Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Hát leves nélkül megvagyok én is, de ha már leves akkor pl. szívesebben tarhonya,mint lebbencs.A burgonyától 'fázik a lábunk' :) havonta 1x szoktunk,ma pl. az volt paprikás kolompér. Holnap meg a húsvéti húsleves lészen szintén a fagyóból, rántott pipicomb, tejfölös salátával.
    Képzeljétek el formabontó lettem,önmagamat meghazudtoltam és vásároltam 1 db titokfát. Annyit olvastam,hogy a megvásárolt fák között most már biztos akad egy új, hogy mondom nosza próba cseresznye..ééééés, nem az új bogyóbokor lett..:p Szép álmokat!

Tündi1001 kedveli ezt.
  2. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szia!
    Hajszold csak azokat az itatókat! Mindhárom farmon van 3 ragasztó.
    Harmadik farmon is megvan a virágkötészet is,..csak úgy fogynak a növények.Egy óra múlva lesz még öt titokfa érés volt az egyik feladatba BORNEÓ vagy valami ilyen.
    Megvan már a fa.:Csillaggy., Mangó XL, Kamkvat XXL, Datolyasz. XXL, TAMARINDUSZ.

Utoljára szerkesztett: 11.4.15
  3. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt gazdák!
    Megkezdtem a mai napot is. Megyek, felrakok egy kávéfőzőt megrakva vízzel, őrölt kaffeval, hátha rendes iható koffeintartalmú itóka lesz a végeredménye. Jól esne, de nincs aki főzzön. Kénytelen vagyok magam. Magad uram, ha szolgád nincs!
    Még sötét van. Pedig már végigbogarásztam a farmokat is. Nem láttam semmi újdonságot. Igaz, fát sem vettem a titkosakból. De mit lehet tudni, hátha előkerül véletlenül egy az asztalfiókból, kemencesutból.
    Irány a konyha!

4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Immár "öreg" délelőtt, de vasárnap van...
    Jól tetted, hogy nem vettél. Kevés új tipusú fáról olvastam....
    Anno valamivel nagyobb volt az esély...

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Fiatal a délelőtt. Még csak 3 órája kelt fel a nap. A kakasok újra alszanak, már kikiabálták magukat. Én meg végeztem a mai főzéssel, most már szabad a pálya, illetve a gazdálkodás a farmon. :)
    Szép napot mindenkinek, amíg lehet! Itt már borul az ég.

aranymálinkó és Hölgy-világ kedveli ezt.
  6. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Most fedeztem föl, hogy lett egy kowhai fám..., majd jó lesz valamire.
    Lelassultam, még mindig a 63.-at taposom...

Nálunk fátyolos az ég és 19 fok van...Szél alig van.

Utoljára szerkesztett: 12.4.15
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

A 63-s szint lesz jó valamire vagy a fa? Mert nem mindegy!
    Csacska szerintem most piheni ki az éjjeli fekvés fáradalmait. :p Vasárnap ide, vasárnap oda, de azért reggelente be szokott kukucskálni. Most még nem nyitotta ki a szempilláit. Biztosan zavarja az a nagy fény, ami még itt is van. Nem húzta el este a firhangot vagy nem eresztette le a redőnyt. Persze, lehet hogy szalagfüggönnyel rendelkezik. Azt meg csak el kell(ene) forgatnia.
    Hőmérséklet 18 fok pluszban. Nekem már éppen elég. Nem kell több áprilisban. Majd június havában felmehet akár 25 fokig is a hőség. De több ne legyen! Az már kánikula. Bár attól még igen csak messze vagyunk.

8. Zöldfülű62

Zöldfülű62 Fórumszaki

Nem volt egyértelmű a dolog, így utólag helyesbítettem. Köszi, hogy szóltál.

9. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!
    Gratulálok Mindenkinek az értékes fákhoz!
    Rájöttem,hogy a loptop hordozható,így míg sülnek a combikák, írhatok. persze az más,hogy használ-e a masinéria chipjeinek a konyhai vegyes gőz.
    Tegnap óta elég nehezen tölt be a mozilla,többször is kíírta,hogy összeomlott, töltsem ki a hibabejelentő lapot. De ahhoz, meg be kellene töltenie ugye.. Pedig volt ám nagytakarítás, lehet visszaváltok az explolerre.

Fatther, Csacskamacska és Tündi1001 kedveli ezt.
  10. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én már kb 3-4 hónapja nem használom a Tűzrókámat, mert állandóan bejött a Blocked című idegesítő védelmi játék. Hivatkozott a gépemen használt védőprogramra. Meguntam és újratöltöttem a keresőprogramot, meg mindenféle támogatást, de a helyzet nem változott. Akkor döntöttem úgy, hogy a meglévő Chrome mellé felteszem az Operát is. Azóta ezzel a kettővel dolgozok. Jók. De a Tűzróka még mindig úgy működik, mint előtte. Érdekes, de azt szajkózza, hogy telepítsem az Adobe Flash Playert meg a hozzá tartozó plugint. Ha ezek nem lennének, akkor a másik kettő keresővel sem menne a játék. Meg telepítve is van. Megemlítettem a fiamnak, hogy EZ VAN. Mondta, valószínűleg beállítási hiba van. Mondtam neki, most ne keresgélje, mert így is tudok játszani, csak a Mozilla Firefox az, amivel nem. Kicsit ért a csemete a számítógépek lelkivilágához, régóta programozással keresi a kenyerét. Majd egyszer, mikor sok ideje lesz ilyen "felesleges" dolgokra is, mint a Gizi beállítása. (A sarokba, mert nem szeret. Bár amióta az eventet elkezdtem, jószívű hozzám. Bármikor készségesen idehoz. Lehet, mégse térdepeltetem a sarokba.)
    Csacska tényleg nem jelentkezett ma még. Csak nincs baja?
    Tudod Koppi én olyan kukacoskodó alak vagyok. Nem akartalak idegesíteni a fent említett és általad korrigált akármivel, de a magasra feladott labdát nehéz nem leütni. :p
    Még mindig süt a nap. Melegem van, sőt a feleségemnek is. Kint 20 fok, bent 23. A radiátorok hidegek, a fűtés nem megy. Hála istennek. De a falak még tartják a hőt. Ezek a pesti levelibékák délutánra már felhőket és csapadékot ígértek. Eddig nem jött be a jóslatuk.

11. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Nekem a Firefoxra vannak mentve a belépési jelszavaim. A Chrome-al párhuzamosan játszom . Néha az Explorert is "beüzemelem"
    De ritkán. Nincs gondom az Adobe-val, de minden esetben amikor telepíti az újítást kiveszem a pipát a McCafe biztonsági progiból. Nem köll. Van saját "védőrendszerem"...
    Juszt sem veszek titokfát, akármennyire rajnai...Nem kell több xxl -xl-es bodza ás xxl-es almafa..:(

Nálunk most kissé be van borulva és tőlünk észak keletre esik is valami. Amúgy meleg van 24 fok.

12. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szép délutánt!
    Bejöttünk a kertezésből. Halljátok olyan száraz a föld, szikrázik a kapa. Meg lett kapálva az előkert, meg a kisház előtt felástam,elszórtam a salátát, maradék helyre a iberist (ernyős tatárvirág),meg szélére körbe lesz majd a török szegfű. S ezennel megszüntetem mint zöldségkertet, ott a nagy elkerített kertrész anyukámnak, elég lesz ott kapirgálni.
    bejöttünk mert,mintha pitty-pötty kezdett volna, de eddig tartott.
    Tegnap kissé megkapott a nap,hogy kihasználtuk a szélmentességet,most kint ásás közben megszédült a fejem pár.

Fatther, heliantus, Tündi1001 és 2 más kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Igazad van Koppi! Én sem telepítem a McCafe-t frissítéskor, hiába akarja. Jó az a kávé amit én főzök, meg nekem is van még rendes védelmem is. Van pár olyan kisegítő, ami minden áron a saját egyéb cuccát is fel akarja telepíteni. De mint tudjuk, két dudás egy csárdában nem fér meg. Ez a számítógépre fokozottan igaz. Néhány naponta lefuttatok egy takarítást a napin felül az ASC-vel. Az is jó kiegészítésként. Keres, kutat, felesleget eltakarít, memóriát szabadít fel, stb.
    Az ernyős tatárvirágot nem ismerem, de lehet, hogy már láttam, csak nem ugrik elém a képe. A török szegfűt én is ismerem. De csak az erkély van, ahol nőhetne, de ott másnak van helye. Az a feleségem birodalma. Nem sok, de ezzel is beéri.
    Az az érzésem, hogy lesz a következő két hétben eső. Illik lennie!

Fatther és aranymálinkó kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Itt vagyok kedveseim! nem vesztem el és nem most keltem fel..firhangot nem szeretem, nincs is, csak a nappaliben, a tetőtéri szobákon csak dekor van, de elhúzva csak nyáron a nagy melegben van. Reggeli 6.kor aratás, vetés, majd vissza az ágyba szundikálni. Délelőtt annyira jó idő kerekedett, hogy kitettem a székhelyemet a kertbe és a teraszra. Volt segítségem, felszerelte a slagot, terasz asztalát, székeket lubickoltam, nagy agávé virágot is lehoztuk a fenti szobából, mert az már 2 emberes, télire nem is tudom, hogy hogy fogjuk újra felvinni, mert ott van olyan szoba, amit télen nem fűtök és több virágom is ott telel.Szóval terasz is patyolat, virágok a nyári helyükön. Ágyneműt is kitettem a napocska sugarainak. Ebéd sóskaleves és rántott hal rizzsel, kompóttal volt. Utána a mosogatás elmaradt és kénytelen voltam magamat is kitenni a napocska simogató sugarainak. Szóval lustálkodtam. Mivel lassacskán fátyolfelhősre fordult az idő, így mosogatás megtörtént és most értem ide.
    Egy árva rossz szavam sincs a titkokkal kapcsolatban, mindkét nagy farmomon lett kerti berkenye, a Kotkodán majomkenyérfám is, cédrát, tamarindusz, több XXL-es..nem tudom, hogy hogyan sikeredett, virágültetés közben belenyúltam néhány macskapiszokba, ( gumikesztyűben voltam), lehet annak eredménye..Régen volt ennyire sikeres a titokfa vásárlásom, ja és nem csomagot vettem és nem is 30 db-t!! A farmomra 2x néztem rá, az állatokat kicsaptam legelni, a villanypásztort bekapcsoltam, a gaz meg nőtt magától.
    Műszaki dolgokhoz nem értek, ahhoz nem szólok hozzá.
    Gondoltam ám Rátok napközben, még az is megfordult a fejemben, hogy hiányoltok...:):)

15. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csacska előkerült, nem veszett el! Akkor telt a napod, nem kellett unatkoznod. :)
    Megnéztem a virágot a neten (ernyős tatárvirág). Már láttam ilyent, csak nem tudtam a nevét.
    Csacska! Milyen műszaki dolgokra gondolsz? Ha a számítógép karbantartására, akkor próbálj meg keresni olyant, aki az alapokat elmagyarázza, hogy ne legyél teljesen kiszolgáltatott. Az nem jó.
    Lassan vége a napnak, kezd lefelé tendálni az a nagy sárga izé ott nyugaton. Tán készül nyugodni. Én még nem. Kicsit később.

heliantus kedveli ezt.
  16. Tündi1001

Tündi1001 Fórum parancsnoka

Szép Vasárnap estét!

Csak hogy megkerültél Judit,..most már nem aggódunk hogy mi is lehet veled.Azért látod hogyha egyszer nem jelentkezel be reggel máris mindenki aggódik.

A gép takarítást nem ismerem,ilyet nem szoktam csinálni,..hogyha komolyabb valamit kell csinálni azt rábízom a fiamra Ő az informatikus!Ha sokáig nem állítom le a gépet és lelassul akkor az(Aktuális oldal újratöltése )fent a körbemutató nyíl és megy tovább rendesen.Három farm,..három böngészőn nyitva mindhárom,..kettő letéve az asztal szélére.Ha viszont a játékkal van gond hagyom nem törölgetek semmit,..csak annyit nézek meg hogy mások is írják-e hogy gond van a játékkal.És minden e-mailt nem nyitok meg főleg ami nem ismerős,mert ha olyat nyitok meg amit nem kellene,..nos akkor van káosz!(volt már trójai falovam)de csak a karanténig jutott!

Törökszentmiklósról van egy szomszédom három farmjával,mindhárom farmunkon,és múltkor írta hogy hány gépen játszunk mert mindhárom farm ZÖLD egyszerre.Mondtam hogy egy gép,három böngésző és mindhárom nyitva,..azóta már láttam hogy mindhárom farmja zöld.

Sétáltunk egyet a városba,majdnem melegünk volt.

Zalaegerszeg

Fatther és heliantus kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Megnyugodott mindenki, bejelentkezett a boszika.( esetleg aki titkon reménykedett, hogy leléptem, az sajnos pórul járt..)
    Igen a géppel kapcsolatos dolgokra, meg a házban lévő dolgokra, kazán, fűnyíró, stb. Ezekhez én nem nyúlok, bár sok mindent tudok, pl: légteleníteni a rendszert, kezelni a mosógépet, vasalót is tudom, hogy mit kell vele csinálni.mixelni is tudok, ...szóval sokat tudok én, de amihez nem értek, ahhoz nem értek! Jó emberek mindig vannak akik segítenek, ha megkérem őket. :):)

heliantus és Tündi1001 kedveli ezt.
  18. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jessz! Én is szinkronban vagyok majdnem mindig. Ha nem itt a másik farmon, akkor esetleg egy másik játék másik farmján vagyok. Ott is vannak eventek. Ott most fut egy, ott van nyitva a Chrome, itt meg zenei műveltségemet növelem, mert Operázok. Nem egyszer mondják, hogy nagyon nem jó, ha több böngésző fut egyszerre. De ezt gépe válogatja. A nagyobbik fiam gépe új laptop. Nem ő vette, hanem a cége. Hurimálja magával, mert nem szeretné, ha lába kelne. A cégnél megrendelték hozzá a "bilincset", de még nem tudja biztonságosan lezárni, mert nem érkezett be, ezért viszi haza. Persze nem egy mezei gép, mint az én asztali Gizim. Nem, nem! Az a gép éppen négyszer annyiba kerül, mint amivel most is játszok. Majdnem fél millió. De kell neki, mert azon programoz. Azzal sem gyorsabb a játék, pedig a memóriája is négyszerese az enyémének. De én nem vettem észre, hogy nagyon zavarna a több nyitott böngésző. De van, mikor azt veszem észre, hogy az ellenfél gyilkolászása nagyon lelassul, (háttérben a két nyitott böngésző) nos akkor kilépek - mentés után - és bezárom a böngészőket, majd az okát kutatom a lassulásnak. Azt rögvest látom fent a ASC kicsi ikonján, hogy mekkora a memória leterhelése. Az oka rendszeresen az szokott lenni, hogy valamelyik alkalmazás vagy védelem frissíti magát. Na az aztán meg tudja fogni a gépet! Olyankor nem tudok mást tenni, mint várni. Azt követően általában ajánlatos a gép újraindítása. Ha az is megtörtént, már újfent hasít a Gizi.
    Látod Csacska, mennyire hiányolnak itt téged? Nem lehet, hogy ne vegyük észre, ha nem vagy.
    Megyek aratni. ... Itt az idő, most vagy soha. ...

19. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Szép estét!

Tihamér, hallottál-é a pompás rézvirágról? Pedig a népi nevén mindenkinek beugrik.. :)

Végül is az volt a tűzróka bajája,hogy nem a kezdőlap volt.. Úgy voltam vele ezen ugyan ne múljék.

Nyugodalmas jó éjszakát!

Tündi1001 kedveli ezt.
  20. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nem tudom. De azt tudom, hogy a pongyola pitypangnak elég sok neve van. Gyemekláncfű, őszapó lámpása, de mi elsősorban kutyatejnek hívtuk. Azt is tudom, ha megkérdezek 100 magyart, hogy a bokrétafa hogy néz ki, ismeri-e, a válaszolók 99%-a nem ismeri. Pedig, ha azt a nevét mondom, ami az általánosan ismert, mindenki ismeri.
    Úgy 15 éve lehetett, hogy kint a kertben, ami a város szélén volt, (közösen körbekerítettük a sógorommal a 2×300 négyszögölet), a sógoroméknál furcsa növényeket láttam a földbe ültetve. Nem értettem, hogyan kerültek oda. Másnap a gyárban rákérdeztem. Azt válaszolta, hogy a fiai hozták valahonnan és ők dugdosták a földbe. Ő meg hagyta. Kérdeztem, ismeri azt, amit a csemetéi hoztak? Nem, nem ismerte. Javasoltam, hogy akkor egyrészt menjen ki majd a kertbe és az összeset szedje ki, égesse el, másrészt meg legközelebb ne engedjen ilyeneket szedni a gyerekeinek. Az egyik legmérgezőbb hazai növényt gyűjtötték össze. (Csattanó maszlag)
    Mára már elég volt.
    Jó éjt mindenkinek!

Fatther, Hölgy-világ és Csacskamacska kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.