Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Kedves Játékosok!

A Központ - a többi országból érkezett visszajelzések alapján - úgy döntött, hogy az eventet átmenetileg lekapcsolja.

Mindenkinek elmentik a jelenlegi státuszát, onnan fogja tudni folytatni, ahol most tart.

Megvizsgálják, hogy az event volt-e ténylegesen a lassulás okozója, vagy más áll a hátterében:
    - amennyiben nem az event volt az okozó, akkor visszakapcsolják a vizsgálat után
    - ha bebizonyosodik, hogy az event generálta a lassulást, akkor további értesítésig nem lesz elérhető az event.

Amint újabb információ érkezik, megosztjuk Veletek!

Köszönjük megértéseteket és türelmeteket,
    a Farmerama csapata

Erről ennyit!

Hétvége elszaladt. Szombaton a kedvenc indiai éttermünkbe mentünk el, névnapi vacsora volt. Változatlanul nagyon finom volt az étel! :) Sajnos az árak ott tartanak, hogy meggondolandó, hogy milyen gyakran menjen az ember étterembe vacsorázni. Lassan eljön az az idő, amikor egy évben egyszer, vagy egyszer sem.
    Vasárnap csendes, pihenős nap volt, egy sétával tarkítva.
    Ma délelőtt volt egy utam a város másik részén, majd egy gyaloglásom, hogy a napi lépésszám is meglegyen.

Jó alvó vagyok, de az éjszaka nem ment az alvás. Talán a telihold volt az oka. Nem jutott eszembe, hogy bekapcsoljam a gépet, inkább egy keresztrejtvényt fejtettem meg. Ma kicsit kótyagos voltam, így ma korán lefekszem, bízva abban, hogy jól fogok aludni és reggel frissen pattanok ki az ágyból.

A farmról és a pörgő napraforgókról most nem írok semmit, így lesz a jobb!

A leanderjeim a hátsó teraszon vannak " becsomagolva". Ma kibontottam őket, kapjanak már fényt is és levegőt, mert szinte tavasz van, Amennyiben újra mínuszokba megyünk, újra betakarom majd őket.

Pihentető jó éjt kívánok!

2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ezt a lépést még pénteken meg kellett volna lépni! Hagyták a modikat és persze minket gazdákat is szenvedni.
    Azt hiszem hősök vagyunk!....mindannyian!
    Mást erről nem is írok, mert aki csinálta az eventet...az tudja, hogy milyen is volt a körülmény!
    Na...és akik nem csinálták az eventet...azok is szenvedtek a forgó virágtól!
    Egyébként nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a további lépés!? Ritkítani fogják az eventeket....esetleg.?
    Vagy továbbra is ez a feszített tempó lesz...ami a teljesítmény rovására fog menni...talán!?
    Vagy....esetleg...mi fogunk szanálni az eventeket között...de akkor ott miért is dolgoznak, ha érdektelenség fogja övezni
    az eventeket....vagy...esetleg elbúcsúzunk a játéktól,.....hmmm????....én még nem szeretnék!!!
    Most csendesen termelek...igyekszem minél kevesebbet itt lenni...persze, tegnap csak megvettem a munkásokat.
    Pedig a polcon már több tucat van.
    A gyopárral is küzdök. Lassan haladok. Mindig azt kér amiből kevés van. Nálam nem nagyon működne, hogy nem váltok
    ki valamit, mert ahogy bejön....már azt kéri. Lehet egy idő után megunná, hogy nem szolgálom ki őket....nem tudom!
    Továbbra sem nyerte el a tetszésemet. Nem kellett volna behozni a farmoslétbe. A Naprafogós kiváltását is meg lehetett
    volna másként is oldani. Ez csak az én véleményem!

Tegnap is olyan idő volt, ami nem nyerő januárban. Tettem egy kört...melegem is lett. Aztán vettem zsetonokat is .....hátha
    beadja azt az ajánlatot, amit még kiváltanék....az még számomra egy megérős kategória volt.

Ma is süt a nap...de a szél erősen dolgozik, így nem a legjobb kint lenni. Így a lakásban teszek-veszek.
    Aztán lassan elindulok a kisfarmokra,ahová még ezekben a nehéz időkbe is be-beléptem....az ajik miatt!

busika02, zsani_apja, _Ilona49_ és 5 más kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Zsozsó, hogy mi lesz? - holnap visszakapcsolják és akkor majd meglátjuk, hogy mi lesz. Hosszútávon nem hinném, hogy a játékot megszüntetik, ahhoz túl jól hoz nekik a konyhára. Az, hogy a játék már rég nem olyan, mint rég, az másodlagos, csak a játékosoknak elsődleges.

Tavaszias jó idő volt ma is. Körömet megtettem, jó kis séta volt, vagy inkább gyors gyaloglás.

Szeretitek a héjában, sütőben sült krumplit? Én igen! Amikor kis könnyű vacsorát szeretnék, akkor szoktam csinálni. Kis vajat teszek rá, néha még visszatolom a sütőbe úgy, hogy vékony baconszeletet is teszek rá, vagy sajtot, kis petrezselyemlevelet. Meleg teát iszom hozzá.
    upload_2024-1-30_19-10-42.jpeg upload_2024-1-30_19-11-7.jpeg upload_2024-1-30_19-14-25.jpeg

4. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó reggelt mindenkinek!

Jó is a sült krumpli. ÉN szeretem, a feleségem megeszi, mert enni kell. Tegnap csak én ettem ebédre burgonyát, a feleségem meg párolt rizst a resztelt pipimájhoz. Az én köretem az előző napi maradvány volt, az övé meg frissen elkészített. Érdekes, de a két fiunk a pirított csirkemájat díjazza, mi meg a reszteltet. A kisebbik unoka meg azt a pipimájat szereti, amit egyenként körbetekernek vékonyra szeletelt szalonnával, majd sütőben megsütik, de nem agyonsütik. Hozzá meg mindig "kovászos" uborkát kér, mert: - A papához azért jó eljönni, mert mindig van kovászos uborkája. - Ami nem is kovászos, hanem sós, hasonló, de semmi kenyér nem kell hozzá. Ecetes uborkát évek óta nem teszek el, csak svéd uborkasalátát, az tényleg ecetes. A fermentált, sós uborka is el van évekig az üvegben, csak némi nátrium-benzoátot teszek a tetejére tartósítás miatt. Most is van két éve elrakott sós uborkám, ropogós, nem puhult, jó ízű. Fermentáláskor teszek bele fokhagymagerezdeket, más tormát tesz bele, amit mielőtt üvegbe teszem az uborkát, kiveszek. Akkor már nem kell bele. Kaprot sem szoktam használni, ha savanyítok, kivéve a valóban kovászos uborkánál. Abból csak két-három üveggel "gyártok" évente.
    A sütőben néha sütök - tepsisnek nevezzük mi - szeletelt krumplit, kevés zsiradékon, legfeljebb két rétegben van a szeletelt nyers krumpli, rajta kevés karikára vágott hagymával, mert a sült hagymát csak én imádom, a feleségem meg lekotorja a különben sem szeretett krumpliról. Só, őrölt bors, néha őrölt kömény, kevés őrölt fűszerpaprika kerül rá, ÉS ha van, akkor hurka. Véres vagy májas, vagy mind a kettő. Ritkán sütnivaló kolbász kerül fel hurka helyett. Nekem olyankor is a pirosra, ropogósra sült krumpli a lényeg.
    Ha viszont egészben sült krumpli van nálunk, akkor én csak sózom, a feleségem őméltósága meg kacsazsírral is megkenegeti az övét. Sót meg többet tsz rá mindig. A zsíros/vajas kenyeret sem sózom meg magamnak, ő meg meg sem tudná enni só nélkül.

Tegnap aránylag meleg volt felénk. Kicsit ücsörögtem a padon kint az út mellett, mert téli dzseki volt rajtam, így le mertem ülni, nem fázott a popóm a hideg padon. Kint 10-11 fokot is elért a hőmérséklet, ami január végén nem nevezhető átlagos "kinti, zimankós" téli időnek. Kedves feleségem mérgesen jegyezte meg, hogy:
    - Az erkélyen a tulipánok már megint megindultak! Nem lesz ennek jó vége.
    Aha! Igaza van. De mi jár annak, akinek igaza van? A szája. Mert a természetfelelőst nem érdekli, hogy nejemnek mi tetszik és mi nem. Akkor fogunk rábaltázni megint, ha megindulnak a virágrügyek a gyümölcsfákon korán és jön rájuk a fagy. Megint kevés és felettébb drága lesz a gyümölcs.

Az event újra indítása hidegen hagy, mert nem csináltam most sem, de az azért aggaszt, hogy a vélhetően megnövekedett adatforgalom lelassítja majd a játékot. De a puding próbája az evés, játék közben majd csak kiderül, hogy széna-e vagy szalma?

Megyek és teszek fel kávét, mert fent vagyok fél három óta. Este fél tízkor én elmentem aludni, a feleségem is követett pár perc múlva. Abbahagyta a levegő böködését. (Kötött a szentem. Azt nem tudom, hogy mit, csak annyit láttam, hogy kék színű és körkötőn van.)

Szép napot minden gazdának és ha sikerül visszatenni az eventet, akkor jó eventezést! Az esetlegesen felmerülő negatív kritikákat meg ne tessék hangosan mondani! Elég ha az ember csak mormolja. A tenger mormolását is lehet messziről hallani. :)

5. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Tihamér, ma is hamar letudtad az alvást :).

Nekem sikerült összeszednem valami nyavalyát :cry:, nagyon kínoz a köhögés, és nehezen szakadozik fel a lerakódás féle :eek:. Pedig iszom a gyógynövényes teát, de ma lemegyek a gyógyszertárba és kérek valami hatásosabbat.

Zsozso, nálam a nem eventező farmon is probléma volt a játékkal, lassú volt... forgott a virág... stb...

Héjában sült krumpli...???? az nagyon finom, de én már nagyon régen ettem olyat, anno 35-40 évvel ezelőtt, sparhedt sütőjében, sütöttük, mikor kimentünk a tanyára (apósoméknak volt tanyájuk anno ).
    Tudom lehetne sütni a villanysütőben is, de én még sosem sütöttem.

Én az eventet ezen farmon megcsináltam, de a másik kettőn még kell növény és a mini játék, kíváncsi leszek, ha vissza kapcsolják ma az eventet, fog e működni minden normálisan.

Itt most sűrű köd van, tegnap viszont egész jó idő volt, mikor dolgozni mentem, estére viszont mikor haza fele jöttem már érezni lehetett hogy hűl a levegő.

6. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Annyira lassan megy hogy mire elérem a 25-öt teljesen megunom.
    Továbbra is pörögnek a napraforgók,..nem hiszem hogy az eventtel lett volna a baj.
    Fokozatosan hanyatlik az egész.

7. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Szia!

Az alvást általában korán letudom. Nem vagyok se bagoly alkatú, se bagoly típusú. Alkatilag a régi görögök tökéletes idomjára hajazok. (Szerintük, mármint azok szerint, akik foglalkoztak geometriával, mértannal, a legtökéletesebb forma/alak a GÖMB. A közepétől a felszíne mindenfelé egyenlő távolságra van.) Éjjel alvásra való, de nem azért élünk, hogy egyfolytában aludjunk, akár a macskafélék. A cirmosok, akár kis simogatni való cicamicák, akár vészesen morgó és rémítő tigrisek, sok energiát tartalmazó eledelt (húst) esznek, ezért ráérnek aludni, ráadásul, mivel kevés állat vadászik tigrisre vagy oroszlánra, mernek is sokat aludni. A szabadban bóklászó egérről ez nem mondható el. Azt sokan kedvelik, igaz nem simogatni, hanem megenni. Szárnyas vadászok, lesben álló, gyorsan futó ragadozók, sőt még a lábbal nem rendelkezők is előszeretettel eszik meg, ha tudják. Még a nagyobb pókok is vadásznak egérre.

Köhögés? Az még nekem is jól megy, bár csökkenő gyakorisággal köhögök. Tippet nem akarok adni köhögés elleni szirupra, bogyóra, mert a szomszéd által használt gyomirtók, rovarölők MINDIG a szomszéd kertjében hatnak megfelelően. Nálam ritkán váltak be. ... Deeee ... Ha valaki esetleg ... végső elkeseredésében ... de csak akkor, egy kiskanál ricinust vagy egy fenolftalein tablettát vesz be, az hatásos. Nem mulasztja el ugyan a köhögést, de az illető NEM MER köhögni, mert mind a kettő jó, hatékony hashajtó. Ha köhögni merészel, akkor viszont nagyon fürgének kell lennie, különben ...

Itt és most jelenleg süt a nap, de párás levegő van, messze látom a ködöt. Majd lesz valami. Reggel mínusz 3-4 fok volt, de remélhetőleg délre akár 5-6 fok lehet pluszban. majd kiderül, ha beborul.

Póteventre fel!

busika02, henrietta1223, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  8. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ugy látszik, hogy ott fent elgurult a gyógyszer! Csak azért is megmutatják! Nem tolnak el pár napot az event-kezdéssel!
    Pedig a játék még most sem működik úgy, mint az előző event előtt. Még sokat kell frissíteni...kilépni és vissza!
    Most azon agyalok, hogy érdemes lesz-e elkezdeni a lámpás eventet....vagy nyugisan termelgetek....bár ez unalmas....
    legalábbis nekem. Ám még emlékszem, a mult csütörtöki event kezdésre....elevenen él bennem.
    Nem is olvastam el végig a kiírást...csak annyit láttam, hogy a bahán lesz.Holnap délután elmegyek valamerre, hogy csak
    este érjek haza....és aztán meglátom!

Szerintetek ezzel a kompenzációs csomaggal kárpótolhatnak minket!??? Hmm???? Szerintem nem!
    Adtak egy piccolót többek között....na és???? Azt hiszik...az a mézesmadzag! Kisfarmokra jó lesz....csak azért bemenni.
    Egy-egy FA-fa reményében!xD:oops::p

Itt délelőtt szürt napfény volt a jelemző..de most már kezd ködös lenni.Ma nem tervezek kimenni....így folytatom a tegnap
    elkezdett teszek-veszeket a lakásban. Holnap pedig MEGYEK! Ne hogy itthon legyek, amikor kezdődik az event.
    Még képes lennék itt ülni és mérgelődni....talán-talán!

busika02, henrietta1223, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  9. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Tihamér, kössz a tippet, de inkább kihagyom, de jót nevettem xD.

Zsozso, ne mérgelődj.
    A kompenzációs csomagon én nem bosszankodom, adják, átveszem és ennyi.
    Reménykedjünk, hogy nem lesz gond sem a holnapi eventtel, sem a mai újra bekapcsolt kirakóssal.
    Az a bizonyos remény hal.......

Lajos, gratulálok a gyopáros szint lépésedhez.

Nem akarok senkit bosszantani, de nálam reggel és most is, működik minden gond nélkül.
    Nem tapasztaltam sem lassulást, sem pörgést, még a gyopároson sem.

busika02, henrietta1223, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  10. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó napot megint!

Ma délután folytatódik az az event. Ha mégsem, akkor nem tudom értelmezni azt, amit olvastam. Mit lehet tudni? Ennyi idős korban ugye .... Nálam semmi gond nincs, de délelőtt sem volt. Az is igaz, hogy a Gizi azért elég jól ellátott ilyen-olyan izével belül. Kívülről meg ha kell, nagyon csúnyán tudok ránézni.

Néztem Lajos új nevét a Zalpesi szavannán. Szerintem RÁ nem jellemző a gogó, mert a gogó madár a gödényfélék közé tartozik. Azok meg isznak, mit isznak, vedelnek, mint a gödény. Lajosról én ilyet nem hallottam, de nem is tételezek fel.

Kéne innom egy kis fekete levest, mert álmosnak érzem vagy csak képzelem magamat. A feleségem már negyed órája telefonon cseveg a barátnőjével. Beszélnek, beszélnek, de nem mondanak semmit. Legalább is számomra az, amiről csevegnek értékelhetetlen. í:p

Jó eventet gazdatársak!

busika02, henrietta1223, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
  11. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

E-mail-be kapott kódokat be lehet váltani,.. már aki megkapta,.. 3-ból kettőt kaptam.
    Hova ez a nagy spórolás??

Pontosabban 2006 Május 13 óta.
    Előtte lehet hogy volt "én úgy szeretek részeg lenni,..mert nekem akkor nem fáj semmi":D:cry:

zsozso577, busika02, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Ági, jobbulást kívánok!
    A krumplit meg nyugodtan tedd be a sütőbe, nagyon jó lesz! :)
    Ajándékkal egyetértek veled, amit kapok átveszem, kiveszem, olyan amilyen, változtatni nem tudok rajta, akkor meg mit bosszankodjam. Amúgy meg, ha adnak vedd el, ha ütnek, szaladj el! ;)

Zsozsó, nagy dolgokat ne várj, azt már el kell felejteni! Adtál egy jó ötletet, a holnapi kezdésre én sem sietek haza.
    Nincs változás, megy minden tovább, event meghosszabbítva, új meg megy a bahán. Látod, megoldották!

Tihamér, nehezen múlik az a köhögés, jó sokáig tart, biztos nagyon kellemetlen lehet!
    Az én tulipánjaim is bújnak kifele, nem örülök neki, le fognak fagyni, mert nem ette meg még a kutya a telet.

Lajos, gratulálok, hajrá tovább! Az emailban kapott kódokat beváltottam. Sok kicsi sokra megy!

Tegnap beszéltem Ilonával, puszil mindenkit! :)

Event nálam befejezve, most folytatom tovább a csendes termelést,töltögetem a pajtát, holnap meg megyek a bahára. Igaz nem szeretek a bahán eventezni, de ez van. Nem kérdeztek meg most sem! :(

Tv ugyan be van kapcsolva, híreket meghallgattam, de Kaszát nem bírom, ezzel a stílussal ki tudna zavarni a világból! :cry:Ééletemmm, idegbajt kapok tőle!!!:cry: Átkapcsoltam a Dunára, Szenes Iván dalaiból van kellemes kis összeállítás, azt hallgatom, majd megyek vissza , mert a kincseseket szeretem.

Frontok megállás nélkül jönnek, meg mennek, sajnos megérzem. Hiába, múlnak a gyermekévek...

13. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó illetve jobb estét!

Nappal nem volt semmi gond, - már amikor én jöttem -, se itt, se a kisebb farmokon. De este már nehezen csúsztam be. Itt kissé lassú volt a kerítés alatti bejövetel. (Crome) Az Edge-t is aktiváltam, de 45%-nál megállt. Öt perc várakozás után a böngészőt bezártam. Nem akarom senki anyukáját keresetlen szavakkal emlegetni, ezért mára befejezem.

Délben elkerekeztem a pejsligondozóba, ahol a múlt héten részt vettem egy zártkörű tüdőszűrésen. Most az eredmény kinyomtatták és a papírt a kezembe nyomták. A lényeg, nincs semmi baj a tüdőmmel, kezelésre nem szorulok. Na végre! Ennél jobbat nem is írhattak volna. A köhögés még mindig jelen van, de ezek szerint az csak engem zavar, mást, egészségügyest nem.

Holnap reggel, ha felkelek az éjszakai alvást követően, sütök egy fonott kalácsot, mert a feleségem máglyarakást akar sütni, de azt ő kifliből, zsemléből nem szereti, csak kalácsból. Reggel ketten mentünk el a közeli Tesco kereskedelmi egységbe. A nejem kezébe vett egy negyed kilós (250 g) fonottat és elhűlve nézte az árát. 749 HUF. Sokallotta. Én halkan megjegyeztem, hogy ennyi pénzért dupla mennyiséget sütök. Az általam összeszámolt költségbe még a villanykályha felhasznált áramát is beszámoltam, csak az ÉN munkadíjamat nem. Száz szónak is egy a vége, reggel kalácssütéssel indul a nap, de csak a fekete kávé főzése után, mert az első főzés az lesz.

Tegnap este a kis tündérkénkkel beszéltünk. Ő hívott fel minket. Szomorúan hallottuk, hogy nem volt oviban, mert lázas lett, beteget meg nem kedvelik az oviban. Az orvos szerint influenzát gyűjtött be valahol. Ma is beszéltük délután a fiammal, ő volt vele napközben, mert anyuka tanít, a fiam meg otthonról is tudja a munkájának nagy részét végezni. (Programozással keresi kenyerét.) Még mindig lázas, ráadásul, tudj isten miért, még csak étvágya sincs. Többet fekszik, mint játszik.

Remélem más mindenki egészséges, főként a gazdák.

Szép álmokat mindenkinek és jó egészséget!
    -----------------------------------------------------------
    -----------------------------------------------------------
    Jó reggelt!

Felébredtem háromkor. Jöttem a farmra, mert kíváncsi voltam, az interstelláris kommandósok támadják-e még a BP szervereit. Mint kiderült NEM! Minden gyorsan működött, zökkenőmentesen. Ezek szerint ezek a fenegyerekek átvették a MI szokásainkat, nappal támadnak, éjjel meg pihennek. Nem gondoltam, hogy egy galaxison belül egyforma a biológiai szükséglet kielégítésének mechanizmusa. Ők is akkor alszanak, pihennek, amikor mi. Igaz, a BP szerverein kívül én még nem találkoztam a űrcsapatok harcosainak tevékenykedésének hatásaival.

Megyek és teszek fel kávét, majd nekiállok a kalács sütésének.

Jó és zökkenőmentes napot, játékot gazdák!

Utoljára szerkesztett: 2.2.24
  14. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Alvás....????? inkább, szúnyókálás letudva, egyenlőre.
    Nem vagyok valami jól, a köhögés nagyon ragaszkodó.... pedig távozhatna már, sőt nem is kéne itt lennie.
    Nehezen szakadozik, és van, hogy több órán át kínoz, szinte nem tudom abba hagyni :cry:.
    Rendszeresen iszom a kakukkfű, izlandi zuzmó és még több gyógynövényt tartalmazó keveréket.
    A gyógyszertárban is vettem slájm oldót.
    Éjszakánként, többször le kell zuhanyoznom, mert ha elszunyókálok, arra ébredek, hogy vizes rajtam a pizsi.
    Tegnap, elhozta a fiam az inhalátor készüléküket, azt is használom.

Az eventet, elkezdtem, most hajnalban a kerék is kegyes volt, és egy kis rásegítéssel gyorsan letermelem a szükséges növény mennyiséget.

Tihamér, óó... kalács sütés, hogy én már milyen régen készülök sütni, de mindig csak a gondolatig jutok.
    A bolti nem ízlik, és egy kis vajas kalács jó meleg saját készítésű kakaóval....nyami nyami ;).

15. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó reggelt!

A feleségem most dolgozik a máglyarakás össze-vissza rakosgatásán. A kalács az, amit tegnap sütöttem. Nem ebédre lesz, hanem sütemény, eszi az, aki megkívánja desszert gyanánt. Vannak olyan sütemények, ételek, amihez csak a tojat sárgája kell, de a fehérje nem. Olyankor feleségem icipici kis műanyag dobozocskákban kettesével,hármasával összegyűjti és lefagyasztja. Azért lesz többek között máglyarakás most, mert arra szokott - többek között - felvert tojáshabot is tenni, sütni. Ma reggel kivett összesen tizenegy tojásfehérjét tartalmazó négy dobozt. A felét ráteszi a kalácsra, a másik feléből FEHÉR piskótát csinál. Abban nincs tojás sárgája, de naaaagyon hasonló a tojásoshoz. Aztán tesz bele valamit, valamiket és megsüti süleménynek. Nem tudom a mai milyen lesz, de bármikor is csinál ilyent - de csak kettőnknek, vendégeknek nem - az mindig jó ízű és el is fogy.

Ági! Maga a kakukkfű is köptető, nyákoldó hatású. Nálam bevált, felszedte a hörgőkből a nem odavalókat. Sajnos, mire tényleg hatott volna, rájött egy másik fertőzés, ami aztán rendesen betett nekem. Azóta is köhögök és köhögök. Már harmadik hónapja. Feleségem szerint, lehet, hogy asztmám van, de én eddig ezt nem tudtam, nem is gondoltam rá. Háááát ... szerdán tervezem a doktor bácsi meglátogatását. Megérdeklődöm, lehet-e a felségemnek igaza. (Remélem nem! Nem hiányzik még egy tartós nyavalya.)

Nemrég annyira elérzékenyültem, annyira meghatódtam. Kora reggel elültettem/kitettem a kárpótlásul kapott piccoló ládát. Beérett, most bontottam ki. Annyira, de annyira repesett a szívem a meglepetéstől. Csak leborultam és hálát rebegtem a BP istenei előtt, törölgettem az örömkönnyeket a szememből. Majd egy mozdulattal a földről eltüntettem az ajándékot, bár figyelmeztetett, hogy ha most törlöm, nem fogom tudni kihasználni a teljességét. Bár még mindig patakzott a szemeimből a könny, de határozott voltam és TÖRÖLTEM. Pedig ötször adott volna ötezer csengőpengőt, de én - poros hasú, zöld fülű, ész és értelem nélküli véglény - nem értékeltem eléggé a kapott utolérhetetlenül bőkezű ajándékot. Szégyellem is miatta magamat.

Megyek, megkukkolom a konyhában feleségem ténykedését. Bele nem beszélek, mert hátha csúnyán nézne rám és megint csak elsírnám magamat, de most a bánattól.

16. Csacskamacska

Szép napot!
    Nap süt, mintha tavasz lenne. Pedig hol van az még!?
    Nem volt időm, hogy sokat legyek kint, mert a szombat az nálam hosszadalmasabb konyhai event. Kitűzött cél teljesítve, meg vagyok elégedve magammal! :)

Ági, gyógyulj gyorsan, nem jó betegnek lenni! Ugye nem Tihamértől irigyelted meg a köhögést?
    Kalácsot én megenném a boltit is, pl. a Selyemkalács szerintem nagyon finom, csak az ára az egekben, így nem veszek. Tegnap nem kalácsot sütöttem, hanem Hókiflit, amit én csak simán Puderes cicának nevezek. Lett mákos, diós és lekváros. Hmm, mit mondjak? - szépen fogy...Nem tartok tőle, hogy meg fog száradni, vagy, hogy még egy hét múlva is lesz belőle.

Event majdnem kész, az utolsó adag gaz van a földben, röpikből meg jócskán lett túlröppenés is. Már a Pannikat is kiraktam a menübe, vagy két napja, mert nélkülük is gyarapodnak szépen. Nem baj, majd visszaváltják némi apróért őket.

Ági, Tihamér, esetleg.....
    Egy kis hagyomány
    Február 3.: Balázs-napi hagyományok, népszokások

Szent Balázs püspököt mindenfajta torokbetegség gyógyítójának tartották. Legendája szerint megmentette egy özvegyasszony fiát, aki halszálkát nyelt. Az asszony hálából ételt és gyertyát vitt neki. Ennek emlékére szokás az ún. Balázs-áldás vagy balázsolás, amikor a katolikus pap két gyertyát tart a hívők álla alá e szavak kíséretében: „Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására szabadítson meg téged Isten a torokbajtól és minden más bajtól„. Ezen a napon almát is szenteltek abban a hitben, hogy a torokfájás ellen alkalmas gyógyszer lesz.

Még ez sem megvetendő!
    A Dunántúlon, az Ipoly és Nyitra környéki falvakban, a Csallóközben szokás volt a Balázs-járás, az iskoláskorú gyermekek adománygyűjtő, iskolába toborzó, köszöntő szokása. Maskarába öltözött gyermekcsoportok jártak házról házra, egyikük Balázs püspököt személyesítette meg – fején papírsüveggel –, a többieken papírcsákó volt, oldalukon fakard. Nyársat vittek magukkal, hogy a házaik arra tűzhessék a kolbászt és szalonnát. A Balázs-járás, akárcsak a március 12-i Gergely-járás, a soványpénzű tanítók jövedelem-kiegészítését jelentette. A háziaktól kapott szalonnát, babot, zsírt, tojást a gyermekek elvitték a tanítónak, aki azután megvendégelte őket.

Balázs-napi időjóslás Az időjárásra vonatkozóan Bácskában az a hiedelem alakult ki: „Ha esik, nyár elején elveri a jég a termést.” Márcsak azért sem kívánatos ezen a napon az eső, a csapadék, mert kifagy a vetés.

Ó, csengettek, talán jönnek... upload_2024-2-3_16-6-11.jpeg

-W-595-, zsozso577, busika02 és 5 más kedveli ezt.
  17. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Ha jól sejtem, ezt a dekort nyitottad a Piccolóból:

Virágos dallamok (+)
    Aratható 5 alkalommal!
    Szükséges szint:3
    Érési idő: 21:00 óra
    Amit ad: szint x 50 CSP
    Mérete: 1x1
    Kihelyezhető: minden területre, kivéve a teliholdas területekre
    Felhőre nem helyezhető.

Ez egy kicsit trükkös dekor, mert nem a közvetlen ajándéka értékes, hanem a törlés utáni...
    TP-adománya még most is igen jónak számít, bár nem mai dekor már.

A speciális tulajdonságát elveszített dekor tulajdonságai:
    Virágos dallamok
    Érési idő: 21:00 óra
    Amit ad: szint x 145 TP/BTP kihelyezéstől függően
    Kihelyezhető: minden területre, a teliholdas területeket kivéve.
    A speciális tulajdonságát elveszített dekor felhőre is kitehető.

Játékba kerülés: >>Ládás válogatás 2019.09.<<

Ha számodra nem értékes, próbáld meg elcserélni.

-W-595-, zsozso577, busika02 és 5 más kedveli ezt.
  18. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    A felettem látható Itemtől jobb mielőbb megszabadulni. :D

-W-595-, busika02, henrietta1223 és 2 más kedveli ezt.
  19. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó estét!

Iiiiigen! ... Mint kiderült, "kissé" tudatlan voltam, hamar ítélkeztem. Nem tudtam, nem ismertem ezt a csalafintaságot. De így fény derült számomra egy furcsaságra. Nem régen kaptam egy kirakható kütyüt, aminek korlátozott idejű hatása volt. Amikor lejárt, szokás szerint töröltem. Pár nappal később néztem körül a kirakhatóknál, mert nem nézem minden nap, nem tartok "népszámlálást" gyakran. Akkor feltűnt, hogy bár én AZT ott már kiraktam egyszer ÉS töröltem, de valamiért mégis visszakerült. Nem értettem, de ha már visszatolakodott, akkor megint kiraktam, Most is kint van. Hamarosan lesz társa is, mert amit MA töröltem, az is visszamászott a többi közé a raktárba. Elnézést a tudatlanságom miatt! A tájékoztatást meg köszönöm!

Kisgyerek koromban láttam, részt vettem balázsoláson a győri székesegyházban. Az andrás-kereszt alakban összetett gyertyákat tette a pap a csemeték torka elé és az akkor szokásos áldást/imát/kérést mondta el. Arra már nem emlékezek, hogy pontosan mit is. Több, mint hatvan éve volt.

Hókiflit a feleségem nagyon ritkán süt. Ha kifli és töltött, akkor én a pozsonyi kiflire szavazok. Nem vagyok benne biztos, hogy nem-e ebből lett a bejgli/bájgli, illetve a kelt töltött kalács Magyarországon.

Most megyek vissza, mert a billiárd a farmnál sokkal jobban érdekel.

Jó éjt mindenkinek!

-W-595-, busika02, henrietta1223 és 5 más kedveli ezt.
  20. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép Vasárnapot!

Ennyit azért megér,..és kinek mennyire sikerült felturbózni:[​IMG] Jelenleg van amelyik farmon 1 191 960,68
    és ha ebből sok van akkor még a TP is szaporodik.

-W-595-, zsozso577, busika02 és 6 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.