marika, az a bizonyos fa, nekem is jól jönne! Kár, hogy nincs a valósban!;)

  A tűzhelyemen nekem is van óra, de nagyon ritkán használom. Tulajdonképpen megtehetném, hogy a laptopot leviszem az étkezőbe és akkor közel van a konyha, de tudatosan nem viszem le, mert a lépcsőzés az egészséges..;)

  A teliholdas tenyésztésről nem tudok semmit, ebben a jó időben kint vagyok és nem olvasom a csevegőt, vagy a pletyist.
  Ma lemostam a kocsit és ki is porszívóztam. Ráfért már nagyon! Jövő héten viszem műszakiztatni, meg előtte szervizelés is lesz. Délután a kertben, teraszon tevékenykedtem, mert ott most folyamatosan van munka. A teleltetésre váró virágokat raktam ládába, hogy majd csak le kelljen vinni az aknába. Végleges téli helyére került a két aszparágusz is. A szívlevelű kristályvirágot is lezuhanyoztattam, azt is majd csak be kell a téli helyére vinni. Sok időt vesz el a virágokkal,való bíbelődés, de szeretem csinálni! :)
  Elkészítettem a konyha ablakába és a bejárati ajtó mellett az őszi dekoráció is. Csipkebogyó ágak, dísztökök és gledícsia ág, amin a termése is rajta van, mert igazából az a dísz. Szép lett! :)
   
  busika02, _Ilona49_, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 16. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Ahogy olvasom, mindenkinél megy a lakás szépítése komfortosabbá tétele. Biztosan szép lett és jó is lesz és nem lesz gond vele.
  Ági...csinálom a szezonost....csak azt nem tudom, hogy mivel is győztem meg magam. Ugyanis annyira halványra sikeredett,
  hogy nagyon sokat vaciláltam rajta....nagyon de nagyon nem megérős!
  Edit...nem olvastam semmit sem a tenyésztésről...csak nagyon ritkán megyek a pletyisekhez. Régebben jobb volt ott olvasni,
  Ténylegesen voltak apró morzsák , mostanában már nem az igazi.....az is lehet, hogy csak én látom így!
  Megvárom a kiírást és azután döntök, hogy adok-e a rémségeseknek sztp-t! Minek olyan ólra drága dolgot adni, ami ritkán van
  játékban....nah meg értelmét sem látom, hogy azokat az ólakat színessé tegyék! Meglátom, hogy mit tesznek elénk!
  A szezonst már így is megszívtam....egy másikba nem ugrok bele.
   
  henrietta1223, ursa11, zsani_apja és 4 más kedveli ezt.
 17. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Zsozsó, bizonyára elolvastad a kiírást és gondolom, hogy tenyészteni is fogsz! :) Az új ólra szükség van, azt meg kell szerezni! :)
  Az utolsó 1táposnál teleraktam a kupit, vegyes ilyen, meg olyan állatokat is, így majd, amikor "learatom", akkor látom meg, hogy miből mennyi van és még mennyit kell tenyészteni.
  Ma délelőtt kimentem a temetőbe meglocsolni az árvácskákat, mert eső nem volt azóta. Fűnyírás volt és az árvácskák nagy része tele volt a lenyírt fű maradványával. Volt mit takarítanom.

  A nyári aszályban a fiamnál nem nőtt meg a lila hagyma. Ki is lett takarítva a föld, de azért némi maradék maradt a földben, ami most a sok eső hatására "újhagymaként" szedhető. Hoztam is egy jó nagy adagot és mostanság azt eszem. Kicsit szagos csak, az még elviselhető, de finom, van benne vitamin is rendesen.

  A lila hagyma világszerte népszerű zöldség. Nem is gondolnád, hogy mennyi tápanyagot, antioxidánst tartalmaz ez a növény, s emellett még baktérium- és vírusölő hatású illóolajokban is gazdag, ezért jól alkalmazható fertőzés, influenza, és más gyulladással járó betegség esetén.  Azok a kéntartalmú vegyületek, melyek egyébként a lilahagyma csípős ízét és illatát is adják, rendkívül hasznosak az emberi szervezet számára, hiszen méregtelenítő és immunerősítő hatásúak, ráadásul az utóbbi évek kutatásai kimutatták, hogy megakadályozzák az elhalt vérsejtek alvadását, összetapadását, sőt, csökkentik az LDL koleszterin- és trigliceridszintet, míg növelik a HDL, vagyis a „jó” koleszterinszintet.

  A lilhagyma kiváló kvercetin és antocianin forrás.
  Ezek az antioxidánsok megakadályozzák a zsírsavak oxidációját, semlegesítik a szabad gyököket, gátolják a ráksejtek terjedését és növekedését, és erősen gátolják a gyulladások kialakulását.
  upload_2022-10-19_19-32-21.jpeg [​IMG] upload_2022-10-19_19-33-25.jpeg
   
  henrietta1223, ursa11, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 18. -W-595-

  -W-595- Fórum parancsnoka

  Sziasztok!

  Itt még ragyogó napsütés van, de élénk szél kíséri, ami a hőérzetünket rontja - már majdnem fáztam, igaz, csak vékonyabb dzseki volt rajtam.

  Az event ismertetőt elolvastam, és csinálni is fogom. Én nem nézem meg éri - neméri meg - lesz két narancs ól a nyeremények között, és sosem tudhatjuk mikor vesszük hasznát, a pajtából bármikor elő lehet venni.
  Én most nem pakoltam meg a szerelmi kuckót, de lesz1 tápos tenyésztés is és boom is.

  Volt 9 db piccoló ládám a pajtában, kitettem őket, és ezeket kaptam:
  - 1 db varázskalap :inlove:
  - 1 db Jack ajándéka :inlove:
  -1 db végtelen kincs keresés :inlove:
  - 1 db Ingrid tanítványa :inlove:
  - 1 db kicsobbanó öröm :inlove:
  - 1 db pocoklégyfogó :inlove:
  - 1 db gyepek ura :inlove:
  - 2 db élőholt kincs :inlove:

  Farmarany fa nem lett, de amiket kaptam, azok jók és hasznosak, örülök mindegyiknek :).

  Ma délután lesz a körmözés, a barátnőm 14 óráig dolgozik és munka után jön.
  Majd este fogom tudni csinálni az eventet, de gondolom kész is leszek vele.

  Judit, a lila hagymát, és a vörös hagymát én is szeretem és szoktam is enni mind kettőt, ámbár a gyomrom szokott reklamálni miattuk, ezért a fehér saláta hagymát szoktam előnyben részesíteni, attól nincs bajom.

  Zsozso, igen, szép lett a fürdőszoba a festés után. A következő hónapban jön a konyha és az előszoba. A két szobát pedig jövő nyárra tervezem, a kis szoba lesz a húzósabb, mert oda laminált parkettát szeretnék, - jelenleg padló szőnyeg van - , és még egy faltól - falig, tolóajtós szekrényt fog a fiam csinálni.
   
  Utoljára szerkesztett: 20.10.22
  _Ilona49_, henrietta1223, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
 19. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Judit...igen tegnap olvastam a kiírást és azt gondoltam, hogy ebben a formában...azért az új ólért megcsinálom.
  Kicsit késve kezdtem...de már régen készen vagyok vele. Azóta is tenyészgetek...a gazdakörbe.
  A disznókkal végeztem is...most pulykázom....ha minden jól megy...lehet azzal is tudok végezni.

  Pár kicsi farmon is tenyésztettem...egyelőre ott be is fejeztem...állatokat kell megint gyűjteni.

  Ági...jók lettek a picolóidból...gratula!
  Én jövőre tervezem a festést....kiváncsi vagyok magamra....hogy mikor leszek bátor és hívom fel a szakit.
  Az biztos, hogy nem egyszerre lesz..... 3 szakaszban tervezem....ezelőtt is így volt.
   
  henrietta1223, busika02, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 20. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Ági, jókat kaptál a Piccolokból! Szerencsés voltál!
  Zsozsó, ügyes vagy, hogy már kész vagy!
  Mindkettőtöknek írom, hogy én nem apróztam el a festést, egyszerre mindent, de nem bántam meg! Igaz, hogy munkás volt és fárasztó, de "egy piszokkal" letudtam. Jó, utána csináltattam a lenti fürdőszobát, ami után részben újrafestés, de most le van tudva, 6-8 évig nem is gondolok arra, hogy én festessek!

  A tenyésztéshez most fogtam hozzá, de tele volt a kupi, az előző 1táposnál teleraktam, így az emlősökből és a madarakból sok jelvény jött. :)

  Dolgos napom volt, de holnaptól pihi! :) Egyben el is köszönök, néhány napig nem leszek, megyünk egy kis gyógyvizes kikapcsolódásra, feltöltődésre! :):)
  Pá, majd jövök! :)
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.