Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nálunk nem lehet a Mosó Masa kifolyó csövét semmi mellé tenni, mert rá van csatlakozva az elfolyó vezetékre. Legfeljebb a tömítésnél csepeghet, ne adj isten a "slag" megöregszik és eltörik. Időnként a szűrőt ellenőrizni kell és slussz.
    Ebédre rántott leves volt, másodiknak rakott krumpli, nekem káposztasalátával, feleségem meg nem evett salátát. Sokallja a savat, pedig nem is volt a saláta leve elecetezve. (Igaz, Őméltósága nem is szereti a káposztasalátát.) Mindez a tegnapi maradék. Holnapra sült pulykacomb alsókat sütöttem ma délelőtt, a Zegyik naaaagy boltban vettük. Köretnek párolt zöldségkeverék lesz, de az csak holnap fog elkészülni. A leves pedig a húsvétról megmaradt, lefagyasztott húslevesbe főzünk némi zöldséget gyors felengedés után, hozzá valami levesbetét is készül majd, az is külön főzve, szintén holnap. Ha vasárnapra jönnek hozzánk - eddig senki nem jelezte, - akkor majd kitalálunk valamit, ha nem jön senki, akkor nem lehet abbahagyni csirke lesz batátából és petrezselyemgyökérből készített pürével. Az utóbbi próba lesz, ezért nem vendégeknek készül, hanem mi leszünk az áldozat. Vagy ehető vagy nem. Múltkor láttam az egyik főzőműsorban, ott áradoztak, hogy mennyire finom. Majd kiderül!

Fatther, Tündi100, alx528 és 2 más kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Mosó Masám ezer éves, de a szerelő nem engedi kicserélni! Igaza is van, mert még mindig jól bírja. 2-3 éve, már nem emlékszem, volt egy nagyobb felújítás, nincs vele gond. Nincs rákötve a lefolyóra, mert anno 30 évvel ezelőtt, amikor építették a házat, olyan rossz helyre tették a lefolyóját, hogy a géptől jó távol volt. Lényeg, én az első mosószeres vizet, amit a fehér , világos színű ruhák kimosása után kienged, no, én azt a vizet megveszem egy nagy edénybe és azt visszaöntöm a színes ruhák mosásához. Ezután teszem a kifolyócsövet a WC-be és oda folyik el a koszos víz. Na, ezt nem csináltam meg, mert itt lógtam a fórumon! DE!! - szép tiszta a mosókonyha!:)

Tihamér, tetszik amit főzni fogtok, szerintem finom lesz a püré is! Süti nem lesz?

Ami az én konyhámban fog főni és sülni: lesz fokhagymás sült hús valamilyen főzelékkel, csirke valószínűleg borsosan, zöldpaprikával és rizzsel, a lefagyasztott töltött paprika is ki lesz véve a fagyasztóból és lesz túrós süti, valamint legényfogó leves. Valamennyi almám is van még, most már gyorsan romlik, így főzök egy nagy adag almakompótot is. Azt, hogy melyiket mikor fogjuk enni, azt még nem tudom. Holnap bevetem magam a konyhába, egyhamar biztos nem jövök ki onnan.

zsozso577, Fatther, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  3. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Tihamér!A hétvégi vendégség biztos meglepetés lesz.Az okáról én nem árulkodtam,nem kaptam rá felhatalmazást.
    Henike! Látom úgy vagy vele,mint én: ami jólesik az nem árthat!
    A mosógép nálam is rá van kötve a lefolyóra de a jól bevált,elnyűhetetlen Hajdú midimat matuzsálem helyett fiam meglepett egy Energomattal.Persze a használatába elfelejtett beavatni,pedig tudhatná,műszaki analfabéta vagyok. A vizet nem engedi le,,nem lehet újra indítani,hibát jelez.Két szerelő már visszamondta a javítást,vigyem be ...hö.hö ..kacag a májam.Lehet,hogy vennem kéne egy mosóteknőt!!???

Ebéd:zacskós sajtkrémleves, rakottkáposzta, őszibarack befőtt. Sajnos a 6 adag fagyasztott húsvéti húslevesnek én már a végére jártam.

4. Csacskamacska

Ilona, ezért nem engedi nekem a szerelőm, hogy kicseréljem. Azt mondta, hogy majd szól ő, ha vehetek újat. Azt is elmondta, hogy az új mosó- és mosogatógépek javításával szépen keres, míg a régi gépeket ritkán kell javítani, az újakat 3-4 év használat után már igen.

Ismeritek, használjátok a tubusos flekken port? Szórható fűszerkeverék, barna tubusban. ( Univer termék) Valamikor mikor a gyerekek még kicsik voltak, akkor szoktunk rá. Majd következett sok idő, amikor nem használtam. Most 3-4 éve újra használom. Akár a sima vajas kenyeret is meg lehet szórni vele, de én szórom a tojásos nokedlire, krumplis tésztára is. Nem belefőzöm, hanem a kész ételre szórom. Aki nem ismeri próbálja ki, szerintem ízleni fog, mert az ételnek ad egy kis pikáns ízt.

[​IMG] Erről írkálgatok itt!
    Holnap nem jövök, csak ritkán, ma annyit voltam, hogy már letudtam vele a holnapit is.

Kedves ajándékot küldő Gazdatársak, kérlek Benneteket, hogy Sínt küldjetek a továbbiakban, mert a mozsárból már van elég! Köszönöm! :)

5. mebajah

mebajah Fórum császára

Sziasztok!
    Látom, eleget főztetek, nekem már csak ablakot kell nyitni.
    A kert bevetve, temető rendben. Átültettem 2 pici csemetét.
    Még van kb 20 palántocska, de ők még nem a földben éjszakáznak. Fölmondott a kapanyelem.
    Ma 1 aratás csúszott 2 órácskát, de sebaj! 2 ültetés a felhőig, utána már csak a malomhoz kell termelni.
    Még nem tudom, mit főzök. Ami a kezembe akad a fagyóból, kreálok belőle valamit.

zsozso577, Fatther, Tündi100 és 3 más kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Terike! pp-t és ami van még szedd le! Bár ez szól Mindenkinek, aki valamelyik gyárhoz már eljutott!

zsozso577, Fatther, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  7. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Jó éjt,aludjatok jól,Felkelés jobblábbal,szükség esetén a bal is lehet jobb!

zsozso577, Fatther, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  8. Csacskamacska

Remek ötlet!:)
    A májusi kalendáriumot ne nézzétek meg, szerintem negatív csúcs! -mondom én, aki hessegeti magától a rossz gondolatokat!

Fatther eszperentéjének néhány megfejtése:
    Egyszer volt Budán kutyavásár
    Lassan járj, tovább érsz
    Aki másnak vermet ás, maga esik bele
    Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát

Ennyi, a többit meghagyom másoknak!
    Megyek megvetem az ágyam, jó éjt, szép álmokat!

zsozso577, alx528, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  9. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!

Estefele elkezdtük a pakolást! Már majdnem üres a nagyszoba,.. ami még ott van az marad is!
    Ezt kellene rendbe hozni![​IMG]

Ide már több nem fér be![​IMG] Bocsi, én fordítottam a képen és mégis rosszul rakta be,..1 kis nyaktorna balra!!

Egyszer volt Budán kutyavásár.
    Lassan járj tovább érsz.
    Aki másnak vermet ás, maga esik bele.
    Ajándék lónak ne nézd a fogát.
    Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.
    Minden szentnek maga fele hajlik a keze.
    Okos enged szamár szenved.
    Öreg pap is holtig tanul, mégis bután hal meg.
    Vizet prédikál de bort iszik.
    Olcsó húsnak híg a leve.
    Addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik.(vagy amíg be nem vezetik a vizet)
    Addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér.
    Hazug embert előbb utolérik mint a sánta kutyát.
    Kicsi a bors de erős.

Jó éjt!

Utoljára szerkesztett: 28.4.18
    zsozso577, alx528, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  10. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Mi van, ha kétballábas vagyok? Kórházban fejeltem már le a falat, mert azt hittem, itthon vagyok, és a megszokott oldalra akartam lelépni.

"Ezt kellene rendbe hozni!"
    Legalább a leltározást is megcsináljátok. Menjünk?

"A májusi kalendárium"
    Megnéztem, érdekesnek tűnik. No, meg a holdashoz a megvehető is.
    Világos van, de a jakiért visszafordultam, mikor kimentem levegőzni.
    Valós kerti munka folyt. köv., a teliholdas alatt játszom a konyhatündért, ha ki nem fárasztom magam nagyon. Tegnap a kicsikre már nem volt erőm menni. Szó serint: ahogy letettem a sejhajom, a fejem már aludt is.
    Aratok 8-kor, akkor még malmoznom kell 7-et, és ágyő mindkét eventnek.

zsozso577, alx528, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  11. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Kívánok én is,én is JÓ REGGELT!
    Nem tudom mi van velem,harmadik napja 6,15-kor ébredek,fejfájással.Bagolytársam meg árválkodik
    Terike ! Jó az a két balláb is,csak a görcs ne húzza és elvigyen oda ahova menni szeretnél.
    Hosszú hétvége,utazik az ország,én sajnos helyben maradok. Májusfára se számíthatok. helyette

Egy kis REGGELI József Attilától:

A kakas forgó szavakat szól,
    anéni a tyúknak magot szór
    s a kenyerek erősen,bízva,
    kelnek,
    harangszó ömlik a Tiszába,
    frissen,nyujtózva kel a lárma,
    derékig mosdok s a vizet

reápancsolom a fejemre.
    Oly hűsen,tisztán símul hozzám,
    úgy ring a tálban,úgy zenél,
    mint a danoló lányol melle.
    Kitárt ajtómon szellő jön be,
    szaglász,vigyorog diadallal
    s mint rozsvetésben kisgyerek,
    édesen rúgkapál hajamban.
    Álmomban kazalról gurultunk,
    rózsámmal bukfencet vetettem,
    tótágast állnék most én is,
    de már munkába kell sietnem . /bár úgy lenne/
    Fürgén,vigan viszem magam,
    most úgyis én vagyok a legszebb
    és SZÉPET,TISZTÁT KELL MÁR EGYSZER
    FÖLMUTATNI AZ EMBEREKNEK.
    Szeretnek majd,ha eljövök,
    szeretnek,mert közöttök voltam,
    együtt jártuk a széles utcát,
    zápor előtt velük loholtam.
    Az apókkal és az anyókkal,
    akik ráncaim tervét hordják,
    fiúkkal - s lányokkal,kik munka
    után a mellüket kibontják.

zsozso577, alx528, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  12. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madár dalos jó reggelt kívánok mindenkinek !

Gazdag Erzsi: Hajnalka

-Kinek van jókedve?
    -Nekem van jókedvem.
    Már korán hajnalban
    jókedvvel ébredtem.

Jókedvvel ébredtem:
    Madárdal ébresztett.
    Madárdal ébresztett,
    Friss hajnal élesztett.

-Ki vagy te, mi vagy te?
    Mért ébredsz hajnalba?
    -Kicsi lány vagyok én.
    A nevem Hajnalka.

-Nem vagy te kicsi lány,
    Virág vagy, Hajnalka.
    Azért is ébredsz fel
    Hajnalba,hajnalba.​

Kedves "versenyzők", gratulálok a megfejtéseitekhez, bár nem annak "szántam", de "agytornának" tökéletesen sikerült.8) ;):wuerg:
    Köszönöm, hogy részt vettetek a játékban egyéb teendőitek ellenére.

Mosolygós szép napot, pihentető hétvégét.

- Nem tudom emlékszik-e rám doktor úr. Tavaly voltam itt a reumámmal, s akkor azt tetszett mondani, hogy kerüljem a nedves helyeket.
    - Igen, ez nagyon fontos.
    - Csak azt szeretném tudni, megfürödhetek-e- már.

- Maga mióta dolgozik a vállalatnál?
    - Amióta megfenyegettek, hogy kirúgnak.

- Ki az abszolút bátor ember?
    - ???
    - Aki hashajtóra altatót vesz be.

zsozso577, alx528, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Napsütéses szép napot Mindenkinek! :)

Lajos, emelem kalapom! [​IMG]Szép munka volt, van és lesz! Az lebegjen a szemed előtt, hogy milyen szép és jó lesz, amikor kész lesz! Van segítséged?
    Terike, az jó, mikor nem kell ringatni az ember lányát, hanem már alszik is. Persze amikor jól kidolgoztad magad a kertben, akkor nem is csoda, hogy hamar elalszol! Így van ezzel más is szerintem. Jó, hogy legalább tudod, hogy mennyit kell még malmoznod, én úgy belegabalyodtam, hogy már fogalmam sincs.
    Ilona és Fatther, kedvesek a reggeli versek, mosolyogva olvastam őket! :)
    Májusfa? No, azt én sem kapok, legfeljebb egy csokor orgonát. Örülök én annak is! Kaptam anno sokat, meg szerenádot is. Erről majd később, most vár a konyha. [​IMG] [​IMG][​IMG]
    Még egy aratás, néhány sín és kész a vonatos felhősorom is, utána jön a maradék.

Jó munkát, de közben pihenjetek is!

14. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Csacskám! Kitaláltad a pihenő....vagy pihentető munkát?! Jó is az,csak ne vigyétek túlzásba.
    Lajos! nem elég a balláb,még bal nyaktorna is? ........Fér még oda:egy kis barátság,szeretet,erő,kitartás.
    Májusi szerenádot kaptam én is,egész cigány együttes kíséretével..... akkor még a feketeszárú cseresznye volt a hajnali ébresztőm.
    Csak ismételni tudom magam:rég volt,szép volt....és igaz volt.

15. mebajah

mebajah Fórum császára

Haj, haj.... De szépen szólt az a zenekar az ablakom alatt!!!
    Mindkét event mögöttem.
    Fincsi újhagymás reggeli után irány a kert.

zsozso577, alx528, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Nem városban nőttem fel. A környéken többen voltunk fiatalok közel egyidősek, fiúk, lányok vegyesen. Összetartó kis csapat volt! :) Akkor még nem volt autó, így lovasszekérrel jöttek a fiúk, heten, nyolcan. Volt három testvér, akik tudtak hangszeren játszani, gitározni. Nagyon szép szerenádokat kaptunk! Ugye, mi a testvéremmel vártuk őket, nem is feküdtünk le. A szüleim igen és amikor jöttek a szerenádozók, akkor apa pizsamában leselkedett ki az ablakon. Igen ám, de a fiúknak jelezni kellett, hogy fogadjuk és köszönjük a szerenádot. Ezt gyertya, vagy gyufagyújtással tettük. Anya is ott volt és pont akkor amikor meggyújtottuk a nővéremmel a gyufát, apa pont akkor nézett ki az ablakon, anya meg rákiáltott, hogy : hasalj! Apa le is hasalt gyorsan, hogy ne lássák meg kintről. Sokáig emlegettük még és jót mosolyogtunk rajta.:)Utána kimentünk a nővéremmel és megkínáltuk a fiúkat itallal és süteménnyel.
    Így van, szép volt, jó volt, rég volt és igaz volt! :)

zsozso577, alx528, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  17. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Mindenki jöhet elkél a segítség!!!
    Tegnap este sokan voltunk,... nem rossz indulatból,de ilyenkor az 5 éves unokák csak útba vannak!

Tündi a segítség,.. akkor gondolom el tudjátok képzelni aki nem (lát) azzal azért 1 kicsit nehezebb,.. nem terveztük hogy mikor fejezzük be!

Fatther van legközelebb!

Ilona,.. olyan Hering módjára el tudjak menni az ablakig!

zsozso577, alx528, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  18. mebajah

mebajah Fórum császára

Ők legalább élvezik.
    De kár, hogy ilyen messze vagyunk egymástól!

zsozso577, alx528, Tündi1001 és 3 más kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Lajos, kitartást, gondolatban ott vagyunk, igaz így nem mégy velünk sokra!
    Teliholdasról megfeledkeztem, most kezdtem,jó 30 perc késéssel. Nem tragédia!
    Konyhai munka kész, takarítás kész! Süti finom lett, lemeóztam! A túróba tettem mazsolát, vaníliapudingot, tojást, citromnak a reszelt héját.
    Ágynemű kinn napozik, én meg hajat mosok.
    Zsozsó merre jár? Piroskát játszik? Kis kosarával sétál az erdőben?
    Henike sem jelentkezett még ma.

Nagy tolongás nem volt ezt megállapíthatom.

Jó éjt, aludjatok jól!

zsozso577, alx528, Fatther és 4 más kedveli ezt.
  20. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Csacskám! Megfogadtuk a tanácsod,pihentünk. Ebben a gyönyörű napsütésben aki teheti a valósban kertészkedik.

"Mindenek fölött Légy hű magadhoz: így következik mint napra éj,hogy ál máshoz se léssz."
    JÓ ÉJT!

Utoljára szerkesztett: 29.4.18
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.