Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Mára volt maradékom, de most töltött paprikát csinálok a hétvégére.Már fő! :) Holnap délután nem leszek, így ma csinálom, mert a reggeleket úgy el tudom molyolni, hogy alig marad időm valamire. Vettem karajcsontot, az ázik, majd felteszem főni, annak a leve meg jó lesz egy kis levesnek. Most megyek a kertbe, virágot ültetni. közben meg napozom. A szél kicsit alábbhagyott, így talán a fejemnek is jó lesz.
    A kertben a fű már megint nagy és a nyírfa barkája beteríti, így azt is lehet gereblyézni.
    Nem unatkozom! Válogathatok a munkák között!
    Munka után pedig táncolok! :)

_Ilona49_ és Tündi100149 kedveli ezt.
  2. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Már megint csak találomra ültettem,..pedig a kurzolt ha az ember ráviszi fent kiírja hogy milyen!
    Pipacsot is elültettem az sem virág,.. úgy jártam vele mint a Tündér rózsával!

Eventből annyit csináltunk hogy a Matrica megvan,.. ennyi bőven elég!

alx528, zsozso577, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

A BP szakértői szerint gabonák közé tartozik: komló, biogyapot, cukornád, bambusz.
    Zöldségféléket gyarapítja: kukorica, gomba, rókagomba.
    Az, hogy a gyepet és a szénát is gabonafélékhez sorolták, egye fene, mert a gyep nagy része a pázsitfűfélékhez tartozik, amikből nemesítették ki a gabonákat. A széna már necces, mert az nem csak pázsitfűfélékből áll.
    Ha a volt biológia tanárnőm látná, sírna bánatában. Én a magam részéről a BP szakértőinek vacsorára egy kis alsónadrágot ajánlok (nem használtat, tisztát!!!) hozzá komlóból készült palacsintát.

alx528, mebajah, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
  4. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Így jár az aki rutinból akar ültetni!

Gondolom ha elolvasod hogy,.. Pipacs,.. Tündér rózsa,.. rávágnád hogy Virág!!??

alx528, mebajah, _Ilona49_ és még 1 ember kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Tudjátok, itt engem már semmi nem lep meg! Gabona, virág, zöldség, egyéb, ó vannak itt érdekes dolgok! Jelenleg a virág és a gabona, ami nálam gazdaköribe megy, így azokat már megtanultam, hogy hozzájuk milyen gyorsítókat egyek. Amikor majd mást vetek, akkor nem a magam eszétől, hanem a táblázatból megnézve cselekszem.
    Lajos, jobb, ha kiírod, hogy mi micsoda, mert ugye nem egy iskolába jártál a BP-vel!
    Ilona, hogy vagy? Néhány napja nem írtál, igaz jelezted, hogy vagy! :)
    Tihamér, mi jót sütöttél, főztél mostanában?
    Henike, nálad mi újság?
    Terike, kidolgoztad magad?
    Nálam a kiskapu mellett a muskátlis láda a helyén és a konyhaablakban is ott a láda beültetve. :) Valamint a vendégváró kosárka is tavaszi pompában díszlik az ajtó mellett. Locsoltam is, száraz a föld.

alx528, zsozso577, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  6. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Megvan,..ki van nyomtatva,.. a legújabbak lehet hogy nincsenek bent,..de meg mutatja is amire ráviszed a nyilat,..csak az ember nem figyel!

Bahamán láttam hogy csak 3 a gabona!Majdnem minden egyéb!

Nem vettünk csemetét,..csak a gazdaköriből vettünk ki,a Tündi 1001-en lett 2 Pekánfa!!!

Utoljára szerkesztett: 20.4.18
    alx528, zsozso577, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Gratulálok! :)

Jó éjt, mosolygós ébredést!

alx528, Tündi100, zsozso577 és még 1 ember kedveli ezt.
  8. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Aláírtam.
    Még pihi, de a valósban vár az igazi kapa. Ma főzni is kell/ene/. Valami hamarit, mert kevés a szufla.
    Titok nincs, őszinte vagyok.
    Nem csak Ti Nem tudjátok a növénytani besorolást: Olyan automatikusan tettem a csökkentőt az általam virágnak hittre, mint ihaj.
    Csak kicsit lepődtem meg, hogy identitászavara van.
    Csak termelni kell, a nyereményeket a " szánkba tették Gazdatársaink, fenomenális volt az ötlet és a megvalósítás is. A g.körik gyülekeznek.Nem szeretném, ha tüntetnének!

alx528, Tündi100, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  9. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szervusztok!
    Bekukk,aláir olvasgat és megyek vissza jó meleg ágyikomba.Radiátor meleg fűtenek biztos 10 fok alatt volt a hőfok éjjel.
    Tihamér örömmel láttalak és olvastalak!!!:)
    szép napot!

alx528, mebajah, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Napsütéses, vidám napot kívánok!
    Henike, nálam már rég nem kapcsol be a fűtés, felmelegedtek a falak és az éjszakák sem olyan hidegek már. 19, 5 fokra van beállítva a termosztát, télen mindig ennyire vettem le éjjelre, azóta úgy is maradt, de reggel meg szoktam nézni és az utóbbi időben mindig 20 fok felett volt a hőmérséklet.
    Terike, bizony klassz csapat van, remek táblázatot csináltak, nagyon megkönnyítették a dolgunkat! :) Köszönet innen is érte!
    Vettem titkosakat, lett mindkét új fám! :) Ma jó dolgom van, nem főzök, volt kolléganőim, barátnőim meghívtak ebédre meg egy kis pletyire. :)
    A két új gazdakörit megcsináltam, csak az új fáknál álltam le. Nagyon szeretném, ha csökkenne a befejezetlen gazdakörik száma, mert már nagyon unom, hogy rengeteg van, ami félbe van, meg el sincs kezdve. Azokat részesítem előnybe, ahol kevesebb a feladat és kevesebb a beadni való akármi is. Vajon egyszer a végére érek?
    Valósban a kert és az utca van terítéken, nem fúj a szél így tudok sepregetni, ill. van értelme sepregetni. [​IMG] Meglocsolom a 4 tő paradicsomomat, elültetett virágaim, stb.[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 21.4.18
    alx528, mebajah, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  11. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Április 21. – miről nevezetes?

Óvoda-nap, Bölcsődék-napja

Friedrich Fröbel óvodaalapító, pedagógus születésnapjára emlékezve tartják április 21-én az Óvoda-napot. Ő ismerte fel, hogy az iskolába járás előtti nevelésnek is fontos szerepe van.
    Az ország első bölcsődéje Pesten nyílt meg 1852. április 21-én. Ennek emlékére 2010-ben ez a nap a Bölcsődék napja lett. 1844-ben Párizsban nyílt meg a világ első bölcsődéje. A nagyipari termelés elterjedésével függött össze a létjogosultságuk. Azokon a területeken, ahol nőket foglalkoztattak nagy számban, például mosodákban, textiliparban. A bölcsődei férőhelyekre ma is nagyobb igény van, mint amennyi a tényleges számuk.

Ezen a napon született:
    • Egressy Béni zeneszerző, a Szózat megzenésítője 1814-ben.
    Ezen a napon hunyt el:
    • Báró Wesselényi Miklós író, az „árvízi hajós” 1850-ben.

alx528, mebajah, Tündi100 és még 1 ember kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Hozzászólásokat olvasva, más topikokban, csevegőkben, jutott eszembe,hogy milyen különbözőek az emberek. Mivel igyekszem pozitívan gondolkodni, így ami eszembe jutott emberi tuilajdonság, annak az ellenkezőjéről hozok néhány idéztet.

Szerénység:

A szerénység erény, akárcsak a tiszta szív és a barátok iránti hűség.
    Michael Peinkofer

Nincs megtévesztőbb, mint a látszólagos szerénység. (...) Gyakran ingadozó véleményt takar, néha pedig nem egyéb, mint rejtett dicsekvés.
    Jane Austen

A szeretetnek nincs oka. Van. Támad. És ha valóban feltámad, kifogyhatatlan. Aki megérzi magában ezt az erőt, az szerény lesz. Van ereje felülemelkedni bármi veszteségen. A szerénység növeli az önbizalmát. Akinek van önbizalma, nyugodt. Egyre többet képes belátni, átlátni a helyzeteket, felfogni az összefüggéseket, beleélni magát a másik helyzetébe. Tehát mind könnyebb szeretnie: megengedi magának a mindent-megbocsátás őrült luxusát.
    Kornis Mihály

Aki irgalom nélkül akar bátor lenni, aki mérséklet nélkül akar hatalmas lenni, aki szerénység nélkül akar vezető lenni - az a pusztulásba indul.
    Popper Péter

alx528, mebajah, Tündi100 és még 1 ember kedveli ezt.
  13. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Az eventet befejeztem....felhő megrakva....beüzemelve.

Vettem titkosfákat.....Mézgafám lett.....ennek örülök!!!!....de az újak elkerültek a szigeten és a farmon is!

Az erdőbe már visszatelepítettem az állatokat....tudom, hogy nem sokáig maradhatnak ott, hisz a jövő
    héten 2 event is lesz egyszerre!

Itt a csücsökben nagyon szép idő van....annyi szépség hibával, hogy erős szél fúj!

Ma a konyhát bitoroltam.....de mindent megcsináltam amit beterveztem.....holnap takarítós-eventem lesz!
    Aztán....ha az idő engedi....akkor megyek a körutamra is!

alx528, miklos4949, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Gratulálok Zsozsó! Ügyes vagy! Majd lesznek új fák is, csak idő kérdése.

Barátnős pletyizésről hazaérkeztem, jó volt, régen voltunk így hárman együtt. Kellenek az ilyen délutánok is, mindjárt vidámabb vagyok a jó beszélgetéstől! :)

alx528, miklos4949, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  15. zsozso577

Egyelőre a Mézgafának örülök.....valamiért erre vágytam.....ha az újabbakból is beesett volna....az lett volna korona a fán!!!!
    Titkos ólak is vannak kint....egy kicsi madár jöhetne belőlük! Eddig a narancs páva a sláger....már pajtát lehet vele rekeszteni!

Jó is egy ilyen délután....nálam ez nagyon ritka.....mert az igazi barátnők....nagyon messze laknak!
    A távolság pedig nem jó sem barátságnak....sem kapcsolatnak!

alx528, miklos4949, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  16. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Meg kell elégednem a 2 Pekánfával! Igaz hogy 1 farmon van,... majd röptetjük ha addig nem jön!

Mézga maradt az 1 már régóta!

Marad a Mézga Géza!

alx528, miklos4949, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Meg kell elégednünk azzal, ami van. Nekem is vannak hiányosságaim, de már nem zavar, majd egyszer lesz ez is, meg az is!

Mára elköszönök, jó éjt!

alx528, zsozso577, miklos4949 és 2 más kedveli ezt.
  18. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt Tiszántúlt Írók és Olvasók!
    Kellemesen/nagyon/ fáradtan ébredtem a valós kerti projekt után.
    A főzéshez már nem volt erőm, így mára maradt, már el is kezdem az előkészítést. Édesség ma csak puding lesz.
    Hiányosság? Az van!!! De van miért szurkolni. Gazdaköri? Azok vannak...sok-sok megoldatlan is, pedig strapálom magam. Így jó, ha van cél. Ezért is nem a kitehetőkkel lépek szintet. Kinek a pap,....
    Remélem, lassan Ti is a felhőn csücsültök!

alx528, Tündi1001, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  19. zsozso577

Sziasztok!

Az idő szép....amit elterveztem mára....az elvégezve....majd holnap folytatom!
    Délután....ha az idő engedi, akkor megyek a szokásos körutamra.

A bahán lett 1 db új fám a gazdaköriből kiszedett titkosokból!
    Lehet????.....legközelebb csomagot kellene vennem!.....az elején vettem 1x....nahhh....de annak is van
    előnye és hátránya is!

A farmon csendes termelés folyik a gazdaköribe. Én már nem is reménykedek, hogy egyszer a végére a jutok!
    Most egyelőre annyi célom van....amiket elkezdtem....be is fejezzem!....addig nem kezdek másba bele!
    Igy is van jó pár bejelölve....a kedvencekbe.

alx528, Tündi1001, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Sziasztok, szép napot!
    Terike, cél az mindig van, csak néha hosszú az út, míg elérjük! - nálam legalábbis ez a helyzet.
    Zsozsó, gratulálok az új fádhoz! Majd lesz a többiből is! Mosoilyogva gondolunk vissza arra, amikor hetekig, vártunk egy új kütyüre, fára, állatra. Ma már nem zavar, hogy nincs, majd egyszer lesz. van annyi más gazdaköri, addig csinálom azt.
    Jó az idő, menjél is sétálni a körutadra!
    Felhő kész, pajtát töltögetek, most pl. csalánt, hogy legyen táp a hiúzoknak! Gondolkodtatok már, hogy mennyire egészségesek az állataink, mikor állandóan táppal etetjük őket?? Még jó, hogy nem a valóban vagyunk! Persze a valósban is ki tudja, hogy mit eszünk meg, mit kevernek az ételekbe?
    Levesem fő, töltött paprika már pénteken elkészült, most csak a paradicsomot öntöm rá.
    Hívogat a kert, reggeli is a teraszon volt ebben a remek időben! :)
    Titkosaim fele most érik, majd beszámolok az eredményről!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.