Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot mindenkinek!

Pedig tartottam a kezem! És énekeltem is "Ugye elkapsz majd hogyha repülök...."no de hiába.
    Fűre lépni tilos,...létrára mászni veszélyes!Pedig az a leggyorsabb, fáról létráról leesni.

Itt is meglátszik hogy én a kettesek táborába tartozom mert nekem mindig azt írja hogy 05:00,...hát igen egyeseknek 4óra.
    Azt imádom legjobban ami turbót ad,...miért nem trágyát,..nem akartam magyarosabban írni!

Csak az a baj hogy 3 napja akarlak hívni.

2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Szép estét kivánok!

Judit,
    juj remélem nem lesz gond, pihenjél gyorsan!!
    Én nem merem megpucolni az ablakot,, mert mióta a térdem meg van javítva, azóta nem merek egyedül a létrára állni.Pedig nagyon kellen tisztitani, de az előbbi okok miatt elmarad, hacsak...............

Nem is tudom, hogy aki talán most kezdené a játékot hogy boldogulna.Nekem csak egy gazdaságom van, de az is untig elég ahhoz, hogy rendben menjenek a dolgaim.Igy aztán íitt Alsódughagymafalván szép komótosan mennek a dolgok.Mindig van mit tenni.
    Ha mást nem, akkor azt a sok ládát mire kinyitom, aztán a keréken a molnárral mire megeggyezem.Aztán az állatállományt pótolni,a gyümölcsösben is rendet tartani, még sorolni is sok, és akkor még sem a gazdakörben nem jártam, sema gyopárost nem látogattam meg.
    Szóval van munka bőven, ezzel az eggyel is.

Zsozso,
    képzeld én még sogasem estem el, illetve szerencsésen, mert amikor a Papával sétáltunk az Andrássy úton, és gyönyörködve figyeltem a csodaszép palotákat, egyszercsak zsupsz a földön teremtem.A Papa meg csak ballagott tovább és beszélt hozzám, mire hallom, hogy "hol vagy?"Úgy elkeztem a földön nevetni, hogy aki odaugrott és segédkezett nekem felállni, az is elnevette magát.
    Szerencsére más esésem nem volt.Igaz akkor egy pár évvel még arrébb is voltam az évszámokat illetve.Most már sokkal óvatosabb vagyok......

Ma hűvöskés volt az idő felénk, nem is rakom el a kabátokat, mert reggel a melegebb kell, délután meg már elég a vékonyabb.Bízom benne, hogy Húsvét után már csak el lehet tennei a melegebbet.Aztán ki tudja, még mi lesz??

Lajos,
    ha vigasztal, én is a kettesekhez tartozom, mert nekem is 5 órát működött a hűtő, mire ki tudtam szedni a dolgaimat.

Kulcsár Ferenc: Mondóka
    Sándor, József, Benedek
    hoz majd meleget, eleget.

Sándor, a vándor,
    télből lépked,
    lába nyomán a fű megéled.

József, a jámbor,
    szellőn nyargal
    erdőn-mezőn át tavaszi dallal.

S mit tesz a bajuszos Benedek?
    Zsákból meleget ereget.

További szép estét kivánok!!

Utoljára szerkesztett: 19.3.24
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Nálam is öt óra volt, biztosan Juditnál csak az esés miatt történt egy elírás!
    Remélem, hogy jól van!

Szia
    Igen...azt írja, hogy probléma van! Ez a teló...a lepit meg már régen kapcsoltam be.
    Ma nem igérem...holnap amint hazaértem bekapcsolom és megnézem.
    Lehet, hogy régebben átírtam a nevet, mert nem volt jó!

Utoljára szerkesztett: 19.3.24
  4. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Utoljára szerkesztett: 20.3.24
  5. zsozso577

6. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Judit, nagyon sajnálom, hogy leestél, csak óvatosan azzal a létrázással.
    Remélem már jobban vagy, mielőbbi teljes gyógyulást kívánok.
    Én az utóbbi években elég sokszor elestem, és alaposan megütöttem magam, már nagyon óvatosan lépkedek.

Az elmúlt napok változatlanul teltek, de tegnap rosszabbra fordult, az Anyukám kórházba került - déltől este 11 óráig voltunk, vártunk a sürgősségin, Anya bent én és a húgom kint,míg tájékoztattak bennünket.
    Már több hete, hogy a húgom mondta Anyának, hogy márciusban elviszi magával Zamárdiba, anya nem is tiltakozott.
    Én és a sógorom pedig a jövőhét végén mentünk volna utánuk.
    Hétfőn még minden ment a megszokott módon, készülődés az útra..... tegnap reggel viszont a húgom maga tehetetlen állapotban találta anyát, nem tudott lábra állni, zavart volt, nehezen vette a levegőt, mentőt hívtunk és bevitettük a kórházba.
    Este 11-kor sok-sok érdeklődés után közölték, hogy a fekélyes lábai orbáncosak, és majd valamikor a mentő átszállítja a sóstói úti kórházba a bőrgyógyászatra, a húgom hiába mondta, hogy hetente látja a szeptikus sebész, aki még csak utalást sem tett arra, hogy orbánc veszély lenne a lábaival, és hiába mondtuk, hogy belgyógyászati problémák miatt - szédülés, rossz keringés, nehezen vett levegő.....
    Ma végül kiderült, hogy nem orbáncos anya lába.
    Marad a bőrgyógyászaton, vénásan kap antibiotikumot, megnézi belgyógyász és arra is kap gyógyszereket.
    Egyenlőre ennyi ..... :sleepy::cry: várjuk és bízunk a javulásban.

Az event ismertetőt elolvastam, a terv, hogy el is kezdem, és majd látom meddig jutok.
    A virágfestés dekor nem cél.

miklos4949, -elzemari-, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  7. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

8. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Ági, nagyon sajnálom, hogy rosszabban alakultak nálatok a dolgok, mint reméltétek! Anyukádnak jobbulást!

Zsozsó, ügyes vagy! Gyakorold és menni fog egyedül is!

Marika, köszi a mondókát! Sajnos a Sándorok nem jó zsákot nyitottak ki! Meleg helyett hideget, csak bizakodni lehet, hogy a felmelegedés tartós lesz már.

Lajos, engem is taníts egy kicsit! Nekem a számolás nem megy. Öt helyett négyre emlékeztem. Nálad a pont!:)

Jól vagyok, kicsit fáj még a csípőm és a derekam, meg a karom is, de ezek elmúlnak. Észbeli dolgokban nem vagyok biztos, az lehet tartósan romlani fog......

Holnapi eventet kezdem, de nagyon nem szeretem ezt a keresgélést. :(

-W-595-, miklos4949, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  9. zsozso577

Sziasztok

Judit örülök, hogy nem lett komolyabb bajod! Jobbulást kívánok!

Ági...sajnálom ami Anyuddal és persze veletek történt. Gondolom, ez borított mindent!
    Azon a napon biztosan volt valami a levegőben! Anyummal is gond volt. Igy a jövő héten megint utazom, pedig nem ez
    volt a tervem! Anyudnak jobbulást kívánok!

Megint egy nem szeretem event előtt állunk. Nem szeretem a keresgélést, nem szeretem, hogy nem tudjuk előre, milyen
    helyszínek jönnek/jöhetnek 3 nap után! Nálam sem opció az event teljes teljesítése! Az az csíkosmókus üreg jó lenne...
    de nem minden áron! A virágfestés pedig nem ér annyit, mint amennyit nekem termelni és játszani kellene érte!
    Elkezdem és aztán menet közben tervezek...meglátom!

Igen, most már van egy leírásom ami alapját tudok képet hozni....de gyakorolni kell!

Ági jelöltelek, mivel tegnap feldobott a gép....remélem, hogy jó helyen jártam, de van két közös ismerősünk.

10. -elzemari-

[​IMG]Szervusztok....

Event elkezdve, nekem is a szemem nem szereti az erőltetést, de ez van.

Igazán együttérző vagyok a betegápolókkal.Sajnos az idős kor nem mindig hoz kellemes dolgokat.Le a kalappal előtettek, hogy tudjátok hogy mit kell tenni.Jobbulást kivánok.....

A tanitónak és a tanulónak gratulálok, megy ez, csk csinálni kell...

Szép estét kivánok!

Cincogi nagymester úgy eldugja azokat az elemeket, hogy 8 egységet nég csak csak meglelek, de a maradék kettő, nem akar össze jönni.Persze, naná, hogy a legkisebb valamit bújtatják el annyira, hogy nem lelem.Még addig jó, amig van nagyitóm, de ha elfogy???

Jó keresgélést kívánok!

Utoljára szerkesztett: 22.3.24
    -W-595-, miklos4949, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét Mindenkinek!

Nagy tolongás nincs, amint látom. Valós beszippant bennünket, egyrészt a jó idő miatt, másrészt a közelgő ünnep miatt.

Zsozsó, nekem is ez a "nemszeretemkeresgélés", nem hiányolnám, ha többet nem kerülne játékba!
    Csak a bal oldal a cél, jobb oldal nem érdekel! Virágfestés nélkül is remekül leszek!

Marika, kitartást és türelmet a keresgéléshez!

Itthoni munkámat az időjáráshoz igazítom. Amikor jó az idő, akkor megyek ki, tegnap pl. a kerti bútorokat takarítottam meg többek között, amikor meg a szél uralkodik, akkor a benti munka van soron.
    nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én most kezdem érezni azt, hogy csinálom, csinálom, de valahogy nem haladok úgy a munkáimmal, mint szeretnék. Telnek az évek!!??

Eventet csinálom, gaz szaporodik, a keresgéléshez pedig segítséget hívok. A fiataloknak még éles a szeme, jó a memóriája!

Itt már érezni a közelgő ünnepet, egyre több a vásárló a boltokban.
    Lassan kezdem összeállítani az ünnepi menüt és írom, hogy mit kell vennem, hogy mindenhez legyen minden hozzávaló.
    Kalácsot fagyasztottatok már le? Érdemes?

henrietta1223, -W-595-, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  12. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Csak egy rövid bejelentkezés.

Köszönöm az együtt érző szavakat!
    Nem akarok panaszkodni, de teljesen kivagyok, kivagyunk.
    Anya nem könnyű eset, korábban sem volt az, ő az, aki mindent jobban tud, csak az a jó amit ő mond és csinál.
    Sajnos, már úgy 2 hónapja tapasztaljuk, hogy az akaratosságán, és a meglévő bajain, túl valami más is lehet a háttérben, és ez pedig a kezdődő demencia, amit most bent a kórházban is megállapítottak nála :cry:.

Event halad......, korábban nem volt bajom ezzel az eventel, de most valahogy nem vagyok oda érte, pláne mikor azt se látom mit keresek, mert olyan sötét a hely, na mindegy, majd lesz valahogy.

Majd jelentkezem.

13. -elzemari-

[​IMG]Szervusztok....

Komolyan mondom, olyan nagyon igénybe veszi a szememet ez a keresgélés, hogy teljesen egyetértek Jutkával, én sem bánnám, ha nem látnám többet Cincogit.Na de miután nem kívánság műsor, meg senki nem tart a fejemkez semmit, hogy márpedig csinálni kell, így aztán még 12 őrlemény a malomban és meg van a felhő, és már el is felejtettem az egészet.

Felénk, ha van ünnep ha nincs, a vásárlók vannak, vagy én megyek akkor amikor többen vannak, ki tudja.Voltam egyik szombaton Veresen és ott vettem egy kis háztáji sonkát, igaz úgy kapkodtam a levegőt, amikor az árát mondták.De én már úgy vagyok vele, hogy legyen kevés, de az minőségi.Igy is el leszek vele egy jó darabig, majd lesz belőle főtt sonka tojással, egy kis hamandeggs is egy két reggelire,a spenótos tésztára is jut belőle...szóval el tart egy ideig nálam.

A jó szomszédomnál vannak gyerekek, születésüktől fogva szoktam nekik meglepetést készíteni így ünnepek előtt, én pedig kapom a kalácsot mindig húsvétra, karácsonykor pedig a mézeskalácsházikót.

Ági,
    nagyon átérzem, hogy ki vagytok, mert nem könnyű az ápolást végezni.Közben pedig szembesülni, hogy mit tartogat még az élet....
    Judit,
    én még nem fagyasztottam le kalácsot, miután nagyon ritkán van részem benne, s ezekután el is fogy, mert addig eszem, amig van.Igaz ne gondolj nagy kalácsra, csak kicsire ,és a sonkához ,a délutáni kávéhoz,sőőőt még egy kis nass is elmegy délelőtt vele.Hipp és hopp már el is fogyott.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem ez az időjárás ugrálása igen csak megvisel.A vérnyomásom vitustáncot jár ilyenkor.Az a baj, hogy néha bizony meg is ijedek, amikor elég magasra felurik.Nem szeretem az olyan dolgokat, amiket nem tudok kordában tartani.
    Pedig ha valaki én tényleg betartok minden komoly egészségre ható dolgot és mégis.
    Na de nem panaszkodni akarok....

Kivánok derűs , jókedvű hétvégét mindenkinek.

Irok egy kicsit, bááár .. jobb ha nem mondok ilyeneket, amikor vagy egy- két hónapig nem voltam egyáltalán.Ez már történelem.

Gondoltam egyet és kiballagtam a piacra körbenézni, hogy mi lehet arra felé.Látom ám, hogy egy árva börönd nincs raktári
    on.Nosza kapom magamat és feltettem a bicajomra vagy 150 darab böröndöt.Most délután újra kiballagok, hogy hátha kellett valakinek, talán esetleg utazni készülnének.
    Majd kisestem a nadrágomból, mikor látom, hogy az én 22500 pengős áramhoz képest, már 8520 pengőért darabonként árulnak .Nahát nahát, kaptam magamat összekapkodtam az összes böröndömet és haza száguldottam vele.Ilyet......, micsoda árúkínálat ez kérem???
    Nem is nézek a piac felé , csak ha nagyon kellene valami nekem.
    Birom, amikor azt a szerencsétlen trágyár 10 darabonként árulják.
    Jó elég volt a kritikából, végül is mindenki azt csinál, illetve úgy játszik ahogy akar, vagy ahogy tud.

Irtam még tovább is, de meggondoltam magamat, mert nincs értelme.

Továbbra is derűs és vidám hétvégét kívánok!!Jó húsvéti készülődést is.

Utoljára szerkesztett: 23.3.24
    henrietta1223, -W-595-, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  14. zsozso577

Sziasztok

Én egyelőre csak idejárok a kisboltunkba. Ezt ki lehet bírni....mert csak ritkán vagyunk többen...de sosem sokan.
    Húsvétra nem vásárolok....a jövő héten kedden utazok, pedig nem terveztem!

Ági...az Anyuk már csak ilyenek! Ők mindent tudnak! Nekem is ismerős! Kitartást nektek....Anyudnak meg jobbulást!

Marika....mi az, hogy nincs értelme az írásnak? Mi mindig szívesen olvasunk!
    Hányas piacon vagy? ....hogy így jártál? Én sem piacozok....nagyon ritkán megyek.....ám akkor határozott célom van.
    Nálam nagyon drága minden....venni nekem nem éri meg!

Judit....én most megcáfoltam saját magam! Figyelmetlenül olvastam a kiírást.
    Így később tudtam meg a pozitív változtatásokat....bár még akkor is az volt a célom, hogy termelek ezerrel...aztán meglátom.
    Tegnap estére lett kb. 176 malomtermékem. A mai napra terveztem a játékot.. este benéztem a gyakorló pályára, mert két
    pálya ismeretlen volt számomra... nem kellett mindet eljátszani...éééésss totál megcsináltam az eventet.
    Nem lett a kedvencem!...de így barátságosabb volt, hogy emelték a pontot!

Itt a csücsökben nagyon esőre áll az idő! Pillanatok alatt feltámadt a szél...viharos lett...aztán jöttek a fekete felhők!
    Azóta is küzdenek egymással!

Hajjrrrááá aki még küzd az eventtel! Érjétek el a kitűzött célotokat!

15. -elzemari-

Szia Zsozso,
    a felhőm beüzemelve, a többi már nem igazán érdekel, van amit a Gazdakörben szeretnék még megcsinálni.Mindig elfelejtem, hogy hányas piacon vagyok, nem nagyon érdekel, csak néha szoktam trágyáért elugrani., s olyankor gézegetek, hogy mi mennyi.

Most hogy még kitekintettem az ablakon, nagy fekete felhők gyülekeznek, itt felénk is.Igazán nem hiányzott, de mondták előre, hogy lehülés várható.A hétvégén aki szeretett volna egy kis családi programnot, hááát nem tudom, mi lesz majd belőle.
    Én nem terveztem szabadtérit, mert egy kis hókifli sütés és délután egy kártyaparti, ennek igazán teljesen mindegy , hogy milyen az idő.De mégis........

Mára lehúzom a rolót a farmon, az állatok megetetve, a termőföld rendben, a gyümölcsösben nincs dolog, még a Gyopáros ami kimaradt, oda talán még felvitetem magamat.Aztán......

16. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét mindenkinek!
    Itt nálunk is eleredt az[​IMG][​IMG]
    Ne is működjél hiszen nem azért vagy!!Ez is elveszi az ember kedvét hogy írjon.

Mire temetőből hazaértem addig kibírta hogy nem esett.
    Kibontottam a téliesítést.

Utoljára szerkesztett: 23.3.24
  17. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia!
    Jövő héten hosszú hétvége, és talán beköszönt az igazi tavasz, erős felmelegedés várható, ez vigasztaljon ;)

18. -elzemari-

[​IMG]Szervusztok...

Felénk nagyon szép az idő, így ablakon keresztül.Ahogy levittem a szemetet, egyáltalán nem barátságos az idő, mert olyan hideg szél fúj, hogy nagyon kellemetlen érzés.Eső nem esett.

Itt Alsódughagymafalván csendes termelés folyik.A földek megművelve, az állatok ellátva.Benéztem a városban a Gazdakörbe, és némelyik feladatot ott is elvégeztem.Jó lenne, ha a tenyésztéssel tudnák haladni, mert az utolsó tenyészállatokból bizony sok hiányzik.Ez tudvalevő nem egyszerű munka.
    Most felmegyek a Gyopárosra, hogy ott is elvégezzem a rámváró munkákat.Talán hamarosan elérem a 20-ik szintet.

Kivánok szép napot!

Kuzdern, henrietta1223, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
  19. zsozso577

Sziasztok.
    A farmon csendesen termelgetek. Vettem titkosokat ....a fák a gyengéim.
    A bahán lett új fa...a farmon most raktam ki.

https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/imgs/gQSU
    Kívácsi vagyok, hogy sikerült-e. Mert takarítottam az asztalon és a jegyzetet lehet,
    kidobtam, mert nem találom.

Ui....éééés sikerült. Most viszont rögtön megcsinálom a végleges jegyzetet és
    elteszem jó helyre.

20. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!
    Persze hogy sikerül,....ami még hiányzik azt meg bepótoljuk.
    Látod 1-2-vel előbbre nekem sem sikerült.
    Meg ez sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Próbálgatok,.....----[​IMG] https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/imgs/gnah
    Kettővel is léptem de nem ezek az igaziak.
    Nem létezik hogy a képet direktbe fel lehetne rakni.
    IMG mindenhol a kép lett volna.
    Csak finoman,.. trágyadomb az egész!!!!

Utoljára szerkesztett: 25.3.24
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.