Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Köszi Koppi, van, csak valahogy kimaradt a tudatomból. Megyek megnézem mennyi is az az annyi..
    Szép álmokat!

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó éjt, ma korán lefekszem, nem bírok tovább fennmaradni.

3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ildikó! Szerintem van neked a pajtában jamsz gyökered. Nekem is van 5277 db (megnéztem most) és én nem vagyok magas Bahamás szinten. Mondjuk másikon sem. :p
    Koppi! Nem januárban, hanem februárban vonultam és szereltem le. 1974 február 20-1976 február 19. Plusz jutalomból 1984 május 8-augusztus 3. Két kisgyerek mellett. De jó volt távol a családtól 3 hónapot. Tiszthelyettes iskola Kiskőrös, 10. vegyvédelmi ezred. A 122-s tarackos tüzérezred melletti lakatanya volt, a homoktenger kellős közepén. Sok szőlőt termeletek, de bort az csinálták akkoriban. Ihatatlan volt. Nyár végén, ősz elején beálltak a cukorszerelvények, azzal csinálták a bornak nevezett lőrét. Érdekes, de helyi bornak nevezett akármit nem lehetett venni sehol ott. Nem csoda. Azóta is tartózkodom az alföldi borok ivásától. Maradok a szőlőből készülteknél.
    Amikor Csacska elbúcsúzott, én már aludtam. Fél tíz előtt letettem a Mongóliai útleírásról szóló könyvet (kiadás éve 1961) és elaludtam 1 percen belül. Viszont fél háromra kialudtam magam. A reggeli farmerkodással végeztem a két farmon, ráértem csevegni itt. Most megyek és főzök feleségemnek meg magamnak fekete levest.
    Az előrejelzés szerint a következő két hétben csak reggel lesz fagy, napközben valamivel nulla fok feletti "zimankók" várnak ránk. Majd meglátjuk, mennyire válik be. :)

4. Hölgy-világ

Szép jó reggelt!
    Mintha Lizzy még aludna,vagy felhős az ég,alig dereng át valami a redőny résein. Eventre kész állapotban vagyok,és rájöttem,hogy holnap lesz 15-e.:p
    Tihamér van, tegnap este megnéztem.Továbbra is hanyagolom, inkább termelem nagy mennyiségben a szőlőt,és broméliát, töméntelen mennyiségben kell a természetgyógyásznak. A homokos talajú alföldi borokról annyit,hogy nagyapám is homokon termelte,viszont azt a bort csak ő volt képes meginni. Pedig a kertek királynője pl. csak olyan viszonyok között 'virul',máshol nem lesz szép,mi próbálkoztunk itt vele,jó zsíros fekete földön,és nem:( Tapasztalat fehér csemege szőlőknek való. Dabas fele ahol keveredik a homok és a föld kiváló az otello, és a merlot( különböző kék szőlőfajták házasításából született szőlő)édes fajtáknak.

heliantus és Tündi100149 kedveli ezt.
  5. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép reggelt!

Nálunk régen szőlőnek 80% "noa"de legtöbben noha-nak hívták.
    Nincs még egy bor melyik ennyire pusztítsa az agysejteket mint az ebből készült.

Hívták Guggolós bornak is.Ha egyszer megkínáltalak,,utána guggolva mentél el az ablak előtt nehogy behívjalak.:D
    És öröm volt szüretelni,ha a dér megcsípte szinte mind a tőke alatt volt.

Jelenleg napos az időnk.

Utoljára szerkesztett: 14.1.15
  6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Amikor biztonsági őrségben voltunk Kaposvárott a katonai lőtér környékén felkerestünk egy szőlősgazdát és vettünk tőle bort. (Tél volt, hideg volt, fázott a katona). Beletettük a kulacsba...(nem tudom milyen bor volt),de lemarta a belsőfaláról a revét..Ragyogó tiszta lett az addig vízköves kulacs belülről..:p
    Itt is napos volt az idő, de amolyan csípős is kissé.
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/vii-képregény-event.11872/#post-144248

Ha esetleg nem lenne mit csinálni.

Utoljára szerkesztett: 14.1.15
  7. Hölgy-világ

A kis farmosokkal jól kibabrálnak, szögletes gabona,meg vörös káposzta. Ez megint honnan élvezetes nekifogni 60 szint? Nem baj addig talán tenyésztenek mókusmajmot, ha ugyan ki van váltva..

heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
  8. Tündi1001

Koppi,több mint valószínű hogy az is olyanfajta bor volt.

Mindenhol kiraktam már mindent,összes fa,nagyobb állatok,kaméleonok törölve ha beérnek.
    Mókusmajmok már megvannak,egyedül a főfarmra lehet vetni.

9. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Lajos valamit elnéztél:

A Szellővirág

Tulajdonságai:
    Érési idő:
    05:00 óra
    Amit ad: 56 TP
    (2x2-es területen)
    Ültethető: Fő farm, Erdei tisztás, Szédült szántó, Bahamarama sziget

(Hölgy Ildikó)

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  10. Tündi1001

Az első 2000-t főfarmon is hamar megtermeljük.Majd átváltunk kis földre, de előbb még fel kell termelni,a nagy ólak 36 órásak.
    Már az összes fa kint van,holnap 14 után első faszüret,és van 900 túrbó.A többit majd meglátjuk.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  11. Csacskamacska

Sziasztok. Csak beugrottam, olvastam az event leírását, kiraktam majd az összes fámat. A bahán vannak még állatok, ha beérnek, oda is mennek a fák. Az állatoktól inkább tartok, az nehezebben fopg összejönni, jól meg kell gondolni, hogy mikor indítsuk az órát.

12. Koppi

Viszont ha megspékeled szupertáppal akkor mindjárt 50%-al csökken a beérési ideje a giga ólaknak !

13. Tündi1001

Hát pont ez az ,szupertáp ami általában kevés nálunk.Ezért raktuk ki a nagyokat előbb,de lehet hogy azért mégis kell SZT.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Az éjjel álmodja meg mindenki, hogy hogyan is fogja az eventet csinálni!
    Jó éjt!

heliantus, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  15. Koppi

Szia és szép reggelt Mindenkinek !

Nem aratni, bármennyire is késztetést érzünk rá !

16. Csacskamacska

Jó reggelt!
    Nem arattam, de benéztem, majd elvesztem az "erdőben". 15 óráig nyugi, akkor bevethetjük magunkat a munkába.

17. Koppi

Szia !

Mennyire viszket az ujjam...de nyugi van..:)
    A mai pörgetésen gyütt 1 csacsikovács..:)
    Meg is lepődtem..:)
    Vigyázzatok a közlekedéssel, mert erősen csúszik az út !

18. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    A Hetedik képregény event 2015. január 15. (csütörtök) előreláthatóan 14:00 órakor kezdődik.

19. Koppi

Köszi Laboviti, de nálam jóval később fog kezdődni a ketteskén, mert az este elfelejtettem telepíteni a fákat.
    Jut eszembe géppel lehet e a fa érésgyorsítót használni?
    Mert akkor beáldozok 1 kupont..:)

20. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    A vetőgép "munkásai" megoldják ezt a feladatot.
    • Kacsa Kata Trágyázás:Itt három alopció érhető el:
      • Földek Kacsa Kata szupertrágyázása
      • Fák Kacsa Kata szupertrágyázása
      • Fák Kacsa Kata turbótrágyázása (fatrágya)

Részletesen: https://board-hu.farmerama.com/inde...ratógép-vetőgép-állatgondozó.6882/#post-22147

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.