Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Aratásig volt egy kis időm és beleolvastam a csevegőbe.....és már vannak gazdák, akik a felhőt beüzemelték.
    Ezek szerint teljesíthető az event. .....kíváncsi vagyok, hogy nálam fog -e sikerülni!????
    Most hosszút arattam és rövidet ültettem....éjszakára megint hosszú megy a földbe...csinálom ezerrel!

Tündi1001 és mebajah kedveli ezt.
  2. mebajah

mebajah Fórum császára

A felhő és 2 kitehető van meg, pedig igazán szorgalmatos vagyok. Gondolom, nem sajnálták a szupit szaporításkor, vagy bónuszt pörgettek a szerencsések. Nálam olyan ritka, mint a titkosokból kifejlődő új valami. Pöri A "leányka" nélkül is van elég, ez azért nagy pozitívuma a birtokomnak.
    Én úgy gondolom, hogy nem terveznek olyan eventet, amiről előre látják, hogy nem teljesíthető. Az, hogy a tapasztalatunk, szintünk, az élet mit enged megcsinálni, már nem rajtuk múlik.
    Csak olyan nyögvenyelős, semmi pörgés, semmi izgalom.

Utoljára szerkesztett: 5.5.18
  3. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Nekem most ez az event azért jó, mert ritkán kell a géphez jönni és napközben csinálhatom a magam munkáját. Hétvégére is pont jó, reggel, este és délben aratás vetés, közben meg lesz idő másra.
    Kimosott ruháim megszáradtak, az ágyneműt és néhány pólót, stb. ki is vasaltam.
    Azért nem szeretem a csevegőt ilyenkor olvasni, mert sok valaki ír olyat, amit nem nagyon hiszek. Az event kiírása után olvasom, sok jó ötletet, tanácsot "lopok", de amikor az event már megy, akkor ritkán megyek a csevegőbe.
    Mindjárt aratok és megy a liliom a földbe. Most nem hokiztam el! :)
    Pihentető jó éjt!

alx528, mebajah, Tündi1001 és még 1 ember kedveli ezt.
  4. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét és egyben Jó reggelt!

Eventek nem mennek,.. napi 1 belépés van 20 órás ültetés és ennyi!

Pár kép![​IMG]
    Itt még rajta van a hungarocell ragasztó,..olyan kemény hogy minden bütykünk hiányzik amire leszedtük,porozni nem akartunk inkább átgletteltük!

Itt már látszik a glettelés!
    Ez volt a szőnyegpadló alatt! Csoda hogy rastogott?Még nincs mind felszedve,..inkább csak az amit a szőnyegpadló felszedett!A sötét szín még feljön, (valami olyan kellene mint amikor a csúnya nő lemegy a bányába és a szén magától feljön)!

Szintén zenész!Látszanak repedések,..az ki lesz szélesítve,porszívózva, és műgyantával beöntve,.. száradás után a felesleges gyanta eltávolítva! És utána kap 1-2 réteg BETON festéket!

Itt már látszik a glettelés a bal oldalon,.. a zöld marad olyan csak javítva van,tapéta alatt nem látszik! Katt a képekre!?!?!?

Utoljára szerkesztett: 4.5.18
    _Ilona49_, alx528, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  5. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Ezt még elképzelni is sok! Minden elismerésem a Tietek! Hogy bírjátok? Csoda, hogy egyáltalán van erőtök belépni ide.
    Ha már ébren vagyok, learattam, elhokiztam, ami volt. Minden elfogyott, de a felhő teszi a dolgát. Ha figyelek/nem jellemző/, nem ültettem volna be minden területet újra.
    Míg fordultok a másik oldalra, tv-zek, hátha jön még álommanó.

_Ilona49_, alx528, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  6. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép hétvégét Mindenkinek!
    Lajosom minden elismerésem a Tied!Ügyes vagy!!!Miklós köszönöm az ajándékot már hokiztam is hármat.
    Ma káposztás tészta lesz az ebéd,kis zöldséges krumpli levessel.A meleget birom még leengedett redönnyel meg délutáni
    alvással.Hajnalig tv 6 körül kelés majd szántás vetés délután 2 körül csicsika.Reggel és este még birható a nap.Megyek
    megetetem a nyuszikát ilyenkor szoktam,mert ugyan az unokámé már 6 éves a Pamacs az anyja takaritja én etetem.
    Van még madara (kokonak hivják ) és van kis kutya is Yoksir ő Bodza.Unokám nem foglalkozik egyikkel sem.!!!Csak utyulu-
    putyulu és kész remélem jobb lesz a kamaszkor után.!:):)
    Szép napot !Jó játékot!

7. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!
    Lajos, nagyon nagy munkába vágtad a fejszét! Szépen haladsz, a "romboláson" már túl, most következik az "építkezés", ami már jobb, mert látod, hogy alakulnak a dolgok! Igazad van, most még van erőd megcsinálni, de pár évvel később már nem biztos, hogy lenne!
    Terike, tudtál még aludni? Ha már vetettél, akkor vessél a másikból is és szemezgess a boltban! :)
    Henike, az unokákért mindent! Mit is mondjak! Kamaszkor után, meg lesz más! - de ne legyen igazam! Ilyenek ezek a gyerekek! A szomszédomban is van 3 gyerek, már a legnagyobb 14 éves és van 2 nyuluk. Nagyon edzett nyulak, kinn vannak egész nap a kertben, a ketrecükben alig lehet őket látni. 6 évesek, nagyon bírják a "nomád" életet. A gyerekeket nem láttam még, hogy adtak volna nekik enni, vagy inni, de a ketrecük takarítását sem. Azt sem láttam, hogy játszadoztak volna velük, vagy, hogy a közelükbe menjenek. nem is nagyon vannak kinn a gyerekek a kertben, ha itthon vannak, akkor benn vannak a lakásban.
    Az unokáim nem itt laknak a közelemben, így kimaradtam az ottani "állatozásból", bár nem is nagyon volt nekik. A saját gyerekeimnek volt, pinty, macska, hal, no nálunk is az én feladatom lett végül, mert ők megunták. Már sok éve, hogy se kutyám, se macskám, nekem jó így!
    Nap süt, de a szél erősen fúj. Ma megint nem sepregetek kint, csak, ha eláll a szél, addig felesleges. Főzés, sütés, még a boltba lépek át kenyérért.
    Termelem a hosszú gazt és hokizom. A felhő kész, még szemezgetek.
    Legyen jó napotok! :)

8. mebajah

mebajah Fórum császára

Nem aludtam. Felültem a felhőre. Elmentem a boltba idejében, hogy a füvet le tudjam nyírni. Így is eddig tartott, pedig nagyon meleg van.
    Főzés csak délután, akkor jön a bocis. Vagy holnap reggel, mert mára van. Csak a gyümölcslevest kell elkészíteni. Mivel hidegen szeretem, biztos, megcsinálom ma.

9. zsozso577

Sziasztok!

Gratula akik már a felhőn csücsülnek! Nagyon ügyesek vagytok!
    Hogy csináltátok? Mennyi meccsből lett meg?
    Én valamelyik reggel 5 kört hokiztam....azóta csak ültetek....rendületlenül és gyűjtöm a felröpit!
    Ma este gondoltam, hogy szólok a gyerekeknek.....ideje hokizni....kíváncsi leszek, hogy mire lesz elég?
    Az ültetéssel szorgalmas voltam...szinte mindig időben arattam....a pörgetésnél elkerült a bónusz...igy
    csak a csatni az amit használhattam!

Lajos...innen már könnyebb lesz! Gondolom én!
    Bár nálam a rombolás mindig könnyebb volt, mint a visszapakolás!

10. Csacskamacska

Kipörgettem tegnap egy 24 órás terményest, így sikerült haladnom. Az érméknél volt 12, de 6 is. Az legtöbbször 8, vagy 9 volt. Mivel a holnapi nap mozgalmas lesz, így még hosszabbikat ültetem, azt reggel, délben és este learatom és hétfőn számot vetek, hogy mit és hogyan tovább.
    Húsos palacsintával félig készen vagyok, süti begyúrva, mindjárt nyújtom, töltöm és mehet a sütőbe. Utána a csirkemellet készítem el, azt holnap viszem anyához, meg a süti nagy részét is. Anya korára való tekintettel nála van a találkozó.
    Délután porszívózás, hajmosás és egyéb apróbb tevékenységek.
    Igen a rombolás könnyebb, de utána meg élvezetesebb, mikor már látom , hogy milyen szépen alakul. Így van ez naponta kisebb munkával is. A konyhán is szalad jelenleg, de ahogy fejezem a munkákat befele, úgy pakolok elfele és végül a megelégedettség, hogy kész minden és még rend is van.:)

11. mebajah

mebajah Fórum császára

Szép ez a mai nap!
    Igaz, hogy " az öröklakáshoz" megyek a virággal, akkor is felemelő.
    Judit! Mo történt? Ha elfoglalt vagy, akkor is bekukk, hogy elköszönj.
    A szigeten nem árt egy leltározás, szükség esetén pótlás/ a pletyik szerint/.

Tündi100, alx528, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Szép, jó reggelt Mindenkinek!

Valaki egy széket tolt oda, és ő leült a székre. És arra gondolt: le kellene festeni mamikát. És arra gondolt: lefestettem az életben száz és száz asszonyt, de mamikát soha. Miért? Miért, hogy éppen a legkedvesebbet, a legszebbet nem? Miért? Az ember annyi mindenre gondol az életben, csak arra nem, ami fontos. Az ember képeket fest, mindenről, mindenkiről, csak éppen arról nem, aki a legtöbb, aki a legfontosabb, aki a legszebb. Miért?
    Wass Albert

Adhat Isten néked kincset, gazdagságot,
    Rubintokat és gyémántot, márvány palotát,
    Adhat pénzt, ragyoghat rajtad drága ékszer,
    Csak egyet nem adhat kétszer,
    Édes jó anyát.
    Honthy Hanna

Minden halandó. Az öröklét csak anyáknak adatott meg.
    Isaac Babel

Aki jó volt hozzád, az volt az *****,
    minden pillanatban gondolt ő reád.
    Ha sorsod megvadult, s látta, hogy elüt,
    félretolt az útból, s elé ő feküdt.
    Falu Tamás

Igazad van Terike, csak olyan szomorú voltam, hogy senki nem nézett be délután, este.
    Most viszont vidám vagyok, Legyetek Ti is azok!:)

Tündi100, alx528, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  13. zsozso577

Szép napot kívánok Mindenkinek!

Csacska szép sorokat hoztál.....meg sem tudok szólalni!
    Igy csendesen tovább megyek!

14. mebajah

mebajah Fórum császára

Mosom kezeimet, ill. szó szerint mostam gyakran, mert a kesztyűn keresztül is meglátszott a kinti munka. Arcmasszázs is volt, orcán törölt egy többszálas, nagyra nőtt csinár.
    Szóval, ilyenkor olvasni még csak-csak, de írni is?!
    Ma /is/ nem rossz kedvem van, csak szomorú vagyok. Nem is tudom hallgatni a sok szép dalt, mert pityoroghatnék egész nap.
    Zsozso! Ne menj túl messzire!
    Remélem, Mindnyájan boldogan ünnepeltek Családotok körében!

alx528, Tündi100, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

14 óra körül indultam anyához, ott találkoztam az unokákkal, fiamékkal. Jó volt együtt lenni, szép nap, de kicsit szomorkás is. Reggel ugyan vidáman indult a nap, de, most kicsit meghatódott vagyok, talán ez jó szó, jobbat nem találok.
    Virággal és csokival köszöntöttek. A lányok már nagyok, mindenről lehet velük beszélgetni, a kisebbekkel pedig még játékon van a hangsúly.
    Vittem a sütit és a husit, anya is készített, öröm nézni, amilyen jó étvággyal ettek. Elmosogattam, rendbe tettük az étkezőt, majd eljöttünk, ment mindenki haza.
    Gyerekeink, akiktől a legtöbb örömöt, de a legnagyobb fájdalmat is kapunk életünk során! Anyák, kiknek mindig, mindent
    ki kell bírni! Erőt kapunk, mikor arra van szükségünk és erőnk felül cselekszünk, ha a helyzet azt kívánja!
    Anyának lenni gyönyörű és fájdalmas! Minden tiszteletem azon anyáké, akinek csak a gyönyör, a szép és a jó jutott!

alx528, miklos4949, henrietta1223 és 4 más kedveli ezt.
  16. zsozso577

Csacska olyanokat írsz, hogy utánad az ember nehezen talál szavakat! ......és bármit is írnék, csak ünneprontó lennék!

Az eventről annyit, hogy tegnap összejött a felhő...ma kiváltottam némi csekélységet .
    A hokizás nagy részét a fiam végezte és csak költöttem az érméket. Nála 2x fagyott le a játék.....talán 1x nem is adta meg
    az érméket...ahogy számolom....deee mivel nem jegyzeteltem....igy csak sejtésem van!

alx528, Tündi100 és Csacskamacska kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Zsozsó, csak az érzéseimet írom le. Van két gyermekem és 7 unokám. Illetve azért 40 évet gyerekek és szülők között töltöttem. Sok család életébe "beleláttam". Hihetetlen mik vannak, de erről nem írok részletesen, de utaltam rá.

Még javában termelem a gazokat, mert a felhőn kívül mást is csemegézek. Nálam nincs aki hokizzon, magamnak lövöldözöm, de meg vagyok magammal elégedve.
    Pihentető jó éjt Mindenkinek!

alx528, henrietta1223, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  18. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Nem olvastam tegnap, hogy áll a felújítás, vagy csak figyelmetlen voltam?
    A tegnap esti pletyik olvasása után tökéletesen meg leszek elégedve, ha megpihenek a 200-as mérföldkőn. Az is csak azért érdekel, mert az még elérhető cél volt. Legalább megszűnik a latolgatás, hogy a 2 állandón kívül megvegyek-e valamit. Nem veszek.
    Lenéztem tegnap a veteményesbe: az elvetettek itt-ott, a dudva mindenütt kinőtt.
    Mindkét helyen van kapálni való.
    Most érik a szigeten az utolsó adag, jut, amire jut, visszarendezem. Csak a 100 fölötti legmagasabb szintű 10 növénykém 5 millcsinél többe kerül, miből piacozzam ki?
    Főzni ma nem kell, szerencsére.

19. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép jó reggelt!
    Csak beköszönök olvasgattam:
    szép gondolatokat irtál Csacska,de szerintem olyan nincs hogy valakinek csak a szép és jó jut.Akkor miből tanulna??:):)

20. zsozso577

Jó reggelt kívánok!

Itt nálunk jelenleg süt a nap....remélem még ma nem fog esni az eső.....a hétre nagyon ígérték!
    A levegő az friss...éjszaka valamikor be kellett csukni az ablakot, mert fáztam.

Terike....nekem is a 200 volt a cél.....de ahogy olvasgattam a bevezetésre kerülő szintemelést Univerziumi szintre
    emelték! Tesznek róla, hogy nekik már ne kelljen ezzel foglalkozni!
    Kérdezem, akkor hol vannak a játékosok? Nem mi lennénk a fontosak? A cél elérése érdekében még egy kicsit
    áldoznánk is....de amikor az ember cél nélkül csinál valamit....érdektelenné válhat!

Még én is a gazt ültetem...de este fásítottam és pár állatot kitettem....azok is kellenek!
    Hogy az érmékkel még mit veszek ki....az számomra titok!....amit szerettem volna...azoknál
    a kisebb tételeket kivettem....így majd meglátom, hogy mennyi zseton lesz és akkor mi lesz a szimpatikus
    számomra....még titkost nem vettem ki....nagyon elment a kedvem tőlük...a pajtában már igy is lapul jó pár db.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.