Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szia Editke,

igen én is kiszámoltam, már a fele meg van a sárgabaracknak, csak eljön az az idő is, hogy a másik fele is megérik.Furcsa, de vonz az új terület, mert kiváncsi vagyok rá, és mindig újabb és újabb dolgokra jövök rá.Az ácsműhelyben már a nagyüzemi gyártást vezettem be, mert akkor nem kell nagyon figyelni, hogy mikor lesznek kész a szakik.Majd ha jövök, rájuk nézek és viszem ami kész.....

Igen a meggyfa gyártásánál, nagyon kell majd ügyelnem, hogy kivásztásra kerüljön a meggy, nehogy elkapkodjam.

Nagyon jól bespájzoltál halügyileg, biztosan sok finomságot fogsz készíteni belőle...Számomra ismeretlen a fogalom amit az dagadónál irtál.Beavatnál a titokba?Hogy lesz belőle BBQoldalas?

További jó hétvégét kívánok

busika02, ursa11, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  2. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot!

Jelenleg ennyi mindhárom farmon.[​IMG] És az ötödiknél jön 1 új terület remélem.
    Vagy esetleg felébredek,...aki meg ébren van ne álmodjon.

henrietta1223, busika02, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Csak egy gyors bekukkantás, szaladok, mert délután Mamma Mia!! :):)

Event kész, az erdőbe meg járok és bolyongok! xD

Legyen mosolygós napotok! :):)

Utoljára szerkesztett: 10.12.22
    henrietta1223, _Ilona49_, busika02 és 6 más kedveli ezt.
  4. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

5. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Nem tudom, hogy mi volt éjszaka...de alig aludtam valamit....most meg...olyan vagyok, mint a ......!!!!!?????

Edit....én is szeretném a hús átalakító receptet.

Judit...jó szórakozást délultán.

Lajos....Andreának sok boldogságot kívánok. Remélem nem késtél el?
    A garázsból már ki tudsz állni?
    A gyopároson hasonlóan állok, mint Te....lehet egy picit utánad....de ez ma így is marad....azt hiszem.
    Törtd csak az utat...előttünk...szerezd a tapasztalatokat....bár én még mindig nem tudom, hogy miért adakozunk.
    Hopppp!!!!!....meg van ....a Felhőért! Az meg fényév távolságban van!
    Egyelőre úgy döntöttem, nem gyüjtök a cseresznyefáért.....inkább a tp-t zsebelem be.

6. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Judit, nagyon sok boldog névnapot kívánok! :)

upload_2022-12-10_18-24-38.jpeg

Jó szórakozást!

Ma megint sűrű napom volt.
    Délelőtt vásárolni voltam, hiányzott még ajándék.
    Mivel eltelt a délelőtt, így kora délután kezdtem főzni, és már elkészült a finom húsleves.
    A sült húshoz bepácoltam a husikat, és majd holnap sütöm meg.
    A festés tulajdonképpen készen van, még egy kis szerelési munka van, ami holnap reggel lesz elvégezve, és kezdhetem a nagytakarítást.

Olvasom, mindenki szorgalmasan látogatja a gyopárvölgyet.
    Már én is a 3. szintre értem.

Lajos, nagyon jól haladsz.
    Andreának boldog szülinapot!

Zsozso, éjszaka telihold volt :), de jön a hideg, havat és minuszokat emlegetnek, lehet ezért nem aludtál jól.

Itt ma egésznap, és még most is esik az eső.
    Bezzeg nyáron mikor kellett volna nem esett:sleepy:.

Judit és Zsozso, gratulálok az event befejezéshez, ügyesek vagytok.
    Én talán holnap érek a végére.

7. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Én is boldog névnapot kívánok!:)

Én húst nem tudok átalakítani, pedig nem volna baj ha mégis.
    A recept nem túl bonyodalmas. A barbecue sütésnek csak annyi a lényege, hogy hosszan alacsony hőfokon és füstön, vannak ilyen kerti sütögetők, amik füstöt is tudnak, biztos azzal finomabb, de én sütőben készítem, így a füst elmarad.
    A husit nagyobb darabokra vágom, sózom, tekerek rá egy kis borsot, megy még rá őrölt rozmaring, római kömény, pirospaprika, koriander, zúzott fokhagyma és megkenem vékonyan mustárral. Be a sütőbe egy órára 130°-ra, utána kiveszem, alufóliába csomagolom és vissza újabb órára. Ez alatt elkészítem a kencét: 5 evőkanál ketchup,1 evőkanál mustár,1 evőkanál méz, gyömbér,2-3 közepes fej vöröshagyma apróra vágva,5-6 gerezd zúzott fokhagyma,2 evőkanál Worcestershire,2 evőkanál cukor,1 narancsnak a leve, só, 2 mokkáskanál Cayenne bors. A cukrot karamellizálom és mehet bele minden összetevő és főzöm egy kicsit. A husit kiveszem a fóliából és mehet rá a kenőcs, sütés közben is kenegetem még, ez talán már nincs egy óra, de közel jár hozzá. Nagyon finom lesz, ahogy rásül a kencefice. Igazából öt-hat órát kéne sütögetni, de így is jó. A kence még egyszer elég, van, hogy csirkeszárnyat, vagy combot sütök vele.

Lehet azért teszik a gyopáros, mert nosztalgiázunk, olyan mint amikor vártuk, hogy érjen a saláta, búza. Ahhoz rövid volt az idő, hogy bármi mást csináljunk közben. Még jó pár dolog, amit észbe kell tartani a játékba. Eddig se volt kevés. Ma elpiszmogtam vele, eljutottam a 4.szintre én is. Kiváltom a meggyfát, az már hosszabb érésű, mert azért nem lesz mindig ennyi időm a játékra. Nem baj, majd cammogok utánatok.
    Ma befejeztem az utolsó időkorlátos gazdakörit, megint 9 van. Remélem, zuttyantanak a nyakunkba mostanában újabb gazdaköriket.

henrietta1223, -W-595-, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
  8. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Judit![​IMG]

henrietta1223, -W-595-, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Sziasztok!
    Köszönöm szépen a köszöntést!:):) Kedvesek vagytok, hogy gondoltatok rám ezen alkalomból!

Az előadás remek volt, nagyon tetszett!

A völgybe látogatok, igaz ritkán, most viszont olyan gondom van, hogy a háromszor learatott fákat nem tudom kivágni. Eddig ez nem volt gond. Nem tudom mi történt, de így állok és nem haladok. Igaz van még jócskán rész, mely kínai, de majd tanulmányozom Lajos írásait, meg a csevegőt.

Jó éjt, mosolygós ébredést!

No, rájöttem, tuskóval tele volt a raktár. Lajos ilyenekről is írj, mert leállok a tudatlanságom miatt.

Utoljára szerkesztett: 10.12.22
    ursa11, busika02, henrietta1223 és 6 más kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Jó reggelt kívánok!

Judit,
    kicsit megkésve, de nagy szeretettel köszöntelek névnapod alkalmából.[​IMG]

ursa11, busika02, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
  11. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

András! Netán tele a padlás? Középső gatter,..a képen látszik itt már nekem sem enged mindent.
    És ha csinálsz helyet frissíts mert akkor engedi csak,..későn ébred!!!
    [​IMG] Anyagok előállítása.
    Csináljunk itt is tp-t és akkor oda betudunk adni olyat ami értékes de még talán nem nagyon kell.
    Igen a tuskó is ,..ha sok akkor elmegyek a gép elől!!!!!!

5 szint megvan,..de innét 1 darabig nincs mozgás,..arborista sok kellene de mind csak barackért.Nem csak a terület nincs meg a következő fa sem pedig itt már 3-ik fa is lehetne.
    Sejtettem hogy így lesz,..vagy valamit rosszul látok?????
    Eddig tartott a lelkesedés.

Utoljára szerkesztett: 11.12.22
  12. zsozso577

Sziasztok!

Judit....én is csatlakozom a többiekhez és kívánok Boldog névnapot neked.
    Nagy-nagy szeretettel.
    Egyébként nem tudom, hogy olvastad-e? Othep csinált egy kis összefoglalót...valahol a 40.-43. oldal között van valahol.

Edit...köszönöm a receptet.

busika02, henrietta1223, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Szervusztok...

Ó Lajos, valamit nagyon benéztem én, mert a meggyfát szerettem volna kiváltani, be is adtam a jelvényhez az 524 darab barackot, igaz elfogadta, de valahogy nem az történt amit én szerettem volna.Fogalmam sincs , hogy mi történt, most aztán se barack, se meggyfa, se kedv....
    Illetve, most már rájöttem a barackfát fejlesztettem ...hurrá, de ügyes vagyok....itt egy sírós smile van...

14. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szia Drága!
    Megpróbálom! Mindenhol azt olvasom kattints a cseresznyefára,..őszintén ez engem is zavar ha meggyfát szeretnék miért a cseresznyére.
    [​IMG] Mindenhol ezt le lehet nyitni,...és lehet hogy a Nyáricseresznyére kattintva és a jelvény beadva és úgy lesz meggyfa.Szürke kör felfele mutató fehér nyíl,..ott beadható kiválasztás után.
    Igen közbe olvasom,..sejtettem hogy barack lett belőle mert ha máshova nem kattintasz akkor alapból a barackon van.
    És mit tud a második Barack????

15. Csacskamacska

Sziasztok!
    Marika, Zsozsó, köszönöm szépen! :)

Lajos, olvaslak, értem is, csak a gyakorlat..Hmm, az nem mindig megy. Még keresgélem a dolgokat, mit hova, mi hol van. Közben kérdezgetem: kell ez nekem???
    A hétvége elég sűrű volt, holnap délelőtt talán lesz időm és újraolvasom, újraértelmezem.
    Zsozsó, igen olvastam az összefoglalót, nagyon jó, azt is tanulmányozom!
    Marika, tetszikeltem, de nem tetszik, hogy nem sikerült a meggyfa. A köszöbén állok, minden megvan hozzá, igyekszem nem máshova beadni, jó lenne, ha meggyfa lenne és nem más.

TERIKE felhívott tegnap és megköszöntött. nagyon meglepődtem, mert eddig mindig én hívtam. A körülményekhez képest jól van és nagy szeretettel gondol mindenkire és puszil mindenkit! :)

ursa11, busika02, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
  16. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

És nekem ez:[​IMG] Persze hogy kell,...sőt még 2 jelvény és 2 fa no de mikor??

17. Csacskamacska

Sietsz valahova? Ráérünk nem? Mindent azonnal? Kis mohó!xD

18. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Lajos, nagyon jól haladsz, ügyes vagy :).
    Én még a 3. szinten vagyok, kiváltottam a jelvényt, de nem adtam be, a megrendelőket kiszolgáltam, és gyűjtögetem a barackot.
    A sarkvidéki eventet ma sikerült befejeznem.
    A festés és javítási - szerelési munka is kész van, ma már elkezdtem a pepecses takarítást is.
    A jövő héten délelőttös leszek, de csak 3 napot fogok dolgozni, mert maradt + 2 nap szabim, azontúl ami a téliszünetre kell.
    Holnap munka után babázni fogok :inlove:.

ursa11, busika02, Csacskamacska és 5 más kedveli ezt.
  19. zsozso577

Csodálkozom, és csak ámulni tudok, hogy Ti milyen magasságokban vagytok már.
    Kiváncsiságból rámentem a barackfa fejlesztésre és nekem azt írta ki, hogy 10. szinttől elérhető.
    Az nekem biztosan csak jövőre lesz...lehet még a nyár is eljön!
    Csinálgatom....csinálgatom....de valahogy nem halad a Tp csík!....valamit biztosan nem jól csinálok.
    Bármilyen jelvénytől nagyon messze vagyok, mert a termést beadogatom ide-oda....és nem sokat vagyok itt.
    Szóval nálam sakk-matt van!

ursa11, busika02, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
  20. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Ne aggódj, én partner leszek. :D Fogalmam sincs, hogy miket csinálok, jelenleg elakadtam valahol. Majd talán az ünnepek között lesz több időm és jobban átolvasok mindent.

ursa11, busika02, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.