Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én már hozzászoktam. Akkor rossz csak, ha épp vetek-aratok, mert akkor azt a kockát újra kell művelni. De egyébként tetszik. Mozgalmas lett a farm. Néha úgy bevadulnak ezek a underground terroristák, hogy csak na! Robbannak a földek, fák, ólak. Szerencsére az állataim nem széttépve röpködnek. Már csak az hiányozna. Kezd a testhőmérsékletem feljebb kúszni. Majd kiderül estére, széna vagy szalma. A fiamék, illetve a menyemék rokonságában dúl a pestis, kolera, tífusz, influenza vagy mi, a kicsi meg az unokatesókkel játszott a múlt héten. Lehetséges, hogy - kivételesen - most nem a Farmerama és a farmeramások fertőztek meg a neten keresztül Manapság kérem már minden megtörténhet. Meg az ellenkezője is.
    Itt hajnalban volt valami futózápor. Azóta csak a fellegek rohangálnak, ami nem is csoda, mert a szél betyárosan vágtat. Ez egy zeneileg kiművelt és kisportolt szél. Ha esetleg valaki nem értené az előző mondatot, akkor azért kiművelt zeneileg, mert tud dúdolni, süvíteni több oktávban. Kisportolt is, mert marha ereje van. Bírja a strapát. Reggel voltam kenyérért, tejért, akkor éreztem az erejét. Azóta megerősödött. Aki széllel szemben hajtotta a kerékpárt, azok között volt aki méltatlankodott a szélre. Halottam! Ami furcsa volt a boltban, hogy a megszokott helyen nem találtam élesztőt. Átmentem a másik hűtőpulthoz, ott is "végignyálaztam" a gondolákat, de nem találtam ott se. Na akkor vissza az előzőhöz. Közelebb dugtam a fejemet, hogy a vaksi szemeimmel jobban lássak, de nem. Nem találtam. Jött arra egy aranyos, fiatal eladó, attól kérdeztem, hogy csak én nem látom az élesztőt vagy tényleg nincs. A válasza megnyugtató volt. Tegnap elfogyott, ma majd hoznak. Szóval vagy ma megyek más boltba vagy holnap nem szabad elfelejtenem, mert a húsvéti kalácsot én nem tudom élesztő nélkül megkeleszteni. Tudom, hiányosak az ismereteim, nem beszélve a tudásomról, de majd megokosodok egyszer. A jó pap holtig tanul. Ámbár én nem vagyok pap.
    Megyek Gobio farmjára, ott is én dolgozok.
    További szép, illetve SZEBB napot!

2. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Watisy:
    Szia!
    Kérlek, ilyen párhuzamokat ne vonj.
    Köszönöm a megértésed.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hm! Valami párhuzam. Parallel. Parallelpipedon meg egyebek. No mindegy. Akinek nem inge, ne vegye magára. Én nem veszem. Ha nekem szól, akkor ezer bocs és egy anyamedve.
    --------------
    Amiért megint jelentkeztem:
    Hull a hó és hózik,
    Szegény nyuszkó fázik!

A ménkű csapjon abba bele, aki kitalálta az áprilisi havazást. Ez nem játék kérem szépen! Hiába van április elseje, azért ennyire ne szórakozzon velünk az időjárásfelelős! Azt a hét meg a nyolcát! Irgum-burgum!

Utoljára szerkesztett: 1.4.15
    Fatther és Hölgy-világ kedveli ezt.
  4. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Nem Neked szól az "intelmem". :)

Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

De randa szél fúj erre. Az elébb bicikliztem és majdnem vissza felé tolt a szél.:(
    Olyan tiszta a levegő, mintha egy hegy csúcsán lennénk..
    Nem valószínű, hogy szmogos most a lég. :)

Laboviti!
    Én voltam a címzett ezen párhuzam dolgában?
    Milyen párhuzamról van szó, egyébként?
    Ne válaszolj, rájöttem, nem mi vagyunk a címzettek, mármint bárki itt a csoportból, hanem egy "idegen", akinek a hsz-a is törlésre került...

Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Jóól megtréfáltam bennünket....igy április elsején....csak néztem ki a fejemből.....Most miiii van????
    Viszont az időjárás is viccelődik4.....az előbb odamentem az ablakhoz.....hogy jól látok-e!
    Igen!!!!!.....havas-eső esik!
    Kiváncsian várom a husvéti-event kiirását....nem tudom, hogy fogom összeegyeztetni a
    rémségest a husvéttal és vendégségben leszek!

Fatther, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  7. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Ma nem megyek ki többet, ha igen, akkor téglát teszek a zsebembe. Itt még süt a nap, hó nincs, nem is kérünk, de a szél az a bolondját járja. Itt is zeneileg kiművelt és sportos, mert mindenféle hangokat ad száguldozás közepette.
    Voltam az orvosnál, kiírattam magam holnaptól dolgozni, elvégre kezdődik a szünidő és a szünidőt csak nem fogom táppénzen tölteni.
    A vakondjaimat nem zavarja a szél tombolása, vidáman ugrabugrálnak és túrják a túrást.

8. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép napot!

Áprilisi tréfa!Még játszottam is a vakondokkal,.. azt hittem ez is "Üsd a vakondot",..rájöttem ez nem az!

Fatther, Hölgy-világ és Tündi100149 kedveli ezt.
  9. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Kénytelen voltam átjönni egy másik farmra mert ott nem tudtam folytatni.Mindig a kép élé engedett volna írni utána nem.

Tihamér,..kép az nincs mert Szombaton délelőtt készül,..de íme,..http://kepfeltoltes.hu/150401/Sonk_val_t_lt_tt_toj_stekercs_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Irány a konyha mert így nem készül a rakott palacsinta!

Fatther, Hölgy-világ és Csacskamacska kedveli ezt.
  10. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Szervusztok!

Lajos, á...most töröltem ki egy laza gombnyomással amit írtam. Szóval úgy olvastam ezzel a tekerccsel nem kell sokat bíbelődni,hamar megvan. Rakott nokedliről olvastam egy szakácskönyvben.:)
    A robbantgató őrült vakondok inkább zavartak az aratásban, e horrorterror alapján a szigetre,vagy kergére földrengés idézte cunamit vártam..8)

Napsütés van,és kergült szél! Karbantartói közlemény következik: - 80 kg alatt mindenki csak saját felelősségére tegye ki lábát!
    Az én drága anyukámra is rosszul hatott eme időjárási anomália,mert ma leszedte az összes függönyt,mert gyűrött és nem lett kivasalva - eddig sose-, és úgy megvasalta a konyhait,hogy kuka lett sorsa.
    Illetve redőnyök sem lettek lemosva, mindenáron létrázni akart, nem tartottam vissza.
    Nosza,mondtam,no egyúttal az ablakokat is pucolhatta újra.-.-

11. Csacskamacska

Azt a bizonyos sonkás tekercset ünnepek után fogom megcsinálni a sonka maradékból és valószínű, hogy gombát is teszek hozzá. Gyors és finomnak ígérkezik. Töltött tojást csinálok vasárnapra, amiben szintén lesz sonka, franciasaláta-ágyon tálalva. Kisfiam kedvence....
    Kihordtam 2 banános doboznyi virágot, amik hűvösben és sötétben telelnek. Ezek azok a bizonyos kis lila levelű lóherék. A fű között nőtt százszorszépekből beültettem 2 tálat a bejárat mellé, hogy legyen valami színfolt. Most pihegek. A doktor néni megtiltotta, hogy hozzáfogjak takarítani, azt mondta, hogy még feküdjek. Most fekszem, utána vasalok.
    A rádióban hallottam, hogy szép városunkban olyan szél van, hogy fákat tört le, ablakokat tört ki. Bolond egy időjárás!
    Hoppá, most meg beborult és dörög az ég!

Fatther, Hölgy-világ és Tündi100149 kedveli ezt.
  12. onagger52

onagger52 Fórum császára

Lajos! Köszönöm a receptet. Ezt a töltött omlettet én is meg fogom csinálni. Egyszerű, gyors és finom.
    A szél itt csak erősödött, semmit sem csitult. De legalább nem havazott azóta.
    A vakondkommandósok engem nem zavarnak. Néha akkora pergőtüzet csinálnak egy-egy földön, hogy hajaj!
    Szegény mama. Mennyi mindent neki kell megcsinálnia, mert ugye néhány dolgot csak ő tud rendesen megcsinálni. Erről jut eszembe egyik volt munkatársam anyósa. Az a néni - ha még él, de nem biztos - amikor még az ő édesanyja is élt, aki időskori emlékezetvesztésben (Alzheimer-kór) szenvedett, mondotta egykor a menyének:
    _ Ili! Ha én ilyen leszek, üssetek inkább agyon. Mert amit anyuka csinál....
    Olyan lett. Csak közben sok év eltelt. A férjétől kérdezte egyik alkalommal:
    - Géza! Jó lesz ebédre darás tészta?
    Mire szegény férj:
    - Nem lehetne valami más? Mert ma főznél a héten ötödszörre darás tésztát!
    Hát ez van. Az a baj, hogy amit annak idején észrevettem apám modorában (és nagyon nem tetszett!!!), mozdulataiban, arckifejezéseiben, hanghordozásában, azokat az utóbbi években egyre többször veszem magamon is észre. Ennél már csak az a nagyobb baj, hogy kisebbik fiamon is észrevettem néhány "családi vonást". Ez lenne a genetika?
    Holnaptól lehet aranyozni. Itt, nem máshol. Mindenféle izét és felhősort lehet majd venni. Aki jól el van látva arannyal, az bevethet minden tartalékot. :)

13. Csacskamacska

Olvastátok a holnapi event leírását? Gaz termelés ezerrel, nyulak etetése, malom folyamatos járatása. Sok apró és nagyobb ajándék. Nekem tetszik, bár az már nem annyira, hogy az ünnepnapok alatt 4 óránként kellene a géphez rohangálni és horror is lesz, meg felröppenő is kell. No, elkezdeni mindenkinek ajánlatos minden farmon, mert, ha felhősor nem is lesz, de apróbb ajándékok igen!

14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Tényleg bolond idő van ma. Délelőtt szakadt a hó, most meg villámlik és dörög. De nem a farmon, hanem a valós életben. Hogy az a sistergős istennyila csapjon bele abba, aki ezt a rusnya, bolond, bolondnapi időjárást kitalálta! A végén még jeget is kapunk! Nem lenne túlzás havazás és jégeső egy napon???
    Kettő után néztem, de akkor még nem volt eventleírás. Most olvastam. De én úgy láttam, hogy a húsvéti liliom érési ideje 5 óra, nem négy. Persze lehet, hogy én olvastam rosszul. :p

15. Csacskamacska

Igen, 5 óra, csak én már úgy számoltam, hogy vízzel 4 óra az érési idő, így 4 óránként kell aratni.

16. onagger52

onagger52 Fórum császára

És ha trágyázod? Persze aranyáron fogják mérni a trutyit. :)
    Bolond ez a nap. az előbb is villogott, dörgött meg esett megint a hó. Holnapra is ilyen fíííínom időt jósolnak. Na már csak ez hiányzik. Mindent ki fog fújni az event alatt a földből. Mit csináljak? Betonozzam le a földet? Vagy tegyek mindenhová téglákat?

17. Csacskamacska

Elég, ha bezárod sz ablakot....;)
    Nem trágyázom, csak a kezdeti szaporításnál és csak annyi trágyát használok amennyi van, nem veszek egy db-t sem!!
    Itt most csitult a szél, de ki tudja mi lesz még.

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  18. onagger52

onagger52 Fórum császára

Na látod! Erre nem gondoltam. Jó egy asszony a háznál. Az ablakok úgy is jók, műanyagok. A szél csak a beépített szellőzőn tud bejönni. Akkor becsukom az ablakokat. Meg mára a farmok kapuját is. Majd reggel, virradatkot vagy ha kel a nap, megint jövök.
    Jó éjt!

19. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Felénk össze-vissza időjárás van,..már volt szinte minden.
    Aratni csak délután kell,ilyenkor olyan fura nem mindjárt a gép elé kell ülni.
    Ebbe az eventbe egyszer-kétszer komfortozunk.

Most raktuk ki a trágyát azt hiszem 287-ért,holnapinak legyen hely,..ha elviszik jó,ha nem még jobb!De legtöbbször nem hagyják meg.

Jó éjt!

Fatther kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

Még Szulejmánt megnézem, utána én is aludni térek.
    Jó éjt!

Fatther és Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.