Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Milyen igazad van Zsozsó! Nem is kell kipakolni az állatokat, mert nyakunkon a következő event, így arra a pár napra felesleges. A turbófákat már rég kitettem, tegnapelőtt meg a 2 ragasztós ólat és ezzel kész is. Itt bújócskát játszik a nap, hol kisüt, hol meg elbújik.

Tündi1001 és zsozso577 kedveli ezt.
  2. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Amikor végeztem az eventtel megnéztem a naptárt és ugy döntöttem, felesleges nagyon-nagy
    átalakitás, hisz jön a következő event. Én az óriás-fákat ki sem tudtam tenni.....pedig kellett volna!
    Igy muszáj lesz spórolni, mert KK-m kevés van....az valahogy mindig kifogy.
    Nálunk most bujt elő a nap....ideális sétához! Bár az esőtől sem ijedek meg...de nem ugy néz ki!

3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Régen jártál erre. Lehet a Gizi nem engedett? Sajnálom, mert értékes sorokkal lettünk kevesebbek. A humorod máig űberelhetetlen..és hiányzik a topicból.
    Lehet igazad van a csavarokat illetően, mert két havi használat után, nem lenne ildomos rozsdásodniuk. Mondom nem lenne..De csinálják...

Nálunk, most 10 fok van. Felhős az ég, de néha átsejlik a nap is. Nincs olyan igazi Tavasz még.
    Továbbá, már a délutánba is hajlik a nap és közelg a hétfő....
    Mint "boldog nyugdíjas" ez Neked immár mindegy..:)
    Tényleg ! Mi újság az újradolgozással ? A volt munkahelyeden ? Elkerülte a figyelmemet eme momentum ?
    A kis hercegnődről sem írtál...

Nekem kint maradtak a nagy fák..Ugyanis katt ide, katt oda és simán elfogyasztottam a szupertrágyáim 45 %-át... A Kacsa Katákról nem is beszélve, mert azokat a Bahamán használtam föl...botor módon, feleslegesen...

A Bahán közben Vizitáncos lettem...(előszörre..)

Utoljára szerkesztett: 22.3.15
  4. Csacskamacska

Ma alig dugtam ki az orrom, mert Szél Úrfi annyira táncolt, hogy úgy gondoltam szegény fejemnek erre már igazán nincs szüksége. -elég kótyagos az szél nélkül is. Délután sokat feküdtem, nem akarom elkiabálni, valamivel jobban is vagyok.
    Reggelre nem kérek hideget, nem kérek szelet!! Jó időt kérek!!
    Szerintetek mikorra várható a korall? Mit jelent az, hogy a közel jövőben? Költsem el az új fákra a banánjaimat, vagy üljek a fenekemen és várjak?
    Jó étvágyat a vacsorához!

5. zsozso577

Egész délután kint sétáltunk....addig amig fel nem támadt a szél és nem tünt el a nap....egész jó idő volt.
    Azután....metsző hideg lett....ebből itélve nálunk a reggel biztosan hideg lesz. Itt a szél nagyon gyakran fuj!
    Nem lehet hozzászokni!....viszont tiszta a levegő!
    A közel jövő szerintem mindenkinél mást jelent! Engem valahogy nem hoz lázba a korall!
    U terület ...uj kihivás kell???? Nem tudom!
    Egyébként ma váltottam ki az uj fákat...1-1 db-t vettem is...ki is tettem!
    Belecsaptam rendesen az AB-k elverésében!

aranymálinkó, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  6. Koppi

Én sem fogok korallkodni, egyrészt mert nincs fölös AB-m, másrészt szisztematikusan haladok és ebből nem engedek.
    Azaz előbb a növények aztán a fák....Amúgy is jó nagy érvágás volt a 40 AB-s kiváltása a 9.kamránál..

aranymálinkó, Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  7. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép estét!

Egy farmon még várakozok a felröppenőkre,a másik kettő már kész, oda még kell 26 db nemsokára aratok ha előbb nem reggelre meglesz.Egy jótevőnek köszönöm a sok felröppenőt,..az a farm már kész!
    Ól:Kaptár 3sz. pir. Kaméleonlak 3sz. pir. Sz.istálló 3sz. pir. Strucc kar. nar. Kakas1 Egér2 Mosó1 Pocok1 Macska1 Galamb1 Róka1

Fa farm:Szakura FenyőXXL Naspolya4 SárgabarackXL2 BirsXXL TölgyXXL2 CitromXXL2 CitromXL BirsXXL BodzaXL2 MandulaXXL AlmaXXL

Fa Baha:CsavarpálmaXXL Tűzvirág Papagálytoll5 Pisztácia5 PisztáciaXL3 Gránátalma4 u.a.XXL2 Csillaggy.2 Datolyasz.XL2 Monbinsz.XXL LicsiXXL KamkvatXXL

Most mit is mondjak,..nem mondok semmit.Ez van ezt kell szeretni!
    Aranybanánokat elvertük,..most jöhet a korall! Még ma valamennyi állatot kirakunk,..főleg amiből kevés van.
    A megszerzett 2kenyérgyáron és az 1 lekvárfőzőn amit a Valdemáron szereztünk már a harmadik szint fele járunk.

Mindhárom farm kész!

Utoljára szerkesztett: 22.3.15
  8. Koppi

Szia !

Gratulálok !
    Én most elblicceltem ezt az eventet. Szó szerint. Bár belefogtam, de végére már nem futotta az erőből, így tudtam, abba kell hagyni. Viszont a Bahára lett 2 Szentjánoskenyérfám és 1 cédrátom ! (eddig nem volt)
    A farmra meg további 2 kökényem és 1 sárgabarackom. Ahhoz képest elégedett vagyok.

Pitymallik...de hideg van: -2 fok...Nem jó a tavaszi növényeknek..A vadlibák erőteljesen húznak Észak felé...Lassan jönnek a gólyák is...:)
    Mellesleg hétfő is...Juj

patakvera, aranymálinkó, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  9. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Ma elaludtam, mert bár felkeltem kettő előtt, de visszaaludtam háromnegyed ötig. Ilyen is ritkán fordul elő. Pedig kielnc előtt elálmosodtam és elaludtam.
    Tündérkém hála istennek jól van, csak éppen élvezi a tavaszt a kertben, másrészt meg a kutyákat próbálja "nevelni". Az idősebbik hagyja magát, öreg már szegény, de a fiatalabbikkal nem bír. Persze nem bántja, még fel is ülhet rá, - nagy kutya, 40-50 kg körüli súllyal- , de Bonónak a fiam a GAZDA, a falkavezér. Ha ő szól akkor egyből "ugrik". Az idősebbiknek már nem sok lehet hátra, 1-2 év, de az újat majd a kicsi akarja megnevelni. Megmondta, az az ő kutyája lesz. Legyen! Olyan aranyos, mikor csípőre tett kézzel perlekedik a két kutyával.
    A munkahelyemről hazacuccoltam mindent. Megígértem, hogy nem zárok be minden kaput. Bent megy a vita, hogyan alkalmazzanak, mert kellenék, de más a vezér és megint más a műszaki igazgató elképzelése. Az egyik eseti behívásokon gondolkodik, - ez a vezér - a másik meg a folyamatos napi munkavégzés mellett. Mind a kettőnek van igaza. Én meg nem akarok füttyszóra ugrani. Mondtam, olyanról szó sem lehet, hogy kitalálják negyed kettőkor, hogy menjek be négyre dolgozni este tízig. Ha kell, az átmeneti időben, míg nem tisztázódik az alkalmazás mikéntje, legalább egy nappal előre szóljanak. Akkor megyek. Ott van a bibi, hogy a termelés vezetői nem tudják azt megoldani, hogy előre szóljanak. Nincs olyan gépbeállító, mint régen volt. Olyan, aki jóformán csak a spéci alkatrészek gyártásával foglalkozott és hajlandó volt túlórázni is sokat. Akik helyette vannak, azok egy része is jó szakember, de plusz munkát nem vállalnak. A másik része meg nem ért hozzá. A szaki meg ősszel kiment dolgozni Ausztriába targoncásnak. Többet keres, mint itt beállítóként. De azért minden nap korán elmegy kocsijával dolgozni és későn, este 8 körül vagy még később megy haza. Alig látja a családját. A pénz nem minden. Ő azon gondolkodik, hogy április elsejétől visszajön dolgozni a céghez. Ha igaz, akkor más lesz a felállás. Akkor két műszakban akarnak spéci anyagokat termelni, talán háromban. Na akkor viszont kellenék. Most is jó lenne, mert aki helyettem van, nem győzi a munkát, a beméréseket. De az a nagy gond, hogy ő sem fiatal gyerek, 61 éves, maholnap ő is nyugdíjas lesz. Több minden baja van, ha lerobban, nincs olyan, aki programozza a mérőgépet. De a vezetés tudja mit akar. Vagy nem. Legfeljebb kapkodnak, ha megbetegszik. Van olyan fiatal, akit könnyű lenne megtanítani programozni, de a vezér szerint, akkor meg ki csinálja meg azt a munkát, amit a fiatal addig? Felvenni új dolgozót meg pénzbe kerül. Pedig mennek el a jó szakemberek, mérnökök. A műszakiak főnöke is morcos, mert két jó mérnök is most mondott fel. Betanultak és mennek tovább. Ja kérem, itt is van más munkahely, helyenként meg jobban is fizetnek. Szóval zajlik az élet bent a cégnél. A spéci anyagok gyártás folyamatosan csúszik, a megrendelő szerződésbontáson gondolkodik. Igaz van neki is, nem magyarázatra van szüksége, hanem kész termékre.
    Én meg lassan hozzászokok a nyugdíjas semmittevéshez. :p Ma reggel megyek az OEP helyi kirendeltségére az utazási költségeimet kérem vissza. Igénylést az aláírt lebélyegzett igazolással, a jegyekkel együtt leadom, ők meg elküldik majd a pénzemet. Főzni nem kell, mert a nagyobbik fiam volt itthon, megjött Hollandiából. Kint volt egy hétig a cége küldte ki. Előtte meg a "csapatát" vitte ki Nürnbergbe, mert egy német cégnek írnak programokat, az meg terjeszkedik Hollandiában. Meg kellet ismerkednie a hollandokkal - pofavizit magyarul- a munkatársait meg a németeknek mutatta be. Persze azt is tisztázni kellett, mit is akarnak a németek, milyen a hollandok rendszere, stb. Mivel főztünk rendesen, - nehogy már a csemete éhen haljon - maradt bőven mára. Csorba leves, sült hús, töltött röfi, köret. Nem fogunk mi sem éhen halni, pedig a fiunk is vitt magával némi sült húsokat. Ja! Csináltam csirkemájból májkrémet, azt is vitt, mint mindig. Azt a menyem is szereti. A menyem meg a szüleinél volt a hétvégén Győrben. Együtt utaztak vissza Budára.
    Feleségem készül orvoshoz. A nyuggerek élete az orvosokkal való sűrűbb találkozókkal fűszerezett. Sajnos. Én is érzem.
    Legyen szép napotok!

10. Koppi

Köszönöm a részletes beszámolódat. Jó volt újra tudni Rólad...
    Mellette - remélem - a fogaid is rendbe jöttek és fájdalommentesen..:)
    Itt a keleti végeken annyira nincs miből válogatni, (munkából)...Ravasz a PM hívatal is... Elküldi a diplomás munkatársát, majd visszaveszi mint közmunkást..Az illető kénytelen elvállalni, mert élni kell...
    Itt nincs Ausztria - csak Románia...Ott meg nem túl jó az élet, de lassan elébbre járnak mint e keleti vidék...mondjanak bármit is..
    A TV-t nem szoktam nézni, ha tájékozódni akarok bekapcsolom a számítógépet. Innen -jobban - össze lehet szedni az engem érdeklő információkat. (Befolyásolás mentesen)
    Téged mint Nyuggert nem érint a dolog, de Hétfő van. Nem szeretem nap.
    Kezdődik a robot... Mindjárt jön Csacska is, beköszön és pá...:)

11. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Nem jött...Remélem nem beteg..:(

12. Koppi

Ma pörgettem: [​IMG]
    Ez mire jó?

patakvera, aranymálinkó és zsozso577 kedveli ezt.
  13. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

aranymálinkó kedveli ezt.
  14. zsozso577

Sziasztok!

Olvastátok, hogy holnap karbantartás és beteszik az uj malmot.
    Igy, ha lehet ne keverjek tápot abban az időpontban, mert nem tudják, hogy
    mi lesz vele!
    Nahhhh....akkor lehet, hogy áprilisban itt lesz a korall....ezt jelenti a közel jövőt???!!!
    Továbbra sem izgat a korall...de felmerült bennem, ha nem váltjuk ki és egy eventhez
    esetleg fognak kelleni onnan cuccok....akkor hátrányos helyzetüek leszünk!xD

aranymálinkó, Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
  15. Csacskamacska

Most kukkantottam be, reggel elaludtam és szaladtam...és most is szaladok..
    Megyek a temetőbe, ma négy éve.....[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 23.3.15
    aranymálinkó, zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  16. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Nekem folyamatosan megy a szupertáp keverése, egye fene, kockáztatok..:)

Utoljára szerkesztett: 23.3.15
    aranymálinkó, zsozso577 és Fatther kedveli ezt.
  17. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!

Kérdésem volna, mi volt titok csemete-és ól ebben az event ajándékokban? Az összesből a a tényleg rejtelmes a szakura, béka,és kakas volt.Írom az összes-tehát két farm végeredménye.Kár volt az összes pénzecskémet pandákra költeni.Röhej az egész..:wuerg:
    Lajos hidd el, veled kivételeztek! :)

Holnap induló körből kimaradok, nem tud olyan ajándékot felajánlani a BP,hogy belekezdjek. 8)
    Inkább elvetem a borsót!

aranymálinkó, zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  18. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Sziasztok!

Kíváncsi vagyok a holnapi képregény event ismertetőjére,..mert hajlok arra hogy kimarad.
    Valami olyannak kell benne lenni ami nekem még nincs,...máskülönben nem görcsölök.

aranymálinkó, zsozso577 és Fatther kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Jó reggelt, napsütéses szép napot mindenkinek!

20. Koppi

Hali !
    Stimmel ! Süt a nap, de más jó hírem nincs...
    Lassan nagyító kell a malomhoz is...:( megint kisebb lett a felület..
    Ez nem az én eventem lesz.

Utoljára szerkesztett: 24.3.15
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.