Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. onagger52

onagger52 Fórum császára

Igen, itt az elejétől volt pékségem. Azért azt választottam, mert a valós életben is szoktam sütögetni kenyeret. Leszek pék. De ki tudta előre, hogy a pék csak a TP-t tudja növelni a termékével, míg a lekvárfőző pedig a termék mennyiségét is? Sokáig abban reménykedtem, hogy csak módosítanak a beállításon, de nem. Azért is indítottam el Gobio55-t, hogy majd ő megtermeli a töklekit mind a két farmra. Így is volt. Az event előtt itt 200 felett volt a töklekvár, ott meg 400 felett. Amikor ajándékot küldözgetek, akkor Gobio péksüteményt kap vagy cukrot, míg onagger52 pedig töklekvárt. Most már itt is tudok lekvárt főzni. Régebben a rendszer tudta, hogy MI vagyok és aszerint adta vagy a sót vagy a cukrot pörgetésnél. De amióta megreformálták ezt is, azóta ad ez mindent.
    Munkálatokkal végeztem most reggel. Megyek megnézem a kokasokat, hátha hajlandóak már felkelteni a napot.
    Szép napot gazdák!

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Jó reggelt! A napocskát még csak félig ébresztették fel a kakasok.... nógatni kell még őket.
    Jó ez a rövid hét, hamar vége lesz.
    Délután jövök, pá!

Hölgy-világ kedveli ezt.
  3. Tündi100149

Tündi100149 Fórum félistene

Szép jó reggelt!

Két ipartelepen már minden megvan,Tündi 100149-en is nemsokára meglesz a virágkötészet is,..ott az alkimista nem lesz.
    Napos időnk van de csak 2 fokkal.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Hasonlóan csináltam én is mint Te. E farmom pék lett a Koppi2 lekvárfőző.
    Aztán rájöttem, hogy az utóbbi sokkal bőkezűbb, mint a pék.

Nekem is feltünt hogy olyan is érkezik amilyen mesterségem nincs is. (ez utóbbi a Zöldfülű - mert ott csak lekis van)
    Lehet elfelejtette a rendszer, hogy milyen mesterséget is űzök. Van ilyen. Máshol is. Hogy elfelejtik, hogy mit is ígértek.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  5. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Vettem némi titokfát...Hátha...rám mosolyog a szerencse...:)

Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Úgy legyen!
    Vége a hétnek, jó volt, rövid volt!
    Nem szeretem az anakondát, rettenetesen sokat eszik! Nem győzöm tyúkkal, meg nyúllal, de a gazdaköribe meg igen sok kell belőle.Átfutottam az új gazdakörit, hát egyelőre várat magára néhány hónapig, évig...
    Titokfa, venni kéne, csak attól tartok, hogy nekem már nem jut az új fából.

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Biztosan marad. Tudom, mert külön kaptam fülest a húsvéti ugribugriktól, hogy BÁRMENNYI titkos izét lehet venni. Lesz elég, nem fogy el. Legfeljebb a kedves gazda FA-a. :p
    Meleg lett vagy csak én érzem úgy? Nem is tudom. Az elébb ébredtem fel az ebéd utáni szundikálásból. Még laposan pillogatok. Fáradtabbnak érzem magam, mint reggel, amikor felébredtem. Reggel? Na jó, beismerem, az még éjjel volt. De akkor is! Kába vagyok. Azt még sem írhatom, hogy bamba. Bamba, bamba! ... Bamba, bamba! ... Jó kis ébresztő latinamerikai zene kéne, hogy felrázzam magam. Ásítozok, mint ... nem tudom, de ááááásítok. Kimegyek, iszok némi kávécskát.

Hölgy-világ kedveli ezt.
  8. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!

Tihamér lehetsz is bamba,van miért, HIRTELEN MELEG,bocsi nem ordítani akartam, bár ezt már így hagyom. Szóval 20 fok van,és megállt a szél. Délelőtt kint voltunk, megújítottuk a málnasort,sajnos elég sok öreg tő, és oldalhajtásai került a kukába,mert kifagytak. Meg kellett küzdjek a gyökérzettel,egyik-másikat mire sikerült kiásni én feszültem ívbe nem az ásó.
    Idén nem sok málna lesz,talán jövőre,ha meg tudnak erősödni a friss tövek. De hirtelen meg annyi mindent kellene csinálni,felásni a maradékot,elszórni a petrezselyem,zeller,karalábé,cékla magokat,átültetni a nárciszt,szét a jácintot,bár ez még mindig virágzik, ki kéne a kardvirágokat..Ááááá..Délután Dokinál voltunk beutalóért,nem rég értünk haza. Kicsit később megyek összeszerelem,és beüzemeljük a hidrofort,ha elbírom a motort.

Tündi1001, _Ilona49_ és Csacskamacska kedveli ezt.
  9. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Olvastam sok helyen akadozva müxik az új ajándékkódos malom, nálam semmi problema..

Tündi1001 és Csacskamacska kedveli ezt.
  10. Csacskamacska

Nálam van olyan farm, ahol semmi gond a malomnál, a másikon meg nem mutat semmit...Türelem, azt a választ kaptam a Panaszkönyvben.
    Olvasom, van aki 50 titokfát vett, de, ha most nem jön össze neki az, amit szeretne, akkor holnap újra vesz...Micsoda gazdag gazdák vannak, talán lottón nyertek?
    Én is álmos vagyok, pedig aludtam az éjjel, csak ez a korfai kelés nekem nem megy úgy, mint Tihamérnek, délután meg nem volt szieszta sem.

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

Hát igen. A vén nyuggernak lehet ebéd után bóbiskolni, ha elálmosodik. Nem kell tanítani a csemetéket, sem felügyelni rájuk, nem kell bent a munkahelyen robotolni, esetleg éhesen hazafelé tartani a munkából. Már nem. De még lehet, hogy az ebéd utáni szundi nem lesz tartós. Az is igaz, meleg lett hirtelen, ezt érzem én is. A kávé segített, most már jobb.
    A malommal némi gondjaim azért vannak. Előfordult, hogy a 100 táp fele után abbahagyta. Azt viszont nem tudom, hogy a hozzávalókat visszaadta vagy lenyúlta a rendszer. Viszonylag magasabb készleteim vannak. Most termelem a pajtába vissza azt, amit az eventkor felhasználtam. Tök is kellene (már!!!) a lekvárfőzéshöz, de abból 10 ezer feletti mennyiség volt a készleten. Nem baj, csak játék. Ha valóság lenne, akkor feltenném a legjobb szememet és tüzetesen kivizsgálnám az esetet. De így?
    Sajnos én sem vagyok FA túltengésben szenvedő, meg lottómilliomos sem. Amiből sok van nálunk (darabra), az a mák, lencse, rizs, tán még a kopaszhonya, mert abból van 2 db félkilós zsacskóval. De pénz, annyi, hogy csak úgy 100 titokizét venni? Annyi nincs. Különben is most jött össze két farmomon úgy 25 titkos az eventnél. Még azokat is meg kell ismernem. Melyik mit kíván? Az egyik fa árnyékosat, a másik napos oldalt kedveli. Van amelyik a sok vizet követeli, a másikat meg a frász kerülgeti a sok víz láttán. Aztán azok az állatok. Mármint az újak. Némelyik annyira finnyás, hogy elég a kényes pociját kielégíteni. Vegetariánus ragadozók, lüke zőőőccségkedvelő vakond. Áááá! Elég nekem ezt megszokni. Amúgy az a hosszú lábatlan jószág nálam is sok tikot és nyuszkót pusztítana el, de nem kap. Esetleg ... esetleg azokat a lusta, álomszuszék kokasokat adom oda neki. Megfontolom. 8)
    (Bocs Csacska, hogy megint sokat írkálgatok, firkálgatok, de tudod szómenésem lett!)

patakvera, Hölgy-világ és _Ilona49_ kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Csak írjál sokat nyugodtan, én szeretem olvasni.Mindig jól szórakozom az írásaidon! :) Nálam nem megy a hosszú hozzászólás, csak röviden szoktam írogatni.
    Mivel holnap nincs iskola, (szerencsére), így ma emlékeztünk meg a Költészet napjáról.Évekkel ezelőtt kezdtük, akkor még a közeli Irodalmi Múzeumba mentünk át és ott mondta el minden gyermek az általa kiválasztott verset. Téma mindig adott volt, vagy eseményhez, vagy költőhöz kapcsolódott. Sajnos a múzeumot bezárták, azóta az iskola a helyszín.Kezdetben a könyvtárban volt,az utóbbi években pedig a tornateremben és "Egy osztály, egy vers" mottóval , az osztályok a dobogóra felállva mondják el a verset. Nálunk ez az év a természettudományhoz kapcsolódik, így egész évben olyan programok vannak, amik a természettudományhoz kapcsolódnak, így a versek témája is ez volt. Jó volt hallani a gyerekeket, sok szép vers elhangzott. 45 perc alatt le is ment, de amin el vagyok csodálkozva, hogy mennyire nincs állóképességük a gyerekeknek. Nincs egy olyan évnyitó, évzáró, hogy ne legyen több gyerek is rosszul. Ma is több gyereket ki kellett kísérni, mert ájult elfele. Érdekes, ha egy testnevelésórát tartok 45 percig ficánkolnak és nincsenek elfáradva, de 45 percig egy helyben állni nem tudnak. Pedig a versek érdekesek, humorosak és rövidek voltak. Ez van.

Megcsappant a tulipán és orchidea készletem, így most tulipán van a földben. Úgy érzem jól magam, ha jó sok van a pajtában, mert akkor nem érhet meglepetés, vagy legalábbis, ritkábban ér. A növényekkel nincs is baj, az állatokkal vagyok bajban, mert azok valahogy mostohák számomra és 100 fölötti db számú egy - egy állat, de az kevés. Táp is bőven van, megy a malom megállás nélkül, lehet azért csapágyas most a Kotkodán, mert ott aztán semmit nem mutat az égvilágon.

Van még egy kis sonkamaradékom, megyek meguzsonnázom.

Tündi1001, Hölgy-világ és _Ilona49_ kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Gyerekek szeretnek mozogni, futkosni, fára mászni. De egyhelyben állni? Abban mi a jó? Csak, mert muszáj, azért nem fogják szeretni. A rosszullétnek lehet, hogy inkább a levegőtlenség lehet az oka, már ha tornatermeben van tartva egy esemény. Kint az udvaron is rosszul lesznek a gyerekek? Ha igen, az baj.
    Én meg orchideázok jelenleg. Hamarosan beérik, de éjjelre azért hosszabb érésűt vetek. Trópuson meg kávét vetettem egy jó órája. Azt majd hajnalban - kakaskukorékolás előtt - aratom le.
    Nemrég jöttem meg a városszéli egyik nagy boltból. Kilométerhiányom volt, ezért kikerekeztem. Vettem egy adag kivit, 399 HUF, máshol 100-150-nel többért mérik. Aztán közepes méretű vöröshagymát is tudtam egy hálóval venni. Nem tudom, megfigyeltétek-e, szinte vadászni kell, hogy ne öklömnyi fejek legyenek majdnem mindenhol. Akár hálóban, akár ömlesztve, (szép magyar szóval mondva: lédig). Kicsi hagymát meg a piacon szoktam venni, ha van. De ott is csak ritkán találok, pedig egy levesbe nem kell akkora hagyma, mint amekkorát árusítanak. Tudom, meg lehet a nyagy hagymát is pucolni és a maradékot betenni a hűtőbe, jól becsomagolva, hogy ne legyen minden hagymaszagú, de én szeretem a kisebb hagymát megmosva, hájastul beletenni a fazékba. Fogpiszkálóval átszúrom, így nem hull szét leveleire a fej. Aztán egy laza csuklómozdulattal kihajítom a végén a szemétbe. Ha családi házban laknák, akkor komposztálnám, de itt a panelban nincs lehetőség a komposztáló elhelyezésére. Még az ekélyen is rossz néven vennék a szomszédok. Ami húslevesben megfő zöldség, abból a karaláb, a zeller, a petrezselyem zöldje, a zeller zöldje nem kerül asztalra, azt kiveszem és én eszem meg. A főtt hagymát, fokhagymát, no meg a gyömbért én sem eszem meg. Ha van kelbimbó vagy kis cikk kelkáposzta, azt igen.
    Főzés befejezve. Megyek a másik farmra.

patakvera kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Kis fejű hagymát szeretek én is, kivétel, amikor lecsót főzök, mert oda jó a nagy. Mindig sírok, ha
    hagymázom. Új hagymát szeretném, ha nem lenne olyan erős szaga. Kivit ma akartam venni, de csak a drágát találtam, pedig rémlett, hogy valamelyik reklámújságban láttam olcsón, csak elfelejtettem, hogy hol.. hiába, öregszem...Sok kivit egyetek, nagyon nagy a C vitamin tartalma. Paprikával szemben fenntartásom van, tele van a hírek, hogy nagy mennyiségű vegyszermaradványt tartalmaznak. Hmm, akkor most melyiket is vegye az ember lánya? Viszont nagyon szép hónapos retket vettem, és finom is! Gyenge, nem fás.

Lányok merre jártok? Helike, mikor jelentkezel be? El vagy havazva? - az nem lehet, már nincs hó!

Tündi1001 kedveli ezt.
  15. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Sziasztok !

Gyüttem beszámolni. 10 fát vettem 5-5 felosztásban
    A Bahamára 1 xxl pisztácia, xl banán, xl csillaggyümölcs, xl brazil dió, és 1 amherstia (orchidea)
    A Farmra: xxl narancs, xl narancs, 2 xxl fenyő, xl őszibarack. (ennek is örülök, mert anno nem váltottam ki a Tölgyön.) :)(Az xxl-es fenyő is jó, mert 175,5 tp.-t ad 12 óránként!)
    Lehet veszek még...

Utoljára szerkesztett: 10.4.15
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én a Lidlben vettem a kivit. De csak a feleségem eszi, mert ő mazochista. Én 3× próbáltam ki, de szerintem a cukkininek vagy a patisszonnak is jobb az íze nyersen, mint ennek a "kis töknek". Ananásszal szintén így vagyok. Az sem ízlik. Se nyersen, se kompótnak. Az alma mindig jöhet. Én mostanság eszegetem a medvehagyma levelét, mert egyrészt itt a szezonja, másrészt szeretem, harmadrészt meg ingyen hozzájutok. Kikerekezek a Duna-partra és szedek ott, amennyi kell nekem. Azt meg a feleségem nem szereti, mert fokhagymaillata van. De felettébb egészséges. Állítólag a kivi is, de azt egye a nejem.
    A Lidlben láttam leértékelve 100 g súlyú medvehagymacsokot. Leértékelve potom 125 HUF. Az eredeti ára meg 229 volt. Csak vigyorogtam. Én ingyen szedek fél óra alatt többször 100 g-t, ha kell. Az út drótszamárral 10 perc, vissza is, a maradék meg bőven elég, hogy csipegessek leveleket. Egy tőről egyet, néha, ha mellényúlok kettőt csípek le. Így jövőre is lesz növény. Annyi van, hogy kaszálni lehetne. Amivel viszont vigyázni kell, az a gyöngyhagyma, mert annak hasonló levelei vannak. Szerencsére ismerem mind a két növényt. Aztán meg ott nincs gyöngyhagyma, az a Lovári-erdőben van, rengeteg. Ráadásul kicsit később indul el a medvehagymánál. A gyöngyhagyma viszont mérgező. Vigyázni kell vele.
    Mára végeztem a mindenféle munkálatokkal a földeken. Ha nem jövök vissza bekukkantani, akkor jó éjt!

patakvera és aranymálinkó kedveli ezt.
  17. Koppi

Milyen remek helyen laksz, csak úgy legelheted a medvehagymát...( én életemben nem ettem, még soha..)
    Ha kimegyek a határba maximum gyepet szedhetek, de az van a ház körül is... :D

patakvera kedveli ezt.
  18. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Tudod Koppi (medvehagymának is a zsenge levelét szabad, legalább is így hallottam) felénk keresve se fogsz találni,mert nem ezt a talajt kedveli. Itt viszont ha kimégy és nagyon keresned se kell, találsz kamillát.

Tyúkhúslevesből a fiúkkal versenybe szedjük ki egymás orra elől a hagymát, fokhagymát, bár anyukám nem tesz bele, azt a nagyanyám tette valamikor. De ugyanígy vagyunk a kelbimbóval,kelkáposztával,karfiollal, nincs az mennyiség ami elég lenne, bezzeg a répák ilyenkor nehezen kellenek.
    Nem szeretem az apró hagymát, illetve szeretem eltenni fűszeres ecetes vízbe. 1-2 nap és nagyon finom savanyúság válik belőle. Nálunk a fokhagyma is gyorsan fogy, úgy esszük mint zöld-újhagymát,amit idén még nem dugványoztunk,de fokhagyma az van. Ja és a világon nincs az a hagymaleves mennyiség ami elég lenne, erre anyunk mondja csak:
    - no hagy(j) ma. :)

Viszont a nénék hoztak két szép rúd vadászkolbászt,szarvasból. A bratyó nem lőtt vaddisznót, jah..kérem a válság őket is elérte,idén csak egyfélére fog lőni,s a szarvas mégis csak nagyobb állat, jut belőle minden rokonynak.
    Így holnapi menü paprikás kolompér vadászkolbival megbolondítva.
    szép álmokat!

Tündi1001 kedveli ezt.
  19. Csacskamacska

Nyugodalmas jó éjt, mosolygós ébredést!

aranymálinkó és Tündi1001 kedveli ezt.
  20. Koppi

Köszönöm !
    Ám én inkább dörmögve fekszem le, mert 10 fából egyetlen egy cédrát lett. Viszont az xxl-es almafa kiverte a biztosítékot nálam.
    Azt hittem én naív, hogy itt a 93. szinten már egy "rajna" titokfából nem lehet xxl-es almafa. Tévedtem. Nagyot. Mégis lehet.
    Megyek is aludni. Megint megfogadtam, hogy juszt sem veszek. :(
    Jó éjt...[​IMG]Mindjárt jön Tihamér aki már régen az igazak álmát alussza reggel kettőig...:)

aranymálinkó kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.