Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nem kell hozzá fa? No, akkor fejszét eldobni, erdőirtást abbahagyni! Milyen nehéz fizikai munkától szabadultál meg!;)

Porszívót voltunk venni. Vittem magammal a műszaki embert, mert ugye én nő vagyok és a műszaki dolgokhoz nem sokat értek. Samsung a márkája, porzsákos és 750 W-os. 24 ezer valamennyiről le volt értékelve 16 ezerre. Könnyű kis masina, teleszkópos csővel. Ma, holnap porszívózás még akkor is, ha már nem kellene, mert 3 nap van a kicserélésre, ha valami gond van. Nem szeretném, de sosem lehet tudni!

Egy kis mosoly, az ígért vicc:
    Az öreg bika, meg a fia fenn legelnek a domb tetején. Egyszer megjelennek a domb alján a tehenek. A fiatal bika, már indulna is lefele, mikor megszólal az öreg:
    - Hova rohansz? Nem megyünk sehova, feljönnek azok maguktól is!

2. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

:wuerg:xD:cry:

Ismerős valakinek ???

Az igazgató konferenciára készül, és utasításba adja a beosztottjának, hogy írjon neki egy frappáns 20-perces beszédet. Mérgesen jön vissza a konferenciáról.
    - Kovács kartárs, egy órás beszédet írt, a hallgatóság nagy része kiment félidőben a teremből.
    - Én 20-perces szöveget írtam, főnök, meg a két másolatot is odaadtam, amit kért.

Mosolygós szép napot mindenkinek.

_Ilona49_, alx528, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Jó! xDxD
    Nem jártam így soha, pedig elég sok előadást tartottam, városi, megyei szakmai napokon. Igaz, magamnak írtam az előadás szövegét.

- Miért az ablakon keresztül jársz be a házba?
    - Anya azt mondta, hogy ha rossz jegyet kapok, át ne lépjem a küszöböt.

Felvételizik három diák. Bemegy az első, akinek hatalmas protekciója van. Megkérdezi a bizottság:
    - Mikor fejeződött be a második világháború?
    - Hát talán a század közepe felé - mondja a felvételiző.
    - Zseniális, fel van véve!
    Bemegy a második jelentkező, akinek van egy kis protekciója. A kérdés ugyanaz:
    - Mikor fejeződött be a második világháború?
    - 1945.
    - Egy kicsit pontosabban esetleg?
    - Valamikor tavasz vége felé, tán májusban.
    - Rendben. Felvettük.
    Bemegy a harmadik jelentkező, akinek egyáltalán nincs protekciója. A kérdés ugyanaz:
    - Mikor fejeződött be a II. világháború?
    - Európában, 1945 május 6-án lépett érvénybe a fegyverszünet, a japánok 1945 szeptemberében kapituláltak.
    - Hmmm. Hány embert vesztett a Szovjetunió?
    - Huszonkétmillió-hétszázezer-százkettő.
    - Hmmm. Név szerint?

Április 12: Az űrhajózás világnapja

1961. április 12-én a Szovjetunióból indult Föld körüli útjára a világ első embert szállító űrhajója, fedélzetén Jurij Gagarin repülő őrnaggyal. Előzménye az volt, hogy az ötvenes években az amerikai és a szovjet űrkutatás között óriási verseny alakult ki. 1957. november 3-án lőtték fel az első olyan műholdat, amelyen egy élőlény, Lajka kutya utazott. A Szovjetunió az első űrrepülést a kommunizmus felsőbbrendűsége bizonyítékának látta. Gagarin megkapta a Szovjetunió Hőse címet, több országban kitüntetéseket adtak neki. Utcákat, tereket, ásványokat, holdkrátereket neveztek el róla. Abban a korban azonban a szovjet titkolózás miatt sokan kétségbe vonták, hogy valóban megtörtént-e Gagarin utazása. Magyarországon is óriási érdeklődés kísérte az eseményeket. Dokumentum készült „a szovjet űrrakéta visszhangjáról”, melyet Kádár János is láttamozott. Az üzemekben, munkahelyeken és az utcákon egyaránt határtalan öröm jellemezte az embereket. Várták a rádió tudósításait, a munkahelyeken röpgyűléseket tartottak, felfüggesztették a munkát. Üdvözlő táviratokat küldtek a Szovjetunióba. Sokan sírva fakadtak, általános véleményként fogalmazták meg, hogy az Egyesült Államok sose fogja behozni a lemaradását.

Utoljára szerkesztett: 12.4.18
    Fatther, alx528, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  4. alx528

alx528 Fórum mestere

Nem úgy van az faluhelyen :)
    ( a füvészketrhezés és a manufaktúrához nem kell fa, de a bahán 3x12000-1520 kell még a vadaskerthez :sleepy: )

Fatther, mebajah és Tündi100149 kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Akkor hajrá tovább! Meg kell dolgozni itt a gazdáknak, ha haladni, vagy építkezni akarnak!

Felszenteltem a porszívóm! Nagggyyon jóó!! Remekül szív, könnyen mozog és a feje is nagyon jól fordul, illeszkedik a sarkokhoz és egyéb helyekhez. A régihez viszonyítva, jóval korszerűbb és kisebb, könnyebb és jobban szív. Hiába a technika!!
    Megyek a cirkuszba megveszem a Vámpírtojást és a Nosztalgiafilmet.
    Ti mit vásároltok?

6. alx528

alx528 Fórum mestere

Nekünk is samsung van SC61-es :)
    belépéskor kiváltottam a vámpírtojást... a nosztalgiához még kell 1-2 zseton (meg türelem:p ):)

7. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

A templom egere is gazdagabb nálam. Valdemár előző látogatásakor sikerült kivennem a főnyereményt,most csak 29 jegyem van és 4 pontról indultam.Karácsonyra talán ismét labdába tudok rúgni.
    Több nap,mint kolbász.
    Manufaktúrával és társaival nem foglalkozom,sajnálok közel 20 milliót rákölteni,türelmem sincs megtermelni.
    Előzőekben már jeleztem,ámulok és csodálom mennyi mindent tudtok felhalmozni.

Henike!Remélem jól vagy,csak a szép új konyha varázsa tart fogságban,távol a játéktól.

Én ma savanyú krumplilevest főztem húsvéti sonkalében.és sonkástésztát.Sonkát,sonkával,a reggeli zsömlés szendvicsembe is azt tettem ,a rend kedvéért lila hagymával ./ piciny előnye az egyedüllétnek is lehet.és jöhet a hagyma hagymával./

alx528, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  8. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot mindenkinek!

Mi porszívónk is Samsung 1500 W! Hogyha teljesen üres a porzsák még a szőnyegpadlót is majdnem felszedi!
    Akkor most kőműves leszel meg tetőfedő!
    Már nézegetem hogy mennyi tégla van meg cserép! Fa az mostanában szóba sem jöhet!

Ó nővérkém,... úgy 13 zsetonunk már nekünk is van, múltkor elköltöttük,..még 1 templom egere!
    Igen halmozunk,.. van amiből már hegyek vannak,..PL: mandragóra!

Fatther, alx528, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
  9. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Reggel óta portarendezés volt, csak néha pihenni jöttem be. Most fejeztem be az égetést.
    Eventet nem csinálom. Teljesen elvesztem az infórengetegben, de nem is zavar.
    Renzónál 0 pontom volt.Muszkliztam 1-et, kemény 5 pontos lett, így letudtam mára. Ilona, kb. célba érek 1 megvásárlásnál, mire Te.
    Csacska, öröm olvasni , milyen lelkes vagy.
    Manufaktúrák nagyon hasznosak, de majd. Alx, elégettem a sok fát, elküldhettem volna.
    Kellemesen/nagyon-nagyon/ elfáradtam. Ültetek hosszú g.körist, és pihi.
    Ja! Betettem 60 lepit, 7 ugrott a másodikra, a többi a kötelező szintűt adta. Talán 2-3 érmét kaptam. Ekkor váltunk el közös megegyezéssel az event és jómagam.

Fatther, alx528, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  10. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Majd ide is maradjon!
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szupertáp-akció-és-baby-boom.16566/

Majdnem mindig 20 pontos szokott lenni a Muszklimérő,..párat elhasználtam 9-nél több nem lett,..ha nálatok is ilyen ne használjátok!!!!

Utoljára szerkesztett: 12.4.18
    henrietta1223, Fatther, alx528 és 3 más kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

A muszklist nem én verem, nekem nem megy, csak 9 pont, vagy még néha 15. Ki van adva bérbe! :)
    Igen, lelkes vagyok, mert sikerélményem van! Miután leégett a régi porszívó, majd a szőnyegtisztító is megadta magát, így most élvezem, hogy ki tudok rendesen takarítani.Igaz a pénztárcám bánta.
    Ilona, jó az a sonka, csak legyen mindig! Egy hétig én is ettem a maradékot az ünnep után.
    Lajos, hegyek - völgyek között mozogsz?
    Terike, jó is kint lenni ebben a jó időben! Dolgozgatunk, teszünk veszünk, mindig van mit.
    Alx, csak ügyesen és megszerezheted a nosztalgiát is!
    Kupi még üres, az is marad! Megyek a kis farmjaimra terepszemlét tartok!

Fatther, alx528, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
  12. alx528

alx528 Fórum mestere

uj raktarhazak fejlesztve :) (bar a manufaktorahoz kell 4 epitesi terv meg 1-2 mill allat, de majd boomkor talan meglesz :) )

most nem is tudom mit mondjak .....;)
    -csak nincs turelmem annyit pukkadgatni -.- ( nekem a luffi durrogtatas jon be )
    (bar jol jonne mert akkor nem kb 7 hanem kb 6 naponta lepnek szintet 8):) )

Fatther, mebajah, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  13. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Lábára lehajtja fejét,
    alszik a bogár,a darázs,
    velealszik a zümmögés-
    aludj el szépen,kis Balázs.

Jó éjt erőt adó kis csapat!!!

alx528, miklos4949, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Az egyetlen dolog, amihez az alvás vezet, az álom.
    Tupac Amaru Shakur

Jó éjt, aludjatok jól, ébredjetek mosolyogva! :)

Tündi100149, alx528, miklos4949 és 3 más kedveli ezt.
  15. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Na tessék! Mire ébred az ember lánya: PÉNTEK 13. Bár nem vagyok babonás!??Jó lesz ma vigyázni.Megyek is pótszundizni.

Tündi100149, alx528, miklos4949 és 4 más kedveli ezt.
  16. mebajah

mebajah Fórum császára

Szerencsés péntek 13-at!
    Hajnal 2 körül jött nekem is az "AHA" élmény. Ha igaz, ma sem hozzák a kocsim. Ezalatt a 4 hónap alatt már tiszta újjá varázsolhatná az unokatesóm.
    Valdihoz be sem nézek, csak ha meglátok 1 fekete cicust.
    Nem is érnék rá, mert a mindighagymát szeretném áttelepíteni egy végleges helyre.

Lőjetek, üssetek max. eredménnyel!
    Heni, az új konyhádban nincs lapitopi?
    Tihamér, 1-2 szívmelengető képcske félecskefélét nem láthatnánk?

17. Csacskamacska

Jó reggelt, zökkenőmentes szép napot!
    Nekem még korai ez az időpont, most visszabújok egy kis pótszundira! Majd ébresszetek fel!:);)

18. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Terike laptopban nincs hiány,Ilona jól nem vagyok,tegnap egész délután aludtam lehet az idő az oka ha nem (valamire rá kell
    fogni,).
    Csacska ébresztő de én hagynálak aludni mert itt tök sötét van esik az eső és olyan nem szeretem alvós az idő.
    Nekem vizes porszivom van már vagy 10 éve már nem is tudom milyen undok volt nyakig porosnak lenni a zsák kiűritéskor.
    Tihamér én is hiányollak ! Hogy vagy ? Gyógyulgatsz?!
    Nem eventezem ezt kihagyom és csak egyszer lépek be a játékba reggel esetleg este,de csak olvasgatni.
    Szép napot minden Gazdának!

Utoljára szerkesztett: 13.4.18
  19. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Gyógyuljál. Megvagy, az a lényeg!
    Nekiálltam a hagymaátültetásnek, de tegnap úgy kidolgoztam magam, hogy elment a mai erőm is.
    Csacska, ébresztő, elszelelnek a pillangóid!

Fatther, Tündi100149, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Köszönöm az ébresztőt, már fenn vagyok, sőt már útra készen, indulok bevásárolni, piacra.
    Henike, gyógyulj és néha írjál magadról! Tudod, mi itt aggódunk egymásért!
    Terike, pillangók nem mennek sehova, hálót borítottam rájuk. Jó hagymázást, csak lassan, nem szaladnak el azok sem!
    Legyen jó napotok!:) Pá!

Fatther, Tündi100149, mebajah és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.