Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Mebajah.....nagyon ügyes vagy!.....össze tudtál söpörni ennyi levelet....én még szedegetem....vagyis szedegetném!
    Lehet nem vagyok elég gyors és elfujja a szél!....de ahogy nézem....keddig meg lesz az!!!!
    2 db kell a felhőig.....valamikor....még ma...... csak csücsülni fogok rajta!
    Palacsintát bekavartam.....most indulok sütni...lesz pár darab....ahogy elnézem!
    A délutánt még nem döntöttem el .....szét kell nézni aratás ügyben és ahhoz igazitok mindent...
    lehet nem is megyek sehová sem....hanem itt a szobában szedek mindent le és ki a szekrényből.....meglátom!

onagger52, Koppi, hagymácska44 és 3 más kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Nálunk a múlt szombaton volt palacsinta. Én a cukrosat kedvelem, amikor az olvadt édesség csöpög a palacsinta végén, egyszerűen isteni !!!! (Ilyenkor félreteszem a II-es diabéteszemet..:))
    Ezek a levelek nem akarnak sárgulni. Most árpával próbálkozom....:)

grilleprof, onagger52, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
  3. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Szép napot kedves Gazdák!

Ma lustára vettem a konyhai eventet, maradék gulyásleves, maradék borsóleves, bár az már két napos volt, de semmi baja nem lett.
    Volt egy pici főzelék meg két fasírt. Mottóm az, hogy ha lehet akkor nem pocsékolunk.Holnap ünnepi ebéd lesz. A süteményt még nem tudom arra gondoltam sütök tortaformában piskótát, megkenjük sárgabarack lekvárral, az a Papa kedvence, de van darálva dió is, még nem tudom hogyan legyen.
    A felhőm még nincs kész de nem sok hiányzik,117-nél tartok.
    Ragyogó idő van, kellemes a hőmérséklet is, süt a nap.
    Reggel voltam bevásárlókörúton, piac, bolt és ha már ennyire ráértem megvettem a Papa Karácsonyi ajándékát. Más ajándékot nem is veszek, odaadom a gyerekeknek pénzt, vegyék meg maguk,néhányszor már megjártam mert nem tetszett, aztán ciki volt cserélgetni.A lányunokáimnak már egyáltalán nem tudok vásárolni, nagyon távol áll egymástól az ízlésünk.( de ez így van jól). A fiúk mindig valami kütyüt kérnek, ahhoz meg egyáltalán nem értek.
    Remélem az új gazdatársunknak sikerült valami szép növénykét venni, kíváncsian várom mit választott.
    Koppi milyen színű levél hiányzik jobban?

Legyetek jók!

grilleprof, onagger52, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  4. mebajah

mebajah Fórum császára

Nem kellett volna összesöprögetnetek a lehullottakat. Én meghagytam trágyának, lett is most elég.
    Kisütött a Napocska, ülök az ágyban, mert az erőm elment sétálni ebben a jó időben.
    A netem sz.r, sőt még attól is sz...bb.

grilleprof, onagger52, Koppi és 5 más kedveli ezt.
  5. Koppi

A feleségem hajnal óta talpon van. A menű az Öregeknek elszállítva. (Frankó töltöttkáposzta...) (A mamának azt mondtuk, hogy pulykahúsból készült...., mert a vallása tiltja a disznóhús evését.../kis olvasni való mellékelve a zöld betűk alatt/) Kegyes hazugság....és akkor nem kell kétfélét főzni a páromnak....:)
    Mindjárt osonok is a Mamáért. Azt mondta 1/2 1 re menjek érte...

grilleprof, onagger52, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
  6. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép napot!

Próba szerencse! Árpából csak PIROS levél lesz,.. vagy nálad másképp van?

Sárgadinnye jól adta a sárga levelet,.. de most meg más nincs!

grilleprof, onagger52, Koppi és 3 más kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Napsütéses szép napot mindenkinek!
    Nagyon ügyesek vagytok, sokra haladtatok délelőtt! Amint olvasom "levelezik" mindenki, vagy levelezne, ha lenne! Időjárás pont kedvez a levelek színesedéséhez, csak épp kevés pottyan oda, ahova kellene.
    Anyánál megfőztem két napra, majd kis bevásárlás és most kezdem az itthonit. Ugyan legszívesebben kimennék, mert nagyon csalogat a napsütés, de a konyhába kell mennem, ott van dolgom.
    Délután, vagy este befelhősödöm, bízom benne, hogy a hiányzó pár levél bepottyan a farmomra!
    További szép napot mindenkinek! :)

grilleprof, onagger52, Koppi és 5 más kedveli ezt.
  8. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Nahhhh.....most jut eszembe, hogy irtad! Én cukros-citromost hallottam, hogy nagyon finom!
    Mondtam is akkor, hogy kipróbálom! Most lekvárral ettem....majd ha jönnek a többiek.....hozzák a többi hozzávalót!
    Ki!!!...mit szeret!!!!

Nálam is a sárga levél a kevesebb.....most is alig adott!.....Azt vettem észre, hogy bahai-terményesek 1 az 1-ben adják!
    Nincs kedvem ólasitani....igy délutántól holnap délutánig hosszuzok.....és holnap este ültetem az utolsó adag bahai gazt.
    A farmon este kész lesz....bár már csak az erdőben ülettem...a többin közepes érésü van!

9. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Napsütéses szép napot Gazdák!

Reggel egy kicsit elaludtam, így később mentem a piacra. A piacon rengetegen voltak, hosszú sorok a péknél, a húsosnál, a csirkésnél, mindenhol. Karfiol dömping volt, majdnem, hogy utánad vágták, 160FT volt egy kiló, nálunk a zöldségesnél, még mindig 499FT, nem is veszik, csak a lusta háziasszony, aki nem képes 5 megállót menni a busszal.
    Paradicsomleves, rántott karfiol, rántott comb, petrezselymes burgonya, volt az ebéd, süti a maradék, almás pite.
    Az event 73/62-nél tart.
    A nap süt, jobb kedve van az embernek, reggel alig láttam, akkora köd volt.
    Mebajah, hogy neked milyen igazad van, eltehettük volna későbbre, hátha kész lenne az event.
    Koppi, jó játékot, érezd jól magad, győzelmet!
    Zsozsó, nyitom az ablakot, a nutellást szeretem.
    Rózsa, sajnos nagy fejtőrés a karácsony, tegnap azért vittem az unokámat egy vásárló körútra, hogy legyen a fa alatt valami. Tudom ez nem meglepetés, de jobb mintha pofákat vágna szentestén. A pénzzel úgy vagyok, hogy kapott is meg nem is, szenteste nem tud vele mit kezdeni.
    Csacskamacska, gyorsan végezd el a konyhában a dolgodat, utána irány a kert, nagyon jó idő van.
    Tündi, mi az, hogy /de most meg más nincs/?
    Jó étvágyat!

zsozso577, Tündi100149, Tündi100 és 5 más kedveli ezt.
  10. Koppi

Honnan tudnám ? Még nem érett be...
    Na, ssssszameg....

Én az igazi házibarack lekvárosat szerettem...de nincs. Mármint házi...De a lekvártól megkeményedik másnapra, a palacsinta. A nutellás is finom, de a kakaóporosból (ez esetben a nesquickre gondolok) simán, folyós csokoládé lesz...De ez is hajlamos a megkeményedésre.

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Itt is szép idő van. Bár ilyen maradna karácsonyig! Utána meg természetesen javuljon!!!
    Vallást nem tartok semmilyent sem, bár római katolikusnak kereszteltek meg annak idején, anélkül, hogy engem megkérdeztek volna, hogy akarom-e? Ezért semmilyen vallási előírás nem korlátozza, hogy mit ehetek és mit nem. Ez mindenki magánügye. De ha rajtam múlna és a sóskának még az írmagját is kipusztítanám lángszóróval. Némely élelmiszertől tartózkodok, bár kipróbáltam, nekem nem jött be. Ilyen az angolul fenyőalmának nevezett gyümölcs, a kivi, a naspolya. Ettem már csigát is, kagylót is, de egyikre sem vágyom még egyszer. Amire viszont nem tudnának rábeszélni az a garnélafélék, a bogarak, a pondrók, kukacok. Én elismerem, hogy finomak, jóízűek, de abban biztos vagyok, ha véletlenül számba is venném őket, lenyelni sehogy sem sikerülne. Olyan isten nincs! Imádom a kövesztett, másképpen mondva abált szalonnát, a disznósajtot, a hurkákat, mindenféle töpörtyűt, meg egyéb csupa könnyed eledelt. Bármilyen furcsa, de a zöldségeket is kedvelem, többfélét eszek, mint a feleségem. Sokat nyersen is szeretek, például a céklát is. Vékonyra vágva vagy reszelve, almával, sárgarépával vegyítve, kis citrommal és sóval, no meg ánizsmaggal fűszerezve nagyon szeretem. Feleségem meg bár javasolták az orvosok a cékla fogyasztását neki, de csak ritkán, keveset és főként csak salátának, néha levesnek eszi meg. Nem szereti. Azt nem mondom, hogy utálja, de nem áll messze ettől a véleménye. Szerinte nagyon földszerű. Iiiigen, ki mit szeret, nem szeret. Én például a két kis unokámon kívül még a feleségemet is szeretem. :)
    leveleket nem gyűjtök. Ennek ellenére amikor a Penny előtt letettem a drótszamarat reggel, mikor kijöttem a cuccokkal, addigra valaki belecsempészett 3 levelet, melyek sárgák voltak. Gyanakodtam a mellette lévő fára, de egészen más formájú levelek voltak még rajta. Szóval nem tudom hogyan került oda az a három, mert szél is alig volt. :wuerg:
    Az eventezőknek sok sárga meg piros levelet kívánok! Koppi! Lajos észrevétele szerintem megfontolandó. Hol terem sárga és hol terem piros levél? A trópusokon milyen? És a Zeurópai területeken, mondjuk a Tiszántúlon?

12. Csacskamacska

Jó, hogy ebéd után vagyok! Palacsintából a túrós a kedvencem, kis citromhéjjal, mazsola is lehet benne. Nem szoktam a palacsintát mind megtölteni, csak annyit, amennyit megeszünk. Amikor újra szeretnénk enni, akkor az üres palacsintát kicsit megmikrózom és utána töltöm. Olyan, mintha akkor sütöttem volna. Más a helyzet, ha az unokáknak sütök, akkor megtöltöm mind és az is kevés. Sárgabaracklekvárom van, házi! :) Mákos sütit csináltam tegnap, így abból ettem palacsinta helyett.
    Karácsonyi ajándékokkal bajban vagyok, pénzt nem adok, de, hogy mit veszek azt még nem tudom. Próbálom faggatni a menyem, de nem jön válasz.
    A Kotkodán a felhő kész, itt egy sárga levél hiányzik hozzá....

Koppi, zsozso577, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  13. hagymácska44

hagymácska44 Fórum félistene

Koppi, nálam van házi, a nyáron főztem, nem szeretem, de a gyerekek imádják, főleg a nagy unokám, nála a palacsinta csak lekváros lehet. Mindig csak annyit töltünk amit megeszünk.

Koppi, zsozso577, Tündi100 és 2 más kedveli ezt.
  14. grilleprof

grilleprof Junior szaki

Kedves Olvasó Gazdák! Találtam nekünk egy szép idézete, küldöm ajándékba!
    "A könyvek oltalmat nyújtanak a világ ellen; megszabadítanak a gondoktól; magukba gyűjtik a szépség töredékeit. És olykor egészen megzavarnak, annyira lenyűgöznek."
    Laurence Plazenet

Én reggel korán elmentem már itthonról, még mára is jutott egy tervező műhely. Most értem csak haza így azt hiszem ma sem főzöm:), de mindig lelkesen olvasom kinél milyen finomságok készülnek!!
    Lassan pedig készülődöm színházba, de előtte még felugrunk a tévétoronyba, hihetetlenül szeretek ott kávézni, csodás a kilátás, engem mindig elvarázsol.
    Sajnos a növény beszerzés hétfőre marad, de tovább nem húzom. Majd teszek fel képet. Tudom egyszer már leírtátok, hogy kell, megköszönöm, ha esetleg megismételnétek.
    Karácsony: idén eldöntöttem, hogy élményeket fogok ajándékozni, jegyek formájában:)
    Csodaszép délutánt és estét!:)

Majdnem elfelejtettem: A mozgó mozi, azt jelenti, hogy van egy cég Magyarországon, akik minden technikával és egy csuda nagy vetítővászonnal kitelepülnek és filmeket vetítenek, olyan minőségben, mint az állandó mozikban. http://www.mozgomozi.hu/.

zsozso577, hagymácska44, Koppi és 4 más kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Tihamér, olvasván az ennivalókról írottakat el is ment a kedvem az evéstől,majd meg is jött. Azok a kukacok és társaik!! Brrrrr!!! Ha fogyózni akarok, akkor majd mindig "visszalapozok" és elolvasom amit írtál, mert akkor biztos nem eszem! Finnyás vagyok, de nagyon!
    Grille, jó ötlet az élményjegy, valamikor én is kaptam, lehet ellopom az ötleted!
    Tetszik az idézeted, találó!

Itt is kész a felhősor! :)

Egy kis humor:

Az ifjú férj kérdezi feleségét:
    - Ez a vacsora is konzervből készült?
    - Igen, feleli az asszonyka, de ez új volt! El sem tudod képzelni milyen aranyos kutyuska volt rajta és még azt is ráírták? "Az Ön kedvencének!"

Mit mondott Monet Picassónak, amikor találkoztak a francia Riviérán?
    - Elég jól festesz rövidnadrágban.

Őrmester a közlegényhez:
    - Közlegény! Tegnap nem jelent meg az álcázási gyakorlaton!
    - Honnan tudja?

16. brozsa

brozsa Fórum parancsnoka

Hagymácska! Én már jó ideje úgy csinálom, hogy vagy az apja vagy az anyja elkapja a pénzt, Karácsony előtt legalább egy hónappal, aztán vagy tudja hogy mi kell a gyerkőcnek vagy már előre megmondják a gyerekek.Én is jobban szerettem amikor még kicsik voltak, és "hittek" a Mikulásba meg a Jézuskába, olyan öröm volt nézni őket ahogy örülnek amikor kibontják a csomagot, de akkor még játék volt meg könyv meg színezők, meg mindenkinek valami egyéni.
    Na hát sajnos ez az időszak elmúlt.De egyébként is valahogy elmúlt a Karácsony varázsa is, én nem szeretem ezt, hogy minden az ajándékról szól.
    Nem is szeretek olyankor az üzletekbe menni.
    A felhőcske megvan még küzdök a fácánért meg a krokiért.
    Szép estét Nektek!

onagger52, Koppi, mebajah és 5 más kedveli ezt.
  17. Koppi

Az én kedvenc "sütim" a "női szeszély" nevű cukrászsütemény, ami nem egyébből áll, mint, sütött, fölvert és cukrozott tojáshab két krémes lap között. Ebből máig minden mennyiséget hajlandó vagyok megenni.
    Nagyon szeretem. A Rákóczi túrós is hasonló jellegű, itt először a túróval fedett tésztát eszem meg és utána jön a csemege...:)
    Kedvenceim még a krémmel töltött tészták....
    Juj, de kívánós lettem !.....

Lajos !
    Tényleg a vörös levél röppen föl. De a Bahamán a sárga jön....

Ti rakétából vagytok, hogy a felhőt megszereztétek?
    Nekem még az összes gazom sincs kész...:(

onagger52, mebajah, _Ilona49_ és 5 más kedveli ezt.
  18. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Most meg event növény nincs,...mert közben meg még internet sincs,...ma még csak 1x arattam,így nem nagyon gyűlik!

Koppi,mit hozott az árpa? Jó neked ha még a bahamára is tudsz vetni árpát! Eléggé szórakozott vagy!
    Ezt egyszerre írtuk!

Még 10-12 beadás amíg a felhő meglesz!

Utoljára szerkesztett: 4.11.17
    onagger52, Koppi, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  19. Koppi

Ha nincs net, akkor hogyan sikerült ide írnod?

20. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Már megint a garázsba voltam amikor feljöttem már volt!
    Amikor lementem nem volt pedig akkor kellett volna aratni!

onagger52, Koppi, zsozso577 és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.