Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Veled vagyok Helike, nálam már forog, az előző adag meg jól kifagyott,így az bejön. Másik lelkizés, délután vasalás! ;)

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Napsütéses szép napot! - mert itt süt és olvad az este leesett és odafagyott csapadék.
    Lányok én a vasalásnál tartok és ma már főznöm is kell valami kis könnyűt. Délután ugye az iskolai munka várna rám, de tegnap jött a meghívás egy kis tereferére.....nos hát melyiket is halasszam későbbre?? (költői kérdés volt)
    Munkára fel, mert így nem haladok!

3. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napsütéses napot amilyen nálunk van!

Hogy felétek micsoda csaták folynak,Koppi várkapitány elhozta a várat,érdemes volt lett is mindjárt téma.:music:

Az a cukrászda a várban van?Milyen jó lehetett az a sok katona nyalta a fagyit.Hűsöltek!
    Jaj hát akkor még nem is volt fagyi,..igen a cukrászda meg még csak 100 éves.:sleepy:

Tudom hogy a három farkas az már egy falka,de én nem három farkast szerettem volna,amit már tudok hogy nem fejlődhetett volna ki.Hanem a 3 farmra 1db farkast,majd "ingázik" vagy megy mivel akar,mennyen űrhajóval farkas azt már ismeri!:D

Mindenki végzett az eventtel?
    Mosás már tegnap is volt,ma is lesz mert az erkélyre nem akarok teregetni.Vasalás hááááát aaaz majd!
    Vagy egymásra teregetem és ráfekszem!

Most egérrakétát gyártunk sokkal jobban megéri beváltáskor,amennyi még belefér!

Utoljára szerkesztett: 3.1.15
  4. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Forog a gép, olvad a jég, a vasalás meg nálunk örökletesen nem szeretem munka :) ez a ráfekszek módszer kipróbálandó, lehet bevezetjük. Kollektív vasalás, mindenki megkapja a ruháját aztán úgy fekszik el rajta ahogy akar. :pEbéd kész, rántott sajt rizzsel és párolt zöldséggel, enyhe gyomorkímélés céljából. Nos én a tereferét választanám, aztán egy jó kis röpdolgozat közben elvégezném az iskolai munkát ;)

.sutimami., Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Jaj, de huncut vagy Helike! - ha röpit íratok, azt is ki kell javítani..
    A vasalási technika nekem is tetszik, bár én szeretek vasalni és most is ki van vasalva minden. Lajos, én imádok kiteregetni, olyan jól kifagy és utána benn hamar megszárad. A kifagyott ruha illata meg nagyon klassz, nincs olyan illóolaj, melynek jobb lenne az illata. Lekoppintom a rakétagyártást, mert ha jobb, akkor miért ne a jobb legyen ?

heliantus, .sutimami. és Tündi1001 kedveli ezt.
  6. onagger52

onagger52 Fórum császára

A ruha fektetéses vasalása a seregben ismert módszer volt.
    Farkas nálam csak a mesében vagy az álomban van szintén. Farmon nincs. Most sem lesz. Jelenleg a menyem - számomra ismeretlen - angol kiosztásos laptopjával munkálkodok. Betűk felcserélve, lassan, de azért megyeget az írás.
    Este majd többet, most ennyi is elég ebből.

7. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Valóban, én is alkalmaztam anno...
    E gépen van belépési gondod ?

A cukrászda neve 100 éves, ténylegesen már jóval több, 170 éves.....
    Visszatérve a gyulai témához, hoztam nézegetni valót a Ladics házról....
    Amikor mi ott jártunk kissé hideg volt, mert nem fűtik az épületet. Ez ugyan a bútoroknak és festményeknek nem tesz jót...de nincs rá pénz..:(
    Aztán a saját változatomban itt vagyok én is.... :) :D
    A mellékelt kép a gangon készült. [​IMG]

Remek felvételek az üzemelő mexikói reptérről....
    (Most találtam a neten..)

Utoljára szerkesztett: 3.1.15
  8. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Sziasztok! Hogy Ti milyen ügyesek vagytok, hogy már vasaltok, vagyis, mint Csacska, mindent ki is vasalt..én két napig mostam, a vasalás még tervezés alatt áll...nem szeretek én sem vasalni. De ez a ráfekvéses megoldás nem rossz..:D :D

Az idő változó, azt hiszem, már elég hideg, fagyos odakinnt.

Inkább maradok a melegben..most kis pihenő gyanánt a kis farmon használom ki az event adta gépet, és rakom a búzát, és a répát ezerrel....:) :) Szép estét
    http://img5.lapunk.hu/tarhely/sharon/kepeslap/73760.gif

A kép linkre cserélése /Laboviti/

Moderátor által utoljára szerkesztve: 5.1.15
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem volt belépési gondom. Most itthon ezzel sincs. AZ a gép az enyémhez képest lassúbb, de megbízható. A nejem gépével is be lehet lépni gond nélkül, de az is laptop, amit "én szeretni nem, fekszik nekem nem" jó magyarosan írva. Arra gondolok, hogy talán a Tűzróka lehet a gond, nem tudom. Azon a gépen Win 7 van, az enyémen meg XP. Az sem mindegy. Aztán azon régebbi a Flash és ott nem is cserélem le újabb variánsra. Ott az is jól műxik. Gondolkodtam azon, hogy talán az XP-t is lehetne újra telepíteni ismét. De ha arra gondolok, hogy lassan kéne egy kicsit újabb gépet összerakatnom, mert ez már hamarosan betölti az ötödik életévet, akkor viszont kellene egy új "alap", de mi? XP már kifutott, a WIN7 sem fejleszthető. Van a WIN8, de arról eddig még jót nem hallottam. A következő meg még nincs kész. Ha jó az információm, az a WIN10 lesz. Azt meg meg kéne várnom a fejlesztéssel. Száz szónak is egy a vége, nem tudom, mit is tegyek, mikor és mit vegyek. Egy jó gép úgy 130-150 ezer, plusz a WIN akármennyi. Az is 30 felett lesz szerintem. Asztali gépet akarok, mert az könnyen fejleszthető, javítható és megbízhatóbb. Nem is beszélve arról, hogy olyant raknak össze, amit én kívánok! Az sem utolsó szempont. :)
    Na most már befejezem a mai napot. Jó volt unokázni, de kezdenek a pilláim nehezedni. Feleségem valamiféle romantikus filmet néz, már láttuk párszor, de szerinte nem lehet megunni. Hát csak nézze. Én meg a karácsonyra lapott könyvecskémet fogom lapozgatni, míg a szemem le nem fog csukódni. Aztán az álommanókkal együtt elmegyek Álomországba.
    Jó éjszakát!

Utoljára szerkesztett: 4.1.15
    Hölgy-világ és aranymálinkó kedveli ezt.
  10. Koppi

Szia, szép napot !

Akkor ezt kivesézted...:)
    Mifelénk, bár ködös a lég, de esegetett egy kis hó is..:) [​IMG]

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hó itt is esett az éjjel, de nem sok és mostanra már csak a latyak elnevezésre tarthat igényt. Hideg nincs, napsütés se, de azért teljesen nincs beborulva. Olyan tél elejei a kilárás mindenfelé. Köd sincs!
    Eventnek hamarosan vége. Sokáig nem is juthattam, lévén olyanokat kellett volna beadnom, amim nincs. Venni sem tudok. Termeszteni sincs jogosultságom. De a legfőbb akadály az az aranyoska banánocskák száma. :)
    Főzni ma nem fogok, eszünk maradékot. Egyszer már a lefagyasztottakat is fel kell etetni magunkkal. Másnak úgy sem adnánk. Én meg jó malac vagyok, majdnem mindent megeszek. Sóska kizárva! Inkább éhenhalok. De ezt is már kitárgyaltuk. :)
    Szép napot mindenkinek!
    Utóirat. Egyeseknek holnap megkezdődik a szokványos robot. Munkahelyi ténykedés, tanítás, stb. Mások, akik lusták, mint én is, meg csak nézik őket a nyugisok társulatából. Szívszakadva a bánattól! :p

heliantus és Hölgy-világ kedveli ezt.
  12. Koppi

Nálunk épp most sült ki a friss oldalas...Nyisd ki az ablakot: küldöm..:)

13. Csacskamacska

Szép napot kívánok!:)
    Az esti terefere kicsit sokáig tartott, nagyon fontos eszmecserét folytattunk a szilveszteri mulatozásról, ( nem egy helyen voltunk), no meg néhány infót is ki kellett cserélni közös ismerősökről....senki ne gondoljon arra, hogy pletykálkodás folyt, mert nem az volt, kizárólak az ismeretek megosztása volt!
    Egyesek, mint ahova én is tartozom, igen,holnap reggel ki fogok önként, dalolva ugrani az ágyból 6 óra előtt, aratok, vetek és rohanok a már nagyon hiányolt munkahelyemre. Sok volt ez a munkanélküliség, már alig bírom ki ezt az utolsó napot...xD
    Ma reggel váltottam ki az event utolsó feladatát, a munkásokat, a fákat kitettem, lett kecsketejfa, bodza XXL-es, szamóca, citrom, narancs datolya és tojás.Van köztük XL-es és XXL-es is. A kis farmokra még ezután megyek, majd beszámolok. hogy ott mik lettek.

Az este már szépen el kezdett esni a hó, most csepeg, csorog, szerintem délre alig lesz nyoma, de elmondhatjuk, hogy esett hó!!:)

14. Koppi

Szia Ildikó!

Remélem olvasod...nézz fel a közösségi oldaladra, kaptál tőlem valamit ennek kapcsán...
    Kellemes szórakozást...:D

Hölgy-világ kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Ragyogó napsütés, olvadó hó, hideg nincs - ez az időjárás jelentés.
    Rászántam magam és hozzáfogtam az iskolai munkához. Nem lehetnek munka nélkül holnap a gyerekek. Délután még a könyv olvasása jön, jó lenne befejezni, mert nem lesz már annyi időm a következő napokban, hogy olvasásra sok jusson.
    A kis farmokra délelőtt kiraktam a talált 8-8 db titokólat és fát. Mindjárt megyek megnézem, hogy mi is lett belőlük.

heliantus, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  16. Koppi

Azóta már beértek a fák..(az ólak 8 órásak, ha jól emlékszem), így azokat reggel tudjuk meg tőled, remélem beszámolsz róla...:)

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Ólak még váratnak magukra, fák: vegyes: tojás XXL-es több is,bodza XXL-es, citrom, XXL-es, naspolya, szamóca, kecsketejfa, cukorjuhar, mandarin, datolya,, japánakác.....nem emlékszem mindre, de aránylag jók. Több XXL-es és XL-es is van benne. Majd az állatokról is beszámolok.

heliantus, Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  18. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szép estét!

Délután megleptek minket a gyerekek. Volt minden, kutyadögönyözés,hógolyózás,rámolás,és egy fergeteges melegszendvicses vacsora, majd mint akik jól végezték dolgukat hazamentek.

Koppi,kösz megnéztem, jót mosolyogtam rajta,bár igazuk van,nem sokat lehet elmondani magáról az alkotásról, téma igen szűk keretek közé lett szorítva,és ez nem vált a hasznára,s nem tette élvezhetőbbé a filmet.

heliantus kedveli ezt.
  19. Koppi

Szívesen Ildikó...gondoltam ez is megér egy misét. Vannak azon az oldalon más nézegetni valók is...
    Ma délután erősen vörös volt az ég alja. Gondoltam lefotózom, de utána videóra is vettem. (Az eredeti hangot törölnöm kellett egyéb okok miatt.)

heliantus, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  20. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szia Koppi!
    Ilyen messze lakunk egymástól,..nálatok már ötödike van?
    Vagy időutazó vagy?Vagy valami ilyesmi!

Ajjaj meg még le is van tiltva a videó.
    Azét sikerült megnézni.

heliantus és Hölgy-világ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.