Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

sziasztok!

Itt az ország nyugati részén nagyon cudar idő van! Szürkeség és óriási szél. Ma biztosan nem megyek
    ki a lakásból.
    Nagyon várom már az áprilisi naptárt.....kiváncsi vagyok, hogy tábláztak be minket.

2. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Sziasztok !
    Összejött a felhősorom !!!!!!!!!! Köszönet érte Mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fatther, zsozso577 és aranymálinkó kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem nehéz elaludni. Be kell csukni a szemeket és ráparancsilaz ember magára: Aludj! És alszik. Ha nem, akkor baj van. Akkor csak a forgolódás van. Meg a méreg. Mint ahogy én is mérgelődtem az elmúlt órában.
    Legurultam Mosonba az egyik húsboltba, vettem zsírszalonnát kiolvasztani meg császárhúst sütni. A császárhús az oldalasnak-hasaljának olyan fajtája, amelyik nyers, rajt van a szalonna is és jobb esetben a bőr is. No én pont illent kaptam. Örültem is neki. Annak már nem, hogy reggel óta esik az az áldott eső. De rendesen. Nem úgy, mint tegnap. Nem. Kiadósan esik és tartósan. A felső ruházatom csurom víz lett. Az alsó hála istennek nem. Ahogy hajtok hazafelé a járdán, nem túl gyorsan, szemben feltűnik messziről egy ismerős kabát. Ahogy egyre közeledünk, egyre jobban az az érzésem, hogy ezt a kabátot én jól ismerem. Na ná! Kicsi feleségem léptetett a szürke csuklyás kabátjában velem szemben. A csuklya fejrehúzva, a zsineg jól meghúzva, nehogy az eső beverjen a csuklya alá. Kezek zsebben, a bal karon ott lóg az egyik, szintén ismertős táska. Megy vadászni Mosonba ő is. Gombra meg villámzárra. (Gy.k.: cippzár/zipzár - ki hogy mongya) Gomb sok száz, tán ezer is van otthon, de egy sem jó arra amire kellene. Ezért ebben az esőben is hajlandó volt lemenni (gyalog) Mosonba. Én az istennek sem mennék ilyenért el, ebben az időben. Szalonna az más. Annak van értelme. Mert egy vastagabb darabka, némi hús is van rajta, az nem került bele a kiolvasztandók közé. Nem. Az bizony ehgy kisebb lábosban melegszik, vízben, só, szemes bors, zúzott fokhagyma, (nem darabos!) és némi borókabogyó, valamint pár szem koriandermag társaságában. Nem főzöm, de nem ám! Csak ipp, hogy mozog a víz, mert ezt abálni, köveszteni kell. Akkor lesz belőle kövesztett szalonna. Amikor majd kész lesz, kiveszem a vízből, ami rajta marad zúzott fokhagyma, az rajta is marad. Nem szedem le, mert én így szeretem. A feleségem meg nem eszi meg a kövesztett/abált szalonnát. Na ezért a szalonnáért megérte lemenni még esőben is, de gombért????
    No elmegyek mellete a drótszamáron, de fel sem pillant, meg minek is nézne, hiszen az eső neki pont szembe jön. Rá a szemüvegére, amelyen keresztül alig látni ilyenkor. Nem is zavartam a köszönéssel. Majd köszönök neki, ha hazajön. Addig meg olvad a szalonna, abálódik a finomság és sül a császárhús a sütőben.
    Ui.: Gratulálok a sikeres eventhez minden kezdő Zöldfülűnek!

Fatther, zsozso577 és aranymálinkó kedveli ezt.
  4. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

szia
    Gratulálok!
    Én a kisebbeken mostanság nem eventezek.....de látom a lelkesedésed és igy utolag bánom!

5. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Szervusztok!

Nálunk változott a program tegnap este óta, így nagymama kellően eltávolítva itthonról, létrát behoztam,mikor megjöttem a boltból.
    Ajtók már lemosva, ebédnek való odarakva,legeltetem szemeimet a létrán, szuggerálom a függönyöket hátha lecsippentik magukat és saját lábon bemásznak a mosómasinába.

Tihamér, új kistündér érkezik? Nem a neki készülő kis csodára kellett az a bozinyos gomb? Mert akkor egy nagymammát semmi nem tántoríthatja el, ahogy a paraszti nyelv mondja: ha kispurdék potyognak az égbül, az sem..
    Császárhús hümmhümm,de rég is volt, abált szalonnát,hasalja bőrös szalonnából néked adjuk,váljék egészségedre! Azt mondják még a tokaszalonnából jó, kövesztettet készíteni. No mentem mert nem lesz belőlem így énekes kódis se!

Csacska, tiramisu lesz, holnap meg sajttorta,szerencsére egyiket se kell sütni..

6. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Mégegyszer 1000 köszönet azoknak akik berugdostak a célba.
    Nem csinálok egy darabig többet. Nehéz menet volt..:)
    Itt-ott fel kellett lebbenteni a fátylat a személyemről, de megérte.
    NEKTEK köszönhetem a befutást !!

Utoljára szerkesztett: 31.3.15
  7. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Ezek szerint a fátyollebbentős gazdatársunk asszonyság. Vagy kisasszonyság. Sőt, még az is lehet, hogy muszlim a lelkem. Csador van rajta, szemén szemellenző gyanánt meg fátyol. Gratulálok az event sikeres befejezéséhez!
    Az új jövevény nem az én/mi kis tündérünk lesz, hanem fiaim régi jó barátnéjának sikerült egy pacekot behálóznia, elvetetnie magát és most náluk lesz majd kicsi. Azt elárulták. hogy a "fényképezés" alapján fiú lesz. A férjével régóta együtt dolgoztak, összejöttek és összeházasodtak. Régebben azon panaszkodott a lány, most már fiatalasszony, hogy: Ezek a mai fiúk nem akarnak házasodni! De azért csak sikeredett neki is eladni magát. Jött egy vevő és elvitte. Vette. Kétszer is. Egyszer észre meg egyszer el. :p
    Csacska! Nem biztos, hogy már fel kellene kelned és dolgoznod. Lehet, hogy a látszat csal. Persze ez nem csak neked szól, hanem nektek. Mert más is ajtót mos, ablakot pucol és azért szemezget a létrával, - nem elvetetni akarja magát, neeeem - hogy le, majd visszavarázsolja a fügönnyöket. Piszkosan le, hófehéren, üdén, jóillatúan fel. De ha leesik a lajterjáról, akkor újabb színesedés az oldalon? Az sem az igazi!
    Ez a ... eső meg esik. Megjött feleségem is chupa-chupa víz lett. Most lesegeti a kicsinek vett gombokat. Menet közben észre sem vett. Tudtam! Már az utcán sem hajlandó rám nézni. Nemhogy felnézne rám, de még csak le sem néz! Hát milyen asszony az ilyen?

zsozso577, aranymálinkó és Fatther kedveli ezt.
  8. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Hmmm, .... ennyire kétértelmű voltam??
    Hmmmm...Mit is csináljak ?
    Leszedtem a teljesen kiváltott Kergém sarkából a békés izlandimat, 1 víztartályomat és egy birkabarikádot. (1 tp.)
    Beüzemeltem a felhősorom Bahamás részét, ami kemény 4235 tp.-t ad most 24 óránként ! :)
    Randa egy szeles idő van mifelénk, de legalább az eső nem esik. Az eső essen éjjel, mert akkor kevesen vannak az utcán. :)

Utoljára szerkesztett: 31.3.15
    zsozso577, aranymálinkó és Fatther kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ideértem, jól elfáradtam. Event befejezőnek gratulálok! Zsozsó, legközelebb kezd el, érsz amire érsz. Nem baj az, ha nem végig van kész, nyeremények akkor is vannak.
    Ildikó, tiramisu kilőve, a menyem csinál. Tegnap este böngészgettem, találtam több jónak ígérkező receptet, majd még gondolkodom, hogy mit is csinálok.
    Tihamér, jól szórakoztam az írásodon! Úgy elmenni asszonykád mellett, hogy nem is szólni neki, hát ez nem igaz! Szegény gyalogol egy nemes cél érdekében a széllel, esővel dacolva és még annyi öröme sem lett, hogy élete párja mondjon neki néhány biztató, kedves szót?! Hmmm!
    Elmentem egy nagy boltba, szerencsére nem voltak sokan, erre számítottam,, megraktam a bevásárlókocsit az itthoni polcokról hiányzó dolgokkal, fizettem jó sokat, majd a hentes következett, beszereztem a finom füstölt sonkát az ünnepre. Éreztem ugyan, hogy menni kéne már hazafele, de csak bementem még egy boltba, ahol megvettem azokat a "kütyüket", melyeket a nyuszi fogja szétszórni a kertben az uncsiknak.Hazaérve beindítottam a mosógépet, ebédeltem,teregettem és most már csak a fekvés jöhet szóba. Ablakpucolás, firhangmosás várat magára.
    Olvasván az áprilisi kalendáriumot, kissé morcos lettem, mert mindent telepakoltam állatokkal, fákkal 2 napja és majd szedhetem le. Így jártam. Utolsó adagot centrifugázza a gép, azt még kiteregetem és tényleg csak fekvés lesz utána.

10. DrKotkodácska

DrKotkodácska Fórum ismerője

Akinek sok a farmaranya ne búslakodjon, holnap már költheti is el az új felhősorra!;) Nem áprilisi tréfa!

zsozso577, Tündi1001 és aranymálinkó kedveli ezt.
  11. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Szép délutánt!
    Az utcafronti ablakokat sikerált megpucolni,eleredt az eső,és újfent nagyon feltámadt a szél.
    Begorombultam, mérgemben lemostam a szekrényeket,polcokat,üveg - és tükörfelületeket.
    Innen a többi meg nem érdekel úgy döntöttem.
    Megnéztem az áprilisi kalendáriumot,és amilyen csehül állok, csak 14-tőlk csatlakozom a robot-táborba.

12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Kedves (már nem annyira zöldfülű) Zőldfülű!
    A játék kezdete táján, 5 évvel ezelőtt az akkori megyei topikunkban megjelent egy "bakancsoselnök". Senki nem tudta még, hogy egy-egy név mögött ki is lapul, ki is van. Aztán minden kiderült apránként. Hsz ide, hsz oda. Az egyikben eccem öcsikém a "bakancsoselnököt" le elnökurazta. Ő meg visszaírt, hogy nem elnök úr, hanem elnök asszony. Jót mulattunk, de megtudtuk, hogy a név mögött hölgy létezik. Éva sokáig velünk volt, de aztán szép lassan abbahagyta a játékot. Itt sem lehet tudni, hogy ki van a név mögött, ha maga nem árulja el. De a fátyolról nekem a csador ugrott be, meg egy hölgy. Urak ugyanis az én tudomásom szerint rendkívül ritkán tesznek maguk elé fátylat. Persze ha az a fátyol nagyon ritka, olyan hálószerű, akkor elképzelhető, hogy az illető azt viszi magával és egy neki tetsző hölgyet annak segítségével akar behálózni. Ki tudja? Ezt is el tudom képzelni. Rendkívül jó és naaagy képzelőerővel vert meg a sors. Bár a feleségem elképzeléseit speciel nem tudom elképzelni, ha nem mondja. Pedig sokszor elvárja, találjam ki, mire is gondol. Annyira azért nincs nagy képzelőerőm. :(
    Kedves háziasszonyok! Azért módjával a házimunkával, mert mire eljön a húsvét, annyira el tetszenek fáradni, hogy az már nem is lesz ünnep.

Utoljára szerkesztett: 1.4.15
    zsozso577 és Fatther kedveli ezt.
  13. Csacskamacska

Ildikó, remekül döntöttél!
    Tihamér, biztos mindenki elfárad, legyen az háziasszony, vagy háziúr, de amikor meghalljuk a "Tündérkéink" apró lépteinek kopogását, meglátjuk ragyogó szemeiket, érezzük ölelő kis karjaikat a nyakunk körük, akkor minden feledésbe merül, mert az unokák jöttek meg!! :):) Érettük és a gyermekeinkért pedig megteszünk mindent, amit tudunk. Sütjük a kedvenc sütijüket, szaggatjuk a nokedlit..... így van ez jól! - majd pihenünk távozásuk után.

zsozso577, Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  14. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Lehet, inkább leplet kellett volna írnom, az kevésbé kétértelmű.
    Emlékszem én is Bakancsoselnökre....:)
    Anno volt 3 farmom - lett hozzá ez a negyedik..Így ismételten vagyok a saját magam házastársa.
    Ugyanis a Koppi2 nőtlen volt- lett neki a Zöldfülű...:) "Aki" természetesen nem is annyira....
    Anno Csacskának ismerős volt a stílus, mint mondta. Aztán Helike is megőrizte az inkognitómat...Most tágult a kör, de nem bánom. Jó itt Veletek...:)

zsozso577 és Tündi1001 kedveli ezt.
  15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Zöldfülű stílusa nagyon hajaz valakiéra. Ez olyan dolog, ha én titokban akarnék írni ide, akkor nem a nevemet, hanem elsősorban az írásom stílusát kellene megváltoztatnom. Tudom jól, viszonylag könnyen felismerhető vagyok az írásmódom után. A megszokott szófordulatok, kifejezések, utalások jellemzőek egy adott emberre, akinek "kiforrott stílusa" van. Lásd: Így írtok ti. Ki nem ismeri e remek könyvet? Ugye? Én nem tartom magam az íróink, költőink közé, messze állok tőlük. De nekem is van - olyan-amilyen - sajátos stílusom. Zöldfülűnek is. :p
    Mára búcsúzom, majd valamikor reggel felé benézek. Hátha valaki megelőz. Ááááásíííítok egyet és elmászok az ágyikóm felé. De elébb az a fogkefe jövel.
    Jó éjt!

Fatther és zsozso577 kedveli ezt.
  16. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szia!

Lehullt a lepel,..vagy felcsaptad fátylat sz....é.!?!?Gratulálunk azoknak akit befejezték az eventet,..de azoknak is akik csak csinálgattak belőle.
    Áprilisi kalendáriumot nem olvastam,..lehet hogy nem is kellene,..habár csak szombatra készülünk,..akkor jön a csipet- csapat !
    Ilyen-olyan sonka lesz,.. sonkával töltött tojástekercs,..sütünk 4 szép nagy kalácsot,két három fajta torma,..főtt tojás,..süti és ki mit iszik.

Vasárnap csak Tündivel leszünk,ha csak be nem esik valaki-valakik.

Ezt majd eszegetjük ketten,..baconos pulyka,..[​IMG]
    Hétfőn nem bánnám ha senki nem jönne mert éjszaka 03-kor lesz ébresztő.Ha jön is valaki ki azért nem dobjuk!

Fatther, Csacskamacska és zsozso577 kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Vége a mai napnak is. Pihenőre térek én is, sietek mert Tihamér lassan felébred és beelőz.
    Jó éjt, aludjatok jól!

Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Riadó! Riadóóóó! RIADÓÓÓÓÓ!!!
    Általános vészhelyzet! Csapataim harcban állnak a vakond terroristákkal. Az ellenség meglepetésszerűen indított támadást minden fronton. Az általános mozgósítást elrendeltem, folyik a csapatok összevonása. Jelenleg csak a különleges alakulatok vették fel a harcot, de nem bírnak azokkal az álnok vakondokkal. Folyamatos robbantások, villanások, dörej, füstfellegek mindenütt. Mindenki készüljön fel a harcra, kitört a Nagy Vakondháború!
    Vazze! A frászt hozta rám a BP. Belépek a főfarmra és már nagy villanás, füstfelleg. Mi a ....? Hé! Hééé! MI EZ? Csak lesek, mint a moziban. Aztán amikot megláttam a vakondokat, amint előbukkannak, majd rendbe jön a föld utánuk, megnyugodtam. Április elseje van. :D
    Akkor, JÓ REGGELT!
    Asszem most sem előzött meg senki, pedig hagytam rá időt. Fél kettőkor ébredtem fel, hogy a takaró alatt fázok. Az meg nem jelent jót. Most sincs melegem, pedig van fűtés, van rajtam poló és joggingfelső is. Mééé nem írják asztat, hoty melegítőfeeső? Asztat jobban mekkérteném! Lázam nincs, azt megnéztem. Pulzus 76, normális. Csak én nem. No mindegy, aratásig még van idő. Visszamegyek és megpróbálom elkapni a terroristákat.
    Ui. Lajos! Milyen az a sonkával töltött tojástekercs? Ha lehetne egy képet mellékelhetnél. Előre is köszönöm.

Fatther kedveli ezt.
  19. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Szó se róla, én is csak lestem, hogy mi ez? Aztán beugrott, hogy elseje van a világ más részén is...:)
    Jóóóó, tetszik...

Fatther kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Vakondtúrásos jó reggelt!
    Pislogtam, pislogtam, gondoltam újra belázasodtam...majd leesett, hohó, hát persze, április 1. A BP tréfájáról van szó.
    Süt a nap, de hideg van, azt mondja a jós. Még nem dugtam ki az orrom sem.
    Tihamér, nem én vagyok a hibás, én keletre küldtem a bacijaimat!
    Legyen jó napotok, ha megtréfálnak Benneteket, akkor pedig csak nevessetek!:):)xD

Tündi1001 és Fatther kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.