Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Átmentem Hofi-tanítványba! Próbálok lazítani,és TI,nem győztök tanítani......A jó pap is......

Az én mindennapjaim része már ez a játék,minden nyűgjével,nyilával.Sajnos nekem jó ideje ez az egyetlen emberközeli kapocs a külvilággal.Itt jól érzem magam, megértő,jókedvű,segítőkész játékostársakra találtam.
    A hencegők klubja--akik már akkor kész vannak amikor még el sem kezdődött a játék---bosszant,a szervezők egyre leplezettlenebb pénzsóvársága szintén.A durva ,játékhoz egyáltalán nem illő gobombaságokat pedig én is mélységesen elítélem.Szerencsére nem sokan vannak akik összetévesztik a topikokat a kocsmai toproggyal,de az ilyenekből egy is sok!

A változatosság,és saját nyugalmam érdekében úgy döntöttem,hogy nem csinálom egyik időkorlátos eventet sem.Alakítgatom az állandókat, termelem a hozzávalókat,persze alaposan mérlegelve,..és töltögetem a pajtát.
    Mára ennyi,még egy aratás utána pihi.
    Jó éjt!!!!!! "Szunnyadozik a szakadás,máma már nem szakad tovább"

Utoljára szerkesztett: 25.4.18
    Csacskamacska, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

...........
    aludj el szépen, kis Balázs/Ilona.

3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Elalszik szépen Ilona, Terike, Zsozsó, Henike, Tünde és Lajos, Károly és jómagam is. Valamint minden ide betérő játékos! :)
    Jó éjt, szép álmokat!

No, de azért már ideje felkelni! Hasatokra süt a nap! :)

Utoljára szerkesztett: 26.4.18
    Tündi1001, Fatther, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  4. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madár dalos jó reggelt kívánok mindenkinek!

Romhányi József: Tavaszi madárdal

Tavaszt zengnek a madárkák.
    Soha kedvesebb dalárdát!
    Ám az egyik némán kushad.
    Csak nem készül kritikusnak...​

Egy gondolatig visszatértem a múltkori "beszélgetésünkhöz", mivel akkor a XVIII-as vágányon még nem volt ez a termék. A saját "ár alapján" írtam, hogy olcsóbb, mint a csatni.
    Most már nálam is lassan a duplája lesz az értéke.

A koleszterinszint "javítására" hatásos még a méz-fahéj "kombó" is.

Igazad van, egy korábbi hozzászólásomban valóban én írtam, hogy: "Nos, az első olyan event, amit 100% kihagyok (pedig imádok táncolni), nálunk ugyanis hőszigetelő-térkövezéssel egybekötve "event" van.
    Igaz, ez nem ad semmit (inkább visz), de akkor is hasznosabb, mint ez a taposó malom, ....."
    mégis elkezdtem és befejeztem az eventet, de hozzátettem csak azért, mert a felröppenők meg voltak hozzá és sikerült olyan bónuszokat kiforgatnom, amelyek segítették az egaz "letermelését". Arról nem is beszélve, hogy a sok hiba miatt az időtartamát is többször módosították.
    Ettől függetlenül továbbra is fenntartom, hogy nagyon negatív irányt vett a játék és az ezzel kapcsolatos véleményeket ti is olvashatjátok nem egy topikban.
    Sok sikert kívánok a bónuszhoz.

Még egy apróság, bár nem "látjuk őket", de valamennyi topikban a háttérben ott vannak a moderátorok és nem egyszer tapasztaltam, amikor szó szerint "hazugságon csípték" a játékost (a napokban az eventcsevegőben kért valaki csatnit, mert állítólag nincs neki). Csak egy "ellenőrzés" és máris az ellenkezőjéről tájékoztatta a modi a csevegőket.
    Ez nem egy "kegyes hazugság".

Mosolygós szép napot:

Egy férfi bejelentést tesz a rendőrségen:
    - A szomszédom udvarán tíz köbméter fa van!
    - De uram, ez nem bűn.
    - De ő Németországból hozta!
    - Ha nem szemét, akkor ez sem bűn.
    - De úgy tudom, hogy a fában drogot csempésztek!
    Erre a rendőr azonnal szervezni kezdi az akciót, a férfi pedig kimegy telefonálni a szomszédjának:
    - Szia Józsi! Megrendeltem neked a favágást. Azt hiszem ugyanaz a társaság lesz, amelyik tavasszal felásta a kertedet.

A hét éves kislány bemegy az állatkereskedésbe és kérdi az eladótól:
    - Elnézést uram, árulnak itt nyulat?
    Az eladó teljesen le van nyűgözve attól, hogy milyen aranyos is ez a kislány. Leguggol, s mézes-mázasan megkérdi:
    -Hááát milyet szeretnél, te kis ééédes? Fehéééret piros szemmel, netááán fekete, hosszú szőrűt vagy egy aranyos kis barna színűt, lompos fülecskékkel?
    A kislány csípőre teszi a kezét és válaszol:
    - Szerintem a pitonomnak tökmindegy lesz!

" A mosoly semmibe sem kerül, de sokat ad! "​

alx528, zsozso577, Tündi1001 és 2 más kedveli ezt.
  5. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó napot kívánok!
    Jó volt mosolyogni tegnap esti elköszönéseiteken, a szeretetlöket megérkezett.
    Éjszaka ringlispilest játszottam az ágyikómban, így a hajnali nyugitabletta után kezdek "észnél lenni".
    Pörgött egy 6 órás, 1-szer beleesik mindkettő. Az aratást megvárom, és jön a piac. Vagyis én megyek a piacra, hátha van már fekete paradicsomnak nevezett palánt. Finom.
    Ma is valódi kapanyél. Lassan, de biztosan haladok a veteményezésben.
    Be- bekukkantok.

alx528, zsozso577, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Csak bekukk, mert indulok, majd jövök, pá! Szép napot Mindenkinek!:)

alx528, zsozso577, Tündi1001 és 2 más kedveli ezt.
  7. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Károly.....én is magamra vettem Csacska írását.....mivel talán én morgok a legtöbbet eventkezdés előtt és a felröpi miatt....és
    mégis csinálom!.....aztán pánikolok ...majd jön Csacska és helyretesz minket!
    Bár megjegyzem.....már én is levontam a magam következtetését sok gazdáról....előre bocsájtom, hogy akik most itt vannak a topikban nem róluk van szó. Nagyon igaz, hogy könnyű a monitor mögé bujni és igaztalan dolgokat írni!
    Igen!!!! én is olvastam arról a bizonyos gazdáról és nagyon jó dolgot találtak ki számára....az 1 csp-t adó kütyüvel!xDxD

Kezd körvonalazódni a nullázás lehetősége .....már kezdek pánikolni a sínek miatt.....Lajos légyszi kérd el a Fiadtól és feldaraboljuk..
    szerintem elég lesz Mindenkinek!

Terike....nálatok nem esik az eső....nem kaptál szabadnapot az égiektől?
    Itt nálunk lóg az eső lába!

Ilona.....én is próbálok sokszor lazítani.....de nem megy...nem jön az áramszünet!xD....így csak felhúzom magam csörgőre!

alx528, Fatther, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  8. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép napot Mindenkinek!
    Pihengetek, mert vacakol az epém hajnali 4 ig fent voltam jártam a királyi helyet.
    Eventgetezek de csak lazán jutok ameddig jutok!Táncikáltam, vetek aratok amig kedvem tartja.
    Jó játékot!

alx528, zsozso577, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  9. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Minden nap szabad, mikortól ragyog a Nap, mert fényallergiás vagyok.
    A lényeg: kaptam a kedvenc paradicsompalántám. Vettem még padlizsánt és kápiát. Ezek a virágoskertemben lesznek a locsolás miatt.
    Görcsölés nélkül is halad a vonat, vagy eljut a végmegállomásra, vagy nem. De igyekszik a masiniszta.

alx528, Fatther, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  10. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot!

Ezek szerint már utolért a piac!?!?

Már majdnem úgy vagyunk hogy kár volt bármelyiknek is nekiállni!

Lányok, én sem aludtam még 1/2 3-kor,...most délelőtt viszont szívesen aludtam volna délig!

alx528, mebajah, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Most értem haza, ki vagyok, mint a mosogatórongy,( anyával temető és bevásárlás...) de ide be kellett jönnöm olvasni és gyorsan néhány sort írni.
    Szóval én írtam anno, hogy MÁS TOPIKBAN, CSEVEGŐBEN olvastam nyűglődő és magukat meghazudtoló játékosok írásait és én azokat nem szeretem!!! Itt ebben a topikban NINCS ilyen játékos!!!!! Néha mindenkivel előfordul, hogy módosít, de ez természetes! Azokat nem szeretem, akik mindig találnak valamit és nyafognak és csak a hibát találják meg, valótlant állítanak és csak negatívak. Amit nem szeretek még, amikor burkoltan célozgatnak...Ők azok, akik másban a szálkát, magukban a gerendát sem!
    Volt már olyan, hogy én is morogtam, meg lesz is, de nem állandóan! Igyekszem pozitívan gondolkodni és ennek szellemében farmozni és ide írogatni.
    Nagyon szimpatikus kis csapatunk minden tagja, úgy érzem itt béke van, nyugalom és a játékkal, meg a napi dolgainkkal kapcsolatos hozzászólásaitokat érdeklődve olvasom! Szívmelengető versikék, szívből jövő érdeklődés a másik iránt, jó ötletek, egymás segítése, "felvilágosítása" az aktuális hírekről, teendőkről, kis megmosolyogtató viccek, no és néha egy kis zohorálás, de ez így van jól!

Most pedig gyorsan megebédelek, utána meg megyek a tanítványomhoz.

alx528, mebajah, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  12. zsozso577

Lassan aratni kell a bahán....így előtte benéztem , hogy elmondjam....mit találtam meg!xDxD Igy az event végére!
    A kicsiken tanitom a robotot táncolni....még van hátra....beosztottam őket! A csevegőben még az elején olvastam, hogy
    az animációt ki lehet kapcsolni....persze le is irták! Tegnap amikor elkezdtem....kerestem is....mendenre rákattintottam....
    aztán ma véletlenül....kattintottam oda, hogy ajit küldjek....és ez az ablak jött be!!!
    HuuuuurrrrrrráááááxDxDxD! Milyen ügyes vagyok!......deeeee jobb későn, mint soha!xDxD

alx528, Csacskamacska, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  13. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Na ne tessék mán illyet mondanyi, kérem szépen.
    Nem utolért, hanem még csak most ért ide, ........ de csak a szele azt hiszem.

Apropó, grilleprof-ról tudtok valamit ? - rég' járt a topikban.

Szeretném megtudni annak a fekete (tudomásom szerint Spanyol..) paradicsomnak a nevét, köszönöm.

Pihentető délutánt.

alx528, Csacskamacska, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Keress rá a Google-ban!:
    Kumato, a fekete paradicsom.

15. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Valamikor nagyon régen volt nekünk is sárga paradicsomunk,..világosabb volt mint a narancs vagy mandarin,..nem tudom miért de az mindig a lekvárba landolt!
    Feketét hogy vagy mikor kell enni,... amikor gyász van???
    Fekete:[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 26.4.18
  16. mebajah

mebajah Fórum császára

Nem,ha savtúltengésed van, ezt nyugodtan eheted. Az eredeti nevét nem tudom, mindenki így hívja nálunk.
    Estefelé kerül a földbe. A másik kedvencemnek nagyon sok neve van, hasonlít a körtéhez. De sehol nincs sem mag, sem palánt. Meg szoktam szedni, most valahogy elmaradt.
    Az idő még nem döntött: dörgött, zengett, esett, most a szél még az írmagját is elfújja a polleneknek.
    A bahát visszarendeztem. Ezzel már csak elbírok.
    Ahogy a 3 alapállatot nézem a pajtában, a tenyésztősnél bukfenc lesz. Mi a túrónak kell nekem gazdaköriket csinálni? Beadtam a kis aranyosokat.

17. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Google-ba írd be hogy,... hosszukásparadicsom,...ott még azt a sárgát is megtalálod amit én írtam!

Linket nem hozhatok! Képet majd talán!

alx528, Csacskamacska, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  18. zsozso577

Már a multkor is néztem, hogy melyik vágányon vagyunk.....én midig azt hittem, hogy a 10-zel kevesebben vagyunk.
    Amikor kérdezték én simán a "nyocat" mondtam.

19. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szervusz Tihamér !

Nagyon szépen köszönöm a segítséged, igen így hogy írtad, eszembe jutott a neve.

Nem tudom, fogyasztott-e már mebajah-on kívül ebből a fajtából - nekem volt szerencsém -, mert valóban "ronda, fekete", de nagyon finom.
    A S..r-ban dolgoztam, amikor a zöldségesek "gyöngye" mondta kóstoljam meg, s nem csalódtam benne.
    Sajnos magot itthon nem sikerült belőle szereznem, talán Tarvisio-ban lesz.
    Jövő héten fiaimmal megyünk a Wörtherseetreffen rendezvényre, legfeljebb hazafelé jövet "átmegyünk" az olaszokhoz.
    Korábban, amikor ott jártunk találtunk egy üzletet a "nagyparkolótól" nem messze - csak százegynéhány lépcsőn kell felmenni -, a vetőmagboltban magyar nyelvű feliratok és magyarul beszélő eladók dolgoztak.

Annak a hosszúkás paradicsomnak talán "török paradicsom" a neve???

Hoztam néhányat.....

Pici, sárga paradicsom magot (konzum paradicsom) boltban is lehet kapni. Még a balkonládában is kikel és terem... taram, taram, taram, terem.

alx528, mebajah és Csacskamacska kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Paradicsomos szép délutánt!
    Pár éve egy ismerősömtől kaptunk paradicsom magvakat. Nekik számtalan fajta volt, kis parcellákban szépen elrendezve. Kicsitől nagyig, pirostól feketéig, körte alakútól, tojásdadig, stb. Termett is szépen, csak az a baj, hogy a zsebkendőnyi kertembe nem fér sok és nincs olyan hely, ami szinte egész nap napsütötte lenne. A kertem végébe ültettem el a 4 palántát amit a piacon vettem, ott éri legjobban a nap. Akitől a magvakat kaptuk anno, no, ott voltunk "paradicsomkóstolón" is, ahány annyiféle, de finomak voltak. Az édeskést előnyben részesítem! Ami itt teremni fog nekem, abból ugyan be nem főzök, de legalább az az érzés lesz, hogy kiszaladok a reggelihez 2-3 darabot leszedni. saját termést! :) Itt a piacon nyáron lehet kapni, a kistermelők árulnak sokfélét, jó drágán.

Terike, ma éjszaka biztos jól fogsz aludni, ha az elmúlton forgolódtál.
    Zsozsó és Fatther, bízom benne, hogy az előző hozzászólásomból kiderült, hogy nem Rátok gondoltam!!!!!!!
    Henike, nem irigyellek! Jobbulást kívánok!
    Lajos, az éjjel szolidaritást vállaltál?
    Zsozsó, szoktam mondogatni, hogy nem vagyok tökéletes és műszaki analfabéta vagyok. Elmondom mit csináltam. Ill. nem tudom, hogy mit csináltam, (majd a fiúk megmondják), történt ugyanis az, hogy a Firefox és a Crome van megnyitva egyszerre és megnyomtam valami billentyűt, gombot, kütyüt és a Crome-n eltűnt a teljes képernyő, csak a jobb alsó részen jelent meg. Nem tudtam egész képernyővé varázsolni. Pont nem látszott a jobb felső sarokban az a kis négyzet, így nem tudtam rákattintani. Próbálkoztam egy darabig, utána feladtam és csak a Firefoxon csináltam, így meg több idő volt, mire a kis farmokat is kinyitogattam. Izgatott a dolog és lefekvés előtt végighúztam a kezem a billentyűkön és láss csodát, teljes lett a képernyőm! No, ugye , hogy miket tudok??!
    Grilléről nem tudok semmit, valamikor régebben írtam neki, akkor váltottunk néhány levelet. Írt magáról és a lányáról is. Sok volt a munkája, a lánya pedig készült a fotózásra.
    Tihamér, szeretem, mikor előbukkansz és tájékoztatod a "jónépet"! :)

Bahán befejeztem az eventet, a farmon még ki sem látszom belőle. Természetesen nem pörgettem terményes bónuszt, így marad a kapálás.
    Ma volt meleg napsütés, borongós, lógott a lába az esőnek, de végül nem esett. A szél az itt volt reggeltől!
    Locsoljak, vagy ne locsoljak, most nálam ez a kérdés!

alx528, Fatther és Tündi100149 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.