Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó regget gazdák!
    Csacska! Édesanyádnak jobbulást kívánok! Remélem mielőbb rende jön.
    Koppi ma nagyon friss voltál. Ahogy nézem, egyrészt amikor írtad az előző hsz-t, én még aludtam. Másrészt meg nem unatkozol. Elfoglalod magad az egyidőben futó két eventtel. Jó szórakozás, mit ne mondjak. :)
    Kaffe kifőtt, lenyeltem, most már kezdek éledezni. Hó nincs, eső nincs, jeges út ... azt nem tudom, Majd kiderül, ha kiteszem a lában. Illetve a patáimat.
    Szép napot mindenkinek!

heliantus és Hölgy-világ kedveli ezt.
  2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt!
    Jött a telefon, nincs törés, hazaengedik.
    Senkinek nem kívánok ilyen délutánt és éjszakát.

heliantus, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Azért keltem föl, mert idegesített az a kazán dolog. Hátha még sincs igazam és más gond is lehet. De megnyugodtam...sima üzemben dolgozik minden a kazánkörnyékén. Elballagtam a kérdéses helyre és konstatáltam, hogy melegek a radiátorok.
    Szóval nem egy hülye a rendszer...:)
    A hóról: porhó esett és átrakta a szemközti oldalba az egészet. Ott most vidáman seprik, még a miénket is..., mert előttünk tiszta a járda...:)

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Örülök, hogy Csacska édesanyjának, ezek szerint maradandó baja nem lett. Elhiszem, hogy nagyon rossz éjszakád volt.
    Koppi! Akkor a szél úrfi Neked segített a seprésben. Jól megválogattad a munkatársadat. :)
    A kazán rendszere inteligens, mint mondottad, illetve írtad tegnap. Jól fog működni továbbra is. Miért ne? Mert valaki(k) nem érti(k), attól még lehet az szuper. :D
    Lassan Rézi is kipillant a felhők közül. Itt borongós idő van. Celsiust nem mértem. Tízig nem kell kimennem, addig meg meg sem nézem. Majd meglátom, ha kidugom a nózimat a téli tájba. :p

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt, sziasztok mindenkinek.

Az a kazánrendszer, ami nálatok (is) van a külső hőmérséklet függvényében van szabályozva vagy vezérelve. Nálam a sima gázkazán is ez alapján működik, így kevesebb gáz fogyaszt, nálatok szintén. Valószínűnek tartom, hogy az is "zárt rendszerű", úgy hogy akkor mást nem "fogyaszt".
    Hány lakást fűt a rendszer ?

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  6. Koppi

Stimmel....Küldtem egy baglyot, ott részletezem inkább. Ne untassuk a fórum olvasókat ..:)

Utoljára szerkesztett: 9.1.15
    Hölgy-világ kedveli ezt.
  7. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szép napot kívánok!
    Eventet befejeztem, nem viszem végig,az utolsó feladatsor gyémánt részét meghagyom rátermettebb Gazdáknak.
    Miért ne Koppi,mert még a fifikás asszonyok tanulnak valami újat? ;)
    Neeem értek hozzá... Annak idején apám ki értett hozzá (vállalta nyugdíjas évei elején), így télvíz idején szegényt sokan macerálták a fűtés miatt. A ház kazán rendszeréről annyit tudtam,hogy zárt,meg időnként felmentünk,és megnéztük mennyit mutat a hőfok,meg nyomás.
    Azután apám hőmérővel elment a reklamált lakásba és megmérték a hőmérsékletet.
    Általában 22 fokra volt beállítva +2 fok eltéréssel számolt a lakások egymás mellett-alatt-felett átadott hőmennyiség végett. Ennyit tudok,ja,meg igen ennek alapját képezte az,hogy a radiátorokon lévő szabályzóhoz senki nem piszkált hozzá,s azok teljesen nyitva voltak hagyva. Persze minimális különbségek mindig adódtak. Szóval uraim ennyi..
    Ma már más,hogy mennyire holnap megtudom,ha nem esik ónos eső.. ha nem hull méteres hótakaró.. ha nem hívnak be munka végett..ha a gerincem meggondolja magát és enged a gyulladásból.

Koppi,nálunk szél olyan hajnal fél 3 körül volt,de reggelre elült. Hó mint nálatok olyan 2 cm körüli,könnyű volt seperni,igaz a nehézséget nem is maga a művelet jelentette.

Csacska elég rossz éjszakád lehetett, de édesanyádé még rosszabb volt.
    Annak szívből örülök, hogy nem kellett bent tartani,s megúszta törés nélkül. Gondolom épp elég kellemetlen neki a zúzódással járó fájdalom. Mihamarabbi teljes felépülést!

heliantus, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  8. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hó eltűnt, melegedett az idő. Ma voltam lézerkezelésen. Az elején mondotta a kezelést végző hölgy, hogy az első 5-6 után jobban fog fájni. Ráhagytam. Annyit hallottam már, hogy nem is érdekel. Ritkán jön be a jóslatuk. :) Eltelt egy gyenge óra kezelés után és úgy éreztem, mintha ki akarnák húzni könyökből a kezemet. Mégis igaza lett neki. :( Bár ne lett volna!
    Fűtés nálunk jó, gond nincs vele, Hála Istennek! Ritka eset, ha meghibásodik. De ismerve a mostani helyzetet, ezek után már nem vagyok annyira biztos a jövőben.

9. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Ma 18,00-tól BABY BUMM!
    Aki még nem tenyésztett le mindent most elkezdheti!

Idén a fűtésünk már jó,nem úgy mint egykét éven keresztül amióta szigetelték.
    Azonban a szigetelés óta változott a gázfogyasztásunk.
    A köbméterfogyasztás úgy 50-70-nel kevesebb mint azonos időszakban,2006-ig tudom visszanézni.

Ildikó,..nálunk is több mint valószínű hogy az marad ki ami nálad,az utolsó gyémántja.

10. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Ha enyhül az idő rendben van,csak ónos eső-jég ne legyen, akkor holnap a lábam ki nem teszem,igaz öcsém megígérte,hogy lejön,vagy leszalajt valakit értünk,de a fenti esetben jobb ha mindenki marad a fenekén,otthon.
    Ez a költözési mizéria kezd burleszkre hasonlítani.

Lajos bajban voltam a birkagyapjúval,nem lett volna idő letermelni a maradék 16 takarót, inkább eladtam amit eddig megtermeltem.

Tihamér e fájdalmas kezelés mellett mégy vissza dolgozni? Vagy félbe hagyod?

heliantus és Tündi100149 kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Most azt gondolom, hogy majd éjjel dolgozok, nappal meg járok kezelésre. De majd kiderül, hogy is lesz valójában. :)

Hölgy-világ kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt mindenkinek!
    Jó munkát, pihenést, kinek mi jut mára.

13. Koppi

Szia !
    Nem tudsz aludni? Igen korai vagy még. :)
    No ez érdekes, bírni fogod ?? :)
    Vidáman piacolok a gácsérokkal...10- sével teszem ki...Viszik..:)
    Csak 15 takaró kell és mindkét farmon kész az event..:)
    Olvasgattám más topicokban is reggel, van ahol már kaméleont termelnek előre.
    Lehet kelleni fog, mert 18 db ólat kaptunk... Ennyi még gombócból is sok..:)

Utoljára szerkesztett: 10.1.15
  14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Korán felébredtem, körbenéztem és visszamásztam aludni. Sikerült. :)
    Mivel nem fizikai munkát fogok végezni, az a meglátásom, bírni fogom. De még semmi nem biztos, nincs letisztázva. Most elviselhető a fájdalom.
    Kaméleon? Nekem olyanom nincs. Hm. Utána kéne néznem. :p

15. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

16. Koppi

Milyen kihalt a topic !

Köszi, Laboviti !

Tündi1001 kedveli ezt.
  17. Tündi1001

Szép jó napot!

Van aki a mai napot is munkával tölti,mert valamit ledolgoznak asok ünnep miatt.

Megy az event,takarókon kívül minden más megvan.
    Szerencsére van olyan szomszédom aki sok csomagot vesz,így nekem is jutott 20 szupertáp,különben nem lett volna elég.
    Így be tudom fejezni.

Pár száz gyapjú is elment a piacon az állatok mellett.

Nos,elég sok vadállat van már a farmon így hát mielőtt megjelent volna a kiskacsa máris elragadták(középső kép).
    Vagy rosszul értelmeztem,hogy a tyúkból mindig csibe,kacsából mindig kiskacsa is megjelenik,akármilyen szintű az állat.

No de több kacsa is veszett Mohácsnál!

Hölgy-világ kedveli ezt.
  18. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Kérlek figyelmesen olvasd el, az alábbi tájékoztatót: http://hu.bigpoint.com/farmerama/bo...ítési-hiba-a-tenyésztésnél.11844/#post-140977

heliantus, Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  19. Koppi

Most nézem a térképen, hogy milyen meleg van a Duna-Tisza közén és Dunántúlon...11-14 fok ! Nem túlzás ez kicsit?

Nálunk meg 4 van mindössze...köddel..:(
    Lehet mi járunk jobban...:)
    Még 6 takaró és kész az event a Garabonciáson...
    A Koppin még küzdök..:)

20. Tündi1001

Utoljára szerkesztett: 10.1.15
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.