Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Én is így voltam sokáig. Egy elhatározás kell és sikerül. Tudom, hogy nehéz, így utólag már megérte. :)
    Köszi!

-W-595-, ursa11, busika02 és 5 más kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Emelem kalapom, kinek a gazdakörije maradéktalanul teljesítve van! Nálam ilyen sosem lesz!

A mai nap sem az én napom volt. Reggel mentem 8 órára a szemészetre. 3/4 9-kor még ültem és vártam. A kijelzőn jelentek ugyan a hívószámok, de az enyém nem akaródzott, meg még néhány "betegé". Akkor kezdtem gyanakodni, amikor hangosabb morgást hallottam, hogy reggel 7 óta ott voltak és még nem került rájuk a sor. Kis nyomozás és kiderült, hogy az a doktornő, akihez a sorszámot kaptuk, no az nem dolgozott. Mivel türelmem nem végtelen és a vérnyomásom is igen magasan volt már, így egy ajtónyílásnál besurrantam a rendelőbe, ahol azonnal le is torkoltak, hogy hívás nélkül miért mentem be! Mikor szóhoz jutottam, elmondtam, hogy mit derítettünk ki, amire aztán igen csodálkozó tekinteteket láttam és közölték, hogy az lehetetlen, biztos nem jó időpontba mentem. Mondtam, hogy akkor hatan néztük el az időpontot. Lényeg, hogy kiküldtek azzal, hogy várjak. Majd kijött az asszisztens és egy másik rendelőbe ment be,ahol egy számítógépen kutakodni kezdett, majd behívott sorra bennünket másik időpontot keresni ahhoz a doktornőhöz, akihez mentünk volna. Mikor rám került a sor, kérdezte, hogy mit is akarok, miért mentem? - mondtam, hogy a jogosítványom miatt. Mikor járt le? - kérdezte. Mondom, hogy karácsonykor. Végül "megkegyelmezett" és mondta, hogy menjek január harmadikán 16 óra után. 17-ig van rendelés és remélhetőleg a doktornő fogadni fog. Hmm, mintha én lettem volna a hibás és még hálálkodjam?? Még szerencsésnek is mondhattam magam!!??
    Parkolóban kifizettem a nem kevés parkolási díjat, ami ugye kidobott pénz, mert hiába mentem. Piac, bolt és ugyan volt lista írva, de elnéztem és már hazafele vettem az irányt, amikor rájöttem, hogy a hentes kimaradt. Éles kanyar, vissza a henteshez. Belépve láttam, hogy a nemszeretem, arrogáns beszédű és stílusú ember van a kiszolgáló pultban. Mit adhatok asszonyom? - jött a kérdés. Rosszul vagyok az asszonyom megszólítástól, de ez egyéni probléma. Malachúst kértem, amiből volt is kirakva több darab is. Az első, mit a mérlegre dobott, ezt szó szerint kell érteni, mert valóban dobta. Kisebbet szeretnék mondtam, amire morogva mondta, hogy mind nagy, de elkezdett keresgélni. Nagyon ügyes mozdulattal mérlegre dobott egy másik darabot, melyből csak a bőrös része látszott. Kértem fordítsa meg, mert szeretném látni a húsos oldalát is. No, ráncolta ugyan a homlokát, de megfordította. Láttam a tekintetén, hogy tudja a válaszom, hogy sokkal szebbet szeretnék! Végül talált egy olyat, ami nekem is megfelelt. Nem mondom, hogy maradéktalanul örültem, mert nem szeretem, amikor ilyen áron jutok ahhoz, amit szeretnék.
    Másfél hete tetettem rendbe a körmeim, néhány napja éreztem, hogy a jobb hüvelykujjamon nem stabil a köröm. Természetesen, ma jött el a pillanat, amikor megadta magát a köröm és simán lepottyan. Nem írom le, hogy mit gondoltam. Telefon a manikűrösnek, aki mondta, hogy menjek délután és megcsinálja. Meg is csinálta! Utána úgy döntöttem, hogy ma már nem csinálok semmit, mert nem akarom, hogy jöjjenek még a negatív dolgok.

Siker a farmon ért, mert a keréken az új kütyüt szinte azonnal kipörgettem.
    Völgyes nekem nagyon egyhangú, csinálom, de valami csoda kell, hogy gyakrabban menjek oda és élvezzem is az ottani munkát!

Ennyit mára, bízom benne, hogy holnap minden jobb lesz!

-W-595-, ursa11, _Ilona49_ és 7 más kedveli ezt.
  3. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó reggelt gazdák!

Éjjel olvastam Csacska írását. Elgondolkodtam rajta és a következő megállapításokra jutottam:

1. Azért nem volt szemész (orvos). mert a szomszéd nagyvárosba, talán Budapestre ment szemészetre. lévén nem lát, különben el tudta volna olvasni a naptárában, hogy rendelése lenne, s ha netán mégis elmaradna valami ok miatt, ki kellene értesítenie az aznapra beinvitált betegeket. Nálunk, bár nincs orvostudományi oktatás, de ha ILYEN előfordul, a betegeket kiértesítik. Itt csak mezőgazdaság-tudományi és élelmiszeripari egyetemi képzés van.

2. A hentes nem tehet róla, hogy úgy viselkedett, mint ahogy, mert Ő önmagát adta. A malac kis disznó. Ő meg a nagy, tehát úgy viselkedett, mintha magából adott volna Neked! Mindent a kedves vevőért!

3. Annak meg kifejezetten örülj, hogy csak EGY körmöddel volt gond. Mi lett volna, ha mind a tíz körmödről lekaptak volna? Mégis csak jobb a kevesebb, nemde?

Kívánok mindenkinek boldog új évet!

4. zsani_apja

Reggelt!
    Mi kis városunkban csak az élet egyeteme van. :D Viszont Győr, Sopron, Móvár középpontjában élünk, aki akar oda eltud menni, ha magasabb szintű oktatásban szeretne részesülni. ;)
    Ma sem lesz egyszerű napom. Feleségem dolgozik, este 7 körül ér haza. Akkor fogja megfőzni a lencse levest. Gondolkoztam, hogy meglepem, megcsinálom, de annyira szeretem a főztjét, hogy az idén sem szeretném túlszárnyalni. :D Kérdeztem tőle, hogy mikor áztassam be a lencsét. Annyit mondott, hogy ma. :D Szóval ott vagyok, mint akit lekötöztek. Majd délután, ha haza érek megúsztatom. :)
    Fél 10- re megyek muttihoz, előtte boltozok. Aztán az idén befejeztem. :D faterhoz is kimegyek a temetőbe, megmondom neki is, hogy már ne várjon, majd csak jövőre. :D
    Eventek megvannak, gazdakör is üres lett. Én nem panaszkodok az idei évre sem. Már a farmos hibák sem bosszantanak annyira.
    Minden fórumosnak és nem fórumosnak, Tiszán innen, Tiszán túl, BÚÉK!! :)

henrietta1223, Sali~*.*, -W-595- és 9 más kedveli ezt.
  5. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Hm! ... Hümm! ... Én az előző nap este szoktam a száraz babot, meg a lencsét beáztatni. ... De ahogy a dal is mondja: Mindenki másképp csinálja! :)

henrietta1223, Sali~*.*, -W-595- és 10 más kedveli ezt.
  6. zsani_apja

Szia!
    Köszi, akkor már nyakon is öntöm vízzel. :D :)

henrietta1223, Sali~*.*, -W-595- és 9 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Sziporkáznak a fiúk, jó olvasni! :)

Frankfurti leves kész és a malachús is sül. Ez lesz a holnapi ebéd.
    Ma, hogy mit vacsorázom és éjfélkor mit eszem, nem tudom, de bizonyára nem maradok éhesen, mert a svédasztalon találok bőségesen finomságokat. Újfent barátokkal szórakozóhelyen köszöntjük a következő évet. 2023! Hamar eltelt a 2022.

Kívánok Mindenkinek vidám estét és éjfélkor emelem poharam Rátok is!

upload_2022-12-31_13-10-10.jpeg

henrietta1223, Sali~*.*, -W-595- és 7 más kedveli ezt.
  8. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Minden kedves ismerősnek B.U.É.K!

És még sok-[​IMG]

9. ursa11

ursa11 Fórum félistene

10. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok! :)

_Ilona49_, Csacskamacska, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
  11. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Lassan kapcsolom ki a gépet és elindulok....nem leszek itthon éjfélkor.

Eredményekben gazdag boldog új évet kívánok MINDENKINEK!
    Kívánom, hogy egészségügyileg jobb és egyre jobb legyen az új évünk!

12. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Jó szórakozást ;)

_Ilona49_, ursa11, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
  13. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

upload_2022-12-31_19-59-46.jpeg

busika02, _Ilona49_, ursa11 és 8 más kedveli ezt.
  14. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok kedves Tiszántúliak!

Kívánok sok szeretettek mindenkinek erőben, egészségben , boldogságban gazdag új esztendőt!!

A gazdaságban bő termést és sok sikert!!

busika02, _Ilona49_, ursa11 és 9 más kedveli ezt.
  15. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jóóóó reggelt mindenkinek!

Rövid volt az icaka, mert éjjel fél kettőkor ugyan elmentem hajcsizni, de már a rosseb felevett fél hat után. Főztem kávét, mert a nejem képes hajnalok hajnalán felébredni, - ma is háromnegyed hétkor - és a meleg fekete italt inni. Igaz, Ő már fél egy után elaludt az ágyban. Ami csak azért volt lehetséges, mert valami csoda folytán alig 15-20 percig tartó durrogtatás, fényözön volt éjfélt követően. Én nem bántam, mert sosem szerettem a hadiállapot éjszaka. Még nappal sem, de amikor aludni kéne akkor minek feleslegesen zajongani? Sőt! Fél tízkor hívott a győri nászasszonyunk, s ő is azt mondogatta, hogy Győrött is rövid volt a tűzijáték. (Tűz hosszú Ű, tűzijáték is, de a tüzes már nem, az rövidül. A tetves meg betűt cserél, mert ugye a tetű is hosszú Ű, de ebben a formában meg az ű elmarad, helyette jön az E. De jó lehet nem magyar anyanyelvűként magyarul tanulni!!!) Csemetéinket nem mertük még felhívni, mert nem tudjuk, milyen volt az éjszaka náluk. Az egyikük baráti körben töltötte az éjszakát a családjával, ezét lehet, hogy még alszanak, míg a másik fiunk maradt a családjával otthon. Igaz, ők is társasági életet szerveztek maguknak, szintén baráti körben, deeee az élet, pontosabban a kórság közbeszólt. Kicsi fiunk még karácsony előtt összeszedett valami nyavalyát, még nem gyógyult ki belőle, a felesége meg elkapta tőle, így ő most éppen a legrosszabb idejében van a betegségében, a nagy lányuk meg korcsolyázás közben a bokáját rántotta meg. Márpedig bokarándulással macerás táncolni. Ahogyan emlékezetemben él az, amikor az én bokám rándult meg, tizenéves koromban focizás közben. Egy hétig sántikáltam, szó sem lehetett táncról. Gondolom a mai fiataloknak sem jobb rándult lábbal ugrálni a parketton. :wuerg:

Az ebéd meg töltött káposzta lesz. Leves semmi, csak a káposzta, mert mi már ennyi évesen kevesebbet eszünk, mint fénykorunkban. Folyadékpótlásként az éjjelről megmaradt tokaji borocska maradékát fogyasztjuk ebédet követően. Meg HA KELL ismét főzök fekete levest, mert ki tudja/tuggya, mennyire leszünk elanyátlanodva azt követően, teli pocakkal?

Kint szibériai hideg van. hét fok van árnyékban, bár a Rézi fent van, szikrázik a napsütésben a táj. A hét fok az nem mínusz, hanem plusz. Tegnap a hőmérő tíz fok fölé mászott. A hóvirág is lassan ki fog bújni a földbőr, ráadásul még csak havat sem fog tudni látni, mert nincs szeme! Az meg elhanyagolható körülmény, hogy hó nincs és a következő két hétben nem is várható, már ha a pesti leveli békák jól jósolnak. Ha nem, majd őket is elzavarják a jóslásra szolgáló létráról a bányászbékákhoz tanulni időjóslást. xD

Megyek iszok egy kis kávét, mert szükségem lett rá. Kezdek elpilledni ettől a hőségtől, ami a lakáson belül van. Huszonhárom fok, de nem lehet szabályozni, mert a rendszer ( a FŰTÉSÉ, nem másféle) nem engedi.

További boldog új évet!

-elzemari-, busika02, _Ilona49_ és 7 más kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Mosolygós 2023-as első napot Mindenkinek!

Igaz nekem sem nagyon megy a mosolygás, inkább kissé kábának érzem magam. No, nem a sok szeszes italtól, hanem a kevés alvástól.
    Hajnali négykor botorkáltunk hazafele és nekem is majdnem melegem volt a 7 fokban. Ma meg már a 11 fokot is átlépte.Jön még kutyára dér? Havat várnék és fagyos hideget!
    Tihamér, akkor az alvási szokásod nem változott. Most sem alszol többet, mint régen. Betegeknek gyógyulást!

Jó hangulatban, tisztességes mulatozással elbúcsúztunk 2022-től és köszöntöttük a új esztendőt!
    Délelőtt az netem is aludt, lehet sokáig bulizott? Már tegnap este vacakolt, ma meg sehol semmi. Újraindítás és egyebek, de semmi. Telefon a szolgáltatóhoz, ahol először azt mondta az emberke, hogy központi hibát lát és továbbítja, hogy kerüljön javításra. 10 perc elteltével visszahívott és módosított, hogy nem központi, hanem nálam van a hiba, irányít ide egy technikust. Nem mondom, hogy örültem. Délután kis takarítás a kábelrengetegben, elosztónál, hosszabbítónál. Láss csodát, mikor minden kábel visszakerült a helyére és újra lett indítva minden, hát megérkezett a net is. Viszont a vonalas telefon továbbra is néma. Holnap a technikusnak még nem tudom mit mondok, de a telefon életre keltése megmaradt neki, meg nézze már át ezt a netes dolgot is, mert azért azt nem gondolnám, hogy kis por, meg kis vezetékek nem sorban állása okozta volna a net sztrájkolását.

Kezdtem így ezt az évet a farmon azzal, hogy nem csináltam ott semmit, mivel be sem tudtam lépni. Ez van, de majd holnaptól, kora reggeltől indul a munka! :)

-elzemari-, busika02, -W-595- és 7 más kedveli ezt.
  17. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Boldog Új Évet kívánok! upload_2022-12-31_13-10-10.jpeg

-elzemari-, -W-595-, zsani_apja és 6 más kedveli ezt.
  18. zsozso577

Sziasztok!

Atyavilág! Még egy társunk lett KIRÁLY!........ Gratula Edit! Gratula!

Sokat elgondolkodok rajta, hogy is lehet ezt megcsinálni...a kitartáson és az elszántságon kívül...nahhh és persze anyagiak is ott vannak.
    Legyen az önerőből előállított...avagy valós pénz befektetése! De az a rengeteg növény letermelése....az mennyi idő....az eventek mellett!
    HOgy lehet ezt összehozni? Piac??!!!....Nálam ott is az egekben vannak az árak.....szinte alig járok már oda. Onnan a feladathoz
    beszerezni az árút?.....HOrrorrrrrr!

Egyébként egy kicsit morgok....forrongok! A most még jelenleg is folyó három feladatot is összekapcsolt eventtel kapcsolatban.
    Nem szokásom kosarat venni....de lehet, hogy most az elején talán kellett volna, hogy én is végig tudjam csinálni.
    Azt hiszem, hogy megközelítőleg jó átlaggal csinálhattam végig! És talán-talán kedd estére jöhet össze a 100 kockajáték!
    Vagy egy db. fog hiányozni....majd este számolok....aztán megvilágosodom.
    Aztán maga a kockázás is szerencsejáték!.....amit a rendszer ad....fogadd el!!!!! és légy vele boldog!!!!!!!
    Nahhhhh....de ezért csináltam végig becsülettel, hogy a végén elbukjam! Forrongok!!!!!....Forrongok!!!!!
    Most bezzeg 14 órakor véget fog érni az event....pedig eddig még vártam egy kis újévi csodára!.....Hátha meghosszabbítják!
    A 22 óra egy picivel jobb lett volna.....pedig az elején voltak hibák....igaz, hogy csak aprók....de ott voltak!
    Én még várom a csodát!!!!!!!

-elzemari-, busika02, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Zsozsó, ebben is szerepet játszik a szerencse. Azt mondhatom, hogy egyformán csinálom a két nagy farmomat, ennek ellenére itt 98 dobáson vagyok túl, a Kotkodán viszont csak 84 van meg. Kicsit zavar csak a különbség, de mivel nem eget rengető az ajándék a végén, így nyugodtan fogok aludni, ha nem érek a végére.

Délelőtt jött a szolgáltató embere, aki meglepetésemre nő volt! Nem igazán találkoztam még női technikussal, aki helyszínre jár ki. Zord kinézet nagyon készséges embert takart! :) Átnézett mindent, kütyüvel ellenőrzött, központon keresztül pontosított, stb. Lényeg, minden a helyére került és minden működik! Hiba elhárítva! :) A televízióban néha ha filmet nézek, akkor a hang nem mindig tiszta. Ezt is megnézte, állított rajta és ellátott jó tanácsokkal is. :)

Farmon termelgetek táphoz valót, meg amiből kevés van a pajtában. Piacra nem igazán járok, de a piros kosárból naponta vásárolok. ( a valósban is piros kosaram van, kékfestő belsővel)

Csendes nap van, de holnap már munka. Napsütés, mintha tavasz lenne.

-elzemari-, busika02, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
  20. zsozso577

Szia Judit!

Nem az bosszant, hogy nem kapom meg a neon hollót....hiszen van pár db. a pajtában.
    A szerencse-faktor a zavaró....de az egyre inkább!
    Azt hiszem, hogy szépen lassan....Lajos után megyek....az event-mentes sávba.
    Ám az nálam biztosan a játék végét is jelentené. Forrongok.....még mindig!

-elzemari-, busika02, Sali~*.* és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.