Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!

Lassan, de biztosan haladok úgy a bahán, mint a teliholdason.Gyarapodik a készlet, igyekszem teljesíteni a feladatokat. Most kicsit hosszabbakat vetettem, mert megyek fotózkodni. A volt tanítványaim, akik most nyolcadikosok, tablóképe fog készülni.
    Idő nem a legjobb ugyan a fotózkodáshoz, a tegnapi szép napsütésnek nyoma sincs. Borús,szeles, szomorkás, de még kiderülhet! Az iskola parkja szokott a helyszín lenni a zöld környezetben. No, majd a fotós eldönti, az ő dolga, hogy, hogy legyen.
    Legyen jó napotok!:)

zsozso577 és Tündi100149 kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó, illetve jobb reggelt!
    Itt reggel hat óra előtt leesett a felhő, majd azóta szorgalmas és kitartó esőzés folytatódik. Ebédet már elkészítettük, mondván, ha abbahagyja a Zesső, megyünk spórolni a Sparba. Frankfurti leves, sütőben sütött rántott csirkecombok, főtt kolompér. Hozzá almamártás lesz. Kaja kész, eső még mindig esik. Tudom, hogy lusta vagyok, meg felettébb nem szeretek esőben cipekedni a boltból, ezért a vásárlás halasztódik. Én kapálok, kaszálok, turkálom az állatok alól a "végterméket", a feleségem őméltósága meg hallgatja a ricsajládát (gyk.: rádió), közben rejtvényt fejt.
    Az előbb kimentem körülkukkantani az erkélyre, kidugtam a fejem a felettünk lévő erkély védelme alól, körbepillogtam, erre is, meg arra is, de csak esik, meg esik. Részben beesik a korláton túlra, ezért papucsban voltam kint. Annyira azért nem esett be, hogy a fal melletti gazokat - feleségem virágnak nevezi őket - is megöntözze, ezért kiléptem a papucsból és ráléptem a kint lévő lábtörlőre. A zokni egy pillanat alatt vizes lett, a talpam meg hideg. Annyira azért bevert, hogy a fekete lábtörlő felszívja a vizet, de saaaajnos azt meg én nem vettem észre. Szentségeltem egyet, sarokkal beléptem a szobába, a zokest levarázsoltam, a papucsot hagytam, majd kiballagtam a fürdőszobába, mert kint meg akartam a száraz gazokat meglöttyinteni. Öntözőkannát megtöltve, a papucsba - kint - belépve a gazokat megitattam. Aztán ismét belépés papucs nélkül a szobába, papucsok kézbe, öntözőkanna is és irány a fürdőszoba. Öntözőkanna a helyére, zoknik a szárítóra, a papucsok meg talppal felfelé beletéve a kád aljára. Eddig ennyi a mai napról. Volt már jobb napom is. Ráadásul harmadik napja fáj a buksim. Elolvastam az utoljára kapott (tizenkettedik!!!) bogyóról szóló tájékoztatást, melyben a lehetséges szövődmények között a fejfájás előkelő helyet foglal el. Meg a feledékenység is. Hát ugye ... egyre több fejfájás, egyre több feledékenység. Van egy tizenharmadik izé is, de azt külsőleg kell felragasztani, mert tapasz. Csak nehogy azt is belsőleg akarjam használni! Mert ezek után tőlem bármi kitelik. :wuerg:>:(
    Szebb napot, mint amilyen itt van!
    De a farmertársaknak ITT a valósban meg köll az eső, arról nyavalyognak, hogy száraz a föld. Jó hónapja meg sok volt a víz a földeken. Azt már régóta tudom, hogy a parasztnak négy fő ellensége van. A tavasz, a nyár, az ősz meg a tél. Na mostanság hozzájön ezekhez még az eső meg a napsütés is.
    PS. Utóirat: A megfejtés tegnap gyorsan összejött a találós kérdésre. Gratulálok!

alx528, Tündi100, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Ideértem.....én is! Eddig sűrű volt a napom.

A bahás eventnél már csak 16 diadém hiányzik....event-gaz , az viszont még kell pár ezer.
    Nem sokára utána számolok, hogy holnapra összejön-e! ...a lényeg, hogy kész leszek.

A rémségesnél egyelőre csak termelem gazt....és kapkodom a felröpiket......holnap talán ott is meg lesz a gaz....
    Ez persze kerék-adta gyorsító nélkül...csak a csatni van...de az már mindennapos! Gondolom mindenkinél...
    hogy már nem is írjuk!

Itt a csücsökben már lassan 1 hete. hogy minden nap esik az eső és után olyan pára van, hogy alig lézeng az ember!
    Jó az eső....kell az.....de ma kivételével....délután 3 órától esik....valahogy válthatna éjszakára!
    Ma 11-kor elkezdett esni....de most is jönnek-mennek a felhők....lehet bejön ma is a 3 óra.

alx528, _Ilona49_, Tündi100 és még 1 ember kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Sziasztok!
    Fotózkodás elkészült, az idő kegyes volt, nem esett, szórt napsütés, se hideg, se meleg. Ilyenkor mindig elcsodálkozom, hogy az eltelt 6 év alatt mennyit változtak a gyerekek. Amikor én második osztályban elköszöntem tőlük, akkor még gyerekek voltak, most pedig már nagylányok és nagyfiúk. Van, aki olyan sokat változott, hogy alig ismertem meg. Lányokon sötétkék egyforma ruha, kis csipkebetéttel, a legényeken sötét nadrág, fehér ing és nyakkendő. Nagyon szépek voltak! :)
    Nagyon jó hírt is kaptam, minden gyermeket felvettek abba a gimnáziumba, ahova jelentkezett! A kitűzött cél a továbbtanulásnál az egyetem. Melengeti a lelkem, amikor ilyeneket hallok a tanítványaimról! :)
    Kis beszélgetés a volt kollégákkal, kis nosztalgiázás, kis iskolai levegő beszívása. Még mindig hiányzik!!
    Utána a kis eleganciámmal piac és bolt. Nem mondom, hogy túl jó volt elegánsan piacozni, de nyilván nem jöttem haza átöltözni.
    Teliholdason a második és a harmadik ablak, vagy ajtó(?) megcsinálva, továbbra is felváltva termelek. Egy fa és egy ól van, mindegyikből még egyet szeretnék kiváltani, így most arra is termelek.
    Bahán már látom a végét, az is készen lesz.
    Tihamér, igazán nem panaszkodhatsz, nem unalmas a napod! Főzés, kis levegőzés, kis elázás, kis locsolás, papucsból ki, papucsba be. No, ez annyiféle tevékenység, hogy ebbe igazán bele lehet fáradni!
    A sütőbe való csirkehús rántását ( jaj, de rosszul hangzik!) régóta tervezem, majd csinálok már én is.
    Pulykatallérokat vettem és sertéshúst a hétvégére. A tallérokat megsütöm és krumplipüré lesz hozzá sóskaszósszal, a sertéshússzeleteket pedig tejszínes gombásan fogom megcsinálni.
    Holnap szülinapot ünneplünk, így nem főzök vacsorát, mert az ünnepelt meghívott a kedvenc indiai étterembe vacsorára. Torta az meglepi lesz, most nem én sütöm, hanem cukrászdából veszem.
    Zsozsó, nagyon jól haladsz! A felhőket meg küld erre, igaz itt is van valamennyi, csak esni nem esik belőle egy kis aranya térő májusi eső!
    Megyek a valósban, van munkám ott is.

Utoljára szerkesztett: 25.5.18
  5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Elfelejtettem megírni, hogy azok a gusztusos csibecombok a sütőben NEM olajban sültek, hanem a szokott panírozás után a sütőpapírral kibélelt tepsibe kerültek és meg lettek kis ecsettel kenve. Megfordítás után szintén vékonyan megkenni olajjal, majd fél óra sütés 170-180 fokon. Sütőből ki, megforgatni a futóműveket és további 20-30 percig sütni tovább, míg nem érik el a szükséges aranysárga színt. ÍGY lényegesen kevesebb olajat/zsírt vesz be magába a panír. Van olyan is, ahol lábosban van az olaj, azt tolják be a sütőbe és abban sütik a rántani valót, de EZ nem így készült.
    Eső délben elmaradt, most már csak a szürke hetedik és negyvenkettedik árnyalata váltogatja egymást. Napsütés nuku.

alx528, Tündi100, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Nem olajban sütöm a csirkét, hanem hasonlóan, mint ahogy Tihamér írja. Az olajszagot nagyon nem szeretem, palacsintát is csak nyitott ajtónál, ablaknál sütök. Tulajdonképpen rántott husit kapunk, csak nem a régi módon sütjük olajban, hanem tepsiben.
    Elmosogattam, most vasalni fogok, mert maradt néhány darab. Közben meg szövögetem a pókhálót!
    Megjelent a titokól a bahára. Hmm. Meg tudok én lenni polip nélkül is.

Jó éjt, szép álmokat!

Utoljára szerkesztett: 25.5.18
  7. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Szép jó reggelt!
    Tihamér szeretném kérdezni hogy a tej viz permet arány mennyi? 1/1 ?Én is vizuálisan láttam az állatokat és jót derültem.A mi kis
    kutyánkat is Bodzának hivják, mikor unokám adta neki a nevet mondtam is hogy lehet ilyen hüle nevet adni,de azóta megszoktam.
    Csacska jó szülinapozást kivánok!
    Minden Gazdának szép 7 végét!

8. Csacskamacska

Mosolygós szép napot Mindenkinek!

Temetőbe indulok locsolni, mert az égi áldás itt elmaradt. Jósoknak most nem jött be a jóslatuk! Jég is vihar nem kellett volna , de egy jó kiadód eső, az igen!
    Hazajövet bevetem magam a konyhába és indul a konyhaevent.
    A 4. ablak majdnem kész, utána kiváltok még egy ólat, majd jön a gazdaköriből a fa, s az első ablak. Most így tervezem, de ez csak terv!
    Henike köszönöm, bizonyára az lesz!
    Legyen szép és jó napotok!

9. zsozso577

Sziasztok!

Nahhhh...végre be tudtam fejezni a bahás eventet....így kész az a felhő is!

A rémségesen nem úgy alakult, ahogy terveztem....de mindegy a felröpi így is jön.....a gaz meg kész lesz...holnap délután
    vagy hétfőn....az még jó!
    Az új gazdakörit nem is néztem....van még régi is...ahová termelnem kellene....most megszabadultam elég sok
    macskatündértől....akik sztp-t kaptak eddig....mostantól csak sima táppal kell beérniük!
    A pirosszemű juh...ez meg lerágja rólunk a növényeket.....nem elég, hogy drága volt....de még drágább eltartani őket.
    Azt hiszem sokat fognak a menüben csücsülni! Nincs is szándékomban másikat kiváltani! Elég ezt etetni!

10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    1948 sz HSZ tartalmazza, de átmásolom.
    A permetlé összetétele: egy rész tej és egy rész csapvíz. Amikor a levelek kipattannak a rügyekből, le kell fújni, majd 10-15 nap múlva ismét. Azt követően nincs szükség a tafrina ellen abban az évben további védelemre.

Feleségem lement a világ egyik legjobb nőjével a gyereknapi hercehurcára. Nálunk most van, ezért este elhozta az édesanyja. Ma este hazaviszik. Jövő hétvégén náluk lesz csemetenap, így ő kétszer is élvezheti ebben az évben a nagy banzájt. Összekapom magam és legurulok utánuk, mert fényképezőgép olyan bonyolult, hogy feleségem inkább nem tanulja meg kezelni. Minek, ha van akit lehet ugráltatni? Képnek meg kell készülnie.
    Ebéd kész. Csirkebecsinált leves, kopaszhonya, némi frissen főtt pityóka lesz majd estére, meg brassói a második fogás. Menyem nem ehet glutént, ezért a burgonya estére. A kicsi meg reggelire is kopaszhonyát evett. Magamnak a maradék tegnapi rántott csibéhez készítettem egy nagyobb sárgarépából, kettő almából, kis fej lila hagymából kefirrel salátát. Nekem az lesz majd a köret. A krumpli főzőlevéből meg tésztás tejlevest rittyentettem össze a feleségemnek és nekem. Törpilla becsináltat fog enni sok-sok borsóval, mert azt Ő úgy szereti.
    Szép napos napot!

alx528, _Ilona49_, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  11. henrietta1223

Köszönöm Tihamér biztos ott van az arány csak elkerülte a figyelmem.Finom lesz a sokféle hamika és még a család is együtt lesz.
    Zsozso grat a bahás eventhez.Ebéd kacsazuza leves paprikás krumpli és cékla lesz .

alx528, Tündi100, zsozso577 és még 1 ember kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Zsozsó, gratulálok! A gazdaköri utolsó feladatában van egy Izzó falevél, én azt szeretném megszerezni. Végigszaladok az ezüstökön és az ötödiket meg megcsinálom végig. Szerintem ez belefér. A juh, olyan, mint az anakonda, ráfizetéses az etetése!
    A bahásnak az utolsó feladatát akartam beadni, mikor kiderült, hogy még kell 4 virágfüzér, elkezdtem a malmot beindítani és kiderült, hogy nincs elég gaz! No, pedig tök nyugodt voltam, mert szerintem túl is termeltem. Így jártam, de már a földben van, így este kééééész!!!

Tihamér, nálatok a tarhonya olyan, mint nálunk a nokedli! De, ugye az unokák kedvéért főzzük éjjel, nappal, ha kérik!

Temetőben meglocsoltam, épp ideje volt, száraz volt a föld nagyon.
    Joghurttorta elhozva a cukiból. Amennyiben nem fog ízleni az ünnepeltnek, majd én megeszem! :)

Cseresznyeleves és virslis tarhonyát fogok ebédelni salátával.

13. zsozso577

Köszönöm szépen a gratulációkat és hajjjrrrááá aki még csinálja, hisz van még idő bőven!

Csacska jól hangzik a Joghurttorta....ha nem tetszik....akkor az evésbe társulok én is...bár most édesség megvonás
    van nálam....deeee nem mondtam le róluk!!!!!

Heni....Te hogy állsz az eventtel?

Tihamér.....jól hangzik a magadnak elkészített saláta......bár alma és lilahagyma....még nem ettem....deeeee ki fogom próbálni.
    Milyen fűszert tettél még rá?

Többiek merre jártok? Gyereknap van nálatok is?

14. Csacskamacska

Zsozsó, az ünnepelt "mindenevő", ha süteményről van szó, így nincs sok esély.
    Tegnap az ALDI- ban vásároltam és a pénztár mellé ki volt téve egy láda alma. Egy vevő megkérdezte, hogy miért van ott? Válasz: gyerekeknek, gyermeknap alkalmából.:) Tetszett az ötlet, nem fognak csődbe menni néhány láda alma elajándékozásától, a gyerekek meg egészséges ajándékot kapnak. Az más dolog, hogy sok gyerek inkább édességnek örülne.
    Tallérok majdnem puhák, holnap csak a készre sütöm,szép pirosra, leveshez a zöldség megfőzve, holnap csak befejezem, hús a sütőben sül, arra is majd holnap kerül a gombás töltet és a sajtostejföl a tetejére és úgy lesz készre sütve.
    Vettem ólakat és lett polipom. Azt nem főzöm meg.xD

Két szauna beszélget.
    - Téged miért zártak be?
    - Gőzöm sincs.

Jó éjt!

Utoljára szerkesztett: 26.5.18
    alx528, _Ilona49_ és Tündi100 kedveli ezt.
  15. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép estét!

Jobb ha lerepülsz egy kicsit Délre, és onnét ketten repültök Nyugatra a Csacskával!
    Csak fék legyen a seprűn mert könnyen a sógoréknál köttök ki!
    Háromszázasok klubjába léptünk![​IMG][​IMG] [​IMG]

Ennél is jobb már az állapot!
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20180526v01nyp4mg.jpeg

http://keptarhely.eu/view.php?file=20180526v01n1w9b8.jpeg

Mindkét event megy,.. baha a nyolcason!

Jó éjt!

Utoljára szerkesztett: 26.5.18
    _Ilona49_, alx528, banya1952 és még 1 ember kedveli ezt.
  16. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    A virtuális is nagyon jól halad, de a valóshoz nem találok szavakat!!!

Először netem nem volt, utána én. Mostanában ritkán leszek. Remélem, mindenkinek sikerülnek az eventek!

17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Nem akarom ráfogni a sok bogyóra a sok alvást, de azért az, hogy este fél tíztől háromnegyed hétig aludjak egy 10 perces megszakítással, az azért furcsa. Ilyen velem vagy akkor fordult elő, ha nagyon beteg voltam (nem agyilag, mert az tartós állapot, hanem mondjuk lábon kihordott tüdőgyuszi esetén) meg csecsemő koromban. A nagy betegség nálam ritka, a csecsemőkor meg már régen volt. Kizárásos alapon maradnak a bogyók. Ja! Van köztük kettő dilibogyó is, ami nem az agyra hat, hanem a vegetatív idegrendszerre. Legalább is ezt magyarázta a doktor bácsi meg a doktor néni. Aztán ki tudja? Én nem vagyok orvos, ők meg azt mondanak, amit akarnak. De az biztos, hogy mostanában sokszor mellényúlkálok - nem, neeeem a szoknya környékén - a billentyűzeten. Kimarad egy elvileg duplázott betű egyik tagja, feleslegesen írt kettő mássalhangzó egy helyett, felcserélve a kéttagú betű két tagja, pl. nem ty hanem yt vagy nem cs hanem sc, ami régebben ritkán fordult elő velem. Na de lehetséges az öregkori szenilitás is, a feledékenység, ami rám biztosan nem jellemző. Még hogy én lennék feledékeny? Kikérem magamnak! Erről azért tudnék. .... Mit is akartam még írni? ... Kicsit gondolkodok, kimegyek, iszogatok némi fekete levest, aztán majd meg írom. Vagy mekkírom? Meylik is a heyles?

_Ilona49_, alx528, mebajah és még 1 ember kedveli ezt.
  18. henrietta1223

Szervusztok kedves Gazdák.!
    Tihamér addig nincs baj még vidámat irogatsz és köztünk vagy!Engem mindig megmosolyogtatsz és eszembe jut anyukám,
    hogy nem tudta bevette a gyogyszert vagy sem azt mondta mindig kavingtont neki hát már sokszor én is vagyok igy.Alvással
    nálam sincs baj de hát ezt kell tudomásul venni kell a délutáni csicsika is.
    Csacska ezen a farmon sehogy nem állok az eventtel mert a fokánál elakadtam és venni nem tudok lenne rá csak banánom
    nincs már hogy a szentélyből kiváltsam.A másik farmon lehet meg lesz az oroszlán és a csiga még jó hogy ilyen sokáig tart.
    Lajos teszünk féket a seprüre de az sem baj ha sogorékhoz is benézünk legfeljebb ott is bulizunk egyet.:):):)
    Terike csak nincs baj hogy ritkán leszel?
    Jó 7 végét!!

Tündi100 és alx528 kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Napsütéses szép napot!
    Az esti születésnapi vacsora nagyon jól sikerült! :) Jó hangulatban, finomakat ettünk.
    Ideértek a nagy fekete felleget, görögtek a hordók, ment a vakuzás, csak épp a felhők nem szakadtak ki. Sajnos. Így ma reggel locsolással kezdtem.
    Nekem, hogy milyen betegségem van nem tudom, gyógyszert nem szedek, ennek ellenére jól alszom és a billentyűn a betűket sem mindig azt ütöm meg, amelyiket kellene.. Átolvasom én, hogy mit is írtam, de van mikor csak marad benne hiba. Ez van. Jobban kell figyelnem!
    Henike, sajnos, ha azon a soron indultál el, akkor már nem tudsz változtatni! Előtte az i betűre kattintva mindig megnéztem, hogy mit kér és azt választottam, amihez mindenem volt. Bahán végeztem, a teliholdason is szépen haladok.
    Ebédet mivel tegnap félig megcsináltam, így most nincs sok dolgom a konyhában.
    Legyen jó napotok!:)

Tündi100 és alx528 kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szép napot mindenkinek!
    A bogyókkal olyan gondom nincs, hogy találgatnom kelljen, bevettem vagy csak akartam?
    Van egy bogyóadagolóm, egy hetes. Vasárnap estefelé betárazom előre egy hétre. Reggel beveszem a reggeli adagot, este az estit. Napközben bekukkantok, van, mikor feleségem Őméltósága is ellenőrzi a doboz állapotát, mert mit lehet tudni. Estefelé meg ki szoktam tenni a konyhapult közepére, ha megyek inni vizet, feltétlen észrevegyem.
    Délelőtt elsurrantam a Sparba, mert ott tudok csak venni olyan paradicsomszószt ezzel meg azzal összekutyulva, amilyent a kis, illetve már nagyobbik tündérkénk szeret. Láttam fehér madzagot is, csomója 199 HUF volt. Fél kilogramm egy köteg. Egy köteget vettem. Hazavittem, leszedtük a héját, letörtük, ahol engedte magát. A felső finomabb részeit mosás után vékonyra vágott szalonnaágyra fektettem, majd ugyancsak vékonyra vágott szalonnával be is takartam, nehogy megfázzon mosás után. Aztán irány a sütő. Épp délre lesz kész. Az alját meg kevés vízzel megfőzzük, alaplének valamilyen leveshez jó lesz a hét elején. A sült, párolt, szalonnás spagóca (a boltban spárgának árulták) lesz majd a mai köret. Kötözni való bolond legyek és nőjek akkorára, hogy ülve nyalogassam a holdat, ha nem lesz finom! :D
    További szép napot és jó étvágyat az ebédhez!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.