Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

A baj az, hogy az elmúlt években nagyon sok tankönyvkiadó volt és rengeteg tankönyv közül lehetett választani. A pedagógus maga döntötte el, hogy melyik tankönyvcsaládból tanít. Nos, én mindig olyan tankönyvet választottam, amelyik szótagolva tanít olvasni. Nagyon sok előnye van, többek között a Tihamér által említett helyesírás pontosságának megalapozása. Most a másik vég van, 3 tankönyvcsalád maradt, ebből kell választani. Szerencsém volt, mert megmarad a választható tankönyvek között az a tankönyvcsalád, amelyből hosszú évek alatt tanítottam.
    Két évet tanítottam olyan tankönyvből mely szóképesen tanította az olvasást, nagyon nem szerettem, semmi értelmét nem láttam, de akkor fenti utasításra ajánlott volt abból tanítani. Utána elkerültem abból az iskolából, így megmenekültem a szóképektől és visszatértem a szótagoló olvasáshoz.
    Szorobánnnal való számolást is tanítottam valamikor, van is itthon, meg kellene keresnem és feleleveníteni a vele való számolást.

Felhősorra kitettem a "Télapó kis segítőit", amiről nekem az rémlik, hogy valamikor azt írták, hogy felhősorra nem tehető. Ti hogyan emlékeztek. Lehet a következő aktiválásnál el fognak tűnni?

Holnap farsangolunk. De jó lesz nekem! Kiszebáb égetéstől kezdve, hangos - zajos télkergetés, majd "buli".

heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Nem hinném, hogy eltünne. nekem az annak idején kapott tűzijátékom is kint van azóta is.
    Innen gondolom, hogy megmarad....

aranymálinkó és heliantus kedveli ezt.
  3. Csacskamacska

Látod ez eszembe sem jutott, pedig nekem is kinn vannak a tűzijátékaim.
    Úgy érzem kezdek lázasodni befele, már csak ez hiányzott.:(

4. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Nekem is volt egy modernebb változata,sok színes gömbökkel. Később tudtam meg,hogy mi, mert megvenni megvették,mint érdekességet, gyerekek játszottak is vele, mert tetszett nekik a tili-toli,csak arra nem tanítottak meg minket,hogyan kell használni.
    Mert a szüleink se tudták ;)

Tihamér nálunk is rengeteg a pedagógus.Nagynénéim, unokatesóm,férje,egyik sógorasszony. Tapasztalatból tudom a tanárok-tanítók legtöbbje ott rontja el a gyermekét, hogy otthon azokat is tanítaná,nem pedig neveli. Van egy jó hírem mire felnő a gyermek,és betölti a felnőtt korhatárt,kinövik.:)
    Viszont magukba szívnak és hordoznak olyan eszmei értékeket, olyan biztos alapon nyugvó tudást, derűs szemléletmódot ami végig kísér az életükön,ad nekik kitartást, és boldogulnak egy kaotikus rendszerben,vagy rohamosan fejlődő világban.

Csacska a jelenlévők mindig kivételek! Tényleg ez a meglátásom..

5. Csacskamacska

Tudom, hogy nem voltam tökéletes anya, de amit tettem annak tudatában tettem, hogy azzal teszek a legjobbat a gyermekeimnek. Becsületes, rendes emberek lettek. Mindenki jót akar a gyermekének, a legjobb belátása szerint cselekszik, mégis hibázik. Erre lehet, hogy rá sem jövünk, vagy későn jövünk rá, de idővel az ember gyereke majd megmondja, hogy mit nem csinált jól a szülő.
    Ja, és ki az, aki nem hibázik?? Van hiba nélküli, tökéletes ember?

Jó éjt!

6. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hiba nélküli ember? Hiszen ÉN sem vagyok az! Egy hibám nekem is van, a túlzott szerénység. :p
    Jó reggelt gazdák!
    A beígért hó eddig elmaradt, pedig 20-30 cm-t jósoltak Nem jött be nekik. De jó! Nem hiányzik.
    Csacska ne betegedj meg! Kerüld el a lázat! Nem olyan jó feküdni az ágyban, ha az ember fia-lánya oly elesett és csak a vízszintes testhelyzetet igényli. Remélem mások meg már kikeveredtek ebből a nyavalyából Azt én nem értem, ha - a rádió meg a tévé szerint - felénk (Nyugat-Dunántúl) eddig nem volt influenzajárvány idén, akkor miért zárták le a kórházakat, no meg mi volt VELEM múlt héten? Akkor én is oly maródi voltam. Csak heverni kívántam, mert lusta vagyok? Oszt nejem most miért érzi magát kezdődő lázasnak meg elesettnek? Azzal rágalmazott meg tegnap estefelé, hogy én fertőztem meg. De ha én sem voltam flus? (Nem flúgos, mert abban nem vagyok biztos, hogy az nem vagyok.) Reggel elugrok a Lidl-be drótszamáron (mert paci nincs, pláne olyan muraközi, mely engemet is elbírna) lévén jók az utak. Az idő tiszta, út meg száraz. A torkom is, de azért nem iszom le magamat.
    Tenyészteni, tenyészteni és tenyészteni! EZ a feladat a napokban.
    Legyen szép napotok!

heliantus, Fatther és Hölgy-világ kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Jó reggelt! Nem akarok én beteg lenni, igyekszem elkerülni, csak a gyerekek között sok baci röpköd és kapok én is belőle. Az este lámpáztam, ittam Aszpirin C-t, ettem narancsot, a szokásos vitaminjaimat is bevettem. Most csak kicsit érzem "nagynak" a fejem. Ronda szeles idő van, ami nem tetszik. Délutáni farsangunk az udvaron kezdődik, bizakodom, hogy addigra mérséklődik a szél, mert nagy ellensége a homlok- és arcüregemnek.
    Este majd tenyésztek, ha lesz hozzá erőm...persze a farmra pihenni jövök!
    Dorottya szorítja, Zsuzsanna tágítja a népi hit szerint, akkor jönni kell a tavasznak, arról nem is beszélve, hogy mi ma úgy elijesztjük, hogy nyakába kapja a tél a lábát és csak jövőre mer visszajönni.
    Szép és jó napot Nektek!

heliantus, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  8. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Jó Reggelt!
    Azt nem tudom Dunántúlon milyen az idő, nálunk szélúrfi vágtázik fel-le őrült módon versenyezve saját magával.
    Keresztfiam keservesen megy ma Oviba, utálja az ilyen szeles időt. Héten volt iskola látogatáson anyukájával,tetszett neki,csak az nem,hogy olyan csöndben vannak a gyerekek. Mire megszokja a szentem..lesznek vele problémák,mert hát beszélni,azt tud.
    Matematika órán voltak,meg második osztályos környezetismereten.
    Megbeszélték anyukák,hogy a 4 jó barátot egy osztályba kérik,együtt maradnak. Igazgatónőt kapják ha meghosszabbítják a kinevezését, amúgy nyugdíjba készül, ezen esetben tanító bácsijuk lesz.
    Betegeknek jobbulást, lázmentes szép pénteket kívánok!

S mit jelent a Dorottya szorítja? Az ilyen szeleset? Csacska szerintem bújjál csadorba, és megmenekült a homlok- és arcüreg.. ha márt farsang, jó szórakozást!

9. Koppi

"Dorottya szorítja, Julianna tágítja..." Remélem beválik a népi jóslat.
    Ramaty egy időnk van. Néha néha 1-1 hópihét hoz a szél...de semmi egyebet..(Jobb mint az eső)

10. Hölgy-világ

Továbbra is vágtázó szél, és ragyogó napsütés,valamint -1 fok.

11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Ragyogó napsütés, szél nincs, meleg sincs. Remélem ezek után közel van már a tavasz.
    Reggel megjártam az utat a Lidl-be. Az út tényleg jó volt. Mínusz van, illetve volt még akkor. Elugrottam egy kis narancsért. Akcióban 189 HUF kilója. Feleségem megbízására, "Ha már úgy is oda mész, akkor hozzál még"... Hoztam. Az a két kilónyi narancs mellett még további 6 kilónyi ezt-azt. Mivel volt benne papírzsepi meg törlőkendő is, három táskányi lett a cucc. Nem kicsinyeskedünk kérem!
    Ma az én kis tündérkém is megy jelmezbálba. Az este felettébb izgatott volt a hangja. Mivel leányka, magától értetődő volt számára, hogy Ő királylánynak öltözik. Azért kíváncsi lennék, hány hercegkisasszony lesz abban a jelmezbálban. :)
    Betegek tessék mielőbb meggyógyulni és pihenten jönni pihenni a Bahamákra! Akár este is lehet, mert itt és most, csak Neked, mindig csupa-csupa napsütés van. Had dolgozzon pihenésül a munkában megfáradt dolgozó. Azért nem semmi, hogy az ember ide jár pihenésképpen dolgozni. Mindezt a fárasztó napi robot után. És még jól is esik! :D Na jó, én könnyen jártatom a számat. Nyugállományú semmittevőként könnyű..... Kezdem megszokni, hogy nem kell menni dolgozni. Jó dolog.
    Jó ebben a napsütésben kinézni a meleg lakásból. És itt még a szél sem fúj. Kint sem, de bent végképp nem.

Hölgy-világ és Fatther kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Sziasztok! Kifarsangoltam magam, úgy el vagyok fáradva, a mosogatórongy kiglancolt dáma hozzám. Délután 14 órakor volt a megnyitó a parkban, innen indult a menet rendőri felvezetéssel. Egy gyönyörű ló ment a menet elején, majd követte a kereken forgó menyasszony és vőlegény, majd a kikiáltó kisdobos és a több mint 400 gyermek mindenféle zajkeltő eszközökkel akkora zajt csapva, hogy a környéken lakók mind az ablakokhoz szaladtak. Az iskola környékén tettünk egy kört, majd az udvarra visszatérve következett a kiszebábok elégetése, miközben tréfás farsangi rigmusokat mondtak a gyerekek. Zárása az udvari programnak néptáncosok fergeteges tánca és végül táncház. Egyedül az erős szél volt zavaró, a kalapomat lehúztam az orromig és a kapucnit is felhúztam, nem érdekelt, hogy hogy nézek ki, védtem az arcom és homlokom. A tanteremben jelmezbe öltözés, bemutatkozás, evés - ivás, játékok és táncolás volt a program. Egy szóval sem mondom, hogy nem volt jó, csak annyit mondok, hogy fárasztó volt. Holnap délig nem kelek fel!! Juszt se!!
    Szegény farmjaim igen elhanyagoltak voltak ma, így megyek terepszemlére.

heliantus, Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  13. Koppi

Kürülbelül 1 óra hosszat nem volt elérhető sem a farm, sem más oldalak itt nálunk.
    Egyedi volt a bajom, vagy esetleg nálatok is észre lehetett venni?

Itt most -1 fok és baromi nagy szél van.

heliantus és Hölgy-világ kedveli ezt.
  14. Hölgy-világ

Örülök,hogy jól sikerült a farsang,kicsit tartottam tőle,hogy elvisz benneteket a szél Csacska,biztos aranyosak voltak a kicsik,nagyon élvezhették! Volt otthon élménybeszámoló..
    Holnapra fánk és csöröge megrendelést kaptam,meglátom,elvileg főzni nem kell.

Koppi, nem tudom,2-ig voltam farm közelben, rendben működött,utána olyan fél 6 körül,akkor volt egy kis probléma a rendszer összekeverte a farmképeket,de frissítéssel megoldódott,és most,simán megy minden.
    Jó pihenést, szórakoztató hétvégét kívánok!

15. Koppi

Erre a fél hatosra gondoltam...Szerencsétlenségemre pont akkor akartam a farmon tüsténkedni..:(
    Nem igazán jött be...

heliantus kedveli ezt.
  16. Csacskamacska

Ó igen, a gyerekek nagyon élvezték! - és valóban jó is volt. ( hogy elfáradtam az meg az én bajom)
    Pihentető jó éjszakát!

17. Koppi2

Koppi2 Haladó

Összekotyvasztottam 1 csillogó juhot a nagy termelés közepette és kiraktam a piacra.
    Kíváncsi vagyok, hogy kell e valakinek? :)
    Megyek is tentikélni Jó éjt Nektek...:)[​IMG]

18. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!
    Egy kis ízelítő....
    Nálunk hóból is nagyon kevés van,úgy néz ki mire ideér valahol elfogy leesik.Szél az annál nagyobb így a -1 foknál többet lehet érezni.Lassan értem ide,feltartottak az unokák.
    Tenyésztés vége,feladat befejezve,egyik farmon még a farkas szomszéd is.Igaz,.. hogy nincs is farkasbarlangom.

Gép egész délután be volt kapcsolva nem vettem észre semmi gondot.Hiba az ön készülékében van!

Tündi felváltott a náthából,én már szinte végére értem,ő most kezdte.

Jó éjt!

19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Itt nincs szél és nincs hó sem. Mármint friss, mert azért a régiből még akad.
    Kicsi tündérkémet tegnap délben haza kellett vinni az oviból, mert belázasodott. 39 fok egy kicsinél sem kevés. Szerencsére a délelőtti jelmezbálon részt tudott venni. Neki EZ volt a legfontosabb tegnap. Alig múlt el neki valami, jött az újabb. Persze ahol ennyi csemete van együtt, könnyen jönnek mennek a bacik és a vírusok. Ott a pedagógus is hamar megkapja, megkaphatja. Aztán a flu elleni védőoltás is olyan, ha épp nem az a törzs lendül támadásba, akkor reménytelen a helyzet. Előre kiszámítani nem lehet. Az első világégés alatt kevesebben haltak meg a fronton harc miatt, mint ahányan a spanyolnáthának nevezett influenzában a háború után. 20 millió - 50 millió.
    Ma finom lucskos káposztát csinálunk ebédre. Szeretem a káposztát így is, úgy is. Csak az epém lesi ferde szemmel, ezért kell vigyáznom, mikor mennyit. Holnap meg majd mustáros szelet lesz, levest még nem beszéltük meg. Remélem feleségem nem húslevesre szavaz. Ma meg nem is kell a főzelékhez.
    Én a tegnapi nap folyamán nem vettem észre estefelé semmi gondot a nettel, rendszerrel. Az igazság az, hogy kora reggel, késő este és egész éjjel ezen a gépn is tudok vidáman idejönni. De úgy 9-10 órától estig csak a feleségem gépén. A Gizi nem hajlandó ITT lenni. Máshol igen, csak és kizárólag itt nem. A nettel nem lehet baj, hiszen a másik géppel, meg a mobillal, tablettel sincs.
    Napközben, ha nem megyek a feleségem laptopjára, nem is tudok felmenni a fórumra. Amikor indítom a napot mindig tisztogatom. Illetve majdnem mindig, mert ma nem, de simán bejutottam. Máskor meg napközben is csinálhatok akármit, csak vigyorog a Gizi az erőlködésemen. Flash player sütirörlés, Ccleaner, no meg a DOS-os parancstörlés a sütiknél, de bizony hiába. Nem és nem. Időnként besegítek az Advanced System Care-val is.
    Legyen szép napotok! Sok napsütés, stélmentes, hómentes. És pihenjetek a hétvégén, hisz azért találták ki!

20. Koppi

Sziasztok !

Valami átviteli gond lehetett, mert a YouTube sem játszotta le azt amire rákattintottam, aztán a fiam Apple gépén is hasonló volt a helyzet (az meg nem Windows alapú mellesleg ) No mindegy elmúlt, ne jöjjön vissza.
    Bubóra visszatérve. Elvitte valaki a csillogó birkát. Így ott is gazdagabb lettem.

Itt most -4 fok van és süt a nap. A szél fujdogál kicsit. A boommal nem foglalkozom. Mindenütt meg van a felhősorom.
    Legyen szép Napotok !

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.