Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Akinek kicsi a kertje,...annak tudom ajánlani az égígérő paradicsomot,... ki mondja meg azt hogy kinek mekkora lehet,..mármint a fája!!!
    http://kepkezelo.com/images/a5f0w5g50ujujqe8yll6.jpg

Innét meg csak tessék válogatni!!!http://kepkezelo.com/images/190ljn4ttt6o0fc6iaqj.jpg

alx528, Csacskamacska és Fatther kedveli ezt.
  2. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Lajos, te vagy az a fiatal, hosszú-hajú, bajuszos, "nyalka" fiatalember kb:20 évvel korábban ???? - vagy 20 éves korában ????

Ennek ellenére szép az a paradicsomfa. az is "szép szál" lett 8)

alx528, linzenpolc, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Köszi Lajos! Pont nekemvaló!
    Épp ezen gondolkodtam, szerintem hasonlít rá! :)

alx528, mebajah, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  4. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Igen 20 évvel korábban 2x!
    Aki széltébe hosszába nem tud terjeszkedni az menjen felfele!
    Valamikor nekünk is volt paradicsomfa,.. igaz nem ekkora,.. szőlőkaró volt mellette!

alx528, mebajah, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  5. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Helló! Ma nem voltam a toppan,de csak bekukkantottam és...... a szám is tátvamaradt!
    Lajos!A paradicsomfa fantasztikus,Guinniss rekordra is lehetett volna pályázni vele.
    "Fénykoromban" nekem is volt fóliaházam,paradicsomfa is volt néhány benne,de azok maximum 2 méteresek voltak ,igaz a sátor se volt sokkal magasabb.Így is sámliról szüreteltem. Rég volt,szép volt.

Jó éjt,ébredjetek jókedvűen,fájdalommentesen,felkelés kizárólag jobb lábbal!!!!!

Fatther, mebajah, Tündi100 és még 1 ember kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Pihentető jó éjszakát! Szép álmokat! :)

alx528, Tündi100 és _Ilona49_ kedveli ezt.
  7. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Nem jött be a reményünk, Judit.A "tököm" elszórakoztatott. Hajnal 2-kor már láttam az okát: esett. Bogyó be, jelentkezés be, fekvés vissza.
    A paradicsom és paprikafám virágzik/2-2/. De minden évben fejlődési rendellenességben szenvednek, még 1m-esre sem nőttek meg.
    A 3 házikóba beléptem, de sem növénykém, se röpim nincs már. Termelés folyt. köv.
    Elképzeltem, hogy lépek le jobb lábbal, mivel balra kell leszállnom az "dikómról", tényleg mosolygok!
    Egészségesen, jókedvűen töltsétek ezt az esős napot!

Fatther, alx528, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  8. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madár dalos jó reggelt !

Vörösmarty Mihály: Petike (részlet)

"...Ármányadta Péterkéje,
    Még mi nem volt a bibéje:
    Sem kalapja, sem mentéje,
    Sem a sarkantyú zenéje,
    Nem kell neki róka málja,
    Sem a szomszéd bibliája;
    Nem kell neki bor, galuska,
    De bezzeg kell a Juliska,
    Bár negédes és hamiska,
    De vidor és szép piroska,
    Sem ehetnék, sem ihatnék,
    Csak Julcsával nyájaskodnék..."
    Rézi igen-igen elbújt, eső előtti csend és 16,4 C fok hőmérséklet.

Körülnézek a piacon palánta ügyileg, hátha szerencsém lesz .......
    Egy-két apróság vásárlása a hétvégére - "bográcspartihoz" -, napi főzőcske aztán majd jövök. (nem fenyegetésként)
    Most el, mert hamarosan kezdődik az E-ON bejelentett "éves karbantartása".

Mosolygós szép napot mindenkinek.

A Nyuszika és az ő Medve komája utaznak a vonaton. Medve barátunknak van jegye, de a Nyuszika bliccel. Hallják, hogy jön a kalauz. Nagy a dilemma, hogy most mi legyen. Mondja a Nyuszika:
    - Medve! Hadd bújjak be a zsebedbe, amíg a kalauz el nem megy, úgy talán megúszhatom a dolgot.
    Így is tesznek. Jön a kalauz a fülkéjükbe, a medve jegyét ellenőrzi, minden rendben, elmegy. Nyuszika hangosan örülni kezd:
    - Átvertük a kalauzt, átvertük!
    A kalauz visszamegy a fülkébe:
    - Medve! Nincs itt veled a Nyuszika?
    A Medve hatalmasat csap a zsebére:
    - Á, dehogy. Itt csak a fényképe van.

Közmondások eszperente nyelven, (ráismertek???);

Egyszer lehetett Pesttel szemben ebek kereskedelme.
    Ne menj sebesen, s meneteledet messzebb fejezheted be.
    Ember, mely embernek vermet termel, helyette eshet bele.
    Fedezetmentesen szerzett gebe nyelve mellett s felett leselkedve ne kereskedj.
    Fekhelyedet, mely esetben rendesen, esetleg nem rendesen veted meg, kellemesen, esetleg nem kellemesen szendereghetsz.
    Nem lelhetsz szentet, melynek keze ne befele tekeredne.
    Eszes enged, esztelen szenved.
    Szent hely remek embere rengeteget fejbe vesz s megjegyez, e cselekedete egyszer lesz befejezve, mely esetben ez ember el lesz temetve.
    Csermelylevet emleget szent helyeken, ellenben hegylevet vedel.
    Kevesen megvett eledelnek leve gyenge.
    Cserepes szerkezet rendszeresen megy nedvvel telt veremhez, de egyszer elreped, s ez lesz veszte.
    Terpeszkedj, merre fekhelyed leple enged, de ne messzebb.
    Megkergetve beteg ebet (mely nem mehet rendesen) egyszerre mellette teremhetsz, de nem nehezebb megtenned ezt egy jellemtelen emberrel, mely meglett esetekkel ellenkezve nem helyesen fecseg.
    Fekete eledel terjedelemben lehet cseppecske, de ereje rengeteg.

9. Csacskamacska

Napsütéses szép napot!
    Nem bosszantani akarlak Benneteket, de itt az van! Az éjjel esett. de most szépen süt!
    Jobbról szállok le az ágyról, így valószínű, hogy a jobb lábamat teszem le először. Figyelni fogom! :)
    Terike, ügyes vagy! Hasonlóan állok én is, tegnap későn az első gyár, ma reggel a másik két gyárat bevettem! Mindjárt szedem le a pp-t!:) Még kb 500 mozsár hiányzik, nagyon bizakodó vagyok, hogy összejön!
    Fatther, most nem érek rá eszperentézni, de igére később próbálkozom a megfejtéssel Az utolsó előtti az a: Hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát. Az előtte való: Addig nyújtózkodj, míg a takaród ér! A többit később!
    A viccek: xDxD

Most megyek bevásárolni, majd jövök! Pá!

Fatther, alx528, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  10. mebajah

mebajah Fórum császára

Ha nem olvaslak, elfelejtem beszedni az ajándékokat!
    Ha írogatós kedvem lesz, beírom a javaslatosba, hogy ez lenne automatikus. Van, aki cavinyon hiányában, van, aki a VV miatt nem zsebeli be, pedig dolgozgattunk érte. Vagy már írtam is oda???? Határozottan határozott vagyok.

Fatther, alx528, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  11. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Köszönöm már jól vagyok,egy virus is átgyalogolhatott olyan volt mint az úthenger.Számitógépen én is szoktam olyanokat
    alakitani hogy ihaj.Szerencse hogy egy telefon és rohan a segitség.Történt egyszer hogy az elején a wifi éjjel nappal ment
    nem volt kikapcsolva összeomlott az én kis gépem olyan nincs hogy ne tudjak játszani.!!!Jött a segitség és mondták ki kell
    kapcsolni mert nem jó ha állandóan megy.De most már unokám is kijön kis szobájából és ha az okosteloján lassu a net ki-be
    wifi és minden rendben.Terike hol kell beszedni az ajándékokat?
    Szép napot!

Fatther, Tündi100, alx528 és 2 más kedveli ezt.
  12. mebajah

mebajah Fórum császára

Szia!
    Csevegő 2. oldalán Dagi írja a jó útvonalat a 3 házikóhoz. De ha gondolod, bemásolom ide.
    Utána a felhő a célom, aztán lesz, ami lesz. Remélem, minden kitehetőt megszerzek.
    Még 4 sor vetnivaló a lenti kertben, csak sztrájkol a gerincem, így gyakran feljövök pihenni.

Fatther, alx528, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  13. henrietta1223

Köszi Terike nem kell másolni gyogyukálj én is azt teszem.Szurkolok !!!
    Töltött káposztát fözök a szép konyhámban utána pihi a szervezetem kivánja.Csacska eddig 40 évig jobbról szálltam le az
    ágyról most hogy nincs Papa át költöztem a helyére és balról. Sokszor gondolkodom reggel hogy hogy is van???

Fatther, alx528, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  14. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Szép napot kívánok Mindenkinek!

Sok-sok dolgom van....csak beszaladtam...amíg teker a malom! Készül a sín a 3. házikóhoz!
    Azután a felhőért dolgozok...utána csemegézek!
    A bahán ma fogom befejezni a gaz termelését...felröpi 900 hiányzik.....talán nem kell nullázni!
    Ha látnátok, hogy mennyi cetli van előttem.....mikor .....hová menjek aratni....hol mennyi felröpi hiányzik ....
    egyelőre nem látom a végét....de hol van az még !????

Fatther, alx528, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  15. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Szervusztok!
    A jobb lábbal kelés nekem a bosszúságmentes jókedvű napot jelenti!
    Terike! Sajnos van még egy közös "nyavalyánk,én is napallergiás vagyok.Amikor mások fürdőruhában gyűjtik a D vitamint én hosszúujjú blúzba,hosszú nadrágba kényszerülök.
    Henike! Használd örömmel a szép ,megújult konyhád,de ha az epéd rosszalkodik a töltöttkáposztától tanácsos kis időre legalább távoltartani magad.
    Károly! Az öröm- és humorutánpótlás + az eszperentével fűszerezett fejtörő tetszik. A közmondások a népi bölcsesség kiapadhatatlan forrásai.Szinte minden élethelyzetre van egy-kettő.Mindenkinek szeretném meghagynii a megfejtés örömét,az enyém az éjszakai madarammal postázva,ha időszerű,légyszi tedd közkinccsé.
    A 4. kifogott rajtam,szabad a gazda!
    A Petikével Szabó Lőrinc Lóci verseit jutattad eszembe.A fiamnak sokszor mondtam estimese gyanánt,de sajnos már nem tudom pontosan idézni.

Utoljára szerkesztett: 27.4.18
    Fatther, alx528, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Pont az a könnyű negyedik? Nekem - mert rendkívül szerény vagyok, csak ezért - egy sem volt nehéz. Szóval: Ajándék lónak ne nézd a fogát! Mivel ajándék, ezért fedezetlen, mert aki kapja, annak semmibe sem kerül, a paci nyelve mellett s felett meg fogak láthatóak, már ha nem hullott ki neki a vénségtől mind. Ha nem találtam ki, bánatomban elbujdokolok.

Fatther, alx528, Tündi100149 és 3 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Most jutottam ide, pedig már rég itthon vagyok.
    Henike, örülök, hogy meggyógyultál, vigyázz magadra! Szép kis konyhádban pedig a süssél, főzzél finomakat magadnak és családodnak! Az epéd mit szól a töltött káposztához?
    Zsozsó, nem vagy egyedül a cetlizéssel! :) Kell az, nagy segítség!
    Nem tartom magam babonásnak, de néhány dolgot megteszek. Pl. ha vissza kell menni valamiért, akkor mielőtt újra kilépnék az ajtón, előtte leülök. Kéményseprőt ugyan már egyre ritkábban látok, de, ha igen, akkor megfogom a gombom. Van még pár, de nem sorolom.
    Ilona, igazad van, ha megírom a megfejtéseket, akkor mástól elveszem a sikerélményt. Nem írom, majd esetleg csak este, addig írják a többiek! Most jelent meg Tihamér egy megfejtése is. :) Kettőt már megírtam, most hallgatok! Nem tudom, hogy Fatther ( Károly, Karcsi, Kari bá) hogy szeretné, hogyan gondolta?

Vásárlásból hazajövet bekapcsoltam a mosógépet, szép napsütés van, szárad is már két adag, a harmadik még a gépben van.
    Az éjszakai esőtől megint nő a fű, újra lehetne nyírni, de azt nem teszem, Majd! Az ablakot nem lehet nyitva tartani, csak úgy, ha szúnyogháló benne van, mert a szellő tolja befele a pihéket. Már írtam, hogy a kertecském határos az agrár egyetem kertjével, annak is az eldugott sarkával, ahol nincs semmi csak pongyolapitypang. Pár nappal ezelőtt csupa sárga volt, most meg a kis ejtőernyők szállingóznak a lakásba. Ma nem is porszívózom, felesleges lenne. Hagyom , hogy a jó levegő bejöjjön, némi pihék társaságában.

18. henrietta1223

Tihamér szó sincs bujdokolásról!!!Finom lett a töltött kápi nálatok mi volt az ebéd? Tihamér?
    Csacska mit fözöl étket?
    puszi Mindenkinek!

Fatther, Tündi100, alx528 és 3 más kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Mit főztem, ma nagyon egyszerűt. Tarhonyát virslivel és egy üveg őszibarack befőttet ettem meg hozzá, utána egy túrós batyut, amit a boltban vettem. Mivel a délelőttöt elkóricáltam, így majdnem dél volt mire hazaértem, akkor meg jött a telefon, egy autókereskedésbe szaladtunk el, megnézni egy autót. Na, én aztán sokat értek hozzá, de nagyon okosakat mondtam: jó műszaki állapotú legyen, kevés legyen a fenntartása és hasonlókat. Nő létemre ugye jobban megakad a szemem a színén és a formáján...(mindig hangsúlyozom, hogy nem vagyok hibátlan!)
    Íme a példa rá: friss, pár perces! A mosógép kifolyó csövét mellé tettem, így most úszik a mosókonyha! :(:mad:xD Minden rosszban van valami jó is és ugye én pozitívan gondolkodom, így most mondtam egy cifrát és utána azt, sebaj, fel lesz mosva a mosókonyha!
    Na megyek a felmosóért és táncikálok kicsit vele!
    Ti ne csináljatok ilyen butaságot, mint én!

20. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Április 27. – miről nevezetes?

A vakvezető kutyák világnapja

1994-ben emlékeztek meg először a vakvezető kutyákról. A jól képzett kutya megvédi gazdáját a rá leselkedő veszélyektől, akár még gazdája utasításaival ellentétesen is cselekszik ennek érdekében. 1916-ban Németországban kezdték képezni ilyen célra a kutyákat, a világháborúban megvakult katonák segítésére. Magyarországon először 1978-ban nyitottak ilyen iskolát. Angliában évente 700 kutyát képeznek ki, Magyarországon mindössze évente 20-25 kutyát adnak át. A hazánkban élő 20000 vak emberből csak 110-120 személy rendelkezik segítő kutyával. Elsősorban a labrador retrievert, a golden retrievert és a német juhász kutyát tudják használni segítőnek. 8-12 évesen vonulnak nyugdíjba. A kutyusok nem ismerik a színeket, így a közlekedési lámpánál való átkelésnél a gyalogosok mozgásából következtetnek arra, hogy mikor szabad lelépni a járdáról.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.