Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Gratulálok !

A seregről:
    Bennünket meg, ha a sima bakákkal kevertek össze, igaz úgy csúfoltak bennünket, hogy zsinórbohócok, de mi meg bokorugróknak hívtuk őket. (Ám nekünk volt kiemelt II-es normájú kajánk...és ők jöttek hozzánk kéregetni..:))

Szia Ildikó !

Igen olvastam...:( Sajnos.

patakvera, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Sziasztok,

a gázkazántól a tejberizsen át eljutottam a katonákhoz, határőrökhöz.
    Csacsak édesanyádnak szívből kívánok jobbulást. Sütimami te se betegeskedj, meg senki se, mondom ezt én akinek már szombaton se kellett volna bemenni dolgozni, most az ágyat nyomom. Nem győzöm inni a folyadékot, az ízeket nem érzem, és folyik az orrom, meg fájnak a tagjaim.
    Ez a tavaszba megyünk és utána szél eső vihar hó, meg előtte, meg közbe egy kis fagy meg a béka se tudja mi... nem szeretem. Leizzadok, kirohanok visszaizzadok és megfázok.
    Lajos a malmok a torony gyönyörűek, elismerésem hozzájuk.
    Berettyóújfaluban nem zárják be a Tescót, várunk szeretettel mindenkit - mondjuk itt vagyunk a határ mellett.
    Event kész, majd megnézem ezeket a csoda kaméleonokat, feltéve, hogy nem veszik fel a gépem színét és nem tudom, hogy hol keressem őket.

3. Koppi

És ez még mind semmi, mert most jön ez:
    Lehet, hogy régi, lehet, hogy ócska, de EZ is az én fiatalságom alatt volt menő sláger. A csapból is ez folyt..:)

A Tescot illetően köztünk van Debrecen, így addig megyek, ha onnan kell valami..:) (Eddig ide mentem a város szélére - de - megszűnik..:()
    (.............................):mad:

Utoljára szerkesztett: 12.1.15
  4. heliantus

heliantus Törzsjátékos

A számoz ismerjük,és most már azt is tudom, hogy kel kinézni ha melegebbre fordul az idő :)
    és hogy na tessék

aranymálinkó és Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Befutottam végre néhány percre. Gratulálok a sok kaméleonhoz, gondolom mindenkinek lett vagy több, vagy kevesebb! - de inkább több. A kis farmokon én is szereztem néhányat, legyen ott is. Csak nagyon keveset olvastam vissza, de tudom, hogy ettetek, ittatok, Helike, tessék meggyógyulni, Ildikó vigyázz a biciklizéssel, csak jégmentes úton közlekedj! Lajos épít, Kopi és Tihamér a katonaidőket emlegeti. Sütike már meggyógyult...remélem nem hagytam ki senkit!
    Miután anyától hazajöttem gyorsan bekapcsoltam a mosógépet és a ma megíratott magyart javítom, de nem haladok, persze mert közben ide is muszáj volt már benézni.......farmelvonási tüneteim jelentkeztek...

6. Koppi

Kedves Csacska !

Neked ezt a dolgozat javításhoz ajánlom.....
    vagy ezt:
    Mellesleg megjegyzem, hogy az én korosztályomnak már nincs rádiója..
    Anno a Sláger Rádió volt az utolsó, mert a mostaniaktól feláll a hátamon a szőr...
    A kocsiban is 1 Szlovák rádió szól rendszeresen, a Radio Express...érdekes módon ott csak ilyen illetőleg ehhez hasonló zenék vannak ..Kezdve a Queen-nel bezárólag, mondjuk Elton Johnnal...
    Magyar adóra csak a hírek idején kapcsolok át, utána tűz vissza..mert valahogy ezeket a Magyar litty, lötty slágereket és a RAP-ot nem kedvelem...:(

7. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Sziasztok!

Ezek is megszűnők..

Biztos hogy jó sok munkahely,még ha nem is túl nagy fizetéssel!

Legközelebbi puzzle,Veszprémi Völgyhíd ha megkapható!
    Sütike,nincs egy jó képed az állatkert bejáratától,vagy a Betekints-től fényképezve ,a hídról?

8. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Azért egy picit pihenjél Csacska. Zeneileg nagyon változatosakat hallgatok, a rádió nálunk is a hírekre koncentrálódik. Biztos lesz olyan puzzle, előbb-utóbb mindent megoldanak.

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  9. Koppi

Aztán itt vanak az ominózus elkerülők. Itt a Hajdúságban Debrecennél építették meg összekötendő a M4-es főutat az( M35-ösön keresztül ) a szintén M4-es főúttal. Ez a rész ugyan most ingyenes marad, de miután az elkerülő 1200 méteren belemegy az a autópályába így az is fizetőssé vált.
    Tehát eddig, ha dolgom volt Hajdúszoboszlón akkor bementem a 35-ösön Debrecen alá ott felmentem az elkerülőre (5 perc kb) és lementem a 4-esre amikoris vége a pályának.
    Most ugyanezt Debrecenen keresztül fogom csinálni. Több benzin, több lámpa, de jó lesz a debrecenieknek...
    Nem fizetek 5000 Ft.-ot azért az 1200 méterért !
    De gyanítom más sem.
    /Végeredményben más úton is megközelíthető Szoboszló, de annak olyan a minősége, hogy Balmazújvárosig 60 Km-es sebesség korlátozó tábla van kirakva. Nem is mehetsz annál gyorsabban, mert elharapod a nyelved, úgy ráz. Azt az utat, mióta megvagyok (61) éve csupán foltozták, felújítva eleddig soha nem volt!/

10. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

De mégis jó volt,mert ellehetett érni rajta az ominózus S Marketet! Most ugyanezért menjek be Debrecenbe busszal,messzebbre annyi szatyorral málházva jöjjek vissza amennyi kezem sincs? >:(
    Mellesleg nem annyira rossz az az út ha Koppi biciklizni hajlandó rajta! De még mindig hamarabb átjutsz Szoboszlóra ilyenformán,mint sokkal nagyobb kerülővel Debrecenen keresztül,legforgalmasabb csomópontokon át! Te tudod! Elvégre a benzin árát megint csökkentették.

Csacska kitartás, édesanyád is jobban gyógyul ha mellette vagy, nem utolsó sorban,így minden nap látja a gyerekét.;)
    S hát a bizonyítvány,és kiértékelési időszaknak is vége egyszer,arról nem szólva,hogy szerintem a gyerekek még kevésbé várják..:p

Helike jobbulást,sok pihenéssel egybekötve! Forralt bor, HP, jó zenék, olvasmányos könyv mind segíti a folyamatot! ;)

aranymálinkó és Tündi1001 kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szép jó reggelt!
    Koppi ne mérgelődj az elkerülő utak miatt. Egyrészt mert nem tudsz mit tenni ellene, másrészt meg nekünk jó, mint elmondják naponta az illetékesek. De főként azért ne foglalkozzunk ezzel (se), mert a modik hátha zokon veszik az "aktuálpolitikát". Volt rá precedens nemrég, mikor ipp a vásárnapi vásárlás megszüntetéséért morgolódtunk. Meg lettünk intve, de "rovót" (még) nem kaptunk.
    Nem azért mondom, de én is - volt harcostársaimmal együtt - zokon vettük, ha lehonvédoztak minket. A honvédség tagjai közül csak a városparancsnoksági járőröknek (VÁP) volt joguk MINKET igazoltatni vagy eljárni velünk szemben. Ellenben NEKÜNK meg jogunk volt őket igazoltatni, korlátozó intézkedéseket bevezetni velük szemben. Annak idején a Elnöki Tanács 4/1974-s törvényerejű rendelete, illetve a Minisztertanács 17/1974-s törvényerejű rendelete írta elő a Határőrség jogait és kötelességeit. Ezek szerint a Határőrség tagjai a szolgálat ellátása közben vagy azzal összefüggő feladat végrehajtása során jogosultak voltak igazoltatni, személyi szabadságot korlátozó intézkedéseket bevezetni az országhatártól számított általában 20 km-en belül. Magyarra lefordítva: Bárhol, bármikor. Ha a határőr szabadságon volt, akkor pihente ki a szolgálat fáradalmait, ezzel készült fel a további feladatok ellátására, tehát EZ IS összefüggött a szolgálat ellátásával. Aprólékosan elmagyarázták nekünk a tisztjeink. Még a rendőr is csak akkor léphetett fel velünk szemben, ha bűntettet követtünk el vagy arra készültünk. Már ott is elnyomott, éhező személy voltam. Őrsellátó. Az ugyan az, mint a honvédségnél a század szolgálatvezető. Az őrsparancsnok (századparancsnok) gazdasági helyettese. Az én havi zsoldom akkor 625 Ft volt. Az átlagfizetés meg 1700-1800 forint körül mozgott. (1974-75) A sorállományból az első. :D
    Tegnap nap közben, ha ide a fórumra akartam jönni, nem lehetett. Javasolta a rendszer, hogy regisztráltassam magam a játékba előbb. Inkább nem. A jó ........-kal szórakozzanak, ne egy volt törzsőrmesterrel! Na! Csak azért!!! :p

12. Csacskamacska

Jó reggelt kívánok mindenkinek!
    Foltokban csúszósak az utak, figyelmeztet a jós. A mellékutak még elég pocsékak, mert ott nem takarítottak és el sem olvadt mindenütt az odafagyott hó, jég. Szerencsére rövid távon kell ilyen úton mennem. Mára 6 fokot jósol, így van rá esély, hogy elolvadjon és száraz úton tudjunk közlekedni.
    Munkára fel!, pedig még visszabújnék az ágyba kicsikét ebben a sötétben.

13. Koppi

Szia !
    Akkor ezek szerint Te januárban vonultál be sorbakának... Én szintén juniusban 74 ben, de 76 juniusában szereltem le.

aranymálinkó és Hölgy-világ kedveli ezt.
  14. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Sziasztok!

Én vonultam 68 Nov.szereltem 71 Febr.ÓÓÓÓÓÓÓ azt hittem soha nem lesz vége.27 hónap.

Ilyennel jártam...

Warsawa FSO(más néven púpos varsó)

Amikor az Interspárba megyünk vásárolni,mondom a Tündinek most egy kicsit otthon érzem magam.
    Pont a Határőr laktanya helyén épült.

Volt egy honvéd laktanya is ahol(Orbán)volt.Itt szívatták "kopasz"korában.

Utoljára szerkesztett: 13.1.15
  15. Csacskamacska

Katonásdihoz nem tudok hozzászólni, mivel nem voltam katona.. Már a fiam is megúszta, a férjem pedig az egyetemi évei előtt volt egy évig. Nem túl sok "emlék" maradt meg bennem, mivel akkor még nem is ismertem.
    Ragyogó napsütés, a tegnap kimosott ruha szépen szárad, vasalás az nem lesz, mert nem jut rá idő. - majd valamikor, megvár. Hajmosás jön, de azt nem a napon fogom szárítani.
    Lajos, emlékszem ezekre az autókra, ma már csak emlék...
    Tudtok valamit a következő eventről?

16. Koppi

Pedig milyen csini katonalány lettél volna!8)
    Tény, hogy pompás napsütés volt ma, de mostanra már csillog az út felülete, azaz kezd fagyni..:)

17. Hölgy-világ

Szép estét!
    Csacska ez már kérdés a médiumunknál is.
    Jósunkra hivatkozván:
    "..Nézzünk akkor egy általánosan használható tippet a kezdéshez.
    Érdemes lehet felosztani a területeinket: felén nagyobb TP értékű fákkal, felén nagyobb értékű ólakkal várni a kezdést. Kezdést követően csak a fákat learatni a Tp gyűjtéshez. Ha ez sikerült egy aratással, akkor kikapni a fákat, földet a helyükre és indulhat az eventnövény. Viszonylag hamar el lehet majd jutni arra a szintre, hogy az ólak vegyék át a főszerepet. Két területen a már korábban jól felkészített állományt leszedni - ha szükséges, a következő kört elindítani (esetleg már kevesebb -rövidebb érési idejű ólakkal.) Ha ezeken átevickéltünk, mehet tovább minden területen az eventnövény.
    Így ugyan egy ideig "áll" két területünk, de ez valószínűleg kevesebb időveszteséget fog jelenteni a többségnek, mint event közben kipakolászni a 24-36-48 órás óljainkat, és várni a beérésüket.."

18. Csacskamacska

Ó, igen, biztosan jól állt volna rajtam!
    Reggelre megint csúszni fog az út. Ma is néhány helyen, kanyarban, jelzőlámpánál.. bizony nehezen indultak a kocsik, közöttük én is.
    Köszi Ildikó, épp gondoltam, hogy le kellene szedni az ólakat, mert nekem most sok van kinn, de akkor várok.

19. Hölgy-világ

Pletykagangban olyasmit olvastam,hogy első körben kb. 60000 TP beadásra számítanak fákból, ezt ilyen-olyan számolással-tervekkel (kell-e mindenféle tojásból születő repkedő, avagy nem)elő is vezették. Kelleni fog hasonlóan az állatok, itt számítanak arra,hogy magasabb szintű ólak,terményes ólak, és óriás ólak is számításba jöhetnek. A kettő 'feladat' között lesz érdemes az eventgazt letermelni az egészet,vagy csak részben?? Szóval ilyesmik vannak,meg olvastam vadszederről,vörös áfonyáról,gombáról,és szögletes gabonáról,jamsz gyökérről? Ez utóbbi kérdésem micsoda,mert még nem találkoztam vele..csak maniókával.

20. Koppi

Ildikó !, amit Te nem találsz.
    A mellékelt képen a jamszgyökér, a Bahán termeljük. Lehet, hogy nem tudod még termelni AB híján...Nem tudom...:)[​IMG] A helye a táblázatban az aloevera után és a paprika között van.
    Amúgy a 6. kamra felső sorában a második cserép a jamszgyökér termesztés lehetősége.

Utoljára szerkesztett: 13.1.15
    aranymálinkó kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.