Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Ez a farmneved is?
    Ha igen....akkor küldök baglyot majd.
    Nem is tudom?....kell nekünk O-teló?
    Szia
    Először is jobbulást kívánok!
    Nem mondom! Jól behálóztad Téged!:pxD

Megnyugtatlak....amire Te Sopronba jössz gyógyulgatni....már itt leszek!
    Először Zalába megyek bulibaxD és ott feltöltődöm....aztán utazok Borsodba:cry:....de ha minden jó megy....akkor már 2 hét
    múlva itthon leszek.....így számíthatsz rám!xD

2. alx528

alx528 Fórum mestere

Sziasztok !
    kicsit beleugatok 8) ha van kedve tagságdíjat ( kb 6500 Ft éves) fizetni az érdeklődőnek (nekem eddig nem volt, és még nincs is ) akkor tudok ajánlani 1 elég olcsó telefon előfizetést .
    ( lehet igényelni üzemanyag ár (8ft benzin , 12ft diesel) csökkentő kártyát is (ingyenes) :

https://www.forensis.hu/
    (ha törlik a linket akkor bagolyba elküldöm) :)

Fatther, Tündi100149, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  3. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Sziasztok!

Mindenki hivatalos a buliba még Tihamér is! Remélem addigra megtanuljátok "Szép Zalába születtem" aki nem ismeri keressen rá!
    Nekem a jobb koszorúérbe van 1 háló! Egy napot voltam bent. Ez nem azt jelenti hogy nem lesz több!

Ebbe a hónapba be kellene fejezni, mert akkor 1-én nem lesz Tünde nap!
    Szőnyeg itthon,.. holnaptól szabok (ha elszabtuk, akkor elszabtuk,...utólag már szabhatjuk)!Talán nem!

Volt megint 1 10millás ládám, és 1 repülő Elefánt!

Úgy különben Fatther van a legközelebb! Csacska megint felülhet a repülőre,.. építem a pályát!

Visszajöttem,..az előbb voltam a piacon és nem sikerült megcsípni valaki felrakott ha jól emlékszem 400 valahány egeret 0,14-ért,...lemaradtam!

Utoljára szerkesztett: 23.5.18
    alx528, Fatther, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  4. zsozso577

Sziasztok!

Akkor már lehet visszaszámolni.....hisz elseje már itt van!
    Ha jól megszabtad a szőnyeget....képet kérnénk róla.
    Nem tudom, hogy Fatther hol lakik....azért is írtam, hogy talán én lakok Zalához a legközelebb.....
    Csacskától biztosan.....de ha a tejúton fog érkezni....akkor egy pillanat alatt ott lesz.

Grat. a jó dolgokhoz.....lassan milliárdos leszel!
    Nekem még nem jött fáni....engem a békaherceg szeret!xD.....annak is örülök!
    Napi szinten nyitogatod a ládákat?

alx528, Fatther, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  5. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Még hosszabb és szélesebb a szőnyeg, és van 2 ajtónál beugrás!Kép még 1x 2x lesz!

Csacskát csak ne tessék a tejútra küldeni,..mert hátha lenyalja a tejutat!

Fatther Ajka!!!! A vadszamarat se küldjük arra fele mert akkor mi lesz a Göncölszekérrel!

Látod! Azért kell 1 kicsi figyelni!!!!

És kipróbáltad már a Békaherceget,... vagy már nem hiszel a mesékbe!?!?

alx528, Fatther, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
  6. zsozso577

ÁÁÁÁÁÁÁ......már nem hiszek a mesékben!.:p;)
    A vadszamár mit csinál a göncölszekérrel?.....elhúzza?????xD
    A békától különben is félek.....tudom, hogy nem bánt....de még látni sem
    szeretem őket! Pedig.......pedig!.....de sok ugrált már előttem!>:(

Már van 3 hercegem és 2 arakacsám......lesz majd belőlük rózsaterményes.
    A fáni jobb lenne....mert annak egyáltalán nincs nekem rózsaterményese.....de a rendszer így adagolja!

alx528, Fatther, mebajah és 2 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

[​IMG]ha így érkezem, akkor hamar odaérek! Benzinre sem kell költenem! A Tejutat elkerülöm, ( hogy milyen pihentek vagytok, miket tudtok kitalálni?)
    Ládákat bontogattam, volt jó sok, mert tervbe volt ugyan véve a nyitogatás, de elmaradt.Semmi nagy dolog nem lett! ( vagy csak az lett??;)) Reggel aratás előtt pörgetek, hátha sikerül valami jót kipörgetnem!
    Bahát teleraktam gazzal, kellene a Diadém, hogy tudjak haladni az építkezéssel.
    Megnéztem 4 hercegem van, igaz csak békából, pedig pasiból jobb lenne...fehér ló nélkül is jöhet, ebben a korban már félő, hogy leesne a lóról..No a hüleség lötyög már belőlem is, ideje lefeküdni - herceg nélkül, hogy kialudjam magam.

Jó éjt, aludjatok jól!

zsozso577, Fatther, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  8. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Így legalább szellős ebbe a melegbe! Odakint van 1 kis égi háború!
    Azért azt nem kellene elfelejteni hogy mennyit ér a LÓ! Lehet hogy többet mint a sok királyfi!

Jó éjszakát!

alx528, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Királyfi, ló, béka, herceg, tejút, (hadak útja a székelyeknél) Göncöl-szekér, félszamár, repülő macska a seprűnyélen ... Szép és egymással összefüggő gyűjtemény, mit ne mondjak!
    Kedden mondotta a kisebbik nagyobbik fiam, hogy amit javasoltam permetezést a tafrinás őszibarackra, elvégezte, bejött, a fája szép, nem pirosodik, nem fodrozódik, még cca 10 db termés is megkötött, talán lesz valami a kis fácska terméséből idén. Először fog teremni. Ők biogazdálkodást folytatnak évtizedek óta, permetezőszer semmi, műtrágya semmi, csak a régi jól bevált módszerek jöhetnek szóba. Ilyen a mesterséges odvak kihelyezése a kertben lévő fákra, a fahamu beforgatása a földbe, a komposztálás, stb. Éjjeli permetezés sincs. Amikor javasoltam a fa permetezését, rögtön rávágta, hogy NEM! Elmondtam neki a permetlé összetételét, akkor gyanakodva nézett rám, kutatta az arcomon a hibbantság jelelit, de nem találta. Előkotortam a tabletet a táskámból, megmutattam rajta a Google-ban található válaszokat, akkor elgondolkodott, majd közölte, hogy megpróbálja. A permetezésnél részt vett a "család" nem emberi tagjainak egy része is. Bodza kisasszony, - ő labrador márkájú házőrző, most már kamaszodó csitri, 13 hónapos. Két felnőtt egér- és patkányvadász, a fekete színű Szaffi, - de hogy miért kapott egy volt kandúr lánynevet a meséből, azt egyedül a leányunokám tudhatja - és a vadas szőrrel bevont Szamóca, aki szintén kandúr volt. A hiányzó családtag Barka, a törpehörcsög, de tekintettel a jelen lévő volt fiúkra, őt nem merték kihozni a permetezés megtekintésére. A levelek permetezésénél a célt tévesztett, vagy a levelekről lehulló a permetszer Bodzának nem ízlett, a macskák - fiam elmondása szerint - aznap nem is keresték a reggeli macskatápot, mert ők a permetlével jóllaktak. A fa alatti fűről szorgalmasan felnyalogatták a permetet. A permetlé összetétele: egy rész tej és egy rész csapvíz. Amikor a levelek kipattannak a rügyekből, le kell fújni, majd 10-15 nap múlva ismét. Azt követően nincs szükség a tafrina ellen abban az évben további védelemre.
    Ló, herceg, királyfi. ... Apróhirdetés a napilapban: Fiatal, szőke, lófarkas lány hasonló adottságú férfi ismeretségét keresi. Ezek után kinek mi ér többet? A ló vagy a királyfi/herceg?
    Végül egy találós kérdés. Bár a megoldása egyszerű, de szerény személyem negyed órai hosszas fejtörés után bedobta a törülközőt, mikor nekem kellett volna megfejtenem. Látszik, hogy a kor előrehaladtával a szellemi kapacitásom rohamosan csökken, nem is beszélve azoknak a naponta szedett - állítólag gyógyító hatású - bogyóknak a hatásáról. Azoktól mintha elmenne az eszem, nem pedig jönne vissza. No akkor a kérdés:
    Nekem van, neked nincs. A menyasszonynak van, a vőlegénynek nincs. A majomnak kettő is van. Mi az?
    A megfejtésekre kérem a válaszokat itt a topikba beírni! Amennyiben nem ideillő szavakat tartalmaz, akkor inkább bagolyban, ne kelljen a modinak még azzal is foglalkoznia.
    Szép napot mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 24.5.18
    alx528, zsozso577, Tündi100149 és 2 más kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Jó reggelt, mosolygós szép napot Mindenkinek!
    Mosolygás már van, ahogy elolvastam a fiúk írásait! :):)
    Hmm, korán reggel gondolkodóba estem, mert lehet többet ér egy jó ló már ebben a korban, mint a királyfi! Döntöttem, nem is csókolom meg a békahercegeimet!
    Tihamér, fiadék biogazdálkodása nagyon remek, gondolom van is kereslet a termékek, termények iránt, ha már évtizedek óta csinálják! Hol értékesítik a megtermelt gyümölcsöket, egyebeket?
    Látom magam előtt a permetezést és a füvet nyalogató kutyusokat, macsekot! Igen szórakoztató látvány lehetett!:)
    Bevallom erről a permetszerről nem hallottam még! Fogom mondani a fiamnak, mert Ő is sokat hadakozik a levélfodrosodással.

A találós kérdésre tudom a válasz, bagolyban el is küldöm, hogy meghagyjam a lehetőséget a többi kedves gazdának is a megfejtésre. Mint pedagógus, tehetséggondozáson adtam hasonló kérdéseket a gyerekeknek. Nagyobb eséllyel tudták a választ, mint a felnőttek. Szokásom volt feladatlapokat készíteni, ezt ott az iskolában oldották meg, de haza is lehetett vinni. No, innen tudom, a szülők mondták, hogy ők bizony nem tudták a választ, de a gyerekek igen.:)

A bahán éjszaka a keserű gyömbér volt, 7-9 db röpit adott területenként. megyek megpermetezem, hátha arra is hat az említett szer! ;)
    Legyen vidám napotok! :)

11. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt kívánok mindenkinek !

Meg sem fordult a fejemben, hogy valami malacságot írjak a kérdéssel kapcsolatban, khm, khm, ..... ;)
    Talán az m betű lesz az ????

Akkor Lajoséknál találkozunk ismét ??? - vigyek valamit/valakit a rokonságon kívül ??8) mennénk vagy százan xDxD:cry:

Bocs', hü..eséget írtam, mennénk vagy :wuerg::cry::cry:

Ez is egy találós kérdés:

-Miért van a kiskacsának nagy talpa?
    - Hogy el tudja taposni az égő cigarettacsikket.
    - És miért van a nagy kacsának még nagyobb talpa?
    - Hogy el tudja taposni az égő kiskacsát.

Mosolygós szép napot.

Tündi100, alx528, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  12. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Igen tudom a banánost de nem éri meg sok kéne és kevés a zsé rá.
    Tihamér olyan de olyan jó olvasni Téged izesen és vidáman tudod mesélni.Megfejtés az m betű?
    Lajosom én is mennék a buliba csak még a járgányon gondolkodom,de lehet jó lesz nekem a söprű az a leggyorsabb.
    Mit vigyek?:nagyon sok csokim szereted?Hova is kell mennem Sopronba?
    Jó játékot !

alx528, Csacskamacska és Tündi100149 kedveli ezt.
  13. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Már megadták a választ az m-re!
    A fodros leveleket meg le is lehet szedni kézzel,...permetezés után úgyis lepotyog!
    Nővérem férje volt amikor áztatott csalánlével permetezett!
    Tihamér,... minden gyógyszernek van valamilyen hátulütője!
    Mintha szednénk egyforma gyógyszereket,....spájzba akarok menni,..kinyitom a hűtőajtót STB!

Csacska,..mi van a Kaméleonnal,...figyeld sokáig a sarkokat ,kertet,..mert sürün vált színt!
    Akkor jobb ha kinézem magamnak az Azáleás völgyet!!!!

Zalaegerszeg! Tessék felülni a Göcsej expresszre!

alx528, zsozso577, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  14. mebajah

mebajah Fórum császára

Én mire ülhehetek föl innen, a csücsökből?

alx528, zsozso577, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Tihamér, egy szavad sem lehet, befutottak a jó válaszok! :)
    Nincs ott semmi baj, ha a hűtőben van az, amit a spájzban tartottál eddig, de már átraktad a hűtőbe! :)
    A kaméleont még mindig keresem! xD
    Terike, Heni és én a seprűt választottuk. Nem akarsz társulni? ( enyém az utolsó!)- a kanna megtévesztő, nem tea van benne!;)
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Zsozsó, merre jársz? Csak nem röpivadászaton vagy?

Tegnap kimosott ruhák megszáradtak, vasaltam is már.
    Az eventet elindítom, ha nem lesz karbantartás és megyek a tanítványomhoz.

Pörgettem, vagy 20 pörgetésből sikerült sárga tojástojót szerezni!!!:mad::mad::mad: Irigyeltek ugye?

Utoljára szerkesztett: 24.5.18
    alx528, zsozso577, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  16. mebajah

mebajah Fórum császára

Főzök korhelylevest, mert mire odaérünk, szükség lesz rá.
    Van saját "járművem", a fiútesóim szerint nekem ez a nyeles a legbiztonságosabb jármű.
    Mostanában mindig álmos vagyok, nem lehetne repülőszőnyeg?

alx528, zsozso577, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Terike, természetesen Te döntöd el, hogy mivel, vagy min utazol! A leves remek lesz! Van elég dolga a házigazdának, így jó megoldás a batyus buli. Még kitalálom, hogy mit vigyek, ami szilárd.
    Lajos készítheti a leszállópályákat, hogy elférjen rajta minden "közlekedési eszköz"!

Teliholdason növények hiánya miatt itt a fát, a Kotkodán az ólat sikerült kiváltanom. Most termelem a gazt, hogy a másikat is ki tudjam venni a boltból. E.gaz szaporítása is megy.

18. zsozso577

Sziasztok!

Lassan ideértem.....nem hittem volna, hogy ilyen sokáig fog tartani pár vizsgálat.
    Igaz....én is bakiztam....de a pultnál ülő hölgy sem volt toppon!
    Megbeszélt vizsgálat.....bejelentkezés.....aztán vártam soromra....vártam....csak vártam!
    Magamban egy kicsit morogtam...aztán 2 óra elteltével felhívtam a dr-nőt.....aki szintén nem értette....
    merre vagyok.....aztán bénázásunk helyrehozása után....megcsinálták a vizsgálatok sorát...../ a hölgy nem vett fel
    a gépbe/ Kiderült egészséges a ketyerém....gégészet rendben.....egy dg-t kizártunk korábban.....így talán az én tippem lesz a nyerő.....
    lehet, hogy az egyik gyógyszer ritka mellékhatása okozta a panaszomat. Most elhagyjuk azt a bizonyos kemikáliát....
    és kaptam egy másikat....mert ugye anélkül a vérnyomás csak kuszik felfelé! Lehet, hogy szét kell néztem egy drogériában és valami gyógynövényt kell vennem....ami nem csalán.....mert azt nem szeretem!

A rémséges eventet....csuszással kezdtem....a reggel elültetett bahás-eventgaz....túlérett......de örülök, mert a ketyere rendben van!
    A bahással akár hogy is nézem....hétvégére lesz kész a gaz...akkorra a diadém is összejön....de most izgulhatok a rémséges
    felröpi miatt!....az talán egy kicsit jobban jön.....de majd nyugtával dicsérem a napot!

Az ebédből est-ebéd lett....de már azon is túl vagyunk....még a konyhában kell elpakolni....nahhh meg járom a kis farmokat!

Lajos....akkor nálad bulizunk megint....én a megszokott buszjárattal megyek.....és pezsgőt viszek....mert egy
    ilyen munka után folyni kell a pezsgőnek....nahhhh nem a szőnyegre!!!!!!

Csacskamacska, Tündi100149 és alx528 kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Zsozsó, ez jó hír! Sajnos a gyógyszerek mellékhatásai okozhatnak kellemetlenségeket ez tudjuk. Várakozás nagyon rossz dolog, egy baki miatt, meg még bosszantóbb! Lényeg az eredmény, ami jó! :)

Alx, csinálod az eventet?

1 fa 1 ól kiváltva, holnap még csinálok mindegyikből 1-1 darabot.
    Eventnél a második ablak kész. Vegyesen termelek e.gazt és a fához, ill. ólhoz való gazokat.

Jó éjt, aludjatok jól!

zsozso577, mebajah és Tündi1001 kedveli ezt.
  20. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Megnyugtató, hogy jobban vagytok, nagyon örülök!
    Kiváltva semmi új, nincs nyersanyag, elvitte a gazdaköri. Pedig próbálom kihasználni az időt a horroroson is. De valamit valamiért.
    Hosszút ültetek, jót tesz a röpiknek, no meg úton leszek. Néha bekukk.
    Nem veszek a mai közül semmit, papucsra vadászom, hátha 3 " határon" átkocsizva szerencsém is lesz.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.