Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Fönn voltam, Ilona, arattam is, csak nem csöngettem be Hozzátok. Láttam, hogy nem hagytad magára a baglyot.
    Judit, én is már régóta sztoikus nyugalommal figyelem az eseményeket.
    Tündiék, lassan megtanulunk a sötétben is tájékozódni.
    Fatter, jó az ötlet, egyik sem kell, de úgy szeretem, ha nincs megoldatlan. Tetszik, ennyit meg is csinálok.
    A bahán megy az event, úgyis kell termelni.
    A maihoz bealudtam az ültetést, így később kezdem el, aztán jöhet Fortuna, én meg megyek intézkedőst játszani, és folytatom a VV-s vetési eventem.

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Napsütéses szép napot! [​IMG]
    Váltás, én jöttem, Ilona és Terike pótszundizik. Bizonyára sikerül is nekik! Drukk, drukk!
    Nekem most elmarad, nem tudok visszabújni az ágyikómba, mert jön a manikűrös. Hiába, a szépségért álmos maradok, vagy szenvedek?!Mindkettő!
    A kristályvirág szaporodik, hogy a maival majd , hogy haladok, az még titok, ugyanis a rendes farmon is ez a gaz megy. Kereshetem már a lepkehálót, mert a felröpiből tuti, hogy nagyon kevés jön majd.
    Mindenkinek legyen jó és szép a napja! :)

Tündi100149, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  3. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madár dalos jó reggelt kívánok mindenkinek.

Végh György: Virághozó április

Elmúlt a tél: itt a tavasz,
    minden bokor újra éled -
    a földből a virágokat
    előhúzzák a tündérek.

Április is segít nekik,
    megáll minden kicsi fánál -
    virágot tűz mindenhová:
    tavasz van ott, merre járt már.

Virágot hint a friss szélbe,
    száll a színek zivatarja -
    s merre elmegy, a kopár föld
    virágoktól tarkabarka.​

Szépen összegyűltek a nyeremény "titokfáim".
    A farmon 30 db, a bahán 52 db-ot ültettem, s most várom a jó szerencsét, hátha ...., a 31 db titokól pedig egyenlőre még várat magára.

Egy észrevétel, szakértőtől: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/hibák-észlelése.14192/page-152#post-859079

Mint fentebb írtam, nem csinálom az "AlkiPista" eventet, s egyenlőre nem hagyom abba a játékot, és fel sem adom, ahogy soha, semmit, csak egy kicsit "unalmas és monoton" lett a rengeteg "ültetés" számomra.
    Ez egy játék és engedje meg a játékkészítője, hogy én döntsek a szabadidőmről avagy hogyan honorálom a tevékenységét, akarok-e fizetni a játékáért avagy sem, stb.... (javasolnám a "Fickó f-el" című szakácsfilm megtekintését, "ahol" az elkészített és elfogyasztott ételért nem minden esetben fizet a kedves vendég. Hoppácska.......) és ez nem csak az én "problémám", de már nincs kedvem ismét és sokadszorra több ezer enövényt letermelni egy - szerintem - nagyon gyengécske felhőért és egyéb nyereményekért.
    Bocs', nem panasznak szántam, de

Mosolygós szép napot [​IMG]

Ez ám a biznisz

Két pszichiáter beszélget a kórházban:
    - Képzeld van egy nagyon súlyos skizofrén betegem.
    - És meg tudod gyógyítani?
    - Meg vagy te őrülve, mind a kettő fizet!

Hát nem érted???

- Drágám, miért szeretsz horgászni?
    - Mert csend van és nyugalom.
    - Jól hangzik, legközelebb megyek veled én is!
    - Mondom CSEND VAN ÉS NYUGALOM!

4. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép jó reggelt!
    Voltam orvosnál nem jók az eredményeim.Sok a koleszterin,süllyedés,tüdőszűrő eredményét várom.Valahol gyulladás van a
    szervezetemben.Fájnak az izmaim már iszom az ásvány elixiremet az még a sok húgysavam is kihajtja.Terike gyógyukálj
    tudom nem jó a fejfájás gyerekeim szenvednek frontokkor.
    Csacska csodaszép a lilaakácod.Lajosom egész életünkbe megmondták, hogy hogy és hogyan én nem is értem hogy most miért
    is lázadunk.!!!!A játék nem igazán élvezhető úgy mint régen jobb volt a ritkább event.Nem idegeskedem már miatta nem lépek
    be ötvenszer mert semmi értelme.(már tiszta függő voltam)Féltem lemaradok valamiről de rájöttem nem!!!!Ha kimarad egy
    event akkor kimarad akkor sem történik semmi.
    Bölcstölgy is már valamivel többet ad mint régen osztogatják a csillagokat,de a jó dolgok hol vannak róla?
    Jó pihenést és játékot!

5. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Fatther....minden szavaddal egyetértek!!!!! Nem ismételek! Veled ellentétben én elkezdtem az eventet!
    Lehet, hogy később szidni fogom magam.....mert a felröpi gyalázatosan jön!
    Még nem tudom, hogy milyen stratégiát fogok választani.....később döntök!....egyelőre csak számok
    pörögnek az agyamban!

Fatther, Tündi100149, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  6. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Arattam,vetettem,etettem...magamat is .Juditom ínycsiklandó köszöntőjét már nem éhezve néztem.Hajnali étek: főtt füstölt tarja teljes kiőrlésű kenyéren,mézes,citromos tea.......Több,mint tíz éve nem kávézom,a fekélyem nem szerette + aludni se tudtam tőle.
    Pótszundi után pótreggeli:mazsolás túrós leveles batyu.Tegnap este 7-kor sütöttem mirelit tésztából,édesre vágytam a napi sok megpróbáltatás, bosszúság ellentételezéseként.
    A trapp...tanfolyamhoz már csak két agyagedény hiányzik és 20 farmarannyal,meg egy zergekarámmal gazdagodok.
    Néha azért elgondolkodom,hogy kezünket-lábunkat törjük,éjszaka virrasztunk egy-egy új állatkáért,fáért,utána meg legtöbb a pajtában porosodik gyakran évekig...........Normális ez?

Fatther, zsozso577, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Pótszundi hiányát érzem, le vagyok lassulva.
    Henike, örülök, hogy írtál! Az nem jó, hogy gyulladás van a szervezetedben, de lehet, hogy csak ebben a tavaszi változó időjárásban fáztál meg. Az én koleszterinem is magas, de nem szedek rá gyógyszert, megpróbálom táplálkozás odafigyelésével lehúzni. A "füvesasszony" tanácsára eszem a zabkorpát joghurtba keverve, valamint diót almával. Most ezek húzták le.Van egy patika, ahol időnként megméretem egy gyorsteszttel. Ingyenes és legalább tudom, hogy mennyi az annyi. A háziorvosom tömne gyógyszerrel, de nem vagyok hajlandó szedni, más orvosok tanácsára.
    Ilona, nyelek jó nagyokat! Finomat sütöttél olyan későn!
    Fatther, csak bizakodjál! Nekem lett sikerem: TOJÁSTOJÓ!!!!!

Ne is csodálkozzunk azon, hogy unjuk a játékot és szép lassan az öröm elmúlik és jön helyette a megszokás, majd a teher. Aki 6-8 éve játszik, ott már van összehasonlítási alap, kritika! Mi pedig itt már elég rég itt vagyunk, és látjuk, hogy mennyi értelmetlen dolog jött és jön. Engem a megszokás tart még itt és TI! :) Már nem görcsölök, hogy mindenem meglegyen most és azonnal! Eventeket csinálom, meg a gazdakörikből szemezgetek.
    Olvastam, hogy volt a felmérés, hogy milyen és hány event legyen. Valaki szóvá tette, hogy ennek ellenére semmi változás. A válasz az volt, hogy lesz, csak a játék készítői előre dolgoznak és ezek a mostani eventek már rég ki voltak dolgozva. Én is szavaztam akkor, a többség havi két ültetőst szavazott meg. Tehát lehet reménykedni, hogy ritkábban lesznek, csak győzzük kivárni.

8. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Sokszor elgondolkodom, mit is szeretnék.
    Azt tudom, mit nem:
    Amikor csak ültetni, aratni, bedobálni kell: ebben mi a kikapcsolódás?
    Tulajdonképpen jó, hogy több az event, megvan a választás szabadsága. A szürkeállományra támaszkodókat is szívesen csinálom, addig is eltűnnek vagy legalábbis elhomályosulnak kicsit a valós dolgok.
    Jó, hogy fölrázzák a fórumtársadalmat, ami legtöbbször pozitív hangulatú. Hogy vannak viták, nézeteltérések? A párbeszéd segíti a közösség fejlődését/ már akivel lehet egészséges vitát folytatni/.
    Sorolhatnám még.
    Miért jutott ilyen eszembe?
    Olvastam egy hsz-t, amiben -általam- nem igazán látott gazdatársunk szó szerint LEIDIÓTÁZTA, akik a háttérben dolgoznak.
    Tudjátok, nekem esett rosszul. Ezen a "szinten" nem lehet válaszolni neki.
    Miért nem jelentkezik, és csinálja jobban, a lehetőség már többször adott volt.
    Ha már leírtam, elküldöm, lássátok 2 ujjas pötyögtetésem "gyümölcsét".

9. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot mindenkinek !

Igen, én sem szeretek görcsölni, de ha már elkezdem szeretem befejezni, s azt hiszem ebben valamennyien (itt a fórumon, ahogy írásaitokból "megismertelek" benneteket) egyformák vagyunk.
    Sajnos nem a programozó az idióta (dióda), hanem aki úgy adja meg a játék karakterisztikáját, hogy szinte már csak valóban vásárlással lehessen az eventet teljesíteni vagy a gazdaköri feladatok elvégezni.

Egyébként - mint fentebb írtam - az "verte ki a biztosítékot" nálam, hogy sikerült egy 24 órás termény bónuszt és egy 6 órás termék bónuszt kiforgatnom (sem előtte a 76 pörgetésből, sem azóta nem sikerült egyet sem). Nos ennek tudatában gyorsan nekiláttam a Rock'n'roll-os eventnek, a MI chip-ek ugyanis meg voltak hozzá.
    A "cél" érdekében trágyát és szupertrágyát vásároltam, ill. utóbbit felhasználtam.
    Kész lettem az eventtel a tervezett KARBANTARTÁS előtt, de a második már annyira elhúzódott, hogy a Tölgyesen és a Bahán is sok plusz terménytől "vesztem el", és erre nem már adtak "kárpótlási jegyet".
    Tudom, ez CSAK egy játék, de mindenkiben benne van a "nyerni szeretek vagy szeretnék" motíváció, de ezt a lehetőséget (nemcsak) most, elvették tőlem, s rajtam kívül talán még több száz játékostól is valamilyen formában.
    Ez tipikusan az az eset - szerintem -, amikor az unokával elmegyünk a mamáékhoz, a rokonsághoz vagy bárhova, s valami rosszat tesz a nebuló. Ezt a szülő ott és akkor fogja tolerálni valamilyen formában és nem majd miután hazaérnek kap a gyerek egy fejmosást, rosszabb esetben egy nyaklevest.

Mosolygós szép napot, "dryvit eventet" lassan befejezem, kijavítom, amit a SZAKEMBER elrontott, aztán irány a kert ..........

Majd elfelejtettem, egy lehetőség azoknak, akik korábban nem "éltek vele":
    https://board-hu.farmerama.com/inde...ekorok-vására-2018-február.16356/#post-828570

10. Csacskamacska

Sajnos nagyon sok a negatív vélemény. nem az a baj, hogy leírják a véleményüket, hanem, ahogyan leírják! Így látom én is Terike! Zohorálunk mi is, kell is, hogy a tapasztalatainkat, véleményeinket megosszuk másokkal, de azt kulturáltan kell tenni. Amit nagyon nem szeretek még, az az, hogy valaki egyszer leír valamit és pont az ellenkezőjét csinálja! Csak úgy tudok "védekezni", hogy nem reagálok rá és levonom a következtetést a játékos jelleméről.
    Holnap reggel próbálok bónuszt pörgetni, jó volna mindkét eventhez. Álom?! - de néha valóra válnak! :)

11. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Csak 1 kérdés,.. hol a kompenzációs csomag,... azt írták 14-től átvehető,..nem találom!
    Összevissza toldogatnak mindent,...igaz hogy 29-ig,..és akkor be fogják tartani hogy majd 29-én ideér????

_Ilona49_, Csacskamacska és Fatther kedveli ezt.
  12. mebajah

mebajah Fórum császára

Jelezték a Modik a központnak.

13. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Akkor most várjuk a kompenzációnak a kompenzációját!?!?

Viszont az megjelenik ahol költsd a pénzed,.. azt nem felejtik el!!!

14. mebajah

mebajah Fórum császára

xDxDxDxDxDxD

15. zsozso577

Látom....már nagyon szeretnétek táncolni....várjátok a kompenzációt!xD

Én még mindig a számokkal játszadozok!.....de azt hiszem meghaladta képességeimet!
    Igy megkérdezlek titeket is.....a tegnap elkezdődött eventről van szó..... olvastam, hogy már volt aki azt írta,
    hogy délelőtt 11 órára kész lesz a gaz! Azóta is ez jár az agyamban!
    Talán 1x pörgettem amióta játszom, 200%-s termésbónuszt.....azzal tényleg ennyire jól lehet haladni....szerintem kell még hozzá valami.....mert alig 24 óra nem lehet 18000 gazt letermelni? ....vagy ...Igen????
    Ötletek??.....Hmmmm??????

16. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    6 területen vízzel, trágyával, pontos aratással éjszaka is ,elképzelhetőnek tartom. A szupiról már nem is beszélve.

17. Csacskamacska

Zsozsó, nekem most 12471 db gazom van, + ami a 3 területen a földben. Tegnap csináltam 3 kört 2x2-ben szup.trágyával és ma a farmon is az volt délelőtt 2 kör. Így lett ennyi. Tehát, ha valaki kipörgetett egy jó bónuszt, akkor talán igen.
    Különben erre írtam azt, hogy mindenki azt ír, amit akar!! Ki látja?
    Mivel ma nem hosszúval vártam az eventet, így szokásomtól eltérően csináltam pár kör 0 percest. Jóval több jött a kosárkából, mint a sínből. Innentől sima termelés és majd meglátom, hogy hogyan haladok. Jelenleg van:1209 kosaram és 288 sínem. Annyit jegyeznék még meg, hogy tegnap reggel is learattam és karalábéval vártam a kezdést. Idő még van, szerintem meg kell, hogy legyen mindkettő! Pozitív vagyok, lehet majd koppanok! - de megírom azt is!
    Lajos, én is ugyanezt mondtam, hogy amit venni lehet, az már ott volt! Azóta a kárpótlás is megérkezett.
    Hajrá, drukk és egyebek, de csak jót, Mindenkinek! :)

18. zsozso577

Huhhhh....Csacska nagyon jól állsz! Igy már boritékolható a 2 db felhő!

Nálam a tegnapi gazból kb 7000 van.....igaz, nem játszott minden terület, a farmosokat meg este be is ültettem....az erdőbe most is nagyon hosszút tettem a több felröpi reményében. Még nem nulláztam....várok!...meglátom, hogy mire jutok!

Közben megyek a kicsikre táncot ropni!

Utoljára szerkesztett: 25.4.18
    Fatther, Tündi100, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Bundás kenyeret csináltam, teát hozzá. Ez volt a vacsorám.Még valamilyen gyümölcsöt fogok enni, van almám, narancsom és kivim.

Eredetileg a zuhatagot nem akartam leszedni, végül csak bontottam. A tisztáson viszont a mamutok ott vannak. Holnap reggel jó lenne egy terményes bónuszt kipörgetni, sokat segítene. Röpi terén még nem látom, hogy hogyan fog gyarapodni, de elég sok idő van még, össze kell, hogy jöjjön!

Fatther, _Ilona49_ és Tündi100149 kedveli ezt.
  20. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Nekünk most van 7000 növény,..de már csak 2-őn megy mert a másik 2-őn megy a másik!
    Majd ha nem akar menni akkor dupla nullázok!

Sokat pörgettem,..de hiába van ott nem akar össze jönni,.. majd amikor nem lesz ekkora szükség rá!

91 a sin 833 a mozsár! Fiaméknál van 2 olyan 3-4 méteres sin,.. el kellene hozni csak ki bírja el?
    Előttük vasutas lakott ott!

Csacskamacska, Fatther és _Ilona49_ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.