Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot, szebb napot Mindenkinek!

Ünnepek utáni csendes napokat éljük, gondolom mindannyian. Mivel, "jaj nehogy kevés legyen" hozzáállással jó sokat főztem én is, így még ma is van maradék és nem kellett főzni. Holnapra is jut még morzsatál, csak némi kiegészítő étel, köret kell majd.
    Eventet csinálom, csak a válogatás, rakosgatás van hátra, de azzal meg nem lehet haladni, mert naponta 2 díszdoboz amit kaphatunk. A többivel kész vagyok. Már a 4 órást sem aratom időre, csak amikor eszembe jut, mert már nincs szükség rá.

Az ünnep napfényes volt, még tegnap is, ma viszont szürkébe öltözött reggelre minden, fű, fa, bokor. Napközben sem nagyon tűnt el a szürkeség, s most így 16 óra után, már alig lehet a kert végéig ellátni. Kevéske mínuszok megjelennek hajnalban, a hó viszont elmaradt, elkerült.

2. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó estét mindenkinek!

Itt egész nap - de csak nappal - sütött a nap, semmi felhő. Még hajnalban sem volt fagy, igaz hó sem.

Én bizony rákényszerültem ma a főzésre, meg a feleségem Őméltósága is. Nem mintha nem lenne maradék, mert az maradt bőven, de kedden vettem az itthon lévő kenyérke mellé még két kg frisset, ami soknak bizonyult. A fiatalok valamiért levesebb kenyeret ettek, meg mi is, így a maradék egy teljes kenyér felét feldolgoztam kenyérgombócnak. Feleségem meg készített hozzá kapormártást. Ebédre ezt ettük, meg hozzá maradék sült pulykamellet. A régi kenyér másik felét megszárítom, lesz belőle zsemlemorzsa. A nejem a mélyhűtőbe pakolt el 10 gombóc töltött káposztát, külön a benne főtt füstölt húst is, meg a háromféle kalácsból is gyömöszölt el. Aztán az el nem fogyott budai-szeletek sorsa is ez lett. Didereghetnek a hidegben. Sajtos rudacskák és a mézes puszedlik maradtak elöl, majd elfogynak lassan, ezek nem romlanak meg oly könnyen. Ami maradt párolt rizs és főtt krumpli, nos azok is a mélyhűtőbe kerültek. Felhasználom később a rizst valamilyen rakotthoz, a burgonyából meg valamilyen krumplis tésztát csinálok. Még egy csomag vékonyra szeletelt szalonna is maradt, mert csak kettő csomaggal kellett a pulykamellekhez, a feleségem meg hárommal vett ki a frigóból. Azt nem mertem visszafagyasztani, annyira azért nem vagyok bátor, de kisebbre vágva megsütöttem szalonnacsipsznek. Azt is elfogyasztjuk.

A feleségem morgott ma reggel, mert majdnem hét egész lett az éhomi vércukorszintje, pedig nem is idegesítettem olyan sokat. Mondogatta, hogy kevés édességet evett, nehogy felballagjon a cukra és lám-lám mégis fent van. Vigasztaltam, nem olyan magas az, de neki igenis MAGAS. Az egyik közeli ismerősének, majdnem barátnőjének valószínűleg EZ a karácsony emlékezetes marad majd. Ha igaz, sikerült COVID-t begyűjtenie, de majd csak a jövő héten lesz ebből bizonyosság, ha elmegy a doktorához és ... Remélem nem lesz az, de mit lehet tudni. Tegnap akartuk meglátogatni karácsony után, ezt beszélték meg még az ünnepek előtt, de indulás előtt felhívta és akkor derült ki, hogy nem jó ötlet odamenni hozzájuk. Igaz csinált süteményt, amit vinni szándékoztunk ajándékként, de maradt nálunk. Meg még a lónyálak is, izé ... nem lónyálak, hanem röfi kólák is itt vannak. Azt se én, se a feleségem nem issza, de majd lesz valami azokkal is. Ha mégis megyünk a betegség után látogatóba, elvisszük azokat is. Addig nem romlanak meg az üdítők sem. Új süleményt meg majd készít megint. Ezt az édességet meg majd felvisszük magunkkal egy társaságba, ahová az év végén délelőtt megyünk, HA megyünk. Az még olyan messze van.

Az egészségi állapotom nem romlott - kivéve az elmebajt, mert az NÁLAM folyamatosan romlik - de nem is javult. Ha kell, ha nem, kitartósan tudok köhögni még mindig. Pedig nem kéne, de nem akarásnak nyögés, illetve jelen esetben köhögés a vége. Hétfőn talán lesz háziorvosom, megnézem, hátha betéved a rendelőjébe. Múlt héten akartam megnézetni magamat, de nem sikerült. Akkor mondtam az asszisztensnőjének, hogy írja fel a felhőbe a következő két havi bogyóadagomat, de a kálium-klorid kapszulák helyett inkább pasztillákat írjon, mert az majdnem mindig van, nem úgy mint a kapszulák. Cserélni ezt arra meg csak úgy lehet, ha felírják receptre. Meg ha kapszulát kapok, akkor 50 darab van az üvegben, de a két hónap nálam meg hatvan nap, tehát NEM JUT minden napra egy (tojás helyett) kapszula. Viszont a tablettás meg dobozonként 30 bogyó, ammá megfelel az én felettébb kényes ízlésemnek is. Tegnap elsurrantam a háromszáz méterre lévő patikába és ki akartam váltani a kéthavi adagot. Mondta a gyógyszerész, hogy csak a két doboz kálium-kloridot tudja adni, mert több nincs felírva. Felnéztem az égre (plafonra), majd miután elmormoltam egy imát az asszisztensnő lelki üdvéért, közöltem a patikussal, hogy akkor azt a két dobozt elviszem, a többiért meg hétfőn visszamegyek a drágalátos nagysádhoz. Ha szerencsém lesz és lesz doki, akkor még nála is tiszteletemet teszem.

Mára ennyi is elég lesz, elvégre nem panasznapot kell tartani, hanem hálaadást, hogy megértem az év végét. Az idei hosszútávú cél teljesítve. :)

További szép maradék napot!

miklos4949, -elzemari-, -W-595- és 5 más kedveli ezt.
  3. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Egy kis segítséget kérnék pikkelyfatoboz kéne de nem találom sehol.Már jó ideje vennék a gazdakörihez .
    Szép napot.Boldog ünnepeket kívánok!:):)

csigusz10, miklos4949, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
  4. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Szia!

Hm! Nálam piacon kapható, a trópusi faterméseknél. Darabja 2499 a legolcsóbb. Viszont fát nem tudsz venni, mert azt nem találtam. De az is lehet, hogy csak ÉN nem találok ilyen csemetét. :(

miklos4949, _Ilona49_, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
  5. henrietta1223

Tihamér köszönöm a segítséget,megtaláltam.
    Szép napot!

miklos4949, -elzemari-, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Jó estét, szép estét!
    Holnap az év utolsó napja. Hoztam néhány tanácsot, amit tanulmányozzatok és aki úgy gondolja, az fogadja is meg! Nem kell ehhez babonásnak lenni, csak elgondolkodni azon, hogy mi mindenre figyeltek és mi okból. a régen élt emberek!

A mosást és a teregetést ezen a napon hanyagoljuk, a kinn száradó ruhákat is vegyük szépen be, mert szerencsétlenséget hozhatnak.
    Ne adj kölcsön semmit az év utolsó napján, mert az a következő évben már nem fogod újra látni.
    Ilyenkor tiltották a varrást és a fonást is, mert úgy tartották, azzal is elszáll a jószerencse.
    Az óév utolsó napján még érdemes körülnézni az éléskamrában, és amiből hiány
    van, azt gyorsan beszerezni, így biztosítva, hogy az újévben mindig bőség legyen.

Újév első napján ne legyünk túl aktívak a házimunkát illetően. Legalábbis a szemetet semmiképp ne vigyük ki, mert azzal a szerencsénket is kidobjuk.

Szilveszter napján nem érdemes fogyasztani semmilyen halat, mert vele együtt a szerencsénket is hagyjuk elúszni.
    Emellett a baromfikat is mellőzzük, mégpedig abból az okból, hogy ezek a jószágok kikaparhatják a szerencsénket. Lehet, hogy a pulyka az egyik kedvenc húsunk, de próbáljuk hanyagolni másnapra, mert különben haragot hívunk az életünkbe.
    Bármekkora is a társaság és bármennyit is eszünk, arra nagyon figyeljünk, hogy az asztalon egy kevés étel maradjon meg Újév első napjára, így biztosítva azt, hogy a következő évben mindig legyen elegendő mindenből.

A megszorítások után pedig nézzük, hogy miket érdemes ilyenkor enni!
    Csináljunk ilyenkor leveles tésztából rétest, hogy az életünk és szeretteink élete is hosszúra nyúlhasson vele együtt.
    Jó dolog ilyenkor sertéshúst vagy malachúst enni, mivel az előbbi kitúrja számunkra a szerencsét, az utóbbi pedig biztosítja nekünk, hogy egész évben malacunk legyen!
    Ha Szilveszterkor felszeletelünk egy egész kenyeret, akkor biztosak lehetünk benne, hogy Újévben mindig lesz elég kenyér az asztalunkon.
    Jó szerencsét és jólétet hoz az következő esztendőbe, ha ilyenkor hüvelyest, elsősorban lencsét eszünk. Minél több lencseszemet, annál jobb. Ha nem kedveljük annyira a lencsét, más hüvelyes is megteszi, de a lencséből érdemes akkor is pár szemet a zsebünkbe tenni, hogy sose legyen üres a zsebünk az Újévben.

Fogyasszunk valamilyen gyümölcsöt. Elsősorban vagy egyebek mellett almát is, amivel nemcsak jó egészséget, de sikereket is hívunk az életünkbe. Ha megszámolod ilyenkor, hogy hány magot tartalmazott az alma, számíthatsz rá, hogy annyi nagy siker fog érni a következő évben.
    Ne feledkezzünk meg a pezsgővel való koccintásról sem, ami a jó szerencsét és gazdagságot hoz majd számunkra. Ha nem vagy pezsgős, egy korty is megteszi!
    Egészségünkre!
    Az Szilveszter éjszakai kütyüknek, mint a trombita vagy a tűzijáték, a szórakozáson kívül más céljuk is van. Ha ilyenkor nagy zajt csapunk, akkor elűzhetjük az ártó szellemeket, a balszerencsét és a betegségeket is.
    Ha teheted, akkor az Újév első napján zuhanyozz le hideg vízzel, így egész évben egészséges leszel. Mellesleg a rendszeres hideg vizes zuhanynak valóban bizonyítottan is jótékony hatása van.

miklos4949, -elzemari-, _Ilona49_ és 6 más kedveli ezt.
  7. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!

Mindenkinek B.U.É.K.!

8. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Mindenkinek B.U.É.K !

upload_2024-12-31_7-25-30.jpeg

A napjaim vegyesen teltek, a karácsonyt a gyerekekkel töltöttem - a fiaméknál volt a családi összejövetel.
    Tegnap a lányoméknál voltunk.
    Nálunk a karácsonnyal megkezdődnek a családi ünnepek is, mint szülinap, névnap.

Az eventet elkezdtem, sőt már csak a szétválogatós mini játékhoz, gyűjtögetem a díszdobozokat.
    A 14. szintnél járok.

Judit, a szilveszteri és újévi tanácsokat én is úgy ismerem, ahogy leírtad, és be is tartom őket :).

Az időjárás itt, változatlan, köd... szürkeség..... szitálás.... szmog.... :sleepy:-.-
    Inkább lenne kicsit minusz, de tiszta levegő, és a bacik sem terjednének.

9. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

10. Csacskamacska

Békés, boldog új esztendőt kívánok!
    Adjon Isten

Adjon Isten új évet,
    Az új évben egy új széket!
    Adjon elé asztalt, nagyot,
    Terítéket, szép gazdagot!

Mindennapi kenyerünket,
    A székünkön a helyünket,
    Asztal körül helyet másnak!
    Helyet az egész Világnak!

Adjon Isten jó szándékot,
    Tiszta szívből ajándékot!
    Erőt, tudást, akaratot,
    Fehér lelket, patyolatot!

Adjon néktek békességet,
    Szorgalmat, jó egészséget!
    Igaz társat, hű barátot,
    Tiszta házat, jó kabátot!

Jó kabátban jó nagy szívet,
    Jó nagy szívben igaz hitet!
    Igaz hitben igaz élet!
    ...Adjon Isten boldog évet!

upload_2024-12-31_16-4-40.jpeg

11. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok kedves Tiszántúliak!

Sok szeretettel kívánok mindenkinek nagyon boldog, vidám, derűs új évet.Legyetek egészségesek, erősek, s mindent megtudunk oldani!!!
    Ebben az évben is nagyon jó játékot kívánok, legyen benne továbbra is örömetek.

-W-595-, henrietta1223, zsozso577 és 4 más kedveli ezt.
  12. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ezen is túl vagyunk!
    Tegnap és ma is azon gondolkodtam, hogy mennyi is az annyi! ......Nagyon sok.....már nem is azt szoktam mondani, hogy
    mennyi....hanem azt, hogy mikor!xDxDxDxD.....de ez nem változtat semmin sem!....annyi az!
    Ha kimondom.....ha nem!!!!xDxD
    Bajlódok....egy hozzáféréssel! Kértem volna telefonos segítséget....de a hívott fél nem vette fel....nem tudom mi történt a
    vonalakkal! Még egy kicsit várok....aztán lehet, személyesen kell intézni!
    Az átállást talán már megszoktam....ámbár vannak még hibák...aztán anyázok!.....talán sokat is! A megszokás nagy ÚR!
    Ezt a hosszúra nyúlt eventet majdcsak megcsináltam.....az utsót ismételgetem...ahogy eszembe jut! Még van amit kiszeretnék
    szedni...az már talán holnap sikerül...aztán elgondolkodok azon, hogy kell-e még valami? Ezt még nem tudom!

Marika....én már nem is tudom....hogy mindent meg tudok-e oldani....nagyon sokszor kell segítséget kérni! De igyekszem a helyzetek
    magaslatán lenni!:p...ahonnan sokszor leesek!xDxDxDxD

Ági....az ünnepelteknek nagyon sok boldogságot kívánok!
    Most akkor több időd lesz....akkor itt is többet leszel?

Judit...te hozzál szép verseket....én nagyon szeretem!.....és sok babonát!.....van amit ismerek ....van amit nem!

Ilona...Lajos ....Tihamér és aki még betéved.....mindenkit szívesen olvasok....nagyon szeretem az emberi eseteket...történeteket!
    Gyertek és írjatok!

-W-595-, -elzemari-, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  13. henrietta1223

Sziasztok!
    Minden játszótársamnak BUÉK

csigusz10, -W-595-, -elzemari- és 7 más kedveli ezt.
  14. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Jókívánság mindig áldás,még így megkésve január harmadika hajnalán is.
    Melengető a szívemnek a sok-sok kedves sor.,
    A köszöntők sorához csatlakozom: Minden szépet és jót....leginkább nagyon jó egészséget ......és játékosbarátibb játékot kívánok.

Utoljára szerkesztett: 4.1.25
    -W-595-, henrietta1223, -elzemari- és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.