Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mebajah

mebajah Fórum császára

Jó reggelt!
    Kér Valaki migrényes fejet? Ha nem, hozzatok stílfűrészt, mert a türelmem, a fájdalomküszöböm mostanra nulla.
    A felhő muuuukoooodik, a többi le van sz ..., bocs,migrénezve. Ha nincs Angyalszárny, elég sz..ul érezném magam a saját hüleségem miatt.
    Legyen szép napotok, mert az is jó, ha csak a pozitív írásaitok elolvasom!

brozsa, Tündi1001, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Egyelőre úgy néz ki, hogy a következő aratásból összejön a felhősor. Utána majd csak lesz valahogy.....:p

3. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Jó reggelt Gazdák!

Kicsit elszundikáltam, jól esett.
    Szünet van a suliban, a nagy itt van velem. Nagyon nyűgös volt tegnap, hogy nem volt net és TV.
    Egy aratás kell még és kész vagyok teljesen az eventtel.
    Koppi, a fákat szerezd meg ha tudod.
    Tihamér, Jó unokázást, most is kalózkodtok, vagy másmilyen szankciót talált ki számodra a tündérkéd?
    Mebajah, köszönöm nem kérek belőle, és jó lenne ha Te sem ragaszkodnál már hozzá.
    Szemetes nap van, szaladok és összeszedem a kukába valót.
    Napsütéses szép napot!

brozsa, Tündi1001 és Koppi kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Napsütéses szép napot kívánok mindenkinek!:)
    Migrént én sem kérek, jól vagyok nélküle, sőt, úgy vagyok jól!
    Hagymácska, Tihamér, jó unokázást! Kopi, hajrá!!
    Event a reggeli aratással befejezve! - jó, hogy volt segítségem, mert anélkül a fasorban sem lennék!
    Kis bevásárlás, majd takarítás, levélseprés a délelőtti betervezett munkám. Délután vendégfogadás, majd anyához megyünk együtt. Rokonok, kik ritkán jönnek felénk a távolság miatt, így most a temető mellett rokonlátogatás is van részükről.
    Legyen jó napotok!

5. Koppi

Szia !
    Ezek szerint a második gyerekkorodat éled, ha szünet van...;)
    Az én lánykámnak is az van..miután pedagógus....:)
    Holnap a Cívis városba megyünk némi kiállítás megtekintésére (P. Howard) és utána nekem a Klinikára kell mennem holmi UH vizsgálatra..
    Ma reggel 3 fok volt, de -3 at lehetett érezni a szél miatt.
    A levegő kristálytiszta ennek következtében. Most remek napsütés van....:)

Utoljára szerkesztett: 30.10.17
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

A levegő tisztának tiszta, még nem is annyira hideg, de ez a kutya szél, ez nem hiányzott. Voltam kint a temetőben, mert feleségem őméltósága megkért, hogy nézzem meg, hogy a tegnapi szél mekkora kárt tett a sírokon lévő díszekben. Kigurultam széllel szemben és nyomnom kellett a pedált rendesen széllel szemben. Érdekes, de hazafelé meg olyan könnyesén robogott a drótszamár velem, mintha táltos lett volna. A fene se érti az ilyen bonyolult dolgokat. :p A díszek, a gazok, akarom mondani virágok a helyükön voltak, csak egy-kettőt kellett függőlegesbe igazítani. Hazaérve feleségem kérdezte milyenek kint a díszek, virágok. Szerintem jók, közöltem vele. Na látszik, hogy nem ÉN mentem ki, mondta mérgesen. Mehetek ki megnézni, ténylegesen hogyan néznek ki. Felesleges, válaszoltam rá és a Gizin megmutattam a kint mobillal készített képeket a sírokról. Na akkor megnyugodott. Ezek a nők, ezek a nők! Csak jártatják a szájukat feleslegesen a férjükkel szemben. :)
    Kalózkodás nem volt sem tegnap, sem ma. Jelenleg a feleségem valamit horgol az egyik plüss játéknak, mert fel kell öltöztetni, ne fázzon kint az utcán a metsző szélben. (Nem is tudtam, hogy a plüssből készült játékoknak VAN hőérzetük.) A tündérkénk meg a saját kis sodrófájával nyújtja a kis deszkáján a gyurmát, mert abból készít süleményeket. Állítólag barackos lesz, de ez majd kiderül a végén. Amíg én a temetőben bóklásztam, ők elmentek valami kellékes boltba, ott vettek gyurmát, temperát, hungarocellből készült hóembert darabokban, amiket a kicsi itthon rakott össze, díszítette fel. Jól elvannak a mamával. Én meg Gizit nyaggatom. Én is jól elvagyok, mint a befőtt. :)
    További napos és szélmentes napot!
    Utóirat: Csak az ízületeim ne sajognának!

brozsa, hagymácska44, Tündi1001 és 2 más kedveli ezt.
  7. Koppi

Szia !
    Jó dolog ez a fényképezős okostelefon ugye ?! Én is bizonyítottam már az igazamat vele, amikor a volt menyasszonyom megkérdőjelezett dolgokat...:)
    Na látod ! Én is érzem az idő változását, mert erősen hasogatnak a csontjaim. (Nem vagyunk mi rokonok? :))

Leltároztam a cukorfáimat. Szerencsére a számuk már lassan eléri az ötvenet...
    Kell is, mert iszonyú sok cukorba kerül a répás-almás csatni. E mellett napi szinten használom a gülüszem zselét. Némely esetben több mint 130 felreppenő cukrot kapok.
    E pillanatban kész lett a felhősorom... (Végre!) :)
    Csak kialakul ez az event lassan, pedig tartottam tőle...:) Mindössze két sor hibádzik a Gazdaköri feladatból is. Bízom benne, ez is összejön fullra...:)

Aki még versenyben van annak hajrá ! :)

8. Csacskamacska

Fiúk, nagyon leleményesek vagytok azzal a telefonnal!
    Nap és szél itt is. Próbáltam a faleveleket összeseperni, de nem sokra jutottam. A látszat egy picit szebb csak, mint volt.DE, legalább tudom mondani, hogy én próbálkoztam!

9. Koppi

Szegény ember vízzel főz, akarom mondani telefonnal bizonyít...:) ;)

Egyedül a "mitikus kerberosz" hiányzik még a felhősoromról. Eleinte, amikor kiírták több alkalommal próbálkoztam, de már csak akkor pörgetek ha megjelenik a keréken, de valahogy mindig átcsusszan rajta a mutató, vagy előtte megáll. Általában valamilyen lekvárt kapok helyette. Eddig már legalább 50 szer próbálkoztam nála. Hányat kell még pörgetnem azon a nyavalyás keréken, hogy meglegyen???!!!>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(

10. Csacskamacska

Kopi, a lekvár egészséges! Jó az, ha sok van belőle! - jut a palacsintába is! xD

Ezt most találtam! Itt voltam:

Koppi és Tündi1001 kedveli ezt.
  11. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szebb napot!

Tegnap elmulasztott út letudva,.. de megáztunk,...délután jön a több temető!
    Gazdaköri utolsóját hajtjuk!

Csacskamacska, hagymácska44 és Koppi kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

A lekvár egészségtelen, tele van cukorral. Csak a szilvalekvár egészséges. (Azt szeretem. )
    Lassan véget ér az event. Remélem mindenkinek eredményes lesz, aki szerette volna, hogy befejezze.

Tündi100149, Tündi100, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  13. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Csacska, nagyon szép helyen voltatok, biztos jól kipihented magad, az a víz fenséges lehetett.
    Kész az event!
    Koppi, mi az a civis város? Nekem úgy jött össze, hogy egymás után pörgettem, Te már 50-t elpörgettél, akkor neked is sikerült volna ha egymás után pörgetsz. Persze lesz benne selejt is de a végén beadja, és van, hogy egymás után többször jelenik meg.
    Fúj a szél a felhők csak úgy száguldoznak.
    Tihamér, akkor Te most tartalék pályán vagy, a mama tartja a frontot, és a lányoknak nagyobb a kézügyességük.
    Lajos, az már gyerekjáték, és kész vagy Te is.

Tündi100, Csacskamacska és brozsa kedveli ezt.
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Debrecent hívják civis városnak, tudtommal. De Csacska is biztosan tudja. Az eredetét nem tudom. Mindent én sem tudhatok. Enni, inni, aludni több nyelven is kiválóan tudok. :D

Tündi100 kedveli ezt.
  15. henrietta1223

henrietta1223 Fórum biztosa

Sziasztok!
    A telefonbetyár nálunk a lányom mindent lefényképez de nálunk is jól jött mert pár hónapja mondta a férjem mi kell a fűnyiróba
    és csak már úgy tudtuk megvenni fénykép után mert Papa itt hagyott minket....
    Én lekvárból a hecsedli lekvárt szeretem de nem veszek egyenlőre mert sok barack lekvár van itthon a tanyáról.Széchenyi hajot
    elvitték jővő tavaszra már látható lesz Zebegényben a hajótörténeti múzeumban.Mi umokámmal azt kellett játszani a rengeteg
    plüssállattal hogy hozta hozzám egyenként ( volt vagy száz) és valami betegségük volt és vagy meggyogyitottam vagy korházba
    fektettem őket.Na mit ne mondjak most 15 éves és mi akar lenni na mi?-hát állatorvos.Tegnap egésznap fújt a szél de ezerrel
    állandóan szirénáztak a tüzóltók. Most süt a nap de délelőtt borus volt veri az ördög a feleségét mert egy pár csepp eső is van
    amit a szél az ablakra fúj.Vasárnapra tervezett lányom temetőbe menést de én nem éreztem jól magam azután ő is feküdt egész
    nap mert ha fúj a szél ők is fejfájosak.Holnapután megyünk már voltam ugy temetőben hogy 1-én és nem voltak olyan sokan,
    mint előző hetekben.Most megyek pihibe és ha sikerül alszom is egy nagyot.Köszönöm mindenkinek a sok ajándékot!
    Jó eventezéstJó pihenést!

Tündi100, Csacskamacska és brozsa kedveli ezt.
  16. Koppi

Szia !
    Bár már Tihamér megírta, de itt részletesen megtudhatod, a cívis város jelentését.:)
    A végső sorért szálltam harcba a feladatsoron. Ma este nem, de holnap reggelre összejön....:)

Tudom, berzenkedtem ez ellen az event ellen, de így visszagondolva jó kis feladat volt. Itt nyílt kártyákkal lehetett játszani, semmi érésgyorsítás, semmi plusz gaz...(Eleinte zokon is esett...)
    Mindenkinek egyforma volt az esélye.
    Nem mondom el lehetett taktikázni, de simán meg tudta tudja, csinálni az alacsonyabb szintű Játékos is az eventet.

17. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szép estét kedves Gazdák!

Jelentem kész a felhő, pedig nem sok reménnyel fogtam hozzá.
    A szél szerencsére alábbhagyott, mert már olyan hisztis, ideges voltam. Bár a családom tolerálja, mert tudják, hogy ha fúj a szél velem nem lehet gyalog beszélni, fáj a fejem ilyenkor meg minden csontom.
    Megcsináltam unokámnak a rakott kelt, holnap korán reggel viszem nekik.Sajnos a fánk nem jött össze mert annyira fáj a vállam, azt pedig jó alaposan föl kell verni. Mindegy majd legközelebb.
    A temetőbe múlt héten voltunk most hétvégén nem, mert biztosan sokan vannak.Szerdán jönnek a gyerekek, majd akkor velük kimegyek.
    Kevesen vagyunk a topikba, a többiek hol vannak? Hiányoznak.
    Holnap vizsgálat Szegeden, nem örülök neki de most már papírom is lesz róla, hogy mi a bajom.
    Legyetek jók!

hagymácska44, onagger52, Koppi és 2 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Hagymácska, városom a civis város, itt születtem, itt éltem, élem életem. Szeretem! Kopi hozta a magyarázatot, többet, jobbat én sem tudnék mondni. Igen, jó volt a pihenés és a víz jótékony hatása!:) Próbálkoztam én is azzal, hogy csak akkor pörgetek, ha a kívánt akármi megjelenik a keréken, de szerintem is jobb egyszerre többet pörgetni!
    Lajos: drukk, drukk!
    Heni, örülök, hogy a hajó méltó helyen lesz!
    Lekvárból a sárgabarackból, birsalmából és a szilvából készültet szeretem a legjobban, de keveset fogyasztok belőle. Finom még az áfonyalekvár is.
    Rózsa, mit jelent az, hogy amikor fúj a szél, Veled nem lehet gyalog beszélni?
    Megyek a kis farmokra, ott is van munka.

19. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Ó ez csak egy szólásmondás, feszült, ideges emberre mondják. Sok ilyen szólásmondás van, de csak keveset alkalmazok, mert nem sokan értik,vagy félreértik inkább. A gyalog azt jelenti, hogy nem járművel, hanem csak úgy ballag valaki.Tudod a sakkba is gyalog a leggyengébb láncszem, bár vannak esetek amikor meghatározó a helyzete.(attól függ ki mellett,mögött áll).
    Szép estét Mindenkinek!

hagymácska44, onagger52, mebajah és 3 más kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Írjad csak ezeket a felétek használatos kifejezéseket, legalább ezzel is többet tudunk! Érdekesek a tájszólások, népi kifejezések, jó lenne ha nem felejtődnének el!

Jó éjt, aludjatok jól!

hagymácska44, Koppi, onagger52 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.