Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Fiúk ne horkoljatok, mert nem tudok aludni!
    Jó éjt! :)

Tündi1001 és Hölgy-világ kedveli ezt.
  2. onagger52

onagger52 Fórum császára

Én ugyan nem horkolok. Már nem. Körbenéztem a birtokon, amit kellett leszedtem. Fák és némely ól. A szántó majd csak 5 óra körül lesz esedékes. Addig meg csak malmozok a két kezemmel. Mást nem igen tehetek. Még kávét sem akarok most főzni, mert még ahhoz is korán van. De horkolni? ... Áááá!

aranymálinkó és Hölgy-világ kedveli ezt.
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Hali !
    Te most a földjeiden görnyedsz...Én meg nem rég keltem föl. A kávét lefőztem... Itt kortyolgatom a gép mellett...

Nem is tudtam, hogy Debrecenig hallatszik...:)

Kissé felhős az ég most. A hold sarlója át áttűnik a fátyolon. 8 fok van.
    Ma egész délelőtt nem leszek. A lánykámat viszem át Nyírbátorba a gimibe tanítani. Ez amolyan feladat az egyetem részéről, készült lelkiismeretesen.
    Jól kirakták a lelkemet, innen másfél óra az út addig.
    7 kor indulunk...

4. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt!
    Látom a másik fiú is felkelt, nem vagyok annyira magányos. :)
    Én általános iskolás koromban sok kistanító nénit és bácsit láttam. (Egybeírva. Szándékosan.) Nem kis termetűek voltak, hanem még a Tanítóképző Intézet hallgatói voltak. Az én iskolámnak rövid neve volt. Íme:
    Apáczai Csere János Tanítóképző Intézet Gyakorló Általános Iskolája. Röviden: Gyakorló
    Még a diáksapkánkon is a címer TK-s volt. De rég volt, jesszusom. 49 éve végeztem nyolcadikosként. Büszkék voltunk a MI iskolánkra. Akkortájt két jó iskola cserélgette magát az első és második helyen a 17 akkori általános oskolák sorában. A Mások a Liszt Ferenc utcai Gombos Ferenc Ált. Isk. nevű volt. 3-400 méterre helyezkedett el a mi sulinktól. A tanítóképző a Batthyányi tér északkeleti sarkánál, a mi iskolánk meg a tér dél-nyugati sarkánál volt található. Akkor még csak 70 ezres város volt Győr. Aztán 71-ben összevontak néhány közeli települést fatornyos szülőfalummal, így elérte a lakosság száma a megyei jogú városhoz szükséges 100 ezret. Bácsa, Győrszentiván, Gyirmót és Ménfőcsanak. Bácsa és Győr között nagy távolság volt akkortájt. A Szitásdomb utca déli oldala Győr volt, az északi meg Bácsa. Amikor nagyanyám testvéréhez mentünk ki, akkor a győri utolsó megállónál leszálltunk és átsétáltunk hozzá, aki Bácsán lakott. A Szitásdomb utcából nyílt az ő utcájuk. Ha Bácsán szálltunk volna le a következő magállóban, akkor a felnőtt jegy 1 Ft 10 fillér helyett a duplája lett volna és többet kellett volna vissza is sétálni. A gyerekjegy meg 55 fillér volt. A Szitásdomb nevezetes volt arról, hogy az volt Győr legmagasabb pontja és ott volt vége a futóhomoknak. Tényleg. Szigetköz déli csücskében futóhomokos rész van. Annak a legdélebbi részénél van a Szitásdomb. Nem csak a Kis-Kunságban van futóhomok. Akad abból itt is. Viszont itt sok víz és azzal együtt sok szúnyog is leledzik. A sok vérszívó már nem annyira kellemes, de van.
    Nap kibukkant a fák fölött, szembesüt. Arra néz a szobánk. Zavar, de azért sem eresztem le a reluxát. Had süssön! Még jó ilyenkor. Nyáron már nem lesz oly szuper, akkor már hőséggel együtt lesz.
    Szép napot!
    Ui.: A múlt héten azzal riogatott a levelibékák társulata, hogy vasárnaptól felhő ÉS eső jön. Tegnap a hírekben meg azzal zártak, hogy bár felhősödés lesz, de eső nem várható a következő napokban. Alakul az időjárásunk!

5. Csacskamacska

Jó reggelt mindenkinek!
    Jól aludtam, semmiféle horkolás nem zavarta az alvásom. Munka után egy kis vásárlás van betervezve, utána jövök haza.
    Cilinek jó tanítást!
    Legyen jó napotok!

6. Hölgy-világ

Hölgy-világ Fórum veteránja

Szervusztok!

Koppi gondolom megvárja Cilit,és haza is hozza.

Jól van befejeztem a népi növény elnevezéseket.
    Keresztanyámnak nagy kertje van,enyhén lejt,mert dombtetőn lakik, ezért sokféle a mikrofaunája. Van neki sziklakerti, laposabb sík, és vizet megkötő rész is,itt laknak a hölgyvirágai. Van egy jó barátjuk, aki virágkötő volt,de dolgozott kertészetben is. Általában tőle kap hajtás-rizómát-vagy magot. Viszont, engem kér meg,hogy járjak utána a mi-micsodának. Hát így bukkanok időnként ezen gyönyörűségekre.
    Szóval sokféle növény népi vagy közhasználatú nevekkel ellátva,miknek néha szebb az eredeti elnevezése.
    Csacskának is biztos van otthonában rúzsvirág (olyan dús húsos levele van mint a Mária könnyének) pedig neki van szerintem a legszebb neve:csüngő szégyenlősvirág.
    Megyek lekaszálom az árpát, majd nyitáskor banki dolgokban járkálok,és utána bevásárlás,eme részét nem fogom szeretni,délelőtt mindig sokan vannak, de az ebédhez meg kellenek bizonyos alapanyagok.

u.i: kivételesen a bokrétafát ismerem,itt az utcánk elején is van hatalmas 3 belőle,meg közvetlen előttünk szomszédnak is volt 3, de az övét a kábelek védelme érdekében az e.on barbár módon letarolta, derékba egyszerűen elvágták,azóta a torzók merednek égnek, tavaly viszont borostyánnal futtatta be őket,de még így is csak..

Utoljára szerkesztett: 13.4.15
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

A vadgesztenye (bokrétafa, lógesztenye, Aesculus)
    Erre gondoltál?
    A sokak által ismert vadgesztenyének igazából bokrétafa a neve. Szép, de mostanában nagyon sok betegszik meg. Támadja szegényt egy terjedő betegség, főként a településeken.
    Még mindig szép az idő. Voltunk kint a városszéli hyper-super bevásárlóközpontban. Messze van gyalog, ezért busszal mentünk ki. A felszálláskor kértem a vezetőtől nyugger havi bérletet, de nem tudott adni. Sima buszjegyet sem, mert nem volt jó a "pénztárgépe". Pénzt sem fogadott el, mert nem tudta igazolni, hogy átvette. Mikor a végállomásra értünk, egy akkor induló buszra felléptem és a vezetőjétől vettem egy bérletjegyet. Aztán, mivel volt nálam "véletlenül" golyóstoll, rá is tudtam írni az igazolványszámot. Anélkül érvénytelen és sokba kerül a büntetés. Hazafelé szintén az a férfi volt a busz vezetője, mint kifelé. Mutattam neki, már van bérlet. Bólintott, hogy látja, de neki nem cserélték ki a gépét, csak megbuherálták, működjön valahogy. Hát ez van, ezt kell szeretnie neki is.
    Mára a vásárlásokat letudtam. Ennyi elég is volt.

Fatther és aranymálinkó kedveli ezt.
  8. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Sziasztok,

úgy látom a tarhonya, vagy targonya nálunk mindkettő kimondható és használatos - (úri népség előtt honyázunk. minden más esetben gonyázunk) beindította a fantáziát, na meg a bikini :) jót nevettem én is elképzeltem magam. Nem tudom a szomszédok mit mondtak volna, meg a vasúton közlekedők - oda látszik a kert alja a sínekre - lehet ment volna a fotózás :)
    Növények népiesen, vagy nem népiesen mindegy, lényeg hogy vannak :)

9. aranymálinkó

aranymálinkó Törekvő

Szia Helike! Igen,igen a kis kincsem is honyázik,illetve honya-husizik,mert nála a kettő elképzelhetetlen egymás nélkül.

Tihamér igen a vadgesztenyefát hívják nálunk is bokrétafának.

Én is voltam boltba bicajjal, és elmondhatom nehezen értem haza. Egyszer a hypertonia fog a sírba vinni.. pedig este még messzebbre fogunk kitekerni,mert át kell menni a másik házhoz,az meg kint van a város utolsó utcájának végébe Böszörmény fele.
    Finom ebédhez jó nóta szóljon.

10. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !
    Megjöttem a lánykámmal együtt. Megállapítottam, hogy csak mifelénk sz.....rok az utak, ugyanis a megyehatártól, ami ez esetben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét jelenti, kiváló minőségű úton mentünk. Pedig 3 számjegyes, alárendelt út volt. (471).
    Addig a nyelvünket haraptuk el majdnem. :( Ez volt az útvonal: Hböszörmény - Hajdúhadház -Hajdúsámson- Nyíradony- Nyírbogát-Nyírbátor...és vissza..:) Az út tényleg másfél óra volt.
    Meleg van -most. Reggel még felfért a kabát.
    Nem tudom én még nem hallottam a vadgesztenye fa másik nevét. Nekem ez új...
    Nálunk is volt bevásárló központ, de bezárták..Tesco nak hívták...
    Most ott áll a város szélén üresen.... :(
    ................................................................:(ez jelenti azt amit gondolok a vasárnapi bolt bezárásól és a hipermarket megszüntetésről.)

Fatther, aranymálinkó és heliantus kedveli ezt.
  11. onagger52

onagger52 Fórum császára

A mi településünk nagyobb, mint ahol te laksz, de annyival nem, hogy ott ne lehessen nagyobb bevásárlóközpont. Nélunk van Tesco nagy, tényleg nagy, úgy gondolom a területe közel van 1 hektárhoz, ami azért jelentős. Aztán bár kisebb, de van Aldi, Penny, Lidl, Spar, abból egy kisebb és egy nagyobb, az már bevásárlóközpont. Aztán mindenféle más boltok. Tatto, Müller, Deichman, Rossmann, DM, meg a ... az asszony jobban tudja.
    Utak mindenhol rosszak. Itt is. tegnap este néztem, valamelyik csatornán mutatták, mi a különbség a magyar ás az osztrák utak között. A kamera mutatta a személykocsit, aztán a motorkerékpárost, akik Albertkázmét-puszta felől lépték át a határt, s mentek tovább. A tényleges határ után van egy keresztút, de az már Ausztria. Nálunk külön művészet úgy végigmenni az úton, hogy a kocsi féltengelye nem sérül meg. Kocsival is, de főként motorral kell kerülgetni a tankcsapdákat. Oszt, mikor kiérsz oda, hogy Államhatár éééés AUSTRIA, feljutsz egy rendes útra és simán pöccenhet a kocsi 100-ra, mert ott már minden út olyan, amilyennek kell lennie. Jobbra kanyarodsz jó, balra kanyarodsz jó, ha meg tovább vezetsz Féltorony (Halbturn) felé, az is jó. De nálunk.... Tudom, mert nyáron Pátfalun voltunk, ami a Fertő mellett van. (Podesdorf) 5 Euro a belépti díj, de megéri. Minden tiszta, minden működi. Padok, fekhelyek, illemhely (ingyenes, szép, tiszta), gyep rövidre nyírt, szemét sehol. Fertő vize meleg és tiszta, stb. illetve und so weiter, (usw) ahogyan a sógorék írják.
    Ku.... na!!! (Számra csaptam hirtelen.) Szóval marha erős szél lett most. Kedvem volt kimenni friss macihagymáért, de ekkora szélviharban kizárt. Majd ha lecsillapszik, de addig csak bentről nézem, hogyan küzdenek azok, akiknek nincs a zsebükben féltégla. Nem is beszélve a drótszamarasokról!
    ---------
    Megnéztem a neten. A szél erőssége 60-70 km/ó. Nálunk. Máshol nem igazán zavar, ha nagyobb. Egoista vagyok. :p

Fatther, aranymálinkó és heliantus kedveli ezt.
  12. heliantus

heliantus Törzsjátékos

Nos én még nem szoktam hozzá, hogy be van zárva minden nagyobb üzlet vasárnap, mert valahogy indulnék valamit venni, mert délután jut eszünkbe, hogy enni kellene valamit. Hiába ott volt az ebéd, egy kis rágcsa ez kis ez-az hiányzik, de ha ez van ez van. Az utakról tudnék mesélni, az útjavítás jobb esetben úgy néz ki, hogy inkább kiteszik a 30-s táblát, de a féltengely akkor is koppan az 50 cm-s kátyúban. Kellemes túrázást Ildikó! Csak lassan.

13. Csacskamacska

Dolgos napja volt mindenkinek, mint olvasom. Utakról annyit, ami főút azt igyekeznek rendben tartani, a többit eszi a fene.. bocsánat..Szél majd elfúj, be kell szereznem a féltéglát. Hazajövet lemostam a kocsit, mert nagyon koszos volt, így gondolom, hogy holnap esni fog..
    Olvastam a holnapi event leírását, hát.. mit is mondjak? Lehet gürizni annak, aki végig akarja csinálni. Az a hársfa viszont tetszik nekem!:)

14. onagger52

onagger52 Fórum császára

Csak az eventes gazokat kell majd termelnem. Abból viszont - szokás szerint - rengeteget.
    Ami van: dió 37ezer felett, körte 13ezer felett, cseresznye 4800.
    Állatokból tyúk 3800, kecske 1400, röfi 3200. Na ezekkel sem kell törődnöm. Elég lesz. Ha akarok eladni és némi aprópénz bezsebelni, tán még azt is lehet ennyiből.
    Nekem a hársfánál jobban tetszenek a lányok. Gusztus dolga. Koppi! Te hogy vagy ezzel? (De csak akkor válaszolj, ha kedves feleséged vagy leánykád nincs a láthatáron! Mert különben ugye...)
    Akkor holnap délután kettőtől: Hajtás pajtás!
    ----------
    Én marha! Az én áldott nagy szívem! Hogy én mekkora tulok vagyok! Hányszor megfogadtam, soha ismeretlent nem veszek fel. Jelentkezzen be, írjon valamit. De most jött egy felvételi kérelem. 30-s szint, nem kezdő. OK: Jöhet. Felveszem. Odanézek, és akkor látom. Tök vörös. Most dobhatták ki valahonnan. De én sem tudom lepasszolni asszem 10 napig. Nem tudom, miért nem lehetne hozzákötni az aktivitást minden jelentkezőhöz? Akkora gond lenne a fejlesztőknek megoldani? Nem kellene mérgelődni az inaktívok miatt. De így... Húúúú! De mérges vagyok magamra.
    --------
    Én édes jó anyám! Mit vétettem? Mi az én nagy bűnöm? Az egyik szomszédom neve helyett egy tök idegen neve van ott. A barátlistámon is több eltűnt van, helyette a fent említett többször is. Koppi is lelépett, de másik két farmja van. A levelezésemben is megváltoztak a gazdák nevei. Ajándékot sem küldhetek annak, akit nem is ismerek. Koppinak meg nem is tudok. Gyenge vigasz, hogy a központban is tudnak róla. Első nekifutásra azt javasolták - másnak, mert nem én voltam az első ez ügyben - hogy ki és belépéssel megoldhatja a hibát. Kiléptem és vissza, de változás semmi. Koppi disszidált. Farmelhagyó lett nálam. Másnál sem segített. Akkor jött a nagyszerű válasz, tudnak róla a központban, dolgoznak a hiba kijavításán. Persze mindez egy nappal az event előtt. Akkor MI LESZ holnap eventindulás után?

Utoljára szerkesztett: 13.4.15
  15. Csacskamacska

A szomszédaimat még nem néztem, hogy ki merre, bízom benne, hogy a helyükön!
    Jártam már én is úgy, hogy felvettem egy szomszédot, aki piroska volt. Amint megláttam, azonnal ki is töröltem. Amíg a leendő szomszéd nem fogadja el a meghívást, addig lehet törölni. Ez csak akkor működik tudtommal, ha én hívok meg szomszédnak valakit. Amikor szomszédot akarok, akkor mindig én hívok meg valakit, az önként jelentkezőket el szoktam küldeni máshová.
    Nem láttam nyeremények között lányokat...se fiúkat, így nekem marad a hársfa.;)
    No, megyek megnézem a szomszédaim.
    Megnéztem, mint a mesében: hol van, hol nincs...a postánál a barátlista jó, a farmon az ikonknál jó, ajándékozásnál nem jó. Hmm!

Fatther, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  16. onagger52

onagger52 Fórum császára

Otto_0_ WHERE userID nevű ismeretlennel küzdök Gobio55 farmján is. Ajándékok küldése meg ....
    Csacska! Nem gyütt össze az eltávolítás. Legalább 7 napig nem is lehet. De aztán úgy kivágom, mint a macskát .....!

Fatther és Hölgy-világ kedveli ezt.
  17. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

18. Csacskamacska

Kitessékelni az új meghívott szomszédot, csak akkor tudod, ha Te hívtad meg és amikor megjelenik azonnal törölni is kell. Nekem szokott sikerülni.
    Jé, nekem is ugyanolyan nevű szomszédaim vannak, mint Neked.

Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
  19. onagger52

onagger52 Fórum császára

Na ugye! Biztosan nagy a rokonság! Annyian vannak, de annyian, hogy jut belőlük mindenhova.

20. Csacskamacska

Igen, jut! - és meddig maradnak? Vendéglátáshoz most nincs kedvem.
    Reggel nem aratni, mert a felröppenőkre szükség van! Ezzel a kedvezményes malommal most őröltetek állandóan. Máskor is jár a malom, de most jól fel lehet turbózni a tápkészletet.
    Na, nekem aztán épp van annyi állatom, amennyi kell az eventhez, de pislogtam néhányat mikor a Tihamér állatainak számát olvastam. Hogy lehet ennyi állatot összehozni?? Szeretem én az állatokat, de csak annyit tenyésztek m indig, hogy olyan 200 db körül legyen. Növénypárti vagyok. Utálom az anakondát is, mert állandóan bezabálja a tyúkjaimat és a nyulaimat....
    Beborult, esőre áll. Holnapra esőt nem szeretnék, essen éjjel, ha már annyira esni akar és szelet sem szeretnék.

heliantus, Hölgy-világ és Tündi1001 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.